Gravsten Till Djur

En minnesvård kan se ut på många olika sätt. Här har vi en kattstaty som vi har lagt små Rosenkvarts hjärtan i/på. På dem kan man gravera in namn. Vi försöker bara hjälpa idéerna lite på traven, detmed fågelbad. Inskrip-tionen ”Ex Animo” (från hjärtat) gör stenen till en fin minnessten även för andra djur som begravs här. På naturstenarna kan man sedan gravera in namnet på resp. hund/djur.

Många ser sina djur som familjemedlemmar och när någon av dem dör ska självklart en gravsten ordnas. Man kan köpa dessa färdigtillverkade med gravyr och bilder men det blir ofta en hög kostnad på detta. Då finns alternativ att tillgå. Man man hitta en egen sten och dekorera den efter eget önskemål. Man kan också dekorera urnan ett kremerat djur levereras i. Oavsett när ett djur dör finns det möjlighet att ordna en gravsten till djuret.Om man inte vill ha en gravsten kan man också välja att dekorera den urna askan från ett kremerat djur kommer i. Då kan man ha urnan framme och ha den som minne. Urnan kommer då att likna en gravsten eller minnesplats som man kan ha i hemmet och ta med sig om man flyttar. Detta kan vara ett bra alternativ också om man inte har en trädgård eller annan plats att begrava sitt djur på.

Man kan hitta en vacker sten i skogen eller i trädgården och använda den som gravsten. Man kan skriva på stenen med väderbeständig penna. Man kan också måla på stenen med vattenfasta färger. Man kan om man vill också sätta en separat skylt vid stenen där man kan skriva eventuell text. På så sätt kan man få ner kostnaden för stenen maximalt och man behöver inte dekorera mer än vad man känner för.

Ett djur ses ibland som en familjemedlem. När djuret går bort väljer många att begrava djuret i sin närhet. Många vill ha en begravningsplats att gå till och allt fler väljer att ge sitt djur en gravsten där djuret begravs. En onödig investering enligt många, men för den som sett djuret som en familjemedlem kan det ses lika självklart att djuret ska ha en gravsten som att resten av familjemedlemmarna ska ha det. En gravsten behöver inte vara speciellt dyr, det är tanken som räknas.Det finns företag som specialiserat sig på att tillverka gravstenar till djur. Dessa är ofta tillverkade i granit eller annat väderbeständigt material, och kan ha både gravyr och bilder. Dessa stenar kan dock kosta en hel del beroende på material samt stenens storlek. Vill man gärna ha en sten på sitt djurs grav kan man lätt ordna en själv, oavsett om man vill begrava sitt djur på en djurkyrkogård eller hemma i trädgården.

Får man behålla gravsten?
När en gravrätt upphör för att ingen vill förlänga den, eller dras in på grund av vanskötsel, går äganderätten till gravstenen över på kyrkogårdsförvaltningen. Då ska gravstenen hanteras varsamt, och den får först efter sex månader avyttras för återvinning eller lämnas för destruktion.
Om man inte hittar en bra sten i sin trädgård eller i skogen kan man lösa gravstenen på annat sätt. Man kan köpa en om man vill men man kan också tillverka en gravsten själv. Man kan till exempel gjuta en gravsten i betong eller liknande. Då kan man själv välja vilken storlek och form det ska vara på stenen. Betong är också väderbeständigt och lätt att rista in saker i.

Vad kan det stå på en gravsten?
Text på gravsten Förutom den avlidnes namn, födelse- och dödsdatum kan man gärna skriva något som berättar vem den avlidne var. Det kan vara en titel, ett citat eller hälsning från de anhöriga. Texten kan vara förgylld, målad eller i brons. Man kan även fästa en bronsplatta på stenen.
När det saknas pengar i dödsboet behöver man ofta inte göra någon bouppteckning. Det kan räcka med en dödsboanmälan, som är en sorts enklare variant av bouppteckning. Ansökan görs hos Socialnämnden i den kommun där den avlidne var skriven.

En begravning kan kosta så lite som några tusenlappar. Men beroende på vilka tillval man gör och hur ”lyxig” kista etc. man köper kan en begravning hamna på uppåt 40 000 kronor – ibland över 100 000 kronor. Men vem betalar egentligen vad?
Det är inte lätt att hålla isär alla begrepp, eller veta vad allt kostar och vem som betalar begravningens olika delar. Du kan med förtroende vända dig till oss för gratis rådgivning alla dagar i veckan. Väljer du att planera en begravning med oss, har du en personlig rådgivare vid din sida från första dagen. På många håll kostar transporten till bårhus ingenting. Kommun eller landsting har traditionellt sett stått för den kostnaden. Men på flera håll i landet har en del kommuner börjat at ta ut en avgift för dessa transporter. Främst gäller det transporter från äldreboenden och sjukhem. Att tänka på här är att man inte betalar några räkningar, utom löpande kostnader för t.ex. hyra, telefon och el, om det finns en efterlevande som bor kvar i bostaden. I övrigt är begravningskostnaderna och bouppteckningen prioriterade.Resten av begravningskostnaderna betalar dödsboet, alltså de tillgångar som finns kvar efter den avlidne. Tillgångarna ska täcka kista och eventuell urna, delar av transporterna och minnesstunden för att ta några exempel. Dödsboet betalar också dödsannonsen, trycksaker som begravningsprogram och inbjudningskort, gravstenen och naturligtvis begravningsbyråns arvoden.Inte sällan har det avlidne skaffat sig en livförsäkring eller en så kallad begravningsförsäkring. Det kan även finnas hemförsäkringar som täcker delar av begravningskostnaderna. Så det kan vara en bra idé att kolla upp vilka försäkringar som eventuellt faller ut.Det viktiga att ha i minnet när man ska ansöka om hjälp hos kommunen är att dödsboets tillgångar måste vara orörda. Man räknar nämligen av dödsboets tillgångar från det maxbelopp man kan få i begravningshjälp.

Välkommen att höra av dig! Vi finns på telefonnummer 020-82 82 82. Du kan också självklart besöka oss på vårt kontor: Klarabergsgatan 35 i Stockholm. Eller kontakta oss via e-post: [email protected].
Finns det inte tillräckligt med tillgångar i dödsboet för att betala begravningen kan man vända sig till den avlidnes hemkommun för att få hjälp, så kallad begravningshjälp. Hur stort belopp man kan få varierar, men Socialstyrelsen rekommendationer är upp till ett halvt basbelopp.När en närstående familjemedlem går bort är det inte bara förlusten och sorgen vi har att kämpa med. Mitt i kaoset ska man också börja planera för begravningen och tänka på kostnaderna och på vem som betalar vad.Alla som är folkbokförda i Sverige och betalar skatt betalar ca 0.22% av sin lön i begravningsavgift. Denna avgift garanterar alla oavsett samfundstillhörighet (om man har någon) vissa transporter, kremering, gravsättning och en gravrätt i 25 år på allmän begravningsplats. Den bekostar också bisättningslokalen. Till skillnad från begravningsavgiften betalas kyrkoavgiften enbart av dem som är medlemmar i Svenska Kyrkan (andra samfund har liknande avgifter). Avgiften täcker de kostnader som uppstår för begravningsgudstjänsten, officiant och annan personal i kyrkan, musik och kistbärare. Det kostar heller inget att hålla ceremonin i kyrkan. I vår digitala tjänst kan ni se vårt utbud av gravstenar och inspireras av de valmöjligheter som finns kring stensort, bearbetning, dekor och tillbehör. Ni kan också skapa en egen skiss på hur ni önskar att stenen ska utformas. Skissen kan sedan användas som underlag i ett möte med oss. Om det redan finns en gravsten som ska användas brukar det vara billigare. Då kan det räcka med en textkomplettering som kostar från cirka 6 000 kr*. Kostnaden för att göra en textkomplettering varierar beroende på: Hur mycket en gravsten kostar beror helt på hur ni väljer att utforma stenen. Det finns flera modeller att välja bland samt olika stensorter, bearbetningar, dekorer, typsnitt och textbearbetning. Valen är många och kan anpassas utifrån vad ni föredrar för att skapa en personlig gravsten. Priset kan därför variera mycket och gravstenen kan kosta från cirka 9 000 kr och uppåt*.I vår digitala tjänst kan ni se vårt utbud av gravstenar och inspireras av de valmöjligheter som finns kring stensort, bearbetning, dekor och tillbehör. Ni kan också skapa en egen skiss på hur ni önskar att stenen ska utformas. Skissen kan sedan användas som underlag i ett möte med oss.

Hur länge får man ha en gravsten?
En gravrätt gäller i 25 år i Sverige, sedan behöver den förnyas. Men om gravrättsinnehavaren är avliden eller har flyttat finns det ingen att kontakta – och då tas gravstenen till slut bort. – Det här är det många som inte vet om, säger Monica Larsson, biträdande kyrkogårdschef vid Mjösunds begravningsplats i Njurunda.
Hur mycket en gravsten kostar beror helt på hur ni väljer att utforma stenen. Det finns flera modeller att välja bland samt olika stensorter, bearbetningar, dekorer, typsnitt och textbearbetning. Valen är många och kan anpassas utifrån vad ni föredrar för att skapa en personlig gravsten. Priset kan därför variera mycket och gravstenen kan kosta från cirka 9 000 kr och uppåt*.

Om det redan finns en gravsten som ska användas brukar det vara billigare. Då kan det räcka med en textkomplettering som kostar från cirka 6 000 kr*. Kostnaden för att göra en textkomplettering varierar beroende på:
Askersunds Stenhuggeri AB tillverkar och monterar gravstenar i flera olika modeller. Komplett med valfritt typsnitt och dekorer utifrån valmöjligheterna som ni finner lite längre ned på sidan. Anlita oss för en komplett gravsten som på ett personligt sätt förevigar minnes- och sista viloplatsen på ett värdigt och vackert vis.

Vi använder oss av granit från de nordiska länderna för att stenen ska hålla så länge som möjligt. Granit är ett material och stensort som klarar sig bäst i vårt nordiska klimat. Vill man göra en egen design på stenen, hjälper vi er även med det.
Tillsammans kan vi skapa en gravsten som ger en realistisk bild på ert kära husdjur som håller år efter år. Vid leverans sköter vi montering av er gravsten och det ingår i priset. Har du redan en gravsten för er katt, hund eller annat husdjur som behöver renoveras, kan vi även hjälpa er med det. Vi har en stor yrkeskunnighet inom renovering, det är en av våra specialiteter.Att välja en gravsten eller minnesmärke som det även kallas, kan vara ett svårt och stort beslut. Vi på Bålsta Gravstenstjänst erbjuder unik personlig kontakt och är väldigt måna om våra kunder. Vi har olika gravstenar av granit i vårt sortiment att erbjuda er:

– Ibland har vi inte fått tag på någon gravrättsinnehavare, men ändå sett att det stått tända ljus kring gravstenen. Då är det alltså uppenbarligen någon som besöker den, säger Monica Larsson.

När gravrätten börjar ta slut skickar kyrkan ut ett brev. Men har gravrättsinnehavaren flyttat behöver man uppge det till kyrkan – en adressändring sker inte per automatik i deras system.

Får man göra sin egen gravsten?
Göra egen gravsten Man kan köpa en om man vill men man kan också tillverka en gravsten själv. Man kan till exempel gjuta en gravsten i betong eller liknande. Då kan man själv välja vilken storlek och form det ska vara på stenen. Cachad
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.En gravrätt gäller i 25 år i Sverige, sedan behöver den förnyas. Men om gravrättsinnehavaren är avliden eller har flyttat finns det ingen att kontakta – och då tas gravstenen till slut bort.

Vem ska betala gravsten?
Dödsboet betalar också dödsannonsen, trycksaker som begravningsprogram och inbjudningskort, gravstenen och naturligtvis begravningsbyråns arvoden. Att tänka på här är att man inte betalar några räkningar, utom löpande kostnader för t. ex. hyra, telefon och el, om det finns en efterlevande som bor kvar i bostaden.
Innan kyrkan plockar bort en gravsten och upplåter graven till en ny ägare väntar man ett par år, men har man inte fått tag på någon så tas den till slut bort.

Att mista ett älskat husdjur kan vara en oerhört smärtsam upplevelse. Det inte många mänskliga relationer som innehåller samma kravlösa kärlek som relationen mellan ett husdjur och dess ägare. För många människor är relationen till ett djur det närmaste vi någonsin kommer upplevelsen av äkta trogen vänskap – en vän som alltid funnits där under tiden tillsammans. Oavsett om djuret har levt ett långt och lyckligt liv tillsammans med oss, eller om man nyss har träffats, så är saknaden och tomheten stor. Många djurägare vill ha en gravsten/minnessten att sätta på graven, i trädgården eller i hemmet för att kunna gå till och sörja, kanske tända ett ljus vid – och för att minnas sin älskade vän som nu fattas.
Förslag på sådana minnesstenar kan du se i länken nedan. Har du kanske något eget förslag som du känner passar bättre, så hör av dig till oss med det förslaget.

Personliga syltar erbjuder minnesstenar och gravstenar till älskade djur. En minnessten till ett djur är ett sätt att hedra det liv som varit. Gravstenar till älskade husdjur är ett fysiskt bevis på att det fina man haft tillsammans aldrig kommer falla i glömska.
Vi p\u00e5b\u00f6rjar aldrig tillverkningen av din sten f\u00f6rr\u00e4n du godk\u00e4nt ett layoutf\u00f6rslag. Om du inte skulle bli helt n\u00f6jd med f\u00f6rslaget trots \u00e4ndringar kan du avbryta k\u00f6pet och har du betalat i f\u00f6rskott \u00e5terf\u00e5r du betalningen.\u00a0\u00a0

Om du vill ha en sten med andra mått eller har andra önskemål om layout och design än de vi presenterar på sidan så skicka oss ett mejl med dina önskemål till [email protected] eller fyll i kontaktformuläret under ”Kontakta oss” så återkommer vi med en offert.
När du bestämt dig för vilken form och färg på stenen du vill ha och fyller i informationen i webbbutiken klickar du i rutan ”Jag laddar upp egen bild jag vill ha på stenen”.Om du vill ha en sten med andra m\u00e5tt eller har andra \u00f6nskem\u00e5l om layout och design \u00e4n de vi presenterar p\u00e5 sidan s\u00e5 skicka oss ett mejl med dina \u00f6nskem\u00e5l till [email protected] eller fyll i kontaktformul\u00e4ret under ”Kontakta oss” s\u00e5 \u00e5terkommer vi med en offert.\u00a0S\u00e5 snart vi tagit emot din best\u00e4llning b\u00f6rjar vi skissa p\u00e5 ett layoutf\u00f6rslag . Vi\u00a0 skickar det till dig inom ett par dagar efter att du genomf\u00f6rt best\u00e4llningen. Om det \u00e4r n\u00e5gonting du vill \u00e4ndra p\u00e5 n\u00e4r du f\u00e5r layoutf\u00f6rslaget \u00e4r det bara att du talar om f\u00f6r oss vad det \u00e4r du vill \u00e4ndra p\u00e5.\u00a0Letar du efter en minnessten som håller år efter år? Personliga skyltars minnesstenar är tillverkade i Corian, ett material med enastående hållbarhet som borgar för att din minnessten håller år efter år. Corian har samma tyngd som natursten och finns i en mängd olika färgvarianter, t ex varianter som är mycket lika natursten till utseendet.N\u00e4r du best\u00e4mt dig f\u00f6r vilken form och f\u00e4rg p\u00e5 stenen du vill ha och fyller i informationen i webbbutiken klickar du i rutan ”Jag laddar upp egen bild jag vill ha p\u00e5 stenen”.

Har inte råd med gravsten?
Om det helt saknas medel kan man ansöka om begravningshjälp hos kommunen där den avlidne är folkbokförd. Ungefär 7 % av begravningarna i Sverige bekostas helt eller delvis med hjälp av bistånd från kommunerna.
N\u00e4r du sedan g\u00e5r till kassan ombeds du v\u00e4lja en fil att ladda upp. Du v\u00e4ljer den bild du vill ha och den kommer d\u00e5 att bifogas din best\u00e4llning. T\u00e4nk p\u00e5 att bilden m\u00e5ste vara av god kvalitet och g\u00e4rna en n\u00e4rbild med kontrast mot bakgrunden.Så snart vi tagit emot din beställning börjar vi skissa på ett layoutförslag . Vi skickar det till dig inom ett par dagar efter att du genomfört beställningen. Om det är någonting du vill ändra på när du får layoutförslaget är det bara att du talar om för oss vad det är du vill ändra på.Vi påbörjar aldrig tillverkningen av din sten förrän du godkänt ett layoutförslag. Om du inte skulle bli helt nöjd med förslaget trots ändringar kan du avbryta köpet och har du betalat i förskott återfår du betalningen.

När du sedan går till kassan ombeds du välja en fil att ladda upp. Du väljer den bild du vill ha och den kommer då att bifogas din beställning. Tänk på att bilden måste vara av god kvalitet och gärna en närbild med kontrast mot bakgrunden.
Vi är en E-handels butik vilket även omfattar en 720 kvm fysisk butik i Hässleholm (Skåne). Vi säljer Heminredning, maskerad och presenter och mycket mer till bra priser för att kunna tillgodose hela familjen.{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}

Vad kostar en billig gravsten?
Den billigaste gravstenen går att få för cirka 7 000 kr. Normal kostnad är 10 000 – 25 000 kr men det finns gravstenar som kostar så mycket som 100 000 – 200 000 kr. Se utbud och pris på gravstenar här.
Ett tips är att gör en själv, det har jag gjort till mina två katter och en hund. Köp en skiffersten i en djuraffär (akvariumavdelning) skiffer är en naturlig plat sten, som du själv skriver på Exempel med guldpenna Maja under namnet datum för födelse och dödsdatum ev några vackra ord…du kan även måla flagga och kors.och även rita siluetter av ditt djur. Och sen lacka på stenen så texten håller sig.Lycka till.

Vad kostar en gravsten med text?
Priset kan därför variera mycket och gravstenen kan kosta från cirka 9 000 kr och uppåt*. Om det redan finns en gravsten som ska användas brukar det vara billigare. Då kan det räcka med en textkomplettering som kostar från cirka 6 000 kr*.
Via hemsidan har jag kommit i kontakt med många djurägare som har en stor sorg och saknad efter sitt förlorade djur. Att förlora ett djur kan vara lika svårt som att förlora sin bästa vän, men alla förstår inte detta. I och med djurskylt.se har många mejlat till mig och visat stor uppskattning över de personliga gravstenar som vi tillverkar..

Trots att Madeleine bara haft sin hund ett drygt år var det ett otroligt svårt och ledsamt beslut att ta steget att åka till veterinären en sista gång.
-Målet med djurskylt.se är att ta fram en vacker gravsten där djurägaren kan ha en egen bild på sitt djur så den känns personlig och att andra som ser gravstenen kan se hur det älskade djuret såg ut. Idag graverar vi på vackra stenar i svart granit där jag tillsammans med djurägaren tar fram en vacker design för varje enskild kund.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Madeleine har nu insett vikten av att ha en plats som man kan gå till och minnas, gråta och skratta åt alla de minnen som man har haft tillsammans med sitt djur.
Efter besöket på djurkyrkogården bestämde sig Madeleine för att beställa ett eget minnesmärke till hennes hund. Madeleine ville ha en plats där hon kunde stanna upp och minnas sin underbara kompis. Svårigheten hon stötte på var att det då inte fanns någon som specialiserat sig på att tillverka gravstenar och minnesmärken för djur.- Jag kommer så väl ihåg när jag åkte den sista bilresan till veterinären med ”Disco”. Jag hade i samråd med veterinären tagit beslutet att han var för sjuk för att fortsätta leva. Disco somnade in med huvudet i mitt knä och tårarna rann nedför mina kinder. Trots att det gjorde så otroligt ont i hjärtat kände jag att jag tagit rätt beslut.

Över ett år senare fick Madeleine reda på att det fanns en djurkyrkogård på Djurgården i Stockholm och åkte dit för att se hur den såg ut. Hon blev förvånad över hur vackert och rofyllt det var. Gravarna var pyntade med foto, stearinljus och blommor.Om du samtycker, använder vi även cookies för att komplettera din shoppingupplevelse i Amazon stores enligt beskrivningen i vårt cookiemeddelande. Detta omfattar användning av första- och tredjepartscookies som lagrar eller får tillgång till standardinformation om enheten, till exempel en unik identifierare. Tredje parter använder cookies för att visa och mäta anpassad annonsering, generera målgruppsinsikter samt utveckla och förbättra produkter. Klicka på ”Anpassa cookies” om du vill neka dessa cookies, göra mer detaljerade val eller få mer information. Du kan ändra dina val när som helst genom att gå till cookieinställningarna, enligt beskrivningen i cookiemeddelandet. Om du vill veta mer om hur och för vilka ändamål Amazon använder personuppgifter (t.ex. orderhistorik i Amazon Store) kan du gå till vår sekretesspolicy.

Lagen är solklar – kyrkogårdarna kan ta över äganderätten till gamla gravstenar, trots att de köptes för dyra pengar av privatpersoner. Samtidigt hör nu många läsare av sig till SvD. Ett tips på hur man kan undvika destruktion i stenkross är att hämta gravstenen.

Vad kostar en gravsten per är?
Normal kostnad är 10 000 – 25 000 kr men det finns gravstenar som kostar så mycket som 100 000 – 200 000 kr.
– När den som står som gravrättsinnehavare inte går att få tag på, har vi inga resurser att efterforska om det finns andra släktingar som skulle vara intresserade av graven, säger Malte Sahlgren som är ordförande i föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer.Djurskylt är ett familjeföretag som funnits sedan 2010 soch drivs av mig, Selinda Östnor. Vi har vår produktion i Kil, Värmland. Det är alltid mig du har kontakt med när du beställer en minnessten. Jag har personligen lång erfarenhet från den grafiska branschen och är utbildad inom rasterteknik, en förutsättning för bra resultat på sten. Djurskylt är Sveriges enda leverantör som graverar foton på minnesstenar med 100% excellent resultat och som ger dig full returrätt om du inte är nöjd med gravstenen.

Djurskylt väljer alltid produkter och emballage från svenska leverantörer som värdesätter miljö och hållbarhet. Vi sänder inga pappersfakturor och sorterar spill enligt de regler som gäller.
Du bör begrava ditt husdjur så fort som möjligt för att förhindra spridning av sjukdomar. Begravningen behöver därför ske inom ett dygn efter att djuret gått bort. Tänk också på att gravplatsen ska vara placerad minst 30 m från huset och minst 50 meter från vattenkällor som bäckar, träsk eller floder, för att förhindra förorening.

Om du vill begrava ditt djur, men inte kan göra det på grund av vädret eller någon annan händelse, kyler du kvarlevorna. Se till att placera kroppen i en lufttät, väl märkt behållare. Om behållaren är tillräckligt liten kan du placera den i kylskåpet eller på en annan kall plats.
Efter några veckor kan du gärna plantera blommor eller ett träd på platsen där du begravde ditt djur. Det är ett vackert sätt att hedra och minnas ditt djur.

Läs om gällande regler för hur du får begrava ditt husdjurs kropp under mark, skiljer sig från kommun till kommun. Det är viktigt att du som djurägare tar reda på vad som gäller var du bor.
Det är många saker man behöver ha i åtanke vid begravning av husdjur. Det är inte tillåtet att begrava hund, katt eller annat djurs kropp i skog eller mark du inte äger. Har ditt husdjur en smittsam sjukdom får du inte begrava djurets kropp, då det kan smitta andra djur i närheten.I vissa kommuner får du begrava ditt husdjur på tomten eller i trädgården. I andra kommuner behöver du dock begrava din hund eller katt på en djurkyrkogård eller gravplats avsedd för husdjur. Du kan även behöva kremera ditt husdjur.

Hur stort djuret är avgör djupet på graven. Graven bör vara minst en meter djupt och det är bra om djuret först placeras i en kista eller trälåda. Täck med ordentligt med jord och lägg ett par större stenar ovanpå graven för att förhindra att andra djur gräver upp graven Priset på en gravsten varierar mycket beroende på storlek, material, form och gravyr. Att slipa om en begagnad sten kan vara ett mer prisvärt alternativ än att köpa en ny sten. En del kyrkogårdsförvaltningar har lager med begagnade gravstenar från gravar vars gravrätt löpt ut. Här kan du som anhörig hitta en gravsten från ett par hundralappar och uppåt. Pris på gravstenar varierar beroende på stensort, textmängd samt storlek på gravstenen. Den billigaste gravstenen går att få för cirka 7 000 kr. Normal kostnad är 10 000 – 25 000 kr men det finns gravstenar som kostar så mycket som 100 000 – 200 000 kr. Se utbud och pris på gravstenar här.I de fall det finns en familjegrav räcker det med textkomplettering av befintlig sten vilket kostar cirka 5 000 kr. Om gravstenen är gammal eller varit utsatt för hårt slitage kan en omslipning bli aktuellt efter en tid. En omslipning och ny montering kostar 7 000-8 000 kr. Vid gravsättning i familjegrav, när textkomplettering ändå ska göras, passar många anhöriga på att renovera/fylla i befintliga namn.

Similar Posts