Grilla Champinjoner Marinad

“A la greque” kalas det när man tillagar champinjoner på detta sätt, med olivolja, citronsaft och örtgrönt. Har du färsk timjan hemma, använd dubbla mängden.

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

2. Om du grillar med kol, tänk på att tända i god tid så att den har en fin glöd tills att du ska grilla svampen. Om du använder grillspett av trä blötlägger du dem samtidigt som du startar grillen.
De stora champinjonerna ska tillagas enkelt eftersom de är så läckra. Receptet kommer från Cypern där svampen grillas på glödande kol och smaksätts med riktigt fin olivolja. Hemma kan du grilla champinjonerna i grillpanna eller i ugnen. Servera som tillbehör.Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera.Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas.Ketjap manis är en indonesisk söt och tjock sojasås som ger mycket god smak åt allt grillat. Köp den som är tjock och likt sirap – mitt märke heter ABC och är tjockare än ett annat vanligt märke jag inte rekommenderar från butiken.

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.
Grilla saftiga kycklingspett med zucchini i sommar! Här har vi låtit kycklingen marinera med ljuvliga smaker av vitlök, syrlig citron och söt honung. Resultatet blir 10/10! Receptet räcker till 6–8 bufféportioner.

Lägg marinaden i en påse¸ håll för och blanda runt. Ha i champinjonerna och skaka runt så att alla blir täckta av marinaden. Låt ligga i några timmar eller över natten. Grilla på grillen¸ supergott!
Lägg i champinjonerna och rör om så att alla champinjoner får oljeblandning på sig. Låt stå och dra i kylskåp ett tag, gärna minst 6 timmar före servering. Rör gärna om ett par gånger under denna tid så att champinjonerna suger upp spadet.I det här receptet ska du dock använda färska champinjoner, så det behöver du köpa hem om du inte redan har det i kylskåpet. De färska champinjonerna har rätt konsistens, något som är viktigt eftersom du inte ska tillaga svampen. Fryst svamp blir för vattnig och den konserverade svampen får inte rätt smak.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Vi och våra partners använder cookies för att Store and/or access information on a device. Vi och våra partner använder data för att Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. Ett exempel på uppgifter som behandlas kan vara en unik identifierare som lagras i en cookie. Vissa av våra partners kan behandla dina uppgifter som en del av deras legitima affärsintresse utan att be om samtycke. Om du vill se de syften som de anser sig ha ett legitimt intresse av, eller om du vill invända mot denna databehandling använder du länken Leverantörslista nedan. Det lämnade samtycket kommer endast att användas för databehandling som härrör från denna webbplats. Om du vill ändra dina inställningar eller återkalla ditt samtycke när som helst finns länken för detta i vår integritetspolicy som du kan nå från vår hemsida.. Detta LCHF-recept på marinerade champinjoner innehåller relativt få ingredienser. De flesta har du dessutom redan hemma i köket så det är bara att sätta igång! Med det här enkla tillbehöret kan du verkligen imponera på dina gäster, även på de som inte äter LCHF. Tillbehöret har en liten mängd fett från olivoljan, men framförallt bidrar det med god smak till maten. Champinjoner innehåller även mycket näring såsom B-vitamin, jod och järn.På ingredienslistan hittar du bland annat svamp, olivolja och balsamvinäger. Smaken kommer från vitlök och persilja. Champinjer, vitlök och persilja är tre ingredienser som är kända för att passa bra ihop och ge dina smaklökar en härlig upplevelse. Det är därför viktigt att du får med allihop i tillagningen.

Du kan servera champinjonerna som ett enkelt tillbehör till goda köttbitar. På så sätt får du in extra smak på tallriken och det händer något spännande i munnen.Det finns både färska, frysta och konserverade champinjoner att köpa i affären och alla har de sina egna användningsområden. Konserverad svamp lämpar sig utmärkt för grytor eller den hembakade pizzan. Fryst svamp är perfekt för dig som alltid vill ha lite svamp hemma, men som inte vill att den ska bli dålig i kylskåpet.

Vill du ha ett smakrikt tillbehör till maten? Då ska du göra marinerade champinjoner kvällen innan servering. Det tar bara tio minuter att slänga ihop denna goda röra, så det gör inget att den behöver lite extra tid i kylskåpet.Marinerade champinjoner är ett riktigt bra LCHF-tillbehör på matbordet. Här får du nyttiga champinjoner i en härlig marinad med få kolhydrater. Kika på bilden från Kostbevakningen här under för att se det totala näringsvärdet.Det bästa är att marinera svampen dagen innan du ska äta den. Den får nämligen mest smak om den får stå och dra i några timmar och gärna över natten. Rör om lite då och då så att alla svampbitar drar åt sig smakerna.

Similar Posts