Grundig Satellit 2000

När jag tittar på TV mad MPlayer (Linux) så kommer vänsterdelen, någon centimeter, tillbaks in på högersidan av bilden. Det gäller bara vissa kanaler som SVT, BBC och vissa TV4 kanaler. Jag har märkt att när jag tittar på satellit-TV (utan TV-kortet, direkt till TVn) så tror jag att den kapar någon centimeter till höger och vänster. Ibland är det vissa saker som borde synas som inte syns. Jag har ett Hauppauge PVR 350 TV-kort och en satellitmottagare från år 2000, en Grundig helt utan modellbeteckning. Jag har hyrt den från Canal Digital sedan år 2000. Den lär vara digital men utgången är en scart-utgång. Jag har serienummer på den (men det är kanske Canal Digitals serienummer och inte Grundigs) och eftersom det är många hål ovanpå så går det relativt lätt att se vad kretsarna heter.1986 lanserade Grundig den första massproducerade färg-TV:n med 100 Hertz-teknologi. Flimrandet på stora skärmar var över, och skärmarna blev mycket större. Denna TV-modell från Grundig blev en bästsäljare med långa väntetider.

Grundig är nu en av världens ledande tillverkare av underhållselektronik, små elektriska apparater och stora hushållsapparater. När Grundig 2013 breddade sitt produktutbud till att även omfatta vitvaror blev man Europas enda hemelektronikmärke med ett heltäckande utbud.
Grundig lanserade den första färg-TV-projektorn i Tyskland, och 1981 kunde ägare av en Grundig-radio väckas av en pratande klockradio. 1982 lanserades den andra generationens elektroniska anteckningstavlor.Under nästa decennium lanserade Grundig en rad spännande nya moderna hemelektronikprodukter som transistorradion, bärbara bandspelare, diktafoner och stereoapparater. 1995 och 1996 lanserade Grundig nya revolutionerande produkter: från 3D-ljudsystem via TV-apparater med interaktivt användargränssnitt till världens minsta satellitmottagare. Platt-TV:n Planatron kunde hängas på väggen som en tavla och användas för multimediaapplikationer med fantastisk bild- och ljudkvalitet. Strax därefter kom Grundigs smart-TV med internetåtkomst. Idag omfattar sortimentet allt från Bluetooth högtalare och 65-tums smart-TV-apparater med 3D- och LED-teknologi via skönhetsprodukter och dammsugare till ugnar, diskmaskiner och tvättmaskiner. Grundig fortsätter att få toppbetyg från den tyska konsumentprodukttestorganisationen.1957 köpte Grundig skrivmaskinstillverkarna Triumph och Adler och skapade världens största bandspelarfabrik i Bayreuth. 1960 expanderade Grundig för första gången utanför Tyskland när man byggde en bandspelarfabrik i nordirländska Belfast.1962 startade Grundig ännu en bandspelarfabrik, i Nürnberg-Langwasser.

Grundig bildades 1945 som ett traditionellt tyskt företag och blev tidigt framgångsrikt med Grundig-radion. Radiohandlaren Max Grundig såg en chans och tillverkade ”Heinzelmann”, en Grundig-radio utan rör som officiellt inte var en radio.
I HiFi-sektorn lanserade Grundig ett modulsystem med separata delar (radio, stereoförstärkare, skivspelare, bandspelare, separata högtalare och till och med en 3D-ljudenhet). På så sätt kunde människorna sätta ihop sitt eget HiFi-system som passade i deras vardagsrum.Grundig insåg på ett tidigt stadium den enorma potentialen med MP3-tekniken och blev en av marknadsledarna. Grundig skapade framtidens multimedia-infotainment när företaget lanserade mer än 40 nya produkter på mässan World of Consumer Electronics 2001. Grundigs TV-apparater och DVD-spelare satte nya standarder vad gäller teknik, sofistikerad design, interaktion och moduluppbyggnad inom hemmabiounderhållningen.

1960 startade nya TV-kanaler och Grundigs TV-apparater uppgraderades för att kunna ta emot VHF, och dessutom lanserade företaget världens första trådlösa ultraljudsfjärrkontroll.Heinzelmann blev snabbt en framgång, och snart kunde Grundig starta en fabrik. Sedan följde den första Grundig-TV:n lagom till lanseringen av den första tyska TV-kanalen 1952. Samma år utvecklade Grundig den första bärbara bandspelaren.

1993 var Grundigs TV-apparater försedda med ny teknik som signalöverföring i 16:9-format samt de senaste dammfria och lågreflekterande skärmarna med utmärkt bild.Grundig var fortsatt framtidsorienterat och gick vidare med sin multisystem-strategi inom videosektorn och tillverkade VHS-videobandspelare och en rad apparater och tillbehör för text-TV.

1985 var Grundigs nya generation videobandspelare försedda med ett innovativt system för visning av bandpositionen i realtid. Dessutom presenterade Grundig för första gången en satellit-TV-mottagare på den internationella radio- och TV-mässan.
1978 startade Grundig tillverkningen i en ny videofabrik i Nürnberg-Langwasser. Grundig satte en ny standard för videobandspelare med en kassett med två sidor som snabbt gjorde vanliga videobandspelare med SVC-kassetter omoderna.

Under andra hälften av 70-talet utvecklades bilradiotekniken snabbt. Grundig lanserade ett stereosystem med mellanvågs- och VHF-mottagare, kassettbandspelare, elektronisk stationssökning och en dekoder för trafikmeddelanden.
HiFi-systemen för bilar utvecklades, och på Genèves bilsalong 2001 presenterade Grundig sina senaste radiosystem inklusive bilnavigering och digital radio.Under början av 90-talet involverades Grundig i utvecklingen av ett nytt markbundet digitalt radiosystem – Digital Audio Broadcasting (DAB). Grundig lanserade den första pilotmottagaren för DAB 1994.1967 lanserade Grundig kassettbandspelaren och ett år senare en kassettbandspelare för bilar. 1969 lanserade Grundig Europas första HiFi-förstärkare med inbyggd equalizer – en av produkterna som sålde bäst på marknaden. Under början av 70-talet förbättrades högtalarljudet dramatiskt med exempelvis kvadrofonisk återgivning av stereoljudet.När färg-TV:n lanserades 1967 reagerade Grundig med en rad spännande produkter. 1969 startade tillverkningen i Grundigs nya TV-fabrik i italienska Rovereto, och ett år senare följde en ny färg-TV-fabrik och en plasttillverkningsanläggning i Nürnberg-Langwasser.Den andra stora nyheten under denna period var videobandspelaren. Dessutom lanserade Grundig klockradioapparater med digital istället för analog display samt en ny bilradio med automatisk stationssökning.

Rätt nummer är typ- eller modellnumret och INTE serienumret. Modellnumret är en rad med siffror och/eller bokstäver. Ibland innehåller modellnumret ett streck (-) eller ett snedstreck (/).Letar du efter en reservdel, underhållsprodukt eller tillbehör till din Grundig radiospelare/inspelare? Vi kan leverera mer än 201 produkter för en Grundig radiospelare/inspelare, varav de flesta finns i lager. Du kan hitta din produkt enklast genom att söka på modellnumret för din Grundig radiospelare/inspelare, men du kan också filtrera på kategorin på din produkt eller visa alla Grundig radiospelare/inspelare produkter.

Similar Posts