Gummy Smile Före Efter

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Har du fler frågor eller funderingar om behandling av dina rynkor runt munnen, rökrynkor, pussrynkor eller någon annan av våra behandlingar så boka in dig på en kostnadsfri konsultation med någon av våra leg. sjuksköterskor så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig.
När det är en tunnare fillerprodukt vi använder så blir hållbarheten inte lika varaktig utan räkna med att få göra ytterligare injektion efter 4-6 månader. Efter första behandlingstillfället rekommenderar vi alltid att man fyller på efter 4 månader för att uppnå ett bättre och långvarigt resultat.Man kan också kombinera en behandling av fillers för rynkorna kring munnen med att lägga små mängder med botulinum toxin i området. Detta skulle också ytterligare förbättra linjerna på överläppen.

Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns det olika alternativ att välja på.Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen dyker upp med åren. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor eller pussrynkor går att behandla med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken. Rynkorna kan även göra att man upplever det lite besvärande att använda läppstift och få läppstiftet att stanna kvar innanför läppkonturerna. Färgen vill gärna sprida sig upp i rynkorna mot näsan. Även om dessa rynkor runt munnen ofta kallas rökrynkor så förekommer dessa i allra högsta grad även på personer som aldrig någonsin har rökt. Arvsanlaget har stor inverkan och det har även solexponering genom åren. Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter. Du kommer att få svar på om man kan använda injektionsbehandlingar för att uppnå den effekt du önskar på dina rynkor runt munnen. Ni kommer att prata om dina individuella förutsättningar och vilken typ av behandling eller kombination av behandlingar som lämpar sig bäst i just ditt fall.

Våra fillers innehåller ett inbyggt bedövningsmedel som bedövar inifrån. Beroende på behandlingens omfattning finns det fler bedövningsalternativ som t.ex. bedövningskräm, nervblockad (liknande den hos tandläkaren) eller nedkylning med is.
För att behandla rynkor runt munnen och s.k. rökrynkor passar det att lägga en tunn fillers för att skapa tillbaka fukt samt få en jämn och fin kontur i läppkanten. Vilket också kommer att förhindra att eventuellt läppstift ger sig iväg. Helhetsintrycket blir lite ungdomligare och man känner sig fräschare. Det kan också vara en god ide att vid samma behandlingstillfälle passa på att injicera sina mungipor. En sådan behandling i kombination med behandlingen av rynkorna på överläppen skulle innebära att man utökade behandlingen i hela munområdet för att förstärka effekten.Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du inför en behandling av rynkor runt munnen (rökrynkor) försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de fillersprodukter som används är tillfälliga, bryts ner av kroppen samt är välbeprövade och godkända.

Den första svullnaden efter en behandling av rynkor runt munnen kan dröja kvar längre, tre dagar till en vecka. Under den tiden kan man uppleva liten ojämnhet som brukar försvinna efter en vecka.
Om andra besvär eller olyckor mot förmodan skulle uppstå, är vi försäkrade hos Folksam. Det innebär att du som kund har en ansvarsförsäkring som täcker skador upp till 10 miljoner kronor.

Botox mot Gummy Smile är en enkel och effektiv behandling för dig som vill visa mindre tandkött när du ler. Med våra behandlingar kan du framhäva det bästa med ditt leende – utan tandreglering eller operation.
Gummy Smile är när en stor del av tandköttet syns när du ler. Om det beror på en stark muskulatur i överläppen går det i de allra flesta fall att behandla med Botox. Ämnet gör att din överläpp blir mer avslappnad och inte dras upp lika mycket när du ler. Om du även har en tunn överläpp, kan vi kombinera botoxbehandlingen med fillers i överläppen för att ge dig bästa möjliga resultat. Det ger dig ett naturligt och mer avslappnat leende.Du och ditt utseende är unikt. Därför fokuserar vi på dig och dina önskemål. I vårt breda utbud av botoxbehandlingar finns något för alla. Oavsett vad skönhet betyder för dig. I våra sociala kanaler delar vi med oss av allt från behind the scenes-material från våra botoxbehandlingar till kundberättelser och före/efter-bilder. Att behandla Gummy Smile med Botox är nästintill riskfritt, och om du får symtom är de oftast ytterst få. Du kan uppleva ömhet, svullnad eller blåmärken som försvinner inom bara några dagar. Allergiska reaktioner är också ovanligt.

När du ska behandla Gummy Smile med Botox är det viktigt att du gör det på en skönhetsklinik där alla injektionsbehandlare är medicinskt utbildade. Din patientsäkerhet är vårt största fokus. På våra skönhetskliniker i Stockholm och Göteborg är alla våra injektionsbehandlare legitimerade och certifierade. Vi arbetar endast med produkter som är CE-märkta, välbeprövade och noga utvalda.

Gummy Smile kallas det när ett leende gör att lite mer tandkött än vanligt syns. Det kan finnas flera orsaker till det: För mycket tandkött, lite kortare tänder, en överaktiv läppmuskel, eller en för kort överläpp.
Vissa fall kan också åtgärdas genom kirurgi. Då kan också kirurgin kompletteras med estetisk tandvård då skalfasader sätts på tänderna. Om orsaken är en kort överläpp kan den också förlängas genom kirurgi.Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Hur fixar man gummy smile?
Så behandlas gummy smileTandköttskorrigering. Tandköttskorrigering är en behandling som är vanlig för att åtgärda en obalans mellan rött och vitt i munnen. … Kirugi. I vissa fall kan även borttagning av överflödigt käkben och skulptering av käkben behövas. … Botox-injektioner. … Tandreglering. … Skalfasader och kronor. Cachad
Det beror på vad orsaken är. Om problemet är överaktiva muskler i läpparna kan lösningen vara att behandlas med ett tillfälligt muskelavslappnande. Den överaktiva muskeln som annars drar upp överläppen för långt slappnar av och då syns mindre tandkött när du ler.En behandling med muskelavslappnande preparat håller cirka fyra till fem månader. För att resultatet ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi en påfyllnad efter fyra månader.Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet, som ju alla är olika. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.Jag samtycker till att Akademikliniken behandlar min e-postadress, stad och intresseområde för att skicka ut nyhetsbrev och information om verksamheten, förmåner samt rabatter via e-post.För information om hur Akademikliniken behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter som registrerad – läs mer här. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att meddela Akademikliniken detta genom att skicka ett meddelande till [email protected].

En muskelavslappnande behandling kombineras ofta med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge lite fylligare läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Behandling av gummy smile går ut på att minska kraften på musklerna som drar läpparna uppåt, och på så vis få de att stanna precis ovanför tandraden. Detta kan man göra snabbt och enkelt med kontrollrade mängder botox, som just har den mekanismen att minska kraften på muskler.
Ibland kan det kännas lite stelt runt läpparna, speciellt första 1-2 veckorna efter behandlingen. Denna känsla är övergående och inget att oroa sig över.

En lip flip behandling kan inte korrigera ett traditionellt gummy smile, och är detta ditt främsta problem, så rekommenderar vi istället en gummy smile behandling.Kunder som väljer oss vill känna sig trygga när de behandlas. Vi som jobbar med injektioner är alla läkare med den högsta tänkbara kunskap man kan ha om ansiktets anatomi och hur man hanterar komplikationer.

Hur länge håller gummy smile?
En gummy smile behandling med botox håller i genomsnitt ca 4 månader, med viss individuell variation. Första gången man utför behandlingen kan det hålla något kortare, ca 3 månader. Ofta håller det längre och längre ju fler gånger man behandlats, då musklerna blir svagare med tiden. Cachad
En lip flip behandling brukar rekommenderas om man har en stark överläpp muskel, som viker upp överläppen vid leende. Det leder till att man visar mer utav läppen vid leende, och läppen kan hjälpa till att dölja en liten del utav tandköttet.Denna behandling är enkel och vältolererad. Inga allvarliga biverkningar har rapporterats, det enda skulle vara allergi mot själva medlet vilket är ytterst ovanligt.

Tandköttskorrektioner är relativt enkla ingrepp som utförs i vanlig tandläkarbedövning. Läkningen tar sällan mer än en vecka och någon sjukskrivning behövs inte.
Hur man sköter sin munhygien påverkar tandköttets utformning. Exempelvis beror ett tillbakadraget tandkött med synliga tandhalsar inte sällan på hård tandborstning eller plackbildning.En tandköttskorrektion är en behandling som förkortar, förlänger eller jämnar till tandköttet. Målet att skapa ett finare leende och i vissa fall även en bättre munhälsa.

Om man har en ojämn tandköttsfördelning där tandköttet kring vissa tänder är för långt och i andra fall för kort åtgärdas detta in princip genom en kombination av ovanstående metoder.
Båda behandlingarna utförs under lokalbedövning. De ger lite svullnad och ibland lite smärta. Vissa patienter får ilningar och överkänslighet mot varma eller kalla drycker under ett par dagar efteråt. Ingen av behandlingarna kräver någon sjukskrivning.Problem med tandköttet är ibland symptom på att man har en inflammation eller infektion i munnen. Det rör sig då om antingen Gingivit eller Parodontit.

Vad är lip Flip botox?
Botox Lip Flip Vid behandling med Lip-flip, precis som namnet föreslår, viker vi upp överläppen så att den upplevs större och mer tydlig utan att tillföra extra volym. Behandlingen är ett alternativ för dig med liten överläpp som tenderar att bli ännu smalare när du ler.
Om tandköttet drar sig tillbaka kan det få tänderna att se längre ut än vad som är normalt. Samtidigt blottas den känsliga tandhalsen. Detta kan resultera i både obehag och medicinska besvär.Överskott av tandkött kan få tänderna att se små ut eller att man visar mycket tandkött när man ler. På engelska kallas detta för att man har ett ”gummy smile”. Eftersom tandköttet inte bara spelar en viktig roll för vårt leende utan också för vår hälsa är det viktigt att söka sig till en tandläkare om man upplever förändringar i tandköttets kondition. Tandreglering: Om dina tänder är ojämna eller trångställda kan tandreglering skapa en jämn och rak tandrad. Genom olika metoder för tandreglering flyttas dina tänder gradvis till önskad position. Aligners är en populär och nästan osynlig metod som reglerar dina tänder med hjälp av genomskinliga plastskenor.Skräddarsydda behandlingsplaner: En professionell tandläkare kommer att skapa en personlig behandlingsplan som passar just dina behov och önskemål. Det innebär att du får en unik lösning som är anpassad efter din situation och dina mål.Tandblekning: Om dina tänder är missfärgade rekommenderar vi tandblekning för att uppnå en jämn och vit nyans. Det finns flera metoder för tandblekning, inklusive laserblekning och blekning med skena hemma.

Vad är Gummysmile?
Gummy smile är ett uttryck för när man visar väldigt mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. Beror ditt gummy smile på en allt för stark muskulatur som lyfter överläppen så går det oftast att behandla med BTX. Då kommer överläppen längre ner och täcker tandköttet vid leende. Cachad
Begreppet ”Hollywood Smile” kommer från det glamorösa och perfekta leendet som är vanligt bland filmstjärnor i Hollywood. Det har sitt ursprung i den gyllene eran av Hollywood, då skådespelare fick sina tänder fixade och förbättrade för att passa den idealiserade bilden av skönhet och framgång på vita duken. Det har med tiden blivit en allt vanligare behandling även bland befolkningen utanför Hollywood.Tidsåtgång: Att genomgå en fullständig Hollywood Smile-behandling kan ta tid, eftersom flera besök hos tandläkaren kan krävas för att genomföra alla nödvändiga behandlingar. Det innebär att du behöver anpassa ditt schema för att planera dina tider på tandvårdskliniken. Hollywood Smile är ett begrepp som beskriver olika estetiska behandlingar för att skapa ett vitt, symmetriskt leende. Behandlingarna kan omfattas av skalfasader, tandblekning, tandimplantat, tandreglering och kronor. Genom någon eller en kombination av dessa tekniker kan dina tänder förändras till färg, form och storlek. Kostnad: Kostnaden för ett Hollywood Smile kan vara en nackdel för somliga. Priset för en komplett behandling kan uppfattas som högt, beroende på vilka metoder och material som används. Det är viktigt att konsultera med din tandläkare för att diskutera dina alternativ och få en uppfattning om vilka kostnader du kan förvänta dig.Vi följer kontinuerligt nya uppdateringar om Coronaviruset. Här kan ni läsa mer om våra åtgärder. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår hemsida. Genom att använda våra tjänster accepterar du att cookies används. Läs vår cookie-policy här

Hur länge håller Botox gummy smile?
Effekten varar ca 3-4 månader. Besväras man av ett leende som exponerar tandköttet (gummy smile), kan Botox försvaga överläppens muskulatur och på så vis sänka överläppen.
Kostnaden för ett Hollywood Smile kan variera beroende på vilka behandlingar som krävs och patientens individuella behov. Det kan omfatta kostnader för konsultation, tandblekning, skalfasader, tandimplantat, tandreglering och andra behandlingar. Priserna kan variera från några tusen kronor för enklare ingrepp upp till tiotusentals kronor för mer omfattande behandlingar. För en exakt kostnadsuppskattning rekommenderar vi att du bokar en konsultation med en tandläkare på Aqua Dental.

Fasader och kronor: Skalfasader är tunna skal av porslin eller kompositmaterial som fästs på framsidan av tänderna för att förbättra deras utseende. De kan användas för att korrigera missfärgningar, spruckna eller trasiga tänder, samt för att förändra formen och storleken på tänderna. Kronor är en konstgjord tand som täcker hela tanden och används främst för att ersätta eller återställa skadade tänder.Konsultation: Under konsultationen kommer tandläkaren att undersöka dina tänder, lyssna på dina önskemål och förväntningar samt föreslå en behandlingsplan som uppfyller dina behov. Om det krävs flera olika typer av behandlingar för att uppnå önskat resultat kan du under processens gång få träffa olika tandläkare, nischade inom olika områden. Förbättrat utseende: En av de största fördelarna med Hollywood Smile är att det kan förbättra ditt leendes utseende avsevärt. Genom att korrigera missfärgningar, ojämnheter och luckor mellan tänderna kan du få ett önskvärt och självsäkert leende. Önskar du dig ett vackert och bländande leende likt filmstjärnor i Hollywood? Tack vare moderna estetiska behandlingar kan du uppnå det genom skalfasader, tandblekning, tandimplantat, tandreglering eller en kombination av dessa behandlingar. Här går vi igenom allt du behöver veta om Hollywood Smile: hur mycket det kostar, hur processen går till, fördelar och nackdelar och om det finns några risker du behöver veta om. Låt oss hjälpa dig att ta ett steg närmare ditt drömleende.

Ett Hollywood Smile kan vara en dröm som går i uppfyllelse för många människor, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna och biverkningarna. Genom att välja en kvalificerad och erfaren tandläkare ökar chansen att uppnå ett vackert, hållbart och säkert resultat. Aqua Dental erbjuder en rad estetiska behandlingar för att hjälpa dig att skapa ditt drömleende. Det inkluderar tandblekning, skalfasader, tandimplantat och tandreglering. Ta första steget mot ditt Hollywood-leende genom att boka en konsultation hos en av våra nischade tandläkare och specialister idag.Långvariga resultat: Många av behandlingarna som ingår i Hollywood Smile, såsom skalfasader och kronor, ger långvariga resultat som med rätt skötsel kan hålla upp till tjugo år.

Potentiella risker: Som med alla kosmetiska och medicinska behandlingar finns det potentiella risker och biverkningar att överväga när man funderar på att genomgå en Hollywood Smile-behandling. Beroende på vilka behandlingar som är aktuella för dig finns risk för emaljskador, infektioner och inflammationer. Därför är det viktigt att välja en erfaren tandläkare för din behandling.
Basundersökning: Först bokar du in en basundersökning hos en allmäntandläkare för att säkerställa att tänderna är friska från karies, tandsten och inflammationer. Om något av dessa tillstånd skulle upptäckas behöver det åtgärdas innan du kan gå vidare med en Hollywood Smile- behandling. Därefter bokar du in en konsultation med en tandläkare som passar dina individuella behov och önskemål bäst.

Tillbakadraget tandkött är en term som beskriver det tillstånd då ditt tandkött drar sig tillbaka från tanden och blottar tandroten. När detta sker kan tanden upplevas som större än den faktiskt är. Att tandhalsarna blottas kan bidra till besvär och det är viktigt att söka vård då tillbakadraget tandkött kan vara ett tecken på en tandköttssjukdom.
Det finns några symtom att vara uppmärksam på innan du ser att ditt tandkött dragit sig tillbaka. Ett inflammerat tandkött är ofta rött och ömt. Du kan även ha problem med blödningar. Ett annat symptom är att tanden ser längre ut eller att du känner att det finns en tunn skåra där tanden möter tandköttet. Ett annat symptom kan vara tandkänslighet, då upplever du exempelvis ilningar eller värk.Tillbakadraget tandkött innebär att tandköttet drar sig tillbaka och blottar tandroten. Ett tillstånd som är vanligt bland äldre. Tillbakadraget tandkött kan dock drabba alla beroende på bakomliggande orsaker.

Kan tandkött komma tillbaka?
Ett tillbakadraget tandkött är inte reversibelt och kommer inte att växa tillbaka. Därför är det viktigt att uppmärksamma och upptäcka problemen i tid så att rätt behandling kan sättas in för att åtgärda problemet.
Om du upplever symptom på tillbakadraget tandkött är det viktigt att söka vård hos en tandläkare så att situationen i din mun kan ses över. Tillbakadraget tandkött kan vara ett tecken på att du har en pågående tandköttsinflammation. Något som i sin tur kan leda till tandlossning om det förblir obehandlat.För att förhindra att tandköttet drar sig tillbaka finns det några saker man kan göra. Bland annat är det oerhört viktigt att upprätthålla goda munvårdsrutiner. Använd en mjuk tandborste och tandkräm med fluor men utan slipmedel. Borsta tänderna två gånger om dagen och komplettera din tandborstning med tandtråd. När du rengör dina tänder ska du se till att göra rent alla delarna, tändernas sidor, tuggyta, mellan tänderna och längs tandköttskanten. Undvik även sur mat och dryck för att minska risken för frätskador. För att förhindra tillbakadraget tandkött är det även bra att sluta snusa eller röka.Misstänker du att du har ett tandkött som drar sig tillbaka? Det är viktigt att du låter en tandläkare se över situationen i din mun så att du inte drabbas av en tandköttssjukdom.Du bör även se över dina dagliga hygienrutiner. En tandhygienist kan hjälpa dig med individuella tips om hur du på rätt sätt tar hand om din mun och dina tänder. Några saker du kan göra hemma är att borsta tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm samt addera tandtråd och fluorskölj till dina hygienrutiner.

Att ta hand om dina tänder och tandkött är viktigt för din allmänna munhälsa. Om ditt tandkött drar sig tillbaka kan det innebära att du drabbats av en tandköttssjukdom som måste behandlas av en tandläkare. Ett tillbakadraget tandkött är inte reversibelt och kommer inte att växa tillbaka. Därför är det viktigt att uppmärksamma och upptäcka problemen i tid så att rätt behandling kan sättas in för att åtgärda problemet.
Har funderingar kring behandling av ”Gummy smile” (synligt tandkött/kort överläpp) med fillers eller botox. Det finns inte så många före och efterbilder på svenska klinkers hemsidor.

Resultatet av detta enkla, minimalt invasiva förfarande är enormt. Det förändrar tändernas utseende och gör patientens leende perfekt. Till och med mindre korrigeringar av bara en tand vid ojämnt tandförlopp har stor effekt och säkerställer en harmonisk tandform.
Kostnaden för en tandköttskorrigering beror på olika faktorer, såsom typ och omfattning, liksom den behandlande läkaren och platsen. Så vi kan bara nämna prisutvecklingen. En tandköttsåtergång, dvs. en vävnadstransplantation vid blottade tandhalsar, börjar vid 3000 EUR – medan avlägsnande av överflödigt tandkött och uträtning av tandköttet börjar på 3500 EUR.När du godkänt din personliga plan skapas skenorna speciellt för dig och skickas hem till dig. Hela behandlingen kontrolleras via en app av DrSmiles partnertandläkare.Ett ofta förekommande fall av estetisk tandköttskorrigering är det så kallade tandköttsleendet. Här störs förhållandet mellan tänder och tandkött. Följaktligen, när man skrattar, visas betydligt fler tandkött, vilket gör att vissa patienter känner sig mycket obekväma. Överflödigt tandkött gör att tänderna ser mindre ut och därmed personens utseende mer barnsligt.För att uppnå det perfekta resultatet kan Veneers också användas efter att ha tagit bort överflödigt tandkött för att visuellt förstora tänderna. Detta skapar ett harmoniskt rött-vitt förhållande.Beroende på typ av ingrepp finns det olika behandlingsmetoder. För estetiska korrigeringar som att räta tandköttets naturliga sträckning eller ett Gummy Smile avlägsnas överflödig vävnad mycket försiktigt och smärtfritt med hjälp av en laser. Det är ett minimalt invasivt förfarande med stor verkan på leendet och i slutändan på patientens självförtroende.

Ett vackert leende skapas främst av vackra, raka och vita tänder. Tandköttets hälsa och förhållandet mellan vitt (tänder) och rött (tandkött) spelar dock också en avgörande roll när det gäller ett perfekt estetiskt leende.
Tandköttskorrigering är ett kirurgiskt ingrepp på tandköttet, även känt som gingiva. Missbildningar som blottade tandhalsar, överskott av eller ojämnt tandkött kan korrigeras. Om tandköttet avtar på grund av dålig munhygien är sådan behandling medicinskt nödvändig, eftersom blottade tandhalsar kan leda till smärta och begränsningar när man äter. Om det finns för mycket tandkött försämras ofta tändernas estetik. Efter en kostnadsfri konsultation hos DR SMILES partnerpraktik skapar våra experter en speciell datorgenererad behandlingsplan som visar exakt hur dina tänder ska flyttas. DR SMILE erbjuder transparenta tandskenor för tandkorrigering. Den senaste generationens tandskenor är en ortodontisk behandling som flyttar tänderna till önskad plats på bara 4–9 månader. Tandskenor kan behandla felställningar och bettfel.

Gummy Smile innebär att man visar för mycket tandkött vid leende. Genom en enkel behandling dämpas muskeln som drar upp läppen vilket leder till att personen kan le naturligt utan att känna sig obekväm.Nedan kan du se resultat av injektionsbehandlingar av Jenny på Art Face. Titta på det behandlade området och därefter på helheten för att se hur detaljer ofta påverkar helhetsintrycket. Alla behandlingar är utförda och fotodokumenterade av Art Face. Följ Art Face på Instagram @ArtFaceStockholm för att se fler behandlingsresultat.

Behandlingen kan göras enskilt eller i kombination med fillersbehandling och föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod.
Behandlingen föregås av en konsultation där du får information om behandlingen, kostnad, potentiella risker/biverkningar mm. Undvik blodförtunnande läkemedel t.ex. Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl mm) och inflammationsdämpande läkemedel (Ipren, Voltaren, Diklofenak, Pronaxen) 2 veckor innan behandlingen. Det är viktigt att du är frisk och inte har lokala inflammationer/hudutslag i behandlingsområdet. Du får heller inte vara gravid eller ammande, ha opererat eller skadat nacke, huvud eller bröstkorg eller snart genomgå operation.Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm. Effekten av lip-flip varar upp till tre månader beroende på individuella faktorer och livsstil. På Realkliniken använder vi oss av botox av märket Vistabel från Allergan.

De första dagarna efter behandlingen är avgörande för behandlingseffekten och dess varaktighet samt för att undvika oönskade effekter och läkemedelsförflyttning. De första 24 timmarna är det viktigt att du inte rör/masserar det behandlade området, duschar varmt, utför intensiv fysisk aktivitet samt att du sover på rygg och inte sidan/mage. Under de första 3 dygnen är det viktigt att inte exponera huden för skrubb, peeling, bastu eller UV-strålar och använd inte produkter med AHA, BHA, PHA-syror, retinolider, benoyliperoxid eller brun-utan-sol- krämer.
Dr. Johan Bilir är grundare för RealKliniken och ansvarig Läkare, specialiserad inom medicinskt estetiska behandlingar med Botox, Fillers, Trådlyft och Skinbooster.Botox med dess muskelavslappnande effekt har flertal behandlingsområden. Vid behandling med Lip-flip, precis som namnet föreslår, viker vi upp överläppen så att den upplevs större och mer tydlig utan att tillföra extra volym.

Behandlingen är ett alternativ för dig med liten överläpp som tenderar att bli ännu smalare när du ler. En mindre synlig överläpp är ofta resultatet av en kraftig muskel som drar ner läppen. Genom att injicera en liten mängd botox på specifika punkter över läppen hjälper vi muskeln att slappna av och den vinklas uppåt.

Hur mycket kostar Tandköttskorrigering?
En tandköttsåtergång, dvs. en vävnadstransplantation vid blottade tandhalsar, börjar vid 3000 EUR – medan avlägsnande av överflödigt tandkött och uträtning av tandköttet börjar på 3500 EUR.
Orsakerna till missnöjdhet med sitt leende kan vara väldigt skiftande, och därför är lösningen och behandlingsmetoden individuell. Fråga din tandläkare om hur du specifikt kan få hjälp med att ändra ditt leende med modern estetisk tandvård. Ofta rör sig förändringar i ditt leende om följande:Ett nytt leende kan således kosta från 3000 kr för en enkel förändring upp till 3-400.000 kr för en komplett återuppbyggnad av ditt leende och dess funktion.Den här webbplatsen vill göra det möjligt för dig att läsa mer om tänder, tandhälsa och vanliga tandproblem för att du ska kunna komplettera den information du fått av din tandläkare eller tandhygienist. Konsultera alltid först din egen tandläkare om du har några problem eller frågor eftersom din mun är unik. Du bör också i första hand följa din tandvårdares råd och instruktion, även om något i detta skulle skilja sig från det som finns beskrivet här på sidan.Det slutliga resultatet av en “smile makeover” ger ett leende som du ofta själv bestämt. De flesta är stolta och glada över sitt nya leende. Det rör sig ofta om ett jämnt, vitt och perfekt avstämt leende.

En “smile makeover” för en person kan betyda något helt annat för en annan persons utseende. En ”smile makeover” är därför en mycket individuellt anpassad behandling. Några kan ha en önskan om det perfekta, vita Hollywood-leendet, medan andra önskar ett leende som liknar en kändis. Många vill bara ha en enkel förändring som utbyte av en silverfyllning eller tandblekning, så att leendet blir mer estetiskt.
En “smile makeover” involverar ett eller flera kosmetiska ingrepp – både dentalt (tänder) och kosmetiskt (operationer, botox mm.). Syftet är att ändra utseendet, så att du får ett finare leende.Om besvären med gummy smile orsakats av obalans i bettet kan tandreglering vara ett alterantiv. Då kan en ortodontist, en tandläkare specialiserad inom tandreglering, använda sig av en tandregleringsmetod för att förflytta tänderna, skapa ett balanserat bett, korrekta käkpositioner och uppnå önskat resultat.

Orsakerna till att en person har ett så kallat gummy smile kan vara många. Exempelvis kan det röra sig om för mycket tandkött, korta tänder, överaktiv läppmuskel eller en för kort överläpp.
Om tänderna ser korta eller små ut kan en behandling med skalfasader eller kronor vara en lösning. Behandlingen kan få ration mellan tänder och tandkött att bli balanserad.Om du är missnöjd med ditt leende och anser att du har ett så kallat gummy smile kan du boka tid för en estetisk konsultation. På det sättet kan du ta reda på vad man kan göra för att åtgärda dina problem. Det finns olika typer av behandlingar beroende på orsaken bakom problemet och under din konsultation kan en tandläkare hjälpa dig att hitta rätt behandlingsmetod. Fyll i formuläret nedan så kommer att kontakta dig för att boka tid för en estetisk konsultation.Många av orsakerna bakom gummy smile är relaterade till tänder, läppar, käken eller tandköttet. Dessa olika komponenter påverkar estetiken av ditt leende. Hur ditt leende uppfattas påverkas av proportioner och positionering. Om en del inte är korrekt kan det påverka leendets utseende.Gummy smile kallas det tillstånd när mer tandkött än vanligt syns i ett leende. Det kan ha många olika orsaker och kan påverka patientens självkänsla. Gummy smile är ett tillstånd som går att behandla på olika sätt.

Tandköttskorrigering är en behandling som är vanlig för att åtgärda en obalans mellan rött och vitt i munnen. Denna procedur används för att ta bort tandkött och på så sätt få en större del av tandkronan synlig, samtidigt som tandköttslinjen kan skulpteras så att den kommer högre upp och en mindre del av tandköttet exponeras. En behandling med tandköttskorrigering utförs av en specialisttandläkare, en parodontolog.
Botox (Botulinum Toxin) är en muskelavslappnande injektion som kan användas till många medicinska behandlingar. Om du som patient har en överaktiv läppmuskel kan botox användas för att minska muskelsammandragningar. Denna behandling håller i tre till sex månader och måste således upprepas för att resultatet ska upprätthållas.Tycker du att du har en obalans mellan rött och vitt i munnen? Påverkas du av utseendet på ditt leende? Här kan du ta reda på vad gummy smile är och hur det kan behandlas.

Hur får man ett finare leende?
En “smile makeover” involverar ett eller flera kosmetiska ingrepp – både dentalt (tänder) och kosmetiskt (operationer, botox mm.). Syftet är att ändra utseendet, så att du får ett finare leende. En “smile makeover” för en person kan betyda något helt annat för en annan persons utseende.
Om du försöker åtgärda problematik med gummy smile utan att ta reda på orsaken är det troligt att behandlingen inte lyckas. Därför är det viktigt att träffa en erfaren tandläkare som kan ställa rätt diagnos och även rekommendera en korrekt behandlingsmetod. Det finns olika sätt att åtgärda ett gummy smile, och vilken metod som är mest lämpad för dig beror på orsaken bakom besvären. Om problemet är överaktiva muskler kan exempelvis en behandling med muskelavslappnande vara lösningen, i andra fall kan skalfasader eller kirurgi vara ett alternativ. I vissa fall kan även borttagning av överflödigt käkben och skulptering av käkben behövas. Då krävs käkkirurgi där konturen av käkbenet görs om för att uppnå korrekt storlek och ideal position. Operationen sker under anestesi och brukar även kombineras med andra behandlingar, exempelvis ortodonti, för att uppnå optimalt resultat. Tillståndet där mer tandkött än tänder syns kallas ofta för gummy smile. Obalansen mellan vitt, det vill säga tänder och rött alltså tandkött, kan ha många bakomliggande orsaker. Därför är det viktigt att träffa en seriös tandläkare som undersöker dig och ser över situationen i munnen så att ni innan behandlingen påbörjas har fastställt orsaken bakom besvären. Rodnad och svullnad som försvinner inom några minuter. Det finns alltid en risk för blåmärken eller infektion efter en injektionsbehandling. Behandlingsområdet rengörs med klorhexidin både innan och efter behandling.

Det är viktigt att inte behandla för ofta med Botulinum toxin på grund av risk för resistens, man blir då immun mot läkemedlet. En ny behandling görs efter minst 4 månader.
Ett leende på läpparna har en stark psykologisk effekt och gör både oss själva och vår omgivning lyckligare, för visst är det härligt att le och när andra ler mot oss? Ett vackert leende är något många drömmer om. En del personer trivs dock inte med sitt leende och undviker att le.Gummy smile är namnet på en synlig tandköttsvävnad i överkäken som blir mer framträdande när man ler. Det beror på en stark och överaktiv muskulatur som drar läppen uppåt. Med hjälp av botox och dess muskelavslappnande effekt kan vi genom att injicera en liten mängd botox på specifika punkter över läppen tillfälligt stänga av signalen så att muskeln slappnar av. Effekten blir att läppen åker ner och tandköttet blir mindre synligt.

Behandlingen kan göras enskilt eller i kombination med fillersbehandling och föregås av en konsultation där du och vår överläkare går igenom dina önskemål, förväntningar och förutsättningar för att landa i rekommenderad behandlingsmetod. Du får då information om behandlingen, eftervård, potentiella risker/biverkningar, kostnad mm.

Ett Gummy smile är när tänder och en betydande del av tandköttet syns när en person ler. Det finns en mängd olika orsaker, från käke- och tandutvecklingsproblem till stora tänder.

Botox eller andra botulinum-toxin rekommenderas endast för vuxna från 18 år och äldre. Om du är osäker på om du har ett Gummy smile leende, som avslöjar mer tänder och tandkött än du vill när du ler, kan Botox vara en möjlig behandling för att åtgärda detta.
Botox används i första hand för att slappna av i ansiktets muskler för att reducera rynkor, särskilt de som uppstår vid ansiktsuttryck, men botulinumtoxin kan också användas för att minska ett gummy smile.Din behandlare rengör det område som ska behandlas med en antibakteriell/alkoholisk torkduk. Därefter ber hon dig att röra ansiktet med överdrivna ansiktsuttryck. Detta hjälper oss att identifiera de rätta musklerna att rikta in oss på. Efter din botox behandling för Gummy smile bör du följa samma procedur som övriga botox-injektioner. Du kan fortsätta din vanliga dag. Det är dock viktigt att du följer följande: Efter den första behandlingen kommer lyftmusklerna i överläppen sk. Gummy smile att atrofiera (förgås något). Detta kommer att leda till att överläppen inte höjer sig så mycket när du ler.Din behandlare på JQ.Klinik kommer att erbjuda dig en tid för återbesök senast 2 veckor genomförd behandling. Detta för att vi vill säkerställa att både du och vi är nöjda med behandlingen.

Den slutliga effekten av behandlingen kommer att synas 1-2 veckor efter behandlingen. Vid denna tidpunkt kommer du även att erbjudas en kostnadsfri kontroll återbesök.
En vecka före Gummy smile behandling med botulinum-toxin bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskoljetillskott då dessa ämnen kan öka blödningar och blåmärken, men du kan ta paracetamol vid behov.Det är viktigt att förstå att Botox och botulinomtoxin är ett receptbelagt läkemedel. Det är ett obligatoriskt krav att konsultationen utförs av en legitimerade behandlare 48 timmar innan behandling. Detta ger dig tid att överväga allt som togs upp under konsultationen, inklusive riskerna, och ger dig en ” betänketid “.

En orsak är att den muskel som styr överläppen kan vara hyperaktiv, vilket gör att överläppen höjer sig högre än normalt när man ler. I sådana fall kan Botox även känd som botulinumtoxin användas för att minska muskelns aktivitet, vilket i sin tur minskar överläppens upphöjning när du ler.Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier. En liten minoritet av kunderna väljer att få en lokal bedövningskräm applicerad på området 20-30 minuter före behandlingen. Om du känner att du har en låg smärttröskel, se till att ange detta i din medicinska journal, så att din behandlare på JQ.Klinik kan applicera krämen tidigt under konsultationen. Din behandlare på JQ.klinik kommer att använda en mikronål, en spruta och en flaska med botulinumtoxin för att injicera små mängder toxin i musklerna under huden. Detta kan vara smärtfritt eller kännas som ett litet stick. Behandlaren kommer att injicera på flera ställen, beroende på vilket eller vilka områden som ska behandlas.Muskelsammandragning sker när nerverna släpper ut en signalsubstans (acetylkolin) till muskelcellerna, vilket gör att dessa celler drar ihop sig. När Botox® eller andra botulinum-toxin injiceras i en muskel förhindras frisättningen av acetylkolin från de nerver som stimulerar muskeln. Muskelsammandragningarna försvagas, vilket förhindrar att läpplyftsmusklerna drar ihop sig så mycket.

Vad kostar det att få Hollywood Smile?
Kostnad för Hollywood Smile Priserna kan variera från några tusen kronor för enklare ingrepp upp till tiotusentals kronor för mer omfattande behandlingar. För en exakt kostnadsuppskattning rekommenderar vi att du bokar en konsultation med en tandläkare på Aqua Dental.
Om du tar någon utskriven medicin, inklusive aspirin, ska du inte sluta ta den – rådgör först med din din läkare eller vår utövare på JQ.Klinik som är en ST-tandläkare. Priset för en behandling med botox mot gummysmile hos Örebro Estetik är 1700 kr. I priset ingår en kostnadsfri konsultation och ett kostnadfritt efterbesök med eventuell touch-up. Under din konsultation hos oss på Örebro Estetik går vi igenom om en behandling med Botox är rätt behandling för dig. Visar du mycket tandkött när du talar eller ler, är du sannolikt en bra kandidat för en Botoxbehandling för att minska GummySmile.

Hur får man bort Rökrynkor?
Rynkor runt munnen, framförallt på överläppen dyker upp med åren. Dessa rynkor, även kallade rökrynkor eller pussrynkor går att behandla med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen som man upplever som ålderstecken.
Gummysmile behandlat med Botox (Vistabel) hos Örebro Estetik. Du kan tydligt se hur behandlingen har hjälpt till att minska synligheten av hennes tandkött och nu lyfter fram ett mjukt, naturligt och vackert leende.Gummysmile är ett uttryck för när en person visar mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. Om ditt gummysmile beror på en stark muskulatur som lyfter överläppen så går det oftast att behandla med Botox. Efter behandlingen kommer överläppen längre ner och täcker det synliga tandköttet vid leende. Vid en stark lyftarmuskel i kombination med en tunn överläpp så kan leendet även förbättras genom att kombinera Botox med fillers i läppen.

Botox mot Gummy Smile, när behandlingen är väl utförd, är en säker behandling som ger ett naturligt och fräscht resultat som håller 3-4 månader och ger ett vackert leende och du kan vara tillbaka på jobbet samma dag. Vi på Örebro Estetik är specialister på Botox i Örebro och kan hjälpa dig att minska synligheten av ditt tandkött och forma ditt leende med naturliga resultat med hjälp av en behandling med botox mot gummysmile i Örebro. Botox injiceras ytligt in i muskeln med en liten nål runt nästippen för att minska GummySmile. Försiktigt injiceras Botox i flera punkter som ger ytterst lite obehag och smärta. Du kan återgå till arbete efter din behandling med en mild rodnad.Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats och din upplevelse hos oss. Genom att fortsätta att använda vår webbplats accepterar du att cookies används enligt vår Integritetspolicy.

Gummy smile är ett uttryck för när man visar väldigt mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. Beror ditt gummy smile på en allt för stark muskulatur som lyfter överläppen så går det oftast att behandla med BTX. Då kommer överläppen längre ner och täcker tandköttet vid leende. Vid en stark lyftarmuskel i kombination med en tunn överläpp så kan man leendet även förbättras genom att kombinera BTX med en behandling med fillers i överläppen.
I lindrigare fall av gummy smile är operation inte det enda alternativet av kosmetisk tandvård. Behandling med botulinumtoxin, det vill säga med hjälp av botox, är en metod som blivit allt vanligare på senare år. Genom att injicera botox i överläppen slappnar muskulaturen av, sjunker längre ner och täcker därmed en större del av tandköttet.

Ett överskott av tandkött som blottas när man ler kallas för ett “gummy smile”. Detta är en företeelse som ofta kan åsamka sociala kval för den som är drabbad eftersom det medför att tänderna ser små ut. Är du trött på ditt gummy smile? Lugn, det finns flera behandlingstyper inom kosmetiskt tandvård som återställer ditt Colegate-leende.
Ett av sätten är att lägga sig under kniven och helt enkelt operera bort det onödiga tandköttet. En smidig och smärtfri behandling som kan utföras vid ett vanligt tandläkarbesök och inte kräver någon sjukskrivningsperiod. Tandköttet avlägsnas med hjälp av skalpell eller laser under vanlig tandläkarbedövning och läkningen sker inom ca en vecka. Efter avslutat ingrepp får du en särskild munskölj som du ska använda en tid efter behandlingen för att undvika infektioner.

Botox mot Gummy Smile, när väl utförd, är en säker behandling som ger ett naturligt och fräscht resultat som håller 3-4 månader och ger ett vackert leende. Återgå till arbetet samma dag!
Botox injiceras ytligt in i muskeln med en liten nål runt nästippen för att minska Gummy Smile. Varsamt injiceras Botox i flera punkter med lite obehag och smärta. Du kan återgå till arbete efter Botox–behandlingen med mild rodnad.Det kommer under din konsultation göras en kontroll för att avgöra om du är rätt kandidat för en Botox-behandling mot Gummy Smile. Visar du mycket tandkött när du talar eller ler, är du en bra kandidat för Botox-behandlingen för att minska Gummy Smile.

Similar Posts