Halsband Med Granater

Utlämningdatum: Onsdag den 29/1 mellan kl 15-17,OBS! Endast utlämning denna dag! Frakt kan erbjudas på smycken och klockor mot ersättning. För info och bokning av frakt ring 070-6023917I regel brukar rostfritt stål kunna klara klor och vatten bra, men det finns ändå en risk att smyckena rostar gradvis. Torka av dem efter bad och förvara dem i en smyckesask när de inte används.

Är granat dyrt?
Granater består av olika silikatmineraler. Det är en inte en ovanlig ädelsten och är därför förhållandevis billig jämfört med andra ädelstenar. Dock finns det undantag. Ex Tzavoriter som är gröna är ovanligare och blir därför dyrare.
Mässing är en känslig metall som har lätt för att missgärgas av väta. Vi rekommenderar inte att du duschar med mässingssmycken på. Däremot är de något tåligare om smyckets kärna är i mässing och pläteringen består av guld. De måste fortfarande behandlas varsamt och inte komma i kontakt med kemikalier från till exempel hårspray eller parfym.MNOP:s smycken är tillverkade i återvunnet silver utan guldplätering. Det går bra att duscha med både silverhalsband och örhängen. Däremot kan de bli missfärgade när du vill bada i poolvatten med klor eller i havet med saltvatten.

Äkta guldsmycken är tåliga mot vatten. Dessutom tål guld både klor och saltvatten utan att missfärgas. Däremot ska man inte duscha med 18K guldplätering, som endast täcker smyckets yta. Tänk också på att en del örhängen kan ramla av när du står i duschen. Tvål och vatten gör att friktionen minskar, och därmed ramlar de lättare av. Det gäller särskilt våra örhängen utan bakpluttar. Använd gärna våra plastbakpluttar som extra säkerhet. Guldsmycken är ofta en fin gåva med högt värde. Inget du vill bli av med, med andra ord!
Det är praktiskt att kunna bära sina favoritsmycken varje dag utan att behöva ta av dem. Många vill ha på sig sina fina accessoarer på semestern vid poolkanten innan det är dags för ett dopp. Dusch och bad missfärgar ibland smycken och det är himla tråkigt när favoriterna inte ser lika fräscha ut längre. Stenar och andra dekorationer kan falla av på grund av väta och slitage. Vad gäller egentligen, tål alla smycken som halsband och örhängen vatten?

Halscollier med granater, infattade fasettslipade granater i silver, halt 900/1000, tjeckoslovakiska kontrollstämplar, 1900-talets andra hälft, längd 42 cm, smärre skada, en klo saknas.Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse och för att analysera vår trafik till webbplatsen och annonsprestanda. Det är viktigt med cookies för oss så vi kan förbättra vår webbplats, anpassa vårt innehåll och för att leverera annonser och mäta hur effektiva de är. – Gulds naturliga färg är gul, men för att få fram vitt guld behöver palladium tillsättas. För att ta fram andra färgskiftningar på guldets naturliga färg adderas andra metallkomponenter i olika proportioner. Slitstyrkan kan sägas vara densamma för både rött och vitt guld, men vitt guld kräver en regelbunden rhodiumplätering för att bevara den vackra vita glansen som bara vitt guld har. Finns det någon anledning att inte välja platina? Bortsett från att det kostar mer, eller självklara saker som om man till exempel föredrar en annan färg på metallen.En bra idé är att se till att putsa brudgummens ring innan själva ceremonin så att den blir som ny igen! När det kommer till datum som står i ringen, brukar det vanligtvis vara två. De kan ses som påminnelser, ett datum för förlovningsdagen och ett för vigseldagen. Men det finns inga regler kring detta, och det är upp till er vad ni vill skriva i era ringar. Med detta sagt, är alla dessa val ytterst personliga. Vissa brudgummar har två ringar precis så som bruden har, medan andra bara har en vigselring och ingen förlovningsring.

– Platina är ett utmärkt val för någon som föredrar en vit och kallare ton i sina smycken. Platina har många bra egenskaper så som god hållbarhet, motståndskraftig, bevarande av skimmer likt rhodimplätterat vitt guld. Dessutom krävs inte så mycket underhåll som med guld, eftersom metallen är hårdare. Utöver dess positiva egenskaper finns det inga specifika anledningar till att välja platina. Återigen, mer en personlig smaksak!
Om du redan bär en ring med stenar gäller det att tänka lite annorlunda. Ringarna får inte konkurrera med varandra, utan ska glänsa lika fint båda två. Har du en förlovningsring med en solitär sten, blir det till exempel en krock om din vigselring också bara har en sten. Välj då istället en vigselring med många små stenar, för att komplettera den solitära – en så kallad alliansring. – Det finns många olika sätt att arrangera ett frieri. En kan exempelvis ha ställt frågan vid ett speciellt tillfälle, och efter det besöka en guldsmed och låta den framtida bruden/brudgummen bestämma ring. När frieriet är arrangerat på detta sätt, ser vi ofta att det är vid detta tillfälle de båda köper sina ringar. – I en traditionell kontext är det precis så som du säger. Du som brud bär två ringar, en förlovningsring och en vigselring medan brudgummen vanligtvis bär en ring. Ringen brudgummen bär, använder han som förlovningsring innan själva bröllopet och ”förvandlas” till en vigselring under ceremonin och förblir en vigselring efter ceremonin. Som du säger brukar brudgummen ta av ringen innan ceremonin och återigen trä den på i ceremonin för att förenas i tvåsamheten.

Jag tycker att man alltid ska bära sin förlovningsring eller vigselring, men vissa tar av ringarna vid olika aktiviteter. Varför gör man detta? Är det inte bättre att ”vänja” sig att alltid ha ringen på, oavsett vilken aktivitet man gör?
Har du en förlovningsring med många små stenar, ja då kan du naturligtvis göra det omvända: välja en vigselring med en eller flera stenar. En slät vigselring fungerar givetvis också!Ringen har egentligen en till viktig uppgift förutom att vara en symbol för er kärlek, och det är att representera dig. Det är du som ska bära den under många år framöver, och det är därför viktigt att den känns ”du”. Tänk efter vad du känner dig bekvämast i: något subtilt och enkelt, kaxigt och utstickande, modernt och unik, klassiskt och traditionellt… ja, ringen ska matcha med din personlighet. Om du är osäker på vad du gillar, prova lite olika varianter för att se vad som känns naturligt att bära. Vi är övertygade om att du kommer känna i hela kroppen när du hittar ”din” ring!– Vanligtvis brukar delen av graveringen som innehåller datum vara identiska. Alternativt kan namnet eller initialerna på sin framtida make/maka också adderas bredvid datumet. Det finns heller inga regler när det kommer till gravering, så använd er vilda fantasi och skriv något ni känner passar just er!

Hur många ringar ska man ha?
Du som brud bär två ringar, en förlovningsring och en vigselring medan brudgummen vanligtvis bär en ring. Ringen brudgummen bär, använder han som förlovningsring innan själva bröllopet och ”förvandlas” till en vigselring under ceremonin och förblir en vigselring efter ceremonin.
Eftersom ni ska gifta er, bär du antagligen redan en förlovningsring. Hur denna är utformad är nämligen av högsta vikt, då den nu ska få sig en livslång kompis. Det brukar vanligtvis finnas två utgångspunkter:Men återigen, vissa människor gillar att överraska och har köpt en ring i förtid. Nuförtiden finns det inga direkta riktlinjer i hur en friar, eller vilka ringar en köper. Det kan vara en diamantring, såväl som en slät förlovningsring. Gör bara vad som känns bäst för er, då kan det inte gå fel!

Det där magiska ögonblicket när ni äntligen får trä på er partner vigselringen på bröllopet, är en stund ni aldrig kommer att glömma. Vigselringen ni får på ringfingret är för evigt en symbol för just den otroligt fina och känslomässiga stunden, och är därför så mycket mer än ”bara” en ring!
Har du en slät förlovningsring kan du i princip para den med vilken typ av ring som helst – låt vigselringen bli pricken över i och satsa på en som sticker ut! Var inte heller rädd för att blanda metaller: rödguld och vitguld går absolut att bära tillsammans. Att hitta sin ring kan dock kännas både knepigt och förvirrande. Utbudet är enormt, du har antagligen en budget att följa, och du kanske inte är van att bära den typen av smycken. Så hur hittar du rätt ring? Här är våra bästa tips för att inte gå vilse i smyckesdjungeln! Visst kan det kännas aningen oromantiskt att behöva ha en budget att ta ställning till när du ska hitta din drömring. Men om vi ska vara realistiska, så är det så det ser ut för de allra flesta. Ska ringen ingå i er bröllopsbudget, eller tar ni den kostnaden utöver det andra? Det kan vara bra att bestämma innan, om det är så att ni behöver prioritera och eventuellt flytta runt lite i budgeten om ringen skulle kosta lite mer än väntat.

Jag, bruden, kommer ju att ha två ringar. En förlovningsring och en vigselring. Men min blivande man, ska han ha en ring (förlovningsringen) eller ska han också ha en vigselring? Visst brukar mannen bara ha en ring? Tar man då av ringen och trär på den i kyrkan igen? Ska det stå två datum i den ringen iså fall, det vill säga både förlovnings och vigseldatum?
Jag planerar att fria till min sambo men har lite smått förvirrad hur det hela går till med ringarna. Jag har läst en del här och på andra forum, men det blir inte riktigt klart. Kan jag fria med något mer symboliskt, sen åker vi tillsammans och kollar på förlovningsringar? Om jag skulle vilja köpa ringar att ha när jag friar, ska jag köpa ring till både henne och mig? Om jag hittar en som jag gillar till henne, ska min vara ungefär likadan till utseendet?Vad är det egentligen för skillnad på rött och vitt guld? Och hur många ringar bör brudgummen ha? Det råder ovisshet hos många när det kommer till allt som har med förlovnings– och vigselringar att göra.

– Återigen är detta personligt. Vissa med dig tycker säkert att det är superviktigt att ha ringarna på sig i alla situationer. Det är dock rekommenderat att ta av ringarna i vissa aktiviteter, till exempel vid hushållsarbete eller när en måste bära tunga shoppingkassar. Det är nämligen så att metallen som ringarna är gjorda av, särskilt guld är relativt mjuk och blir lätt repigt och slitet. Så med andra ord är det för att skydda och bevara dem.

Om du vill ha en eller flera varor inslagna, bockar du i rutan för presentinslagning innan du lägger din vara i kundkorgen. Då slår vi in din vara så den är färdig att ge bort. Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar, med undantag för beställningsvaror. För solitärsmycken (smycken med en diamant) samt förlovnings- och vigselringar från Fenia, Sarek, Schalins och Flemming Uziel är leveranstiden 5-15 arbetsdagar. Vi kontaktar dig om en vara är försenad eller saknas och du har rätt att häva köpet om leveranstiden inte kan hållas. Vi står för transportrisken för de varor som skickas från vårt lager. Skulle en försändelse vara trasig eller skadad när du hämtar ut den, kontakta kundtjänst. Saknas varor vid leveransen, vänligen kontakta vår kundservice så snart som möjligt.

Click & Collect innebär att du kan handla hemma i lugn och ro och sedan hämta dina varor i någon av våra butiker. Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar. För varor märkta ”beställningsvara” är normal leveranstid 5-15 arbetsdagar. När du väljer att hämta ut ditt paket i en av våra butiker är fraktkostnaden 0 kr.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Hur lång väntetid är det för att beställa ring till Guldfynd?
Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar, med undantag för beställningsvaror. För solitärsmycken (smycken med en diamant) samt förlovnings- och vigselringar från Fenia, Sarek, Schalins och Flemming Uziel är leveranstiden 5-15 arbetsdagar.
Exempelvis den populära serien med Loreal True Match, där foundation i flera nyanser ingår har kategoriserats riktigt smart! Varje nyans är indelad i antingen varma, kalla eller neutrala toner – W för varm, C för kall och N för neutral. Som exempel kan jag nämna våra tre storsäljare Loreal True Match foundation W4 Golden Natural, Loreal True Match foundation N2 Vanilla och Loreal True Match foundation C1 Rose Ivory. Med detta klart för dig är det genast lättare att hitta fram till den nyans du bör köpa.

Känner du inte igen dig i något av ovanstående kan det mycket väl vara så att du är en blandning, helt enkelt neutral, och kan bära upp både varmt och kallt.
Här loggar du in om du redan har registrerat ett konto på Luxplus.se. Är du redan medlem eller om du tidigare har fyllt i dina uppgifter hos Luxplus måste du logga in innan du kan genomföra ett köp. Du blir medlem hos Luxplus när du genomför ett köp till medlemspris.Det finns vissa tillfällen som det är extra viktigt att vara uppmärksam på vilka färger man bör använda – och undvika. Utöver hårfärg tänker jag på när man väljer foundation, läppstift och rouge, då det kan göra stor skillnad med de här produkterna om du väljer rätt eller fel. Du kan ha i åtanke att du med en hudton åt det kallare hållet bör hålla dig till rouge med ljusa rosa toner, till exempel 120 Pink Rose från Colour Blush-serien från märket Rimmel. Som du förstår är det just kalla rosa toner som du med varm hy ska hålla dig ifrån, testa hellre aprikos, korall eller persika. Exempelvis Rimmel Soft Colour Blush 190 Coral.

Alla kan hitta ett rött läppstift de klär i. Det handlar bara om att identifiera vilken färg det röda är blandat med, blått eller gult? Tänk till exempel att jordgubbsrött går bra till en varm ton och hallonrött är fint till den kallare hyn.
En riktlinje är att om du har en hudton som klassas som varm ska du satsa på alla färger som går mer åt det gula hållet eller har en gul underton, till skillnad från personer med kall ton som klär bäst i toner som drar åt det blå hållet.Faktiskt brukar man redan ha någorlunda koll på vilka färger som man passar i. Titta i din garderob så ser du vilka nyanser du brukar trivas i. Mest troligt är att de färger som hänger i garderoben är de som du både klär bäst och är snyggast i.

Ännu ett test är att tänka på om du passar bäst i vitaste vitt eller om du ser bättre ut i gräddvita toner? Det förstnämnda klär en person med kalla undertoner, medan de andra färgerna är mycket fina på en varmhyad. Det finns olika trick att ta till för att ta reda på vilka nyanser du passar bäst i och enklast är att se på huden. Titta på dina vener på handleden, allra helst i solljus. Upplever du att de ser lite grönaktiga ut? Då har du en varm hudton. Drar de mer åt det blå-grå-lila-hållet har du kall ton. En hudton som är kall drar åt det blå och rosa hållet och blir ofta lätt röd vid solning, medan den varma har en gulare och rödare nyans och som lätt får en brun solbränna. Om jag har lyckats väcka din nyfikenhet och du vill se exempel på personer som kan ge dig vidare inspiration, rekommenderar jag att du bildgooglar. Sök exempelvis efter bilder på prinsessan Madeleine, Michelle Obama, Jessica Alba, Jennifer Aniston, Rachel Bilson eller Jennifer Lawrence om du har en varm hudton. Bildgoogla danska kronprinsessan Mary, Kate Middleton, Izabella Scorupco, Rihanna, January Jones eller Rutina Wesley om du vill se fina kombinationer med kalla färger.Känner du dig osäker på hur du ska välja foundation? Kanske gjorde det här med kall och varm hudnyans det bara mer förvirrande? Lugn – det är faktiskt rätt enkelt att hitta rätt i foundationdjungeln. 🙂

Att bära färger som klär en gör mycket för utseendet. De kan få din hy att se fantastisk ut och de kan få din ögonfärg att lysa. Och vem vill inte ha det så?! Dessutom, har man full koll på vilka färger man ser som allra bäst ut i kan man enkelt undvika felköp både när det gäller foundation och annan makeup, kläder och vilken hårfärg man bär.

Hur vet man om man är varm eller kall?
En hudton som är kall drar åt det blå och rosa hållet och blir ofta lätt röd vid solning, medan den varma har en gulare och rödare nyans och som lätt får en brun solbränna. Ytterligare ett sätt är att se om du klär bäst i guld eller silver. Den med varma toner ser bäst ut i guld, medan den kalla bäst bär upp silver.
För att göra det lite enklare har jag valt ut två läppstift från serien LOreal Color Riche som vid en första anblick är rätt lika i färgen. Som du kan se på bilden ovan har läppstiftet till vänster, Perfect red, mer gult i sig än Deep Raspberry till höger. Precis som OPI-lacket First date at the Golden Gate passar Perfect Red till dig med en varmare underton, medan du med en kallare hudton klär jättefint i Deep Raspberry och nagellacket Bewitching från Revlon.Marknadsf\u00f6ringskakor samlar in information genom att f\u00f6lja dig p\u00e5 varje webbplats du bes\u00f6ker och spela in de digitala fotavtryck du har angett. Marknadsf\u00f6ringskakor \u00e4r d\u00e4rf\u00f6r \”sp\u00e5rningskakor\”. Informationen som samlas in anv\u00e4nds f\u00f6r att ge en \u00f6versikt \u00f6ver dina intressen, vanor och aktiviteter och f\u00f6r att visa relevanta annonser f\u00f6r saker som du tidigare har visat intresse f\u00f6r. P\u00e5 det h\u00e4r s\u00e4ttet f\u00e5r du mer riktat inneh\u00e5ll, till exempel i form av f\u00f6reslagen information, artiklar och annonser.

Kan man ha vigselring i silver?
På det hela taget går det jättebra att ha en vigsel- eller förlovningsring i silver. Skillnaden gentemot guld och andra ädelmetaller är att silver är ett mjukare material – och därmed inte lika hållbart. En silverring repas lättare och är mer mottaglig för slag och stötar.
M\u00e5nga funktioner p\u00e5 en webbplats beror p\u00e5 att en cookie st\u00e4lls in n\u00e4r en anv\u00e4ndare bes\u00f6ker en webbplats. D\u00e4rf\u00f6r st\u00e4ller vi i f\u00f6rsta hand cookies s\u00e5 att de har en arbetssida. Vi anv\u00e4nder ocks\u00e5 cookies fr\u00e5n f\u00f6rsta och tredje part f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndarupplevelsen p\u00e5 v\u00e5r webbplats och f\u00f6r att tillhandah\u00e5lla relevant marknadsf\u00f6ring. Att st\u00e4lla in en tredje parts cookie inneb\u00e4r att vi har godk\u00e4nt en tredjepartsleverant\u00f6r, t.ex. Sociala medier, Google Analytics eller liknande. att placera en cookie i din webbl\u00e4sare n\u00e4r du bes\u00f6ker v\u00e5r webbplats.

Funktionella cookies anv\u00e4nds f\u00f6r att lagra dina anv\u00e4ndarinst\u00e4llningar genom att komma ih\u00e5g de val och inst\u00e4llningar som gjorts p\u00e5 webbplatsen. Rotera runt dina spr\u00e5k och textstorlekens inst\u00e4llningar. Du kan blockera eller ta bort cookies p\u00e5 denna webbplats genom att dra tillbaka ditt samtycke eller inaktivera dem i dina webbl\u00e4sarinst\u00e4llningar. Observera dock att cookies inte l\u00e4ngre f\u00e5r anv\u00e4ndas om cookies p\u00e5 annat s\u00e4tt \u00e4r inaktiverade. Du har ocks\u00e5 alltid m\u00f6jlighet att blockera eller ta bort cookies i din webbl\u00e4sare (inklusive cookies fr\u00e5n denna webbplats samt tredjepartscookies).

Statistikcookies anv\u00e4nds f\u00f6r att optimera en webbplats design, anv\u00e4ndbarhet och effektivitet. T.ex. Kan inkludera den insamlade informationen: l\u00e4gg till analys av vilken information som \u00e4r mest popul\u00e4r p\u00e5 sidan och vi blir medvetna om vad som ska vara l\u00e4tt att hitta p\u00e5 sidan.
Tekniska cookies kr\u00e4vs f\u00f6r att de flesta webbplatser ska fungera korrekt. Som namnet antyder har de bara en teknisk betydelse och har d\u00e4rf\u00f6r ingen inverkan p\u00e5 din integritet eftersom de inte registrerar det du letar efter p\u00e5 andra webbplatser.En cookie \u00e4r en liten datafil som skickas till webbl\u00e4saren och lagras d\u00e4r f\u00f6r att en webbplats ska k\u00e4nna igen din dator. Alla webbplatser kan skicka cookies till din webbl\u00e4sare om webbl\u00e4sarinst\u00e4llningarna till\u00e5ter det. Webbplatser kan bara l\u00e4sa information fr\u00e5n lagrade cookies och inte cookies fr\u00e5n andra webbplatser. Det finns tv\u00e5 typer av kakor: permanenta och tillf\u00e4lliga (sessionskakor). Permanenta kakor lagras som en fil p\u00e5 din dator under en l\u00e4ngre tid. Session-cookies placeras tillf\u00e4lligt p\u00e5 din dator n\u00e4r du bes\u00f6ker en webbplats. De \u00e4r dock dolda n\u00e4r sidan \u00e4r st\u00e4ngd. Det betyder att de inte lagras permanent p\u00e5 din dator. De flesta f\u00f6retag anv\u00e4nder cookies p\u00e5 sina webbplatser f\u00f6r att f\u00f6rb\u00e4ttra anv\u00e4ndbarheten, och cookies kan inte skada dina filer eller \u00f6ka risken f\u00f6r virus p\u00e5 din dator.

Om silvrets minussida är att det lätt repas så är plussidan den här: Solitt silver (som Sterling Silver) kan slipas och göras fint på nytt – flera gånger om. Om du upplever att din ring blivit repig och ful kan du alltid lämna in den till oss (eller någon annan silversmed) så tar vi bort repor och eventuella skador – så att din ring blir som ny igen.På det hela taget går det jättebra att ha en vigsel- eller förlovningsring i silver. Skillnaden gentemot guld och andra ädelmetaller är att silver är ett mjukare material – och därmed inte lika hållbart. En silverring repas lättare och är mer mottaglig för slag och stötar. Hur lätt eller fort den repas skiljer sig från person till person och beror mycket på livsstil. (Att gymma eller greja i trädgården är två saker som kan slita mycket på en silverring – ett tips är att ta av ringen innan aktivitet.) För några funkar det inte alls med en förlovningsring i silver. För de allra flesta funkar det emellertid hur bra som helst.

Att silver inte är så slitstarkt gör också att vissa stenfattningar inte är lika hållbara. Fattningar med små klor rekommenderas inte till en förlovningsring – det sliter helt enkelt för mycket på en ring som används dagligen. (Till en ring som används från gång till gång går det däremot bra.) Vill du ha stenar till din silverring bör du istället välja en fattning som har metall hela vägen runt stenen – eller en fattning där stenen är nedtryckt i ringskenan.
Grossular, almandin och andradit förekommer i Sverige, i synnerhet i Hälsingland, Värmland och Södermanland. De största fyndigheterna finns i Afrika. Granat är en vanlig biprodukt vid järnmalmsindustrin, och finns i granatådergnejs, granit, granitgnejs, aplit, pegmatit och amfibolit.

Grossular (kalciumaluminiumsilikat) är gul till röd, rosa, grön eller brun Pyrop (magnesiumaluminiumsilikat) är mörkröd till nästan svart i en violett nyans, almandin (järnaluminiumsilikat) är mörkt rödbrun till violett, spessartin (manganaluminimsilikat) röd eller orange, och andradit (kalciumjärnsilikat) kan vara gul, grön, brun, rödbrun eller svart. Alla former har en hårdhet på omkring 7.Pyrop, almandin och spessartin bildar fasta lösningar med varandra (pyralspiserien, aluminium på plats Y). Uvarovit, grossular och andradit bildar en annan serie fasta lösningar (ugranditserien, kalcium på X-platsen). Andra ovanligare grundämnen som kan ingå i granaterna under subgruppen granat är skandium Sc, vanadin V, yttrium Y och titan Ti. Finare slag av granater används som smyckesstenar. För att skydda en granat ädelsten är det viktigt att hantera den försiktigt och undvika att utsätta den för hårda kemikalier eller extrema temperaturer. Granater är kända för sin hållbarhet, men det är ändå viktigt att ta hand om dina granatsmycken och skydda dem från skador. För att göra detta bör du undvika att utsätta granater för starka kemikalier, som blekmedel eller ammoniak, ta av dina granatsmycken innan du deltar i aktiviteter som kan utsätta dem för grov hantering eller hårda förhållanden, som sport eller hushållsarbete, och även förvara dina granatsmycken på ett säkert ställe, som ett smyckeskrin eller en påse, för att undvika repor eller flisor. Rengöring av din granat ska göras försiktigt med en mjuk trasa eller mild tvål och vatten. Dessutom är det också viktigt att komma ihåg att granater är känsliga för plötsliga temperaturförändringar, så det är bäst att undvika att utsätta dem för extrema temperaturer. För att skydda en granat från skador är det viktigt att hantera ädelstenen försiktigt och undvika att utsätta den för starka kemikalier eller extrema temperaturer. Granater är tillräckligt hållbara för att kunna bäras i vardagliga smycken, men det är ändå viktigt att ta hand om dina granatsmycken och skydda dem från skador. Undvik att utsätta granater för starka kemikalier, t.ex. blekmedel eller ammoniak, och ta av dina granatsmycken innan du deltar i aktiviteter som kan utsätta dem för grov hantering eller hårda förhållanden, t.ex. sport eller hushållsarbete.Granater graderas och värderas utifrån flera faktorer, bland annat färg, klarhet, skärning och karatvikt. Ädelstenens storlek är viktig, eftersom större granater i allmänhet är mer värdefulla än mindre granater. Ädelstenens färg är också viktig, eftersom granater med en djup, rik färg vanligtvis är mer värdefulla än granater med en ljusare eller mer dämpad färg. Klarhet är också en faktor, eftersom granater med få inneslutningar eller fläckar anses vara av högre kvalitet och därför är mer värdefulla. Ädelstenens slipning är också viktig, eftersom en väl slipad granat har god symmetri, proportion och ljusstyrka. Granat sägs symbolisera kärlek och passion och ges ofta som gåva till nära och kära. Den tros också ge bäraren god hälsa och skydd. Granat är ett populärt val för dem som letar efter ett unikt och slående smycke. På GLAMIRA specialiserar vi oss på att skapa unika och lyxiga granatsmycken, inklusive ringar, örhängen, hängsmycken, armband och till och med halsband som garanterat ger en touch av lyx och elegans till vilken outfit som helst. I det här avsnittet kan användaren välja vilken typ av ädelsten han eller hon vill använda i sitt smycke från en rad olika alternativ, t.ex. diamant, smaragd eller safir.

Granat är födelsesten för januari månad, och den är också den traditionella stenen för stenbockens stjärntecken. Den är en symbol för renhet och nåd, och den tros ge renhet i hjärtat och nåd till bäraren. Den sägs hjälpa en att släppa negativa känslor och främja inre frid. Den sägs också främja god hälsa och ge bäraren framgång och välstånd.Utöver diamanter finns det en värld av ädelstenar och halvädelstenar som väntar på att utforskas. Varje ädelsten har sin egen unika skönhet och karaktär, från livfulla smaragder till känsliga safirer. Granat kan hittas i en mängd olika skärningar och former, inklusive rund, oval, kudde, päron och smaragd. Den används ofta som en accentsten i smycken, t.ex. i haloförlovningsringar eller som sidosten i örhängen eller hängsmycken. Granat kan också användas som huvudsten i ett smycke, särskilt i kombination med diamanter eller andra färgade ädelstenar. På GLAMIRA erbjuder vi ett brett utbud av granatsmycken i olika stilar, från klassisk till modern, så att du kan hitta det perfekta smycket som passar din smak och stil. Med vårt engagemang för kvalitet, hantverk och kundtillfredsställelse kan du lita på att GLAMIRA ger dig ett smycke som du kommer att uppskatta för livet. De vanligaste skärningarna för granat är oval, kudde, päron, rund och smaragdskärning. Granatens skärning och form kan i hög grad påverka stenens utseende och kan påverka hur ljuset reflekteras av den.

När man väljer en granat ädelsten till ett smycke är det viktigt att ta hänsyn till ädelstenens storlek, färg, klarhet och slipning. Större granater är i allmänhet mer värdefulla än mindre, och granater med en djup, rik färg är vanligtvis mer uppskattade än de med en ljusare eller mer dämpad färg. Granater med få inneslutningar eller fläckar anses vara av högre kvalitet och är därför mer värdefulla. Ädelstenens slipning är också viktig, eftersom en väl slipad granat har god symmetri, proportion och ljusstyrka.
Från att välja metall för smycket till att välja granatens form, skärning och karatvikt har du fullständig kontroll över utformningen av ditt smycke. Dessutom har du möjlighet att välja vilken sättning din granat ska ha, oavsett om det är en pränt, en ram eller en bana. Du kan också lägga till ytterligare stenar för att komplettera din granat, till exempel andra färgade ädelstenar. Vårt team av expertjuvelerare på GLAMIRA kommer att arbeta med dig varje steg på vägen för att se till att du får exakt det smycke du tänker dig. Med vårt engagemang för kvalitet och kundtillfredsställelse kan du lita på att GLAMIRA skapar ett unikt smycke som du kommer att uppskatta för livet. Bläddra i vår samling granatsmycken idag och börja designa ditt eget unika smycke hos GLAMIRA.Utforska vår kollektion för att hitta den perfekta stenen för att komplettera ditt smycke och göra det verkligt unikt. Oavsett om du vill göra ett djärvt uttalande eller en subtil accent har vi en ädelsten som passar alla smaker.

För att rengöra och vårda en granat ädelsten är det viktigt att hantera ädelstenen försiktigt och undvika att utsätta den för starka kemikalier eller extrema temperaturer. För att rengöra en granat är det bra att använda en mjuk, torr trasa för att försiktigt torka ädelstenen ren, eller att använda en mild tvål- och vattenlösning för att försiktigt skrubba ädelstenen. Undvik att använda starka kemikalier, som blekmedel eller ammoniak, för att rengöra din granat, eftersom dessa kan skada ädelstenen. För att dina granatsmycken ska se så bra ut som möjligt är det en bra idé att låta en juvelerare rengöra och kontrollera dem professionellt med jämna mellanrum. När du inte bär dina granatsmycken är det en bra idé att förvara dem i ett mjukt, vadderat smyckeskrin eller en väska för att skydda dem från skador.
Granat bedöms på ”fyra C:n”-skalan för att fastställa dess värde. De ”fyra C:na” är skärning, klarhet, färg och karatvikt. Granat graderas vanligtvis på en skala från dålig till utmärkt utifrån färgintensiteten, förekomsten av inneslutningar eller fläckar och kvaliteten på skärningen. Granat med en mer intensiv, enhetlig färg och färre inneslutningar eller fläckar är i allmänhet mer värdefull.

Vilka smycken passar mig?
Har du en varm hudton med gul eller guldig underton i huden och vener som drar åt det gröna hållet brukar man säga att guld passar dig bättre. Har du däremot en rosa eller röd underton i huden med blå vener sägs det att silver passar bättre.
På GLAMIRA förstår vi vikten av anpassning när det gäller att skapa det perfekta smycket. Det är därför vi erbjuder ett brett utbud av alternativ till våra kunder för att fullt ut anpassa sina granatsmycken för att passa deras individuella preferenser.Granater är en typ av ädelsten som är känd för sin hållbarhet och motståndskraft mot skador. På Mohs skala för mineralhårdhet rankas granater mellan 6,5 och 7,5, vilket gör dem relativt hårda och motståndskraftiga mot repor och flisor. De är dock inte lika hårda som vissa andra ädelstenar, t.ex. diamanter, som rankas som 10 på Mohsskalan. Det är viktigt att hantera granater varsamt och undvika att utsätta dem för starka kemikalier eller extrema temperaturer, eftersom dessa kan skada ädelstenen. För att skydda dina granatsmycken är det bra att förvara dem i ett mjukt, vadderat smyckeskrin eller en väska när de inte bärs, och att ta av dem innan du deltar i aktiviteter som kan utsätta dem för grov hantering eller hårda förhållanden.

Granat är en typ av ädelsten som är naturligt rödfärgad. Den består av en mängd olika mineraler, bland annat almandin, pyrop, spessartin och andradit. Granat är uppskattad för sin rika, livfulla färg och används ofta i smycken för att sätta färg på ett smycke. Den anses också ha helande egenskaper och bärs ibland som ett sätt att främja vitalitet och styrka.Granater finns i ett stort antal olika färger, där den mest kända är röd. Röda granater förknippas ofta med kärlek och passion. De hittas vanligtvis i länder som Afrika, Indien och Ryssland. De är ett populärt val för fina smycken och sätts ofta i ringar, armband, halsband och örhängen. De anses också ha helande egenskaper och används i kristallhealing för att balansera rotchakrat och för att öka jordförankringen och stabiliteten.

Granat är en grupp mineraler som finns i en mängd olika färger, inklusive rött, orange, gult, grönt, blått, lila, rosa och brunt. Den vanligaste färgen på granat är röd, och den är känd för sin djupa, rika färg och briljans. Granat är en tålig sten, som rankas 7 till 7,5 på Mohs skala, och är känd för sin motståndskraft mot repor och flisor.
Vi använder cookies för att ge dig en personlig shoppingupplevelse, personanpassad annonsering och för hålla våra webbplatser tillförlitliga och säkra. För detta ändamål samlar vi in information om användarna, deras mönster och deras enheter.Klicka på ”Okej” om du tillåter alla cookies eller välj vilka cookies du tillåter och vilka du vill stänga av genom att klicka på ”Inställningar” nedan.

Hur mycket kostar en granat?
De 64 handgranaterna får man på köpet eller så kostar de en eller två euro styck – mellan tio och tjugo svenska kronor.
Granat smycken finns hos CHANTI till fördelaktiga priser. Bläddra i stort urval av smycken med granat i dag. Skäm bort dig själv eller någon du bryr dig om med granat smycken och har dem levererade snabbt. Vi har bland annat granat örhängen, ringar och hängen. Granat är bara en av de många stentyper vi har i vårt sortiment.Granat armband med vackert uttryck. Alla våra armband med granat har en speciell värme och glöd. En granatarmband passar de flesta kläder och kan bäras på nästan alla tillfällen. Vi har armband för alla och vår granat armband är bland de populäraste. Se alla våra armband igenom för att hitta en variant som passar din egen stil. Du kommer definitivt att vara glad för en granatarmband. Unna dig själv eller någon du känner med en fin armband med granat stenar i designen.

Granatsmycken i hög kvalitet och till ett rimligt pris. CHANTI har ett stort och varierat sortiment av smycken i alla möjliga material, stenar och mönster. Vi har något för alla, både män och kvinnor. Alla våra granatsmycken har en hög kvalitet och är tillverkade i modern design. Du kan även köpa dem till låga priser. När du köper smycken hos CHANTI är det inte ovanligt att du kan spara mellan den 25 – 70% jämfört med butikspriser. Så köp billigt granatsmycken här och göra en bra affär. Du kan bära granat smycken för alla tillfällen och vi skickar dem direkt till din dörr, i en vacker presentask.
Granat halsband – Hitta ett halsband med granat här. CHANTI har halsband i många material, stentyper och mönster. Det finns något för alla. En granat halsband kommer säkert att bli ett bra och populärt val, eftersom du kommer att få stor glädje av. Du kan bära en granat halsband i många sammanhang och för många typer av kläder. Se alla våra granat halsband igenom och hitta din favorit. Om du köper ett halsband med granat med oss, kan du spara både tid och pengar.Granat smyckenset med elegant utseende. Ett smyckeset med granater skulle vara ett bra val och ger dig möjlighet att köra stil hela. Se alla våra granat smyckenset igenom här och hitta den uppsättning som passar din personliga stil.

Ett armband med granat kan bidra till att betona din feminina stil som den vackra starka röda färgen kommer att lägga färg till den annars lite enfärgad skandinavisk klädstil. Vill du ha mer färg i ditt liv utan att det blir för mycket, då ett armband med granat kan vara lösningen. Granat armband kommer att klä flickor och kvinnor, och du kan beställa en här på sidan.
Granat sten ger fina smycken. Vi har många vackra granat smycken och granat stenar ger ett unikt uttryck. Ett unikt utseende som tilltalar de flesta. Vi har modern smycken med vackra granat stenar, som kan bidra till att stärka din personliga stil. Granat smycken kommer typiskt att ha en rödaktig nyans som ger värme och glöd för bäraren. Se hela vårt sortiment för granat smycken här och få dem skickade i ett par dagar. Det är snabbt och enkelt att köpa granat smycken på Chanti.se.

– Det visar hur svårt det är att hitta granaterna. En handgranat är inte större än ett ägg och de kan finnas insydda i tyger i bussarnas sitser och i dolda fack. Och varje dag passerar ett antal bussar och bilar över den dansksvenska gränsen – bara från Belgrad kommer flera bussar varje dag. En buss tar en halvtimme att undersöka. Så det är relativt enkelt att smuggla in vapen till Sverige.
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

– Det finns en större tillgång på handgranater i dag, och risken är att användningen sprider sig till andra städer på grund av den våldsspiral vi ser nu. Har man en gång använt en granat så passerar man en mental gräns och det är lättare att fortsätta använda dem, menar kriminalkommissarie Gunnar Appelgren.
– Förra året såg vi ett parti på 64 granater och 16 automatvapen som kostar runt 1.000 euro att köpa från Balkanländerna, berättar Appelgren för SVT Nyheter.Gunnar Appelgren är bekymrad över den senaste utvecklingen i Malmö, där ett 15-tal handgranater exploderat på öppen gata under ett år, vilket är exceptionellt ovanligt i Sverige.

Men det är bara vapnen som kostar pengar. De 64 handgranaterna får man på köpet eller så kostar de en eller två euro styck – mellan tio och tjugo svenska kronor. Det låga priset beror förmodligen på att de inte efterfrågas på Balkan eftersom de förbrukas snabbt och är farliga att ha i förvar i sin bostad.
Stadens läge vid Öresundsbron kan förklara förekomsten av handgranater och illegala vapen, tror Appelgren. Vapnen smugglas över sundet i bussar, bilar, färjor och per post. Men ser man enbart till Tullverkets beslag har de endast hittat två handgranater under en treårsperiod.Olagliga handgranater är billigare än glass på marknaden. Det berättar kriminalkommissarie och spaningsledare Gunnar Appelgren, som hanterar grova vapenbrott och som själv varit med och gjort tillslag av handgranater i Sverige och på Balkan de senaste åren. I samarbete med polisen på Balkan var han med och stoppade över hundra granater och ett tiotal automatvapen som skulle skickas till Stockholm i år.– Absolut. Polis och tull kan göra mer och vi behöver samarbeta i fler ärenden med polisen på Balkan. Men vi hade önskat mer befogenheter att rycka in tidigare. Det är exempelvis inte ett brott att beställa handgranater, så som lagstiftningen ser ut i dag. Endast vapeninnehav i sig är straffbart.*Gäller från ett inköpsvärde på 1200 kr. Kan inte kombineras med andra kampanjer/rabatter. Gäller inte presentkort, smartklockor och fitness trackers. Kan inte lösas in retroaktivt för redan gjorda inköp. Återbetaling ges ej kontant.

Nästa steg handlar om att bestämma sig för vilket material du är ute efter. Kanske har du någon gång känt att du passar bättre i guld än i silver? Detta kan faktiskt stämma. Olika metaller passar nämligen mer eller mindre bra tillsammans med olika hudtoner. Har du en varm hudton med gul eller guldig underton i huden och vener som drar åt det gröna hållet brukar man säga att guld passar dig bättre. Har du däremot en rosa eller röd underton i huden med blå vener sägs det att silver passar bättre. Ett par guld örhängen passar enligt denna teori alltså bättre på en person med varm hudton medan ett par i silver passar bättre på en person med kall hudton. Självklart behöver du inte gå efter denna ”regel” utan välj det material som du gillar bäst. Har du dock svårt att välja och tycker att det är kul att experimentera med just färger och toner kan det vara en bra linje att gå efter.
Smycken är en detalj som kan bära upp en hel outfit. Med örhängen, armband, halsband och ringar kan du visa vem du är och framhäva vilken stil du vill. Hos en guldsmed erbjuds det alternativ i en mängd material, stilar och prisklasser, så ibland kan det kännas som en djungel att hitta just det där smycket du är ute efter. Till att börja med kommer det bli lättare att hitta rätt om du bestämmer dig för vilka tillfällen du tänkt använda ditt smycke. Ska det vara ett vardagshalsband som gärna får hänga kring din hals mest hela tiden, eller är du ute efter en exklusiv alliansring som genast kommer fånga allas blickar? Självklart handlar det om smak och stil när det kommer till smycken. Ett vardagshalsband är litet och nätt för någon, medan det gärna får vara fullt med gnistrande stenar för någon annan. Genom att förmedla dessa önskemål till juveleraren kommer ni tillsammans kunna p
locka fram alternativ just för dig.

Genom att vara tydlig med vad du är ute efter och berätta om dina önskemål och krav kommer din guldsmed kunna plocka fram alternativ som passar dig. Hellströms Guld är en återförsäljare av smycken i Stockholm. Där får du tips och råd av kunnig personal som har som fokus att uppfyller just dina förväntningar. Besök deras ateljé för provningar av vigselringar eller andra smycken i Stockholm. Där tillverkar och säljer de vackra, unika smycken för alla tillfällen.

Här visar vi alla föremål som finns till försäljning i vår butik. Du kan köpa dem direkt online eller på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. För att lättare hitta det du söker kan du välja en kategori eller ett prisintervall. Du kan också skriva in ett valfritt sökord.
Du kan med fördel blanda in silver och guld i din look på fler sätt än genom smyckena. Tänk håraccessoarer, väskor, skor, nagellack och ögonskuggor.. Men här tål det att upprepas än en gång – less kan verkligen vara more!När du bär silver– och guldsmycken tillsammans så blir din look genast mer intressant. Men kom ihåg att styla smyckena på ett genomtänkt sätt, då duon lätt kan bli ”för mycket”. Följ moderedaktör Marika Cederlunds sex smarta tips som kan vara bra att tänka på – och du kommer garanterat att lyckas med din kreativa styling.

Blandade smycken i silver och guld drar uppmärksamheten till sig, så det kan vara en god idé att hålla sig till en relativt monokrom look i övrigt för att skapa balans. Det kan handla om vitt, svart eller grått – men även kombinationer av lugna färger som passar ihop, såsom ljusblått och grönt eller brunt och beige.
Ett smycke eller en klocka som är både silvrig och guldig knyter samman looken på ett fint sätt om du bär blandat. Denna klocka från Calvin Klein Watches är ett perfekt exempel. Rödguld och silver är metallerna som är vanligast att bära – men glöm inte att det även kan vara fint att blanda in roséguld, palladium eller vitguld! Ett tips är dock att hålla sig till max tre metaller – fler än så kan bli rörigt. Likt ying och yang kompletterar ytterligheterna silver och guld varandra i en stilren harmoni. Låt 2020 bli året då vi släpper förlegade stilregler en gång för alla – och enbart låter kreativiteten sätta stopp för hur vi bär våra accessoarer.

Skapa stilfulla lager på lager-effekter genom att bära halsband i olika längder, tjocklekar och metaller. Exempelvis är ett silvrigt, klumpigt kedjehalsband med ett längre, nätt guldhalsband undertill väldigt fint. Du kan även bära ringar i olika metaller och tjocklekar – ha kul med din styling!Det blommigt designade halsbandet är tillverkat och präglat i 925 silver. Den har en mittdel av blommor gjorda av bandfestivaler med en rund fasetterad blodröd granat i antik rosensnitt. Granaten är omgiven av en krans av marcasiter. Halsbandet är stängt av ett fjäderringlås. Längd 44 cm, max. B…

Det antika halsbandet är bearbetat i tombac och är satt med blodröda bohemiska granatstenar i antik rosskärning. Ädelstenarna ligger i blomformade länkar i olika storlekar och har en karatvikt av 14 ct. Längd 43 cm, mittsektion 11 x 1.5 cm, vikt 7.1 gram
Det eleganta halsbandet är tillverkat i 925 silver och stämplat på baksidan av mittdelen, plus det är guldpläterat i 14-karat gult guld. Den blommiga utformade mittsektionen är inställd med 3 fasetterade stora markisskurna granater och 3 små briljantskurna runda fasetterade granater. Längd 44 cm,… Halskedja med hänge, silver, stämplat 925, hänge kors med slipade gröna stenar och en ametist i mitten, stämplat Lenox 925. Kedjans längd 50 cm Korsets mått ca 4 x 2,5 cm Total vikt 5,47 gram 1 halsband med hänge + 1 hänge (Dyrberg Kern) 2 halskedjor i silver varav en med hänge. 4 ringar 10 broscher varav en silver, en granater, vintage. 25 armband 25 halsband 5 par örhängen 1 par manschettknappar 1 par skoclips 9 armbandsur

Vilka smycken kan man bada med?
Det går bra att duscha med både silverhalsband och örhängen. Däremot kan de bli missfärgade när du vill bada i poolvatten med klor eller i havet med saltvatten.
Halsbandet är tillverkat av 935 silver och är märkt p�� mittsektionen. Mittsektionen är utformad i form av en fladdermus med spridda vingar. Halsbandet är tillverkat av fasetterad granat och öppnas av en fjäderring spänne. längd 57 cm, Mittsektion 4,5 cm x 4 cm Odlad pärla droppar ca. 8 mm i diam…Granat smycken, 4-delar i guld doublé. Ett collie, ett par örhängen med skruvmekanism och ett armband. Halsbandet är ca 41 cm långt inkl lås. Mitt fram mäter halsbandet ca 3,5 cm långt. Armbandet är ca 18 cm långt inkl låset. Säkerhetskedjan är traig. Mittblomman mäter ca 11 mm bred. 1 par … Det antika jugendhalsbandet är tillverkat och stämplat i 925 silver, och bär också rester från en guldsmeds varumärke ”L.F.” Den mellersta delen är översållad med flodpärlor och runda och ovala fasetterade granater. Mittensektionen hålls av fasetterade, blodröda, tjeckiska skal i något olika form… Granathalsbandet är tillverkat i 925 silver och är också präglat. De fasetterade granaterna är strukturerade av silveraccenter. En äkta, vit odlad pärla i elegant teardrop form och en mycket vacker ljuskrona är upphängd rörligt. Halsbandet öppnas av en fjäderring lås. längd 42 cm, Granatdiamete…

Vad är granat för sten?
Granat är ett så kallat metamorft mineral, vilket innebär att det oftast blir till i samband med bildandet av metamorfa bergarter. Grossular, almandin och andradit förekommer i Sverige, i synnerhet i Hälsingland, Värmland och Södermanland. De största fyndigheterna finns i Afrika.
Ädelstenshalsbandet består av fasetterad peridot, ametist, rökig topas, citrin, karneol, granat, tanzanit, safir, kyanit och bergkristall. Den är stängd med en fjäderringlås. Ädelstenarna tillsammans har ca. 80 ct. HÄNGE i form av en blomma gjord av ovala fasetterade, lila ametister av ca. 15 kara…Det antika halsbandet är tillverkat av 935 silver och därmed stämplat. Den tvådelade mittsektionen är prydnadsarbetad och inställd med en rund fasetterad bohemisk granat. Den rörliga upphängningen stöder en full opal och en granat. Längd 47 cm Mittsektion ca.. 2,5 cm x 4 cm, Opal ca.. 4,5 mm i…

Halsbandet är stickat i 935 silver och är präglat på mittdelen. Mittdelen är i form av en fladdermus med utsvängda vingar. Kedjan är tillverkad av fasetterat granat och öppnas av ett fjäderringlås. längd 57 cm, Mittsektion 4,5 cm x 4 cm Odlad pärla droppar ca. 8 mm i diameter, Vikt 16,7 gram
Armband i mässing med stenar av rött glasfluss, jade, turkoser och granat. Längd ca 18 cm. 3 par örhängen, bl.a. turkos Set med halsband och örhängen med skruvbakstycken, glasfluss och turkos. 2 st broscher, bl.a. Buddha av turkoser och koraller. 2 st hängen, moské och menora, diameter ca 2,5 c…Charleston-halsbandet är tillverkat i 925 silver, präglat och guldpläterat i 14 karat gult guld. Den består av vita sötvattenodlade pärlor omväxlande med fasetterade ädelstensdroppar i utarbetad briolette cut. peridoter, citriner, ametister, granater och blå topaser. Kedjans längd 88 cm, ädelste…Halsbandet är tillverkat av granatbollar, ett blomformat granathängsmycke i gult guld 333 = 8 karat ingår. Denna suspension är inte jagad, den har testats expertmässigt av mästaren guldsmed och han bekräftar ovanstående information. Hänget är insatt med en oval facetterad stor granat omgiven av e…Hänge / brosch med kedja, silver och snäckskalskamé, Mått på kamé ca 2,9×3,9×0,4 cm Hänge med kedja, fasettslipad blå sten, Svedbom & Co AB, 1948. Mått på hänge ca 3,2×2,1×0,5 cm Ring, 835 silver med granater. Ringstorlek ca 18 / 56

1 par örhänge, med stift, bakstycke saknas på en del, längd ca 2.4cm. 1 st ring, storlek ca 15. 1 st hänge med kedja, diameter av hänge 18mm. 1 st halsband, längd ca 39.5cm.
Hänget är stickat i 835 silver och stämplat på baksidan. Den är utformad som ett hjärta och är också inställd med en hjärtformad fasetterad, blodröd, bohemisk granat i en antik rosensnitt. Hänget bärs på en fin granatkulkedja. Hänge storlek 2,3 cm x 1,9 cm kedjans längd 43,5 cm, Vikt 7,1 gram

Kan man ha på sig både silver och guld?
Blandade smycken i silver och guld drar uppmärksamheten till sig, så det kan vara en god idé att hålla sig till en relativt monokrom look i övrigt för att skapa balans. Det kan handla om vitt, svart eller grått – men även kombinationer av lugna färger som passar ihop, såsom ljusblått och grönt eller brunt och beige.
Ear Cuffs ♥ Halsband ♥ Symboler ♥ Kristaller ♥ Tribal ♥ Änglar ♥ Örhängen ♥ Killsmycken ♥ Wicca ♥ Armband ♥ Wrap Halsband ♥ Chokers ♥ Bohemiska SmyckenHos Smyckendahls hittar du handplockade smycken i olika modeller och material från över 50 välkända varumärken och designers. Vi får in nyheter varje vecka! Du kan söka på modell, varumärke eller olika stilar, som Minimalistiskt eller Klassiskt för att hitta det perfekta smycket för varje tillfälle

Similar Posts