Hamburgerbröd Utan Jäst

Luletjej som älskar inredning, mode, smink, god mat och min vovve Dexter. På fritiden tränar jag gärna och umgås med familj och vänner. Hatar vinter och att frysaSnabbmat hemma med snabba hamburgerbröd! Vill du göra ditt eget hamburgerbröd men orkar inte vänta på att det ska jäsa? Här kommer ett tips på ett recept på snabba hamburgerbröd som inte tar mer än 20 minuter från start till mål. Här i vår Food Court hittar du även snabba burgare och dressing.

Vilket är det bästa Hamburgerbrödet?
RESULTAT: Vi testade sex olika vita hamburgerbröd av standardmodell. Förutom smak och konsistens togs även hänsyn till hur väl varje bröd håller formen när det fylls med hamburgare och tillbehör. Testvinnare blev bröden från Pågen och Ica, båda två bakade med surdeg.
Vilken matkasse passar nästa veckas schema bäst? Inför varje vecka kan du byta som du vill. Gemensamt för alla matkassar är att menyerna är både kockförberedda och lättlagade.

Grejen var att jag hade bara köttfärsen hemma, inget annat. Till hamburgare krävs ju lite annat också, som typ bröd och dressing. Som tur var så kan man ju göra bådadera alldeles själv, ja både dressingen och brödet. Snabbt går det också, nu ska du få recept på hela härligheten. När du gjort bröden, hamburgaren och dressingen så bygger du ihop en hamburgare med allt gott som du gillar.1) Såhär burkar jag göra när jag gör hamburgare. Lägg köttfärsen i en liten plastpåse. Häll i alla kryddor, knåda påsen ordentligt så att allt blandas. Ta ur 6 små hamburgare. Stek i rikligt med smör

3) Lägg bröden på bakplåtpappersklädd plåt. Pensla dem med vatten och ha på sesamfrön. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. De ska börja få lite lite färg, då är det klara.
Igår var jag världens bästa mamma igen, jag lagade nämligen sliders…. eller så kan man säga minihamburgare också. Milo var lyrisk… ”Mamma, det här smakar verkligen som riktiga hamburgare brukar göra. Sååå gott.” Det var ett fint betyg ju, att det smakade hamburgare också. 🙂

2) Blanda sedan ihop alla ingredienser. Du ska få ihop allt till en deg, den kommer att vara lite kladdig men du ska ha mjölade händer och knåda så lite som möjligt på degen, då fastnar det inte på händerna. Knådar inte för mycket bara, då blir bröden kompakta och torra.Vårt fiberrika hamburgerbröd är laddat med både nyttigheter och god smak. Brödet är bakat med vetekli och är perfekt för dig som föredrar en lite grövre klassiker. Innehåller endast växtbaserade ingredienser och passar utmärkt med de flesta fyllningar. Funkar även fint som frukostmacka!

Vilket hamburgerbröd är nyttigast?
Vårt fiberrika hamburgerbröd är laddat med både nyttigheter och god smak. Brödet är bakat med vetekli och är perfekt för dig som föredrar en lite grövre klassiker. Innehåller endast växtbaserade ingredienser och passar utmärkt med de flesta fyllningar.
Vetemjöl*, vatten*, vetekli* (6,3%), invertsocker*, rapsolja*, havrekli*, jäst*, majsstärkelse, salt, fermenterat vetemjöl, vegetabiliskt emulgeringsmedel (E471), maltmjöl av korn, mjölbehandlingsmedel (E300), stabiliseringsmedel (E466).*Råvaran har svenskt ursprung. Vi bakar alltid på mjöl av svenskt vete, men vid tillfällig brist kan det förekomma en viss inblandning av importerat vete. Mitt namn är Vivi och det är jag som driver Fixa Själv. Sedan jag startade Fixa Själv i april 2016 har det hänt väldigt mycket och sidan är nu Sverige största hemmafixblogg med fokus på bakning, DIY och pyssel. Tack för recept, provat två gånger nu, men mina reser sig inte alls som dina har gjort på bilden… Provat med både torrare och kladdigare deg. Vad kan ha gått fel…?[…] Idag slog Eddie på stort och bakade bröd ihop med Johan. Känns extra lyxigt att få nybakat bröd till soppan. De gjorde blixtfrallor med recept från Åse som de hitta här. […]

Dessa är riktigt goda! Gör de relativt ofta, både till frukost och som tillbehör till soppa. Dock är de väldigt kaloririka, ca 230 kcal per fralla och de är rätt små.Hej! Jag måste använda glutenfritt mjöl. Blev så sugen på Blixtfrallorna/Frukostfrallorna. Kan du rekommendera mängden på det glutenfria mjölet? Tack för alla goda recept man kan läsa på din sida. / KatarinaSka ha kalas om några veckor. Kan jag göra dessa redan nu och frysa ner och ta fram till kalaset. Har en bebis hemma så hade varit super när man ska baka en del.

Jag provade med vanligt vispgrädde utan kargegan eller liknande tillsatser. Det blev godkänt får jag ändå lov att säga. Nästa gång ska jag prova med hasselnötsmjöl.
Brioche är en smak och doft som kan förekomma i vissa typer av vin, särskilt mousserande viner. Det beskrivs som en mjuk, gräddig och lätt smörig ton som påminner om nybakat briochebröd. Detta kan komma från användningen av ekfat under vinframställningen. Brioche-tonen är vanligtvis associerad med mousserande viner, särskilt champagne. Men det kan också förekomma i andra typer av viner som har lagrats på ekfat. Nej, brioche-tonen kommer vanligtvis från användningen av ekfat under vinframställningen. Men vissa producenter kan använda tekniker som autolys, vilket innebär att jästfällning får stanna i kontakt med vinet under en viss tid för att ge en liknande smakprofil. Vår långa erfarenhet och djupa passion för bröd har lett fram till marknadens bredaste och mest nyfikna sortiment. Sugen på att veta mer? Välkommen att kontakta oss! Läs mer Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Lantmännen Unibake skall leverera produkter och tjänster som tillfredsställer kundens och konsumentens nuvarande och framtida krav på produktsäkerhet, kvalitet och hållbarhet. Därför använder vi oss av etablerade certifieringar och externa kontrollorgan för att säkra att vi lever upp till de krav som ställs på oss och som vi ställer på oss själva.Ta del av vårt inpirerande material med allt i från egna etiketter, senaste broschyrer, härligt användbara produkt- och portionsbilder till tips från vår brödskola, ”Bonjour Academy”. Läs mer

Lantmännen Unibake är en av Europas största bagerikoncerner med 36 bagerier i 21 länder. Vi marknadsför våra bageriprodukter till detaljhandel och livsmedelsmarknader på mer än 60 marknader runt om i världen.
Som de bagare vi är delar vi gärna med oss av våra tips för godare bröd och bättre lönsamhet. Bonjour Academy-utbildningen vänder sig till dig som vill bli ännu bättre på bröd och bakverk.

Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.

Vi på Lantmännen Unibake Sverige strävar efter att ha en transparent och ansvarsfull verksamhet. Vår verksamhet är beroende av naturen och ett väl fungerande ekosystem. Vårt ansvar omfattar allt vi gör och sättet vi gör det på genom hela värdekedjan – från jord till bord. Både här och nu och för kommande generationer.

Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.Som en partner till våra kunder vill vi ge råd om trender, dela kunskaper och idéer till fördel för kundernas verksamhet och ge konsumenterna en garanti för ansvarsfull producerad mat samt en transparent och säker leveranskedja.

Cirkapris: 21 kr Pris/st: 5,25 kr Sockerarter/100 g: 4,8 g Märkning: Från Sverige Omdöme: Ljusa bröd med tjock överdel. Färsk och god smak med mild syrlighet. Luftig konsistens med perfekt tuggmotstånd. Betyg: 4
Cirkapris: 33 kr Pris/st: 4,12 kr Sockerarter/100 g: 9,1 g Omdöme: Klassiskt utseende, gyllenbruna bröd med sesamfrön. Neutral och god, lite söt smak av färskt bröd. Saftig och luftig konsistens, känns nybakat. Betyg: 4Historien om hamburgaren: Den första hamburgaren i bröd serverades år 1900 på restaurangen ”Louis’ Lunch” i New Haven, USA, och hade danska ägare. Den nya och greppvänliga rätten kallades för ”Hamburger sandwich”. I slutet av 1800-talet hade de tyska invandrarna i USA börjat att servera biffar av malet kött, dessa kallades för Hamburger steak (biff från Hamburg). I boken ”Ur främmande grytor” från 1956 beskriver Tore Wretman ”Hamburger steak” som den amerikanska varianten av pannbiff som serveras i en mjuk småfranska med en skiva rå lök och tomatketchup.

Ett bra hamburgerbröd ska självklart smaka gott, men också hålla formen även när det fylls med en rejäl hamburgare, ketchup, majonnäs och några tomatskivor. Redaktionsmedlemmarna på Allt om mat samlades för att bedöma sex olika vita hamburgerbröd i smak, doft och konsistens. Under de senaste åren har butikernas utbud vuxit rejält, med många olika varianter, till exempel brioche. I det här testat har vi dock koncentrerat oss på några av de vita standardvarianter som finns i matbutikerna.VI TESTADE ÄVEN brödens hållfasthet genom att fylla dem med majonnäs, hamburgare och tomatskivor. Sedan greppade vi om dem och tog en rejäl tugga. Två av bröden: Eldorado och den klassiska varianten från Korvbrödsbagarn, klarar med nöd och näppe det testet. De är smuliga och torra vilket gör att de faller sönder när man trycker ihop brödet lätt runt fyllningen. Korvbrödsbagarns bröd ser snyggt ut, med en gyllenbrun yta strösslad med sesamfrön, men testpanelen är inte alls nöjd med den kompakta och torra konsistensen som gör att brödet fastnar i gommen. Smaken är intetsägande med en tråkig, besk bismak.

ALLA BRÖDEN som ingår i testet, utom Pågens, fryses in direkt efter att de är bakade och tinas sedan på väg till butikerna. När ett livsmedel har varit fryst måste tillverkaren upplysa om det på förpackningen. Men det går bra att frysa bröden igen hemma. Den blågula märkningen ”Från Sverige” finns på brödpåsarna från Coop, Ica och Garant. Det innebär att brödet bakas i Sverige och att minst 90 procent av ingredienserna kommer härifrån. Eldorados bröd kommer från Polen men tillverkningen av Pågen och Korvbrödsbagarn sker i Sverige.
PROVSMAKARNA gillade då hamburgerbröden från Pågen och Ica betydligt bättre. De får var sin fyra på den femgradiga skalan och vinner därmed testet. Bröden är saftiga och har en trevlig, lite segare konsistens. Smaken är enligt vår testpanel neutral och god, de innehåller surdeg och därför finns det en svag syrlighet. Efter provsmakningen diskuterades just hur ett hamburgerbröd ska smaka. En viktig aspekt enligt testpanelen är att smaken bör vara neutral och inte konkurrera med burgaren, grönsakerna och såserna. Många reagerade på att flera av bröden i vårt test är för söta i smaken och enligt förteckningarna innehåller alla antingen socker eller sirap. Garants hamburgerbröd har den sötaste smaken och doftar dessutom vanilj, ansåg panelen. I näringsdeklarationerna på förpackningarna kan man läsa ungefär hur mycket socker bröden innehåller. Av dem som vi testat är Pågens bröd sötast med drygt 9 gram sockerarter per 100 gram. Minst sockerarter, 4,8 gram per 100 gram, har Icas bröd. I jämförelse med populära hamburgerbröd på den amerikanska marknaden är det något mer socker i de svenska.Cirkapris: 34 kr Pris/st: 4,25 kr Sockerarter/100 g: 5,1 g Omdöme: Gyllenbruna bröd med sesamfrön. Smaken är neutral och söt med en besk bismak. Kompakt konsistens, väldigt torr. Brödet fastnar i gommen. Betyg: 2

Cirkapris: 20 kr Pris/st: 5 kr Sockerarter/100 g: 6 g Märkning: Från Sverige Omdöme: Tjocka bröd med välgräddad och lite lätt mjölig yta. Doftar vanilj och smaken är för söt. Smulig och torr konsistens. Betyg: 2
RESULTAT: Vi testade sex olika vita hamburgerbröd av standardmodell. Förutom smak och konsistens togs även hänsyn till hur väl varje bröd håller formen när det fylls med hamburgare och tillbehör. Testvinnare blev bröden från Pågen och Ica, båda två bakade med surdeg. Generellt tyckte testpanelen att de flesta av bröden smakade för sött och var för torra.

Cirkapris: 24 kr Pris/st: 3 kr Sockerarter/100 g: 6 g Märkning: Från Sverige Omdöme: Gyllenbruna, tjocka bröd som påminner om källarfranska. Smaken är neutral och något för söt. Torrt och smuligt. Betyg: 2

Vart kan man köpa brioche hamburgerbröd?
Hamburgerbröd Brioche 4-pack Coop.
Allt om Mat har testat hamburgerbröd. Det visade sig att surdeg i bakningen är ett vinnande koncept i striden om det godaste hamburgerbrödet. Två testfavoriter blev det – tack vare saftig konsistens, neutral smak och en svag syrlighet. Se betyg och omdöme här!Cirkapris: 19 kr Pris/st: 2,38 kr Sockerarter/100 g: 7,1 g Omdöme: Gyllenbruna bröd med sesamfrön. Smaken är söt och neutral. Konsistensen är torr och smulig. Betyg: 2

SÅ TESTADE VI: Vi köpte sex varianter av hamburgerbröd i livsmedelsbutiker i Stockholmsområdet. Brödet bedömdes med och utan fyllning. Provsmakningen var blind.
Blev ett gott bröd. Modifierade receptet med lite grahamsmjöl och torrjäst. Använde en mindre mängd jäst och lät istället degen jäsa längre, vilket fungerade utmärkt.Förutom hamburgerbröd går det här receptet utmärkt att använda till att baka glutenfria frukostbullar. Skippa då bara sesamfröna och ersätt med till exempel vallmofrön eller lägg lite riven ost ovan på för att göra ostbullar. Gott!

Mina blev inte färdiggräddade på 30 minuter, men då körde jag utan varmluften. Får se om 50 minuter räcker till. Jag vågar inte köra dem med varmluft då jag provat ett annat recept med detta och där brödet sjönk ihop. Hoppas de blir goda!

Här kommer ett toppenrecept på glutenfria hamburgerbröd. Vi använder oss ofta av det här receptet när vi bjuder på hamburgare och vi brukar få goda kommentarer även från personer som brukar äta gluten. Det här receptet är mycket nyttigare och minst lika enkelt som färdiga mjölmixer. Du mixar bara samtliga ingredienser i en matberedare, formar smeten till bullar och lägger på en plåt. Efter cirka 30 minuter i ugnen har du sedan fina naturligt glutenfria hamburgerbröd.
Jag håller just nu på att göra dessa bullar, men har inte lyckats få till en deg. Det är bara en smet som är lös. Har dock satt in dem som de är i ugnen nu och hoppas på det bästa. Och detta hände trots att jag hade i fiberhusk och lät det hela dra i 15 minuter.

Vad är grejen med Briochebröd?
Brioche är ett traditionellt franskt mjukt frukostbröd med extra mycket smör och ägg i. Det är även vanligt att göra varianter på detta bröd, från runt, limpformat, som brytbröd eller högt. Även fyllning är vanligt, prova allt från ost, korv, salami, russin och nötter. Briochebröd går bra att frysa.
Vad tråkigt ellinino! Jag vet inte vad som har blivit fel, jag har bakat dessa bullar så många gånger och det blir alltid bra. De flesta andra som tidigare kommenterat har haft goda erfarenheter. Jag ska baka igen och dubbelkolla så det inte blivit något fel i receptet vid överföring från vår gamla sida till den nya. När jag bakat så tar det bara 5-10 minuter innan smeten stelnat av fiberhusken och de har varit väldigt lättformade.Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite mjölk. Den är magiskt god! Jag fick en känsla av att glassen smakade Piggelin, trots att den inte innehåller päron. Men det här är en glass jag kommer göra igen och även mina barn blev helt sålda på glassen. Ett superrecept!!! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass …

Fräsch, svalkande, nyttig ananasglass som mixas ihop enkelt till en krämig, härlig glass. Perfekt att äta när när man är sötsugen, men vill äta nyttigt! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept! Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här för recept! Nyttig ananasglass 1 banan, fryst ca 300 g …
Nyttiga, mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vanligt vetemjöl. Istället innehåller de mixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Mjölfria morotsfrallor 1 st 1 dl finriven morot 7 …

Hur värmer man hamburgerbröd?
Stek/rosta brödet direkt i pannan, så får du en fin, glansig yta och maxad smak på bröden. I brödrosten: Det enklaste sättat att rosta ditt korv- eller hamburgerbröd är i brödrosten (om du har en som är tillräckligt bred). I brödrosten får du en jämn och fin rostning varje gång.
Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept! Det här receptet på mazariner gjorde jag och bakade när jag var anställd på tidningen Hembakat. De är gudomligt goda, jag älskar dessa godingar! Kolla in steg-för-stegbilderna jag gjorde på deras sida! Klassiska mazariner Ca 16 st Mördeg 100 …Jag älskar ananaspaj – det är fantastiskt gott! Det är en paj man snabbt och enkelt kan slänga ihop när man vill ha en supersmarrig dessert! Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp …

Ett mycket lättbakat bröd som är en blandning mellan limpa och baguetter. Namnet kommer från min son som kallade ett liknande bröd för ”brödet som stillar all hunger” när vi var på ett All inclusive-hotell i Turkiet. Han tyckte inte alltid om maten som serverades på hotellet så varje gång vi lämnade restaurangen greppade han … Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde. Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept! … Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite havremjölk. Den är fantastisk, så himla god! Havremjölken kan bytas ut mot valfri vegansk mjölk. Tips! Baka ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept! Tips! Baka en underbar snabb, vegansk limpa – klicka här för recept! Vindruvsglass vegansk 1 banan, fryst 150–200 g vindruvor, frysta …NYTTIG MAJSRÖRA En suuupergod röra som kan ätas som sås till maträtter, i tacos eller att dippa grönsaker i. Även om man mixar den länge kan man känna av lite av skalet på majsen, men det gör absolut ingenting! Denna röra är gudomligt god! Tips! Det är gott att blanda ner färsk basilika eller koriander …

Pizzabaguette. Baka egen baguette eller köp en färdig som jag gjorde denna gång. Pizzabaguetten blir galet god, en riktigt lättgjord baguette som kan serveras som tilltugg till ett glas bubbel, en drink, till middagen, på buffén, ta med den på picknick eller ät den till en fräsch sallad. Den här baguetten gör alltid succé bland …
Superläcker, oemotståndlig kladdig chokladkolakaka med kokos i botten och på kanterna. Den är galet god och passar som dessert, till fikat eller som tårta på festen. Spritsa gärna gräddtoppar på kakan och dekorera med färska bär om du vill ha en festligare kaka. Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept! …Underbart goda frallor som innehåller enkla ingredienser som man oftast har hemma! Pensla dem gärna med vatten och strö över valfria frön, t ex vallmofrön, solrosfrön eller sesamfrön. Byt gärna ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för mer fibrer i brödet. Tips! Baka saftiga, härliga morotsfrallor – klicka här för recept! Tips! Baka …

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när vill jobba så liten tid som möjligt i köket. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer. Tips! Baka magiskt goda tekakor – …
Drömgod chokladkladdkaka med kärleksmumsglasyr & kokos. Tips! Baka de allra godaste, klassiska kärleksmumsen – klicka här för recept! Tips! Baka ljuvligt goda, saftiga morotskärleksmums – klicka här för recept! TV-kladdkaka med chokladglasyr 12 bitar 125 g smör 3 dl strösocker ½ krm salt ½ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 ½ dl vetemjöl 3 ägg …Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar. Läs mer om Peder NäslundFrån Brie i Frankrike kommer inte bara fantastiskt goda ostar utan även Briochebröd. Gyllene luftigt lätta bröd med ljuvlig smörsmak som fås av ägg, smör och en lite längre jäsningstid. Men ni vet ju vad man brukar säga, den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge! Nästa gång det vankas hamburgare, testa detta recept istället för köpesbröd och vi lovar dig att du aldrig kommer vilja byta tillbaka! Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmetod, vegetariskt, vegan med mera. Under varje recept är du välkommen att sätta ett betyg i form av stjärnor. Är du inloggad på Facebook kan du dela receptet, lämna en kommentar eller en fråga – så svarar jag så snabbt jag kan. Tack för att du lämnar feedback – det uppskattas.

Vanligast är att toppa med sesamfrön men också svarta sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön, vallmofrön, rågsikt, rågflingor, havregryn eller grovmalt majsmjöl blir fint.
Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker – noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Vad är brioche smak?
Brioche är en smak och doft som kan förekomma i vissa typer av vin, särskilt mousserande viner. Det beskrivs som en mjuk, gräddig och lätt smörig ton som påminner om nybakat briochebröd. Detta kan komma från användningen av ekfat under vinframställningen.
Ett alternativ till stora bröd är att baka sliders som är små hamburgerbröd. Dela nedan bullar i tre delar och forma till små minibröd. Minska tiden i ugnen med några minuter då de gräddar klart fortare.Börja med en halva bröd underst, bred på majonnäs och ketchup eller chilisås eller hamburgerdressing; lägg sedan sallad som salladsblad eller strimlad isbergssallad; lägg på burgare, sedan kan man ha extra ketchup eller dressing, skivad tomat, strimlad eller stekt lök och sist toppa med toppen – den andra halvan av hamburgerbrödet.Brioche är ett traditionellt franskt mjukt frukostbröd med extra mycket smör och ägg i. Det är även vanligt att göra varianter på detta bröd, från runt, limpformat, som brytbröd eller högt.Även fyllning är vanligt, prova allt från ost, korv, salami, russin och nötter. Briochebröd går bra att frysa.Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

Vad är Briochesmak?
Brioche är en smak och doft som kan förekomma i vissa typer av vin, särskilt mousserande viner. Det beskrivs som en mjuk, gräddig och lätt smörig ton som påminner om nybakat briochebröd. Detta kan komma från användningen av ekfat under vinframställningen.
Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

Vilken ost ska man ha till hamburgare?
En skivad och smakrik engelsk cheddarost som är lagrad i minst fem månader. Arla® Pro Lagrad Cheddar passar utmärkt när du vill göra en extra god och smakrik hamburgare eller en toast som verkligen kommer uppskattas.
Recept på briochehamburgerbröd. Perfekta hamburgerbröd som är lätt söta och fluffiga. Inkråmet är mjukt och luftigt och tar upp smakerna från en saftig ­ham­burgare bra. Du säger att du kör ”den vanliga ugnsfunktionen” och inte varmluft men i filmen ser man tydligt att fläkten snurrar när du öppnar ugnen så då borde ju rimligtvis du köra med varmluft. Jag har också läst att emulgeringsmedel ska ge ett tätare och mindre segt inkråm. Det första som dyker upp i huvudet är lecitin och äggula. Självklart kan man prova med andra emulgeringsmedel om man har det till hands. Jag har det inte.

Funkar det att byta ut Manitoba Cream mot Vetemjöl Special? Det skiljer 0,5g protein per 100g, men Manitoba Cream kanske har andra egenskaper också? Tänker mest på att Vetemjöl Special finns ekologisk 🙂
Det viktiga med potatismjölet är att stärkelsen redan ska vara gelatiniserad. Är den inte det behöver du gelatinisera den (i praktiken; hetta upp den). Ett enkelt sätt att testa är att blanda mjölet med lite kallt vatten. Suger mjölet upp allt vatten och bildar en stor klump är den gelatiniserad. Om mjölet bara rörs ut så att det blir en lite tjockare sås är den inte det.

Detta resulterade också i ett nytt videoinlägg. Det blir ganska mycket teoretiserande och pratande i inlägget, men det känns också nästan som ett måste om man ska kunna förstå varför receptet ser ut som det gör. Vissa saker är helt enkelt också lättare att visa med film än att beskriva med ord, rundrivning och när degen är färdig är två exempel. Utan vidare presentation ger jag er avsnitt nummer tre i serien av videoinlägg här på hamburgare.org. Hamburgerbrödet!

Hur mycket väger en hamburgare bröd?
NäringsvärdeNäringsvärdePer 100 gPer Bröd (52 g) Per (0 g)Varav sockerarter9,1 g4,7 g 0,1 gFiber2 g1 g 0 gProtein8,7 g4,5 g 0,1 gSalt0,81 g0,4 g 0 g
Min ide om att göra den perfekta burgaren kommersiell är högaktuell men mitt i min resa läser jag ett reportage om IT killen som samlat en slant och begav sig till USA i jakt på den perfekta burgaren. Väl hemma startar då flip´n burgers. Hela konceptet som taget ur min kreativa hjärnhalva och igen förbannar man sig själv över att drivet inte räcker ända fram.@Markus: Nja, fördelen med proteinerna i mjöl är att de är glutenbildande, vilket inte t.ex. mjölkprotein är, så jag har svårt att se att mer mjölkprotein skulle göra någon nytta.

Hur mycket kostar hamburgerbröd?
Hamburgerbröd 8-pack Pågen. Jfr-pris 86:42kr/kg.
Hur kan korvgubben stå dag ut och dag in utan att utveckla ett koncept? Kanske jag startar en portabel superburgarvagn, vi snackar ändå fastfood så att applicera det på en restaurang med vita dukar och tidsbokning känns underligt. Räcker inte luckan till så blir det fler vagnar helt enkelt.

Har nu testat det ”enkla” receptet. Tiden på 8 minuter kan inte stämma, eller så stämmer inte temperaturen. Hursomhelst lät jag dem gå tills de fick bra färg, och de blev väldigt goda!
Jag jäste de i cirka 2 timmar, gräddade i mitten av ugnen med varmluft i 9 minuter. Svalna i en timme sedan i med dem i en plastpåse, in i frysen. Lät dem tina i en plastpåse en och en halv timme innan jag använde dem.

Jag har mina i ugnen nu, men 8 minuter räcker inte alls för att få fin färg på bröden. Är det bättre att jag tar ut dem efter 8 minuter ändå, så de inte blir för torra eller ska jag köra tills de får färg ändå tycker du? Jag har kört helt enligt ditt recept, långt ner i ugnen, vanlig funktion, 175 grader.
Jag publicerar nu två recept, ett med lite vanligare ingredienser och ett som jag har haft stor hjälp av Pelle från Yummy med. Det andra innehåller bland annat riktigt potatismjöl (torkade, nermalda potatisar, inte potatisstärkelse) samt rent vetegluten. De bröden blir snäppet bättre än det första receptet, samtidigt som ingredienserna är svårare att få tag på.Det är helt klart mest irriterande att vi i Sverige aldrig hört talas om riktigt potatismjöl. Bara den där vita stärkelsen som vi av någon anledning bestämt oss för att den ska kallas potatismjöl. Pah.

Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Häll ner degvätskan. Arbeta degen tills allt har blandats ordentligt, låt den sedan vila 10 minuter. Kör 5 minuter till i degblandaren. Tillsätt smöret bitvis och kör sedan vidare i ca 15 minuter tills degen är mjuk och elastisk.Låt dem ligga i påsen minst två timmar innan du äter dem, gärna ännu längre tid. De håller minst 3 – 4 dagar i påsen. Släng in dem i frysen om du inte äter upp dem. Om man tinar upp dem i en påse blir de nästan ännu bättre än innan frysningen.

Mjölkfritt funkar som vanligt alldeles utmärkt med att byta ut till havrebaserad ”mjölk” och mjölkfritt margarin. Tyvärr ger ju inte margarinet samma smak som riktigt smör men marginell skillnad.
Stek, ös och krydda den utan annat än rent kvalitetskött i burgaren. Ägg, mjöl, vätska, kryddor osv ska bort bort bort. Trodde aldrig det skulle gå att hålla den samman därav misstaget att aldrig ens försöka. Nu är det brödet jag engagerar mig i och en dag så ska den bli publicerad.Så hittade jag en video av Heston Blumentahl In.Search.Of.Perfection och ljuset tändes när han visade modellen att mala och rulla färsen i folie, chilla den och sen skära den perfekta biten. Thats it people!Testar att baka efter ditt recept. Har tyvärr ingen Manitoba eller vetemjöl special hemma, och 2 mil till affären… Hoppas det funkar med vanligt vetemjöl också! Står på jäsning nu, spännande! Ikväll blir det älgburgare ( naturligtvis skjuten i min egen skog) och hembakade bröd 🙂He! Jag gjorde receptet, det blev mjukt men ganska torrt och lite segt. Jag var tvungen att lägga i lite mer mjöl, då degen bara blev dom en klistrig smet. Gräddade också mer än 8 min, är det varmluft du använder och vilken temp motsvarar den tempen o en vänlig

Similar Posts