Händer I Hultsfred

I över 10 år har Evenemang.se hjälpt nöjes­sugna människor att hitta biljetter från officiella biljett­återförsäljare till fantastiska konserter, festivaler, shower, teater och andra upplevelser och evenemang.På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Vad finns det i Hultsfred att göra?
Läs mer om vår omdömesmoderering.Hultsfreds bibliotek. Bibliotek.Björnnäsets naturreservat. Nationalparker.Stora Hammarsjöns badplats. Stränder.Hultsfreds hembygdspark. Historiska platser • Historiska museer.Hagadal sim- och sporthall. … Hultsfreds Turistbyrå … Emil i Lönneberga skulpturen. … Hulingens badplats.
Trygghet är en individuell känsla och kan vara svår att påverka. Hultsfreds kommun är en trygg kommun (brottsstatistik) men i Trygghetsundersökningen framkommer att medborgarna känner otrygghet för ”Ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen”, ”Folk som bråkar och slåss utomhus” samt ”Trygg ute ensam kväll”. Denna otrygghet är främst lokaliserad till tätorten (Hultsfred).

En källa till otrygghet är inbrott i sitt eget hem. Antal inbrott i Hultsfred varierar och 2020, 17 st och 2021 22 st, inbrott i villa/lägenhet. Arbetet med Grannsamverkan syftar till att öka känslan av trygghet i lokalsamhället, minska utbudet av stöldbegärlig egendom i hemmen, minska antalet anmälda tillgreppsbrott samt minska antalet anmälda skadegörelsebrott.
Unga vuxna och ungdomar kan av olika anledningar hamna i olika grupper och gäng. De kan känna sig vilsna och kämpa för att hitta sin identitet. Det gäller att alla instanser i samhället jobbar för att dessa individer ska känna sig välkomna och viktiga.Resultatet från den senaste trygghetsundersökningen visar att medborgarna i Hultsfreds kommun upplever otrygghet för ”Ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen”, ”Folk som bråkar och slåss utomhus” samt ”Trygg ute ensam kväll”.

Narkotika är förbjudet och bidrar till otrygghet, mänskligt lidande och även stora samhällskostnader. Narkotika är ”en motor” i mycket av det kriminella som händer i samhället. Att finansiera sitt beroende skapar brott i olika former och försäljningen skapar grupperingar med olika våldsinslag. Det är av stor vikt att narkotikaanvändandet bromsas i tidig ålder. Påverkade personer skapar också en stor otrygghet runt omkring sig.
Enligt samverkansöverenskommelsen ska parterna tillsammans utfärda medborgarlöften framtagna ur en lokal lägesbild. Som grund till denna lägesbild ligger: anmälda brott i Hultsfreds kommun lokalpolisområde Västervik, Trygghetsundersökningen 2021, samt rapporter och dialoger med kommunala verksamheter samt medborgardialoger.Denna otrygghet är främst lokaliserad till tätorten (Hultsfred). Denna känsla av otrygghet hänger med all sannolikhet ihop med att man också känner otrygghet kring ”narkotikapåverkade personer utomhus”. Det är risk att dessa individer tillsammans skapar en stor otrygghet i de miljöer (skola, fritids, centrum) som de vistas i. Det finns stora risker att droger och kriminalitet blir en del av dessa individers identitet.I detta medborgarlöfte vill vi att fokus ska läggas på denna grupp som skapar oro i samhället. Medborgarna upplever till viss del att trafiken är ett problem. Via trygghetsundersökningen, polisens rapporter och telefonsamtal från medborgare upplever många att hastigheten ofta är för hög i tätorterna.Detta är ofta ett återkommande samtalsämne då vi pratar med medborgare eller olika verksamheter i kommunen. Det finns en otrygghet kring en del av de ungdomar som rör sig ute i de centrala delarna av Hultsfred. Otryggheten kring att få inbrott i bostaden eller förråd är också något förhöjd i Hultsfreds kommun.Samtidigt måste det påpekas att Hultsfreds kommun är en trygg kommun där en mycket liten del i Trygghetsundersökningen utsats för fysiskt våld eller avstått från någon aktivitet på grund av otrygghet.Har du ingenting att göra? Här kommer 100 saker du kan göra när du har tråkigt. Vare sig du har barn eller är ensam hemma så har vi en lösning för din tristess!LOPPI är det självklara valet för medvetna barnfamiljer. Här hittar du inspiration för hela familjen, shoppingtips, unika erbjudanden, topplistor och bloggar.

Om du är intresserad av teknik och automation, får du inte missa vår sista teknikkväll för säsongen! Den 8/6 kl 17:00-18:30 kan du besöka ATC-Additivt teknikcenter och se det senaste inom 3D-printing, robotteknik och digitalisering. Det är gratis och öppet för alla!
Vill du också skaffa dig en eftertraktad kompetens och öka dina chanser på arbetsmarknaden? Då har vi goda nyheter för dig! Vi har fortfarande platser kvar till några av våra spännande utbildningar som startar till hösten, bland annat: Ledarskap, Specialistundersköterska, Förberedande industri och 3D-tekniker. Läs mer om dessa och andra utbildningar på vår hemsida: Utbildningar | Hultsfred Lärcenter (hultsfredlarcenter.se)Marknadsdagar är: Andra torsdagen i oktober och andra torsdagen i april om inte dagen inträffar på skärtorsdag, då är det marknad den tredje torsdagen i april.

Vad kan man göra med kompisar i Kalmar?
Här är mina bästa tips på saker att göra i Kalmar som turist:Strosa runt i stadsparken.Se insidan av Kalmar Domkyrka.Titta på konst i Kalmar Konstmuseum.Utforska StensöBesök Sjöfartsmuseet.Sola och bada.Se Västerport.Strosa runt i gamla stan.
Det är en härlig stad som har mycket att erbjuda sina besökare, oavsett intresse och budget. Här är mina bästa tips på saker att göra i Kalmar som turist:Granne med gamla Varmbadhuset på Södra Långgatan 81 finner man Kalmar Sjöfartsmuseum. Det är ett fantastiskt museum där man kan titta på artefakter från sjöfartens historia.

Kalmar är en populär sommardestination då det finns många bra badplatser. Här finner man badplatser mitt i centrum och stränder och badplatser som är lite mer avlägsna.
Om man känner för en dagsutflykt kan man alltid åka över bron till vackra Öland. Det är en av Sveriges vackraste och mest älskade öar och här finner man allt från vacker natur och loppisar till vackra byggnader och historiska platser.Denna trädgård var en gång privat, och därför är det ett högt plank runt trädgården. Idag är trädgården öppen för allmänheten där man kan ta sig härliga promenader och ta en fika på den trevliga uteserveringen.

Om väderprognosen ser dålig ut, oroa dig inte, det finns gott om saker att göra i Kalmar när det regnar. Här finns det ett flertal museum, butiker, caféer, restauranger och historiska byggnader att besöka. Utöver det finns det även flera roliga inomhusaktiviteter i Kalmar.
Sjöfartsmuseet är ett populärt museum i staden bland både vuxna och barn där man kan ta sig guidade turer och lära sig mer om hur livet var till sjöss.Konstmuseet i Kalmar är ett av Sveriges mest omskrivna konstmuseer. Här finner man utställningar med konst som är inriktad på att väcka och vrida på frågor som rör människans framtid och regionens utmaningar.

Idag kan man besöka slottet och gå på guidade turer, titta på olika utställningar och barnen kan gå på äventyr med slottsmusen Petit. Detta är en sevärdhet som du inte vill missa i Kalmar!
Stadsparken är Kalmars gröna oas och ligger intill det vackra slottet. År 1985 blev den utnämnd till Sveriges vackraste stadspark och har länge lockat turister för att strosa runt i dess fina omgivningar.Vill du veta vad som finns att göra i Kalmar? Kalmar är en populär sommarstad i Sverige där det finns gott om badplatser, vacker natur, intressanta museer och roliga aktiviteter för hela familjen.Denna gamla stadsdel går tillbaka till medeltiden och ligger intill Kalmar slott. Här kan man titta på välbevarade hus från 1700- 1800-talen och gå på mysiga promenader längs kullerstensgatorna.Det är inget snack om saken, Kalmar slott är stadens största sevärdhet. Detta slott går tillbaka 800 år i historien och har länge fungerat som ett försvar för staden.

När man kliver in i denna trädgård och besöker den Krusenstiernska Gården känns det nästan som att man åker tillbaka i tiden. Huvudbyggnaden är välbevarad och är ett utmärkt exempel på hur 1800-talets överklass bodde. Den vackra stadsporten Västerport är en av stadens största sevärdheter. Den går tillbaka till 1658 och var en huvudinfart till Kvarnholmen fram till 1870. Kalmar är en utmärkt stad att resa till med sina barn. Här finns det allt från lärorika museum och badplatser till båtturer och trevliga parker där barnen kan leka. Sightseeingbåten Flundran är ett populärt sätt bland turister att utforska staden och dess sevärdheter. Denna båttur tar dig runt Kvarnholmen, vilket är ön där Kalmars centrum ligger. Denna kyrka är en av de få oförändrade byggnaderna från stormaktstiden, så är man intresserad av historia och religiösa byggnader så är det ett måste att besöka.Stensö är ett friluftsområde som ligger 2,5 kilometer från centrala Kalmar. Det är ett av stadens mest älskade områden där man kan campa, bada, motionera, spela golf och njuta av den vackra naturen.Du utbildar dig till Diplomerad Svensk Ridlärare på tre nivåer I , II och III, där III är den högsta nivån genom Svenska Ridsportförbundet. Utöver dessa finns hedersutnämningen Svensk Fellow. Diplomerad Svensk Ridlärare behärskar ridning, undervisning och hästutbildning i dressyr, hoppning och terräng samt viss körning. Vill du pröva yrket kan du även börja med ridledarutbildningen som en introduktion.

Du lär ut hur ryttarna ska sitta på hästen och hur de ska använda vikt, skänklar, tyglar och sin röst. Målet är att hästen och ryttaren följer ett gemensamt signalsystem och att ryttaren förstår hur man inverkar på hästen. Den praktiska träningen sker på ridbanor inom- eller utomhus. Ridning i terräng sker först när eleven har tillräckliga förkunskaper. De praktiska övningarna kombineras med hästkunskap, hästskötsel och sadling, ryktning, utfodring och vård av hovar.
Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Detta görs via våra tidningar, webbplatser och personliga möten.Det är viktigt att hästarna behåller sin utbildningsnivå. De kan bli förvirrade av ridelever som inte alltid gör rätt. Av det skälet måste hästarna regelbundet ridas av kunniga ryttare – ridlärarna – för att befästa de kunskaper som ridskolehästarna ska ha.

Vad är Hultsfred känt för?
Förutom Hultsfred centralort ingår tätorterna Järnforsen, Lönneberga, Målilla, Mörlunda, Rosenfors, Silverdalen, Vena och Virserum. Hultsfred är känt för sin koppling till musik.
WorldSkills Sweden och Framtid.se har ett samarbete för att gemensamt lyfta gymnasiets yrkesutbildningar och de yrken som dessa utbildningar leder till.Några dagar i veckan är det vanligt att ridläraren har stalltjänst på förmiddagarna. Du arbetar med att kontrollera att hästarna är friska, göra rent i spiltor eller boxar och se till att sadlar och annan utrustning är i ordning. På förmiddagarna sker också undervisning av elever som behöver speciell utrustning och särskilda insatser av personalen. En ridlärare lär ut hur ryttare och häst ska samspela på bästa sätt. Eleverna får grundkunskaper om hästens fysiologi och egenskaper samt hur den reagerar i olika situationer. Kyrkan invigdes 1824 och har en Nordströmorgel från 1848. Bebyggelsen i kyrkbyn är intressant med mangårdsbyggnader i stora trädgårdar. Senare har de kompletterats med enstaka större villor från sekelskiftet 1800-1900. Även en del moderna hus har byggts i kyrkbyn.

Speedwaylaget Dackarna har sin hemmabana i Målilla. Speedway har körts i Målilla sedan 1930-talet. Dackarna tillhör de främsta lagen i elitserien och 2021 vann laget SM-guld. Sedan många år är Målilla värd för en GP-tävling i speedway.
I Hultsfreds kommun slipper du välja mellan den småländska naturen och den nyaste tekniken. Här kan du vandra i djupa skogar eller uppleva en virtuell verklighet i vårt nybyggda bibliotek. I någon av våra många föreningar träffar du vänner du ännu inte känner. Du kan bo granne med sjöglittret men bara en promenad bort från centrum. Hos oss är det nära – både i avstånd och mellan människor.Vena kyrkby har bevarat sin karaktär av jordbruksby med Käreby och Främsteby som centrala områden. Flera vägar strålar samman i Vena och här hölls marknader under långa tider.

Byggnaderna på ”Bolagstomten” har renoverats på ett fint sätt. I dag är det ett kultur-och föreningscentrum, kallat Bolaget. Här ligger Virserums Konsthall, rikskänd för utställningar med modern folklig konst i installationsform. Telemuseet är landets enda. Där kan du följa telefonens historia, inte minst den mobila telefonins utveckling. På området finns också konsthantverksförsäljning och örtagård. Intill ligger Virserums möbelindustrimuseum, en kopia av en möbelfabrik från 1920-talet. Ett stort vattenhjul driver axelledningarna och maskinerna.

Målilla, omnämns första gången 1329 som Malhella. Ordet kan betyda mötesplats på berghäll. Redan under yngre järnåldern kan Gårdveda ha varit centralort för ett större område.
Här tystnar aldrig musiken. I det interaktiva besöksmålet Hultsfred – The Walk kan du återuppleva Hultsfredsfestivalen, och barnen kan leka i den unika musiklekparken som finns i centrum.

Virserum är kommunens näst största ort. Det finns många skäl till att åka till Virserum. Sista veckan i juni kan du besöka Virserums Musikdagar.På historisk möbelindustrimark finns Bolaget Hembygdsförening, Virserums kultur och föreningscentrum, mitt i hjärtat av Småland. Här finns två museer, en konsthall, konsthantverk och en fantastisk örtagård.
Rosenfors är en gammal bruksort. I förhållande till ortens storlek finns det många arbetstillfällen där. Det är nära till gårdsbutiken Axelssons i Aby. Rosenfors IK är duktiga på fotboll för flickor och damer. Till Målilla är det fyra kilometer och till Mörlunda är det något längre. Föreningslivet är starkt. Målilla Bandy och Målilla-Gårdveda hembygdsförening är väl värda ett extra omnämnande. Orten har butik, bensinstationer och övrig service. Det finns bland annat samlingslokal, förskola, skola, fritidsgård, äldreboende och kyrka. Målilla Hotell erbjuder både mat och logi. Människor bodde här redan ca 6 000 år f. Kr. Orten nämns första gången 1337 som Öaerithe, och 1355 förekommer stavningen Järhida. Kyrkan byggdes 1771 och står på den plats där det tidigare har stått träkyrkor.Vena har den största landsortskyrkan i stiftet och är ett av de tidigaste exemplen på nygotik i svensk arkitektur. Kyrkan byggdes 1797-99. Den tidigaste kyrkan uppfördes troligen på 1100-talet på samma plats som dagens kyrka.

Från 1200-talet är Gunills kapell känt på Åkarps kulle i Lönneberga. Den första Kyrkan byggdes 1341 och den nuvarande blev färdig 1872. Flera frikyrkoförsamlingar finns i Lönneberga.
Kommunikationerna är bra, både när det gäller tåg och bil. Den kommersiella servicen har en hel del att erbjuda. I Hultsfred finns gymnasium och många föreningar att välja mellan.

Målilla sanatorium kallades “Slottet i skogen” av befolkningen på orten. Den stora anläggningen var som ett helt samhälle. Många tusen människor har vårdats där för tuberkulos (TBC).
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.De fyra vattenfallen i Virserumsån var en förutsättning för den industriella revolution på orten. Mellan 1830-1890 fanns pappersbruk, såg, spinneri och färgeri vid fallen. Fröåsa handpappersbruk kan du se i hembygdsparken.

Hultsfred är känt för sin koppling till musik. Hultsfredsfestivalen, Rockparty, Rock City, Svenskt Rockarkiv och branschutbildningar har satt Hultsfred på den svenska musikkartan.Vill du veta mer om att flytta till kommunen eller har frågor som nyinflyttad kan du få hjälp av inflyttarservice. Frågorna kan vara många och på inflyttarservice hjälper dig gärna med tips och information. Vi lotsar dig rätt utifrån dina behov och fungerar som en viktig länk till rätt kontaktpersoner för arbete, bostad, skola, barnomsorg, föreningsliv med mera. Målilla Mekaniska Verkstad tillverkade en öppen fotogenmotor redan 1907. Genom åren gjordes ca 8 000 tändkule- och dieselmotorer. Ortens motorhistoria förvaltas väl av Målilla-Gårdveda hembygdsförening. Hultsfreds kommuns webbplats använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt. Genom att godkänna kakor sparar vi vissa personuppgifter knutna till ditt besök. Under inställningar kan du läsa mer, samt neka de kakor du inte vill godkänna. Potatis från Mörlunda är ett känt begrepp liksom sågverket Bergs Timber AB. På orten finns butik, bensinstation, sporthall, skola och apotek. Törnvalls Möbler i Mörlunda är en av regionens största möbelaffärer. Mörlunda GIF och innebandyklubben Svala är två mycket aktiva föreningar. Under 1600- och 1700-talen fanns en kvarn i dåvarande Qvarnsö, där det fanns två naturliga vattenfall. Rosenfors är ett bruksnamn från tidigt 1800-tal. Med gårdsmiljöer från 1800-talet och ett välbevarat odlingslandskap är byarna Skinnskälla, Högeruda, Slättemossa och Ryd av riksintresse för kulturminnesvården. Här har orkidén Majnyckeln sin nordligaste lokal. Lönneberga är vida känt genom Astrid Lindgrens “Emil i Lönneberga”. Här sitter Emil och täljer sina gubbar. Träskulpturen är gjord av Björn och Torbjörn Berg.Hultsfreds kommun ligger i Småland. Hultsfreds kommun tillhör Kalmar län. Förutom Hultsfred centralort ingår tätorterna Järnforsen, Lönneberga, Målilla, Mörlunda, Rosenfors, Silverdalen, Vena och Virserum.

I slutet av 1800-talet fanns i Mörlunda pottaskefabrik, kimröksbruk, mjölkvarnar och sågkvarnar. I början på 1900-talet startades snickerier och möbelfabriker. I dag dominerar sågverken.

Träindustrin var under många år dominerande i Hultsfred. Flaggskeppet Hultsfreds-Hus hade 1 100 anställda runt 1970. Förutom Hultsfreds kommun är idag Ikea Industry Hultsfred AB den största arbetsgivaren.Efter 1900 infördes ånga som komplement till vattenkraften och sedan elektricitet. På 1920-talet byggdes en ny vattenledning från Lillån och en ny damm för att ge elkraft.

I Björneström tog Sveriges maskinella möbelindustri sin början på 1880-talet. Virserum hade under storhetstiden på 1940-talet mer än 40 möbelindustrier. Ekelunds snickerifabrik – i folkmun kallat Bolaget – var den största arbetsplatsen.Fröreda Storegård är ett byggnadsminne med unika handmålade tapeter och ett mycket fint inredningsmåleri. Några kilometer västerut ligger Kungsbro där Gustav II Adolf 1612 utkämpade ett av sina första slag. Samma år brändes Klövdala by av danskarna men byborna flydde till en närbelägen grotta.

I slutet av 1800-talet lades masugnen i Hagelsrum ner. Men i Rosenfors fortsatte driften i spiksmedjan och den mekaniska verkstaden. År 2002 kunde både bruket och samhället fira 200-årsjubileum.
Det var Emån som möjliggjorde ortens tidiga industriella utveckling. En viktig händelse var när järnvägen mellan Vetlanda och Målilla invigdes 1906. Trafiken upphörde 1961 men 1987 invigdes en ny järnväg, Emådalsbanan binder samman industrierna inom området Vetlanda-Järnforsen-Pauliström.Ger oss information om hur vår webbplats används. Det gör att vi kan underhålla, driva och förbättra användarupplevelsen. Behandlingen av personuppgifter grundar sig i allmänt intresse och utgör ett led i kommunens myndighetsutövning baserat på kommunens roll att förse invånarna den information de behöver enligt sina demokratiska rättigheter.

När är Virserums marknad?
4 augusti kl. 13:00 – 01:00 Vill du uppleva en traditionell och mysig marknad i Småland? Då ska du inte missa Virserums marknad som äger rum den 4 till 5 augusti 2023 mellan klockan 13:00 och 01:00. Här kan du fynda allt från hantverk och kläder till mat och dryck från lokala producenter.
Rosenfors byggdes upp för att förädla det tackjärn som framställdes vid masugnen i Hagelsrum. 1802 anlades Rosenfors järnbruk, där vattendrivna stångjärnshammare bearbetade järnet. Kring bruket växte ett typiskt brukssamhälle fram. Det var framför allt ättlingar till valloner som arbetade som smeder. De kom från andra håll i landet för att bosätta sig i Rosenfors. Exporten av järnprodukterna gick i stor utsträckning till England.Silverdalen ligger helt nära Lönneberga. På orten finns skola, affär, Folkets Hus, bensinstation och den fristående banken Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank.

Visböle by är en unik bondby av medeltida radbytyp. Före 1700-talet levde man här i storfamilj. Utvecklingen under 1700-talets början medförde att befolkningen ökade kraftigt. Ursprungsgårdens bytomt och åkrarna styckades radvis i den nya ägoindelningen. Den äldsta gården i byn är från början av 1700-talet. Byn ligger vackert på en kulle med utsikt över dalgången med den ålderdomligt småskaliga av åkrarna. Vena omnämns 1337 (“sank ängsmark”). I Vena tätort har det funnits bebyggelse åtminstone sedan 1300-talet. Här låg Malmroten, platsen där socknens sjö- och myrmalm samlades in för att transporteras till järnbruken. Storebro bruk i Vimmerby kommun hade rätt att ta sjömalm ur sjöarna Hulingen och Versjön med flera. I mitten av 1980-talet konstaterades att stora mängder av miljögiftet PCB läckte ut i Östersjön från Järnsjön vid Järnforsen. Åren 1993-1994 genomfördes därför ett en sanering av sjön med hjälp av sugmuddring. Sedimenten ligger nu deponerade väster om det som i dag är en fin badsjö.

Dalsebo by ligger i ett landskap med åkrar och vägar som har likheter med det sena 1700-talets landskap. Byn, som skiftades 1771, ligger kvar på den gamla bytomten. Här finner du en levande landsbygd med aktivt jordburk. En väderkvarn från 1800-talet är numera museum.Här finns medeltida bybildningar som radbyar och klungbyar. Tveta kyrka från 1100-talet är kommunens äldsta och en populär kyrka för bröllop. Mörlunda kyrka från 1845 är byggd på platsen för två tidigare kyrkor.

När är det marknad i Hultsfred?
Den årliga marknaden sista helgen i augusti! Med hundratals knallar och tiotusentals marknadsknallar. Tivoli på plats, och marknadsfest på både fredag och lördag kväll!
Silverdalen – då Hällefors bruk – fick på 1890-talet landets andra pappersmaskin. Redan 1874 uppfördes sågverk med hyvleri. Maskiner installerades för tillverkning av slipmassa och kartongpapp. På 1880-talet tillverkades påsar och kuvert.Hultsfred omnämns 1320 som Huluszrydh, röjning vid sjön Hulingen. Namnet utvecklades till Hulingsryd och därifrån till uttalsformen Hullsre som senare blev Hultsfred.Från Dackestupet har du en vidunderlig utsikt. Vintertid är det en alpin anläggning med backar för både den våghalsige och den försiktige. Sommartid kan du ta dig nedför backen på cykel!

När är det marknad i Götene?
Marknadsdagar är: Andra torsdagen i oktober och andra torsdagen i april om inte dagen inträffar på skärtorsdag, då är det marknad den tredje torsdagen i april. Marknaden brukar pågå cirka klockan 9-18.
Emådalen kring Mörlunda och Tveta är av utomordentligt stort kulturhistoriskt värde. I detta stora öppna landskap har folk levt och verkat från stenåldern och fram till våra dagar. Området är rikt på fornlämningar, som stenåldersboplatser, gravrösen, slagghögar,m.m.Bruket hjälpte på 1940-talet anställda att köpa mark för ett 50-tal egnahem. Bruket stöttade också sjukkassan, idrottsanläggningarna, samlingslokalerna och företagshälsovården. Pappersbruket lades ner 2003.Virserums samh\u00e4llsf\u00f6rening \u00e4r en f\u00f6rening som arbetar f\u00f6r att fr\u00e4mja Virserums utveckling som ett levande och attraktivt samh\u00e4lle. F\u00f6reningen har flera verksamheter och projekt som bidrar till samh\u00e4llets kultur, handel […]Vill du uppleva en traditionell och mysig marknad i Småland? Då ska du inte missa Virserums marknad som äger rum den 4 till 5 augusti 2023 mellan klockan 13:00 och 01:00. Här kan du fynda allt från hantverk och kläder till mat och dryck från lokala producenter. Du kan också njuta av underhållning från olika artister och föreningar som uppträder på scenen. Virserums marknad är en av de största och äldsta marknaderna i regionen och lockar tusentals besökare varje år. Det är en perfekt utflykt för hela familjen som vill ha en rolig och minnesvärd dag. Kom och upplev den härliga stämningen på Virserums marknad!

Vill du uppleva en traditionell och mysig marknad i Sm\u00e5land? D\u00e5 ska du inte missa Virserums marknad som \u00e4ger rum den 4 till 5 augusti 2023 mellan klockan 13:00 och […]
Här kan du läsa om hur och varför vi förändrar och förnyar runt om i kommunen. Projekten kretsar kring utveckling av vägar, gator, infrastruktur och parker, samt nya byggnader eller bostadsområden och förbättringar i de områden som redan finns.Under vecka 23 p\u00e5b\u00f6rjas den andra etappen av VA-saneringen p\u00e5 Fabriksgatan i Hultsfred och trafik kommer att ledas om via en tillf\u00e4llig v\u00e4g. I samband med detta kommer \u00e4ven belysningsinstallationer att f\u00f6rnyas inom samma omr\u00e5de. Gatubelysningen kommer d\u00e4rf\u00f6r vara sl\u00e4ckt fr\u00e5n och med torsdagen den 1 juni.

Vid den natursköna gården Herrstorpet som sluttar ner mot sjön Hulingen strax utanför Hultsfreds tätort har människor levt och brukat jorden i hundratals år. Här planerar vi för ett 40-tal nya tomter för både villor och flerbostadshus där det moderna samsas med kulturhistorien och naturen.

F\u00f6reningen best\u00e5r av tv\u00e5 herrlag, tv\u00e5 damlag, 10 ungdomslag och ett knattelag. Ut\u00f6ver fotbollsverksamhet s\u00e5 f\u00f6rvaltar \u00e4ven HFK Rio Bio i Hultsfred och arrangerar \u00e5rligen Hultsfreds marknad, en av de […]
Den årliga marknaden sista helgen i augusti! Med hundratals knallar och tiotusentals marknadsknallar. Tivoli på plats, och marknadsfest på både fredag och lördag kväll! Den \u00e5rliga marknaden sista helgen i augusti! Med hundratals knallar och tiotusentals marknadsknallar. Tivoli p\u00e5 plats, och marknadsfest p\u00e5 b\u00e5de fredag och l\u00f6rdag kv\u00e4ll! I denna kalender visas händelser & evenemang i Hultsfred kommun som vi samlat från olika källor.Du kan också publicera händelser och evenemang genom att skapa en egen kalender här på kalender.se. Norrsken är en naturlig ljusshow orsakad av kollisionen mellan solvinden och jordens magnetfält, synlig i höga breddgrader och med färger varierande från grönt till lila beroende på gaspartiklar. Naturupplevelser: Hultsfred omringas av vacker svensk natur, inklusive skogar, sjöar och kullar. Det är ett utmärkt område för vandring, cykling och kanotpaddling.

Missa inte möjligheten att publicera allt spännande som händer hos er. Via Vad händer i Sveriges företagskonto kan du enkelt dela det ni anordnar utan kostnad. Skapa företagskonto HÄR
Festivalen har också en stark tradition av miljömedvetenhet och samhällsengagemang, och har blivit känd som en av Sveriges mest hållbara festivaler. De har också tagit många initiativ för att minimera sin påverkan på omgivningen, inklusive att använda förnybara energikällor, säkerställa hållbar mat- och dryckesleverans och uppmuntrar festivalbesökare att resa miljövänligt.Mat- och dryckesupplevelser: Staden har en rik tradition av lokal mat- och dryckeskultur, och det finns många restauranger och kaféer att besöka där du kan prova på den lokala maten och drycken.

Vad händer i Sverige lanserades 2012 som en guide för att hjälpa människor hålla koll på evenemang, aktiviteter, upplevelser, restauranger och annat som händer i Sveriges städer. Under åren har sajten vuxit och är idag en väldigt uppskattad sida som delas frekvent i sociala medier och uppskattas av sökmotorer. Hemsidan fokuserar på nöjen, kultur, boende, restauranger, barer, upplevelser och andra aktiviteter som man kan sysselsätta sig med. Via Vad händer i Sverige kan företag komma i kontakt med människor som söker något att göra via var kalender, Facebooksidor, artiklar, nyhetsbrev med mera och idag använder 100-tals företag Vad händer i Sverige för att hitta nya kunder.Hultsfred är en liten stad i Småland, Sverige, känd för sin musikfestival som bär samma namn. Festivalen är en av de äldsta och mest respekterade musikfestivalerna i Sverige, och har funnits sedan 1987. Hultsfred Festival har lockat artister från hela världen och har varit en plattform för både nya och etablerade musiker inom en mängd olika musikgenrer, från rock och pop till elektronisk musik och hip hop.

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.
Hultsfreds kommun ligger i Kalmar län och har en befolkning på 14 563 människor (2016). Kommunen är till ytan 1 187 kvadratkilometer vilket placerar den på plats 99 av Sveriges 290 kommuner. Andelen högskoleutbildade är 11,4 % och den största privata arbetsgivaren är IKEA INDUSTRY HULTSFRED AB med 275 anställda. Andelen egna företagare är 3,5 % jämfört med hela Sverige som är 5,2 %.

Här hittar du de vanligaste för- och efternamnen i Hultsfred sorterat på efternamn. Listan visar bara personer om det finns 5 eller fler med samma namn. Det vanligaste för- och efternamnet i Hultsfred är Karl Karlsson och bärs av 58 personer.
Topplistorna avser personer från 16 år och som är folkbokförda i Hultsfreds kommun vid utgåvan. Exempelvis deklarationsår 2021 innebär inkomstår 2020. I begreppet lön ingår ej inkomst av kapital. Källa till publicering är Ratsitkatalogen. Ratsit publicerar informationen om vilka som tjänar mest då det anses vara av allmänintresse, detta likt kvällstidningar gör.Ratsit Plus kostar endast 59 kr/månad och har ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du får 10 anonyma Lönekollar per månad och spännande topplistor mm.

Här visas de 25 personerna med högst lön i Hultsfreds kommun. Listan fylls på 4 gånger per år i takt med att Skatteverket godkänner deklarationer i april, juni, september och december efterföljande år. Listan bygger på senast godkända deklarationer vilket innebär att det finns med personer från föregående år fram tills att alla deklarationer är godkända i december.
Hulingen är en fin fågelsjö och en utmärkt rastlokal för flyttande fåglar höst och vår. Hulingen har en utpräglad slättsjökaraktär med omfattande bladvassområden, framförallt i deValhall \u00e4r en konferens- och m\u00f6tesanl\u00e4ggning som ligger centralt i Hultsfred, en liten ort i Sm\u00e5land som \u00e4r mest k\u00e4nd f\u00f6r sin musikfestival. Valhall erbjuder olika typer av lokaler f\u00f6r […]
Thorbjörn Svahn och Katarina Genberg från Hultsfreds hembygdsförening guidar i det forna regementsområdet. Samling utanför Föreningshuset. Vi avslutar med att titta på utställningen i Fläskförrådet. 40 kr per person. I
Förundras av historiska miljöer, konst & hantverk, vilda djur, vacker natur och mycket annat. Här finns det gott om aktiviteter och sevärdheter, många som är öppna året runt!Harrison Ford \u00e4r tillbaka i rollen som den legendariska hj\u00e4ltearkeologen i denna femte film i den ber\u00f6mda serien. I rollerna ser vi f\u00f6rutom Ford Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Sm\u00e4rta […]
Hur mycket tjänar en ridinstruktör?
Ridlärare, ridinstruktör lön Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket Ridlärare, ridinstruktör. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en Ridlärare, ridinstruktör uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 30 400 kr.
I S\u00e4llevads\u00e5ns dalg\u00e5ng lever n\u00e5gra av Sveriges mest hotade djur- och v\u00e4xtarter. Den unika naturmilj\u00f6n bjuder p\u00e5 trolska skogar, forsande vatten och rariteter som flodp\u00e4rlmussla. Vi vandrar upp till en […] V\u00e5r biosalong \u00e4r en riktigt klassisk salong med 267 platser och de \u00e4r numrerade. Det \u00e4r l\u00e4tt f\u00f6r funktionshindrade att ta sig in i huset och lokalen. H\u00f6rselslinga finns,\u00a0 p\u00e5minn […] Vad g\u00f6r Kurt Ohlssons kostym i ett rockarkiv och varf\u00f6r st\u00e5r The Hives turn\u00e9buss parkerad i garaget? Kan du gissa vad Ozzy Osbourne ville ha f\u00f6r frukt i logen och […]V\u00e4lkomna till v\u00e5ra s\u00f6ndagscaf\u00e9er f\u00f6r lite mysiga stunder. Caf\u00e9erna b\u00f6rjar kl. 14:00- 16:00 som forts\u00e4tter varje s\u00f6ndag fram till 13 augusti. Vi serverar kaffe, te och saft till hembakat kaffebr\u00f6d […]
Vem tjänar mest i Hultsfred?
Privatpersoner i Hultsfreds kommun (11 510 st)Högst lön i Hultsfreds kommun, placeringHögst lön i Hultsfreds kommun, placering1. Per Ovedal (65), adress (1)20212. Björn Ainemo (51), adress (2)20223. Peter Karlsson (46), adress (5)20224. Håkan Larsson (56), adress (3)2022
TVETA KYRKA S\u00d6NDAGARNA I JULI 18.00. PROGRAM 2023 2 juli Afton i folkton och visa Sara Hermansson trio bjuder p\u00e5 en afton i folkton och visa. Alla tre arbetar p\u00e5 […]Thorbjörn Svahn från Hultsfreds hembygdsförening berättar om människor, händelser och miljöer i centrala Hultsfred. Start från Valhall. 40 kronor per person. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Vad kan man göra när man har tråkigt två pers?
Vare sig du har barn eller är ensam hemma så har vi en lösning för din tristess!Läs en bok.Skriv en dagbok.Lös korsord.Se en film eller börja se en ny serie.Lägg pussel.Spela ett spel.Måla eller rita.Träna eller gör yoga.
Välkomna till Galleri och atelje Berit Emstrand i Bockara Storavägen 31 A. Håller öppet den 1 och 2 juli mellan kl. 09.00-15.00. En konstutställning med olika lokala motiv. Dessutom finns

Rio Bio Hultsfred drivs av Hultsfreds Fotbollsklubb. H\u00e4r hittar du filmerna f\u00f6r dig. Vi har visningar p\u00e5 tisdagar (Bio kontrast), onsdagar och s\u00f6ndagar, d\u00e4r vi \u00e4ven har matin\u00e9visningar med. Vid […]
Harrison Ford är tillbaka i rollen som den legendariska hjältearkeologen i denna femte film i den berömda serien. I rollerna ser vi förutom Ford Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio BanderasLönneberga kyrka ligger mycket vackert belägen, på en höjd där skogen öppnar upp sig, ungefär 6 km från tätorterna Silverdalen och Lönneberga. Den nuvarande kyrkan

Häng med på en guidad tur runt Hultsfred – The Walk och lär dig historien om Sveriges mest legendariska musikfestival. En slinga med ett 40-tal skyltar från campingen ända inF\u00f6lj med p\u00e5 en tur till en n\u00e4rbel\u00e4gen h\u00f6jd som kanske \u00e4r en fornborg, med fin utsikt \u00f6ver Hultsfred. Vi g\u00e5r p\u00e5 l\u00e4ttvandrade L\u00f6nnebergaleden med start fr\u00e5n Hultsfreds Strandcampingens reception. […]

V\u00e4lkomna till Galleri och atelje Berit Emstrand i Bockara Storav\u00e4gen 31 A. H\u00e5ller \u00f6ppet den 1 och 2 juli mellan kl. 09.00-15.00. En konstutst\u00e4llning med olika lokala motiv. Dessutom finns […]I helgen öppnar Räven & Osten för sommaren. I gårdsbutiken hittar ni varor från lokala producenter och självklart gårdens egna ostar. I caféet serveras lättare luncher, mackor, fikabröd, kaffe med

Vad får man inte missa i Kalmar?
12 Saker att Göra i KalmarStrosa runt i stadsparken.Se insidan av Kalmar Domkyrka.Titta på konst i Kalmar Konstmuseum.Utforska StensöBesök Sjöfartsmuseet.Sola och bada.Se Västerport.Strosa runt i gamla stan.
Thorbj\u00f6rn Svahn fr\u00e5n Hultsfreds hembygdsf\u00f6rening ber\u00e4ttar om m\u00e4nniskor, h\u00e4ndelser och milj\u00f6er i centrala Hultsfred. Start fr\u00e5n Valhall. 40 kronor per person. I samarbete med Studief\u00f6rbundet Vuxenskolan

Vill du se en spännande fotbollsmatch mellan två lokala lag? Då ska du inte missa när Hultsfred FK tar emot Lindsdals IF på hemmaplan i knektavallen. Matchen spelas den 2
Häng med på en guidad tur runt Hultsfred – The Walk och lär dig historien om Sveriges mest legendariska musikfestival En slinga med ett 40-tal skyltar från campingen ända in

TVETA KYRKA SÖNDAGARNA I JULI 18.00. PROGRAM 2023 2 juli Afton i folkton och visa Sara Hermansson trio bjuder på en afton i folkton och visa. Alla tre arbetar på
Lär känna Hultsfred genom en guidad tur. Låt våra duktiga guider ta dig med på olika upplevelser och äventyr. Utforska naturen och kulturen genom guidade vandringar i skogs- eller stadsmiljö, ta del av Svenskt Rockarkivs guldskatt eller varför inte åka på kosafari?Välkomna till våra söndagscaféer för lite mysiga stunder. Caféerna börjar kl. 14:00- 16:00 som fortsätter varje söndag fram till 13 augusti. Vi serverar kaffe, te och saft till hembakat kaffebröd

Lönneberga vandrarhem ligger i utkanten av Emils Lönneberga. Lönneberga vandrarhem har god service, fina naturupplevelser & aktiviteter för alla åldrar. Vandrarhemmet har 55 bäddar. Rummen
Vill du se en sp\u00e4nnande fotbollsmatch mellan tv\u00e5 lokala lag? D\u00e5 ska du inte missa n\u00e4r Hultsfred FK tar emot Lindsdals IF p\u00e5 hemmaplan i knektavallen. Matchen spelas den 2 […]

Similar Posts