Hankook 195 65 R15

Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder. Företaget har valts ut som teknisk partner och exklusiv däckleverantör till Generation 3 för FIA ABB Formula E World Championship, med start år 2023. Ledande fordonstillverkare förlitar sig på Hankook som leverantör av däck som originalutrustning.Företaget investerar löpande i forskning och utveckling för att alltid kunna erbjuda kunderna högsta kvalitet i kombination med den senaste teknologin. Vid företagets fem utvecklingscentra och åtta fabriker världen över utvecklas och produceras däck och teknologier som är speciellt anpassade för de regionala marknadernas krav och behov. I Europa sker däckutvecklingen för lokala marknader samt leverans av originalutrustning till ledande europeiska fordonstillverkare vid Hankooks teknikcentrum i Hannover, Tyskland. Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna fabriken i Rácalmás, Ungern där drygt 3 000 anställda tillverkar upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar. Hankook tillverkar innovativa och prisbelönta däck av högsta kvalitet med den senaste teknologin till personbilar, SUV:ar, terrängbilar, lätta lastbilar, husbilar, lastbilar, bussar samt motorsporten. Idag är Hankook en av världens fem största däcktillverkare, sett till volym, med en produktionskapacitet på 103 miljoner däck. Automässan arrangeras av FVU, SBF och Svenska Mässan. Svenska Mässan Gothia Towers ägs av en privat stiftelse och är en av Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg.För att maximera livslängden på däcken är det viktigt att du är medveten om att det är många olika faktorer som sliter på däcken. Läs på om de olika faktorerna vi nämnt i denna artikeln, kontrollera däcken regelbundet hos en däckverkstad och välj däck av hög kvalitet när du köper nya.

När man pratar om däckets livslängd brukar man mäta antingen i år eller antalet mil. För att underlätta går vi igenom båda två nedanför. Om du är osäker på vilka däck som är bäst för din bil och hur länge de håller kan du med fördel kontakta en av våra däckexperter.

Ett sommardäck håller i snitt 4000-5000 mil. När mönsterdjupet är 1,6 mm eller mindre måste du byta sommardäck, men det är rekommenderat att byta redan vid 3 mm.
Om du är osäker på vilka däck som är bäst och hur länge de håller kan du med fördel kontakta en av våra däckexperter. Välkommen till någon av Däckteams 150 verkstäder landet över!Ett däck håller maximalt i tio år eller upp till 3500-5000 mil. Däcken påverkas av en rad olika faktorer som pris, däcktyp, körstil, bilens egenskaper, vägförhållanden och däcktryck. Därför är det svårt att säga exakt hur lång livslängd ett däck har.

Hur mycket luft ska man ha i 15 tums däck?
Normalt ska lufttrycket ligga mellan 1,8 och 2,4 bar. På vissa modeller rekommenderas även att du har mer luft i bakdäcken än framdäcken. Tänk på att fylla på extra luft om du har tung last eller många passagerare. Och glöm inte att kontrollera lufttrycket även i reservhjulet.
Ett vinterdäck håller i snitt 3 500-5 000 mil, men om vinterdäcken används i sommarväder så slits de snabbare. När mönsterdjupet är 3 mm eller mindre måste vinterdäcket bytas ut, men det är rekommenderat att byta redan vid 5 mm.Ett däck för en vanlig personbil håller i genomsnitt 3500-5000 mil. Det är ett relativt brett spann och det beror som sagt på att det finns många saker som påverkar däckets livslängd.

De flesta nya däck, oavsett vilken sorts däck det är, håller i cirka 5-10 år vid aktiv, varierad körning. Moderna däckmodeller har generellt en längre livslängd än gamla modeller och därför kan det vara värt att investera i helt nya däck från 2022 när du planerar att köpa nya däck.Ett däck håller maximalt i tio år, men måste ofta bytas tidigare än så. Däckets livslängd beror på fler faktorer än ålder och därför kan det vara mer rättvisande att titta på antalet mil istället för år. Däckets ålder bör dock aldrig överstiga tio år, oavsett hur det har använts.

Vilka däck tillverkas i Kina?
Landsail däcken är ett välrekommenderat lågprisdäck som tillverkas i Kina och Thailand i stora välkontrollerade fabriker som går under namnet Sentury Tyre. De har ett bra mönster och en gummiblandning som gör att däcket får mycket bra EU-däckmärknings ranking när det gäller bränsleåtgång, våtgrepp och bullernivå.
Måste däcken vara av samma typ? Ja, samtliga däck på en personbil ska vara av samma typ. Det innebär att du inte kan blanda olika typer av däck på bilen.Vinterdäcket från Hankook är odubbat och har diametern 15″, profilen 65 och en bredd på 195 mm. Däckets bullernivå är på 72 dB (en personbil bör inte ha en högre bullernivå än 75 dB).

Hur mycket luft i 195 65 r15?
Jag brukar dra i 2,5-2,6 bar i 195/65 15. 3 bar är mer för typ 225/40 18 enligt mig. kör 185/65 på vintern, 2,5 bar runtom.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Gislaveds ledande position flyttas hela tiden fram genom kontinuerlig utveckling av nya, förbättrade mönster för däck till personbilar, SUV:ar och skåpbilar.

Var tillverkas Hankook däck?
Tillverkning sker bland annat i den toppmoderna fabriken i Rácalmás, Ungern där drygt 3 000 anställda tillverkar upp till 19 miljoner däck om året till personbilar, SUV:ar och lätta lastbilar. Idag har företaget cirka 20 000 anställda och levererar sina produkter till drygt 160 länder.
Mät därför mönsterdjupet varje gång du byter från sommar- till vinterdäck och vice versa. Chansa aldrig – mönsterdjupet är A och O för väggreppet och din säkerhet bakom ratten! Många av våra verkstäder erbjuder förvaring av däck. Lämna in bilen när det är dags för hjulskifte och få tillbaka den med däck för säsongen, du slipper hantera de andra däcken. Garage, källare och vindsutrymme är idealiska förvaringsplatser för dina däck om du inte föredrar att lämna bort dem). Viktigast är för gummits livslängd är att rummet är svalt, mörkt och torrt.Tänk på att fylla på extra luft om du har tung last eller många passagerare. Och glöm inte att kontrollera lufttrycket även i reservhjulet. Luft är självklart gratis, och finns på alla bemannade bensinmackar.

Vilka däck tillverkas i Sverige?
1985: Gislaved tar över Viking Däck A/S. 1987: Gislaved och Viking Tyres bildar tillsammans Nivis Tyre AB. 1992: Nivis Tyre blir en del av Continental AG, Europas näst största däcktillverkare. Det trendsättande partnerskapet ger varumärket Gislaved optimala förutsättningar för produktutveckling och produktion.
Varje däck har ett mönster i gummit i den så kallade slitbanan, mitt uppe på däcket. När däcket är nytt är mönstrets djup cirka 8-9 mm. Enligt lag ska mönsterdjupet vara minst 1,6 mm vid sommarväglag och 3 mm när vägbanan är täckt av snö eller is. Men den allmänna rekommendationen är minimum 3 mm året om. Under 3 mm ökar nämligen risken för vattenplaning dramatiskt.Kontrollera lufttrycket med jämna mellanrum. För dåligt pumpade däck kostar bara onödiga pengar. Bilen drar mer bränsle och däcken slits snabbare. Är lufttrycket till exempel 30 procent för lågt halveras däckets livslängd!För lite luft innebär också att bilen blir mer tungstyrd, vilket kan vara direkt farligt vid en snabb undanmanöver. Hur mycket luft du ska ha i däcken varierar från bil till bil. För exakt information, läs i bilens instruktionsbok (eller, i vissa bilar, på insidan av tanklocket). Normalt ska lufttrycket ligga mellan 1,8 och 2,4 bar. På vissa modeller rekommenderas även att du har mer luft i bakdäcken än framdäcken.

Däcket Hankook Winter I*cept RS3 W462 195/65 R15 91T (3PMSF) finns i lager på Dackleader.se. Missa inte våra otroliga priser! Köp dina Hankook-däck billigare på vår webbplats. Gratis och snabb leverans Säker betalning

Flera branschtidningar intygar till exempel att Hankooks sommardäck har mycket goda köregenskaper. ”Topprestanda” blev omdömet för Ventus Prime 4 i tidningen Auto Bild 2022. Däcket tog hemma en andraplats i tuff konkurrens med många andra däcktillverkare.Något annat som är tydligt i aktuella Hankook sommardäck tester är att rullmotståndet är mycket bra. Dessutom är Hankook däck väldigt tysta vilket ökar körkomforten. Sammanfattat visar aktuella Hankook sommardäck test följande resultat:

Beställ dina nya sommardäck från det välkända märket till ett förmånligt pris redan i dag. Som Hankook däck återförsäljare kan vi erbjuda ett brett urval av testvinnare. Självfallet erbjuder vi även Hankook vinterdäck.
Använd vår smidiga däckkonfigurator för att välja rätt däckdimensioner för Hankook sommardäck 205 55 R16 91V, 215 55 R16, 195 65 R15, 225 50 R17 eller 225 45 R17. Hittar du inte de rätta däckdimensionerna för ditt fordon? Hör av dig till oss så hjälper vid dig! Förutom låga Hankook däck priser erbjuder vi snabba och smidiga leveranser med 30 dagars returrätt.Det sydkoreanska däckföretaget Hankook har en lång historia. Hankook däck tillverkas sedan 1941 i Sydkorea, men sedan 1966 finns Hankook däck även tillgängliga i Europa. Faktum är att Hankook tillverkar över 100 miljoner däck per år vilket betyder att företaget är en av världens största däcktillverkare. För bilägaren som letar efter en högkvalitativ lösning är skälen att välja Hankook däck många. Aktuell Hankook däck test visar nämligen mycket goda resultat när det gäller prestanda och kvalitet.

Letar du efter ett premiumdäck med en rimlig prislapp? Hankook däck är ett bra val för en säker körning på alla underlag. Vi på Däckonline erbjuder många däck från testvinnaren och självfallet får du alltid bra Hankook däck priser hos oss. Oavsett om du letar efter Hankook sommardäck eller nya däck för vintern så ger dig många alternativ med snabba leveranser.
Hankook tillverkar både sommardäck och vinterdäck till olika bilmodeller. De tillverkar framför allt specialanpassade däck till elbilar. Dynapro HP2 – Detta däck har utmärkta köregenskaper på både vått och torrt väglag. Däcket har raka 4-kanaliga mönsterspår som motverkar vattenplaning och förbättrar köregenskaperna på vått vägunderlag.

Vilken däck märke är bäst?
Bäst sommardäck i sommardäcktest 2023GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 6.CONTINENTAL PREMIUMCONTACT 7.HANKOOK VENTUS S1 EVO 3 K127.MICHELIN PILOT SPORT 5.NOKIAN TYRES HAKKA BLACK 3.
Kinergy-ST – Kinergy ST är Hankooks Standard Touring helårsdäck utvecklat för familjesedaner, crossovers, coupéer samt minivans. Däcket har en perfekt balans mellan prestanda och lång slitbanelivslängd. Kinergy ST designades för att ge en jämn och tyst körning tillsammans med säker dragkraft i torra, våta och vintriga väderförhållanden, även snö.Hankook är det första företaget bland däcktillverkare som har fått ISCC PLUS-certifieringen. Att få ISCC certifikat innebär är standarden för etisk konsumtion är uppnådd.

Ventus V2 concept2 – Ventus V2 concept2 (H457) är Hankooks High Performance All-Season-däck som utvecklats för mellanklass-sportbilar, sportcoupéer och prestanda sedaner. Ett däck med dynamisk stil och prestanda under hela säsongen. Designad för att kombinera ett banbrytande utseende med lyhörd prestanda hela året.

Hankook definierar planetens framtid med hållbar däckteknik. De fortsätter att utforska hur de kan skapa en hållbar framtid för däckindustrin, och bidrar med driftig innovation för att uppnå det. Hankook själva har uttryckt att de alltid kommer att ligga steget före med revolutionerande, miljövänlig teknik för att se till att alla får en bättre körupplevelse och ljusare framtid.
Winter iCept Evo² – Winter icept evo2 är ett friktionsdäck med sportigt utseende för sportbilar. Däcket är specialutvecklat för elbilar och levererar enastående köregenskaper på vinterväglag. Med ett asymmetriskt mönster har däcket ett mycket bra grepp på is och hala vägar.Hankook är den sjunde största däcktillverkaren i världen just nu. Deras huvudkontor ligger i Seoul, Sydkorea. Det är ett mellanklass däck som ligger snäppet under de mest kända premiumdäck tillverkarna som Pirelli, Michelin och Continental när det kommer till prestige. Dock är hankooks däck fortfarande tillverkade av hög kvalité och är kända som mycket prisvärda, bra däck.

Vi erbjuder flera olika betalningsalternativ. Du kan välja att betala med faktura och delbetalning, banköverföring, betalning via bankkonto eller att betala med betalkort.Ja du läste rätt! vi erbjuder dig hela 100% passningsgaranti. När du söker ett komplett hjul, däck eller fälg genom Däckline.se’s snabbsök garanterar vi att det passar din bil.

Toppmodern anläggning med branschens bästa teknologiska lösning för säkerhet och återvinning. Från tillverkning till smidig montering och balansering – Vi hanterar alla storlekar på både däck och fälgar.
Denna webbplats använder cookies. Alla som besöker en webbplats som använder cookies måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad de används till och hur man kan välja bort dem.Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder cookies kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer:
På denna webbplats används båda typerna av cookies. När du besöker vår webbplats skickas en sessionscookie mellan din dator och vår webbserver för att bland annat underlätta navigering. Cookien försvinner när du avslutat besöket.

Om du inte vill att cookies lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga cookies att lagras, men du kommer inte heller kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.
På denna sida använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Däckgruppen är en certifierad däckverkstad med 6 anläggningar i Stockholms innerstad och norrut. Vi har stor fokus på bra service och öppettider. Proffs på däckförvaring.

Att slitaget ökar med för lite lufttryck beror på att däcket blir instabilt och klackarna som har kontakt med vägbanan rör sig mer. Då ökar friktionen och värmeutvecklingen och däcket slits fortare. Att slita ut däck i förtid kostar pengar och är dåligt för miljön.
Man bör inte öka lufttrycket mer än det högsta tryck som anges i instruktionsboken. Rekommenderat lufttryck är en avvägning mellan komfort, slitage, bränsleförbrukning med mera.

Kan man ha för mycket luft i däcken?
Rekommenderat lufttryck är en avvägning mellan komfort, slitage, bränsleförbrukning med mera. Med ett för högt lufttryck blir komforten sämre och bilens grepp mot vägen (anläggningsytan) blir kortare. Vid ännu högre tryck blir även däcket smalare, vilket försämrar ditt väggrepp.
Ojämnt slitage av slitbanan, i skuldror eller i mitten av däcket, kan vara ett tecken på för dåligt lufttryck. Med 30 procent för lite lufttryck kan däckens livslängd halveras.För en normal bilist innebär det 400–500 kronor extra om året. Med sämre tryck ökar bränsleförbrukningen. Om alla körde med rätt lufttryck skulle också utsläppen av växthusgaser minska betydligt.Alla som har cyklat med för dåligt pumpade däck vet att det går trögt. Samma sak gäller för en bil. Därför ökar bränsleförbrukningen när lufttrycket är för lågt. Om man kör med åttio procent av rekommenderat lufttryck ökar bränsleförbrukningen med cirka tre procent.

Vilket däck är bäst och håller längst?
Om du är ute efter däck med lång livslängd rekommenderar vi följande: Continental PremiumContact 6. Goodyear Eagle f1 Asymmetric 6. Nokian Hakka Blue 3.
Med ett för högt lufttryck blir komforten sämre och bilens grepp mot vägen (anläggningsytan) blir kortare. Vid ännu högre tryck blir även däcket smalare, vilket försämrar ditt väggrepp. Greppet blir också sämre på grund av att däcket blir styvare.Sommardäcket från Hankook har en bredd på 195 mm, diametern 15″ och profilen 65. Däcket har hastighetsindex V (240 km/h) och beskriver den maximala tillåtna hastigheten för däcket.Behöver du veta vilka däck som bromsar bäst på våt väg, vilket däck som presterar bäst när det gäller kraftig unnamanöver i ”älgtestet” eller bara ha bäst väggrepp på asfalt så bör du se över vilka topptestade däck som finns i vårt sortiment. Älgtestet är en unnamanövertest för att testa hur stor fart bilen klarar utan att tappa kontrollen. I testet kan några välta koner resultera i verkligheten okontrollerat sladda över i mötande trafik.

Similar Posts