Herrgårdar I Småland

Om du vill bo på herrgård i en avkopplande miljö är Hooks Herrgård ditt självklara val. Närheten till naturen, den välkomnande brasan och den familjära stämningen skapar harmoni. Vår romantiska herrgård består av 250 bäddar som är fördelade på 103 rum i olika rumskategorier. Våra rum finns i åtta olika byggnader som ligger på gården.

Låt oss skämma bort dig så att du kan njuta av en minnesvärd vistelse på Hooks Herrgård. Du kan snabbt och enkelt boka boende eller skicka en förfrågan via hemsidan, annars kan du även kontakta oss via telefon och email. Vi besvarar eventuella frågor och ger dig ytterligare information om vilka möjligheter som finns när du bor hos oss på Hooks Herrgård. Välkommen hit!
Två natursköna banor med en vacker inramning av de småländska skogarna. Förena nytta med nöje och anordna en ”golferans” eller företagsgolf. Vi erbjuder även golfskola och mycket mer. Vi har även sammansatt olika golfpaket som går att välja mellan.

Vi har dessutom två stycken golfbanor att erbjuda som ligger i nära anslutning till herrgården och är mycket omtyckta bland Sveriges golfare. Parkbanan är en öppen bana som går längs Hokasjön och är en av Sveriges äldsta. Skogsbanan är lite knepigare och det gäller att ha tungan rätt i mun.Med det natursköna läget vid Hokasjön, några mil söder om Jönköping, har herrgården blivit en naturlig mötesplats för såväl konferenser som privata besök. När du bor på en herrgård vid Hokasjön kommer du få uppleva du vacker natur, god mat och dryck, en avkopplande weekend, golf på två golfbanor, spa och konferens i moderna lokaler.

Oberoende av om du kommer hit för att spela golf, avnjuta en avkopplande spaweekend, anordna en fest eller konferens kan vi lova en familjär och trivsam atmosfär. Välkommen till Hooks Herrgårds rofyllda oas.På Hooks Herrgård erbjuds du att bo på en herrgård i en sagolik 1700-tals miljö med en fantastisk omgivning. Ett ställe att trivas på och inspireras av, fyllt med härliga upplevelser som passar alla.

Passa på att unna dig en härlig stund i vårt nyöppnade spa under din vistelse. I oktober 2014 slogs dörrarna upp till vårt lyxiga spa som har två avdelningar att erbjuda. En av dem är den aktiva delen där du kan ta en simtur i den 20 meter långa poolen, träna i vårt gym och koppla av i de varma respektive kalla källorna som finns både utomhus och inomhus.Här går det även ta del av bastulandskap, kneipp, fotbad samt upplevelseduschar. Den andra är den lugna delen som består av en lounge med eldstad där te och frukt erbjuds. Vi erbjuder självklart olika SPA-behandlingar där du själv väljer fokusering.

Denna herrgård lockar med sin charm och historiska betydelse. Varje steg du tar på dessa mark har kopplingar till gångna tider och berättar en unik historia. Genom att vistas här kan du känna historiens vingslag och föreställa dig de händelser som utspelades på denna plats.

Så packa dina väskor och ge dig av till Småland, där naturen och historien sammanflätas på ett förtrollande sätt. Upplev lugnet och skönheten på dessa naturnära herrgårdar och skapa minnen för livet!
Utforska de vidsträckta trädgårdarna och upptäck deras skönhet och mångfald. Vandra längs slingrande stigar, dofta på blommorna och njut av den friska luften. Koppla av vid dammen eller sitt ner under ett träd och låt dig förtrollas av den omgivande naturens tystnad.Ta del av Smålands rika kulturarv och historiska platser i närheten av herrgårdarna. Utforska gamla slott och gårdar som bär på spännande berättelser och ge dig själv en inblick i regionens rika historia.

Om du längtar efter en autentisk och naturnära upplevelse, har du möjligheten att bo på någon av de fantastiska herrgårdarna som erbjuds av Countryside Hotels i Småland. Dessa herrgårdar är perfekta för att koppla av och uppleva den lantliga charmen i omgivningarna.
Utforska den fantastiska naturen genom att vandra längs vackra stigar, fiska i kristallklara sjöar eller bara njuta av lugnet och stillheten. På de naturnära herrgårdarna kan du också avnjuta lokalt producerade råvaror och få en autentisk smakupplevelse. Wallby Säteri är omgivet av frodig grönska och fantastisk natur. Denna naturnära herrgård bjuder på en fristad från vardagens stress och erbjuder en plats där du kan koppla av och förlora dig i naturens lugn och ro. Njut av den magnifika naturen som omger herrgården. Utforska de omgivande skogarna och sjöarna och låt dig förföras av den orörda naturen. Ta en promenad längs vackra stigar eller slå dig ned vid strandkanten och njut av stillheten. Du kan också ge dig ut på spännande vandringar i det Småländska höglandet och upptäcka fantastiska utsikter över det omgivande landskapet.

Utforska Småland och upptäck dess förtrollande natur och rika sjölandskap. Här, i detta inspirerande landskap där Astrid Lindgrens berömda karaktärer som Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen levde sina äventyr, finns det också något annat som väntar på att upptäckas – de magnifika naturnära herrgårdarna.
De utvalda hotellen som samverkar inom Countryside Hotels är alla privatägda med en egen unik profil, historia och identitet. Hitta det du längtar efter bland hundratals weekendpaket på olika teman – från rogivande spahelger och romantiska weekends till lärorika temahelger under ledning av kända profiler.

Wallby Säteri är också en utmärkt utgångspunkt för att utforska Smålands fantastiska sevärdheter. Ta en utflykt till närbelägna nationalparker, historiska platser och charmiga småstäder. Upptäck kultur, traditioner och historiska skatter som denna unika region har att erbjuda.
Asa Herrgård har utsetts till en tyst zon, vilket gör det till det perfekta valet för dig som längtar efter lugn och ro. Låt dig omfamnas av tystnadens frid och låt dina sinnen vila. Det är en plats där du kan koppla av och varva ner tillsammans med någon du håller kär eller helt enkelt ta dig tid att vara ensam och reflektera över livets skönhet.Utöver den rika historien är Toftaholm Herrgård också omgiven av den natursköna Småländska naturen. Upplev den fridfulla atmosfären och njut av den omgivande landsbygden. Ta en båttur på sjön eller ge dig ut på vandringsturer genom de frodiga skogarna. Här kan du verkligen koppla av och låta naturen omfamna dig.Sedan 1389 har en inbjudande gård funnits på den exakta plats där Toftaholm Herrgård står idag. Det är en plats rik på historia och fascinerande berättelser. Till exempel fann Gustav Vasa en välkomnande fristad här när han flydde från danskarna. Det var också här han mötte den vackra Katarina Stenbock, som senare blev hans hustru. Toftaholm Herrgård bär på en lång tradition av kungligt besök och romantik.Att bo på ett hotell nära havet är något alldeles speciellt. Känn doften av hav, promenera längs strandkanten och njut av nyfångad fisk och skaldjur. I det här inlägget tipsar vi om tre hotell inom Countryside Hotels som ligger nära havet. Välkommen till Wallby Säteri, en pärla belägen i hjärtat av Småland. Här erbjuds en unik och naturnära upplevelse som kommer att få dig att känna dig som om du har stigit in i en annan värld. älkommen till Asa Herrgård, en äkta semesterpärla som är inbäddad i Smålands förtrollande natur. Beläget precis vid gränsen till det Småländska höglandet, mitt i Möbelriket, erbjuder denna herrgård en unik upplevelse. Här kan du verkligen komma ifrån vardagens stress och buller i stadslivet.Toftaholm Herrgård är en rofylld oas, bara tre minuter från E4:an men långt från vardagen! Här ser tiden ut att ha stannat vid mitten av 1800-talet. Men när du tittar lite närmare upptäcker du snart att vårt sagolika hotell är helt modernt och anpassat till dagens gäster. Vi vill att Toftaholm ska vara skiftande. En plats att, fira, festa och ”hänga”, men också en plats som utvecklar oss alla som bara möten mellan människor kan göra. Än så länge har ingen blivit mindre klok eller mindre glad av att umgås och träffa nya människor. Varmt välkommen!

Hos oss på Wallby är helgen alltid nära. Oavsett dag. Här erbjuder vi nämligen “Weekendpaketet” alla veckans dagar, måndag till söndag. I våra omtyckta weekendpaket ingår en god trerätters middag, en god natts sömn och avslutningsvis en riktigt god frukost.
På Wallby upplever du en redig Småländsk sommar, mellan kullar, lindar och kohagar. Du njuter av lugnet, fiskar, läser en god bok i hängmattan, badar i sjön, vandrar, äter hemlagad mat av lokala råvaror kryddad med kärlek, cyklar med knaster under och promenader på slingrande stigar!Välkommen att fira småländsk jul på Wallby säteri. Pyntade salar, sprakande brasor, levande ljus och julens alla dofter. Kokkaffe, hembakat, hemlagat och hemkryddade snapsar. Lägg sedan till bastubad och en småländsk julmiddag inte lämnar något övrigt att önska. Middagen avslutas med kaffe, avec och julgodis i herrgårdens salar innan ni sover bekvämt i något av våra hotellrum. Efter en god natts sömn serveras vår stora frukostbuffé.

Skogen, kullarna, stigarna. Naturen runt Wallby är fantastisk och oändlig. Omfamnande och lugn. Hjärtat av Småland bjuder upp till sin vackraste dans och bor du på Wallby står du mitt på dansgolvet. Ta med stövlar, regnkläder, gymnastikskor eller vandrarkängor, sticketröjan och den du tycker bäst om och ge dig ut. Genom ekbacken, över spängerna, bort.
I Skirösjön och Salgen, ett litet, litet stenkast bort, finns massor av insjöfisk som Abborre och gädda. Här finns också tillgång till metspön och roddbåtar, för stilla fiskeupplevelser för alla åldrar. I vårt omtyckta fiskepaket ingår fiskekort, picknickkorg, lån av roddbåt, lån av metspö, gårdsmiddag, en god natts sömn och avslutningsvis en riktigt god morgon. Som självklart inleds med en rejäl frukostbuffé. Vad sägs om att kombinera er vistelse på Wallby med ett riktigt äventyr i vildmarken? Med kvällsdopp i sjön, mat som tillagas över öppen eld och naturens alla ljud som vaggar en till sömns i tältet. Nu kan ni boka vårt seniorpaket måndag till torsdag fram till första veckan i juli. I ve
ckorna har nämligen vi på Wallby specialerbjudande till alla er som är lediga, och som längtar efter vänner, släktingar och att se er omkring.

Det finns inget härligare och mer genuint sätt att uppleva omgivningarna än att långsamt rulla fram över böljande, slingrande vägar. Runt om Wallby har vi en härlig skatt av fantastisk natur, sjöar, badbryggor, utsiktsplatser, skogar och ett ständigt närvarande lugn.
Firar ni något speciellt, högtidsdag eller något annat passar detta paket perfekt. På eftermiddagen avnjuts välkomstfika med bakverk. Framåt kvällen bjuds en drink och därefter en trerätters festmiddag och vi lovar att smaklökarna kommer att få en högtidsstund.

Wallby är inte bara en fantastisk plats, med god mat och bekväma hotellrum. Det är också ett anrikt säteri med rötter förankrade i 1400-talet. Nu vill vi bjuda in er att uppleva vår historia på riktigt.
På Wallby lovar vi en redig Småländsk upplevelse, mellan kullar, lindar och kohagar. Nu kan du dessutom komma hit och inleda din vistelse hos oss med utomhusteater och uppleva Wilhelm Mobergs Utvandrarna

Haha, så kul att du varit hemma hos oss. Morfar är född i Diö och hans farfar var rättare på Möckelsnäs så vi har hus på vägen ut dit. När vi var små var herrgården gråputsad och det är kul att den fått vakna upp igen. Om du tänker återkomma kan du få fler tips.
Bristen på hotellrum i Blekinge är oväntad och förvånande. När vi en av kvällarna bara hittar två lediga boenden i hela Blekinge, två enkelrum, på två olika hotell, blir vi tvingade att utöka vårt sökområde. Och det är så vi hamnar i Småland. I hjärtat av Småland. I en liten ort som heter Diö i Älmhults Kommun. Jag är svag för Herrgårdar och har hittat en med lediga rum. Möckelsnäs Herrgård.I trädgården promenerar man runt bland odlingsbäddar, en rosenträdgård. Och inne i orangeriet kan man ta en lunch eller fika i den ljuvliga gröna atmosfären. Vi gör dessutom en jätterolig tipsrunda i trädgården. Det gick inte jättebra för oss :). Och självklart kan man om man vill, köpa med sig lite växter hem.Vägen till herrgården går genom Taxås Naturreservat. Genom vackra alléer och öppna landskap. Och jag lutar mig framåt för att inte missa en sekund av den vackra naturen och miljön. Möckelsnäs är ett naturreservat på spetsen av en halvö i Möckeln. Det drygt 13 hektar stora reservatet är skyddat sedan 2014 och består mest av ädellövskog. Men här finns också mängder av sällsynta lavar, mossor, svampar och skalbaggar.

Möckelsnäs ligger vackert omgiven av de tre naturreservaten Kronan, Taxås och Höö. Och här vid gränsen till Diö, ligger också Råshult. Byn som är Carl von Linnés födelseort. Möckelsnäs nämns redan under Gustav Vasas tid men mycket tyder på att platsen var bebodd ännu tidigare. Historien säger att Möckelsnäs 1675 togs över av Germund Palm. Efter att han adlats bytte han namn till Cederhielm. Och det var han som tillsatte en ny kyrkoherde i Senbrohults socken. Den kyrkoherden var Nils Linnaeus, Carl von Linnés far. Carl Linneus besökte ofta Möckelsnäs och fick stort stöd av Cederhielm för att utveckla sitt intresse för botanik och läkekonst.

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.
Vi äter kvällsmat på Herrgårdens restaurang och har utsikt över sjön Möckeln. Vi äter en jättefin trerätters där vi bjuds på en meny skapad av ekologiska och närproducerade råvaror. Det kanske mest spektakulära är utsikten och servicen. När det börjar bli kyligt, erbjuds jag en pläd av en av de huvudansvariga. När händer det :).Vi bor i byggnaden bredvid huvudbyggnaden. Och nej, rummen är inget speciellt. De är däremot stora och luftiga och har högt i tak. Och utsikten är ljuvlig. Bakom den historiska fasaden ryms 46 rum, varav 5 är superior rum och 5 familjerum. Här finns också 7 konferenslokaler för allt från 2 till hundra personer. Och vill man, kan man boka herrgården inför en stor fest eller ett bröllop.

28 år av resor tillsammans har inte minskat vårt intresse för att se världen. Tvärtom. Ju mer vi ser, desto mer inser hur mycket mer det finns att upptäcka. Här berättar vi om våra resor och våra upplevelser. När och fjärran.

1995 köpte Birgit Käll och Jan-Erik Andersson fastigheten. Den var då kraftigt förfallen efter att ha stått tom i nästan trettio år. I trakterna häromkring berättas det att det ibland gick kor och betade på terrassen. Birgit och Jan-Erik genomförde en omfattande renovering och började driva anläggningen som hotell, restaurang och konferenscenter. 2008 gjordes ytterligare ett ägarbyte och Marina och Edwin Beunders-Geurts tog över Möckelsnäs Herrgård. En liten personlig detalj på herrgården är att de tidigare ägarna finns representerade i husens väggar och rum. Bland annat genom att de fått ge namn åt konferensrummen.
Men åh. Vad spännande och vilken liten värld :). Då har du säkert många historier från den tiden. Visat sig att en av min svägerskas bästa vänner jobbar där just nu som huvudkock. Vi gillar ju Småland, så fler besök blir det allt. Tar gärna emot många fler tips .Utöver det fantastiska området som herrgården ligger i, blir Orangeriet och trädgården på Möckelsnäs den stora behållningen. Tanken med orangeriet från början var, att visa upp ett urval av de växter som Linné och hans lärjungar upptäckte och klassificerade på sina resor. Både inom och utom Sverige. Efter flera ägarbyten samt en treårsperiod då anläggningen låg i träda, fick trädgården och orangeriet nytt liv våren 2019.Vill du ge dina bilder ett litet lyft? Använd förinställningar till Lightroom för både mobil och dator. På 123 Presets har jag hittat alla mina favoriter.I flyglarna och drängstugan från samma period ryms våra hotellrum. Totalt finns 55 bäddar fördelat på 10 enkelrum, 18 dubbelrum samt två dubbelrum med jacuzzibadkar.

Similar Posts