|

Hus I Luleå

I energideklarationen får du en sammanfattning över byggnadens energianvändning och en jämförelse med andra liknande byggnader. Dessutom får du förslag på kostnadseffektiva åtgärder som är framtagna för just detta hus och som kan minska dess energianvändning.

Ta reda på hur tjock isoleringen är i huset och om grund, ytterväggar eller vindsbjälklag har tilläggsisolerats. Det ger dig viktig information om möjligheten att minska husets energiåtgång för uppvärmning.Undersök om varmvattenberedaren är lagom stor så att den täcker ditt hushålls behov. En förrådsberedare som rymmer 200 liter räcker oftast för en familj med två vuxna och två barn.Nya energieffektiva fönster har ett U-värde på 0,9 eller lägre medan treglasfönster utan isolerbåge har ett U-värde på 2,0. De flesta äldre hus har fortfarande tvåglasfönster med ett U-värde på 3,0. De isolerar alltså tre gånger sämre än ett energieffektivt fönster.

Som köpare är du ansvarig för att göra en noggrann undersökning av huset. Du köper huset i det skick det är i vid köptillfället och det går inte att få pengar tillbaka i efterhand för fel eller brister som du skulle ha upptäckt vid besiktningen.Mycket värme försvinner genom husets fönster. Energiåtgången påverkas både av fönstrens area och av dess konstruktion. Ta reda på vad det är för fönster på huset. Är fönstren utbytta, fråga efter deras U-värde. Ju lägre U-värde ett fönster har desto mindre värmeförluster har det.

Ta reda på så mycket du kan om vitvarorna i huset. Skillnaden i energianvändning mellan gamla och nya vitvaror är ofta mycket stor. Fråga om kyl, frys, diskmaskin och tvättutrustning nyligen är utbytta och vilken energimärkning de har. Alla vitvaror ska numera energimärkas enligt EU:s sju effektivitetsklasser från A till G, där en A-märkt produkt är bäst ur energisynpunkt medan en produkt som har fått G är sämst. För några produktgrupper finns även klasserna A+, A++ och A+++.En femtedel av villahushållets energi används till varmvatten. Du kan minska både vattenmängd och energiåtgång med nya resurseffektiva vattenkranar och duschmunstycken. Kontrollera därför ålder och modell på de kranar som finns i huset. Förutom den byggnadstekniska besiktningen är det också viktigt att du undersöker huset ur energisynpunkt. Här får du tips på vilka områden du ska vara extra uppmärksam på. Från och med 2009 måste alla småhus ha en energideklaration senast vid försäljningstillfället. Som köpare bör du därför se till att huset är energideklarerat. Om en säljare av en villa inte kan visa upp en energideklaration när köpekontraktet skrivs, har köparen rätt att göra en deklaration på säljarens bekostnad. En välisolerad varmvattenberedare är nödvändig för att kunna hålla nere kostnaderna för uppvärmning av vatten. Äldre varmvattenberedare är ofta dåligt isolerade. Hus som är byggda före 1970 ventileras för det mesta genom ett självdragsystem. Det innebär att ny luft kommer in genom ventiler och otätheter i huset och uppvärmd luft lämnar huset genom ventilationskanaler i till exempel murstocken och genom frånluftsventil från badrummet.Har du någon gång hittat ett hus som du blivit förälskad i? Du kanske bara var ute efter inredningsinspiration och inte alls hade tänkt att köpa hus. Men så hittade du drömhuset, som kändes som en förlängning av dig själv. Till slut gick det inte att släppa tanken på det där perfekta huset. Huset som gör dig alldeles pirrig, tänk att få bo där!

Tack vare att vi finns i hela landet kan du enkelt söka efter ett hus på just den platsen där du vill bo. När du har hittat ett hus i din smak får du gärna göra en intresseanmälan. Då kan vi kontakta dig om eventuell visning, budgivning och annat som rör bostaden. Du är också välkommen in i någon av våra bobutiker, där våra mäklare med koll på närområdet gärna hjälper dig att hitta det hus eller villa som passar bäst för dig.
Vi på Svensk Fastighetsförmedling vill hjälpa dig att hitta ditt drömhus. Därför har vi tagit fram flera guider som ger dig svar på mycket av det du undrar när du går i bostadsköptankar. I guiderna kan du bland annat läsa mer om lånelöfte, bolån och vad som egentligen påverkar bostadspriserna. Och om det är något mer du funderar över är du självklart alltid välkommen att prata med våra mäklare.

Bland våra hus och villor till salu finns alla möjliga sorters drömhus. Allt från villor med historia i lantliga idyller, till hus med modern arkitektur, öppna planlösningar och minimalistisk stil. Villor med en, två eller tre våningar, stor tomt eller ingen trädgård, med källare, vind eller båda – hos oss finns det helt enkelt något för alla.

18 augusti öppnar vi Vetenskapens hus för dem som vill bidra till ett mer regnbågsfärgat Luleå genom föreläsningar och aktiviteter. Universitetet finns även på plats i Stadsparken både fredag och lördag. Välkommen till oss!
Luleå Business Region hälsar varmt välkommen till frukost med näringslivet, en mötesplats för nätverkande och affärskontakter. Mingel från 07.30 och program på scenen 08.00–09.00.I samarbete med Familjen Kamprads stiftelse lanserade Luleå tekniska universitet NorrlandsNavet i augusti 2020. Syftet var, och är, att ge små och medelstora företag möjlighet att utveckla sitt företagande och att stärka sin konkurrenskraft. Idag, Idag, tre år senare, är centret i full gång. Kom och lyssna till de spännande satsningar som utvecklar näringslivet i norr. NorrlandsNavet bjuder de 100 första besökarna på tårta och kaffe efter presentationerna.

Strömningsmekanik finns överallt runt omkring oss – vatten som porlar, vind som blåser och blod som pumpar i våra ådror är bara några exempel. Att förstå hur vätskor och gaser flödar inuti och runtomkring saker är viktigt för en rad olika tillämpningar. Men hur mäter man egentligen ett flödesfält utan att störa det?
Allt som matchar din bevakning håller vi dig uppdaterad med, både bostäder som annonseras men även de som ännu inte kommit ut marknaden. För att bevaka bostäder måste du vara inloggad som kund på Mäklarhuset.Gå vidare och fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad. Vi på Mäklarhuset vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär..

Med Bostadshub kan du enkelt hitta hus att hyra i Luleå. Vi har 33 hus tillgängliga och 36121 andra lediga bostäder just nu. Den lägsta månadshyran för just hus börjar runt 3900 SEK. Det högsta priset för att hyra ett hus i Luleå är 38988 SEK.
En bostadsaffär kan vara den största affären du gör i livet så varför inte anlita en kunnig mäklare som har koll på läget? Vi på MOHV har stor kunskap om bostadsmarknaden i Luleå och hjälper dig gärna med frågor som rör din kommande bostadsaffär. Vare sig du vill ha rådgivning inför en försäljning, värdering av befintlig bostad eller tips för dig som köpare i området finns våra engagerade mäklare här för dig. Välkommen att kontakta oss!På vårt mäklarkontor i Luleå hittar du mäklare med stort engagemang och lång erfarenhet. Våra mäklare är experter i Luleå och i närliggande områden och vet vad som krävs för en lyckad bostadsaffär. Oavsett om du ska köpa eller sälja bostad i Luleå finns våra mäklare som en trygg partner genom hela bostadsaffären.

Vi på MOHV sätter alltid kunden främst där kvalité och personlig service står i fokus. Detta har resulterat i många nöjda återkommande kunder och att över 95% rekommenderar MOHV som mäklare. Välkommen att höra av dig du också!
Våra mäklare har full koll på bostadsmarknaden och vad som är på gång i Luleå. Vi tipsar dig gärna om var du hittar de bästa promenadstråken och restaurangerna till vilka skolor och kommunikationsmöjligheter som finns i området. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om bostadsmarknaden i området.

Vi på MOHV strävar alltid efter att erbjuda våra kunder en personlig service i absoluta toppklass. Det viktigaste för oss är att våra kunder är nöjda! Vi sätter kunderna främst och detta har lett till att över 95% av våra kunder rekommenderar MOHV.
För att hitta just det huset i Luleå som passar dina förutsättningar kan du ta del av vår lediga tjänst – bevakningsmail . Du slipper att spendera timmar framför datorn eller på mobilen och leta. Det enda som du behöver göra är att ställa in dina sökkriterier såsom område, typ av bostad, storlek, antal rum och pris och vänta på att få mail från oss. Vi skickar mail till dig så fort ett hus som matchar din sökning dyker upp och du kan gå direkt till annonsen därifrån. Det är möjligt att ha fler bevakningar igång samtidigt för att öka din chans eller vidga din horisont och hitta något som du kanske inte förväntat dig. När du har hittat ett hus att hyra är det enkelt att stänga av bevakningsmailet eller om du bara inte vill få fler mail utifrån en av dina bevakningar – precis när du vill.Du är välkommen att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar om du vill hyra hus i Luleå. Vår kundsupport är glad för att hjälpa dig och se till att du får en positiv upplevelse på vår plattform. Du kan höra av dig till oss via Facebook Messenger eller e-post på vardagar mellan kl 9-15.

Vad som många inte vet om är att det finns många fördelar med att hyra hus. Det kan verka krångligt och påfrestande med hus men om du vill prova eller helt enkelt är i behov av en större boyta, är det självklart värt att överväga denna boendeform. Förutom en större boarea med huset kommer också tillgången till egen trädgård, altan eller terrass som kan disponeras utifrån dina önskemål. Grillkvällar på sommaren eller snökrig på vintern – det är ditt val! När du hyr ett hus ligger ansvaret att renovera, byta ut till exempel vattenledningar eller måla om väggarna hos hyresvärden, och oftast hyrs huset ut möblerat eller delvis möblerat. Det är upp till dig att komma överens med din hyresvärd om vad som passar er båda. Självklart har du som hyresgäst skyldigheter och rättigheter enligt lagen såsom uppsägningsregler, underhåll under hyresperioden och att betala hyra i tid mm. Dessutom finns det möjlighet att dela huset med andra och då blir det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt. Inte alltför sällan finns det lediga hus, villor eller attefallshus nära dig som du kan bevaka.

Similar Posts