|

Husqvarna Automower 330x

Ny generation av slitstarka knivar med mer än dubbelt så lång livslängd tack vare den rörliga knivdesignen. Designen ger en hårdare och skarpare egg utan att kompromissa med säkerhetsstandarderna.OBS! Vi rekommenderar alltid att du kollar din sprängskiss innan du köper reservdelar. Du kan hitta sprängskissen och alla reservdelar till din maskin i vår reservdelsguide. Liljekvists är ett familjeföretag som funnits sedan 1983. Vi har butiker och serviceverkstäder i Laholm, Ängelholm, Halmstad och dessutom försäljning i vår webbshop. Som köpare har du en rättighet och skyldighet att kontrollera objektet i samband med hämtning. Om objektet inte motsvarar beskrivningen i auktionsunderlaget kan du reklamera köpet. Observera att detta måste göras innan objektet tas från platsen.Reservationspris är det i förväg lägsta pris som säljaren accepterat och visas som uppnått eller ej uppnått på varje objekt. Om avslutad auktion inte når reservationspris kontaktar vår auktionsmäklare högsta budgivare för en förhandling. Alla bud är bindande, oavsett om reservationspris är uppnått eller ej.

Det tillkommer en inropsavgift på varje auktion du vinner. Som inloggad kund ser du aktuell summa på varje auktion. Notera att moms alltid tillkommer på ditt lagda bud om inget annat anges.Se till att alltid använda originalknivar och -skruvar från Husqvarna och byt alltid ut skruven samtidigt som kniven när underhåll utförs, annars kan skruven slitas ut så att kniven lossnar under drift.Observera att på våren växer gräset snabbt och innehåller mycket växtsaft som kan byggas upp på bladen. Vi rekommenderar att du kontrollerar och vid behov byter bladen oftare under denna period.

Är KTM och Husqvarna samma sak?
Nej. I slutet av dagen är KTM 350SX-F och Husqvarna FC350 inte identiska cyklar, men det finns verkligen fler likheter än skillnader. De två olika personligheterna erbjuder inte mycket i vägen för fördelar eller nackdelar på banan. Det för oss tillbaka till det vi sa tidigare.
När knivarna på Automower®-robotgräsklipparen blir slitna, eller när spetsen på gräsknivarna börjar blekna och se fransig ut vid klippning, är det dags att byta dem för att bibehålla prestanda.Husqvarna grundades 1689, har en stark passion för innovation och erbjuder professionella skogs-, park- och trädgårdsprodukter. Prestanda och användbarhet möter säkerhet och miljöomsorg i våra ledande innovationer, där batterilösningar och robotteknik leder vägen.Drift med slöa knivar ger ett sämre klippresultat. Gräset får fransiga snitt och mer energi går åt så att robotgräsklipparen inte klarar en lika stor arbetsyta.Automower®-knivarnas normala livslängd är tre till sex veckor vid användning under gynnsamma förhållanden, men knivarnas livslängd varierar och beror till exempel på:Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Förutom att roboten är utrustad med ett tjuvlarm som du själv ställer in hur det skall aktiveras så har den ett PIN-kodssystem vilket hindrar obehöriga att göra inställningar.

Tack vare ett unikt klippsystem med 3 st ledade knivblad håller robotgräsklipparen en förvånande låg ljudnivå på endast 58 dB vilket betyder att den håller efter din gräsmatta utan att störa dig eller dina grannar.
För att ge dig en vacker och frisk gräsmatta så klipper Automower lite åt gången men ofta. Den har robusta knivar tillverkade i kolstål och är monterade på en hållbar knivdisk. Det ger en låg energiförbrukning och en effektiv klippning.330X kombiinerar exklusiv design och hög prestanda med en kapacitet att hålla gräsmattor på upp till 3200 m2 i toppskick. Den har upplyst knappsats och ett uppgraderat tjuvlarm. För att kunna klara av stora gräsmattor är denna modell utrustad med ett större installationspaket än de andra modellerna.

Hur byter man batteri på Automower 330x?
Verktyg vi använder: Torx skruvmejsel T20. Steg 1: Vänd på din Automower koppla ur laddningskablaget. Ta först ur gummipluggen, ta sedan isär laddningskontakten. Steg 2: Lossa karossen.
När din robot behöver ladda upp sig så letar den upp guidekabeln i gräsmattan och följer denna till sin laddstation. När den är fulladdad igen så ger den sig ut på nytt och forsätter där den slutade.Arbetstiden på gräsklipparen anpassas efter hur snabbt din gräsmatta växer. Detta innebär att Automower maximerar klipptiden under perioder när gräset växer mycket, och när det barkar mot slutet av säsongen eller om det är soligt och torrt väder så klipper den inte lika ofta, detta för att minimera slitage både på gräsmatta och robot.

Laddningstiden på Automower är så låg som 60 minuter vilket ger en ungefärlig klipptid på 150 minuter tack vare det kraftfulla Li-Ionbatteriet på 6,4 Ah.Är du på jakt efter reservdelar till din Husqvarna Automower® 330X? Då har du kommit rätt, här hittar du reservdelar till din Automower. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss, vi är specialister på Husqvarnas och Gardenas robotgräsklippare.Vi säljer endast original reservdelar till Husqvarna Automower®. Alla delarna är speciellt utvecklade och optimerade för att ge robotgräsklipparen maximal prestanda. Därför rekommenderar vi alltid att använda original reservdelar. Oavsett vilken Automower® modell kan du köpa dina reservdelar hos oss. Vi har även ett stort utbud av tillbehör till Husqvarna Automower® robotgräsklippare. Där hittar du bl.a. skal, installationsmaterial och knivar.

Reservdelar till Husqvarna Automower® robotgräsklippare och laddstation. Behöver du nytt batteri, hjulmotor, knivdisk eller en helt ny laddstation till din Husqvarna robotgräsklippare hittar du det hos oss. Vi har ett stort sortiment av reservdelar och slitdelar till alla modeller av Husqvarna robotgräsklippare, nya som gamla. Vet du inte vilken reservdel som passar din maskin kan har vi sprängskisser på alla Automower® där du kan hitta lätt – och köpa rätt!
Husqvarna Automower® robotgräsklippare är komplexa maskiner, men är du lite händig kan du själv byta vissa delar. I vårt sortiment hittar du reservdelar till Husqvarna robotgräsklippare och Automower® laddstation. Under säsongen händer det att man behöver byta vissa delar på robotgräsklipparen, t.ex. hasplåt och knivdisk. Om åskan slår ner i kan kretskortet i laddstationen behöva bytas, ibland också transformatorn eller lågspänningskabeln.

Med hjälp av vår reservdelskatalog med sprängskisser på alla Husqvarnas robotgräsklippare kan du enkelt hitta rätt reservdel. Allt du behöver veta är modellnamnet och vilken årsmodell det är på maskinen. I reservdelskatalogen hittar du även sprängskisser och reservdelar till Husqvarna Automower® laddstation och laddplatta.
I år väntas försäljningen av robotgräsklippare slå nya rekord och det har aldrig funnits så många olika modeller att välja mellan som idag. Testsajten Bäst-i-test.se har testat nio robotgräsklippare inför 2014 års säsong.

En snabb överblick av testet visar att det i hög grad verkar bygga på förra årets test. Av tio testade robotgräsklippare är hela sju modeller kvar från förra året och även betygen är exakt desamma. De tre nya modellerna för i år är Gardena R50 Li (som ersätter R40 Li från förra årets test), Robomow MS1000 samt Worx Landroid M. Fortsätt läsa ”10 robotgräsklippare i test av Bäst-i-test”
Koncernen, som är marknadsledande inom segmentet robotgräsklippare med varumärkena Husqvarna (Automower), Gardena och Flymo, lanserade världens första solcellsdrivna robotklippare redan 1995. Genom åren har man gjort sina robotgräsklippare både tystare och energisnålare. Fortsätt läsa ”Husqvarna når en halv miljon robotgräsklippare”

Testet, som är från mitten av maj i år, är gjort av Allt om bostad och bygger vidare på förra årets test. Det har nu utökats med ytterligare tre modeller, så det handlar om totalt åtta olika robotgräsklippare. De testade modellerna för i år är Husqvarna 330X, Robomow MS 1000, Viking Mi 632, Honda Miimo 520, Robomow RS 630, Bosch Indego 1000, Gardena R160 och Clipper 1200. Detta är därmed det första större testet av robotgräsklippare där Rustas lågprismodell Clipper 1200 ingår. Fortsätt läsa ”8 robotgräsklippare i test av Allt om bostad”
Man har delat upp robotgräsklipparna i tre olika prisklasser, budget (upp till 12.000 kronor), mellan (12.000-18.000 kronor) och premium (över 18.000 kronor), och utsett en vinnare för respektive prisklass. Lågprismodeller som till exempel Worx Landroid och Biltemas LMR 24 har dock ej tagits med i testet. Bäst-i-test.se hänvisar till att man endast har med robotgräsklippare som ”uppfyller branschens grundläggande säkerhetskrav”. Vilka dessa krav är framgår dock ej.De testade modellerna är Robomow MS 1000, Viking Mi 632, Husqvarna 330X, Honda Miimo 520 samt Bosch Indego 1000 Connect där de två sistnämnda modellerna är nya för i år. De ligger prismässigt i runda slängar mellan 13.000 och 23.000 kronor i dagsläget. Man har i testet struntat i rekommendationerna i instruktionsböckerna vad gäller avstånd med mera eftersom man tror att gemene man ändå inte har så stora möjligheter att anpassa sin trädgård efter dessa till punkt och pricka. Fortsätt läsa ”5 robotgräsklippare i test av Allt om bostad”

Vad kostar det att byta batteri på en Automower?
HUSQVARNA AUTOMOWER® Batteri Li-Ion 305/310/315 2020- 310/315 MARK II Typ 10. 1 320 kr.
Tänk på! Att en del av tillverkarna har flera varumärken inom samma koncern och därför kan samma reservdel passa till maskiner från flera olika varumärken.

Produkterna är alltså sorterade efter det tillverkande varumärket – inte till vilka maskiner den passar till (dock är det i nästan samtliga fall samma tillverkare som varumärke). Ifall du inte hittar din reservdel under ditt varumärke kan du testa sökfunktionen, bäst resultat ger produktnummer / artikelnummer alternativt modellnamn.
Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.Behöver du en bruksanvisning för en Husqvarna Automower 330X Gräsklippare? Nedan kan du se och ladda ner PDF-bruksanvisningen gratis. Du kan också titta på vanliga frågor, produktbetyg och feedback från användare så att du kan använda din produkt optimalt. Kontakta oss om detta inte är bruksanvisningen du vill ha.

Vi hoppas att du nu blivit lite klokare kring valet av gräsklippare. Det är värt att investera i en riktigt bra och rätt anpassad gräsklippare – då blir gräsklippningen till ett rent nöje!
Den största fördelen med robotgräsklipparen är självfallet det uppenbara – att du slipper göra jobbet själv och får mer tid till annat. Men här är några andra viktiga aspekter: Har du en tomt utan branta sluttningar och tycker att det är ganska roligt att klippa gräset – att det ger dig lite skön egentid? Då är en rider troligtvis ett bättre alternativ för dig än en robotgräsklippare. En rider kan dessutom användas till mycket mer än att bara klippa gräs. Här är fördelarna med en åkgräsklippare: Har du en större tomt med en stor gräsmatta? Med en vanlig gräsklippare kan det kännas som en riktigt hästjobb att ta sig an gräsklippningen. Från i maj, när gräset börja sätta fart med att växa, tills att säsongen är över i slutet av oktober, behöver gräsmattan klippas ungefär en gång i veckan för att hålla sig i bästa skick. Men är det då en åkgräslippare, som du själv sitter på och kör runt med, eller en robotgräsklippare som är bästa valet för dig och din trädgård? Här listar vi fördelarna med de olika maskinerna för att hjälpa dig med valet.

En robotgräsklippare passar bäst för dig som har en gräsmatta på upp till 5 000 kvm – men om ytan är större än så kan du förstås också välja att använda flera stycken robotar.
Sedan han gick med i personalen på Dirt Bike, har Kyle Redmond erbjudit en inblick i sina extrema körsätt. Den här veckan åkte han med vargen och steg sedan upp till Reno för den tredje omgången av EnduroCross-serien. Än så länge ligger han på femte plats i klassen Pro Super EnduroCross. Mästerskapet på framsidan håller återigen på att bli Cody Webb mot Colton Haaker, med en vinst var. Gå till EnduroCross hemsida för helgens information och full poängställning.En annan MX shootout stod i fokus denna vecka på Dirt Bike. Den här gången var det en 350 MX-jämförelse. Det är naturligtvis en mycket enklare uppgift som förra månadernas 450 MX shootout där vi var tvungna att jonglera med sex motorcyklar. I 350-klassen finns bara två cyklar. Vissa säger till och med att det bara finns en. KTM 350SX-F och Husqvarna FC350 är de enda tävlande och de rullar ut från samma fabrik. Vi har aldrig räknat oss till dem som säger att Husqvarna bara är en vit KTM. Det är lite som att säga att enäggstvillingar är samma person. För oss har en motorcykel en identitet som går långt utöver en lista med artikelnummer.

I år har båda cyklarna ett betydande antal förändringar. De kan inte kallas ”helt nya”, men de ser ganska annorlunda ut. Båda cyklarna fick en ny ram, som sägs vara styvare i varje plan. Swingarmen har en längre kedjejusteringsöppning, som fabriksteamet uppenbarligen använder för att finjustera hanteringsegenskaperna vid testning. Karossen är ny och smalare (även om den är olika för varje). Radiatorerna är monterade 12mm lägre. 350-motorerna får äntligen DDS-kopplingen och membranfjädern, som använts på 450 och större tvåtaktare i flera år. Huvudet är lättare och utblåset är nytt. Du behöver inte längre ta bort stötdämparen innan du tar bort röret tack vare en glidpassning i mitten.
Med all uppmärksamhet som skjöts på den nya Honda CRF450L dubbelsportcykeln förra veckan, fick Beta 430RR-S som tyst levererades till vårt kontor inte så mycket uppmärksamhet. Den här cykeln fick ett gäng förändringar för 2019 som resulterar i en rimlig viktminskning. Det är 252 pund utan bränsle, men med speglar och allt annat. Det är cirka 25 pund mindre än Hondan. Vi har ridit lite på den och än så länge är vi imponerade av prestationen. Leta efter mer om denna cykel nästa vecka.

Å andra sidan, sedan KTM:s förvärv av Husqvarna 2013, har de två varumärkena alltid avslutats rygg mot rygg i våra 250 och 450 skjutningar. De är väldigt lika i prestanda. Här är skillnaderna som är viktiga:
Vi kan förklara effektskillnaden genom att peka på airboxen. Vi har ingen förklaring till skillnaden i hanteringen. KTM har en tyngre frontände. Det förändrar sättet du cyklar på. På Husky måste du klättra längre fram för att få framhjulet att bita. Det gör det lite mer krävande att åka. Vi såg till att alla fjädringsinställningar var identiska, men alla förare var överens om att det finns en tydlig skillnad. Kanske placerar karosseriet och styrets böj föraren annorlunda, eller så finns det verkligen skillnader i fjädring. Är det en stor sak? Nej. I slutet av dagen är KTM 350SX-F och Husqvarna FC350 inte identiska cyklar, men det finns verkligen fler likheter än skillnader. De två olika personligheterna erbjuder inte mycket i vägen för fördelar eller nackdelar på banan. Det för oss tillbaka till det vi sa tidigare. Ett varumärkes identitet handlar om mer än artikelnummer. Racingprogram, återförsäljare och arv går alla in i mixen för att avgöra om du identifierar dig med ett varumärke eller inte. Hela berättelsen kommer att finnas i den tryckta versionen av december 2018 Dirt Bike.Som vi sa, i varje skjutning oavsett klass har Husqvarna och KTM avslutat rygg mot rygg. Du kan helt enkelt inte dela så många delar och förvänta dig mycket separation. Men när du bara har dessa två cyklar i en jämförelse verkar små förändringar vara större. Den största skillnaden mellan 350-talet är kraften. KTM är mer aggressiv, snabbare och den verkar verkligen vara snabbare. Det är inte lämpligt att kalla någon av cyklarna ”hårtslående”. De har båda otroligt smidiga kraftleveranser och väldigt breda kraftband. Tricket för att rida någon av dem är att stanna kvar på den. Om du fortsätter att varva cykeln högre och högre, blir det mer och mer kraft. Det fungerande varvtalsintervallet är mycket bredare än de flesta förare inser.

Husqvarna har under våren 2021 sålt robotgräsklippare som efter mycket kort tids användning slutat att fungera. Felet beror enligt Husqvarna på ett kretskort som innehåller komponenter som är bristfälliga. Problemet uppkommer först efter installation och mycket kort tids användning ute hos kund. Globalt nådde cirka 20 000 robotgräsklippare slutkunder innan Husqvarna vidtog några som helst åtgärder.På sociala medier rasar nyblivna ägare till dessa robotgräsklippare och känner sig grundlurade av företaget. I Sverige rör det sig om cirka 3 000 – 4 000 robotgräsklippare med felaktiga kretskort som nått konsumenter. Husqvarna medger att de inte agerat tillräckligt snabbt efter att de identifierat felet. Då det inte handlar om säkerhet kommer företaget inte heller att återkalla robotgräsklippare som levererats med den felaktiga elektroniken utan det är upp till konsumenten att höra av sig när robotgräsklipparen slutat att fungera.

”Vi beklagar djupt de problem som denna situation orsakat både för konsumenter och återförsäljare som köpt våra produkter. Även om de felaktiga robotgräsklipparna utgör en mycket begränsad andel av Husqvarna-koncernens årliga försäljning är varje missnöjd kund eller återförsäljare en för mycket och vi förstår att vi inte mött alla kunders och återförsäljares förväntningar i det här fallet. Vi arbetar nu hårt för att åtgärda de återstående produkterna tillsammans med våra kompetenta återförsäljare och kommer utvärdera den här situationen, se över våra processer och göra allt vi kan för att återvinna förtroendet hos de kunder och återförsäljare som drabbats”, säger Henric Andersson, VD och koncernchef. Efter sju veckor har många kunder fortfarande inte någon fungerande robotgräsklippare. Kunder som inför 2021 sett fram emot att inte klippa gräset manuellt mer. Enligt konsumentköplagen är det företaget som ansvarar för ursprungliga fel och som konsument har man rätt att kräva att felet rättas till. Företaget har två reparationsförsök på sig för att åtgärda felet. Är det inte möjligt att reparera felet kan köparen häva köpet eller få produkten utbytt.Husqvarna erbjuder kompensation till drabbade kunder och då ofta i form av presentkort på Husqvarnas produkter. Även detta har rört upp känslorna hos drabbade kunder som säger att de vill vill ha full återbetalning då roboten endast fungerat 5 timmar. De önskar istället kunna köpa en robotgräsklippare av annat fabrikat. Automower har bredm\xF6nstrade d\xE4ck som klarar komplexa tr\xE4dg\xE5rdar med lutningar upp till 40% (22 grader). Den s\xF6ker sj\xE4lvmant upp laddstationen n\xE4r den beh\xF6ver laddas, antingen via signalerna laddstationen skickar ut eller s\xE5 f\xF6ljer den guidekabeln/begr\xE4nsningskabeln. Denna maskin klipper lite men ofta, vilket g\xF6r att gr\xE4smattan f\xE5r ett vackert utseende. De vassa knivarna g\xF6r att gr\xE4set v\xE4xer sig starkt och f\xF6rhindrar att mossa tar \xF6ver. N\xE4r den beh\xF6ver laddas s\xF6ker den sig sj\xE4lvmant tillbaka till laddstationen genom guidekabeln, begr\xE4nsningskabeln eller signalerna laddstationen skickar ut.

Om gräsklipparen välter eller liknande så stannar knivarna direkt, vilket skyddar mot personskador samt djurskador. Den drivs av ett 2,25 Ah/20 V starkt litiumjonbatteri som har en drifttid på 50 min och laddtid på 60 min.
Displayen \xE4r l\xE4tthanterlig. D\xE4r best\xE4mmer man hur l\xE5ngt roboten f\xF6ljer guidekabeln innan den ska b\xF6rja klippa, samt vilka dagar och timmar den ska klippa. Bakom displayen finns ocks\xE5 h\xF6jdjusteringen d\xE4r du kan st\xE4lla in klipph\xF6jden mellan 20-60 mm.AL-KO Robolinho 500 E klarar lutningar upp till 45% (ca 24 grader) och tar sig genom v\xE4ldigt smala passager (60 cm). Klipph\xF6jden justerar du med olika steg (25 till 55 mm) och DCS (Double-Cut-System) g\xF6r att det klippta gr\xE4set g\xE5r tillbaka i gr\xE4smattan som g\xF6dning.

Bor du i hus och är trött på att klippa gräset var eller varannan dag är en robotgräsklippare ett MÅSTE för dig. Jag lovar dig, du kommer inte bli missnöjd.
Detta \xE4r en proffsig klippare som klarar ytor upp till 1000 m\xB2. Den m\xE5 inte se speciellt rolig ut, men detta \xE4r n\xE5got ut\xF6ver det extra.

Vilken robotgräsklippare är mest prisvärd?
Gardena SILENO Life 750 är en mycket prisvärd klippare för en tomt på max 750 m². Den är relativt billig men har ändå väldigt bra funktioner. Bland annat SensorControl som känner av tillväxten på gräset och anpassar klipptiden därefter. Den har också en frostsensor som känner när temperaturen är för låg för att klippa.
Denna maskin klipper lite men ofta, vilket gör att gräsmattan får ett vackert utseende. De vassa knivarna gör att gräset växer sig starkt och förhindrar att mossa tar över. När den behöver laddas söker den sig självmant tillbaka till laddstationen genom guidekabeln, begränsningskabeln eller signalerna laddstationen skickar ut. Den är relativt billig men har ändå väldigt bra funktioner. Bland annat SensorControl som känner av tillväxten på gräset och anpassar klipptiden därefter. Den har också en frostsensor som känner när temperaturen är för låg för att klippa. Det är en tystgående, automatisk gräsklippare som kommer klippa din matta med profession. Med hjälp av telefonen och GSM-appen kan du enkelt justera din klippare, du får också notiser om den kört fast eller om någon lyfter iväg den. Hej! Två av mina stora intressen är padel samt gräsklippare och grässkötsel. Padel har jag spelat i snart 3 år och tränar det 2-3 gånger i veckan. Mitt andra stora intresse är just gräsklippare och att få gräsmattan hemma så fin som möjligt, det började redan 2008 då jag började sköta om fotbollsplaner runt om i Göteborg. Där fick man köra många olika gräsklippare, stora som små. Till vardags jobbar jag numera på en stor fotbollsarena i Göteborg där jag är planskötare. Jag älskar att testa nya produkter och här på Prisjakt har jag även fått chans att skriva vad jag tycker om dem. N\xE4r du ska installera din robot s\xE5 hj\xE4lper en programmeringsassistent dig. Assistenten r\xE4knar ut klipptider och l\xE4gger det i ett schema anpassat efter hur stor gr\xE4syta du uppger att du har. Det finns ocks\xE5 en guidekabel s\xE5 att roboten vid tr\xE5nga passager \xE4nd\xE5 enkelt hittar hem till laddstationen.Den har en klippbredd p\xE5 22 cm och klarar lutningar upp till 35%. Optimow \xE4r enkel att installera och allt du beh\xF6ver f\xF6ljer med n\xE4r du k\xF6per den. Har du hinder i din tr\xE4dg\xE5rd, s\xE5 som pallkragar eller buskar? Med denna klippare beh\xF6ver du inte vara r\xE4dd f\xF6r att den ska ha s\xF6nder n\xE5got. Den \xE4r n\xE4mligen utsedd med hindersensor och tar sig varsamt fram p\xE5 din gr\xE4smatta. Den har ocks\xE5 ett system f\xF6r kantklippning som g\xF6r att hela gr\xE4smattan blir klippt precis som kanterna. Det \xE4r en tystg\xE5ende, automatisk gr\xE4sklippare som kommer klippa din matta med profession. Med hj\xE4lp av telefonen och GSM-appen kan du enkelt justera din klippare, du f\xE5r ocks\xE5 notiser om den k\xF6rt fast eller om n\xE5gon lyfter iv\xE4g den.Denna klippare kommer klippa din matta j\xE4mnt och fint. Du kan enkelt styra den genom en app i telefonen och st\xE4lla k\xF6rschema s\xE5 du har koll p\xE5 klippningen. Den klarar ytor upp till 1000 m\xB2, s\xE5 har du en stor gr\xE4syta \xE4r den ett bra alternativ.

Hur länge håller ett batteri till Husqvarna Automower?
Hur länge håller batteriet? Detta beror på storleken på gräsmattan och inställd drifttid för klipparen. Om du använder Husqvarna Automower® 6 månader om året på en 800 m² stor yta, kommer batteriet att hålla 2–4 säsonger. För att spara på batteriet bör du ställa in timern efter gräsmattans storlek.
Har du hinder i din trädgård, så som pallkragar eller buskar? Med denna klippare behöver du inte vara rädd för att den ska ha sönder något. Den är nämligen utsedd med hindersensor och tar sig varsamt fram på din gräsmatta. Den har också ett system för kantklippning som gör att hela gräsmattan blir klippt precis som kanterna.

Du best\xE4mmer sj\xE4lv vilken dag och mellan vilka timmar klippningen ska g\xF6ras. Gr\xE4sklipparen \xE4r dessutom utrustad med PIN-kodl\xE5s som utg\xF6r ett effektivt st\xF6ldskydd. Klipph\xF6jden \xE4r mellan 20-50 mm och du justerar den genom ett l\xE4tthanterligt reglage. Den ungef\xE4rliga laddningstiden \xE4r 50 min, och klipptiden ca 70 min.
Om gr\xE4sklipparen v\xE4lter eller liknande s\xE5 stannar knivarna direkt, vilket skyddar mot personskador samt djurskador. Den drivs av ett 2,25 Ah/20 V starkt litiumjonbatteri som har en drifttid p\xE5 50 min och laddtid p\xE5 60 min.Klipptiden ligger på 70 min och laddtiden på 60 min. Du har en roterande knivdisk, där sitter tre stycken rakbladsliknande knivar som klipper gräset oerhört fint.

Displayen är lätthanterlig. Där bestämmer man hur långt roboten följer guidekabeln innan den ska börja klippa, samt vilka dagar och timmar den ska klippa. Bakom displayen finns också höjdjusteringen där du kan ställa in klipphöjden mellan 20-60 mm.
Det finns inget mer njutbart än att gå ut i trädgården med kaffekoppen och se grannen dra fram klipparen ur förrådet med sladdar, hörselskydd, bensindunk etc. och samtidigt veta att jag har något som gör allt detta åt mig. Med en robotgräsklippare kan jag lägga den tiden på annat. Och att man dessutom kan få en väldigt bra produkt för en relativt billig peng gör allt så mycket bättre!

Den \xE4r relativt billig men har \xE4nd\xE5 v\xE4ldigt bra funktioner. Bland annat SensorControl som k\xE4nner av tillv\xE4xten p\xE5 gr\xE4set och anpassar klipptiden d\xE4refter. Den har ocks\xE5 en frostsensor som k\xE4nner n\xE4r temperaturen \xE4r f\xF6r l\xE5g f\xF6r att klippa.
Denna klippare är utvecklad med säkerhet som fokus. Lyfter du roboten slutar knivarna att rotera, och den saktar in vid eventuella hinder. Optimow kör automatiskt tillbaka till laddstationen när den behöver laddas.Husqvarnas minsting! Automower 105 är en liten och smidig gräsklippare som passar trädgårdar upp till 500 m². Den klarar lutningar upp till 25% (ca 14 grader).

Klipptiden ligger p\xE5 70 min och laddtiden p\xE5 60 min. Du har en roterande knivdisk, d\xE4r sitter tre stycken rakbladsliknande knivar som klipper gr\xE4set oerh\xF6rt fint.
Bor du i hus och \xE4r tr\xF6tt p\xE5 att klippa gr\xE4set var eller varannan dag \xE4r en robotgr\xE4sklippare ett M\xC5STE f\xF6r dig. Jag lovar dig, du kommer inte bli missn\xF6jd.När du ska installera din robot så hjälper en programmeringsassistent dig. Assistenten räknar ut klipptider och lägger det i ett schema anpassat efter hur stor gräsyta du uppger att du har. Det finns också en guidekabel så att roboten vid trånga passager ändå enkelt hittar hem till laddstationen.

Jag har själv haft en sådan här i över 4 säsonger och den har aldrig krånglat. Automower 310 Mark II är för dig som vill ha en riktigt pålitlig kompis i trädgården.
Denna klippare \xE4r utvecklad med s\xE4kerhet som fokus. Lyfter du roboten slutar knivarna att rotera, och den saktar in vid eventuella hinder. Optimow k\xF6r automatiskt tillbaka till laddstationen n\xE4r den beh\xF6ver laddas.

Jag har sj\xE4lv haft en s\xE5dan h\xE4r i \xF6ver 4 s\xE4songer och den har aldrig kr\xE5nglat. Automower 310 Mark II \xE4r f\xF6r dig som vill ha en riktigt p\xE5litlig kompis i tr\xE4dg\xE5rden.
Denna klippare kommer klippa din matta jämnt och fint. Du kan enkelt styra den genom en app i telefonen och ställa körschema så du har koll på klippningen. Den klarar ytor upp till 1000 m², så har du en stor gräsyta är den ett bra alternativ.

Automower har bredmönstrade däck som klarar komplexa trädgårdar med lutningar upp till 40% (22 grader). Den söker självmant upp laddstationen när den behöver laddas, antingen via signalerna laddstationen skickar ut eller så följer den guidekabeln/begränsningskabeln.
AL-KO Robolinho 500 E klarar lutningar upp till 45% (ca 24 grader) och tar sig genom väldigt smala passager (60 cm). Klipphöjden justerar du med olika steg (25 till 55 mm) och DCS (Double-Cut-System) gör att det klippta gräset går tillbaka i gräsmattan som gödning.Husqvarnas minsting! Automower 105 \xE4r en liten och smidig gr\xE4sklippare som passar tr\xE4dg\xE5rdar upp till 500 m\xB2. Den klarar lutningar upp till 25% (ca 14 grader).

Det finns inget mer njutbart \xE4n att g\xE5 ut i tr\xE4dg\xE5rden med kaffekoppen och se grannen dra fram klipparen ur f\xF6rr\xE5det med sladdar, h\xF6rselskydd, bensindunk etc. och samtidigt veta att jag har n\xE5got som g\xF6r allt detta \xE5t mig. Med en robotgr\xE4sklippare kan jag l\xE4gga den tiden p\xE5 annat. Och att man dessutom kan f\xE5 en v\xE4ldigt bra produkt f\xF6r en relativt billig peng g\xF6r allt s\xE5 mycket b\xE4ttre!

Du bestämmer själv vilken dag och mellan vilka timmar klippningen ska göras. Gräsklipparen är dessutom utrustad med PIN-kodlås som utgör ett effektivt stöldskydd. Klipphöjden är mellan 20-50 mm och du justerar den genom ett lätthanterligt reglage. Den ungefärliga laddningstiden är 50 min, och klipptiden ca 70 min.Automower® Connect (tillgänglig på App Store och Google play) ger dig full kontroll över din Husqvarna Automower ® -hela tiden. När din återförsäljare har installerat detta tillbehör i robotgräsklipparen har du möjlighet att starta, stoppa och parkera din Automower®, visa och ändra klippinställningarna samt få larm och spåra klipparens GPS-position – med din smartphone, var du än är. GPS-spårning och felmeddelanden via SMS finns även för icke-smartphone-användare.

Hyrep Sverige är experter på trädgårdsmaskiner och tillbehör, med främsta inriktning på gräsklippare. Vi består av fyra personer med olika former av bakgrund från branschen, där vi kompletterar varandra mycket bra.En robotgräsklippare kommer vanligtvis paketerad med laddstation och tillbehör för installation. Men det finns en hel del andra tillbehör, dessa finner du nedan:Man kan kategorisera robotgräsklippare i tre grupper som baseras på vilken klippyta de är avsedda för. Priset styrs delvis av vilken yta klipparen behöver klara av, men även funktioner och byggkvalitet påverkar. När det kommer till robotgräsklippare som är av mer kostsam sort, med fler funktioner och för större ytor, så är Automower 430x ett enastående val. i vårt bäst i test av denna maskin står det snabbt klart att det här är en mycket väldesignad och enastående skapelse. Det är svårt att hitta nackdelar när det kommer till effektivitet och resultat. Den må vara dyr och aningen komplicerad att installera, men den gör sitt jobb otroligt bra. Uppladdningen tar ungefär 60 minuter, vilket är ganska vanliga siffror bland robotgräsklippare på marknaden. Du kan även använda en app för att starta, styra och ställa in arbetsområden åt klipparen.Tänk på träd och rabatter i din trädgård när du väljer en robotgräsklippare. Om din trädgård har många träd eller rabatter, kan det vara en bra idé att välja en robotgräsklippare med smalare klippbredd som kan navigera runt dessa hinder på ett effektivt sätt.

När det kommer till jakten på en billig robotgräsklippare är Greenworks Optimow 10 en intressant och pålitlig robotgräsklippare som passar perfekt för medelstora gräsmattor på upp till 1000 kvadratmeter, även med lutning.
Trots några mindre nackdelar, som installationsprocessen och det högre priset jämfört med enklare modeller, är Husqvarna Automower 430x ett smart köp för dem som vill investera i en hållbar, miljövänlig och effektiv robotgräsklippare.Det skiljer sig även mycket bland robotgräsklippare gällande uppkopplingsmöjligheter. De flesta maskiner går att ansluta till via en app, där det är vanligast att koppla upp sig via Bluetooth. Det krävs oftast en robotgräsklippare av premium-modell för att kunna ansluta via Wi-Fi.Denna modell är en prisvärd robotgräsklippare som erbjuder många fördelar, som intelligent navigering och klippning, anpassningsbarhet och användarvänlighet, samt hög kvalitet och pålitlighet. Det är det bästa budgetvalet för 2022 och vi kan varmt rekommendera denna maskin efter att ha provat den själva.

Hur länge håller en Automower?
Enligt vår erfarenhet med batterier så håller vanligtvis ett original Automower® Li-ion batteri i fem till sex säsonger. Medan ett NiMH håller vanligtvis mellan fyra till fem säsonger. Hur mycket robotgräsklipparen är aktiv och hur mycket den klipper spelar också in.
Av denna anledning kan det därför visa sig vara en nackdel att köpa en billigare modell. Med en enklare modell till en avancerad trädgård kan du snabbt komma till att märka av att du själv behöver gå och hjälpa roboten och flytta på den när den fastnar, vilket kräver tid som du annars hade kunnat lägga på annat.De prisar dess effektivitet, användarvänlighet och hållbarhet, och uppskattar särskilt hur väl den klarar av att sköta stora ytor med minimalt underhåll och tidsåtgång. Sammantaget framstår Husqvarna Automower 430x som en utmärkt investering för dem som är villiga att lägga ut extra pengar på en högkvalitativ och pålitlig robotgräsklippare.

Denna modell från AL-KO är enkel att använda tack vare sofistikerad programvara och intuitiva funktioner. Enkel steglös inställning av klipphöjden och tre valfria startpunkter säkerställer en effektiv täckning av hela klippområdet. Dessutom har den pålitlig säkerhetsteknologi som ger maximal säkerhet för människor och djur, samt skyddar mot stöld. Därmed kan du njuta av en trygg och säker gräsklippning helt utan oro.
Stihl är ett premium-märke och det märks av på robotgräsklipparen som på det stora hela känns som en bra och proffsig produkt. Det finns många fördelar, som exempelvis den stora klippytan, som vi uppskattar klarar 2000 kvm.Det är enkelt att komma igång med denna klippare, den erbjuder en simpel installation och smidig programmering tack vare den användarvänliga displayen.Bosch Indego S+ 500 har flera gånger utsetts som testvinnare när det gäller att jämföra budget-modeller. Robotgräsklipparen ligger i det högre ”låg-budget”-spannet men har samtidigt ett väldigt gott samlat betyg från användare av maskinen, där vissa menar att den är lika bra som en mellan-budget modell fast för mindre gräsmattor. Experter uttrycker sig om att maskinen är väldigt kraftfull för att vara så kompakt, med många bra funktioner trots en billigare peng.

När du köper en robotgräsklippare är det viktigt att du tänker på storleken på din trädgård. Mindre modeller och budget modeller fungerar vanligtvis bra på mindre tomter upp till 600 kvadratmeter. Om din trädgård är stor, kan du behöva en modell med längre batteritid och bättre skärblad för att klara av att klippa hela gräsmattan.
Spiralklippning är en annan användbar funktion som jämnar ut högre gräs snabbt och effektivt. Automower 310 Mark II har även en automatisk passagehantering och praktiska funktioner som en vädertimer som justerar klipptiderna efter säsongen, samt lyft- och vältsensorer som stoppar klippningen om robotgräsklipparen lyfts eller tippar.

Slutligen bör du även fundera på vilken typ av säkerhet du vill ha på din robotgräsklippare. Stölder av robotgräsklippare är ganska ovanliga eftersom det är allmänt känt att de flesta maskiner blir obrukbara utanför sitt arbetsområde, speciellt om de är utrustade med pinkod. Om klipparen är utrustad med GPS-funktion kan den eventuellt gå att spåra, vilket gör den oattraktiv för tjuvar.

Robotgräsklippare är bäst när du kan lita på att den gör jobbet självgående utan att fastna och kräva tid från dig för att hjälpa den komma loss. Bosch Indego S+ 500 är en pålitlig robotgräsklippare som levererar utmärkta klippresultat och tar sig fram på ett bra sätt. Den kraftfulla klippmekanismen med tre roterande knivar bidrar till en jämn och snygg klippning, medan den smarta LogiCut-teknologin minimerar ojämnheter i gräsmattan. Dessutom erbjuder Indego S+ 500 extra säkerhet med pinkodsskydd och möjlighet till fjärrstyrning via Bluetooth.

När det är dags att komma igång med din robotgräsklippare behöver du installera laddstationen och kablar på gräsmattan, vilket är något som de flesta kan klara av själv.
De dyrare modellerna har priser mellan 20 000 och 35 000 kronor eller mer och erbjuder vanligtvis högre kvalitet, fler sensorer samt en längre batteritid. De har ofta ytterligare unika smarta funktioner som gör dem mer anpassningsbara och programmerbara.Dessutom är robotgräsklipparen utformad för att kräva minimalt underhåll, vilket ytterligare minskar driftskostnaderna. Klipparen är med andra ord robust och bör hålla länge, vilket gör att det blir en form av investering där du sparar energi, tid och pengar på att kunna göra annat. Med McCulloch Rob S600 kan du känna dig trygg med att du får hög kvalitet till ett överkomligt pris.

När vi testar robotgräsklippare kollar vi även på andra experter och deras omdömen för att se om vi är benägna att hålla med, om vi har missat något och för att se om en recension fortfarande är relevant och aktuell. Vi listar samtliga tester och expertomdömen vi har kollat på och jämfört med vår eget bäst i test här nedan.
Denna robotgräsklippare kan gå i drift en bra stund med en batteritid på ca 60-90 minuter, därefter tar det mellan 45 till 100 minuter att ladda upp den igen. Detta gör att den utan problem kan klippa en medelstor gräsmatta och ladda upp batteriet på förhållandevis kort tid. Batteritekniken är av hög standard med en kapacitet på 2,8 Ah och en låg strömförbrukning på 2,8 kWh per månad.Prisklass – Får man vad man betalar för? Priset är förstås en avgörande faktor för många vid val av robotgräsklippare. Vi bedömer priset gentemot funktioner och kollar på om det finns modeller som klarar av att ge ett lika bra klippresultat till lägre kostnad.Smart Garden anslutning är en annan funktion som klipparen erbjuder, vilket innebär att du enkelt kan ansluta maskinen till ditt WiFi via din smartphone och styra robotgräsklipparen var du än är. Appen ger dig full kontroll över klippningen och möjliggör en intelligent vård av gräsmattan med olika inställningar som är enkla att konfigurera.

Vilken Automower är bäst?
Automower 310 Mark II är helt klart en av de bästa robotgräsklipparna på marknaden, så häng med oss i vår undersökning där vi tar reda på vad som gör denna gräsklippare unik och om den är värd att överväga för ditt hem. I vårt test för bästa robotgräsklipparen utmärker sig denna maskin genom sin driftsäkerhet.
Från IPX4 till IPX5 klassificering ska ge ett bättre väderskydd samtidigt som klippförmågan per timme har ökat. Dessa egenskaper tillsammans med klippkvaliteten som levereras och enkelheten gör att vi gillar maskinen starkt. Husqvarna Automower 310 Mark II rekommenderas av oss till samtliga hushåll med en gräsmatta på max 1200 kvm. Den är definitivt med bland utmanarna till de bästa robotgräsklipparna på marknaden idag.Dess unika klippsystem, DCS (Double Cut System), garanterar en perfekt klippning och finhackar det klippta gräset som sedan återförs till gräsmattan som naturligt gödsel. Detta resulterar i en hälsosam och frodig gräsmatta utan att du behöver anstränga dig eller göra några specifika inställningar. Andra experter som testat Greenworks Optimow 10 tycker bland annat att man får mycket teknik för ett lägre pris, att den är tidseffektiv samt bra på att ta sig fram genom svår terräng. Nackdelarna är främst buggar i mjukvaran och utdragen installationsprocess. När vi kollar på recensionen från användare är det mesta positivt, där den prisas för att ta sig fram i smala passager och klipper helt utan avbrott. Denna maskin är särskilt effektiv på stora ytor, vilket gör den lämplig för både kommersiella och privata miljöer. Den kan enkelt skala upp för att hantera större arbetsområden utan att kompromissa med prestanda eller produktivitet. Genom att erbjuda en enhetlig och kraftfull lösning för stora områden minskar gräsklipparen behovet av flera enheter och förenklar arbetsprocessen, vilket i sin tur sparar tid, pengar och energi för användaren.Efter att ha provat Robomow RK1000 står det klart att den lever upp till förväntningarna som vinnare av ”bäst i test” hos Råd och Rön. Denna robotgräsklippare är en högkvalitativ och tillförlitlig robotgräsklippare med flera praktiska egenskaper. Den använder sig av avancerad teknologi men är samtidigt mycket enkel att använda, och resultatet på klippningen är fantastiskt! Gardena erbjuder flera typer av robotgräsklippare med höga kund -och expertrecensioner. Som exempelvis Gardena Sileno City 500. De ägs av Husqvarna som är kända för att tillverka trädgårdsmaskiner av kvalitet. Denna modell har dock ett rykte av att hamna i trubbel när det gäller högre gräs, och en app som kräver anslutning via en specifik router som är till för att sköta andra smarta-hem produkter. Men klipper du gräsmattan innan installationen och håller förväntningarna låga gällande superavancerade funktioner i appen så vill vi påstå att det väntar dig en trevlig upplevelse med denna robotgräsklippare.

Utbudet av robotgräsklippare för små ytor är stort, och det erbjuds modeller i alla prissegment. Om du har en plan, enkel och liten gräsmatta fungerar de flesta modeller tillfredsställande. Då är det troligen användarvänlighet och tidseffektivitet som styr ditt köp. Om din gräsmatta har lutningar eller mycket hinder kan du dock behöva en mer avancerad robotgräsklippare som är avsedd för detta.

Vilka modeller har Husqvarna problem med?
Husqvarna har under våren 2021 sålt robotgräsklippare som efter mycket kort tids användning slutat att fungera. Felet beror enligt Husqvarna på ett kretskort som innehåller komponenter som är bristfälliga. Problemet uppkommer först efter installation och mycket kort tids användning ute hos kund.
Hyrep-gänget gillar denna klippare som främst är riktade till familjer med mindre trädgårdar som vill ha en enkel installation och komma igång snabbt. McCulloch Rob S600 gör sitt jobb bra, och får betyget som en mycket bra budget-klippare.Oavsett vilka behov du har och vad du planerar att köpa är det av största vikt att göra ett informerat val. Spontanköp utan någon större kunskap är sällan rätt väg att gå. När det gäller robotgräsklippare är det viktigt att utgå från hur din trädgård ser ut och vilka egenskaper och funktioner klipparen bör ha för att klara av utmaningar den ställs inför.

AL-KO Robolinho 800 W är en utmärkt och prisvärd robotgräsklippare för den som vill njuta av en vacker och välklippt gräsmatta utan att behöva anstränga sig. Du kan enkelt ställa in klipphöjden på klipparen med en vridknapp och knivarna under maskinen är vridbara vilket gör att de håller längre. Robolinho är inte en av de populäraste märkena bland svenskarna, men vi upplever den som en bra maskin som levererar ett bra klippresultat för sitt pris.Husqvarna Automower 310 Mark II är en uppgradering av den tidigare versionen Automower 310, den här nyare versionen erbjuder en mycket enkel installationsprocess och smidig programmering via displayen.

Vilken Husqvarna robotgräsklippare ska jag välja?
Har du en väldigt kuperad tomt är roboten att föredra. En rider kan du säkert köra med upp till 10 % lutning medan Husqvarnas Automowers minst hanterar lutningar på upp till 45 %, och som mest på upp till 70 % eller 35°, med pionjärmodellen Husqvarna Automower® 435X AWD som är utrustad med fyrhjulsdrift.
Det är också viktigt att gå igenom alla funktioner som robotgräsklipparen erbjuder och avgöra om de kan vara användbara för din specifika tomt. Till exempel, om du har en avlång tomt, kan det vara lämpligt att placera en extra startpunkt på den andra änden av gräsmattan. Experter som har testat Husqvarna Automower 430x har överväldigande positiva åsikter om denna värsting till maskin . De menar att det är en av de bästa robotgräsklipparna på marknaden i premium-modell när man kollar övergripande på dess funktioner. Användar-recensioner och omdömen visar också på en hög nöjdhet bland dem som har gjort affär på klipparen. Den trädgårdsintresserade i familjen kan använda sig av flera funktioner som gör klippningen enkel och bekväm. Den systematiska klippningen av passager hjälper till att hantera smala passager och byter automatiskt klippmönster för att ge bästa möjliga resultat. Du kan enkelt ställa in klipphöjden, schemalägga klippningar och spara upp till tre olika gräsmattor i minnet. Dessutom kan du fjärrstyra din Indego via appen Bosch Smart Gardening för att ytterligare optimera klippningen. Denna robotgräsklippare har ett avancerat navigeringssystem som kartlägger din gräsmatta och anpassar klippningen efter din trädgårds unika förutsättningar. Den smarta LogiCut-teknologin säkerställer en jämn och snygg klippning, samtidigt som den skonar batteriet och förhindrar permanenta märken i gräsmattan.Att sätta upp Robomow RK1000 är inte särskilt svårt. Allt som krävs för att montera begränsningstrådar och klippstation finns tillgängligt direkt i förpackningen. Trådarna var enkla att placera ut och justera efter våra önskemål, och klippenheten var kompakt och lätt att sätta ihop. Installationen tar ungefär 1-2 timmar att genomföra.

Hur ofta ska man byta knivar På Automower?
Automower®-knivarnas normala livslängd är tre till sex veckor vid användning under gynnsamma förhållanden, men knivarnas livslängd varierar och beror till exempel på: Knivmodell.
En annan faktor att tänka på när du köper en robotgräsklippare är terrängen i din trädgård. Om du har en jämn och fin gräsmatta fungerar det troligtvis bra med en enklare robotgräsklippare. Har du däremot en trädgård som är ojämn eller har branta sluttningar, kan du behöva en modell med starkare motor för att klara av att klippa gräsmattan effektivt.

Similar Posts