|

Hyra Lokal I Malmö För Fest

Givetvis är du välkommen att kika på lokalerna. Vi jobbar med annat ” i det civila” och brukar vara på klubben utanför arbetstid. Kontakta oss på adressen nedan om du är intresserad!

Ni får tillgång till hela ovanvåningen från kl 12:00 på uthyrningsdagen(t ex en lördag) och ska ha lämnat lokalerna i städat skick dagen därpå (i så fall en söndag) kl 10:00. Fler detaljer får du i det avtal som du får skriva under vid bokning.
Vi hyr ut klubbrummet, en träningslokal, litet kök och två toaletter och har plats för 60 personer. Bord och stolar ingår, liksom servis för 50 personer och städutrustning finns på plats. Sopor ber vi er ta med, då tunnan annars lätt blir överfull mellan tömningarna!

Att hyra våra lokaler kostar för privatperson 5 700 kr+ 3 000 kr i deposition. Denna får du tillbaka efter att vi har godkänt städning och att allt är i ordning. I dessa priser ingår kostnaden för kontoret, tillgång till gemensamma ytor, medlemskap för så många som kontoret är avsett för, samt all service som kontorshotellet erbjuder. Men vad kostar det egentligen? För att göra det lite mindre nördigt och framförallt enklare så har vi även räknat på vad det kostar per person och månad. För den uträkningen har vi utgått från 3kvm/person egen yta, vilket är normen i branschen. Vissa rum klarar dock inte alltid av 3kvm per person, varpå ibland kan ett rum vara större för ett visst antal kvadratmeter än detta snitt.I Fosie är den lägsta hyran 400kr/kvm/månad motsvarande 1200kr/person/månad. Den högsta hyran i Fosie är 700kr/kvm/månad eller 2100kr/person/månad. I snitt är hyran för kontorshotell i Fosie 550kr/kvm/månad, eller 1 650kr/person/månad.

Vad kostar ett kontor i Malmö?
Kostnad för kontor i Malmö Hyllie I Hyllie är den lägsta hyran 800kr/kvm/månad motsvarande 2400kr/person/månad. Den högsta hyran i Hyllie är 1200kr/kvm/månad eller 3600kr/person/månad. I snitt är hyran för kontorshotell i Hyllie 1000kr/kvm/månad, eller 3 000kr/person/månad.
I snitt på hela marknaden, räknat utifrån 23st olika kontorshotellsanläggningar i Malmö, får vi en snitthyra på 878kr/kvm/månad för kontorshotell i Malmö. Per person kostar ett kontorshotell i Malmö i snitt 2 600kr/person/månad.I Hyllie är den lägsta hyran 800kr/kvm/månad motsvarande 2400kr/person/månad. Den högsta hyran i Hyllie är 1200kr/kvm/månad eller 3600kr/person/månad. I snitt är hyran för kontorshotell i Hyllie 1000kr/kvm/månad, eller 3 000kr/person/månad.

Vad kostar det att hyra ett kontor i Malmö? En fråga som inte alltid är så enkel att svara på utan att vara ordentligt insatt i marknaden. I den här guiden kommer vi gå igenom vilka kontorshyror hyresgäster kan förvänta sig på kontorshotell i Malmö. Hyrorna som avses är för det som kallas coworking, kontorshotell eller flexibla kontor.

Hur lokal Malmö?
För att hyra en lokal i Malmö kan pris för eftertraktade AA-lägen ligga på cirka 2 500 kronor, A-läge från cirka 2 000 kronor, B-läge från cirka 1 500 kronor och mindre centrala C-läge kan kosta från cirka 1 000 kronor.
I Malmö City är den lägsta hyran 300kr/kvm/månad motsvarande 900kr/person/månad. Den högsta hyran i Malmö City är 1500kr/kvm/månad eller 4500kr/person/månad. I snitt är hyran för kontorshotell i Malmö City 918kr/kvm/månad, eller 2 750kr/person/månad.Våra snitthyror presenteras som hyra per kvadratmeter egen rumsyta och månad. Till skillnad från hyror för traditionella kontor som brukar redovisas kronor per kvadratmeter och år. Utöver den egna kontorsytan har man även tillgång till alla gemensamma ytor samt den service som ingår i kontoret.

På kontorshotell så finns det två huvudsakliga produkter att hyra, medlemskap för access till gemensamma utrymmen eller privata kontorsrum. Privata kontorsrum är det vanligaste alternativet för bolag mellan 2-50 anställda och är vad vi utgår från i denna guide.
För hela Malmö så är spridningen på kontorshyror stor. Den lägsta hyresnivån vi uppmätt är 300kr/kvm/månad, vilket motsvarar circa 900kr/person/månad. Den dyraste hyran vi uppmätt är 1 500kr/kvm/månad, vilket motsvarar en kontorshyra om circa 4500kr/person/månad. Lustigt nog är båda dessa hyror från cityområdet, där det generellt är dyrast.Vår målsättning är att alltid ge god service och ett trevligt bemötande, visa stort engagemang i det vi gör, vara lyhörda för kundens behov och samtidigt vara flexibla och ge flexibla lösningar. Dagens Folkets Hus – som är det tredje i ordningen – invigdes lördagen den 27 augusti 1955 under pompa o ståt av Arne Elmgren – direktör i Folketshusföreningarnas riksorganisation. När huset var nytt fick det mycket beröm i media för sin funktionalitet, materialval och gedigna byggnad. Limhamns Folkets Hus blir än idag uppmärksammat för sin tidstypiska arkitektur. Limhamns Folkets Hus är en samlingsplats för alla och erbjuder lokaler till uthyrning för exempelvis: konferenser, kurser, föredrag, föreningsmöten, bröllop, fest, dop, begravningskaffe, mm. Vi har 8 samlingslokaler, alla med fönster, i varierande storlek som rymmer från ca 10-350 personer.Limhamns Folkets Hus ligger centralt beläget i ljuva Limhamn utmed Linnégatan i Malmös till ytan största o mest expanderande stadsdel med ca 34000 invånare. Beläget ca 5 kilometer från centrala Malmö o ca 2,5 kilometer från Öresundsbron. Huset på ca 5000 kvadratmeter erbjuder både samlingslokaler samt kontorslokaler för uthyrning till fasta hyresgäster. Alla utrymmen i huset är givetvis rökfria samt handikappvänliga.

Få ett avtal granskat av en utbildad jurist. Avtalet ska vara på svenska och får vara max 7 sidor långt. Juristen granskar avtalet och återkopplar till dig med skriftlig feedback. Vid behov i form av förslag på ändringar, tillägg och justeringar, samt rådgivning.
För att kunna besvara frågan om din lokalhyra är ”rätt” och ”skälig” måste alltså en bedömning enligt ovanstående göras. Du bör jämföra med liknande lokaler i närområdet för att få en ungefärlig uppskattning av om hyran kan tänkas vara för hög eller om den är rimlig sett till marknaden. Ett alternativ är även att vända sig till hyresnämnden som kan hjälpa dig med uppgifter om vad som är en rimlig hyra i ditt fall.

Den lagregel som finns är att hyran ska vara ”skälig” (12:55 JB). Detta innebär att hyran för lokalen ska vara marknadsmässig och i nivå med hyresläget för andra jämförliga lokaler på orten. Lokaler är jämförbara när de är av samma lokaltyp. Exempel på olika lokaltyper är butiker, kontor, restauranger, hotell och industrilokaler. Detta innebär alltså att hyran för en restaurang inte kan jämföras med en industrilokal då dessa typer inte kan anses vara liknande. Vidare måste lokalernas läge, storlek, utformning och standard i grova drag vara likvärdiga. Att en lokal brister i något avseende jämfört med andra lokaler kan emellertid i vissa fall uppvägas av att den är bättre i något annat avseende (se prop. 1987/88:146 s. 45 f.).
Driftskostnader på kontor skall inte förvirras med era driftskostnader för lokalen, utan även detta är en vidarefakturering från fastighetsägaren. Vanligtvis består den utav värme och kyla, sophantering samt ventilation. Denna brukar ligga på omkring 100-150kr/kvm/år. Ibland debiteras andra tjänster så som vatten eller allmän reception. El skulle man kunna tro är med i denna, men det är den oftast inte, utan ni tecknar eget elavtal och betalar för det.När du flyttar in i kontoret behöver en hel del investeringar göras, som enklast skrivs av över hyresperioden eller för möbler och inventarier dess tekniska livslängd. Ni kanske vill renovera kontoret inför inflytt? Tänk på att det i Sverige ofta ingår en generös anpassning av ytan av fastighetsägaren inför inflytt, men att det bara täcker fastighetsägarens standardval. Allt utöver det normala får ni stå för, och det kan snabbt bli tusentals kronor per kvadratmeter om man inte är återhållsam.

På yta.se använder vi begreppen kontorshotell och coworking synonymt, men för många är coworking den delade aspekten av branschen. Därför väljer vi i den här guiden att benämna coworking som att köpa medlemskap, eller access till ett kontorshotell. Jämfört med att hyra ett rum på kontorshotell eller en egen avdelning så har medlemskap ingen låsbar yta, utan man jobbar i det öppna.
Att hyra ett eller flera rum på ett kontorshotell är det vanligaste för företag mellan 2-20 anställda. Avtalstiden är mellan 1-12 månader, ingen deposition krävs, och det är väldigt enkelt att skala upp och ned. Vi på yta.se sitter själva i rum på kontorshotell och har flyttat 7 gånger på 3 år, ett enkelt projekt som aldrig inneburit någon nämnvärd ansträgning.Traditionella lokaler kommer mer eller mindre utan något inkluderat, utan ni får i stället möjligheten att sätta er egen prägel. Kostnaderna kan skilja sig markant beroende på kvalitén på kontoret och läget. Utöver det är det nästintill omöjligt att ge en rättvis bild över kostnaden för möblering och service, då det kan kosta från i princip ingenting till väldigt stora summor. Lägger vi ihop kostnaden för rummet, servicen (som ingår), och mötesrummen så hamnar vi i Stockholm City på 4 800 – 13 500kr/person/månad. Det är ett stort spann vilket vi beskriver närmare i avsnittet om hur kostnaderna skiljer sig beroende på läge och operatör längre ned i inlägget. Ett kontor på ett kontorshotell inom tull i Stockholm kostar i snitt 4 350kr/person/månad, eller 1 450kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 2 800kr/kvm/månad och det lägsta är 500kr/kvm/månad.Hos premiumkontorshotell så som Convendum, Cecil Coworking, WeWork, Arena, 7A, United Spaces, Spaces med flera så kostar ett kontor mellan 6 000 – 12 000kr/person/månad, eller 2 000 – 4 000kr/kvm/månad.

En stor fördel med coworking är samtidigt alla loungeytor, som ofta fungerar väldigt väl för informella möten. Går du runt i ett kontorshotell i Stockholm så ser du många som sitter i sofforna och kör teamsmöten, vilket självklart är kostnadsfritt.
För ett kontor i Stockholm City blir således varmhyran ett tillägg på 10% utav kallhyran plus 150kr/kvm/år, och den totala varmhyran ligger på 7 500 – 10 000kr/kvm/år eller 6 250 – 8 300kr/person/månad.

Poängen med ett kontorshotell utöver korta och flexibla avtal samt service är att ni endast behöver hyra och betala för er faktiska kontorsyta. Resten tar ni del av när ni har behovet. Det betyder att sättet man räknar kontorets storlek på kontorshotell jämfört med ett vanligt kontor lätt blir förvirrande.
Du får tillgång till alla öppna ytor på kontorshotellet så som lounger, matsal, mötesrum, konferensrum, gym med
mera. Du får oftast också tillgång till alla anläggningar som den operatören har i sitt bestånd. Exempelvis har Convendum, Stockholms största operatör, snart 13st anläggningar bara i Stockholm.

Kontorsdrift utgörs av allt ni behöver för att gå från en tom lokal till ett fungerande kontor. Den här posten är oerhört svår att generalisera, men låt oss göra ett försök. Att hyra ett kontor på ett kontorshotell är som att hyra kontoret som en tjänst. Ni tar helt enkelt med er era datorer och möjligtvis lite loungemöbler, och resten är fixat. I princip ingår allt som vi redan listat för saker som ingår på rum på kontorshotell, men med några skillnader. I en sådan här typ av lösning är det vanligt att man bakar in vissa av gemensamhetsytorna så att de blir ens egna, exempelvis:En lösning som blivit alltmer populär de senaste åren bland större team är att hyra en egen avdelning på ett kontorshotell. Denna typ av lösning passar för team som är 20 personer eller fler och söker ett flexibelt avtal, full service, skalbarhet och möjlighet att sätta sin egen prägel på kontoret. I inlägget kommer vi gå igenom snitthyror för kontor per område, kostnad beroende på typ av kontor, samt vad det kan kosta hos olika aktörer. Allt för att ge en heltäckande bild av kontorsmarknaden i Stockholm. Kontorshyror i Stockholm är några av de högsta i Europa, till stor del på grund av en liten stadsareal och en frodande marknad för snabbväxande företag. Faktum är att hyrorna växte i snitt med 7,5% per år under 2009-2019 i Stockholm (källa: JLL). Många förutspådde att hyrorna skulle spricka efter flera år av toppnoteringar i samband med COVID-19 och eftereffekterna av work from home – men än så länge verkar så inte vara fallet.Allt ovan hamnar som grundhyra och uttrycks inom kontorshotellsbranschen som kostnad i form av kr/kvm/månad. Egentligen är det oftast en kombination av en hyreskostnad för rummet och en kostnad per person. Lägger man ihop dessa två så får man totalkostnaden. I Stockholm City får man räkna med 1 600 – 3 500kr/kvm/månad eller 4 800 – 10 500kr/person/månad.

I vårt räkneexempel räknar vi med att varje person behöver ca 3h betald mötesrumstid per månad, eller 1 000kr/person/månad. Detta överensstämmer med vår egna förbrukning de senaste åren som ett traditionellt tjänstebolag som tar mycket möten med kunder på plats och digitalt.Som ni kommer se i statistiken nedan skiljer det sig enormt beroende på operatör och läge. Historiskt sett har det funnits möjlighet till stora rabatter gentemot listpriserna men 2022 och framåt har marknaden mognat och rabatter är inte lika vanligt förekommande i takt med att operatörerna växer och efterfrågan blir större.

Faktum är att jämförs primehyror i Stockholm CBD 2019 med 2022 så har de ökat med 16%, 2022 ligger hyran på 8 700kr/kvm/år och 7 500kr/kvm/år 2019 enligt fastighetskonsultbolaget JLL.
Ett kontor på ett kontorshotell utom tull i Stockholm kostar i snitt 2 250kr/person/månad, eller 750kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 1 800kr/kvm/månad och det lägsta är 200kr/kvm/månad.

I mellansegmentet prismässigt hittar vi operatörer så som iOffice, KG10, Regus, med flera, på dessa anläggningar kostar det mellan 3 000 – 6 000kr/person/månad, eller 1 000 – 2 000kr/kvm/månad.
Dessa kan vara prisvärda för att de har det som uttalad strategi, så som The Works Kungsholmen som ämnar att vara Stockholm inom tulls mest prisvärda kontor, eller för att läget tillåter mycket lägre hyror.Det som däremot har hänt är att vakansgraderna har ökat från historiskt låga nivåer kring 2% till runt 6% i Stockholm CBD, vilket har potential att påverka hyror negativt framåt. Detta är dock en trend som funnits sedan pandemin, och effekterna återstår att synas.

Men låt oss börja med att reda ut en viktig skillnad mellan kontorshotell och eget kontor – nämligen hur mycket yta ni hyr och behöver betala för, och hur mycket yta ni får på köpet.
På dessa anläggningar lyfts det egna varumärket upp av hur helheten är designad, och det är en fröjd både att komma till kontoret men också att ta dit kunder. Utöver det har dessa operatörer ofta ett flertal anläggningar som ni har tillgång till som kund.

När vi på yta.se räknar hur mycket kontorsyta som finns på Stockholms kontorshotell av deras totala anläggningsyta är resultatet mellan 30-50%. Det innebär att ni har tillgång till ytterligare 1-2x den ytan ni själva hyr i resten av huset! Stockholms största kontorshotell är 17 000kvm, tänk er vad mycket yta ni har tillgång till om ni bara hyr ett rum där?
Hos aktörer så som The Works, DG97, Fastoffice, Firstoffice med flera kostar ett kontor mellan 1 000 – 2 400kr/person/månad, eller 300 – 8 00kr/kvm/månad.Kontor annonseras ofta ut av fastighetsägare med en så kallad kallhyra. Detta avser kostnaden för att få tillgång till lokalen, utan skatter och driftskostnader. Kallhyra uttrycks i kr/kvm/år. Exempelvis är kallhyror i Stockholm City mellan 7 000 – 9 000kr/kvm/år, eller 5 800 – 7 500kr/person/månad.När vi kollar på vissa kontorsprodukter som erbjuds med eller utan drift, dvs att kontoret kan hyras tomt alternativt med möbler och service, så får vi en fingervisning av vad den underliggande kostnaden är. Den kostnaden brukar ligga på 1 000 – 2 000kr/kvm/år eller 800 – 1 600kr/person/månad.

Under 2022 är det många operatörer som har ökat priserna en hel del till följd av en ökad efterfrågan men också inflationen. De flesta operatörerna höjde hyrorna med 11% årsskiftet 2022/2023 i samband med hyresindexeringen på 11% som de själva fick från sina fastighetsägare. Det kan därför vara dumt att jämföra äldre avtal om ni ger er ut på marknaden nu.
Lägger man ihop alla dessa poster hamnar man på en total hyra på 8 500 – 12 000kr/kvm/år för ett kontor i Stockholm City. Lägg därtill att hyresavtalet tecknas på 3-5 år och det är standard att fastighetsägaren kräver 3-6 månadshyror i deposition under hela hyresförhållandet. Under hyrestiden är hyran och driftskostnaderna indexerade, vilket innebär att de ökar varje år i takt med inflationen (läs vår guide om indexjustering här). Och som redan nämnt så omtaxeras fastigheter var 3e år vilket också påverkar hyran.

Om du inte vill borra ner dig i detaljerna, har vi samlat allt i en stor tabell nedan. Det är många olika begrepp och ska man försöka beskriva marknaden i sin helhet blir det stora spann och många antaganden, läs därför gärna vidare så går vi in närmare på hur du bättre utvärderar marknadsläget.
All data är baserad på många olika och verifierade källor. Framförallt baserar vi mycket utav den här guiden på den stora mängd data vi har samlat i vår databas med över 7 000 kontor på kontorshotell och dess utveckling över tid, vilket gör det möjligt för oss att göra väldigt precisa analyser. Utöver det hämtar vi även information från över 20 års kombinerad erfarenhet från vårt mäklarteam som hjälpt hundratals företag hitta och jämföra kontor i Stockholm. Sist men inte minst tar vi avstamp i de många branschrapporter som publiceras varje år om kontorsmarknaden i Stockholm. Sugen på ännu mer data? Läs vår marknadsrapport om coworking här!

Hur mycket kostar det att hyra en festlokal?
Pris: 18 000 kronor 15.00-21.00 (2500 kronor per extra timme) eller 3500 kronor per timme. Övrigt: Städning ingår och det finns tillgång till komplett kök samt ljudanläggning för dj- och livemusik. Warfvets festlokal i Stockholm.
2023 så finns det över 100st kontorshotellsoperatörer i Stockholm, med över 200st anläggningar. Marknaden växer med över 20% per år och en av de roligaste sakerna med det är den otroliga bredd av olika kontor det finns! Allt från den exklusiva miljön där alla går runt i kostym till mer laid-back miljöer med mycket spännande konst. Därimellan kan priset också skilja rejält.

Vad är skälig hyra för lokal?
Den lagregel som finns är att hyran ska vara ”skälig” (12:55 JB). Detta innebär att hyran för lokalen ska vara marknadsmässig och i nivå med hyresläget för andra jämförliga lokaler på orten. Lokaler är jämförbara när de är av samma lokaltyp.
Hyr man ett eget rum på kontorshotell så har man oftast inte ett eget mötesrum, även om det är ett alternativ att hyra ett dedikerat om man är mötesintensiv. Detta innebär att man nyttjar de mötes- och konferensrum som finns tillgängliga på kontorshotellet. Det skiljer sig en del mellan olika kontorshotell hur mycket som ingår, men vanligtvis ser det ut såhär:

Som tidigare nämnt kräver ett vanligt kontor mellan 10-20kvm per person som ska arbeta där. På kontorshotell brukar man räkna 3-6kvm per person, beroende på typ av lösning. Anledningen till det är att toaletter, matsal, konferensrum, loungeytor, gym, terrasser, reception med mera finns i de gemensamma ytorna, som ofta är tusentals kvadratmeter och till ert förfogande!I nedan graf har vi sammanställt listpriserna från över 110 kontorshotell i Stockholm och grupperat dem per stadsdel. Varje prick är ett pris, och lådorna representerar kvartiler. Det vill säga 2 500kr/kvm/år – 3 750kr/kvm/år i CBD (Central Business District) är de 25% högsta priserna inom området.

Vad är rimlig lokalhyra?
Skälig hyra En hyresgäst kan – om den vill – betala en överhyra för lokalen. Det är dock viktigt att känna till att hyresgästen inte är skyldig att betala annat än marknadsmässig hyra. Marknadsmässig hyra anses vara skälig hyra. Marknadsmässig hyra är vad hyran för lokalen skulle uppgå till på en öppen marknad.
Ett kontor på ett kontorshotell i Stockholm city kostar i snitt 6 750kr/person/månad, eller 2 250kr/kvm/månad. Det högsta uppmätta priset är 4 500kr/kvm/månad och det lägsta är 1 250kr/kvm/månad.Utmärkande för dessa aktörer är att de ofta har lokaler som kostar något mindre än premiumanläggningarna, något mindre personal, eller mindre loungeytor. Uppsidan med detta är att det är enklare att ta mer egen yta och bygga sin egen kultur!Priset är högre än andra på grund av fantastiska lägen, inspirerande arbetsmiljöer och inte minst enastående service. Läs vårt inlägg om de finaste terrasserna på kontorshotell i Stockholm så ser ni vad det satsas på ytorna!

Denna mastodontguide har som syfte att du som läsare ska få full koll på hur marknaden för kontor, kontorshotell och coworking ser ut i Stockholm. Närmare bestämt – vad kostar det egentligen att hyra ett kontor i Stockholm?

Fastighetsskatt för kontor utgår på majoriteten av alla lokaler, förutom några enstaka som av olika anledningar kan vara skattebefriade, så som gamla skolor till exempel. En tumregel är att fastighetsskatt brukar vara omkring 10% av kallhyran när man räknar i Stockholm. Fastighetsskatten är helt enkelt en vidarefakturering av fastighetsägaren för skatten som de är skyldiga att betala för fastigheten, och brukar vara i form av ett andelstal av hela fastigheten. Fastigheter omtaxeras var 3e år och den nya kostnaden (oftast högre) vidarefaktureras till hyresgästen.
Gillar du vatten och vind ska du kolla in Ribersborgs Kallbadhus. Denna anrika byggnad erbjuder en unik möjlighet att hålla fest mitt ute bland vågorna på Öresund. En lång brygga leder från stranden ut till den gamla träbyggnaden på havet, där man om dagarna kan basta, kallbada och äta något gott i restaurangen. Kvällstid kan lokalerna istället bokas för diverse festligheter.Smak är kända för att servera en av Malmös mest välkomponerade lunchmenyer. Ni kan sannolikt förvänta er samma nivå när ni låter det här gänget hjälpa er med val av meny och tillhörande dryck. Lokalerna – som delas med Malmö Konsthall – är stilrent inredda och innefattar en mysig tillika helt avskild innergård, perfekt lämpad för mingel. Läget är mycket centralt, endast en kort promenad från Triangelstationen.

Hur mycket kostar det att hyra en stor lokal?
Den kostnaden brukar ligga på 1 000 – 2 000kr/kvm/år eller 800 – 1 600kr/person/månad.
I Västra hamnområdet hittar man Glasklart – en verksamhet som erbjuder skräddarsydda, professionella helhetskoncept vad gäller evenemang och konferans. Du kan delvis delta i eller besöka någon av deras shower eller tävlingar, eller så anordnar du din egen konferens, i någon av husets unika lokaler. Utöver dessa möjligheter har de även en lunchrestaurang, öppen för alla.

Fira med stil och bjud in dina gäster till en av stans mest omtalade och uppskattade barer. Ett stenkast från Lilla Torg ligger MJ’s som gjort sig känt för sitt härliga barhäng med en nyskapande drinkmeny och en frekvent instagrammad flamingo. Utöver de rymliga lokalerna finns en mysig innergård att tillgå. MJ’s låter dig själv utforma menyn om så önskas, men kan även hjälpa dig att komponera allt från bufféer till trerätters-middagar
Moriskan tornar bokstavligen upp sig över Folkets Park. Långväga gäster lär garanterat överraskas av den mäktiga tornprydda byggnaden liksom de ståtliga salar som öppnas upp inuti. Här finns möjlighet till riktigt stora fester – många företag har genom åren valt att hålla diverse företagsevent här – men även privata fester går att ordna. En stor fördel är det centrala läget med myllrande Möllevången alldeles runt hörnet för den som vill festa vidare i natten.

På Dringenbergska Gården, där Nyströms Gastronomi huserar, färdas man omedelbart tillbaka i tiden. Byggnaden har anor från 1400-talet och lokalerna är välbevarade med mörka träbjälkar och genomgående mysiga små tegelvalv. Det går knappast att önska sig en mer centralt belägen festlokal – här från Stortorget kan era gäster fritt välja att avsluta kvällen med lite onyttig nattamat eller röra sig vidare till någon av alla de nattöppna klubbar som huserar i kvarteret. Dessutom är det bara tre minuters promenad till centralen.
Denna ganska gigantiska plats – eller palats om man hellre vill kalla det för det – är ett centrum för teatrar, konferenser, mat och nöjen. Med 8500 kvadratmeter finns oändliga möjligheter, med alltifrån konferenser och produktlanseringar till modevisningar och storslagna fester. Utöver detta arrangeras även livespelningar och evenemang. I restaurangen kan man äta lunch och middag, och vid en bokning får hela 2000 sittande gäster plats.

Festlokaler i Malmö – Guiden till Malmös bästa festlokaler uppdateras löpande. Kom gärna med tips om du vet någon bra festlokal i Malmö som vi har missat. Säg även till om du ser några felaktigheter. Har du besökt något ställe som omnämns? Glöm inte att recensera ditt besök på Thatsup.På Ärtholmsgården håller ni till på en gemytlig gammal bondgård där många fina detaljer bevarats. Den herrgårdsliknande byggnaden var tidigare en del av en större jordbruksegendom och står idag mitt i Ärtholmens koloniområde. Trots den påtagligt lantliga touchen är läget förhållandevis centralt och ni tar er enkelt hit med buss, taxi eller bil.

Letar du festlokal i Malmö till ett stundande bröllop, födelsedagsfirande eller evenemang? Då har du kommit rätt! Här har vi nämligen sammanställt en guide till Malmös bästa festlokaler. Från elegant herrgård till mysig båt vid kajen, lokalerna och dess stil och stämning varierar. Uforska vad som passar just dig, och oroa er inte över busstransport, designated drivers eller annat krångligt – flera av festlokalerna ligger så pass centralt att era gäster mycket väl kan gå, cykla eller unna sig en taxi till fullt överkomligt pris. Här är guiden till bra festlokaler i Malmö.

Pampiga Katrinegård tillhandahåller eleganta festlokaler precis i utkanten av Malmö. Här kan ni som föredrar det storslagna bjuda in era gäster till en överdådig fest på äkta Gatsby-manér. Herrgården bjuder som sig bör på genuina 1800-talsmiljöer med stora salar, höga guldspeglar, takmålningar och glittrande kristallkronor.
Saltimportens lokaler är som hämtade ur ett inredningsmagasin med tema New York/Brooklyn. Den polerade warehouse-estetiken förstärks ytterligare av läget i Malmös, om kvällarna ödsliga, östra hamnområde. Detta ger festen en härligt avskild atmosfär trots att ni fortfarande befinner er i stan. Om dagarna serveras här en av Malmös mest hyllade luncher, så lita på hög kulinarisk kvalitet när Saltimporten står för menyn.Denna lokal är det givna valet för den som önskar sig en något mer bohemisk touch. Belägen vid vattnet intill högskoleområdet erbjuder Blå Båten en rustik, mysig och familjär miljö. Gästerna tar ni emot med tända lyktor på däck där ni med fördel inleder tillställningen med en fördrink. Därefter fortsätter ni festen ner under däck där bar, scen och dansgolv finns tillgängligt. Ligger alldeles intill Citytunnelns uppgång vid Malmö Central.Ni får tillgång till lokalerna dagen innan senast kl. 20.00 eller genom överenskommelse med uthyrningsansvarig. Detta då att vår egen verksamhet kan pågå i vissa utrymmen fram till dess. Vi försöker i största möjliga mån vara behjälpliga och ge er och externa leverantörer tillgång till lokalerna tidigare. Vilket oftast innebär efter kl. 13 på fredagen. Våra medlemmar har till gång till omklädningsrummen fram till kl. 16.00 på uthyrningsdagen. Om ingen annan tid avtalats beroende på event.

Vad kostar det att hyra lokal i Göteborg?
När du vill hyra lokal i Göteborg kan pris för AA-läge ligga på omkring 2 000 kronor per kvadratmeter och år, 1 800 kronor för A-läge, 1 300 kronor för B-läge och 1 000 kronor för C-läge.
Det kostar 15 000 kr att hyra lokalen för en kväll, varav 2 500 kr betalas i förskott en vecka efter mottaget avtal och resterande summa en månad innan uthyrningen. För medlemmar (som har varit medlem de senaste tre åren) gäller rabatterad taxa. Kontakta uthyrningsansvarig för mer information.

Vad kostar en liten lokal att hyra?
I Stockholm börjar nivån för att hyra lokal vid ett pris på cirka 1250 kronor för C-läge, 2500 kronor för B-läge, 3600 kronor för A-läge och 5500 kronor för AA-läge.
Hyrestagaren ansvarar för städning och återställande av lokalerna senast kl. 12.00 dagen efteråt. Sopor, kartonger och avfall får ej slängas i föreningens behållare.

Hur mycket kostar det att hyra en lokal?
Den kostnaden brukar ligga på 1 000 – 2 000kr/kvm/år eller 800 – 1 600kr/person/månad.
Lokalerna får endast användas till privata tillställningar och rymmer ca 100 personer. Det finns 20 st bord för 100 personer men klubben tillhandhåller endast 60 stolar.Vi hyr ut Sveriges finaste klubbhus för privata evenemang som bröllop, firande av födelsedagar och studenter. Detta sker max en gång i månaden. Detta då vår klubb främst är till för våra medlemmar. Välj Uthyrning av lokalerna via formuläret för mer information.Ni får självklart ta med mat och dryck. Ni får tillgång till köket, där det finns kylar, spis/ugn, microvågsugn, kaffekokare osv. Dock får ej föreningens husgeråd i övrigt användas då detta annars tenderar att blandas ihop och försvinna.Italienskt tema – För den lite mer kultiverade. Fina viner serveras, ostbricka och färsk frukt. Italiensk mat serveras och goda kaffedrinkar serveras på klassiskt italiensk vis.

Vilda Västern – Festlokalen förvandlas till en saloon. Gästerna bär pistoler. Pokerbord, pianospel och kanske ett och annat indiananfall. Roliga tävlingar som dueller och guldletning.
Var medveten om eventuella begränsningar i lokalen: en del tillåter inte musik efter en viss tid, eller kanske till och med har sensorer som bryter strömmen till ljudsystemet om det blir för högt. Om du planerar att ha en fest som pågår sent med musiken, kolla detta innan du bokar.

Om du bestämmer dig för att ta med egen alkohol, kan du ge bort den. Men om du vill ta betalt för drycker, eller ta ut en inträdesavgift för att täcka dryckerna kan du behöva en licens – ta specialiserad rådgivning om du behöver.
Ett av de första besluten kommer att vara mat och catering. Det billigaste alternativet är generellt att föra in mat själv, men alla platser kommer inte att tillåta detta. Dessutom kan catering för 100 personer vara en stor utmaning i sig, och kommer sannolikt att kräva flera dagars förberedelser, samt en hel del arbete på själva dagen.Letar du efter en rymlig, central och funktionell festlokal i Malmö? Då har du kommit helt rätt. Vi hyr ut fräscha festlokaler på flera ställen runt omkring Malmö. Vi har allt från exklusiva lyxiga lokaler till simpla festlokaler för dem som söker något enkelt. Slutligen, om du bokar ett liveband, är en festlokal med en scen mycket bättre – det ger en fast yta för bandet att spela ur vägen för gästerna, och de innehåller ofta belysningsanläggningar och el-lösningar för instrument. Att hitta den perfekta platsen för en fest borde vara lätt – men det är inte alltid så. Det finns en hel del potentiella lokaler där ute för fester, men hitta en som passar just dina behov kan vara en utmaning. För det första hjälper det om du definiera vilken typ av fest du ska ha. Oavsett om det är för en födelsedag, jubileum, bröllop eller någon annan typ av händelse, måste du bestämma storleken (antalet personer) och de lokaler som du behöver. Detta är lite enklare, men de flesta band och underhållare kommer att behöva veta vilken typ av ljudsystem som finns tillgängliga. Vissa, till exempel band och mobila diskotek, har vanligtvis all utrustning med sig, medan andra, såsom komiker, kommer kräva att ett ljudsystem finns närvarande eller hyrs.Många väljer att fira på en nattklubb, särskilt de i sena tonåren och tidiga tjugoårsåldern. Det är möjligt att hyra en hel nattklubb eller ett rum i en stor nattklubb för en fest. Underhållningen består av musik som spelas av en DJ med ett dansgolv. Det kommer alltid att finnas en bar som serverar drycker men mat är sällan tillgängligt. De vanligaste festerna på nattklubbar är födelsedagsfester, svensexor, möhippor och allmänna firanden.

I samband med att vi hyr ut våra festlokaler erbjuder vi även olika teman som vi erbjuder. Detta innebär ett fullservicepaket där vi ordnar festen med mat, dryck, musik och underhållning och allt som kan tänkas behövas för ett lyckat tema. Gör festen extra speciell med med någon av våra teman eller kom med egna förslag och önskemål så ordnar vi det efter bästa förmåga. Cateringfirmor är ett annat alternativ, men återigen, inte alla platser tillåter dem. De varierar från ganska enkel buffé till kompletta catering-tjänster för platser utan egna anläggningar. Vissa platser kommer även att låta dig att ha användning av ett kommersiellt kök, antingen för dig själv eller en catering-firma. Detta kan vara ett bra alternativ om du har väldigt specifika behov, eller ett sätt att hålla kostnaderna nere men ändå erbjuda en komplett matservering. Kolla vad de menar med kök i förväg – så omfattar lokalerna mer än för att bara göra varma drycker.Vill du hyra festlokal av oss på Festlokal Malmö? Kontakta i så fall oss med information om vart i Malmö du vill hyra lokalen, vid vilken tidpunkt du önskar hyra, om ni tar med egen mat dryck eller om ni vill ha fullservice av oss samt i så fall ungefär hur många ni är i sällskapet. Vi återkommer sen till er med mer information om möjlighet, priser osv och är ni intresserade får ni komma och titta på lokalen.Slutligen, många partyställen, speciellt hotell, har sina egna storkök som kan hantera allt från en finger-buffé till en 5 rätters sittmåltid. Detta är ofta det dyraste alternativet, men tenderar också att vara bäst när det gäller mat och service-kvalitet.

Du kommer också att behöva överväga de faktiska utrustningarna på plats. För bröllop, kanske du behöver ett rum för bruden och brudgummen att få byta om. Om din gäst reser en bit, är det vettigt att ha rum antingen i samma byggnad eller mycket närliggande. Du kan behöva bord, stolar och andra möbler tillgängliga för dig. Vissa platser kommer att ha personal på plats för att hälsa och servera gäster, medan andra kan kräva att du anställer dem själv.
Vi har ett stort antal lokaler runtomkring Malmö området. Vi har t ex populära festlokaler i följande områden Ärtholmen, S:t Gertrud, Hyacintgatan, Heleneholms park, Triangeln, Gamla Väster och Arlöv. Utöver dessa områden har vi flera andra festlokaler runtomkring i Malmö. Det enklaste är att ni helt enkelt kontaktar oss på festlokal Malmö och berättar ungefär i vilket område ni vill hyra festlokal i Malmö så återkommer vi och berättar vilka lokaler vi har att erbjuda i området.Halloweentema – Gastkramande maskeradtema där det gäller att överträffa varandra i skrämmande kostymer. drycken som serveras är röd som blod och maten som serveras utsmyckas för att se ut som zombiemat..

Alla våra festlokaler är utrustade med kyl, kök, badrum och möjlighet att hyra eller ta med DJ-utrustning och högtalarsystem. Vi hyr ut festlokal i Malmö till privatpersoner och företag, cateringfirmor och eventbolag. Hos oss på Festlokal Malmö kan ni välja mellan allt från att hyra bara lokalen till att få mat och dryck, eller fullservice inklusive underhållning. Vi erbjuder även temapaket så som t ex julfest-tema, halloweenfest och andra spännande teman så som maskeradfest och vilda western tema. Vi på festlokal Malmö hjälper dig få den perfekta studentskivan, bröllopsfesten, företagseventet eller kräftskivan. Vi kan garantera att du kommer bli nöjd och belåten med våra fina, funktionella och mycket prisvärda festlokaler. Tveka inte, hyr en festlokal redan idag av oss på festlokal Malmö.Det finns många olika typer av festlokaler som lämpar sig för alla typer av fester. Vissa platser är mer lämpade för vissa typer av fester, medan andra kan användas för vad som helst. Bröllop, födelsedagar, möhippor och svensexor, nyår och jul är några av anledningarna till varför människor väljer att ha en fest. Nedan är några av de typer av lokaler som används för fester.

Många platser kommer att innehålla en licensierad bar. Det är ofta upp till arrangören om gästerna kommer att få betala för sina egna drinkar, eller om kostnaden läggs till platshyran. Om lokalen inte har egen bar, kan en utomstående person att kunna erbjuda den här tjänsten, men kolla med dem och lokalinnehavaren för begränsningar.Slipp hög lokalhyra för personal, bar och catering och stå för kalaset själv istället. Vi har gjort en jämförelse åt dig med länkar där du kan läsa mer och boka lokalerna. Om du är på jakt efter en bra lokal i Stockholm för studentfest, bröllop, sommarfest eller en annan tillställning och vill ta med egen dryck och mat så har du kommit rätt. Tangokompaniet är en prisvärd festlokal som passar perfekt för danssugna gäster. Ta med egen mat och dryck för ett billigare event. Lokaler ligger i centrala Malmö, hyr vår festlokal idag!

Vill du anordna en fest, konferens, bröllop eller middag, för nära och kära eller med företaget i Malmö är Vibliotek ett utmärkt val! Ingen lokalhyra, endast minimum spend på god Spansk mat och dryck!
Billigt, trevligt och enkelt! I och nära Malmö finns det gott om coola och bra eventlokaler till ett förmånligt pris, vi hjälper dig att hitta dom! Venuu.se är en marknadsföringsplattform som samlar alla Malmös bästa och billigaste festlokaler på en och samma sida. Vi har ett brett utbud i form av storlek, typ av stil, traditionell, enkel, modern eller industriell, alla till ett billigt pris. Vi gör det därför enkelt för dig att hyra den bästa festlokalen! Ta med egen mat och dryck eller låt företaget fixa allting åt dig! Födelsedagsfest, bröllop, studentfest eller den årliga företagsfesten, hitta din favorit och boka via Venuu.se. Vi hoppas att du kommer hitta och hyra din dröm festlokal i Malmö via oss.Boka Nypongården, en bröllopslokal i naturen i Vellinge, nära Malmö! Ta med egen mat och dryck för en billigare fest. En anpassningar eventlokal, kontakta oss och boka idag!

Glasklart event och restaurang är en stor och rymlig festlokal i Malmö, för konferens, bröllop och fest. Vacker utsikt och anpassningsbara lokaler, allt till ett bra pris.
Vi använder webbkakor för att analysera hur webbplatsen används, genom att webbkakorna till exempel håller ordning på hur snabb webbplatsen varit för dig och vilka sidor som besökts.På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?På malmo.se använder vi webbkakor (cookies). En webbkaka är en liten textfil med information som lagras på besökarens dator för att förbättra webbplatsen för dig som besökare. Ett IP-nummer är din unika adress på internet. IP-numret används för att information som skickas över internet ska nå fram till rätt plats. Det enskilda IP-numret är ointressant för oss och vi avidentifierar all information i så stor utsträckning som möjligt. Den information vi har i våra systemloggar sparas endast i syfte att webbplatsen ska fungera bra. Vi vill att malmo.se ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare. För att kunna ta reda på vad vi kan göra bättre analyserar vi hur våra besökare använder webbplatsen och använder webbkakor (cookies).Om du fyller i formulär på malmo.se sparas den information du valt att uppge i våra systemloggar, för att säkerställa att informationen når fram. Information om hur dina uppgifter hanteras får du i samband med att du använder det specifika formuläret.

Fastighets- och gatukontoret ansvarar för förvärv och försäljningar av mark. En del av kommunens mark upplåts till företag och privatpersoner genom tomträttsavtal eller arrende.
Vi arrangerar gärna event där matens står i fokus – och kopplas ihop med ämnet ditt möte handlar om. Kontakta oss så berättar vi mer! Vi hjälper gärna till med koordinering! Boka en eventlokal i Malmö och få hjälp med ett helhetskoncept som passar alla! Våra lokaler är utrustade med teknisk utrustning – behöver du ytterligare teknik hjälper vi dig gärna boka det. Våra eventlokaler Blackboxen och Mega har flexibla scener med riktigt bra ljussättning. Boka en eventlokal i Malmö idag! I STUDIO finns tre restauranger Pembert & Co (Lokal 17), Salads & Smoothies och Kasai in the Sky. När du har konferens hos oss erbjuder vi alltid god fika och lunch. Vår fika följer konceptet sött, salt och fruktigt. Här finns även gott kaffe och godis – hela dagen!

Hyr vår fina lokal Mega med utsikt över havet och Malmö Central. Här får du generösa ytor och ett skönt ljusinsläpp gör rummet perfekt till föreläsningar och biosittningar för upp till 200 personer. Utanför lokalen kan du som arrangör och gäst ta del av vår mysiga lounge. Här brukar konferensgäster äta god fika och lunch. Loungen är väldigt uppskattat för både kaffepaus och mingel. På Altitude Meetings har vi lagt stor vikt på våra specialdesignade eventlokaler. Samtliga rum är moderna och fräscha. Här får du mysiga möbler och generös takhöjd.
Vi är fenor på att fixa maten som höjer ditt event (vi har faktiskt en egen Mästerkock i vårt team). Och vi har ett mycket stort nätverk av underhållare som kan se till att avslutningen blir precis som du vill ha den. Oavsett om det är DJ, liveband eller humor. Vi har arrangerat hundratals event som exempelvis kick offer, företagsfester och kundkvällar.

Vi har ett stort utbud av andra lokaler, bland annat en Blackbox för 300 personer. Blackboxen är en ljus- och ljudisolerad eventlokal. Lokalen är helt anpassningsbar och perfekt för konserter, mingel, events och föreställningar – eller något helt annat. Bara du själv sätter gränserna! I Blackboxen har vi haft allt från bilutställningar till 50-års fester. Alltid med mycket nöjda arrangörer och gäster.Blackboxen är en ljus- och ljudisolerad eventlokal. Helt anpassningsbar och perfekt för konserter, mingel, events och föreställningar – eller något helt annat. Bara du själv sätter gränserna! Pris heldag: 18 000 kr ex. moms. Generösa ytor och ett skönt ljusinsläpp gör rummet perfekt till föreläsningar och biosittningar för upp till 200 personer. Pris från 14 500 kr exkl. moms. För konferensen, den stora processen eller minglet, föreläsningar, kick off, förlovningsfest, teamdagar, större idéprocesser eller mingel på bottenplan i STUDIO. Egen ingång, toalett och kök. Pris från 10 500 kr ex. moms.Glasklart är Malmös eventproffs nummer ett. Från det stora företagseventet till den lilla festen eller konferensen så har Glasklart expertisen som gör ditt event lyckat!

Vem äger Malmö stad?
Malmö stad är kommunens största markägare. Köp och försäljning av stadens mark samt tomträttsärenden hanteras av fastighets- och gatukontoret.
Boka lokal för en fantastisk fest i Malmö! Venuu.se är en gratis tjänst som har Sveriges största utbud av festlokaler och aktiviteter för er fest. Ta del av ett stort utbud av festlokaler att hyra och boka den rätta enkelt hos Venuu.se! Här hittar du en mängd festlokaler att hyra, lokaler som passar till bröllop, företagsfest, mingel!Utanför Malmö i Skurup ligger Svaneholms Slott. Här erbjuds möjligheter till nästan vad som helst i unik Skånsk slottsmiljö. Bröllopsfester, företagsevent, mingel, 50-årsfester inget är för stort på Svaneholms Slott.

Similar Posts