Hyundai Super Pony

N Vision 74 är en bakhjulsdriven vätgashybrid som bjuder på 500 hästkrafter. Den har ett batteri på 62,4 kWh samt en vätgastank som rymmer 4,2 kilo där bränslecellen agerar räckviddsförlängare. Den totala räckvidden anges till 60 mil.Med bara några veckor kvar till elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm 3-5 februari kommer det fler nyheter kring vad besökare kan uppleva där.

Formerna för kanske tankarna till ikoniska DeLorean DMC-12 och det är ingen slump. Konceptet bygger nämligen på det tidigare konceptet Pony Coupé som visades i Turin 1974. Karossen ritades av Giorgetto Giugiaro, som sedan gick vidare med att rita just DeLorean DMC-12. Samt BMW M1, Lotus Esprit och mycket annat.eCarExpo i Stockholm öppnar klockan 8.30 på fredagen 3:e februari, som är branchdag. På lördag och söndag 4-5 februari är mässan öppen för alla från klockan 10. Inträdet kostar 190 kronor, eller halva priset för seniorer (65+) och studenter. Barn under 15 år går in gratis tillsammans med en vuxen och biljetter kan köpas redan nu här.Förutom mer plats på insidan än hos Mini Cooper hittas där branschens första runda pekskärm, en inredning tillverkad av återvunna textilier och större fokus på digitalisering.Pony Coupé vidareutvecklades med målet att ta fram en sportbil som aldrig blev av. Något som Hyundai nu ser ut att ändra på. Besökare på eCarExpo kan alltså skaffa sig en egen bild av hur det försenade slutresultatet kan bli.

Över 20 bilmärken kommer vara på plats vid eCarExpo. Allt från etablerade tillverkare som Mercedes, BMW, Renault, Nissan, Hyundai och Volkswagen till nykomlingar på svenska marknaden som Aiways och Xpeng.
Mini ska bli helt eldrivet till 2030 och senare i år ska tillverkaren visa sin nya generation av elbilar. Till skillnad från tidigare handlar det då om modeller som utvecklats som elbilar från grunden. En försmak av vad vi då får se bjuder det färggladakonceptet Aceman på.

Bosch är en av de marknadsledande aktörerna när det kommer till torkarblad och deras produkter borgar för hög kvalité, god livslängd samt är utvecklade för tuffa förhållanden. När konceptet för Ioniq 5 visades på IAA 2019 kallades den också ”45”, med hänvisning till 45-årsjubileet av Hyundai Pony. Även de första versionerna av Ioniq 5 som gick att beställa fick namnet ”Project 45”. Elfordon.se är en nyhetstjänst som samlar de senaste publicerade artiklarna huvudsakligen inom området eldrivna fordon. Tjänsten hanteras av E-TRON AB och har inga annonsintäkter, utan drivs i främsta syfte att hålla de anställda inom företaget uppdaterade på branschen.Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagligen de senaste artiklarna direkt till din mail istället. Nyhetsbrevet skickas en gång per helgfri vardag runt lunchtid.

Inför presentationen av Ioniq 5 hänvisade Hyundai ofta till att inspirationen till viss del hämtats från Hyundai Pony. Modellen, som var en riktig långkörare och tillverkades mellan 1975 och 1994, var Hyundais och Sydkoreas första massproducerade bil.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.
Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.Våra sportsatser passar för dig som är ute efter en sportigare look på bilen, likväl dig som kör mer aktivt och vill vara säker på att få stopp på bilen. Våra sportbromssatser är prisvärda och erbjuder dig extra körglädje. Bromssatserna tas fram via reg.nummer och biltillverkarens reservdelprogram, du får alltid garanterat rätt delar till din bil.Varje beställning granskas manuellt mot originalprogram, du får alltid rätt delar till din bil! Svensk teknisk telesupport 7 dagar i veckan med utbildade tekniker som hjälper dig om du byter bromsskivor, bromsbelägg eller bromsok. För sportig och aktiv körning har Getech sportbromsbelägg från EBC. Greenstuff, Redstuff eller Yellowstuff ingår i vårt ordinarie sortiment, men vi har även möjlighet att beställa racebeläggen Bluestuff, Orangestuff, RP1 och RPX. Getech har sportbromssatser till nästan alla bilar. Vi har noga valt ut våra leverantörer för att enbart erbjuda dig det bästa inom broms. Bland våra leverantörer finns EBC, Zimmermann, Brembo samt G-Brakes. Genom ett unikt koncept med skivor som slitsas eller borras i våra egna lokaler tillsammans med valfria belägg kan vi erbjuda dig ett unikt koncept med bromsar som skräddarsys efter dina behov.

Genom egen import direkt från fabrik kan vi hålla låga priser på våra bromsbelägg, bromsskivor, bromsok, hjullager mm. Bland våra leverantörer finns Brembo, EBC, Zimmermann, ATE, Foliatec m.fl. Vi säljer till de flesta bilmärken t.ex. Audi, Alfa, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Honda, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota, VW, Volvo m.fl.
Med start den fjärde november ska autonoma exemplar av företagets elbil Kona Elecrtric rulla i Irvine. Den nya autonoma bildelningstjänsten kommer att heta Botride.– Piloten introducerar Botride för många hundra Irvine-innevånare, inklusive college-studenter. Målet är att studera hur konsumenter beter sig i en autonom bildelningsmiljö. Vi kommer att lära oss om ekosystemen, se var fordonen åker och kunna optimera kundupplevelsen, säger Christopher Chang, chef för Hyundais forsknings och utvecklingsenhet till Intelligent Transport.För genomförandet har biltillverkaren dels slagit sig samman med det kinesiska startupföretaget Pony.ai. Tillsammans med Hyundai utvecklar de självkörande system, och Botride-bilarna har både sensorer och mjukvara från Pony.ai.

Den koreanska tillverkaren storsatsar bland annat på autonom teknik, och nu meddelar Hyundai att man kommer dra igång en självkörande bildelningstjänst i Kalifornien.
Nyligen flaggade Alphabets dotterbolag Waymo för att kunder som använder deras taxitjänst snart kan komma att köras av en helt förarlös bil. Men om de inte skyndar sig kan initiativet överskuggas av Hyundai.Via, som driver en egen mobilitetstjänst, ska sköta den digitala infrastrukturen kring flottan bestående av Hyundais suvar i Irvine. Det är dock oklart huruvida bilarna kommer ha säkerhetsförare. Enligt Reuters kommer flottan att bestå av minst tio bilar.

Pony.ai har redan ett partnerskap med Toyota, och den japanska biljätten meddelade nyligen att man kommer erbjuda åkturer i företagets autonoma Lexus-bilar på allmän väg i Tokyo. Toyota sjösätter dock sina runturer först nästa sommar.Tack vare Hyundais nya elektriska plattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform) kan du njuta av supersnabb laddning, ökad räckvidd, mer plats i kupén och bättre hantering.

”Ioniq 5 ger oss en inblick i framtiden, och fortsätter Hyundai att producera bilar av denna kaliber har de snart helt skakat av sig sin billighetsstämpel.”
Hur ofta du behöver serva din bil beror på din modells serviceintervall, samt miltal och ålder. Hos en auktoriserad Hyundai-verkstad kan du alltid vara säker på att servicen på din bil utförs av kompetenta och specialutbildade tekniker. För ett specifikt kostnadsförslag kontakta din närmaste Hyundai-verkstad.

Helt nya IONIQ 6 är nästa modell i vårt elbilsvarumärke med en unik, strömlinjeformad design. Redan nu kan du ta del av bilder och information om vår nykomling.

2024 lanseras helt elektriska och avancerade IONIQ 7. En rymlig SUV som gör serien komplett. Den är inspirerad av konceptbilen SEVEN, som du kan bekanta dig med här.
Utvecklingen av IONIQ är ett stort framsteg hos oss på Hyundai. Genom att välja en elbil gör du en betydande insats för att nå de gemensamma klimatmålen både i Sverige och i resten av världen.Eftersom det inte krävs någon bensin eller diesel för att köra IONIQ 5 släpper den ut noll koldioxid under körning. Den elektriska räckvidden är upp till 507 km.

Similar Posts