Ifk Kristianstad Alingsås

I dagens match mot Kristianstad saknades Jacob Lundahl (tumme), Adam Jöhnsson (rehab) och Anton Hagvall (sjuk). Jacob och Adam har ungefär sex respektive två veckors rehab framför sig, tror Franzén.– De maler sönder oss med sin tyngd. Jag tycker att vi borde kunna stå upp bättre mot dem. Men vi har inte haft tillräckligt bra anfallsspel för att vinna mot dem, fortsätter Franzén som konstaterar att herrlagets start på vårsäsongen i Handbollsligan kunde gått bättre. Men sedan gjorde Handbollsligans serieledare ett avgörande ryck. Hemmalaget utökade från 19–17 till 23–17. AHK:s huvudtränare Mikael Franzén försökte förhindra blödningen bakåt med en time-out men de orangea gick ej att stoppa. 23–17 efter 45 spelade minuter blev till 32–25 efter full tid. Gästande Alingsås hängde med i målprotokollet i drygt 42 minuter. Genom ett habilt försvar- och målvaktsspel samt effektiva kontringar hade AHK fram tills dess bra häng på IFK.KRI: Anton Halén 8, Ludvig Jurmala Åström 6, Markus Olsson 4, Emil Frend Öfors 4, Matias Helt Jepsen 3, Anton Hallbäck 2, Andreas Cederholm 2, Albin Selin, Isak Larsson, Philip Henningsson.

Bästa AHK-skytt i Kristianstad blev Mathias Pedersen och Jesper Filén med fyra mål var. Alingsås ligger fortfarande kvar på fjärdeplats i tabellen med sex omgångar kvar att spela. Nästa match i serien spelas borta mot Lugi HF den 15 februari klockan 19.00.
– Det är jäkligt trist att vi har tre-fyra misstag i mitten av andra halvlek som blir ödesdigra för oss. Jag tycker att vi hanterar matchen på ett bra sätt i första halvlek och har koll på dem bakåt. Men sen får de kontra på våra missade lägen i andra halvlek. För tredje matchen i rad gör vi deras målvakt (Gustaf Banke, reds. anm.) till hjälte och skjuter bort oss. Det är vårt otillräckliga anfallsspel som gör att dem vinner matchen, kommenterade Franzén efter slutsignal.

AHK: Mathias Pedersen 4, Jesper Filén 4, Max Granlund 3, Oscar Gentzel 3, Jonathan Sandberg 3, Johan Nilsson 2, Rasmus Torbjörnsson 2, Fredrik Hellgren 2, Gustav Jönne 2.En gång i tiden var det söndag som var standard för matchdag, i februari kör vi nu i stället lördag! Vi har match varje lördag hela månaden, så det passar perfekt att ladda upp för Mellon med en IFK-match.

I tabellen har Alingsås behållt sin fjärdeplats. Nu senast spelade de oavgjort hemma mot Redbergslids IK, efter att ha tappat en femmålsledning i paus.En aktiv spelare har spelat för bägge klubbarna, Emil Frend Öfors som gjorde tre säsonger i AHK 2014-2017 innan han via THW Kiel och HSG Wetzlar i Bundesliga kom till IFK Kristianstad. Ingen spelare i IFK Kristianstad har haft Alingsås HK som moderklubb.

Det blir säsongens fjärde match mot Alingsås HK, eftersom vi mötte dem i ATG Svenska Cupens semifinal innan jul. Vinst i samtliga tre matcher, så vi går så klart för en fjärde vinst.
IK Baltichov är en anrik klubb grundad 1932 i Göteborg, och som flyttade 1967 till Lerum. Herrlaget gjorde två säsonger i Allsvenskan på 50-talet. Damlaget har dock inte spelat i högsta serien. I tabellen skuggar de IFK en poäng bakom på plats 6, IFK ligger på plats 5. Upp till Alingsås HK på kvalplats uppåt är det blott fyra poäng, så det är uppåt vi strävar. Höstens möte i Lerum slutade lika 31-31, i en jämn match.Det blir 31:a matchen som AHK kommer till stan. Av matcherna hittills har vi vunnit 21 och förlorat 8. Snittresultat 27-23. Sedan semifinalförlusten 2019 har det enbart blivit hemmasegrar.

En spelare i IFK Kristianstad har haft IK Baltichov som moderklubb, Magnus Wanne. Låter efternamnet bekant, så är det Hampus pappa. Magnus gjorde en säsong i IFK 1990/1991 men hann ändå med spel i Elitserien, Allsvenskan och kval. 91 mål på 35 matcher.
Biljetter köper du hos våra ombud Ica Maxi Kristianstad och Coop City, via ifkkristianstad.ebiljett.nu eller på plats i Arenan. Arenan öppnar i vanlig ordning två timmar innan avkast.

TVmatchen.nu är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online casinon som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.TVmatchen har som vision att vara den perfekta guiden för dig som gillar sport på tv. Vi erbjuder alla rikstäckande svenska tv-kanaler, streams och en mängd olika sporter. Söker du efter sport på tv idag eller sport på tv imorgon så hittar du det hos oss. Bläddra i kalendern så kan du se tv-tablå för sport på TV månader fram i tiden. Förutom vår sajt har vi även appar till iPhone, Android och iPad.Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.

Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.
Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.

Similar Posts