Ingefära Gurkmeja Dryck

Guldmjölk, också kallat golden milk, är en kryddig, varm och hälsosam dryck. Gör en paste av gurkmeja och ingefära och blanda ut med mjölkdryck av ditt val. Den färgsprakande guldmjölken passar bra på kvällskvisten som ett alternativ för örtte. Min långvarig justa som jag haft minst 20 år. Försvann efter denna dryck. Har prövat både naturmedicin och från svagaste till starkaste ( cociliona) men inget hjälpte. Tusen tack Herrljunga Shot Ingefära& Gurkmeja är en shot på het ingefära och frisk apelsin och lime. Juicerna är kallpressade juicer från musteriet i Herrljunga. Ingefära & gurkmeja räknas till de äldsta kryddorna och har under århundraden. Ingefärans doft är väldigt aromatisk och smaken skarp och kryddig vilket passar perfekt tillsammans med lime, apelsin och gurkmeja.

Herrljunga Shot Ingefära & Gurkmeja dricks med fördel som en shot på morgonen, som mellanmål eller till en måltid. Vi rekommenderar att du dricker mellan 4-7 cl per gång. Om den upplevs som lite stark på tom mage men går utmärkt att blanda ut med lite kallt vatten.
7. Motverkar diabetes. Genom att minska blodsockret så förbättras insulinkänsligheten vilket är mycket positivt för att förebygga och förbättra diabetes.Höstens förkylningar närmar sig, men kanke kan en daglig shot med ingefära och gurkmeja, fullproppad av antiinflammatoriska ingredienser, kan hjälpa till att hålla dig frisk? Apelsin och citron har du säkert koll på att innehåller gott om C-vitamin, men i receptet hittar du även ingefära och gurkmeja – två örter med flera superegenskaper. Fördelarna för din hälsa kan du läsa om under receptet.3. Botar förkylningar tack vare antioxidanternas antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom minskar även risken för övriga infektioner eftersom ditt immunförsvar stärks.

6. Kan eventuellt förebygga cancer. Enligt studier så har kurkumin visat ge positiv effekt i bekämpning mot cancerceller. Gurkmejans aktiva ingrediens kurkumin framstår främst som bra effekt mot fortsatt tillväxt av bröstcancer med flera.
5. Bra för magen genom att gurkmejans anti-inflammatoriska egenskaper hjälper magen och tarmsystem att bränna maten och dess bakteriekultur effektivare.Gurkmejan är en riktig hälsoört. Den bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet, och i kombination med svartpeppar kan den också vara bra för att motverka inflammation. Gurkmeja är också en riktig antioxidant och är därmed även bra för immunförsvaret. Hur mycket gurkmeja du bör äta finns det inte riktigt någon gräns på, men världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar upp till 3 mg gurkmeja per kilo kroppsvikt per dag. Om du är gravid eller ammar, har diabetes eller äter blodförtunnande medicin kan du dock tänka lite på att inte få i dig för stora mängder då gurkmeja kan vara något blodförtunnande. Gurkmeja är populärare än någonsin. Mycket beror på dess antiinflammatoriska egenskaper och goda smak som krydda i mat. Gurkmeja är också en uppskattad ingrediens i många kosttillskott för att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet.

Kryddan påträffas friskt i både soppor och varma drycker, och har en läcker gyllene färg och en god uppfriskande smak. Men främst är gurkmejan känd för sina nyttiga aspekter. Örten har använts i tusentals år som ett naturläkemedel, men man kan även äta gurkmeja och örten har använts mycket i det indiska köket genom curryn.
Gurkmeja är en växt som tillhör samma växtfamilj som ingefära och själva roten är till utseendet väldigt lik just ingefära. Det aktiva ämnet i gurkmeja är kurkumin och det är det som ger gurkmejan sin gula färg.

Tips! GLYC Boost är ett kosttillskott med hög andel gurkmeja , nypon och grönläppad mussla. Ett komplett multi-tillskott. För en smidig vardag varje dag. Endast två tabletter om dagen räcker.

Hur ska man dricka gurkmeja?
Betyg 4.5 av 5. Guldmjölk, också kallat golden milk, är en kryddig, varm och hälsosam dryck. Gör en paste av gurkmeja och ingefära och blanda ut med mjölkdryck av ditt val. Cachad
För att få dig gurkmeja kan du krydda din mat med torkad gurkmeja, men om du inte gillar gurkmeja i mat kan du ta tillskottet GLYC Boost (nypon, gurkmeja, grönläppad mussla, zink och Vitamin C) eller GLYC Active (boswellia serrata, K2, gurkmeja l-arginin, MSM, Vitamin C, D och mangan). Dessa två kosttillskott innehåller båda gurkmeja.Gurkmeja kan i kombination med vitamin D och vitamin K2 ha positiva effekter på benmassan. Detta då vitamin K bidrar till att upprätthålla en normal benstomme, och vitamin D i sin tur förbättrar upptaget av kalcium och fosfor.

Gurkmeja finns även i GLYC Active med andra ingredienser så som boswellia serrata, K2, l-arginin, MSM, vitamin C, D och mangan. Perfekta till dig som tränar mycket och vill ha ett tillskott som bidrar till en god återhämtning mellan träningspassen.
Gurkmeja anses vara nyttig för att kryddan har många möjliga hälsofördelar enligt forskning. Det är exempelvis en mycket stark antioxidant och har länge inom folkmedicinen använts mot inflammationer och för att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet.Gurkmeja används till mycket inom matlagning som krydda, speciellt inom det indiska köket. Utöver i matlagning har gurkmeja brukats i ett antal tusen år inom folkmedicin. Gurkmeja är också en uppskattad ingrediens i många kosttillskott för att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet.

Inom folkmedicinen har gurkmeja länge varit flitigt använt för att bota inflammatoriska åkommor. Man vet också idag att gurkmeja är bra i kombination med andra örter, bland annat boswelia serrata.
Det finns alltså flera goda anledningar till att äta lite gurkmeja och om du känner att du har svårt att få i dig gurkmeja i mat kan du istället testa ett kosttillskott.

När ska man inte dricka ingefära?
Ingefära innehåller bland annat ämnen som kan påverka prostaglandinsyntesen och skulle kunna öka blödningsrisken [1]. Livsmedelsverket som är kontrollmyndighet för kosttillskott, avråder från intag av ingefära i doser som är betydligt högre än vid normal livsmedelsanvändning.
Forskning visar att kurkumin kan vara bra i förebyggande syfte mot flera olika sjukdomar. Några av sjukdomarna som flera studier visar att kurkumin kan vara förebyggande mot är vissa typer av cancer och Alzheimers.Gurkmeja innehåller ämnet kurkumin, vilket är det som ger gurkmejan sin gula färg. Smaken påminner lite om ingefära, vilket inte är så konstigt eftersom den just tillhör familjen ingefärsväxter. När du lagar mat kan du precis som med ingefära använda färsk gurkmeja genom att till exempel riva den.Hur just du ska få i dig gurkmeja är det bara din fantasi som sätter gränser för, men här kommer ett spännande tips. Golden milk, en varm dryck som innehåller gurkmeja, kan vara en perfekt kompis till morgonkaffet då flera studier antyder att gurkmeja kan vara hjälpsamt mot inflammationer i kroppen.• 1 msk sesamolja (sesamoljan är inte den godaste av oljor, den har en väldigt stark karaktär, du kan byta mot kokosolja som även den har många goda egenskaper)

När ska man dricka gurkmeja?
För att lindra besvären som uppstår med ledvärk förespråkas ofta regelbunden träning och motion. Andra alternativ som många vänder sig till är naturläkemedel som gurkmeja eller nyponpulver. Gurkmeja har sedan länge använts som alternativ medicin tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper.
Studier som visar på gurkmejans effekter mot cancer är än så länge i ett tidigt skede, men många lab- och djurtester visar på positiva resultat. Forskare vid American Cancer Society menar att kurkumin, som är en aktiv del i gurkmeja, ”motverkar flera viktiga molekylära vägar inblandade i hur cancer utvecklas, växer och sprider sig.” Den här shoten kan du ta en eller flera ggr/dag. Kombinationen gurkmeja, olivolja och svartpeppar har i studier visat sig vara mycket potent mot bildandet av cancerceller. Själv tar jag den som antiinflammatoriskt medel. Jag har haft flera elever med reumatiska problem som har blivit förvånansvärt bättre med hjälp av gurkmeja. Koka upp vattnet, vispa ner gurkmejan och hel kanel och hel kardemumma och låt sjuda på svag värme. Efter 6-8 minuter blir konsistensen till en tjock pasta. Den räcker till flera glas golden milk och kan förvaras i kylskåp i 1-2 veckor. Du kan även riva ner lite ingefära om du vill ha extra fjong i mjölken.

Bland gurkmejans allra kraftfullaste hälsoeffekter är de positiva effekterna som det har på vår hjärna. Enligt flera studier hjälper gurkmeja vår inlärningsförmåga och dessutom så hjälper kryddan att förebygga kognitivt nedbrytande åkommor som Alzheimers.

På grund av gurkmejans antiinflammatoriska egenskaper så menar många att kryddan hjälper att reumatism symtom. Många menar också att gurkmeja har större antiinflammatoriska egenskaper än många receptbelagda mediciner.

I en annan studie publicerad i US National Library of Medicine and National Institutes of Health slår andra forskare fast samma resultat och menar Kurkumin bland annat hjälper mot leukemi, lymfom, bröst cancer, cancer i äggstockarna, hud cancer och flera andra.
Gurkmeja är hemmahörande i sydvästra Indien och är en del av ingefärsfamiljen och används kanske främst som krydda i det indiska och pakistanska köket.En annan studie gjord av Dr. James Duke som publicerades 2007 i Alternative and Complementary Therapies där han studerade över 700 andra studier slog han fast att gurkmeja gav bättre hjälp än många receptbelagda läkemedel när de gällde att behandla flera kroniska sjukdomar utan bieffekter.

Kurkuminet i gurkmejan innehåller också syror som skyddar ditt hjärta. I en studie gjord vid Universitetet i Maryland så har forskarna kommit fram till att ämnet hjälper mot plack i hjärtat som kan leda till hjärtattacker och strokes.
Gurkmeja är en kraftigt vekande antiinflammatorisk agent. Kryddan innehåller faktiskt över två dussin olika antiinflammatoriska ämnen. Den mest betydande av dem är kurkumin – som i flera studier visat sig vara antiinflammatoriska, bland annat den här studien gjord vid Uppsala universitet.För att göra guldmjölken, värm 2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk) försiktigt på spisen och vispa ner 1 tsk guldpasta. Tillsätt kokosoljan och lite färskmald svartpeppar. Vill du ha en sötare dryck kan du droppa ner lite honung.

Enligt en studie publicerad i US National Library of Medicine and National Institutes of Health, upplevde reumatism patienter adderade gurkmeja till sin kost en minskning av ömhet och en minskad ”sjukdoms aktivitet.”
Själv har jag två favoriter som används flitigt hemma, Golden milk som är en mysig varm dryck ruggiga dagar och en gurkmeja shot som är enkel att ta varje dag, när du regelbundet vill få i dig gurkmejans medicinska egenskaper.

Det danska livsmedelsverket varnar för användning av ingefära i höga doser, då detta i försök på råttor visats öka risken för missfall. Fyndens relevans för människa går dock inte att bedöma, då data saknas. De doser ingefära som rekommenderas vid graviditetsillamående hos friska kvinnor (torkad, max 1 g/dag) innebär sannolikt inga risker för fostret, men högre doser bör undvikas.

Livsmedelsverket som är kontrollmyndighet för kosttillskott, avråder från intag av ingefära i doser som är betydligt högre än vid normal livsmedelsanvändning.
Den lägsta doseringen som använts i studierna på råttor uppges vara 1784 mg rot av ingefära/kg kroppsvikt, enligt utredningsmaterialet från det danska Livsmedelsverket [1]. Då innehållet i ingefäraprodukter varierar betydligt beroende på bland annat växtplats, säsong för skörd och utvinningsmetod, går det inte att säga vilka halter detta exakt motsvarar i de kosttillskott som brukar rekommenderas vid graviditetsillamående. Med all sannolikhet är dock den rekommenderade doseringen (upp till 1 g torkad ingefära) betydligt lägre än i nämnda djurförsök [2, 3]. Undersökningar på djur är dessutom överlag svåra att dra slutsatser från. Studier hos människa visar ingen ökning av risken för missfall efter intag av ingefära, men tillgängliga data är ytterst begränsade [2 4].Generellt bör naturläkemedel och växtbaserade läkemedel undvikas under graviditeten, då de inte har genomgått samma studier av effekt och säkerhet som läkemedel. Ingefära har dock använts som medel mot illamående sedan lång tid tillbaka och tycks inte ha någon säkerställd negativ påverkan på fosterutvecklingen [2, 3]. Doser högre än 1 g torkad ingefära bör dock undvikas, då säkerheten inte är fastställd. Vid intag av ingefära som ”shots” och även i vissa egentillverkade teer, så blir mängden troligen ofta betydligt högre än så. Ingefära innehåller bland annat ämnen som kan påverka prostaglandinsyntesen och skulle kunna öka blödningsrisken [1].Jag heter Sandra Callermo och är en tvåbarnsmamma som älskar att laga mat. Jag vill dela med mig av min matglädje till andra och underlätta vardagen. Jag vill hjälpa andra att hitta genvägar till ett mer hållbart sätt att leva med god mat och rätt prioriteringar.

Kortfattat så river man ingefära som får sjuda i vatten en stund och sen har man i skal och saft från citron och apelsin och kryddorna. Och sen får det svalna. Det är väldigt enkelt men viktigt att du inte värmer det till mer än 60 grader för då försvinner en del nyttigheter.
Det finns många anledningar till att få i sin ingefära. Jag har inget facit men vad jag hört återkommande är att ingefära stärker ditt immunförsvar, dämpar inflammation och kan sänka blodtrycket. Förutom ingrefärsshot så brukar jag ha ingefära i min smoothie, t ex denna gröna smoothie.Med hjälp av enkla recept, igenkännande texter och matigare guider vill jag hjälpa dig att må bättre, orka vara den bästa versionen av dig själv och få ihop ett härligare vardagspussel.

Jag älskar ingefära och citron och har det i min gröna smoothie varje morgon. Förutom att det är gott så är det ju också nyttigt och ingefära sägs vara bra att få i sig lite extra för att hålla sig frisk. Så vad passar väl bättre än att göra en rejäl laddning ingefärsshot med gurkmeja nu när vabruari är här? Många recept jag sett på ingefärsshot är med honung men jag vill ha min osötad.
Förutom ingefära och citron hade jag också i gurkmeja som är antiinflammatoriskt och sen apelsin. Och så svartpeppar och cayennepeppar för extra sting och för att hjälpa kroppen ta upp näringsämnena.Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.

Den här sidan använder Google Analytics och Facebooks Pixel för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019. If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again. Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare. Om du har blivit erbjuden ett medlemskap till ett kampanjpris gäller detta pris tills vidare, eller till den dag en generell prisändring för medlemskap på foodpharmacy.se börjar gälla. Du är alltså inte garanterad att fortsätta ditt medlemskap till kampanjpris för all framtid. Som vid alla prisändringar informeras du först om förändringen och har då möjlighet att avsluta ditt abonnemang före nästa faktureringsdatum. För ett tag sedan skrev tidningen Land om kurkumin som är det det illgula färgämnet i gurkmeja med starka antiinflammatoriska egenskaper. Samt listade tre smarta sätt att öka kroppens upptag av superämnet.

Ditt medlemskap på foodpharmacy.se gäller från den dag du registrerar dig tills vidare, och medlemsavgiften dras från din valda betalningsmetod en gång i månaden. Du har ingen uppsägningstid och väljer du att säga upp ditt medlemskap hos oss avslutas det automatiskt vid slutet av din aktuella faktureringsperiod. Redan gjorda betalningar är inte återbetalningsbara.
Om en betalning inte kan dras på grund av att betalningsmetoden har gått ut, att det inte finns tillräckliga medel eller annat, och du inte själv avslutar ditt konto, kan vi avbryta tillgången till Food Pharmacys tjänster tills vi har kunnat debitera en giltig betalningsmetod.Fem procent av innehållet i gurkmeja består av ämnet kurkumin som ger den gula färgen. Det är också den beståndsdelen som gör kryddan inflammationshämmande. Inom ayurveda, en form av indisk läkekonst, har växten använts i tusentals år mot flera olika åkommor. Det sägs att roten till många sjukdomar är en kronisk inflammation i kroppen och att gurkmeja kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av denna.

Man bör dock ha i åtanke att det saknas vetenskapligt stöd för gurkmeja som en reell behandlingsform för artros. Ytterligare studier krävs för att kartlägga dess hälsofrämjande egenskaper i förhållande till inflammationer och ledvärk. Idag anses gurkmeja ge en placeboeffekt som mest. Att däremot prova på örten som ett tillskott till den vardagliga kosten står var och en fritt.
Om man lider av ledproblem eller artros och vill börja äta gurkmeja är det viktigt att man gör det på rätt sätt. För att förbättra upptaget av ämnena i kroppen bör man tillsätta antingen chili eller svartpeppar. Det kan bli ganska starkt och ett alternativ är därför att man lägger blandningen i tomma kapslar och sväljer dessa hela. Tomma kapslar kan oftast köpas på apotek eller i hälsokostbutiker.Örten säljs i både kapslar och som pulver. Den rekommenderade dosen är en matsked per dag. Om man vill använda sig av örten i pulverform kan man exempelvis göra en kopp het guldmjölk. Det finns flera olika recept på denna dryck men i ett standardrecept brukar man använda en tesked gurkmejapasta, tre deciliter valfri mjölk samt lite sötning i form av honung.

När det kommer till artros finns det ännu inget botemedel. Det som kan göras är att lindra de smärtor och den stelhet som uppstår. Den behandlingsform som förespråkas för detta och som har starkt vetenskapligt stöd är allra främst handledd träning. Regelbunden aktivitet är den behandling som läkare, fysioterapeuter och organisationer såsom Socialstyrelsen ställer sig bakom. Utöver detta är det fritt fram för den drabbade att experimentera med olika typer av alternativa mediciner, såsom gurkmeja eller nyponpulver.
Att drabbas av ledvärk är vanligt och kan bero på flera saker. Några exempel på orsaker är inflammationer, reumatiska sjukdomar och artros. För att lindra besvären som uppstår med ledvärk förespråkas ofta regelbunden träning och motion. Andra alternativ som många vänder sig till är naturläkemedel som gurkmeja eller nyponpulver. Gurkmeja har sedan länge använts som alternativ medicin tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper. Plantan sägs även ha en antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Dock finns det i dagsläget inget säkert vetenskapligt stöd för att naturläkemedel hjälper vid artros.Gurkmeja är en ört som ingår i samma familj som ingefära. Den härstammar från Asien och det finns över 30 olika varianter av växten. Tack vare flera goda egenskaper, såsom antiinflammatoriska egenskaper, sägs växten kunna motverka allt från inflammationer till sjukdomar som diabetes. Örten är ofarlig för människan och kan användas i stora mängder, till exempel i matlagning. För den som vill testa på gurkmeja med inte vill använda den färsk eller i pulverform kan man hitta den som kapslar.

Man kan även skära den färska roten i små tärningar och blanda i exempelvis en sallad. Om man vill kan man också göra en smoothie. Förutom frukt och mjölk eller yoghurt kan man då även addera gurkmejans släkting ingefära. Kryddan sägs vara bra även mot akne, övriga inflammationer i kroppen och för att motverka tumörer.
Ända sedan i februari har jag och Pelle druckit en varsin ingefärsshot på morgonen – och peppar, peppar så har ingen av oss varit förkylda sedan dess! Jag är helt övertygad om att det är tack vare denna superdryck med ingefära och citron! Ingefära är ju både uppiggande och stärkande för immunförsvaret och passar därför bra i förkylningstider och för att få lite extra energi på morgonen!

Finns det biverkningar med gurkmeja?
Gurkmejans biverkningar Äter du stora mängder av roten – antingen färsk, pulver eller som kosttillskott, kan du uppleva biverkningar såsom illamående, kräkningar eller diarré. Men det kräver att du äter flera gram om dagen. I allvarliga fall kan magsår förekomma.
Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen, gurkmejan och svartpeppar medan det fortfarande är ljummet (40 grader). Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.Tack för ett bra recept! En fråga: om man använder färsk gurkmeja, hur mycket ska man ta och ska man låta det gå med ingefäran och värmas upp? Hälsningar ChristinaHar inte gjort shot med gurkmeja förut och provade det när jag såg ditt recept men jag tycker att gurkmejan inte blandas ordentligt i shoten utan ligger på botten i flaskan. Även om vi alltid skakar så är gurkmejan svår att svälja ner utan ligger kvar på tungan. Har du någon idé om varför det blir så?Vad roligt Linda, hoppas du gillar den! Och JA – ingefära är så bra! Härligt kureringstips du delar med dig av, och smoothie som är så gott! Mums 🙂 Kram

Oj, vet inte riktigt, kanske 50-100 g? Testa dig fram och se om det blir bra! Är nog toppen om du kokar med det med ingefäran och silar bort allt samtidigt!Hej Emma vill testa ditt recept på ingefärsshot med gurkmeja – men hur förvarar du flaskorna? I kylskåp eller skafferi (nästan rumstemperatur)? Mvh Kristalina Att kombinera ingefära och gurkmeja blir därför svårslaget, och en ingefärsshot med gurkmeja är nog det bästa vi kan ge våra kroppar såhär när höstens förkylningar börjar smyga sig på! Förra veckan när jag kokade ihop en ny sats ingefärsshot passade jag på att pimpa den med lite gurkmeja. Gurkmeja är släkt med ingefära och har länge använts inom ayurovedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper. Det sägs hämma inflammationer i kroppen och är bra för både huden och slemhinnorna.

Är gurkmeja bra för hjärtat?
Bra för hjärtat Kurkuminet i gurkmejan innehåller också syror som skyddar ditt hjärta. I en studie gjord vid Universitetet i Maryland så har forskarna kommit fram till att ämnet hjälper mot plack i hjärtat som kan leda till hjärtattacker och strokes. Kurkumin sänker också kolesterolet och förebygger blodproppar.
Tack för svaret! Jag har redan testat! Tog ca 120 gr till 4 ggr receptet! Skalade inte gurkmejan heller! Lät den gå med och silade allt! Färgen blir lite gulbrun men smakar ok!

Health and Sports Nutrition Group HSNG AB (org. nr 556564-4258) (”HSNG/oss/vi/vår/vårt”) är personuppgiftsansvarig för användningen av dina personuppgifter som beskrivs i denna Integritetspolicy. Vi har också utsett ett dataskyddsombud som övervakar att HSNG följer reglerna om dataskydd. Om du har frågor om vår användning av dina uppgifter, kan du kontakta oss eller vårt dataskyddsombud på [email protected].
Vi delar också information om din användning av webbplatsen med våra samarbetspartners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Läs mer om hur vi använder cookies i Cookiepolicyn och Integritetspolicyn. För att ändra i vilka cookies som används klickar du på ”fler inställningar”.Det finns två huvudtyper av cookies: 1) en tidsbegränsad cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid 2) en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. När du besöker vår webbplats kan vi lagra eller hämta information i din webbläsare, vanligtvis i form av cookies. Informationen kan vara om dig, dina preferenser, eller din enhet och används bland annat för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig. Informationen identifierar dig vanligtvis inte direkt, men den kan ge dig en mer personlig webbupplevelse. Eftersom vi respekterar din rätt till integritet, kan du välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Klicka på de olika typerna för att läsa mer och ändra våra standardinställningar. Att blockera vissa typer av cookies kan påverka din upplevelse av webbplatsen och de tjänster som vi kan erbjuda. Cookiepolicy Integritetspolicy. Ingefära och C-vitamin är kända för att hjälpa immunförsvaret på traven. Om du vill har du i gurkmeja som är starkt antiinflammatoriskt och chili som kan stärka förbränningen i kroppen.HSNG värnar om din personliga integritet. Det innebär t.ex. att vi är öppna med vad vi gör med dina personuppgifter, att vi inte säljer dina personuppgifter till andra företag och att vi följer gällande regler kring dataskydd. I denna Integritetspolicy beskriver vi hur vi behandlar dina personuppgifter, vilka rättigheter du har, vad du gör om du har frågor m.m.

På Bodystores webbplats används cookies och andra tekniker. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.Health and Sports Nutrition Group använder cookies och liknande tekniker på den här webbplatsen för att sidan ska kunna fungera, för att kunna personalisera innehåll och annonser samt för att analysera trafiken på webbplatsen.Bodystore använder cookies för att förbättra webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg, kunna hantera ditt köp, säkerställa att besökaren loggat in på webbplatsen och därigenom slipper logga in på varje ny sida denne besöker, för att kunna anpassa våra tjänster så att du får marknadsföring som är relevant för dig och för att kunna fullgöra våra åtaganden vid köp.

Vi behandlar en mängd olika typer av uppgifter om dig. Det kan vara uppgifter som du lämnar till oss, andra uppgifter skapas av oss och vissa uppgifter hämtar vi från andra källor. Vilka uppgifter vi behöver beror bl.a. på vilken relation du har med oss, t.ex. om du är kund eller besöker vår hemsida. Vissa uppgifter måste vi använda t.ex. för att vi ska kunna ingå eller fullgöra vårt avtal med dig. Utan sådana uppgifter kan vi därför inte t.ex. ingå köpeavtal eller leverera en produkt till dig.
Permanenta cookies används bland annat för att lagra dina eventuella personliga inställningar hos Bodystore så att du exempelvis slipper göra om vissa val varje gång du besöker webbplatsen samt för att anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Sessionscookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av webbplatsen.Svenska forskare har följt 1500 personer under två decennier för att kartlägga vilka vanor som skapar bra hälsa i takt med att vi åldras och vilka ovanor som skapar ohälsa. Är du i 60-års åldern och vill åldras hälsosamt, ja, då ska du träna och inte röka.

Psykisk ohälsa som är stressrelaterad har ökat de senaste decennierna och det fortsätter att öka så snabbt att det nu ses som ett stort hot mot folkhälsan. Statistiken är nedslående och visst, en del livssituationer är svåra att påverka, men det går att sänka stressen. Lär dig att varva ner och att ge dig tid för återhämtning, då klarar du stress bättre. En kvart om dagen, det räcker.
Studier visar att bekämpningsmedel som används vid odling av lök, potatis och äpplen är skadliga för hjärnans utveckling. Ändå har tillverkarna bakom studierna undanhållit resultatet från myndigheterna. ”Hårresande” menar Axel Mie, doktor i analytisk kemi.

Kan man blanda gurkmeja med vatten och dricka?
Ett alternativ är att blanda gurkmeja i en kopp te eller lite hett vatten. Tänker även att det är grymt att helt enkelt ha gurkmeja i alla former av matlagning. Själva brukar vi alltid tappa några teskedar i kokvattnet när vi t ex kokar vår quinoa eller durra.
Visst är det härligt med båtliv på sommaren och att guppande puttra fram på sjöar och hav? Men skippa de värsta miljöbovarna – som gamla motorer, bottenfärg och ineffektiv körning – så skonar du både hav, djur och din egen hälsa.Vill du veta mer om hur du hjälper dina älsklingar att må bra, få tips på näring och naturlig smärtlindring eller bara läsa mer om hur djur påverkar vårt psykiska och fysiska mående? Klicka här.

Vad är ingefära och gurkmeja bra för?
Gurkmeja har länge använts inom ayurvedisk medicin för att stärka matsmältningen, rena kroppen samt för ledernas hälsa. Kryddan används även flitigt i det indiska köket. Ingefära har lång tradition och ingår i mängder av huskurer, främst vid förkylning, illamående och för hälsosamma leder.
När Charlotte Erlanson-Albertsson upptäckte att överviktiga personer hade mindre mättnadshormoner än smala började hon leta efter ett naturligt ämne som kunde öka mättnadshormonerna i tarmen. Efter några år hittade hon ett ämne i spenat – thylakoider – som inte bara ger mättnad sex timmar efter en måltid och sötsuget försvinner. I boken, Den smala lyckan – Professorn med nyckeln till viktnedgång, skriven av Kureras reporter Inger Palm finns också en historisk tillbakablick av vad som startade fetmaepidemin och hur man lyckas bibehålla en viktnedgång.

Annelie Axelsson driver ett spa i Västerås. En dag kändes det som en kniv i knäleden när hon gick nedför trapporna. Tillskott med kollagen och hyaluronsyra tog bort smärtan efter bara två dagar.
Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel. Hudbesvär hos hund och katt är vanligt och kan bero på såväl allergier och parasiter som infektioner och tjock, tät päls. Här är veterinärens tips på hur du motverkar hudproblem hos din fyrbenta vän! Kureras reporter Inger Palm bestämde sig för att träna med Onlinecoachen Jacob Hellberg som driver Workoutonline under 18 veckor. Varje måndag kommer en rapport om vad veckan handlat om. Vecka 15; under sommaren kan det bli fler luncher och middagar ute, och det kan bli knepigt att hålla koll på kalorierna. Jacob säger att det finns knep att ta till när man äter ute.Är du högkänslig – och har fått höra att det är något negativt? Det kan faktiskt vara precis tvärtom – en fördel! Högkänslighet kan delas in i tre olika typer, med skärpta sinnen, starkare känslor och känsla för estetik i fokus. Vad passar bäst in på dig? Rapporter visar att det är runt en miljard människor i världen som drabbas av migrän. Kvinnor som är i fertil ålder påverkas tre gånger mer än män. Ett internationellt forskarteam presenterar en ny teori om sambandet mellan migrän och menscykeln. En upptäckt som forskarna hoppas kan hjälpa kvinnor med migrän. Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. En av örtens främsta förespråkare är hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala. ”Gurkmejans effekt är lika stark som, eller till och med starkare än, antiinflammatorisk medicin”, säger hon till Kurera.Vad får en pappa mer eller mindre intresserad av sina barn? Svaret kan forskare ha hittat genom att studera råttor och möss – där den ena rasen struntar i sina barn medan den andra är omhändertagande. Förklaringen finns i hormonet prolaktin– som kan ge insikter även om mänskligt faderskap.

Träning behöver inte göra ont för att ge resultat. Du kan uppnå stora hälsovinster genom att bara promenera. Att gå har god effekt på allt från diabetes och hjärt-kärlsjukdomar till sötsug och viktkontroll.

Är det bra att dricka gurkmeja?
Gurkmejan är en riktig hälsoört. Den bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet, och i kombination med svartpeppar kan den också vara bra för att motverka inflammation. Gurkmeja är också en riktig antioxidant och är därmed även bra för immunförsvaret.
Ödem eller vätskeansamlingar i ben och framförallt vader är vanligt på sommaren om det blir riktigt varmt. Men svullnad kan bero på flera saker. Ibland kan det var helt ofarligt, men det kan också var precis tvärtom. Här får du några tips på hur du kan bli av med svullnad.Fira midsommar med en härligt svalkande jordgubbsglasstårta! Den är inte bara ljuvligt god utan passar även de flesta då den är fri från mejeriprodukter och gluten.Om kaffe bidrar till sjukdom eller bättre hälsa, det har varierat de senaste 50 åren. Vad är bäst; kokkaffe, bryggkaffe eller att mala själv? Ny forskning säger att just bryggkaffe är bra mot hjärt-kärlsjukdomar och typ 2-diabetes och att just kokkaffet, det ska vi låta bli.

Hur lång tid tar det innan gurkmeja ger effekt?
– Ingefäran och gurkmejan minskar svullnad och smärta i lederna hos sex av tio patienter redan inom två veckor. Det visar en produktspecifik studie som nyligen gjordes i Belgien på 200 patienter.
Personliga tränaren Jacob Hellberg blir Kureras nya träningsexpert. Han har tränat världsstjärnor som Katy Perry och Alexander Skarsgård. Till Jacob kan du ställa frågor om allt som rör träning, kost och beteende.Här visar hälsoprofilen och yogaläraren Karin Björkegren Jones fyra lugna yogaövningar som ger återhämtning, stimulerar sköldkörteln och balanserar upp kroppens hormonsystem. Redan när Marie-Ann Gustafsson var 38 år konstaterades det att hon hade artros i båda sina knän. De var helt förslitna och Marie-Ann led av värk – nästan vad hon än gjorde. ”Livet var en ond cirkel. Allt gjorde ont. Jag fick mitt liv tillbaka när jag upptäckte ett kosttillskott med glykosaminoglykaner”, berättar hon. Ledvärk är vanligt – hälften av alla svenskar över 80 år har värk dagligen. Det är vanligare med ledvärk bland kvinnor jämfört med män. Personer med kraftig övervikt har mer besvär, liksom de som inte motionerar regelbundet. Här är några tips som kan minska besvären.Psykisk ohälsa är tyvärr vanligt i dagens samhälle. Men vilka drabbas egentligen mest? Ny omfattande forskning visar att det är större risk att bli deprimerad om du bor i en villa- eller radhusförort, jämfört med i höghusområde eller glesbygd. Här är förklaringen.

amin D bildas i huden när solen lyser starkt. Under vintern har de flesta svenskar brist på D-vitamin. Värst drabbade är mörkhyade personer och de som undviker solen. För att må bra behöver vi fylla på förråden, något vi kan passa på att göra nu under sommaren. Fredrik Ölander, funktionsmedicinsk terapeut och Kureras expert berättar om vad han anser är optimala nivåer.
Vi på Kureras redaktion vill önska er alla en riktigt fin och glad midsommar med gott sällskap, god mat och dryck och vackert väder – var ni än är! Här har vi samlat härliga midsommarecept och andra tips till midsommarhelgen.

Är det bra att dricka ingefära varje dag?
Hjärta, hjärna, leder, immunförsvar och mage mår ypperligt av att få i sig sin dagliga dos av ingefära. Dessutom har ingefäran en gasminskande effekt vilket bara är positivt. Annars är det lätt att tro att örtens starka smak kommer ställa till det i magen. Tvärtom, det är till och med bra vid diarré!
För inte så många år sedan trodde man inte att det fanns något man kunde göra åt ledvärk och artros. Nu vet man bättre. Träning hjälper – främst eftersom det bidrar till att mängden ledvätska ökar. Här är tre övningar som rekommenderas vid mild till måttlig artros i knäleden.Kureras reporter Inger Palm bestämde sig för att träna med Onlinecoachen Jacob Hellberg som driver Workoutonline under 18 veckor. Varje måndag kommer en rapport om vad veckan handlat om. Vecka 16; När vi tycker att vi hamnat i en återvändsgränd eller nått en platå där det känns omöjligt att ta sig vidare ifrån. Hur beter man sig då? Jacob har svaret.

En exotisk sallad med sockerärter, knipplök, räkor och sötsyrlig mango – som inte bara är lyxig utan dessutom löjligt enkel att svänga ihop. Den perfekta sommarlunchen!

Värmen är här och så också den efterlängtade grillsäsongen. För dig med känslig mage kan grillaftnarna med fet och kryddat mat tyvärr sluta i obehagligt magknip, sura uppstötningar och halsbränna. Men det finns ett sätt att slippa besvären – och fortsätta att njuta av den grillade maten. Några droppar bitterörter lugnar oroliga magar och får igång matsmältningen.Alla har vi nog känt att minnet kan svika och att hjärnan känns fylld av en svårgenomtränglig dimma. Orsaken kan vara sämre blodcirkulation – och då finns det flera sätt att lösa problemet, säger Kureras expert Fredrik Ölander. Det gröna tempelbladet gingko biloba kan få igång mikrocirkulationen, så att ditt minne blir bättre.

Kureras reporter Inger Palm bestämde sig för att träna med Onlinecoachen Jacob Hellberg som driver Workoutonline under 18 veckor. Varje måndag kommer en rapport om vad veckan handlat om. Vecka 14; sommaren är här och därmed en mängd olika frestelser. Hur gör man till exempel med alkoholen? Hur många glas vin i veckan är tillåtet?Personer med IBS har en ökad förekomst av psykisk ohälsa. Och hos personer med depression syns också en förändrad tarmflora. Här förklarar dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson hur goda bakterier och en mångfald av grönt är bra för mage och hjärna – och varför tillsatser kan ha motsatt effekt.

En lunch som du lagar hemma är som bäst när den är både god och snabb! Här är ett gott exempel med få men smakrika råvaror – som parmesan, vitlök, mozzarella och basilika.
Vi har pratat miljö med sångaren Magnus Carlson, motion med Susan Lanefeldt och balans med Karin Björkegren Jones. Livsfilosofi med professor Michael Dahlen och andlig hälsa med prästen Olle Carlsson.Fysisk aktivitet har god effekt på smärta. Det är till exempel lika effektivt som läkemedel då det gäller smärtlindring vid mild till måttlig artros. Men hur hårt får man egentligen träna när det gör ont – och hur fort kan man vänta sig resultat? Här svarar fysioterapeuten Magdalena Hanson på åtta frågor om träning vid artros.

Sväng ihop en snabb och smakrik nudelsallad med krispiga grönsaker, cashewnötter och örter! Toppa med räkor, kyckling eller vilket protein du än gillar. Pricken över i blir den sötsyrliga dressingen med lite sting.
Han är den färgstarke operasångaren som blivit känd som ”gaytenor” med hela svenska folket. 2019 kom Rickard Söderberg till en dramatisk vändpunkt – han befann sig i en allvarlig hälsokris och valde att genomföra en livsstilsomläggning som har förändrat honom, inifrån och ut. Han mår bra av att lyfta tungt, skippa sockret och stå på scen. Men ogillar när folk säger att han har fått en ”superkropp”.Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?När lavendeln står i blom gör du klokt att plocka en bukett! Hälsofördelarna med denna vackert lila blomma är flera – allt från att stilla oroliga magar till att motverka fläckvis håravfall.Blir du lätt störd av oljud, av andras sinnesstämningar och har ett stort behov att egentid? Då kan du vara en av de ungefär 20 procent av jordens befolkning som är högkänsliga. Här är fem tecken på att du har en så kallad HSP-personlighet – och tips på hur du hanterar det! I sommar vill vi slippa svettlukt – men helst även aluminium i de produkter vi rollar i armhålorna. Kureras skönhetspanel har testat en rad naturliga och ekologiska deodoranter. Vilka håller måttet i vårt svettiga test? Ewa Nygren fick värk i leder och muskler efter att ha lyft tungt inom vården i många år. Med hjälp av träning, massage hos kiropraktor och grönläppad mussla från Nya Zeeland mår hon i dag bättre än någonsin.

Odlare brottas varje år med gråmögelangrepp på sina jordgubbsplantor, vilket förstör skördarna – och innebär färre och sämre jordgubbar för oss att äta. Men nu har forskare hittat en bra och hållbar räddning istället för kemikalier – en nyttig svamp!

Vi vet redan att kiwi är en riktig vitaminbomb som är bra för immunförsvaret i stort. Men näringsämnena i kiwi kan även ge din hud en riktig boost. Här förklarar vi hur!
I din Hälsokraftbutik på Väla hittar du ett brett utbud av hälsokost, kosttillskott, växtbaserade läkemedel, naturlig och ekologisk hudvård, supermat, ekologiska och hälsosamma livsmedel samt träningstillskott.

Vi erbjuder säkra produkter från ledande varumärken som Holistic, Alpha Plus, Great Earth, Pharma Nord, New Nordic, Superfruit, Better You, Weleda, Annemarie Börlind, Rosenserien, Dr Organic, Q for Skin och Organic Shop. Vi säljer även sköna sandaler och skor från Axelda och Scholl.
I butiken välkomnas du av Susanne, Madlene och Heidi. Ibland kommer även Malin, sjuksköterska/yogainstruktör samt Monia Larsson, medicinsk fotvårdare som gästspelar hos oss.Hos oss finner du även olika hållningsvästar, vetevärmare samt ett stort urval av fotriktiga skor från Scholl m fl. Sist men inte minst bekväma, hälsobringande magnetmedrasser och kuddar från Velloflex samt rogivande tyngdtäcken från Cura. I vårt behandlingsrum erbjuder våra terapeuter flertalet hälsobehandlingar (se nedan). Vår logga återspeglar kunskap, kvalitet och omtanke och vårt mål är att inspirera dig till att leva ett hälsosamt liv i balans och att återkomma till oss som nöjd kund! Hälsokraft Täby Centrum har funnits i Täby sedan 1996, vi erbjuder dig hög kunskap om de produkter vi säljer samt kvalitativ rådgivning för att ge dig de rätta pusselbitarna till ett hälsosamt liv.Vi erbjuder säkra produkter från ledande varumärken som Holistic, Alpha Plus, Greath Earth, Pharma Nord, New Nordic, Better You, Weleda, Rosenserien, Sweden Eco, Q for skin, Organic Shop och många fler.I din hälsokraftbutik på stortorget i Ystad finner du ett brett utbud av hälsokost, kosttillskott, växtbaserade läkemedel, naturlig och ekologisk hudvård, supermat, ekologiska och hälsosamma livsmedel samt träningstillskott. Vi erbjuder säkra produkter från ledande varumärken som Holistic, Alpha Plus, Great Earth, Pharma Nord, New Nordic, Rawpowder, Better You, Weleda, Annemarie Börlind, Rosenserien, Dr Organic, Organic Shop, Terra Nova, Upgrit och Inika

Similar Posts