Jula ängelholm öppettider

Julas centrallager vid Europaväg 20 i Skara är norra Europas största i sitt slag med en total logistikyta om cirka 175 000 kvadratmeter, och varor körs tre mil till omlastningscentralen vid Västra stambanan i Falköping.

År 1984 startades Jula Postorder AB (nuvarande Jula AB), då även med Karl-Johan Blank som en av de lika stora delägarna. Karl-Johan Blank har varit drivande i att bygga upp varuhuskedjan med över 100 varuhus i flera länder. 1984 hade postorderförsäljningen på gården hade ökat så mycket att verksamheten behövde expandera. I samma veva flyttades verksamheten till Skara, där även det första Julavaruhuset med kombinerat centrallager byggdes, med invigning 1985.
I takt med att Jula expanderat har även en koncern växt fram, Jula Holdingkoncernen. Först ut bland de nya bolagen som knoppades av var G&K Blanks Fastigheter AB (1996) och Jula Logistics (2004).Tillverkningen av utrustning för vedhantering i Jula Industri AB avyttrades 1991. Samma år blev Lars-Göran Blank och Karl-Johan Blank ensamma ägare av verksamheten. Då började även varuhuskedjan att etableras och växa fram på den svenska marknaden. 1992 öppnades det andra Julavaruhuset, på Drottninggatan i Stockholm.

Totalt finns idag sju bolag i Jula Holdingkoncernen: Jula, Hööks, G&K Blanks Fastigheter, Jula Logistics, Wästgöta Finans, Jula Hotell & Konferens och Jula Miljö & Energi.Företaget hette i början Jula Industri AB, och sysslade då med tillverkning och försäljning av vedkapar. Jula Industri AB grundades av Lars-Göran Blank och Irene Blank 1979. Namnet Jula kommer från gården Jultorp som ligger i Larv i utkanten av Varaslätten.

Vem äger Familia Hyllinge?
Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har köpt handelsområdet Familia I skånska Hyllinge. − Det är ett klassiskt handelsområde i södra Sverige där Jula har funnits länge.
Jula AB är en butikskedja som säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare. Försäljning sker via webben och totalt över 120 varuhus i Sverige, Norge, Polen och Finland.. Jula AB är en butikskedja, tidigare även ett postorderföretag, som grundades av Lars-Göran Blank. Jula säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare. Försäljning sker via totalt 90 varuhus i Sverige (48), Norge (30) och Polen (12). Från och med den 1 september 2011 har Jula valt att upphöra med sin försäljning via postorder och webb Vill du aktivera platstjänster för Öppettider finns en enkel guide hos Google om hur du delar din plats. Om inte – så går det jättebra att söka med stadnamnet.Du surfar med en föråldrad webbläsare och utsätter din dator för säkerhetshål och begränsad funktionalitet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, eller annan modern webbläsare.

Hur många Jula butiker finns det?
Jula är familjeföretaget med 122 varuhus samt e-handel fördelat på fem länder. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv.
Jag började 1989 på Jula. Jag hade jobb innan, men låg i lumpen i Karlsborg och ville inte vara kvar på mitt gamla jobb. Så jag sökte nytt den sista tiden i lumpen. Bland annat så sökte jag tjänst som lagermedarbetare och fick napp på Jula. Det var Irene Blank som jag träffade först på Jula. Det blev klart samma dag, jag fick komma och börja direkt efter muck.I mars 2008 började Veronica arbeta på Jula Norge. Hon var nummer två som anställdes på huvudkontoret, efter VD:n, och började innan Jula hade öppnat några varuhus i Norge. Läs om hennes berättelse nedan.

När flyttar Jula i Hyllinge?
Välkommen till Jula Hyllinge! Vi finns sedan maj 2023 i Familia Köpcentrum, som du enkelt hittar genom att svänga av E4 nordost om Helsingborg, vid avfart 65. Mitt mål som varuhuschef är att du ska trivas under ditt besök hos oss. Cachad
Största orsaken till att jag stannat kvar här på Jula är att det är ett företag som ständigt är under utveckling och är på väg. Dessutom har jag personligen fått utmaningar att genomföra inom väldigt olika områden. Samtidigt är det en trygg arbetsplats med bra arbetskamrater.Per-Eric började på Jula i slutet av februari 1992, och hade inte i sina vildaste drömmar kunnat föreställa sig vilken resa det skulle bli under hans 23 år på Jula. Läs om hans tid på företaget nedan.

Flytten till nuvarande huvudkontoret och centrallagret var väldigt rolig och speciell. Planeringen inför den pågick ett tag där vi hade Exceldokument där det stod var varje person skulle sitta, vilka möbler som skulle flyttas med och vad vi skulle köpa nytt. Sen när vi väl flyttade, så insåg vi att det varken fanns tvål eller porslin. Så det var bara att åka och köpa allt sånt på IKEA, eftersom det inte gick att beställa på den tiden. Vi passade även på att skicka med beställningar till dåvarande varuhuschefen i Jönköping, Sven Thorsson (numera regionchef), med grejer från IKEA när han ändå skulle åka hit.
Malmöbutiken (Mobilia) slår upp sina dörrar, Julas tredje varuhus. På bild syns Karl-Johan och Lars-Göran på invigningsdagen, med handskrivna skyltar om häftiga erbjudanden kring sig.Förberedelserna inför butiksöppningen gick väldigt smidigt till, vårt team var väl utvalt, samarbetet var rent av exemplariskt och det var massor med positiv energi. Fram till idag får jag ett leende på läpparna när jag tänker tillbaka på dagen då det första varuhuset öppnades. Under följande år var det mycket som hände på Jula och mycket som hände mig själv. Efter sju månader ställdes jag inför en ny utmaning – jag erbjöds tjänsten som kassachef och jobbade med detta under de följande fyra åren.Åren efter växte vi snabbt i antalet medarbetare på kontoret, och vi byggde ut och flyttade runt ofta tills vi under 2006-2007 även satt i korridorerna. Då flyttade HR, ekonomi och säkerhet under ett år till ett tillfälligt kontor på Drysagården (vid Julahotellet i Skara) under tiden som bygget av det nya huvudkontoret över centrallagret pågick.

Efter ett års mammaledighet kom jag tillbaka och arbetade i receptionen innan jag började arbeta som inköpsassistent på inköpsavdelningen. Jag hade under många år kontakt med leverantörer och arbetade med inköp. Idag arbetar jag på adminavdelningen som ingår i Supply chain. Jag kände Lars-Göran och Karl-Johan sedan tidigare från en del järnvarumässor. Efter några månader på den nya tjänsten hade jag ansvaret för personal, kundtjänst och lite annat. Vi hade uppmärksammat Clas Ohlsons succé i Gallerian och de gav mig uppdraget att hitta ett liknande läge för Jula i Stockholms City. Sagt och gjort, efter några månader öppnade Jula varuhus nummer två i hörnet av Drottninggatan och Vattugatan. En lokal på tre(!) plan, inlastning, lager och butik på totalt 620 kvadratmeter. Långt ifrån ultimata förutsättningar, men allt stort har ju även en blygsam början. Så var även fortsättningen med en försiktig expansion med Malmö Mobilia som varuhus nummer tre. I början när vi öppnade det första varuhuset på Drottninggatan i Stockholm. Då gick det inga lastbilar utan vi skickade postburar istället. Det är skillnad mot idag när det går 24-metare (lastbilar) nästan dagligen. Första Kina-leveranserna kom till lagret i Skara helt osorterade. Vi fick då plocka ur allt och sedan sortera det på marken.

Snart skötte jag redovisningen på fastighetsbolaget G&K Blanks Fastigheter, och blev heltidsanställd på G&K Blanks Fastigheter. Sedan dess har bolaget blivit större och verksamheten utökats, och har idag nio dotterbolag. Från och med 2019 är G&K Blanks helägt av Jula Holding-koncernen.
Det finns flera orsaker till att jag stannat kvar på Jula, men framförallt är det att man har haft möjligheten att prova ganska många olika arbetsuppgifter under alla dessa år. Variationen av uppgifter har varit väldigt stimulerande. Jag har varit lagerarbetare, butikssäljare (i början var vi schemalagda för helgjobb i Julahuset i Skara), postorderansvarig, centrallagerchef, inköpare, produktchef, inköpschef och logistikchef.Jag var projektledare samt den som representerade beställaren på byggmöten samtidigt som vi handlade upp inredning och anställde personal. Ett krav från Lars-Göran var att han skulle ha tillgång till en svit 24 timmar om dygnet. Hotellet hade inte mindre än tre stycken sviter, vilket är ovanligt. Hotellet öppnade den 2 juli 2007, och 2012 lämnade jag Lars-Görans privata affärer som då hunnit bli en betydande verksamhet med flera olika bolag.

Får man ta med hunden in på Jula?
Endast ledarhund får följa med in i varuhuset.
Ingen har haft ett roligare jobb än jag. En stor del av livet, men så jäkla kul. Det jag är mest nöjd med under min tid på Jula är att jag har fått jobba nära ägare som alltid har gett snabba beslut och att ha anställt flera personer som idag sitter i Julas ledning. Självklart är jag även glad över att ha fått förtroendet att få etablera fler än 80 varuhus i tre länder.

Jula öppnade därför sitt andra varuhus, denna gång i Stockholm. Varuhuset hade bästa tänkbara reklamläge på Drottninggatan, mitt i huvudstadens handelscentrum. Tydliga skyltlägen har alltid varit en ledstjärna för Jula.
Det har varit roligt att vara med på resan och fått se hur Jula har växt under åren. Jag har arbetat tillsammans med många roliga arbetskamrater och lär mig något nytt nästan varje dag, vilket bidragit till att jag varit kvar i så många år.När jag började så jobbade jag var fjärde helg i varuhuset. Jag kommer ihåg första helgen, när jag och den då tämligen nyanställde Urban Andersson och Lennart Karlsson var i stort sett ensamma i varuhuset. Man fick lära sig jobbet fort. Det finns många roliga episoder under åren. Bland annat skulle Lars-Göran vid ett tillfälle utbilda personalen till optiker när vi skulle börja sälja glasögon.

När Jula etablerades i Norge 2008 var jag involverad i rekryteringarna av personal till de fem första varuhusen. I samband med att vi skulle öppna varuhuset i Ålesund i Norge, som är en otroligt vacker stad, var det stundtals en utmaning med språket. Vi skrattade mycket tillsammans med personen vi intervjuade, och vi fick vara tydliga inför intervjun att det kunde uppstå missförstånd eftersom vi pratade på respektive språk. Många gånger fick man hjälpas åt. Men det var aldrig något problem med att förklara vad Jula var för företag, eftersom vi redan var kända innan vi etablerade oss där.
Varuhusexpansionen fortsatte i allt högre takt under 2000-talet med som mest 7-8 nya varuhus årligen. Från att i den tidiga expansionen fått tjata sig till bra lägen så blev plötsligt förhållandena annorlunda. Jula var etablerat som ett starkt varumärke och en given aktör på alla externa handelsplatser. Julas citybutik på Drottninggatan stängdes och flyttade till Arninge Centrum år 2000 i samma veva som varuhuset i Kungens Kurva öppnade. Jula var på kartan på allvar i huvudstaden där senare fler varhus kom att etableras. Idag har vi åtta stycken.Per-Eric Frost, tidigare personalchef och expansionschef på Jula, var ansvarig för projektet att etablera Jula i Polen. I samband med etableringen sa han: Karin Jannesson började på Jula 1986, efter att ha fått förfrågan att hoppa in som ersättare för Karl-Johans syster som skulle vara föräldraledig. Nedan kan du läsa om hennes resa på Jula. Jula hade stora framgångar i Sverige och det var sedan länge känt att våra huvudkonkurrenter Clas Ohlson och Biltema gjorde det bra i Norge sedan mer än 10 år tillbaka. Beslut om expansion och etablering i Norge togs och vi startade upp år 2008 med ett inhyrt kontor med två platser på Lörenskog. Jag anställde Per Jacobsen som VD och en sekreterare. Det var starten på något som kan liknas vid en saga. Trots krångliga etableringsbestämmelser, men med god hjälp, fick Jula raskt igång ett antal varuhus på de bästa handelsplatserna och succén i Norge var given. Vid etablering och besiktning av handelsplatser i Norge så var Julaplanet på Hovby ovärderligt för att kunna jobba snabbt och effektivt. Jag hann skriva kontrakt på 33 varuhus i Norge innan jag gick i pension.Under andra hälften av året etablerades Jula i Polen, en marknad som med närmare 40 miljoner människor har potential att bli Julas största. Den 18:e november öppnas två varuhus i Polen, Janki och Targowek, som båda ligger i Polens huvudstad Warszawa. Daniel Adamiuk utses till Country Manager.

Varför heter Jula?
Namnet Jula kommer från gården Jultorp som ligger i Larv i utkanten av Varaslätten. År 1984 startades Jula Postorder AB (nuvarande Jula AB), då även med Karl-Johan Blank som en av de lika stora delägarna. Karl-Johan Blank har varit drivande i att bygga upp varuhuskedjan med över 100 varuhus i flera länder.
Initialt tittade man på den närmsta tätorten, Vara, men valet föll ändå på Skara. Karl-Johan hade gått på Katedralskolan i Skara och var imponerad av den handelsverksamhet som låg vid Skaraborgs mest trafikerade korsning, Vilan-korsningen vid E20 och väg 49. Karl-Johan bad Lars-Göran att kontakta Arne Norlander, som ägde Norlanders köpcenter, och de köpte efter det loss en tomt precis vid korsningen där det första Julavaruhuset byggdes och öppnades.

Jag började på Jula 1989 och sökte mig dit av en slump när jag flyttade till Skara samma år. Jag ringde runt till flera olika företag och fick några erbjudanden men fastnade för Jula.Att jag blivit kvar beror på att jag trivts bra, med arbetsuppgifter, medarbetare och ägare. Samtidigt har företaget hela tiden växt och utvecklats vilket gör att det hela tiden finns utmaningar. Det går verkligen inte någon slentrian i arbetet. Företaget har utvecklats och förändrats så mycket genom åren så det är ju nästan som att byta arbetsgivare/uppgifter då och då.

Jag började på Jula i april 1997. Efter avslutade högskolestudier till ekonom fanns inte många jobb att välja på i Skaraborg efter 1990-talskrisen. Blev därför glatt överraskad när dåvarande personalchef Per-Erik Frost ringde och undrade om jag ville ta ett vikariat för dåvarande löneadministratör. Därifrån började sedan en intressant resa inom Jula som fortfarande pågår med nya utmaningar i stort sett hela tiden. Just nu är det fullt fokus på att kunna lansera Wästgöta Finans.Från och med 2019 är G&K Blanks Fastigheter helägt av Jula Holding-koncernen, vilket jag ser fram emot synergieffekterna av att vi nu kommer närmare Jula.

Under 10 år arbetade jag på ekonomiavdelningen, men på den tiden man fick hoppa in och hjälpa till lite överallt i företaget. Man fick både sitta i kassan och hjälpa till i postorderverksamheten. Vi var bara två stycken som arbetade på ekonomiavdelningen. Det var mycket manuellt arbete och jag minns också att jag cyklade ner till banken med dagskassan ibland. Det kändes lite läskigt så jag anlitade min man som livvakt. Jag fick även agera modell i Julakatalogen.

Västerås som Julavaruhuset nummer fyra år 1996 förtjänar ett eget kapitel. Lars-Göran hade tröttnat på Skara kommuns defensiva behandling av Julas vädjan om mark för expansion. Karl-Johan hade en idé om att vi skulle titta på Bultens före detta lager i Hallstahammar. Efter några turer så blev det en fastighet på Erikslund i Västerås som vi köpte och byggde ut, och som blev varuhus nummer fyra. Andra hyresgäster i fastigheter var XL, Storköp (som direkt blev Mälardalens största matbutik) och Team Sportia. Det blev en succé för alla och ett stort lyft såväl för Jula som det nybildade fastighetsbolaget Julonen som det hette då. Julonen (som sedan utvecklades till G&K Blanks Fastigheter) köpte till mer mark och utvecklade ytterligare två fastigheter med hyresgäster. Jula har i högsta grad medverkat till att Erikslund är det största handelsområdet i Mälardalen idag.
Maria Ohlsson har arbetat med ekonomi på Jula i över 20 år. Sedan 2011 är hon anställd i G&K Blanks Fastigheter som ekonomiansvarig och har varit med både på Julas och fastighetsbolagets expansion. Maria berättar om sin tid på Jula och G&K Blanks.

Jag fick jobbet som HR- och löneadministratör på det dåvarande huvudkontoret på övervåningen i varuhuset i Skara. Tillsammans med Per-Eric Frost byggdes HR-avdelningen upp, vilket innebar att jag fick göra mycket från grunden. Bland annat att ta fram en personalhandbok, skriva policys och vara med på många rekryteringar till både de nyetablerade varuhusen och kontoret. På den tiden arbetade ungefär 80 personer på Jula, fördelat på kontor och lager.
Fokus i det nya bolaget låg på postorderförsäljning. Företaget införde en mycket aggressiv prissättning och kunderna handlade inte bara via postorder utan de flockades även till Jultorp. Kundtrycket blev efter hand så stort att familjen Blank kände att de behövde hitta en ny bra plats att bedriva både postorder- och butiksförsäljning på.En annan rolig tillbakablick är också i början av 1990-talet då vårt lager bestod av en hel del containrar och tält med lagerplats för ganska mycket produkter. På vintern var det inte ovanligt att dagen började med att man fick tina upp låsen för och komma in i containern och sen ”plocka” bland annat domkrafter från Italien som vägde över 100 kg. Som tur är har logistiken utvecklats sedan dess.Innan jag läste i Örebro så hade jag bott i Göteborg under en tid och hade planer på att flytta tillbaka. Jag och min man var bara hemma i Lidköping för att sommarjobba, när jag sprang på den dåvarande logistikchefen under en golfrunda. Han sa att jag skulle höra av mig till den dåvarande personalchefen, Per-Eric Frost, för en intervju. Jula var mitt i expansionen med två varuhusöppningar per år och det behövdes förstärkning på HR-avdelningen.

2016 var jag tvungen att begränsa min arbetstid av personliga skäl. Butikschefen erbjöd mig då deltidsanställning och på så sätt behövde jag inte lämna Jula. Ett år senare tillkom ytterligare en förändring – vi satte igång e-handel och jag hamnade i det nyskapade e-handelsteamet. Och nu, efter sex år, fick jag lära mig något helt nytt i en helt fantastisk ny grupp av människor. Min utveckling på Jula har definitivt inte varit enformig.
Det tar alltid tid att etablera sig på en ny marknad, men med den kompetens och styrka som vi har i alla led på Jula AB och Jula Poland så är jag övertygad om att det kommer att lyfta.Att vara med och genomföra bygget av Julahotellet blev en stor utmaning för mig. Det hela startade 2005 Lars-Göran var ute efter läget där ett gammalt motell stod. Lars-Göran hade alla möjliga planer för fastigheten, det var allt från studentboende, äldreboende till gigantisk bensinstation innan det beslutades att det skulle bli hotell. Sedan var det många turer innan det hotell som finns idag såg dagens ljus.Det mest spännande som jag varit med om här på Jula är uppbyggnaden av centrallagret till vad det är idag och då speciellt första gången 2005, då vi även flyttade hela gamla centrallagret. Vi skulle under fyra dagar flytta 20 000 pall, förändra hela layouten med många nya IT-lösningar. Det var tvunget att vara klart för på måndag skulle verksamheten fungera som vanligt igen.

Varuhuset markerar starten på Julas utveckling till en rikstäckande varuhuskedja i Sverige. Företaget växte kraftigt och många nya medarbetare anställdes. Det behövdes specialkompetens inom bland annat kedjedrift, logistik, inköp, marknadsföring och HR. Samtidigt tar Karl-Johan över driftansvaret för företaget.
Min titel när jag började var ”regnskapsmedarbeider” (ekonomimedarbetare), men det var ingen som riktigt visste vad jag skulle göra. I början gjorde jag ”allt”. Det var ju bara Per och jag. Och Per var i Skara på huvudkontoret i stort sett från måndag till torsdag varje vecka. Nu är jag löneansvarig för hela Jula Norge och trivs väldigt bra med det. Det bästa med att jobba på Jula är helt klart miljön med bra kollegor och möjligheterna till utveckling.Två viktigaste händelser var butiksöppningen i Targówek och införande av e-handel. Det var i Targówek som Julas verksamhet i Polen började, och när vi startade e-handel påbörjade vi ett nytt kapitel. Jag har haft turen att få delta i båda dessa händelser från början, vilket har varit viktigt för mig. I början hade vi ingen byrå som skötte korrekturläsningen när katalogen översattes från svenska till norska. Så då fick Per och jag korrekturläsa hela katalogen själva. Allt skulle förstås ske väldigt snabbt. Så det hela slutade med att vi fick hyra in min man som ”konsult” för att hjälpa till så att vi skulle kunna hålla deadline. Det blev sena kvällar på kontoret för att hinna klart. Men jag har bara fina och roliga minnen från den tiden. Historien börjar med en vedkap på gården Jultorp i utkanten av Varaslätten i Västergötland. Det är en framgångssaga präglad av nyfikenhet, drivkraft och stark entreprenörsanda. Jula är familjeföretaget som blivit en internationell koncern med flera bolag och varuhus i Sverige, Norge och Polen. Här delar vi med oss av vår historia i stort och smått.Jag började på Jula för att mitt förra jobb låg långt hemifrån och jag ville hitta något på närmare håll. Jobbet på Jula verkade väldigt intressant, med ett nystartat företag (i Norge) och många utvecklingsmöjligheter.

Vad kan man köpa på Jula?
ProdukterHeminredning.Köksartiklar.Köksmaskiner. Apparater för drycker. Matberedningsapparater. Tillagningsapparater.Städ och klädvård. Dammsugare.Personvård och hälsa.Hemelektronik. Hörlurar.Kontor. Kontorsmaterial.Brand och säkerhet.
Efter ekonomisk linje på gymnasiet arbetade jag på ekonomiavdelningen på ett tillverkningsföretag något år innan jag åkte som au pair till Kalifornien. När jag kom hem igen arbetade jag inom restaurangbranschen ett tag, men det var inget för mig. Jag sökte jobb på Jula och på den vägen är det.År 2009 hade Jula växt så stort att jag inte hade möjlighet att både vara personalchef och etableringschef. Det föll sig naturligt att jag fortsatte som etableringschef. Nästa stora grej var etablering i Polen, som var ganska mycket annorlunda än Norge i många avseenden. Förberedelserna var mycket mer omfattande med ett helt främmande språk och kultur. Jula Poland etablerade ganska snart 10-tal varuhus där bland annat Inter IKEA tillhandahöll några av lokalerna.

Det bästa med att jobba på Jula är att det alltid händer mycket och det ena halvåret är aldrig det andra likt. Att få vara med på denna händelserika resa och tillsammans med underbara kollegor är ett fantastiskt lärande varje dag.

Genom åren har det varit en hel del milstolpar för företaget som jag har varit med om. Nämnas i detta sammanhang kan: inflyttning i nya centrallagret, huvudkontorets flytt till centrallagret, öppning i Norge och öppning i Polen.Under hösten 2011 berättade min väninna att en ny svensk kedja skulle etableras på den polska marknaden. Då hade jag arbetat i några år som kassachef på stora livsmedelskedjor. Jag ville ändra något i mitt liv och tänkte att det blir ett bra tillfälle att försöka jobba utanför livsmedelsbranschen. Rekryteringen gick snabbt och redan i oktober började jag jobba på Jula.Verktyg, kostymer och kanoner. Sortimentet har minst sagt varierat under Julas drygt 40‑åriga historia, men en sak består – produkterna har varit en nyckelfaktor i Julas framgång. Julakatalogen var under många år en grundläggande del av Julas marknadsföring och därför har vi samlat alla kataloger från 1980 och framåt i ett digitalt arkiv där du kan bläddra dig genom årtiondena.

Jula omsätter cirka två miljarder SEK med 1 000 anställda, 28 varuhus och postorderförsäljning. Nu blir Jula även internationellt, eftersom det första Julavaruhuset öppnar i Trondheim i Norge. Per Jacobsen blir Country Manager.Marknaden höll på att förändras. Några av konkurrenterna, Clas Ohlson med flera, hade startat upp butiksverksamhet med stor framgång och Jula valde att göra samma sak och fokusera på varuhus.

Pia har arbetat på Jula i Skara sedan 2003. Men det var inte tanken att hon skulle bli kvar i Skaraborg efter att ha läst personal- och ledarskapsprogrammet i Örebro. Läs om hennes resa nedan.
Själv har jag utvecklats och fått utökat ansvarsområde till ekonomiansvarig. Med stöd från controller på Jula ansvarar jag även för koncernbokslut och årsredovisningar. Jag har också ett nära samarbete med revisorerna och inför bokslut och revision kan det bli mycket att göra för att hinna få alla siffror på plats.Mikael Fellbrandt (ekonomichef) Kerstin Halvordsson (ekonomiassistent) och jag anställdes samma år och vi satt alla under flera år i samma rum i Julahusets andra våning, säger Maria. Lars-Göran Blank kom ofta in till Mikael, som redan då var ekonomichef. Kerstin och jag vässade då öronen lite extra för att informera oss, minns Maria. Det var den tidens personalinformation. En gång gav Lars-Göran – efter en inköpsresa – pärlhalsband till alla tjejerna på kontoret, dåtidens bonus! Det finns många roliga minnen från åren då Julaandan skapades.

En produkt som inte finns att köpa hos oss idag är kostymer. Det var något som köptes in från Kina som bland annat testades att säljas i Julahuset i Skara.
Sedan har jag blivit kvar. Vi var inte många på lagret på den tiden. Vi var väl 7-8 stycken, ett gott gäng. Man får säga att det har utvecklats en del sedan dess. På den tiden låg lagret där Jysk är idag i Skara. Dessutom hade vi cirka 20 containrar och lite tält och annat för att få plats med alla produkter. Det skulle funka även när det var 20 minusgrader. Det var ofta som vi fick värma upp låsen med gasol för att komma in i containrarna.

Hur betalar jag Jula?
Betalningsalternativ på vår E-handelKortbetalning.Direktbetalning via bank.Swish.PayPal.Faktura.Klarna.Presentkort från Jula.
Förutom mitt arbete inom Jula så har jag under de flesta åren arbetat med Lars-Göran Blank och hans privata affärer. Otroligt lärorikt och givande på många plan. Vi byggde upp ett stort fastighetsbestånd inom Skara kommun med hyresfastigheter blandat med affärslokaler. Till detta kom restaurangverksamhet och drift av bowlinghall. Vitt och brett, men det är inget som skrämmer en entreprenör som Lars-Göran Blank.

Jula öppnar sitt stora konceptvaruhus i Kungens Kurva i Stockholm, i Nordens ledande handelsområde. Det var Julas första Big box-varuhus, vilket blev mallen för flera kommande varuhus.
Jag hade ett mycket bra och viktigt samarbete med Per-Eric. Vi besökte samtliga nyetableringar från och med 1992 tillsammans innan jag signerade kontrakt. Många resor blev det under den tiden, men de har varit viktiga även för fastighetsbolagets utveckling som vi jobbade med tillsammans under många år.Hösten 1998 sökte och fick jag jobbet som redovisningsekonom på dåvarande Jula Postorder AB. Då hade Jula precis öppnat sin femte butik, i Uppsala. Totalt hade Jula ungefär 250 anställda. Över 20 år senare är jag kvar, men på G&K Blanks fastigheter. Jula har växt under åren, vilket även fastighetsbolaget har gjort.

Livsmedel är inget vi säljer i våra butiker idag, men så har det inte alltid varit. Under 90-talet kunde man nämligen handla bland annat nudlar hos oss, som var en riktig storsäljare.
En tradition när Jula öppnar nya butiker i Sverige är att det ska serveras smörgåstårta. Det är inget som är särskilt vanligt här i Norge, men det var ett önskemål att även Jula Norge skulle fortsätta med den traditionen. Så när Jula Norge skulle öppna sin första butik i Trondheim (Lade) blev det min uppgift att hitta någon som kunde leverera smörgåstårta. Men det fanns ingen i närheten som ville göra det. Till slut hittade jag en svensk leverantör som kunde leverera över gränsen. Det gick ju bra i Trondheim som ligger så nära gränsen. Men när nästa varuhus skulle öppnas i Haugesund blev det genast lite värre. Det löste sig till slut där också, men då var det för att de hade en svensk anställd i bageriet som kunna ta sig an uppgiften. Hittills är det inget varuhus som ännu inte har haft smörgåstårta vid invigningen.Jag började på Jula 1985, precis när Jula flyttade från gården Jultorp till Skara. Jag var med några månader på Jultorp. Jag satt på kontoret på andra våning tillsammans med Lars-Göran, Irene och Marianne. Anledningen till att jag sökte mig till Jula var att jag fick en tjänst som jag tyckte passade mig.

Några år tidigare köps fastigheter bestående av drygt 18 000 kvadratmeter av G&K Blanks Fastigheter på Stallsikens handelsområde i Skövde. Det leder till att Julas andra varuhus i Skaraborg, Skövdevaruhuset, kan öppna sina dörrar.
Jula Hotell är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet. Idag finns fyra hotell i koncernen; Skara Konsthotell, Skara Stadshotell, Hotell Gyllene Uttern och Gysinge Herrgård. I koncernbolaget ingår även en stugby med camping och äventyrsgolf i Skara.

Jula är familjeföretaget med 122 varuhus samt e-handel fördelat på fem länder. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Vi vill att människor ska vilja fixa saker själva och vi erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser.
G&K Blanks Fastigheter är ett privat fastighetsbolag som vill vara nära hyresgästen. Koncernbolaget arbetar i en flexibel och kundnära organisation med god kompetens och nära till beslut. I dag äger bolaget lokaler med en sammanlagd yta på cirka 300 000 kvadratmeter.Hööks är Skandinaviens ledande företag inom hästsportsbranschen och har ett stort sortiment för ryttare, häst och hund. Hööks har 64 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland, men också en välbesökt e-handel.Jula Miljö & Energi är Jula Holdingkoncernens energibolag. Koncernbolaget bildades i början av 2020 när koncernen köpte en vindkraftspark i Tanumshede. Bolaget har även investerat i ett flertal företag som satsar på innovativ miljöteknik. Bland dem hittar vi exempelvis Biosorbe, LifeClean och Ljusgårda. Wästgöta Finans grundades med insikten om att vanliga människor behöver en skjuts för att förverkliga sina mål. Målen kan vara olika beroende på var i livet vi befinner oss, men behovet av en pålitlig och kunnig långivare förändras aldrig. Det är där Wästgöta Finans kommer in. Jula Logistics säljer tjänster inom logistik och lager. Med siktet mot att bli ett av Sveriges attraktivaste logistikområde, blev köpet av torrhamnen i Marjarp utanför Falköping startskottet för Jula Logistics. Bland kunderna hittar vi exempelvis PostNord, Volvo Cars och Samskip. Koncernbolaget är även fastighetsägare till Julas centrallager i Skara på totalt ca 178 000 kvadratmeter.

jem & fix är ett danskt familjeföretag med lågprisbyggmarknader i Danmark, Sverige och Norge. Organisationens grundfilosofi är att skära ner på det som är överflödigt för att hålla nere priserna. Det här gör att vi kan erbjuda en stark prisgaranti som garanterar dig att vi alltid är billigare än våra konkurrenter.
jem & fix öppnade sina första butiker i Sverige år 2005 och har idag över 60 butiker runt om i landet. Vi är en expansiv organisation och öppnar kontinuerligt nya butiker för att vara nära alla våra kunder. Vi har även en e-handel och erbjuder utvalt sortiment online.Våra butiker är självbetjäningsbutiker. Det innebär att vi organiserar butikerna på ett tydligt och överskådligt sätt så att du som kund enkelt kan hitta varorna på egen hand. Den tydliga uppbyggnaden gör att vi kan ha mindre personal i butikerna och är en av orsakerna till att vi kan erbjuda de lägsta priserna till dig som kund.

Om du ska flytta hemifrån eller bara önskar utvidga möjligheterna hemma har vi köksartiklar, hushållsmaskiner, heminredning och elektronik som täcker dina behov. Upptäck vårt breda sortiment kring hem och hushåll redan idag.Jula AB är en butikskedja, som grundades av Lars-Göran Blank. Jula säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare inom bygg och trädgård. Försäljning sker via webben och totalt 97 varuhus i Sverige (52) bl.a. i Skara, Varberg, Karlstad, Hudiksvall, Gävle, Stockholm, Kalmar, Norge (33) och Polen (12) med ett totalt antal anställda på ca. 3000. Jula startades 1979 på gården Jultorp i Västergötland. I oljekrisens spår börjades allt med tillverkningen av Julakapen. Tillverkningen av utrustning för vedhantering i Jula Industri AB upphörde 1991. Från och med den 1 september 2011 valde Jula att upphöra med sin försäljning via postorder och webb. Webbhandeln återupptogs igen i juni 2017. År 2017 var omsättningen för hela koncernen 6,5 miljarder svenska kronor. Namnet Jula kommer från gården Jultorp i socknen Bitterna i utkanten av Varaslätten. Jula har sin egen CSR-avdelning (Corporate Social Responsibility) med specialister inom socialt ansvar och etik, miljö, återvinning, material och kemikalier, produktkvalitet, produktsäkerhet och produkttester. För att hantera nationella förväntningar har man även CSR-samordnare i Polen och Norge. Julas reklamblad ges ut åtminstone en gång i månaden och presenterar särskilda erbjudanden för perioden. Katalogen innehåller alla produkter som saluförs under katalogperioden.

Hämta i varuhus är en tjänst där vi skickar ordern från vårt centrallager till ditt valda Julavaruhus. Beställningen görs via vår hemsida, JulaAppen eller i varuhuset och leveransen är helt kostnadsfri.

JULA i närheten av Gripenhallen Ängelholm på Koordinater.se: Hitta med karta och koordinater till JULA i närheten av Gripenhallen Ängelholm, Ängelholms kommun.
Företag som ingår samma kategori är till exempel Bauhaus, Biltema, Blomsterlandet, ByggMax, Granngården, Hornbach, Jem & Fix, Jotex, Jula, K-Rauta Om du har …Letar du efter det senaste reklambladet från Rusta? Det finns hos Kiimbino. Titta på Rusta-erbjudanden giltiga från 22/02/2023 och spara pengar! | Ängelholm

Du hittar Granngården butiker i hela Sverige och nya butiker tillkommer hela tiden. Letar du efter en Granngården butik i Ängelholm eller nära dig? Vi har samlat alla Granngården adresser i Ängelholm. Låt oss automatiskt identifiera din plats eller sök efter Ängelholm för att hitta närmaste Granngården butik. Se till att kontrollera Granngården butikssida för din plats för korrekt information om öppettider och tjänster.

Vilket land kommer Jula ifrån?
Historien börjar med en vedkap på gården Jultorp i utkanten av Varaslätten i Västergötland. Det är en framgångssaga präglad av nyfikenhet, drivkraft och stark entreprenörsanda. Jula är familjeföretaget som blivit en internationell koncern med flera bolag och varuhus i Sverige, Norge och Polen.
Granngården har öppet nästan alla dagar i veckan, inklusive söndagar. På allmänna helgdagar, som jul, kan öppettiderna för Granngården variera. Se de aktuella öppettiderna högst upp på den här sidan eller kolla in webbplatsen Granngården för öppettider på:I genomsnitt sparar vårar prenumerander flera tusentals kronor tack vare våra uppdateringar. Om du avslutar din prenumeration kommer du inte längre få dessa.

Du kan enkelt hitta aktuella Granngården öppettider i Ängelholm genom att välja din filial. Gå till ”filialer” och klicka på platsen för att hitta öppettiderna för din Granngården butik.
Vi förstår om du vill få din Granngården-beställning samma dag. I storstäder är detta ibland möjligt, men vanligtvis ligger leveranstiden på 1-2 arbetsdagar. Tyvärr är det inte alltid så. Detta kan ha olika anledningar, såsom leveransalternativ och när du beställer din vara, men det beror också på hur upptagen Granngården är och/eller leveransadressen. Därför kan den beräknade leveranstiden vara upp till 3-4 arbetsdagar eller mer. Besök alltid webbplatsen Granngården eller se den aktuella reklamblad, giltig från 26-06-2023 till 02-07-2023, där undantag ofta nämns tydligt.Du kan enkelt hitta aktuella Granngården öppettider i Ängelholm genom att välja din filial. Gå till filialer och klicka på platsen för att hitta öppettiderna för din Granngården butik.Granngården har mycket intressanta erbjudanden som Gungstativ, Första hjälpen-skåp 31x52x10 cm och Anslut fläkt, så vi förstår verkligen att du vill få dessa på Granngården i Ängelholm. Tyvärr finns det inte alltid en Granngården butik i närheten, vänligen ange din plats för att ta reda på vilken butik som ligger närmast Ängelholm.Öppettiderna för Granngården i Ängelholm visas på sidan för denna specifika butikskedja. På så sätt kan du alltid kontrollera om Granngården-butiken är öppen på söndagar.

Kan man handla online på Jula?
Hämta i varuhus är en tjänst där vi skickar ordern från vårt centrallager till ditt valda Julavaruhus. Beställningen görs via vår hemsida, JulaAppen eller i varuhuset och leveransen är helt kostnadsfri.
Veckans erbjudanden från reklamblad gäller från 26-06-2023 till 02-07-2023 är giltiga i din Granngården butik i Ängelholm. De bästa erbjudandena på Granngården Ängelholm är: Gungstativ, Första hjälpen-skåp 31x52x10 cm och Anslut fläkt. Svea’s sortiment av fyrverkerier sträcker sig från raketbatterier till bombtårtor i skepnad av multibatterier men också mindre artiklar såsom våra populära airbombs. Inför varje säsong släpper vi ett fullproppat Sveablad med kampanjer och nyheter. När du går in i en Sveabutik kan du vara säker på att träffa personal som är fyrverkeriintresserade och kunniga. Personalen kan hjälpa dig att välja fyrverkerier som passar din budget och förväntningar. Här finner du närmaste butik snabbt och lätt.Vi har tagit fram två bombtårtor som är identiska förutom den dominanta effektfärgen i dem! Embla har rosa och silvereffekter, Ask har ljusblå och silver. Ni väljer vilken av dem som passar er. När ni bestämt er för vilken tårta/färgkombination ni vill ha, får ni ett specialgjort klistermärke (se här bredvid) ni kan klistra på för att dölja färgnyansen och för att inte avslöja något i förväg.

Hur betalar man på Jula?
Betalningsalternativ i våra varuhusKortbetalning (Visa, MasterCard, American Express)Kontantbetalning.Presentkort och bonuscheckar från Jula.Faktura: JulaClub- eller JulaPro faktura-konto.Swish.
Helsingborgs Dagblad grundades, under namnet Helsingborgs Tidning, av boktryckaren Nils Jönsson. Redaktionen låg bara ett stenkast från platsen där den nu ligger, vid Rådhustorget. HD:s uppdrag är att rapportera om lokala händelser, med utblick mot Sverige och världen. Det uppdraget har vi tagit på största allvar i över 150 år.

Similar Posts