Kawasaki 250 Kx 1990

Car.info arbetar främst med personbilar och lätta nyttofordon. Information som visas på övriga fordon, så som motorcyklar, husbilar och lastbilar, är ofullständig.Vi saknar information från tillverkaren om detta fordon. Detta kan bero på att vi saknar stöd för just denna tillverkare eller att fordonet är för gammalt. Vi jobbar hela tiden på att förbättra vår täckning. 4. Bra kundservice: MotoXtreme har en kompetent och hjälpsam kundservice som är tillgänglig för att svara på frågor och hjälpa till med eventuella problem. …men eftersom man blivit lite smartare så började jag lungt. Bara för att kolla så det inte var ett helt galet infall så köptes en kinafiddy för 4000:- bara för att få känslan av att vara 15 och det är ju en billig grej om man inser att man defacto är över 40 och det är helt fel. Men det galna infallet var ju helball och efter ett år så började letandet efter en RIKTIG maskin.Detta var innan jag visste man kunde renovera, så bilen styrdes mot Honda i Göteborg. Fick ett kostnadsförslag på 5 papp ??? det kändes j***ligt dyrt, så börja härja runt på nätet. Upptäckte att butiker med originaldelar blommar det inte av i Sverige, så fortsatte letandet utomlands – Ebay såklart. I USA däremot så är utbudet 100-gånger bättre och priserna också.MEN letandet efter lösningar fortsatte givetvis, och nu dök en ännu bättre möjlighet upp. Jag hittade en tillverkare av kolvar i samma kvalitet som original! Kolvar som tillverkas i samma fabriker som andra eftermarknads ”märkes” kolvar görs. Stor chans att du redan kör på en! Troligen startade dessa ”märkeskolver” sin bana i väst men man flyttade delar av tillverkningen till låglöneländer (med bibehållen kvalitet), men istället för att ge DIG ett bättre pris så fyller man sina egna fickor. Tyvärr så vill dessa märken behålla sin ”höga status” och höga pris – den som betalar för det, det är DU!

Vi tar Apple som exempel en gång till, för ett par år sedan började det läcka ut om arbetsförhållandena i Kina på Apples fabriker. Apple fick mycket stryk i media och sa att lönerna höjdes med 400%. Konsekvensen för priset på en iPhone blev knappt märkbart. Googla ”apple chines workers salery” så får ni se själva. Skulle lönekostnaderna höjas 400% på Volvo – ja, do the math. (Apple är inte ensamma, ALLA tillverkar i Asien)
Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.Exakt som min Kinafiddy jag köpte (baserad på Honda CRF) – tillverkning i billiga material/legeringar, maskiner med toleranser som ligger på 0,1 mm, outbildad personal – hojen liknar en CRF, fungerar, och ibland har man till och med tur att det blir \\\”ok\\\” – Men den går inte att sälja som en Honda. I Kina får man helt enkelt det man begär, man förhandlar aldrig om priset – bara slutresultatet.

Det hela började med en man som passerade 40… alla som gjort det vet vad det innebär – KRIS!! En del skaffar en cab, andra en båt. Vissa gör som jag man tänker efter på vad som var ball när man var ung och fräsch. I mitt fall var det 80 kubikare vid 15 års ålder, jag skippade moped (allt som skedde då är preskriberat…).
Samma sak är det givetvis åt andra hållet, vi tar Apple som exempel igen. Apple har stränga specifikationer som ska uppfyllas och då får man slutresultat därefter. Som vi sagt tidigare på sidan; den enda faktor man kan ”spara” på, det är lönekostnaden. (Fabriken får heller inte betalt för produkter som inte uppnår specifikationerna, alltså meningslöst). Så då återstår bara valet av produktionsland kvar.

Exakt som min Kinafiddy jag köpte (baserad på Honda CRF) – tillverkning i billiga material/legeringar, maskiner med toleranser som ligger på 0,1 mm, outbildad personal – hojen liknar en CRF, fungerar, och ibland har man till och med tur att det blir ”ok” – Men den går inte att sälja som en Honda. I Kina får man helt enkelt det man begär, man förhandlar aldrig om priset – bara slutresultatet.

Glöm inte att Apples produkter tillverkas i Kina. Trots det är det folks uppfattning att tillverkning i Kina (Asien) innebär skräpprodukter?! Man kan enkelt säga så här angående tillverkning i Asien – säg vad du vill ha, och vad du vill betala för det. Exempel: Vill man bara betala 5$ för en kolv, ja då får man en kolv som kostar 5$ – det som händer är att tillverkaren använder annat material, tunnare gods, outbildad personal, billiga maskiner (toleranser som inte är inom specifikationer om 0,001 mm) med mera.Man kom ju ihåg det där härliga draget från 80 kubikarn, men man glömmer av sig… Att gå från puttrande fiddy till en rejäl 2-takt höll på att sluta redan första turen – BRAAAAAAAAAAAP!!! – hade helt glömt det där sista trycket när man når fullt varv. Satt lite halvlojt tillbaka (fiddystajl)… vurpan var en millisekund borta.

…så vad hände då med idén om OEM till bättre pris. Jo, den är levande men lagd på is – men kontakterna finns fortfarande och vi kan erbjuda dig som söker delar som inte ingår i mx365 utbud. Detta till ett pris som är ca. 20% under det som erbjuds på Svenska sidor idag. Det du får ”stå ut” med är att leveranstiden är 1-2 veckor. Vi har tillgång till delar för alla de stora tillverkarna såsom Honda, KTM, Kawasaki, Yamaha, Suzuki, Husqvarna. Kontakta oss bara så hjälper vi dig! Det som den Svenske generalagenten har tillgång till, har vi också (i stort sett alla tillverkare har sina centrallager i Holland varifrån hela EU förses)
Jag valde att gå under ett eget namn och det är så mx365 skapades, ett märke som ger DIG benefit av att tillverkningen sker i Asien. Alla våra produkter tillverkas enligt tillverkarens specifikationer och har samma kvalitet. Du köper alltså kvalitet enligt OEM men till ett billigare pris….så vad hände då med idén om OEM till bättre pris. Jo, den är levande men lagd på is – men kontakterna finns fortfarande och vi kan erbjuda dig som söker delar som inte ingår i mx365 utbud. Detta till ett pris som är ca. 20% under det som erbjuds på Svenska sidor idag. Det du får \\\”stå ut\\\” med är att leveranstiden är 1-2 veckor. Vi har tillgång till delar för alla de stora tillverkarna såsom Honda, KTM, Kawasaki, Yamaha, Suzuki, Husqvarna. Kontakta oss bara så hjälper vi dig! Det som den Svenske generalagenten har tillgång till, har vi också (i stort sett alla tillverkare har sina centrallager i Holland varifrån hela EU förses)Samma sak är det givetvis åt andra hållet, vi tar Apple som exempel igen. Apple har stränga specifikationer som ska uppfyllas och då får man slutresultat därefter. Som vi sagt tidigare på sidan; den enda faktor man kan \\\”spara\\\” på, det är lönekostnaden. (Fabriken får heller inte betalt för produkter som inte uppnår specifikationerna, alltså meningslöst). Så då återstår bara valet av produktionsland kvar.

Insåg tidigt att detta kommer ta mycket tid i anspråk och frågade en kille jag träffat online i spel på paddan (Clash of Clans). Eftersom vi pratat mycket cross i chatten visste jag att han hade ett genuint intresse. Han tackade omgående ja – Sebastian var med på tåget!
MEN letandet efter lösningar fortsatte givetvis, och nu dök en ännu bättre möjlighet upp. Jag hittade en tillverkare av kolvar i samma kvalitet som original! Kolvar som tillverkas i samma fabriker som andra eftermarknads \\\”märkes\\\” kolvar görs. Stor chans att du redan kör på en! Troligen startade dessa \\\”märkeskolver\\\” sin bana i väst men man flyttade delar av tillverkningen till låglöneländer (med bibehållen kvalitet), men istället för att ge DIG ett bättre pris så fyller man sina egna fickor. Tyvärr så vill dessa märken behålla sin \\\”höga status\\\” och höga pris – den som betalar för det, det är DU!Vi tar Apple som exempel en gång till, för ett par år sedan började det läcka ut om arbetsförhållandena i Kina på Apples fabriker. Apple fick mycket stryk i media och sa att lönerna höjdes med 400%. Konsekvensen för priset på en iPhone blev knappt märkbart. Googla \\\”apple chines workers salery\\\” så får ni se själva. Skulle lönekostnaderna höjas 400% på Volvo – ja, do the math. (Apple är inte ensamma, ALLA tillverkar i Asien)

Eftersom man är entreprenör så började man givetvis leta lösningar – det måste gå att kunna erbjuda originaldelar till ett bra pris även i Sverige! Utan dyr frakt – tull – och lång leveranstid. En idé utformades men föll på parrallellimport, dryga böter att parrallellimportera märkesvaror in till EU (ett känt fall är Lewis jeans, kostade en Engelsk kedja åtta siffrigt i böter). Men en sann entreprenör fortsätter letande efter lösningen – en ny kontakt hittades i EU. Arbetet med en hemsida påbörjades för att erbjuda original OEM delar ca. 20% under det som erbjuds av svenska handlare idag.

Similar Posts