Kinder Maxi King

Ferrero Scandinavia AB har meddelat att man återkallar några partier Kinder-chokladprodukter från handeln. Enligt företaget vidtas återkallelsen som en försiktighetsåtgärd, eftersom det i några länder väckts en misstanke om ett samband mellan dessa produkter och salmonellasmitta. Företaget berättar också att salmonella inte konstaterats i en enda av Kinder-produkterna på marknaden och att företaget inte mottagit någon respons om saken från konsumenterna.Nu utökar tillverkaren Ferrero sitt återkallande av Kinderprodukter tillverkade i Arlon, Belgien med ytterligare tre sorter: Kinder Happy moments mini mix, Kinder maxi samt Kinder Schokobons, skriver Livsmedelsverket på sin hemsida.

Över 125 fall av salmonella har hittills konstaterats i Europa med koppling till Kinderprodukter. Även i Sverige har ett mindre antal fall av salmonella upptäckts som kan kopplas till den populära chokladen.
Sedan tidigare har hela produktionen av Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100 gram och Kinder Shoko-bons från samma fabrik återkallats.

I Sverige har fyra fall insjuknat med samma stam av Salmonella som i det internationella/europeiska utbrottet. Fallen, som alla är barn, har insjuknat från januari till mars och bor i flera olika regioner. Flera av fallen har ätit Kinderchoklad och det utreds nu ifall produkter från fabriken i Belgien även har nått Sverige.Under våren har det fortsatt rapporteras in många sjukdomsfall, främst barn under tio år, med stammar av Salmonella som även har identifierats i tillverkningen av Kinderprodukter vid Ferreros fabrik i Belgiska Arlon. I Sverige rör det sig om totalt fyra fall, det senaste insjuknat i mars. Samtliga Kinderprodukter från fabriken har återkallats, se Livsmedelsverkets webbplats:

Vad kostar en Kinder Maxi?
Kinder Maxi från varumärket Kinder är en produkt under kategorin Godispåsar, är just nu billigast hos Willys och kostar 29,90kr. Kinder Maxi har 8.7g protein, 53.5g kolhydrater, 34.8g fett och 564kcal per 100g. Kinder Maxi är från Tyskland och väger 210g.
I utbrottet konstaterades cirka 450 fall i 16 länder i Europa och Nordamerika med någon av två olika stammar av monofasisk Salmonella Typhimurium. Stammarna identifierades även i tillverkningen av Kinderprodukter vid Ferreros fabrik i Belgiska Arlon. I Sverige har den ena, mer dominerande utbrottsstammen, återfunnits hos fem sjukdomsfall, vilka i likhet med huvuddelen av utbrottsfallen i övriga länder varit småbarn. Sedan fabriken stängdes ner för sanering i april och samtliga Kinderprodukter producerade vid denna återkallades har antalet sjukdomsfall kopplade till utbrottet sjunkit snabbt och utbrottet bedöms vara över.

Antalet nya konstaterade fall med monofasisk Salmonella Typhimurium kopplade till Kinderprodukter producerade i en fabrik i Belgien minskade drastiskt efter produktionsnedstängning och återkallande. Inga konstaterade svenska fall som har ätit kontaminerade produkter har insjuknat sedan i mars och utbrottet bedöms vara över.
Här i utbrottsarkivet finns information om avslutade utbrott. Detta är ett arkivmaterial och länkar kan vara brutna samt information kan vara inaktuell.

Vilka Kinder kan man äta?
Kinder Bueno White.Kinder Milk Slice.Kinder Pingui.Kinder Délice.
Folkhälsomyndigheten (Fohm) är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för en bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.Företaget Ferrero, som tillverkar choklad av märket Kinder, har nu konstaterat att produkter från fabriken i Belgien som skulle kunna orsaka salmonellainfektion har nått den svenska marknaden. Med anledning av detta har vissa Kinderprodukter återkallats. Mer information om vilka specifika produkter det gäller återfinns via Livsmedelsverkets webbplats (livsmedelsverket.se).Återkallanden har skett i flera länder med anledning av starka epidemiologiska samband till produkter från aktuell fabrik. Livsmedelsverket söker och har efterfrågat information om vilka produkter som finns på den svenska marknaden.

{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Ta del av våra exklusiva rabatter och erbjudanden i mailen! Gå med i vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad med de senaste erbjudandena och rabatterna. Vi lovar att inte mailbomba 🙂

Kan man äta Kinder Maxi?
Sedan tidigare har hela produktionen av Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100 gram och Kinder Shoko-bons från samma fabrik återkallats. Livsmedelsverket uppmanar den som köpt produkterna att inte äta dem utan kontakta Ferreros konsumentteam.
På kolonialvaror går vi igenom lagret nördigt mycket. Det är (typ) alltid i sin ordning men vi vill ha kontroll så vi gör det ändå. Upptäcker vi att vi köpt för mycket av en vara så säljer vi ut i fyndhörnan innan datum blir kort. Oftast kan de användas långt efter datum också.Innehåll/ingredienser:(SE) CHOKLADKAKA AV MJÖLKCHOKLAD MED MJÖLKFYLLNING. Ingredienser: MJÖLKCHOKLAD 39% (socker, HELMJÖLKSPULVER, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: lecitiner (SOJA), vanillin), socker, SKUMMJÖLKSPULVER, palmolja, SMÖRKONCENTRAT, emulgeringsmedel: lecitiner (SOJA), vanillin. Mjölkbeståndsdelar totalt: 33% – Kakaohalt totalt: 13%. Kan Innehålla GLUTEN.Ingredienser: MÆLKECHOKOLADE (MJÖLKCHOKLAD) 40% (sukker, HELMELK (SØDMÆLKS) pulver, kakaosmør, kakaomasse, emulgator: lecitiner (SOJA); vanillin), sukker, SKUMMETMELK (SKUMMJÖLKS) pulver (18%), palmolie / palmolja, konsentrert SMØR (SMÖRKONCENTRAT), emulgator: lecitiner (SOJA), vanillin. Mælkeandel / Mjölkbeståndsdelar / Melkekomponenter totalt: 33% – Kakaoandel / Kakaohalt / Kakaokomponenter totalt: 13%

För att kunna skriva ett omdöme måste du verifiera att du har köpt produkten genom att ange ditt ordernummer samt din e-postadress. Ordernumret hittar du till exempel i orderbekräftelsen du fått på mail. Sök på ”partykungen” i din mail så bör du hitta den!
MÆLKECHOKOLADE 28,5% (kakaosmør, sukker, SØDMÆLKSPULVER, kakaomasse, emulgator: lecithiner (SOJA); vanillin), frisk pasteuriseret MÆLK (14,5%), sukker, karamel 11% (sødet kondenseret MÆLK, sukker, HASSELNØDDER, palmeolie, aroma), HASSELNØDDER (10,5%), palmeolie, SKUMMETMÆLKSPULVER (5,5%), HVEDEMEL, koncentreret SMØR, rismel, stivelse, emulgatorer (mono- og diglycerider af fedtsyrer, lecithiner (SOJA)), salt, vanillin, fortykningsmiddel (taragummi), hævemiddel (natriumhydrogenkarbonat).

Vilka kinder-produkter ska man inte äta?
Kinder-produkter återkallasKinder Surprise 20g: bäst före-datummärkning mellan 11.7.2022 och 7.10.2022.Kinder Surprise 20g pink: bäst före-datummärkning mellan 11.7.2022 och 7.10.2022.Kinder Surprise 20g x 3-pack: bäst före-datummärkning mellan 11.7.2022 och 7.10.2022.Kinder miniägg: bäst före-datummärkning 21.8.2022.
Som en del i Ferreros stöd för cirkulär ekonomi tillkännagav vi år 2019 att vi åtar oss att göra 100 % av våra förpackningar återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara till år 2025.Du väljer själv i checkout vilket leveranssätt du önskar: DHL ombud, PostNord ombud, Budbee Box, Budbee hemleverans eller PostNord hemleverans. För mindre ordrar som ryms i brevlådan erbjuds även Postnord Varubrev. Alla ordrar packas i regel på förmiddagar (vardagar) och skickas på eftermiddagen. Beroende på belastning är leveranstiden 1-3 vardagar för de flesta adresser inom Sverige. Vi levererar också till de flesta länder i Europa. Verksamheten drivs av Pikky Kiosk AB med säte på Ekerö utanför Stockholm. Vi startade 2020 och erbjuder ett handplockat utbud med bara läckerheter inom konfektyr, snacks, godis, dryck och choklad. Pikky står för den kräsne konsumenten som vi tycker är värd det bästa! Vi levererar till hela Sverige direkt från vårt eget lager på Ekerö.

Finns det fortfarande salmonella i Kinder?
Kinderägg återkallas efter salmonellalarm Flera personer som som ätit chokladäggen har drabbats av salmonella. – Den som har dessa produkter hemma bör inte äta dem, säger Mats Lindblad på livsmedelsverket. Ett salmonellautbrott pågår just nu i Europa och även i Sverige har flera fall upptäckts, enligt Livsmedelsverket.
Pikky Kiosk säljer till största delen lösgodis. Vänligen notera att Ångerrätt inte gäller för varor som snabbt kan försämras eller snabbt bli för gamla eller för en vara som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att spara cookies. Läs mer.

För andra varor än godis kontakta oss inom 14 dagar för att utnyttja ångerrätt. Du måste själv betala returfrakt och posta varan till: Pikky Kiosk AB, Bryggavägen 109 A,178 31 Ekerö. Varan måste vara oöppnad. Återbetalning kommer att ske inom 30 dagar. Vid återbetalning kommer den att göras via det betalningsalternativ som Kunden först valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Hur många gram är en Kinder Maxi?
Handla Kinder Maxi, 21 g från Ferrero online på Mathem.
Observera att vid PostNord hemleverans måste du själv välja dag för leverans. Detta göra via spårningslänk eller via PostNord-appen. Välj inte dag skickas paketet åter. Vid ej uthämtat paket debiteras en administrativ avgift på 100 kr plus kostnad för returfrakt.Om det är fel på vara eller om vara saknas ska Kunden kontakta Pikky Kiosk omedelbart. Om en vara saknas eller är skadad krediteras den felaktiga varan. Pikky Kiosks ansvar är alltid begränsat till varans värde. Återbetalning kommer att ske inom 30 dagar. Vid återbetalning kommer den att göras via det betalningsalternativ som Kunden först valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Pikkypåsen innebär att vi plockar lösgodiset åt dig. Du kan välja mellan olika innehåll såsom Mix, Klädda, Sura, Salta och Choklad. Du väljer själv vikt.Om du själv vill plocka din egen påse, går du in på respektive sort och lägger till dem i varukorgen. Efter lagd order plockar vi lösgodiset åt dig. Vi plockar i skopor och en skopa motsvarar ca 50 gram. Priset per skopa är från 4,40 kr, det vill säga från 8,80 kr per hekto.Jag har använt godisworld och det är en helt fantastisk upplevelse, mycket professionell personal, från köpsamtalet med kundtjänst till att få godiset och speciellt det bästa att njuta av det 😉🙂 kan bara varmt rekommendera detta företag och många bra rabatter och tävlingar och Laster av läckra godis… 🍀🍀🙂🙂🙏🙏Bästa godiswebbshoppen på nätet jag har handlat på, de har precis de produkter jag vill ha när jag köper hos dem, leveransen är också på topp, jag kan verkligen rekommendera dem

Beställde ett paket med amerikanska godsaker till min pappas hem – supersnabb leverans, lätt att beställa och spåra. Skulle ge 10 stjärnor om jag kundeJag har beställt två gånger, och har varit mer än nöjd, då klubban alltid varit superfräsch. Förra gången hade de inte allt godis på lager i min blandade beställning, så som en tröst gav de mig mycket mer godis i påsen. Fantastisk. 👌🏼

Är det gluten i Kinder Maxi?
Ingredienser: MJÖLKCHOKLAD 39% (socker, HELMJÖLKSPULVER, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: lecitiner (SOJA), vanillin), socker, SKUMMJÖLKSPULVER, palmolja, SMÖRKONCENTRAT, emulgeringsmedel: lecitiner (SOJA), vanillin. Mjölkbeståndsdelar totalt: 33% – Kakaohalt totalt: 13%. Kan Innehålla GLUTEN.
“Även om ingen av våra Kinder-produkter som släppts på marknaden har testats positivt för salmonella och vi inte har fått några konsumentklagomål, tar vi detta på största allvar eftersom konsumentvård är vår högsta prioritet”, skriver Ferrero.

Similar Posts