|

Knaus Husvagn Reservdelar

Kontakta ett besiktningsföretag, och hör med dem vilka tekniska förändringar du behöver göra på husvagnen för att de ska kunna godkänna den vid den registreringsbesiktning som måste göras. Hör även med besiktningsföretaget om du kommer att behöva några intyg från tillverkaren eller annan.

Du får köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. Släpvagnens och bilens sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 4 250 kg.
*) Lägg inte vajern runt kulhalsen om det finns en ögla att fästa den i. Vissa EU-typgodkända kulkopplingar saknar dock ögla för att fästa katastrofbromsvajern i. Körkortslagstiftningen inom Europa tillämpar ofta en princip som kallas ”grandfather rights” (farfarsrättigheter). Det innebär att gamla regler kan fortsätta att gälla för den som redan har ett körkort när nya regler införs. Ett exempel är att en B-behörighet, som förvärvats före den 1 juli 1996 ger rätt att köra personbil med en totalvikt över 3 500 kg. Men om körkortet har blivit ogiltigt och sedan utfärdas på nytt efter den 1 juli 1996 gäller inte denna rättighet. Läs mer på våra sidor om körkort. På den här kulhandsken ska handtaget vara i uppfällt läge när du gör sammankopplingen. När kulan hamnat rätt i kulhandsken, går handtaget automatiskt till ett låst läge.Undrar du vilka regler som gäller för att få koppla en husvagn till din bil? Vill du veta vilka körkortskrav som gäller för olika fordonskombinationer eller hur fort man får köra? Här får du svar på de vanligaste frågorna om släpvagn och husvagn.

Sedan den 1 januari 2021 beräknas överlast utifrån fordonets totalvikt – det vill säga fordonet, föraren och lasten (gods och passagerare) – istället för maximilasten.
Du får köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg med en eller flera tillkopplade släpvagnar. Släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 3 500 kg.

Klicka på kundkorgen så kommer du direkt in i butiken. är du har beställt dina varor och vi har dom i lager så får du ett sms, hämtar och betalar hos oss.Expertens lista: Bästa köpen av nya och begagnade husvagnar. Men se upp så att du inte blir lurad – de modellerna ska du verkligen undvika: ”De har ett skamfilat rykte”. Så upptäcker du de dåliga exemplaren.Bergholm Försäljning AB sköter importen av produkter från Knaus Tabbert GmbH och Morelo Reisemobile GmbH samt Trigano Group. Följande produkter innefattas: Knaus husvagnar & husbilar, Tabbert husvagnar, Weinsberg husvagnar & husbilar, T@b husvagnar samt Morelo husbilar. Från och med 2014 ingår även CI och Roller Team i vårt breda sortiment. Två italienska märken som kännetecknas av avancerad teknologi och modern design.Med Knaus hittar du garanterat det perfekta semesterfordonet. Från varma sommardagar till kyliga vinterkvällar – äventyr med den stora familjen eller en skön weekend, med ett brett utbud av husbilar och husvagnar täcker Knaus in de flesta behoven för en perfekt semester. Det är den friheten du får med ett fordon från Knaus.

Strands Billackering AB är vårt skadecenter. Vi tar hand om alla typer av fordonsskador, från små repor i lacken till omfattande krockskador. Strands samarbetar med alla försäkringsbolag och ligger i direkt anslutning till Kristinehamns Fritidsservice vilket underlättar hanteringen vid ärenden som innefattar både verkstaden samt skadecentret.

1992 grundade familjen Bergholm företaget och inledningsvis omfattades försäljningen enbart av husvagnar från Knaus. Från det numera väletablerade företaget som har sin plats i Kristinehamn, sköts det administrativa arbetet kring importen av husbilar och husvagnar. Här finns också ett stort reservdelslager som distribuerar ut varor i hela landet samt en välutrustad serviceverkstad, Kristinehamns Fritidsservice.
Att semestra med campingfordon är många gånger det klimatsmarta alternativet. En familj med fyra personer kan under en vecka minska sitt klimatavtryck med 50% jämfört med personbil, buss och tåg i kombination med hotell.Fritidsfordon är ett sätt att leva, inte bara under fyra semesterveckor på sommaren, utan året om. I bloggen Vakna Där Du Vill skriver vi om fritidsliv och livet i husbil och husvagn.Reservdelar till Knaus AZUR ROY. 580TL/TK direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus AZUR ROY. 580TL/TK direkt på nätet.

Vilken husvagn ska man undvika?
Ett annat misstag är att köpa en begagnad vagn som inte är fukttestad. Har din vagn drabbats av vattenskador kan reparationerna bli dyra. Det är inte ovanligt med kostnader på upp till 40 000 kronor. Likadant ska du vara noga med att köpa en husvagn där gasolen är trycktestad.
Reservdelar till Knaus BLUE LINE S TL/TK direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus BLUE LINE S TL/TK direkt på nätet.

Knaus husvagnar skiljer sig från andra tillverkare genom sin kvalitet och teknologiska avancerade utrustning. De har också en stark fokus på att skapa en hållbar produkt med låga CO2-utsläpp och användning av hållbara material i tillverkningsprocessen.
En köpare av en Knaus husvagn kan förvänta sig en vagn med hög kvalitet och detaljrikedom, med finesser som LED-belysning, integrerade solpaneler och stora fönster för att maximera ljusinsläppet. Knaus husvagnar är också kända för att vara välutrustade med moderna teknologiska lösningar såsom smarta hem-system och trådlöst internet.

Reservdelar till Knaus AZUR ROYALE 560 TL direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus AZUR ROYALE 560 TL direkt på nätet.
Reservdelar till Knaus AZUR 560 TK/TL-ROY direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus AZUR 560 TK/TL-ROY direkt på nätet.

Reservdelar till Knaus AZURROYAL 560TL/TK direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus AZURROYAL 560TL/TK direkt på nätet.Knaus är en tysk tillverkare av husvagnar och husbilar som grundades 1955. Deras husvagnar är kända för att vara högkvalitativa och har en modern design med fokus på komfort och bekvämlighet. Deras produktutbud inkluderar allt från lätta husvagnar som lämpar sig för kortare resor till större husvagnar med plats för upp till 8 personer.

Reservdelar till Knaus AZUR DIAMANT 555 T direkt från Knaus – både nya och begagnade. Delar till husvagnar från Knaus AZUR DIAMANT 555 T direkt på nätet.

Poängen är att du inte vet hur bra en husvagn har underhållits, eller om eventuella problem har dolts. Dessutom finns alltid en risk att säljaren inte är helt ärlig om husvagnens historia.
Den nya fordonsskatten tas ut från och med 1 januari 2020, men kravet på att ange de nya koldioxidvärdena enligt det så kallade WLTP* (som i sin tur medför betydligt högre fordonsskatt) gäller från 1 september i år. Vi har dock fått dispens för nya lagerfordon av 2019 års modell, vilket innebär att de inte får någon skatteökning.

Efter att Transportstyrelsen i somras gick ut med informationen att husbilarna skulle klara sig undan den ökade fordonsskatten så kom det nya beskedet för några veckor sedan som ett riktigt bakslag. Transportstyrelsen lade sig platt och tog tillbaka de felaktiga uppgifterna. De oklara beskeden har väckt många frågor om vilka husbilar som egentligen kommer att påverkas av den förhöjda skatten (även för oss inom branschen). Vi ska nu försöka att räta ut några frågetecken.
På Husvagnspoolen byter vi årligen in en bit över 100 begagnade husvagnar och för att inte göra en dålig affär synar vår verkstad varje vagn med förstorningsglas. Ändå slinker det ibland igenom ett elfel eller en spricka i karossen, som på några år kan ge en vattenskada.

Husvagnar besiktas vartannat år. Då kontrolleras bland annat chassi, fjädring och att alla lampor fungerar som tänkt samt att däckens mönster är minst 1,6 mm djupt.
De vanligaste felen att hålla utkik efter är fuktskador, elektriska fel, ofta värme och kylskåpsrelaterade elfel. Förutom det kan det vara stora eller små fel och skador på inredning eller exteriör, som kanske inte spelar så stor roll för dig.

Var byggs Knaus?
Idag har koncernen 1 600 anställda och tillverkar 19 000 husvagnar och husbilar. Man har tillverkning i Jandelsbrunn, Mottges och Nagyoroszi. Knaus grundades i Marktbreit 1960 och fick under 1960-talet framgångar med modeller som Schwalbennest (svalboet) och Südwind.
Ett fukttest kan avslöja om det finns en begynnande vattenskada, och utan årliga fukttester så gäller inte täthetsgarantin, för nyare husvagnar med fabriksgaranti.Om du själv inte kan eller vill bedömma en vagns skick så kan du låta en professionell besiktning utföras innan du slutför ett köp, för att se till att det inte finns några dolda problem som kan orsaka problem längre fram.

*WLTP är en ny beräkningsmodell för koldioxidutsläpp som baseras på verklig kördata. Från 1 september är det krav på att vissa husbilar ska vara testade enligt WLTP, vilket medför en betydligt högre fordonsskatt.
I ditt fall är det endast brister i omsorgen som eventuellt skulle kunna vara en grund. Vidare måste denna brist i omsorgen leda till en påtaglig risk för att barnens hälsa eller utveckling skadas. Här är det återigen alla omständigheter som spelar roll: kommer barnen kunna tvätta sig, äta ordentligt, ha hela och rena kläder, tillgång till toalett och rinnande vatten etc. Det handlar snarare om den levnadsstandarden som barnen har. Jag har ingen möjlighet att ge ett definitivt svar kring huruvida den levnadssituationen ni planerar kan komma att påverka detta. SOC gör alltid en helhetsbedömning kring om barnets bästa sätts i första rummet. Om barnen får samma omsorg som tidigare bör det inte utgöra ett problem, men utan mer info kan jag inte ge ett definitivt svar. Min rekommendation är att ni kontaktar en familjerättsjurist för att få ett tydligare besked i frågan Det finns ingen lag som förbjuder er från att flytta in i en husvagn med era barn. Däremot finns det vissa lagar och regler när det kommer till barn som måste följas, och dessa kan indirekt påverkas av boendet i husvagn. Sammantaget är det inte olagligt att bo i husvagn med barn, däremot måste man se till så att alla andra skyldigheter man har som förälder efterföljs. I fråga om orosanmälan är den enda möjliga grunden för ett omhändertagande att det skulle finnas brister i omsorgen, i det fall boendet kan påverka barnens hälsa. Men återigen: det beror inte på husvagnen i sig utan snarare den levnadsstandarden som efterföljer av att bo i husvagn. Vidare är ett omhändertagande inget som får ske om ni samarbetar med SOC och får frivillig hjälp. Det kan likväl vara så att SOC inte alls ser någon fara med situationen och att ni inte behöver ha någon kontakt med dem. Jag rekommenderar ändå att ni kontaktar en familjejurist som kan ge er råd angående denna orosanmälan och om hur husvagnen kan påverka en bedömning.I svensk rätt brukar man säga att barnets bästa ska sättas i första rum och barnets bästa ska vara avgörande i frågor om vårdnad, boende och umgänge (6 kap. 2 a § Föräldrabalken, härefter förkortad FB). Som föräldrar och därmed vårdnadshavare har du och din sambo det yttersta ansvaret för era barn. Lagen säger att ”barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn Skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling” (6 kap. 1 § FB). Från lagtexten kan vi alltså tyda att barnen har rättigheter i sitt vardagsliv. Inga av dessa kränks direkt av det faktum att ni ska flytta till en husvagn, men om husvagnen ex. vore i dåligt skick och riskerar att rasa ihop så skulle barnen inte vara trygga på det sättet som lagen föreskriver. Därmed har vårdnadshavarna väldigt stor möjlighet att påverka så att boendet fortfarande är en bra plats för barnen att leva på.

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende
Ett tvångsomhändertagande kräver en skälig grund. Att någon bor i en husvagn är inte i sig en giltig grund, men kan påverka situationen indirekt. För att beslut om vård/omhändertagande ska ske kan det göras pga. fysisk eller psykisk misshandel, otillbörligt utnyttjande, brister i omsorgen eller något annat förhållande i hemmet finns en påtaglig risk för att den ungas hälsa eller utveckling skadas (2 § LVU).Du nämner att skolan gjort en orosanmälan. Detta är skolans plikt om de befarar att barnen kan missfara på något sätt. En orosanmälan kan leda till att socialtjänsten gör en undersökning och kan leda till att man får stöd och samarbete med barnen i hemmet, men kan i vissa fall leda till att barnen blir tvångsomhändertagna. En tvångsomhändertagning får bara ske om vårdnadshavarna motsätter sig frivillig hjälp och stöd från socialtjänsten (1 § st. 2 lagen om vård av unga, härefter förkortad LVU).Som bekant har föräldrar mycket ansvar gentemot sina barn. Utöver det som nämnts ovan, ska vårdnadshavaren se till att barnet får den tillsyn som behövs med hänsyn till barnets ålder, utveckling och övriga omständigheter samt bevaka att barnet får en tillfredsställande försörjning och utbildning (6 kap. 2 § FB). Frågan blir då om dessa krav går ihop med att bo i husvagn: det finns inget direkt förbud, men saker som om det finns utrymme för barnen att få utvecklas, har barnen fysiskt med utrymme för att göra sina läxor? Detta är bara exempel, men sådant som spelar in.

I våra välsorterade tillbehörsbutiker hittar du allt du behöver till din husvagn eller husbil. Kanske behöver du solstolar, en grill, en ny kylbox, markiser eller kem till toaletterna. Hos oss kan du i lugn och ro välja det du behöver för att göra semestern till precis det du önskar. Vår kunniga personal hjälper dig att hitta rätt tillbehör till just din husvagn eller husbil.
Beställ dina reservdelar hos oss. Vi har originaldelar till Hobby, Frankia, Niesmann+Bischoff, Concorde, Polar, Sunlight och Pilote. Vi har även reservdelar från KAMA Fritid. Glöm inte att ha registreringsnumret på din husbil/ husvagn tillgängligt när du ska göra din beställning, annars kan inte vi hitta rätt reservdel. Välkommen att beställa dina reservdelar hos oss!Knaus grundades i Marktbreit 1960 och fick under 1960-talet framgångar med modeller som Schwalbennest (svalboet) och Südwind. Den första Schwalbennest var en liten enkel husvagn byggd för Volkswagen Typ 1. Knaus märke är två svalor. Knaus grundades av arkitekten och ingenjören Helmut Knaus. 1965 började serietillverkningen. 1970 stod den nya fabriken i Jandelsbrunn i Bayern klar och företaget expanderar med export i Europa under 1970-talet.

Tabbert grundades 1934 av Alfred Tabbert som lärt sig karosseritillverkning hos Siemens. 1937 kom den första husvagnen ut på marknaden. Fabriken i Schweinfurt bombades tre gånger under andra världskriget. 1944 flyttade Tabbert därför till en ny fabrik i Bad Kissingen och hade 80 anställda. Under de första efterkrigsåren tillverkade man flera olika produkter, bl.a. möbler. 1964 kom en stor framgång med husvagnsmodellen Comtesse. Andra stora framgångar är modellerna Exzellenz, Kurfürst, Diplomat och Premier.

Vad kallades Knaus första husvagn?
Med visionen att ”hemma kunde vara var som helst och när som helst” grundade Helmut Knaus företaget Knaus år 1960. Kort därefter presenterades varumärkets allra första husvagn – ”Schwalbennest” (Svalboet på svenska) och där började Knaus framgångshistoria.
Knaus Tabbert Group GmbH med huvudkontor i Jandelsbrunn, Tyskland bildades 2002 genom sammanslagningen av Knaus och Tabbert. I koncernen ingår märkena Knaus, Tabbert, T@B, Wilk, Weinsberg och Eifelland. Idag har koncernen 1 600 anställda och tillverkar 19 000 husvagnar och husbilar. Man har tillverkning i Jandelsbrunn, Mottges och Nagyoroszi.Den 9 oktober 2008 ansökte Knaus Tabbert om konkurs. Företaget togs över av det nederländska investmentbolaget HPT den 1 januari 2009, som sedan dess driver verksamheten vidare .

Får man bo permanent i en husvagn?
Sammantaget är det inte olagligt att bo i husvagn med barn, däremot måste man se till så att alla andra skyldigheter man har som förälder efterföljs. I fråga om orosanmälan är den enda möjliga grunden för ett omhändertagande att det skulle finnas brister i omsorgen, i det fall boendet kan påverka barnens hälsa.
Det är enkelt att beställa dina reservdelar från oss. Vi har originaldelar till Hobby, Knaus och Elnagh. Tänk på att ta fram registreringsnumret på din husbil/ husvagn när du ska göra din beställning, så hittar vi exakt rätt reservdel till ditt fordon. Välkommen!Allt fler upptäcker glädjen i att äga en egen husvagn eller husbil. Friheten att själv välja vart, när och hur du ska resa är fantastisk. På Hobby Fritid i Tenhult hjälper vi dig att hitta den vagn eller bil som passar just dina behov bäst och vår verkstad tar hand om ditt fordon för service och underhåll. Vi är en komplett parter för dig och ditt fritidsfordon under hela resan. Varmt välkommen till en av Sveriges största husbils- och husvagnsåterförsäljare – här börjar din fritidsdröm!

Här hos oss på husvagnsskroten hittar du reservdelar till husvagnar och husbilar. Vi har över 250 vagnar på lager som vi demonterar och säljer begagnade delar ifrån. Vi säljer även helt nya delar här i shoppen. Använd sökrutan här ovan så kan du söka bland 35 000 delar. Vi säljer reservdelar till alla de vanligaste husvagnar och husbilar på marknaden. Hittar du inte vad du söker vänligen ring oss så hjälper vi dig hittar rätt reservdel till just din husvagn eller husbil. Köp reservdelar husvagnar här!Knaus representeras av ett stort antal kompetenta och kvalitetsmedvetna återförsäljare runt om i hela landet. Hos våra återförsäljare kan Du som kund alltid räkna med att få bästa tänkbara service.Efter andra världskriget växte reslusten och i Tyskland ökade önskan att resa i takt med ekonomins utveckling. Och det var i den kontext som Helmut Knaus dröm om obegränsad frihet blev verklighet. Svalorna vi ser i Knaus logotyp och på fordonen än idag togs fram som en symbol för denna frihet.

Vem säljer Knaus?
Samtliga återförsäljareBackamo Husvagnscenter AB. Backamo, 45991 Ljungskile 0522-23440 backamohusvagnscenter.se.Bengt i Örkelljunga AB. … BW Fritid AB. … Caravan i Eskilstuna AB. … Caravanhallen i Södertälje. … Codat Husbilar AB. … Dags Husvagnscenter AB. … Fri-bo i Sollebrunn AB.
Företagets första husbil kom 1988, modellen hette Traveller. 1996 presenterades den första helintegrerade husbilen och 2003 kom Knaus första campervan.Vi är stolta över att ha representerat Knaus i Sverige i snart 30 år, vilket är sedan Bergholm grundades (1992), och vi ser med stor spänning fram emot att få se vilka innovativa lösningar de kommer att presentera framöver! Fler bilder från deras 60 åriga historia hittar du på Knaus jubileumssajt.

Med visionen att ”hemma kunde vara var som helst och när som helst” grundade Helmut Knaus företaget Knaus år 1960. Kort därefter presenterades varumärkets allra första husvagn – ”Schwalbennest” (Svalboet på svenska) och där började Knaus framgångshistoria. Under de 60 år som gått har tillverkningen präglats av innovation och Knaus är idag en av Europas mest framgångsrika tillverkare av fritidsfordon.
Än idag genomsyras företaget av Helmut Knaus innovativa anda, och 60 år efter starten är Knaus ett varumärke som förknippas med hög kvalitet, modern design och goda idéer. Än idag driver Knaus utvecklingen framåt, med fordon som fyrhjulsdrivna Van TI Plus, Deseo med ultralätt ramteknik och sina mångsidiga campervans.Under året har Knaus firat 60-årsjubileum, något som visat sig bland annat i form av tre jubileumsmodeller som vi tidigare skrivit om. Men hur började historien om Knaus och vad har hänt under genom åren? De ska vi titta lite närmare på!

Efter den klassiska runda Schwalbennest, presenterades 1962 en modell som är en favorit för många än idag – Südwind. Modellen har alltså funnits i hela 58 år och har utvecklats i takt med tidens önskningar och behov, med modern utrustning och uppdaterade planlösningar. Südwind var populär redan från start och blev snabbt en bästsäljare som än i dag lockar såväl familjer som par och ensamresare.

Kan man sänka totalvikten på en husvagn?
Jag behöver sänka totalvikten på min husvagn för att få dra den med min bil, hur ska jag göra? Kontakta ett besiktningsföretag, och hör med dem vilka tekniska förändringar du behöver göra på husvagnen för att de ska kunna godkänna den vid den registreringsbesiktning som måste göras.
Lättviktshusvagnen Travelino började produceras 2016, och den nya konstruktionstekniken är början på en revolution inom husvagnstillverkning. Ett år senare kom nästa modell med den senaste FibreFrame-tekniken – husvagnen Deseo.För att ge dig som besökare en bra upplevelse på siten använder vi cookies. Det handlar dels om helt nödvändiga cookies för webbsidans grundfunktionalitet, men även cookies för bättre prestanda, personalisering, funktionalitet med mera. Vi rekommenderar att du accepterar samtliga typer av cookies. Det är dock du som bestämmer och du kan själv välja att anpassa dina cookie-inställningar som du önskar. Läs mer om cookies vi använder.

Vilka husvagnar är bäst på vintern?
Bra värme, isolering och ventilation brukar finnas på svenska husbilar och husvagnar. Med andra ord: om du är ute efter bästa möjliga vinterkomfort är märken som Kabe, Polar, Nordic, Cabby och S-Karosser utmärkta val.
Hos oss hittar du ett stort utbud med bra priser. Surfa enkelt in och lägg din beställning på din mobil, dator eller surfplatta. Vi erbjuder flera olika betalningsalternativ, som gör det enkelt att betala, till exempel med Swish.Här kan du hitta begagnade Knaus husvagndelar till bra pris. Att köpa återvunna husvagndelar online är både enkelt och smidigt för dig som husvagnsägare och innebär ofta en betydligt lägre kostnad. Genom att välja en återvunnen reservdel så hjälper du även till att minska ditt miljöavtryck.

Hur bra är Knaus husvagnar?
Om du letar efter en begagnad husvagn av högsta kvalitet är Knaus ett av de mest respekterade varumärkena på marknaden. Med en lång historia av tillverkning av högkvalitativa och användarvänliga husvagnar är Knaus ett populärt val bland campingentusiaster.
Behöver du reservdelar till husvagn från Knaus? Vi har samlat ett brett sortiment av husvagnsdelar av högsta kvalité. Gå in på produkten och se vart den finns i lager närmast dig.Holmgrens Fritid är en av Sveriges största handlare av fritidsfordon. Holmgrens Fritid finns i Tenhult, Värnamo, Västervik och Växjö. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade husvagnar, husbilar och vans/plåtis. Hos oss kan du även tryggt lämna in din husvagn eller husbil för all typ av service, fukttester, gasoltester och skadereparationer. Holmgrens Fritid är ett dotterbolag till Holmgren Group. Om du letar efter en begagnad husvagn av högsta kvalitet är Knaus ett av de mest respekterade varumärkena på marknaden. Med en lång historia av tillverkning av högkvalitativa och användarvänliga husvagnar är Knaus ett populärt val bland campingentusiaster. Hos Knaus finns det ett brett utbud av husvagnsmodeller att välja mellan, vilket gör det viktigt att välja en som passar dina behov. Holmgrens Fritid är medlem i HRF – Husvagnsbranschens riksförbund, HRF ställer höga krav på sina medlemmar i både etik, arbetssätt och företagsstruktur. Dvs en trygg affärspartner för dig som kund.Om du letar efter en begagnad Knaus husvagn, se till att du köper från en pålitlig och ansedd återförsäljare. Detta garanterar att du får en begagnad husvagn som är i gott skick och till ett rimligt pris. Hos en pålitlig återförsäljare kan du få hjälp att hitta rätt begagnade Knaus husvagn som passar dina behov och budget.

Så om du letar efter en begagnad husvagn av högsta kvalitet, överväg att köpa en begagnad Knaus husvagn. Knaus är ett pålitligt varumärke som är känt för att tillverka husvagnar av högsta kvalitet och pålitlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla campingentusiaster. Besök en pålitlig återförsäljare idag och hitta din dröm begagnade Knaus husvagn!Du kan välja mellan enkla och grundläggande modeller eller mer lyxiga alternativ med alla bekvämligheter som du behöver för en bekväm campingupplevelse. Med högkvalitativa begagnade Knaus husvagnar kan du vara säker på att du gör ett klokt val för dina campingbehov. Knaus är känt för att tillverka husvagnar av högsta kvalitet och pålitlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för erfarna campingentusiaster och nybörjare.Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Men det finns en seglivad myt om att det bara är isoleringen och värmen som är viktig i vinterbonade campingfordon. Det stämmer inte – minst lika viktig är faktiskt ventilation och luftcirkulation för att varm luft ska kunna spridas i bodelen. Ventilation är alltså viktig, inte bara mot luftfuktighet, utan även mot kyla. En bra utformad och vinterbonad husbil eller husvagn har alltså bra luftcirkulation och möjlighet för varmluft att passera bakom exempelvis överskåp och garderober.

Vem äger Dethleffs?
En av de äldsta tillverkarna av husbilar och husvagnar i Europa är tyska Dethleffs som numera ägs av Hymerkoncernen. Hymer som för övrigt ägs av amerikanska Thor Industries där bland annat Airstream ingår. Thor är världens största koncern inom husbilar och husvagnar.
Men det ska dock sägas att tillverkare från andra länder närmar sig svenskarna med sina vinteranpassade modeller där efternamn som ”Scandinavian” eller ”Nordic” ger vinterlöften.En husvagn eller husbil som är vinterbonad ska klara testerna i faktarutan ovan, men även hålla värmen kvar i fordonet så länge som möjligt. Bra isolering är viktigt – annars behöver du lägga mer energi och pengar på att hålla fordonet varmt. Ett fordon som är vinterbonat på ett bra sätt har också isolerade avloppsrör och avloppstank. Vattenburen eller elektrisk golvvärme är också uppskattat bland vintercampare. Håll utkik efter DIN-märkningen EN1645-1 för husvagnar och EN1646-1 för husbilar. Bra värme, isolering och ventilation brukar finnas på svenska husbilar och husvagnar. Med andra ord: om du är ute efter bästa möjliga vinterkomfort är märken som Kabe, Polar, Nordic, Cabby och S-Karosser utmärkta val. Det finns olika ”nivåer” av hur pass bra husbilen eller husvagnen klarar vintern och kallt klimat. Några av de utmaningar som ett året runt-förberett fordon behöver kunna hantera är kondens, iskyla och tung snö, men det är stora skillnader mellan hur vinterbonade fordonen är.

Kort filmklipp där vi visar hur enkelt man monterar vinterskyddet och vinterventilationen till husbilens kylskåpsventilation. Dessa vinterskydd kan se lite olika ut men principen är densamma och gör att absorptionskylskåp fungerar bättre i kyligare klimat. Vintergaller gör att kylskåpet fungerar bättre när det är kallare än ca +8 °C. Det finns också extra isolerade vinterskydd att köpa för dig som campar i riktigt kyligt klimat.
Alla campingfordon är inte vinterbonade. De flesta använder bara sitt fordon på sommaren och kanske en bit in på våren eller hösten. Men vintercamping kan vara fantastiskt mysigt och är en trend som blir allt populärare. Dessutom kan det ibland vara praktiskt att kunna använda sitt fordon även på vintern – dels slår du ut kostnaden över fler månader och ”priset per resa” blir därmed lägre, och dels är det uppskattat bland till exempel vintersportare.För den som ska campa på vintern är det förstås viktigt att fordonet är förberett för kallt väder. En vinterbonad husvagn eller husbil gör resan betydligt bekvämare och mer njutbar.

Similar Posts