Kostym Fluga Näsduk

Vi beklagar, men din version av webbläsare stöds ej på sajten. Därför kan vi inte garantera att all alla delar av sidan fungerar optimalt. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare version eller byter till annan webbläsare. Tycker du att näsduken känns som en obetydlig detalj? Faktum är att den kan göra en enorm skillnad för hela din look. Särskilt om du väljer att pryda en enfärgad kavaj med en mönstrad eller färgstark näsduk. Dessutom är fluga och bröstnäsduk viktiga accessoarer till både frack och smoking. Här hittar du mängder av slipsar, flugor och näsdukar (i en rad olika färger och mönster). Perfekta tillbehör till kostymen med när det är dags för fest. Välj och vraka bland enfärgade, mönstrade, randiga, prickiga och rutiga slipsar och flugor i material som siden och sammet.

Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska kombinera dem med varandra. Ska näsduken ha samma färg som slipsen eller en helt annan? Och hur ska man tänka med skjortan och kavajen? Det är tillräckligt för att skapa en rejäl huvudvärk hos vem som helst. Man kan förstås köra ”äsch, det som är snyggt är snyggt”- varianten och helt enkelt gå på magkänsla. Det funkar fint (ibland). Men det finns några knep för att verkligen få till ”wow-faktorn”.
En annan ”gyllene regel” är att jobba med mönster i olika storlekar. Två mönster i samma storlek kan bli överväldigande och lite som en synvilla där man måste kisa mellan fingrarna för att kolla på dig utan att få ont i ögonen (något du nog vill undvika). Mönster i olika storlekar kompletterar varandra bra, utan att bli för mycket. Smala prickar och breda ränder är ett exempel på mönster som funkar bra ihop.Lite mönster är alltid kul! En mönstrad bröstnäsduk ger ett mer avslappnat intryck än en enfärgad. Den är dessutom enklare att matcha eftersom den har flera färger att utgå ifrån. Om du vill undvika en ”mönsterchock” och fortfarande hålla det stilrent är det smart att låta en mönstrad accessoar stå i fokus, medan resten är enfärgat. Till en enfärgad slips passar till exempel en mönstrad bröstnäsduk som innehåller slipsens färg och därigenom lyfter fram den. Och till en mönstrad slips är det i sin tur snyggt med en enfärgad bröstnäsduk vars färg återkommer i slipsen.

Måste slips och näsduk matcha?
Näsduken ska vara en snygg diskret stilhöjande detalj. Inte ett blickfång. Slipsen och näsduken skall inte heller matcha i första hand. De skall harmoniera med omgivningen, och därmed med varandra. Cachad
Det är lätt att tänka att slipsen eller flugan ska vara identisk med bröstnäsduken. Samma färg, samma mönster, samma material. Och visst blir det enkelt att matcha om man helt enkelt kör på en bröstnäsduk som är exakt samma som slipsen. Men det är faktiskt inte det bästa alternativet eftersom det ofta ger en uniformartad känsla och kan se ut som om du inte har tänkt till ordentligt. Det blir lätt lite platt och tråkigt och du utnyttjar inte accessoarernas fulla potential om du kombinerar dem på det sättet, så det är inget vi rekommenderar.Om både slipsen/flugan och näsduken är mönstrade så är det bra att välja olika mönster. En randig slips passar till exempel ofta till en prickig eller paisley-mönstrad näsduk, en prickig slips passar till en blommig eller paisley-mönstrad näsduk och så vidare. Paisley-mönstrade näsdukar fungerar i allmänhet utmärkt i de allra flesta fallen, så det är ett säkert kort om du är osäker.

Slipsen får gärna ha samma färg som kavajen, alternativt en färg som smälter in och passar bra till den. Även här är det snyggt med enfärgat till en mönstrad kavaj och tvärtom. Om du vill ha exakt samma färg på slipsen som på kavajen kan det vara bra att köpa ett tygprov först, eller på annat sätt kontrollera att färgerna stämmer överens tillräckligt bra för att kunna uppfattas som samma färg. Om färgerna är för ”off” kan det se ut som om du har försökt att matcha dem, men misslyckats.
Ett vinnande koncept är när bröstnäsduken matchar skjortan. Det blir ofta ännu mer effektfullt än om den matchar slipsen eller flugan. En vit bröstnäsduk till en vit skjorta ser alltid bra ut – det är lättanvänt och ganska formellt och kan med fördel kombineras med en mörkblå blazer.

Ett lite mer vågat alternativ är att kombinera olika mönster. Det kan vara lite knepigt och till en början är det lättast att hålla sig till bara ett mönster som i föregående stycke. Men den vane slips-/flug-/näsduksanvändaren kan förstås utöka svårighetsgraden till två mönster (eller tre mönster och fler, men det är verkligen överkurs och får du till det så är vi imponerade! Bildbevis tas mer än gärna emot).
Så, nu hoppas vi att vi har hjälpt dig igenom matchningsdjungeln. Och om du fortfarande känner att du irrar runt, eller har en specifik matchningsfråga, får du gärna höra av dig till oss på [email protected] så ska vi göra vårt bästa för att lösa pusslet!

Vi vill att du ska se bra ut i din fluga och vi vet att det inte bara är att ta första bästa fluga du ser. Använd de här riktlinjerna för att bära en fluga snyggt.
Välkommen till butiken som startade som en slipsbutik, men som utvecklats med tiden till en herrbutik som täcker allt av behovet gällande accessoarer och kläder för män och deras söner. Slips, fluga och näsduk fanns tidigt, men numera finns alltifrån hängslen, bälten och skjortor till förvaring och dopdetaljer. Ovan finner ni toppkategorierna. Välkomna in att botanisera bland våra fina varor.Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden. Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails. Skulle du vilja ha en snyggare inkorg? Inga problem, det är bara att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Få reda på vad som är inne och vad som händer i mode-, skönhets- och heminredningsvärlden. Dessutom får du bonusrabatter, födelsedagserbjudanden och inbjudningar till medlemsunika event – direkt till din inkorg!

Hur ska en näsduk sitta?
Passar bra för den som vill ha en informell look men fortfarande se välklädd ut.Börja med näsduken helt utvecklad.Placera pekfingret i centrum på näsduken.Låt den falla ner över handen.Peta ner näsduken i bröstfickan så att den sticker upp som en puff 3-4 cm ovanför kanten.
Vi älskar att se hur du stylar dina favoriter från H&M, H&M Beauty och H&M HOME! Fortsätt dela din personliga stil med @HM och #HMxME för chans att synas på hm.com, i vårt marknadsföringsmaterial och i våra butiker.

Måste man ha slips eller fluga?
Slipsen har fördelen av att vara lättare att ha på sig i vardagen (kontor, informell middag), samt vid speciella tillfällen (bröllop, cocktail, etc.). Flugan bärs huvudsakligen vid speciella tillfällen som bröllop, en gala eller en mottagning. I det dagliga livet är den mycket mindre närvarande än slipsen.
Visste du att du kan bidra till miljön och göra mode mer hållbart? Ta med dina gamla textilier till en H&M-butik så ser vi till att de återanvänds eller återvinns.

LEVERANS:Leveranser erbjuds till hemadresser, utlämningsställen, paketbox eller utvalda H&M butiker i Sverige. Du kommer att kunna se de tillgängliga leveransalternativen för varje paket i kassan. BETALNING: Vi accepterar kortbetalningar med MasterCard, Visa och American Express. Du kan även välja att betala direkt med Klarna, senare med H&M x Klarna, PayPal eller med H&M-presentkort. Läs mer på våra kundservice-sidor.
Bröllopsskålar och tal är en av de saker som de flesta minns av bröllopsfesten. Det är din chans som hedersgäst och nära vän att ge dina välönskningar inför alla på festen.Att klä sig i cocktail-klädsel för män ger en viss mängd frihet, men du förväntas att bära kavaj eller kostym och vara välklädd. Stjäl inte rampljuset från brudgummen… men smält inte in tillsammans med brudens kusiners plus en heller.Det beror på när bröllopet är och vad alla andra bär. Om alla bär mörka kostymer, då vill du inte vara den ende med en vit. Det kommer ta fokus från brudgummen och det är ett stort no-no.

Om du har en helsvart skjorta, då har du troligtvis en vit också. Välj den vita. Att bära en svart skjorta, särskilt till en svart kostym, kommer det se ut som att du ska köpa öl på klubben… inte för att kolla på medan dina vänner håller på att gifta sig.
När du inte är säker, kolla med brudgummen eller bruden, eller andra som ska gå på bröllopet. Om alla bär ljusa kostymer – för ett sommarbröllop, kanske – då är en vit kostym bra. Det går oftast bra med en grå kostym och matchande accessoarer. Höstbröllop kräver lite mer planering eftersom, precis som vårbröllop, temperaturen kan variera. Välj texturer och använd säsongsfärger i din klädsel – tänk neutrala bruna nyanser och accenter i färger som komplimenterar höstens röda och gula färger. Bröstnäsduken är en accessoar som lyfter en mans kostym till en helt ny nivå. Kom ihåg att inte köpa en bröstnäsduk som exakt matchar din slips eller fluga. De bör komplimentera varandra istället.Tycker du slipsnålar eller slipsklämmor är för begränsande? En slipskedja har samma funktion men klämmer inte åt slipsens fina tyg. Att lära sig att bära och ta på sig en slipskedja är lite enkelt som en vanlig slipsnål.

Bröllop ska vara roliga. Förhoppningsvis är det glada paret faktiskt glada och champagnen är kall och bubblande. Så roliga som bröllop kan vara så kan det vara problematiskt att veta hur man ska klä sig.

Det är ovanligt att hitta ett superledigt vinterbröllop. Kanske är det det kalla vädret som tvingar in alla inomhus… eller kanske för att det är lättare att klä sig väl och snyggt när varmt väder inte är ett problem. Väljer en mörkare kostym för vinterbröllopet och välj accessoarer baserat på hur formellt bröllopet är.Vi säger det igen. Om du blev inbjuden så är det på grund av din relation till brudparet… eller så är du en kusin som de måste bjuda in. I vilket fall, du är där för mer än vad du bär. Med det sagt, om du har en långärmad skjorta, bär de. Armbågar är bättre att dela med sig av på ledigare dagar.

Allt ser bra ut fram tills skålen. Det är då skjortan kryper upp och all den tid du lade på att få en perfekt stil är bortkastad. Håll din skjorta instoppad med ett par skjorthängslen. Vi vet att de ser lite konstiga ut, men du kommer vara glad att din skjorta sitter på plats hela dagen, det är definitivt värt det.
Om inbjudan nämner en klädkod, då kan du behöva låna eller hyra en smoking/frack. Om den inte har en klädkod, då är det upp till dig, vad du har och vad som gör det respetkfullt samt fint.Du har svarat på bröllopsinbjudan, hittat din plus ett och vet exakt vilken kostym du ska bära. Nu kommer delen att se till att kostymen passar och inte ser ut som att du lånat den för bröllopet… även om du gjorde det.Osäker på vad du ska bära som gäst på ett bröllop? Den viktigaste regeln är att inte stjäla rampljuset från brudgummen (eller bruden… hon hade hatat det). Om du vill bemästra klädkoden, få med din personliga stil och vara den bäste gästen någonsin, då har du din guide här.Vi kan börja med att definiera den vanligare klädkodsterminologin så du bara behöver oroa dig över att vara en fantastisk gäst… vilket du självklart är, annars hade du ju inte blivit inbjuden.

Om du inte är van att hålla tal, då är det även ett tillfälle att vara orolig och ha ångest från förrätten tills det är klart. För att slippa ångesten har vi skrivit 6 tips för att ge ett minnesrikt bröllopstal eller skål.
Förutsatt att klädkoden inte kräver smoking eller frack, välj en mörkgrå eller marinblå kostym. De här färgerna passar till de flesta formella ceremonier eller kan ges lediga accessoarer för en mer avslappnad känsla.

Måste näsduken matcha flugan?
Ett tips är att låta näsduken matcha med skjortan. Eller att näsduken fångar upp färger som finns i flugan eller slipsen. Undvik en näsduk i samma färg som kavajen för då kommer den inte att synas.
En högst formell klädkod och ett särskilt bröllop. Att klä sig i smoking som man har vissa krav – som en svart smoking eller vit kavaj – men du kan visa din personlighet med hjälp av en bröstnäsduk eller diskret underhållande manschettknappar.Bröllop med ledig klädsel är ett fint sätt för bruden och brudgummen att ge dig tillåtelse att bära din kostym eller blazer utan att behöva köpa någonting nytt eller något som du inte redan äger… som en frack. Det brukar innebära en kostym och skjorta, men du kan klara dig med en blazer eller sportkavaj.

Kan man ha vit näsduk på bröllop?
Näsduk till bröllop Den vanligaste färgen på näsduken för brudgummen är vit eller nyanser av vit. Om du till exempel har en vit eller naturvit skjorta, justera färgen på näsduken i enlighet med detta. Med den här kombinationen är du säker.
Om ditt vårbröllop är danskt så kommer det vara allt mellan iskallt och blött till varmt och soligt. Om det är en varm vårdag, välj färger med accessoarer som en kraftigt färgad fluga eller bröstnäsduk och bär en ljusare kostym. Om det fortfarande är vinter, välj då en mörkare kostym som en grå eller marinblå (inte svart) och ta med dig våren i form av accentuerande artiklar.

Du vill inte klä dig precis som alla andra killar, men du vill inte heller sno rampljuset från brudgummen och göra hela dagen till ett samtal om din galna slips. Det handlar om balans.Sommarbröllop förknippas med blå himmel, varmt väder och fina foton tack vare de klara skyarna. De är även kända för att få dig att svettas som en gris om du inte är rätt klädd. Håll dig till en ljusare kostym och lite färger genom din fluga, slips eller bröstnäsduk. Och glöm inte ärmhållarna när det blir riktigt varmt.Vår favoritbröllopsplanerare Emily Burton föreslår, “spara din svarta smoking till sen eftermiddag eller kväll och bär ljusare färger under dagen. Tänk på säsongen och klädkoden, så klart. Om det inte finns en klädkod så kan det aldrig gå fel om du väljer en kolgrå eller marinblå kostym. De passar både för dag och afton, sa,t accessoarerna bör väljas att passa in på den plats bröllopet sker, brudparets stil, säsong och formalitet.Den här listan kan ändras beroende på vilket land du bor i och var bröllopet tar plats. Vi föreslår att inte bära något som kan anses vara ohövligt eller tar fokus från bruden eller brudgummen.

Om paret bjöd dig till bröllopet så är det för deras relation till dig… inte för din kostym eller brist på den. Välj din finaste skjorta och byxor (eller mörka jeans), och se till att allt är struket och städat. Släng med en slips och rena skor, så är du redo. Du är där för att fira brudparet… inte för en modevisning. Ha så kul! Om du är inbjuden till en ceremoni som kräver högtidsdräkt, då är du antingen en filmstjärna eller känner de som är det. Det här är den mest formella klädkoden som finns och kräver en frack. Du vill se ut som den gode vännen och vara den perfekte bröllopsgästen, eller hur? Vi kan inte gå med dig till bröllopet – även om vi hade varit en bra wingman! – men vi kan ge dig några riktigt bra tips för att få till stilen på rätt sätt.Tillfället då bruden och brudgummen litar på att du kommer att se bra ut utan att behöva specificera en särskild klädsel för deras ceremoni. Observera var bröllopet kommer ske – en park eller i stadens äldsta kyrka – och vilken tid på dagen det sker. Vi föreslår att du tar och kikar på halsaccessoarer och en blazer att bära. Bär ett par mörka jeans om det är ett ledigt bröllop.

Föredrar du en sober näsduk framför en färgglad satsar du på det och givetvis vise versa. Däremot finns vissa undantag som bör finnas med i beräkningarna innan du placerar näsduken i bröstfickan och som under alla omständigheter skall undvikas.
Förutom att välja rätt kvalité för rätt årstid är självklart färgval mycket viktigt och hur du väljer att koordinera den till din övriga klädsel. Har du en enfärgad kavaj i marinblått grått eller beige är en näsduk i färg och/eller mönster ett mycket bra val. Har du istället en kavaj i färg, i en ruta eller ett randigt utförande kan en sobrare näsduk vara att föredra men verkligen inget måste. Vad gäller kvalité, som tidigare nämnt är siden, silke och bomull oavsett årstid ett bra val, för sommaren bär du lättare material som linne och på hösten grövre näsdukar i ull. Utgå från dig själv och använd färger du trivs i, var inte rädd för mönster, det blir aldrig fel om du kombinerar med klassiska och sobra färger i din överdel.Den mest klassiska och förekommande materialvalet när det kommer till bröstnäsdukar är siden, silke och bomull som med lätthet bärs alla månader om året. För höst- och vinterbruk ser vi ofta grövre näsdukar i ull, ett mycket snyggt alternativ men som endast bör bäras till just en grövre ullkavaj Satsa istället på ett alternativ i silke, siden, bomull eller linne till din sommarkavaj.När det kommer till att matcha din bröstnäsduk är det faktiskt fler sätt som är rätt än fel. Det finns mängder med bra alternativ och bara din personliga stil och smak sätter gränserna för hur mycket du vill ta ut svängarna. Så här matchar jag.Matchande slips och näsduk i samma material, kvalité och färg är aldrig en bra idé. Det ger ett på tok för matchat uttryck som ger känslan av att du inte alls tänkt till, bryr dig eller har koll på läget (trots att du kanske har det). Behåll gärna slipsen på men bryt av med en enkel vit bomullsnäsduk, en näsduk av annan ton eller i ett snyggt mönster.

Hur viker man en näsduk? Det finns en uppsjö av olika guider och tips på hur du skall vika näsduk – några är enkla och andra komplicerade. Vi anser att det inte finns något fel sätt att vika näsduk. Istället för att följa dessa regler så följer du din personlighet och det enda du behöver ha i åtanke när det gäller vika näsduk är i viss mån formaliteten på det tänkta användningstillfället. En näsduk i kavajfickan är ett enkelt sätt att variera kostymen och ge din look ett uppfriskande ansiktslyft. Desto oftare du bär näsduk i olika sammanhang, desto större är sannolikheten att du blir mer bekväm med lite modigare vikningar, men som i många andra situationer är ”less is more” ofta det vinnande konceptet. Se videon nedan för att ta del av lite tips från John Henric och våra vänner på hur man på ett avslappnat sätt kan vika näsduk, eller scrolla ner där vi illustrerar de klassiska vikningarna.Denna vikning är den vanligaste och mest användbara. Passar främst i informella sammanhang eller när du vill bryta av en formell klädsel. Vika näsduk på detta sätt ger en avslappnad look med helt rätt nonchalant elegans.

Vika näsduk på detta sätt ger en clean och sober känsla och passar perfekt till exempelvis en mörk kostym eller smoking. Denna vikning är ett mer formellt sätt att vika näsduk men som du även kan se i videon ovan funkar denna vikning inte bara till formella sammanhang utan överallt om ditt motto är ”less is more”.Denna vikning är den mest formella och passar utmärkt till högtidliga sammanhang av olika former, men även för den som vill sticka ut på festen eller jobbet. Vika näsduk med spetsvikning passar alla material såsom siden och ull men denna vikning gör sig allra bäst i bomull eller kanske linne.

I nedan följande illustrationer presenterar vi våra tre favoriter för att vika näsduk. Dessa tre klassiker är inte bara vanligast men också i princip de enda du behöver bemästra. Vi hoppas och tror att med denna guide kommer du ta ytterligare ett stilmedvetet steg och sluta ställa dig frågan, hur viker man en näsduk?Tillbaka till ursprungsfrågan, ”När skall man ha näsduk?”. Näsdukens syfte är att ge din outfit lite snyggt kontrast, ofta för att bryta av en i övrigt monokrom outfit. Den passar faktiskt i alla typer av sociala sammanhang men bör vara enfärgad och lågmäld vid extra högtidliga tillfällen, så som frackmiddagar, bröllop och begravningar. Det finns en tid och en plats för allt, men när skall man ha näsduk egentligen? Skall man ha det så fort kavajen åker fram? Eller bara vid vissa tillfällen? Du är inte ensam om du undrar, och just därför tänkte vi besvara frågan så du slipper gå runt och grubbla över det, det värsta vi vet är när folk förlorar sömn över näsduksrelaterade frågor. Det äldsta som finns dokumenterat om bröstnäsduken är från Kung Richard den 2a som levde på 1300-talet. Han var beryktad för att ha en näsduk i sin vänstra ficka, visserligen använde han den som en klassisk näsduk, men trenden spred sig snabbt och näsduken växte i form och färg och blev till slut det vi har idag.

Har man näsduk till fluga?
Fluga och bröstnäsduk ihop – vad ska man tänka på? Som nämnt ovan så kan man så klart bära dessa två accessoarer ihop, faktum är att det är så de oftast bärs, eftersom det vanligaste användningsområdet för flugan är när man bär smoking, och då har man ju givetvis en vit näsduk till sin svarta fluga. Cachad
Här kan du läsa allt om det senaste modet, hur du tar hand om din hud och din kropp. Om resor, krogliv, nöje och allmänbildande artiklar om nutida händelser för att du som en riktig man kunna hänga med i samtal och diskussioner. Du kommer även kunna läsa om vad som krävs för att en man skall få kalla sig Man, och saknar du vissa attribut så är Obsid.se den handbok du behöver! Obsid – Allt för Män!Överlag så bör du tänka på att inte ta en allt för ”spexig” eller händelserik fluga, eller näsduk för den delen, om din skjorta är väldigt händelserik. En snygg outfit handlar alltid om balans, och händer det för mycket så blir det inte bra.

När ska man ha näsduk i kavajen?
Du kan bära en näsduk närsomhelst då du bär kostym eller kavaj. Du kan bära den till vardags på jobbet eller till fracken på nobelmiddagen. Det fina med en bröstnäsduk är att den är både informell och formell vilket gör att den alltid passar. Dessutom är den otroligt enkel att sätta i bröstfickan med en puff-vikning.
En ständigt återkommande fråga är huruvida flugan ska matcha skjortan eller näsduken?Som vi nämner i guiden: ”Ska näsduken matcha slipsen eller skjortan?” så vill du aldrig matcha fluga och näsduk, effekten blir att det ser ut som att du jobbar på ett växlingskontor eller i en hotell-lobby, inte för att det är något fel med det, men det är troligtvis inte den effekten du vill ha när du planerar en snygg outfit.Det du vill göra istället är att matcha näsduken med skjortans färger. Bär du till exempel en mörkblå kostym med vit skjorta och grön fluga, ja då är en vit bröstnäsduk det rätta valet. Som du ser på bilden nedan (visserligen är de en slips men du fattar idén) så blir det en snygg, genomtänkt och dynamisk outfit. Hade både slips och näsduk varit gröna så hade det inte blivit snyggt.

Hur viker man en näsduk till kostymen?
Veckla ut näsduken och lägg den platt med en sida vinkelrätt mot dig. Greppa duken i mitten och lyft den på klassiskt trollerimanér. Vik in underdelen med kanterna och stoppa duken i fickan så att kanterna inte syns. Fixa till den så den fyller fickan, sticker upp lite och ser ut som om den vore ditslängd på måfå.
Som nämnt ovan så kan man så klart bära dessa två accessoarer ihop, faktum är att det är så de oftast bärs, eftersom det vanligaste användningsområdet för flugan är när man bär smoking, och då har man ju givetvis en vit näsduk till sin svarta fluga. Här nedanför är 2 snabba tips på hur du bär dem tillsammans så snyggt som möjligt.Fluga och näsduk går ihop som handen i handsken, men glöm inte att att de INTE ska matcha varandra. Flugan ska vara i en kontrasterande färg till resten av outfiten och näsduken ska matcha skjortan, då blir det allra snyggast.

Personligen tycker jag att det är snyggare att ge flugan mer uppmärksamhet än näsduken, varför? Jo för att flugan är betydligt mer sällsynt än näsduken och därför känns det kul att ge den mer rampljus när den väl är framme. Enligt oss på Obsid så bär Svenska män fluga alldeles för sällan!
På bilden här under ser du vad jag menar, en svart fluga och svart näsduk får hela outfiten att se överdrivet stylead ut, den ser inte naturlig ut och det blir svårt att bestämma sig för var man ska titta.Men vad menas med ”uppmärksamhet”? i det här sammanhanget? Det vi syftar på är att om en av de två accessoarerna ska sticka ut via färg eller mönster, ja då bör det vara flugan.

Kolla då in Neckwear.se, de har ett enormt utbud av näsdukar, men även slipsar, flugor och hängslen. En stor fördel med Neckwear är att de producerar sina egna produkter, vilket gör att de har alla tänkbara färger och mönster på ett och samma ställe. Så oavsett om du ska på bröllop i röd sammetskostym eller klassiskt marinblå så kommer de ha en näsduk som passar just din outfit.
Det korta svaret är så klart; Ja, självklart kan du bära både fluga och näsduk samtidigt. Nedanför ger vi dig det långa svaret svar på hur du bäst kombinerar dessa två accessoarer för att få till en riktigt snygg outfit!Även när det gäller slipsarnas utformning går det mode. Ibland ska de vara breda, ibland smala. Ibland ska de vara randiga och andra gånger ska de vara mönstrade. Ibland är det sidenslipsen som är det heta medan andra gånger är det en stickad slips eller en skinnslips som gäller.

Hos oss på Zalando hittar du ett stort utbud av slipsar och accessoarer. Hos oss kan du utan problem hitta slipsar som matchar din look och stiliga flugor och manschettknappar perfekta både för nyårsfesten och bröllopsfesten.
En stilig ungdomlig look får du om du matchar en smal svart slips med en enfärgad slimfit skjorta. Looken kan du lyfta ytterligare om du bär en kavaj över skjortan. En causal look får du om du bär en stickad slipps till en jeansskjorta. Även här kan du lyfta looken ytterligare med hjälp av en kavaj. En mönstrad slips bär du bäst till en enfärgad skjorta medan du kan bära en fluga till vilken skjorta som helst bara den har en krage.Kravatten blev efter detta högsta mode i Europa och när 1800-talet kom kallades mer eller mindre alla former av halsdukar för kravatt. Först 1924 fick slipsen sitt nuvarande utseende då amerikanen Jesse Langdorf patenterade den metod som alla slipsar tillverkas enligt än idag. Slipsen blev därefter riktigt populär och har sedan dess bara upplevt några svackor när andra modetrender tillfälligt tagit över.

Fram till 1920-talet var det flugan som var den populäraste accessoaren, men i och med slipsarnas utveckling tappade den i popularitet. Idag bärs fluga nästan endast i kombination med smoking eller frack, men är fortfarande en vacker accessoar varje man bör ha i sin garderob och någon regel som säger att den inte kan bäras till en vanlig skjorta finns inte.

En slips är något av det mest estetiskt tilltalande accessoarerna en man kan bära. Så snart slipsen sitter där uppfattas mannen automatiskt som välklädd. Men slipsens egentliga ursprung hittar du inom militären. Det var under det 30-åriga kriget på 1600-talet i Frankrike som slipsen gjorde sitt intåg. Slipsen är dock inte någon fransk uppfinning utan det var bland Kroatiska legoknektar, som hyrdes in, som de första slipsarna kunde skådas. Tygstycken i olika färger virades då runt knektarnas halsar för att man tydligt skulle se skillnad på vilken grad knektarna hade. Ordet kravatt härstammar just från dessa slipsar då fransmännen kallade dem för “La croate” eftersom de bars just av kroater.
En annan accessoar som lyfter din look är manschettknappen. Manschettknappen har som syfte att hålla samman manschetterna på herrskjortor. Rätt buret blir manschettknappar en riktigt snygg accessoar.Ofta är det bra att ha mer än en slips eller fluga i garderoben som du kan bära vid olika tillfällen: en slips begravning och en annan lite festligare vid en fest där någon fyller jämt. Om du har några frågor kring din order eller vill reklamera ditt köp, kontakta Fyndiqs kundtjänst så hjälper vi dig med ditt ärende.

Traditionellt sett bär man en fluga eller slips till finare tillfällen, då klädkoden är mörk kostym, smoking eller högtidsdräkt. Beroende på vad klädkoden för tillställningen man ska på är, varierar även material, färg, mönster och så vidare. Numer är det ofta rätt fritt och huvudsaken är att man känner sig bekväm i vad man bär — oavsett om det är en vit slips eller en svart slips. Och att man har kunskapen att knyta en slips eller fluga! Det värsta som finns, näst efter en dålig fest, är en dåligt knuten accessoar runt halsen.
Hos oss gör du alltid ett fynd och vi vill att du ska hitta både exakt det du letar efter och bli inspirerad av produkter du inte ens visste fanns, allt till ett bra pris. Vi skickar dina prylar direkt från våra leverantörer till dig var du än bor inom SverigeDet finns både ett och två tillfällen i livet då det är dags att suit up, att klä sig lite finare än vad man vanligtvis gör. T-shirten och jeansen lämnas med andra ord hemma, och en kostym eller smoking åker på istället. Såklart med en tillhörande slips eller fluga. Hos oss på Fyndiq har vi samlat snygga slipsar och flugor till billiga priser. Sällan har det varit så smidigt att hitta bra accessoarer online tidigare. Och det bästa som finns är ju att känna sig fin!

I dom här tiderna då det känns som om det mesta blir sämre i världen, speciellt för någon som varit med ett tag och har ganska mycket att jämföra med,73 år. Då är det skönt att CARE of CARL finns !!!Det jag är mest nöjd med är de snabba leveranserna. Beställde måndag och tisdagkväll låg mina varor redo i instabox att hämta. Väldigt nöjd med de varor jag köpt också. Blå är den mest valda färgen för slipsar, men inte för flugor. Svart står som nummer 1. Överväg alla nyanser av blått, från ljusblå, himmelsblå, kungblå till mörkblå, och vi är övertygade om att denna färg kommer att ta en andra plats i rangordningen. Mörkblå är i synnerhet en utmärkt färg för detta tillbehör. Till exempel, kombinera en mörkblå fluga med en mörkblå kostym, vit skjorta och vit näsduk för ett elegant resultat. Eller ha en mörkblå kostym, ljusblå skjorta och en kungsblå fluga, vilket ger ett vackert och djupt resultat. Köp nu? Blå fluga till herr. Enligt den officiella klädkoden måste flugan vara av samma material som din jacka. Även här måste denna regel upprätthållas vid strikt formella tillfällen, men du kan själv känna efter om tillfället gör det möjligt för dig att använda ett mer kreativt tillvägagångssätt. Köp nu? Svart fluga till herr.om skrivet ovan måste du inte alltid hålla fast vid en svart fluga vid en svart klädkod. En bra alternativ färg är röd. Kommer du till festen med din partner som bär en röd klänning? Matcha din röda fluga med hennes kläder. I vår samling hittar du flugor i många nyanser av rött. Köp nu? Röd fluga till herr.

Finns det svart fluga på din inbjudan? Då bär du en smoking, alltså en kostym, vit skjorta, vit näsduk, svarta lackskor, eventuellt en maggördel och en svart fluga. Om tillfälle är mindre officiellt, till exempel en julgala eller en festlig premiär, är flugan det enda tillbehöret som gör att du kan lägga till en personlig accent på din outfit. Avgå från svart och gå festligt i rött till exempel.
Det är inte bara roligt att dyka upp till påskbordet med en gul fluga, det är också roligt att ge vardagen en lite solksken. Ta det lugnt på kontoret så att du inte blir dagens skvaller och bär en mer subtil pastellgul. Om din partner har en gul klänning till ett svart kostymevent, låt er outfit kombineras harmoniskt och ha en gul fluga. Kolla in vår samling och välj ett exemplar som passar dig. XXX Grön flugaXXX Grön står för tillförlitlighet och pålitlighet, med en grön fluga står du högt på originalitetsområdet. Gräsgrön, limegrön, mossgrön, hos oss hittar du grön i många nyanser. Bär den till en enkel vit skjorta med en mörkgrå kostym och du är redo att gå! Köp nu? Gul fluga till herr.

Måste man ha näsduk till kostym?
Sammanfattningsvis. Du kan, och bör, alltid använda en näsduk när du bär kavaj, oavsett tillfälle och stil. Svårare än så är det inte.
Lägg till omedelbar färg i din kostym med en rosa fluga. Perfekt för bröllop, till exempel om temat för denna speciella dag är rosa. Eller vad sägs om ett ljusrosa exemplar till en drink med vänner? Med den här färgen kan du gå hela vägen och stjäla showen. Köp nu? Rosa fluga till herr.De populäraste färgerna för en fluga är svart och vit. Faktum är att mycket tidigare fanns inga andra färger, klädkoden var svart eller vit och därmed var mannen som hade på sig en smoking eller kostym att klä sig därefter. Gradvis såg vi färgen röd och burgundy på uppgång, för män som ville lägga till en individuell och modemedvetna accent till sin outfit. Numera är flugor inte bara tillgängliga i alla regnbågens färger, du hittar dem också i många olika material; silke, polyester, ull, linne, sammet och till och med trä. Kanske tittar du på det förflutna med ett svartsjukt öga; inget val är så lätt. Men med våra tips kan du dra nytta av det faktum att himlen är gränsen!

För en slående accent på din outfit är färgen orange perfekt. Festiv och orginell på samma gång. En orange fluga kan bäras med både en mörkblå och en mörkgrå färg. Om du bär den med svart, välj en pastellversion för att undvika en kombination som är för svår. Köp nu? Orange fluga till herr.Lägg till en varm och snygg accent med en lila fluga. Hos oss kan du hitta dem i en praktisk prickad modell eller som självkämpare. Lila kombineras mycket bra med mörkgrå, så om du vill ha ett balanserat resultat, bära en mörkgrå kostym, vit skjorta, lila fluga och vit näsduk. Eventuellt kan du fortfarande subtilt ta fram ett par lila manschettknappar under din jackärm. Köp nu? Lila fluga till herr.

Du gissade det, ett vitt flugevent kräver en vit fluga. Till skillnad från en svart klädkod måste du ta klädkoden mycket seriöst vid ett vitt flugevent. Vit fluga är det mest formella tillfället, där herrarna klär sig i en svart kostym med kavajslag i satin, svarta strumpor och läderskor, en vit näsduk och en vit fluga. Helst väljer du en självkämpare, ett förhistoriskt exemplar är praktisk men visar dig inte från din bästa, milda, mänskliga sida. Officiellt måste du också lämna din klocka hemma, för givetvis spelar tiden ingen roll vid ett sådant elegant möte.Köp nu? Vit fluga till herr.

• Vävd sidennäsduk – Med sin karaktäristiska glans och formbarhet har vävda sidennäsdukar kommit att bli det klassiska materialvalet. Den vävda strukturen gör dessutom att dessa näsdukar behåller sin form bättre under en hel dags användande. En kraftigt mönstrad näsduk ger – tvärtemot vad man kanske först tror ett mer harmoniskt och dämpat intryck än en starkt enfärgad. Alla våra bröstnäsdukar är tillverkade i Italien med noggrann detaljnivå.
Det finns alltid ett tillfälle att bära en bröstnäsduk. Handla dina näsdukar och på nätet är både enkelt och smidigt med våra tydliga bilder med perfekt färgåtergivelse. John Henric tillhandahåller gedigen information om material och mått för varje näsduk i våra kollektioner. Dessutom har vi alltid fri frakt, fria returer och öppet köp. Om du inte har tid eller lust att besöka någon av våra många fristående John Henric butiker med personlig service, kan du känna trygg med att köpa din näsduk online, tillverkad i Italien med kärlek.• Tryckt sidennäsduk – Fullända stilen med en tryckt sidennäsduk i kavajfickan. Tekniken att trycka mönster på näsdukar, ger oslagbart klara och tydliga motiv med skarpa konturer vilket gör en bröstnäsduk lätt att matcha med nästan alla outfits. En glansig sidennäsduk görs sig utmärkt till lite grövre kavajer i ull på samma sätt som en mattare näsduk passar utmärkt till en dressad kostym med mycket lyster. Samtliga av våra näsdukar med tryckta motiv sys i elegant foulard- eller twillväv.

Näsdukar Herr – Störst utbud av näsdukar online tillverkade i Italien. Ingen bröstficka är komplett utan en näsduk även kallad bröstnäsduk, snusnäsduk, ficknäsduk och pochette. Den visar att du är medveten, har stilkänsla och att du har mod. Om slipsen är pricken över i för välklätt mode så är en bröstnäsduk utropstecknet. Med ett av världens största utbud av färger, mönster och material erbjuder vi näsdukar för varje stiltillfälle. Historiskt har en näsduk varit en del av mannens hygienprodukter, för att så småningom övergå till att bli en rent dekorativ herraccessoar, och idag är en bröstnäsduk en underbar detalj. Näsdukar är kanske den viktigaste och roligaste av herraccessoaren som mannen har att utmärka sig med. En snygg och stilren näsduk passar alla tillställningar och situationer, till frack, smoking, kavaj, kostym, eller varför inte en jeansjacka. Fyll garderoben med ficknäsdukar med mer färg och mönster. Våga bära bröstnäsdukar med starka tryck och mönster. Försök ha som ambition att näsduken och slipsen skall ha olika mönster. Om slipsen är randig, välj en näsduk med prickigt eller kanske paisley-mönster. Om slipsen är prickig, välj en blommig eller paisleymönstrad näsduk. Vi anser att paisleymönstrade näsdukar alltid ett bra alternativ. Lär känna din färgkod och lek med konstrasterna i din näsduk. Låt fantasin flöda fritt. Det är inget fel att alternera olika näsdukar med så många färger det går att frambringa. Om man inte har slips ger en näsduk en lite avslappnad look. Om man däremot bär slips bör en av färgerna i din näsduk vara samma som slipsens.
Vilket viksätt som är möjligt styrs också av materialet. Bomull och linne passar bra för mer strukturerade vikningar. Siden är betydligt mjukare och är därför svårare att få att hålla formen och passar därför bättre för puff-vikning.För mer formella tillställningar är vikning med rak kant att föredra. Exempel på situationer är bröllop och viktiga affärsmöten där du bär kostym. Även på begravning är detta sätt att föredra.

Kan man ha slips och näsduk?
Försök ha som ambition att näsduken och slipsen skall ha olika mönster. Om slipsen är randig, välj en näsduk med prickigt eller kanske paisley-mönster. Om slipsen är prickig, välj en blommig eller paisleymönstrad näsduk. Vi anser att paisleymönstrade näsdukar alltid ett bra alternativ.
Annars är det fritt fram att låta fantasin flöda fritt när det kommer till färg och mönster på bröstnäsduk. Ett tips är att låta näsduken matcha med skjortan. Eller att näsduken fångar upp färger som finns i flugan eller slipsen. Undvik en näsduk i samma färg som kavajen för då kommer den inte att synas. Med en näsduk vill man skapa kontrast gentemot kavajen.Vilken färg på näsduk? Först och främst måste du ha en vit näsduk i din garderob. Det är nästan lika grundläggande som att äga ett par svarta strumpor. Den vita näsduken kan aldrig bli fel, oavsett vilken kavaj eller skjorta du bär. Du ska alltid ha vit näsduk i bomull eller linne till frack och smoking.

En bröstnäsduk, ficknäsduk och näsduk är exakt samma sak och förvaras alltid i kavajens bröstficka. Dessa används enbart i dekorativt syfte för att göra din kavaj eller kostym ännu stiligare. Du ska absolut inte snyta dig eller torka svett ur pannan med dom.
Vinfläck på näsduk behandlas bäst med kallt mineralvatten som gnuggas bort med en trasa. Därefter en hög med salt som absorberar vinet. Det finns också alkoholbaserade fläckborttagare som kan fungera på vin och fettfläckar.Stort utbud av flugor och näsdukar i paket, alltid till rabatterat pris. Vi har både set med oknutna och knutna flugor. Gör sig utmärkt till kostymen eller kavajen för den som vill matcha flugan och näsduken till sin outfit.Här har vi samlat färdiga paket med flugor och näsdukar i matchande färger. Då kan det inte bli fel med färgmatcningen. Smidigt och billigt då då även får rabatt på våra färdiga set. Spara pengar genom att köpa ett färdigt set med fluga och näsduk. Varmt välkommen att handla din nya fluga herr och näsduk hos oss.Beroende på den vikningsteknik du använder ger näsduken olika intryck och utseende. Titta under Hur viker jag min näsduk? . Hitta tekniken som passar dig bäst. Väljer du Presidental Folding som James Bond eller föredrar du en annan teknik? Välj då ett av följande vikningsalternativ: Puffen, triangeln, trippelspetsen eller nonchiga viket. Valet är ditt!

Similar Posts