Kronhuset Julmarknad 2017

Testa en tur under julen med amfibiebussen i Göteborg. Turen börjar med att vara en buss men sedan förvandlas den till en båt. Bussen tar er förbi flera kända sevärdheter på land och sedan åker bussen rakt ner i vattnet. Den första amfibiebussen tog sig en tur i Stockholm 2014 och år 2019 var det dags i Göteborg.Göteborg är en mysig julstad där det finns en del att uppleva. Sedan 2004 öppnar Julstaden Göteborg upp sina dörrar i november. Vi får hoppas att vi i år får lite fin gnistrande vit snö. Invigningen av Göteborgs julstad startar den 11 nov, 2022.

Det blir en Nyårsafton du sent skall glömma med nyårsmiddag, fest och övernattning på Clarion Hotel Post vid Drottningtorget (brevid Göteborgs Centralstation). På morgon därpå serveras en härlig frukostbuffé.
Deltagande körer: Gothia Show Chorus, Göteborgs Nya Flickkör och Göteborgs Ungdomskör. * Tiderna är ungerfärliga och kan komma att ändras eller ställas in pga dåligt väder.Du kan välja bland olika typer av boende i Göteborg allt från lyxhotell till vandrarhem. Kanske vill du ha ett hotell med pool eller det viktigaste kanske är att det ligger nära nån speciell plats i Göteborg.

Den 3 december klockan 11 avgår vagnen från Drottningtorget, sen åker den vidare till Majorna, Linnéplatsen, Valand, Sankt Sigfrids Plan, Härlanda och Wieselgrensplatsen. Vagnen stannar på varje plats ca 15 – 20 minuter. En vagn kommer också stå placerad på Drottningtorget mellan klockan 11 – 15. (där kan du lämna julklappar och delta i olika aktiviteter, främst för barn.) Kan man inte lämna klapparna och presentkorten till julklappsvagnen kan ni lämna in hos Stadsmissionen i sina second-handbutiker mellan den 25 nov – 11 dec. Ett annat alternativ kan också vara att swisha en slant till 90 01 702, eller handla i deras gåvoshop.

Att äta på restaurang VRÅ innebär en upplevelse långt utöver det vanliga. Ni serveras en 7-rätters Nyårssupé med vinpaket. Sedan är det dags för fest i Drottningporten. Ni räknar ner tolvslaget tillsammans sedan är festen åter i full gång. Det blir även liveband. Festen pågår fram till kl. 03.00.

På Skyltsöndagen avslöjar NK sina fina julfönster i år igen. Liseberg öppnar den 19 november. Flera julmarkander finns också på plats i Haga, Kronhuset, Nordstan och Liseberg. Jul är julbordens tid men något som är väldigt mysigt är att fika på något av alla Göteborgs caféer.
Följande artister åker med i spårvagnen 2022: radioprofilerna Peter Sandholt och Annika Sjöö, influencern Malin Gabrielsson, melloartisterna Mariette och Theoz, kockarna och programledarna Dante Zia och Thomas Sjögren, och influencern Nanna CebnérI år startar Julstaden fredagen den 11 november, 2022 då Göteborg tänds upp i fina ljus. Det vackra röda julhjärtat lyser i år igen vid Lejonbron. Både gamla som nya evenemang väntar dig som tänker spatsera runt i ett glittrande Göteborg. Det blir också en giraff bakom Stora Teatern och belysta träd på Charles Felix Lindbergs plats. Rosenlund har också en interaktiv ljusinstallation de kallar ”Sätt färg på Rosenlund”.

Att ta en dagskryss med Stena Danica till Fredrikshamn i Danmark är mysigt. Och ännu lite mer mysigare blir det innan jul då båten är julpyntad och det serveras julbord ombord. Ät en god frukostbuffé ombord på morgonturen och när resan går åter till Göteborg med Stena Danica äter du ett gott julbord i restaurang Taste. Du kan förboka alla måltider när du bokar din båtresa. Vi samarbetar med Sembo – en del av Stena Line Travel Group AB – där du smidigt bokar din julbordsresa med Stena Danica.
Ät en god middag på GTS Festvåning i Göteborg…men det blir inte bara god mat utan ett mord har skett. Ingen vet vem som är mördaren utan du och dina bordskamrater måste lösa mysteriet och avslöja mördaren. Det blir en middag med mycket skratt och spänning och jakten på att lösa mysteriet.Fira in det nya året på Scandic. Två av Scandics hotell i Göteborg erjbuder Nyårspaket. Du kan fira och äta gott på Scandic Grand Central och Scandic Rubinen. Du får också en god hotellfrukost.

Ta en minikryss så där inpå julen. Lämna Göteborg på kvällen för en kryssning till Kiel i Tyskland. Ombord serveras julbord och andra läckerheter. I Kiel kan du besöka flera olika julmarknader. Och julshoppa kan du göra både ombord och i Kiel. Ni anländer till Kiel på morgonen runt 9,15 och båten avreser mot Göteborg samma kväll kl. 18.45. Resan tar 36 timmar med 2 dygn ombord. OBS! Tänk på att boka hemresan dagen efter utresan.Fira Nyår på Scandics nyaste hotell i Göteborg, Scandic Grand Central. Du bor precis intill Göta Älv med närheten till Göteborgs Centralstation och Lilla Bommen. Du serveras en 5-rätters nyårssupé och när det är dags för 12-slaget har du fin utsikt ut över Göteborg för att se fyrverkerier. Kl. 17 på Nyårsafton kan du även beskåda GPs.årliga Nyårsfyrverkeri som skjuts upp ifrån Kvillepiren i Göta Älv. Efter firande sover ni gott.Med ett Go City Gothenburg Pass kan du upptäcka Göteborg till rabatterat pris. Detta Göteborgskort är fyllt med inträden till sevärdheter, museum och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som gäller för olika antal dagar: 1, 2, 3 eller 5 dagar. Besök så många attraktioner du hinner av allt som ingår. Tillsammans firar vi ni det nya året med en visuell, musikalisk och gastronomisk upplevelse som bjuder på njutningar för alla sinnen. Under kvällen bjuds ni på en överdådig bankett, liveband, artisten Dotter, DJ Frida Harnesk med gästartister samt överraskningar. Festen pågår fram till kl. 03.00. Vill ni åka till Stockholm och fira jul kan ni hitta mer om julfirande i Stockholm här. Även Malmö är en mysig stad att besöka i december då de har mycket julmys under sitt julevenemang Vinter i City.

Missa inte fyrverkerierna vid Göteborgs hamn under Nyårsafton. Du kan också fira Nyår i Göteborg med show och bo på hotell. Flera hotell erbjuder också Nyårsmiddag med övernattning. Se nedan:
I Restaurang Nordas fantastiska lokaler serveras en läcker 5 rätters meny inklusive vinpaket. Efter middagen väntar en nyårsfest i Drottningporten. Ni får uppleva nedräkningen inför tolvslaget och artisten och stjärnskottet Dotter drar fartfyllt igång det nya året. Festen pågår fram till kl. 03.00.

Checka in på Scandic Rubinen på Göteborgs paradgata nr 1, Avenyn. Ni serveras en 5-rätters Nyårssupé och sedan väntar 12-slaget. Scandic Rubinen har en takterass som säkert är öppen för att beskåda fyrverkerier när klockan slår 12. Utanför på Avenyn brukar folk komma ut för att fira in det nya året. Efter en härlig Nyårsnatt sover ni gott och vaknar till en god frukostbuffé.
Spökvandring runt det gamla Göteborg, I biljetten ingår en 3-rätters middag som serveras innan vandringen startar. Middagen serveras på Erik Dahlbergsgatan 9, på GTS (Göteborgs Fest och Konferensvåning). Spökvandringen startar på Gustav Adolfs Torg kl 20.

Kolla in alla de julklappstips vi hittat på åt hela familjen (och fler därtill) och få tips på vad du kan köpa till alla från pojkvännen till lillasyster i jul.
Om du har besökt Kronhusjul så skicka gärna in ett foto ([email protected]) till oss vi kan använda och/eller skriv en kommentar nedan om vad du tyckte om julmarknaden! Du kan också tagga ett Instagram med @julmarknader.Detta är julmarknader som har arrangerats vid något tillfälle. Om du vet när en viss julmarknad arrangeras nästa gång så får du gärna hjälpa oss med att uppdatera datumet!Vi har gjort vårt yttersta för att säkerställa att informationen som gäller julmarknaderna är korrekt, framförallt gällande datum, men all information är andrahandsinformation. Det är inte alltid vi har kunnat få perfekta underlag eller 100% bekräftelse från arrangören men även då finns risken alltid att informationen kan vara fel, ofullständig eller ändras utan att Presenttips.se får vetskap om det. Dubbelkolla alltid med arrangörens webbsida/Facebook-sida!Notera att kommentarerna är ett sätt att publikt kommentera en sida/artikel på Presenttips.se. Det du skriver i en kommentar postas för alla att läsa här (inklusive namn, dock EJ epostadress). Kommentarer med privata data som tex personnummer, adress, telefonnummer etc raderas omedelbart. Vill du skriva enskilt till Presenttips.se så skicka istället ett mejl på [email protected]. Kontakta arrangören av julmarknaden (se deras webbsida) om du vill ställa ut på julmarknaden. Presenttips.se arrangerar inte denna julmarknad, vi bara tipsar om dem. Du kan också använda vår smarta julklappstipsgenerator för att hitta julklappar baserat på ålder, intresse, personlighet med mera. Ett annat tips är att kolla bland våra presentkategorier och söka julklappar baserat på produktkategori.Välkommen till Göteborgs äldsta julmarknad! När det lackar mot jul slår Kronhuset & Kronhusbodarna upp portarna till Kronhusjul. Här finner du genuint hantverk, choklad och underhållning med historiska inslag för hela familjen. Du kan handla fina julklappar av hantverkarna i Kronhusbodarna och marknadsdeltagarna i Kronhuset och julbodarna på gården. I mysiga Café Kronhuset fyller du på med ny energi, här serveras både mat och fika. Programmet hittar du på kronhuset.se, Kronhusjuls Facebooksida och historieverket.se.Digital onlinebaserad designmarknad med nytänkande, småskalig och unik design. På Instagram: #djuriskdesignmarknad @djuriskdesignmarknad samt på @retrofrun

I oktober 2007 släpptes boken Jul i Göteborg skriven av Anna Thalenius, Monica Bengtson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 141 sidor djupgående information om kulturhistoria. Förlaget bakom boken är Warne Förlag.

Tipp tapp tipp tapp se då krypa tomtar ut ur vråna…. och Kronhuset fylls med små och stora tänkbara klappar. Välkomna och pröva lyckan i vårt stora jullotteri på Jul i Kronhuset.
Hembygdsförbundet har diskuterat med Göteborgs stad om möjligheterna att få använda en logotype som baseras på 1716 års vapenbild. Detta är nu klart och vi kan presentera det färdiga resultatet.

Tankarna bakom Gunnar Asplunds tillbyggnad av Rådhuset 1936, vidgas i denna föreläsning till frågan om på vilket sätt modernismen försökte skapa en arkitektur för ett mer demokratiskt samhälle.Under hela kalasveckan, 14-19 augusti, kommer Hembygdsförbundets lokal på Postgatan 4 att vara öppen för släkt- och hembygdsforskning. Läs programmet här. I morgon klockan 11 blir det pampig invigning när GWO blåser in Kronhusjul. Därefter kan besökare ta del av ett fullmatat program fram till den 23 december. Du kommer bland annat att kunna gå guidade visningar av Kronhuset, lyssna på julkonserter, lära dig hur man tillverkar marsipangrisar, julpyssla och träffa Kronhustomten och hans familj. Varje helg gästas Kronhusgården även av någon av Göteborgs historiska föreningar som gestaltar olika historiska skeenden. Den anrika och traditionella julmarknaden i Kronhuset startade redan 1964 och har sedan dess lockat mängder med besökare till Västra Nordstan. Sedan förra året har Higab arbetat med att utveckla julaktiviteterna runt Kronhusgården och nu när det lackar mot jul är det alltså dags för den andra upplagan av Kronhusjul.I morgon blåser vi in Kronhusjul med pompa och ståt. Här finner du bland annat Göteborgs äldsta julmarknad, underhållning med historiska inslag för hela familjen och fina julklappar hos hantverkarna i Kronhusbodarna.

Du kan köpa fina julklappar av både hantverkarna i Kronhusbodarna och marknadsdeltagarna i Kronhuset och julbodarna på gården. I mysiga Café Kronhuset fyller du på med ny energi, här serveras både mat och fika.
Kronhusjul arrangeras av Higab och Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening och pågår mellan den 2-23 december. Sista dagen för den traditionella julmarknaden är söndagen 17 december.Numera är Liseberg bara stängt en kort period innan parken har hunnit byggas om från pumpafylld skräckupplevelse under Halloween. Den glittrande julskepnaden som sedan tar vid har däremot hunnit bli en jultradition för många göteborgare.

Katedralen på Röda Sten Konsthall fylls med konsthantverk och design. Marknaden är öppen under en kväll och två heldagar med en mängd designers som inte deltagit tidigare år och några tidigare populära deltagare.

Julmarknaden i Kronhuset har över 40 år på nacken. Den som letar efter riktigt traditionell julmarknad i Göteborgs äldsta byggnad från 1654 hamnar nog rätt om de går hit. Nytt för i år är ett program av julinspirerade aktiviteter för stora och små i Café Kronhuset.
På kulturhuset Blå Stället i Angered blir det julmarknad i slutet av november. Det utlovas hembakat från när och fjärran och alternativa julklappar från hela världen. Hela julmarknaden har fri entré.

– Julmarknaden firar 30-årsjubileum i år. Det blir en extra satsning på barnen med bland annat lekutställningen om Emil i Lönneberga. Där barnen kan leka i Emil-miljöer, säger Elisabeth Elfström, vice vd för Tjolöholms slott.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.

– Skippa kommersen i stan – satsa på unika, handgjorda och vackra klappar från lokala, nationella och internationella designers och konsthantverkare, säger verksamhetschefen Mia Christersdotter Norman.
Varje dag under julmarknaden finns det aktiviteter för både vuxna och barn. Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det går att följa med på visning av utställningen ”Dräkter från Downton” på slottets övre våningar.Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.

På Naturhistoriska museet finns en julmarknad som passar den nyfikne. Bland annat utlovas svaret på vilka djur som egentligen bor i granen. Tillsammans med Naturhistoriska från besökarna leta smådjur och titta på dem i förstoring. Det och andra roliga julexperiment går att testa på helt gratis.
Vid Mölndalsfallen i Kvarnbyn slås portarna upp för julmarknad de första dagarna i december. Med utställare både inomhus och utomhus kommer det finnas en blandning av designhantverk, mat och musik.Bland aktiviteterna finns möjlighet att lära sig hur man tillverkar marsipangrisar och visningar i de delar av Kronhuset som stått i stort sett orörda sedan 1600-talet.En jultradition på museet som återkommer även i år är möjligheten att klättra in i gapet på den Malmska valen – världens enda monterade blåval. Speciellt för julmarknaden är att jultomten befinner sig inne i valen och berättar historien om hur den hamnade på museet.Under åtta dagar kommer ett hundratal utställare sälja hantverk och lokalproducerade delikatesser. Hela godset är julpyntat och på kvällarna äger en sprakande eldshow rum utanför slottet.

Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.
Redan i början av november är det dags för årets julmarknader att börja. Här ett par nedslag i det stora utbudet av platser och evenemang, där försäljning av brända mandlar och julhantverk är vanliga inslag.– Bland julmarknadens bodar kan du få upp värmen i vintervakna karuseller, komma i julstämning med isshowen Nötknäpparen och årets nyhet – den storslagna ljusshowen En vinterdröm, säger Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg. Välj Acceptera för att godkänna eller Avvisa för att neka icke-nödvändiga cookies för den här användningen. Du kan ändra dina val när som helst i inställningarna. LinkedIn och tredje parter använder nödvändiga och icke-nödvändiga cookies för att tillhandahålla, säkra, analysera och förbättra våra tjänster och för att visa dig relevanta annonser (inklusive yrkes- och jobbannonser) på och utanför LinkedIn. Läs mer i vår cookiepolicy.

Missa inte årets fina Julmarknad mitt i city, på Kronhuset som dessutom är Göteborgs äldsta hus. Det är öppet varje dag från kl 11:00 till 18:00 och helger kl11:00 till16:00. Du hittar vackert hantverk, go´fika i stora salen på övervåningen, guidade visningar på helgerna, vackert smyckad innergård med ekogranar till försäljning mm.
Jag finns i monter 16 , där finner du bla små bladguldsförgyllda tavlor pefekta som en personlig julklapp, presentkort för konst, behandlingar och kurser, Anneli Sundbergs handgjorda silversmycken, våra omtyckta franska pepparkakor och italienska skorpor. Varmt Välkomna! Eva & TomasHögskolan för design och konsthantverk bjuder in till sin årliga marknad. Här kan du köpa unika och egentillverkade konst- och designföremål av skolans studenter. Det finns allt från smycken och bruksföremål till leksaker och inredning. I Annedalspojkars Hus (Annedalshuset) kan du köpa allt från keramik till vackra smycken. Passa även på att besöka lägenhetsmuseet med två tidstypiskt inredda lägenheter från 1900-talets första hälft. Det är inte bara i Kronhuset & Kronhusbodarna som det vankas julmarknad. Nu på söndag öppnar Annedalspojkars Hus upp för julklappsbesökare och helgen efter är det dags för Allégården och HDK – Högskolan för design och konsthantverk.Allégårdens pensionärsförening har sin traditionella julmarknad i före detta Dicksonska Folkbibliotekets fina lokaler. Dessutom blir det bland annat fika och spännande utlottningar.

Julmarknaden på Tjolöholm Slott utanför Göteborg är en kär tradition för många. För här är det enkelt att komma i julstämning när hela godset pyntas upp med både juldekorationer och tusentals juleljus, precis som det gjordes på grevinnan Bondes tid.Liseberg är en populär nöjespark i Sveriges andra största stad, Göteborg. Varje år pyntas parken upp till jul och drar tusentals av besökare och för många är det ingen jul, utan jul på Liseberg.

Varje år arrangeras det en traditionell julmarknad i unika miljöer med lokalproducerad mat, gediget hantverk inom textil, smycken och slöjd samt ett lucia tåg.
I det varma ljuset från de miljoner juleljus förvandlas Liseberg till en mysig julsaga. Strosa runt bland de mysiga julbodarna och få upp värmen på en av de många attraktionerna som finns eller en kopp varm glögg eller choklad.

Similar Posts