Kvartskomposit Beach Grey

Till våren 2019 lanserar Marbodal en ny beige kulör, som gör premiär på köket Arkitekt Plus. Den matta sandfärgade kvartskomposit-bänkskivan Beach Clay gifter sig väl med den beiga kulören på luckorna. Tillsammans bidrar de till ett mjukt och naturligt intryck som också gör det lätt att få köket att passa väl med andra rum i hemmet.För oss handlar det om att hjälpa till att skapa kök där hela livet får plats. Ett genuint hantverk, smarta lösningar och känsla för design gör det möjligt att skapa den köksupplevelse Marbodal gjort sig känd för de senaste 100 åren.

Vad kostar Kvartskomposit?
Bänkskiva kvarts pris från 2 940 kr Kvarts är en komposit sammansatt av naturmaterial. Trots att bänkskivor i kvarts är tunnare än stenskivor av marmor, granit och kalksten är den den väldigt stark. Pris på en bänkskiva i kvarts kan variera beroende på mönster, mått och design.
Marbodal har skapat närproducerade kök efter beställning sedan 1924. Att våra kök är närproducerade innebär att vi gör allt vi kan för att bidra till ett mer hållbart samhälle.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

I serien Arkitekt Plus är stommar och luckor Svanenmärkta, vilket är ett omsorgsfullt val för miljön. Luckan är slät, 19 mm MDF med svagt rundad kant. Alla ytor är behandlade med vattenburen UV-härdande färg (Svanenmärkt även den).- Det monokroma och lugna uttrycket i vårt nya kök ramar in de trender vi ser framåt och som passar väl in i det skandinaviska hemmet. Att använda samma färger i större delar av hemmet, eller färger som kompletterar varandra, skapar en enhetlig och harmonisk känsla, där köket blir en del av den övriga inredningen, säger Cecilia Ahlin, produktchef på Marbodal. Bänkskivan i kvartkomposit är hård och tålig vilket gör att den tål spill och dagligt slitage. Eftersom kvartkomposit har en tät yta och ett jämnare utseende än andra typer av natursten, är bänkskivan lätt att hålla ren. Beach Clay finns att beställa som blankpolerad eller matt, i tjocklekarna 20 mm eller 30 mm. När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.Med inspiration hämtad från årets trender med jordnära och dämpade toner släpper Marbodal nu en ny beige kulör. I centrum står lugn, harmoni och monokromt, samtidigt som den nya kulören gör det enkelt att göra köket till en naturlig del av inredningen i hemmet.

Det finns även ett tredje material som är ännu motståndskraftigare än granit, och det är komposit eller ”konstgjord sten”. Komposit är tillverkad av stenpulver som smälts i samman vid mycket hög temperatur. Till skillnad från granit, motstår bänkskivan i komposit fläckar helt och hållet och den behöver inte impregneras. Komposit kan levereras i mönster och färg som efterliknar granit, men den är mer enhetlig än verklig sten (det kan vara både bra eller dålig, beroende på din smak.) Komposit kan beställas i färg och mönster som inte finns i naturen, som exempel klarblå, lila, grön, orange… Komposit kostar lite mer än marmor och granit.
De flesta brukar rekommendera granit till en köksbänkskiva. Marmor kräver mer underhåll, är mindre hållbar och kostar ungefär lika mycket. Marmors fördel kan vara utseende, men det beror på beställarens smak och kökets design.

Granit är ett mycket hårdare och starkare sten än marmor och klarar därför stötar och repor bättre. Granit är också resistent mot syror som citronsaft, tomatjuice och vinäger. Enkelt sagt är marmor kalciumkarbonat, precis som en krita, men en mer komprimerad och i kristalliserad form. Syror kan etsa marmors yta permanent. Marmor får både sprickor och repor lättare än granit. Vissa marmorskivor kan ha väldigt lite mönster vilket gör att fläckar och skador blir mer synliga. Granit har vanligtvis ett prickigt mönster vilket döljer fläckarna bättre. Om du kommer att använda bänkskivan flitigt är granit ett bättre val.

Finns i Kvartskomposit?
Kvartskomposit består till 94% av kvartskristaller, som blandas med färgpigment och bindemedel för att uppnå önskat resultat – fläckresistens, reptålighet och värmetålighet. Ytan är underhållsfri och behåller sitt vackra utseende över tid tack vare den höga tätheten.
Bänkskivor i marmor är en traditionell arbetsyta för konditorer, eftersom den kalla stenen håller smöret i konditorivaror från smältning. Läs mer om marmorbord.Både marmor och granit är naturstenar, vilket betyder att de är tunga, klumpiga och tidskrävande att installera. Eftersom de både är naturprodukter kan det förekomma avvikelser i färg och mönster. Stenprover kan alltså avvika något från bänkskivan som du får levererat. Båda granit och marmor förekommer i en mängd olika färg och mönster. Båda kan missfärgas av oljiga eller starkt färgade livsmedel. Båda materialen ska impregneras (en gång per år brukar räcka). De båda stenskivorna tål relativt bra värme och får inga brännmärken (om du placerar ett mycket varm kastrull på någon av de stenskivorna kan de i teorin spricka).Om vi lämnar de praktiska överväganden åt sidan, då har marmor ett utseende som är mer elegant och lyxigt. Marmor har väldigt fina kristaller i sig som skapar det snöiga eller satin liknande utseendet. Även färgen och mönstret kan vara rätt dramatisk. Granit brukar ha större kristaller i sig i storleksordning av ärtor eller riskorn. Detta skapar en grövre och mer glittrande utseende. Granit finns i flera färger och mönster än marmor.

Kompositen skiljer sig från natursten när det gäller vilka livsmedel som kan orsaka skador. Du kan spilla vin, juice, kaffe, te, läsk mm utan att det kommer att ge frätskador (som på marmor) eftersom ytan är inte lika porös som natursten. Vätska kan alltså inte tränga igenom ytan. Eftersom vätska inte kan trängas in i materialet är potientialen för baktieriell reproduktion avsevärt mindre.

Om du mot förmodan får en fläck på din kompositskiva använd först en mjuk trasa, varmt vatten och vårt rengöringsmedel. Låt det verka några sekunder och torka sedan av ytan. Skölj rikligt med vatten och torka av.

Hur mycket värme tål Kvartskomposit?
Hur mycket värme tål en bänkskiva i granit jämfört med en i komposit? En granitskiva ska tåla ca 600 grader medan en bänkskiva av komposit tål 130 grader.
Man bör alltid använda rengöringsmedel med ett pH-värde mellan 5-8. Utsätts ytan för medel över – eller under bör du omgående rengöra ytan med rikliga mängder vatten.

Om du har polerad yta kan den rengöras med hjälp av milt flytande två och fuktig luddfri duk eller mikrofiberduk. Tvätta sedan med vatten och torka av.
Vi på Stenskivor.se är experter inom stenbearbetning och jobbar hårt för att alltid ge dig den bästa service snabbt och noggrant – på Internet sedan 2010!För att förhindra repor och liknande skador bör du alltid använda en skärbräda. Komposit är väldigt resistant mot repor men vi tycker det är alltid bäst att ta det säkra före det osäkra.

Vilken är den tåligaste bänkskivan?
Granit: Granit är det allra hårdaste och tåligaste materialet av de olika naturstenarna. Till skillnad från marmor och kalksten tål materialet även sura ämnen och starka rengöringsmedel. Pris: Stort spann beroende på vilken sten man väljer.
Trots att kompositskivor klarar mycket höga temperaturer bör du alltid använda grytunderlägg. Plötsliga temperaturförändringar kan orsaka sprickor; särskilt vid eller i närheten av kanter eller skarv.Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av informationskapslar (”cookies”) som Jotun använder för att analysera hur du använder vår webbplats och förbättra din användarupplevelse. Vi använder informationen för att analysera och erbjuda anpassad marknadsföring i andra kanaler. Här kan du läsa mer om Jotuns användning av informationskapslar och hur du kan ändra dina inställningar.Tack för svar! Luckorna kan vi tyvärr inte lacka om, men om vi skulle använda de ”varmare” kulörer du nämner i de mindre rummen, finns det en kulör vi kan ha i vardagsrum/kök/hall (vi tänkte ha samma kulör i dessa ”öppna” utrymmen) som kan passa till både luckorna och de i så fall lite varmare kulörerna i sovrum/arbetsrum? Som nämnt har vi bl.a. tittat på mörk strandsand, washed linen och space till vardagsrum/kök/hall.

Hur tålig är Kompositsten?
Komposit är väldigt resistant mot repor men vi tycker det är alltid bäst att ta det säkra före det osäkra. Kompositen skiljer sig från natursten när det gäller vilka livsmedel som kan orsaka skador.
Hej, vi bygger nytt och funderar på färgsättning i vardagsrum/kök (öppen planlösning) samt i två barnrum. I kök/vardagsrum funderar vi på washed linen, space eller mörk strandsand. Är det någon av dessa tre som passar bättre till köksluckorna? Vår bänkskiva och stänkskydd är kvartskomposit i ljusgrått (beach grey från marbodal). Golv är något vitpigmenterad ek. Vardagsrum/kök har ljusinsläpp från ffa sydöst. I hallen hade vi tänkt samma kulör som i vardagsrum/kök. I angränsande sovrum och arbetsrum är vi intresserade av bl.a. granskugga och impression, eller raw canvas och golden bronze. Har ni tips på fina kulörer som kan passa i två barnrum men som samtidigt följer samma ”tråd”? Barnrummen angränsar också till hallen. Vi har bl.a. tittat på pale linden, lagerträd och humble yellow som vi tycker är fina. Tack!Tack, perfekt:) LADY 1288 Granskugga, LADY 12125 Impression, LADY 10961 Raw Canvas och LADY 10963 Golden Bronze är superfina ihop. Kanske att Golden Bronze är något skarp i sammanhanget. Dessa kulörer har dock en gulare och mer gyllene ton än köksluckorna i S4502-Y, som är mer grå. Köksluckorna kan få ett blåare uttryck ihop med denna gyllene färgskala. Har ni möjlighet att välja en lite varmare ton på luckorna? I annat fall så kika på den något kallare färgskalan LADY 1462 Grå Skiffer, LADY 1434 Elegant, LADY 1563 Mörk Strandsand och LADY 12125 Impression. Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Bosun är vår egenimporterade kvartskomposit, som håller hög kvalitet. Dessa bänkskivor har testats av oss själva mot alla tänkbara fläckar – inget fastnar! Ett bra val till ett överkomligt pris.
Kvartskompositen är mycket tålig mot fläckar och repor och har ett jämnare utseende än vissa sorter av natursten. Den täta ytan gör att den blir lättare att hålla ren och är mer hygienisk.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kvartskomposit får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

En bänkskiva i komposit passar perfekt för dig som vill ha en hård och tålig bänkskiva som tål dagligt slitage. Kvartskomposit är ett konstgjort stenmaterial som består till största delen av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. Kvartsen blandas med färgpigment och bindemedel, för att sedan pressas och gjutas till en skiva.
Observera att färgerna kan skilja sig från originalprodukten. För att få rätt färgåtergivning, ta en titt på färgproverna hos någon av våra återförsäljare.Materialet är mycket tåligt mot repor och orenheter. I ett kök ska du kunna röra dig fritt och inte hindra din kreativitet för att vara alldeles för försiktig. Kvartskompositbänkskivan har en tät yta som är lätt att hålla ren.

Det är ett konstgjort stenmaterial som består till största del av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. För att få en bänkskiva i kvartskomposit blandas kvartsen med färgpigment och bindemedel för att pressas och till slut gjutas till en skiva.
Komposit tål värme från stekpannor och kastruller under kortare tid, men du bör aldrig lämna dem att svalna på bänkskivan. Om ett grytunderlägg inte används kan kvartskompositbänkskivan i värsta fall spricka.

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.Ja, du kan ha Ikea, Marbodal, Kvik, HTH, Ballingslöv, Vedum, Epoq … eller vilket kök som helst. Vi tillverkar bänkskivor av granit, marmor och komposit till alla kök. Det beror på vilket material du är intresserad av. För all natursten som granit, marmor och kalksten finns solida skivor i 20mm och 30mm tjocklek. Det är även möjligt att tillverka skivor som ser tjockare ut än 30mm genom att såga fronten i 45° vinkel och limma på en framkant som är högre. Detta görs i regel när man byter ut en befintlig bänkskiva som kan vara 40mm tjock till exempel där man vill kunna behålla det kakel man haft sedan tidigare. I kompositsten är de vanligaste tjocklekarna 20mm och 30mm men vissa tillverkare erbjuder även tunnare skivor. Lösningen med limmad framkant för att få en tjockare skiva går bra även i kompositsten förutom med skivor från Bricmate.

Kvartskomposit finns oftast bara i polerad yta men den är då inte lika högblank som graniten. Vissa sorter erbjuds även med matt yta och några få är speciellt framtagna för att ha lite strukturerad yta.
Polerad granit kräver nästan inget underhåll alls. Efter några års användande kan du impregnera den igen. Om du däremot har en granitskiva med matt eller borstad ytbehandling behöver den skrubbas och impregneras oftare.De allra flesta naturstenar kan du välja antingen polerad (blank) eller finslipad (matt) yta på. I vissa undantagsfall finns bara den ena eller andra ytbehandlingen för den valda stenen. De mest populära stenarna, exempelvis Nero Assoluto, finns även med ytbehandling som ger stenen en ojämn, strukturerad yta. Detta brukar kallas läderyta när det är lättare struktur och flammad/borstad yta när det är grövre struktur. Kvalitetssten är inte billig. Var aktsam för ockerpris på bänkskivor. Vi erbjuder stenbänkskivor av högsta kvalité som kommer direkt från fabriken utan fördyrande mellanhänder. Slösa inte bort dina pengar utan investera de smart 🙂 Du kan välja mellan fyra monteringsalternativ: underfräst, undermonterad, övermonterad eller planmonterad. Alla monteringsutföranden är bra. Välj den som du tycker är snyggast och passar in med kökets design.En granitskiva ska tåla ca 600 grader medan en bänkskiva av komposit tål 130 grader. Även om granit och marmor tål höga temperatur är de känsliga mot värmechocker.

Vi säljer all slags sten som används i kök, badrum till fönsterbänkar och möbler. Det inkluderar granit men även annan natursten som marmor, kalksten och kvartsit. Dessutom erbjuder vi kvartskomposit från tillverkare som Caesarstone, Technistone och Silestone. En annan typ av tillverkad sten är keramik eller granitkeramik från Dekton och Bricmate som du också hittar hos oss.
Vi rekommenderar att alltid använda någon form av underlägg eftersom snabba värmeförändringar kan skada stenskivor. Det finns risk att skivan spricker.Om din bänkskiva är gjord av granit eller komposit, kan du göra det. Granit är väldigt hårt och tål även de skarpaste knivarna utan risk för repor, dock så blir knivarna trubbiga med tiden. Vi rekommenderar att du använder en skärbräda av trä eller plast. Andra stenar är inte lika motståndskraftiga mot repor så använd gärna en skärbräda på dem också.Lösningsmedel som du kan använda är : T-röd (sprit), Terpentin, Lacknafta, Aceton, Etylacetat, Ammoniak, Polishbort, Blyfri bensin, Thinner (Cellulosaförtunning), EDTA neutral (tvättmedel).

Daglig underhåll med ljummet vatten och disktrasa, vid behov mild diskmedel. Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller slipmedel, det kan skada stenens polerade yta. Mer envisa fläckar kan kräva speciella stenvårds produkter.Kvartskomposit är tåligt mot värme, upp till 150 krader, men känslig för plötsliga och snabba temperaturförändringar. Vi rekommenderar att du alltid använder värmeunderlägg.

Det är viktigt att vara medveten om att kvarts som alla andra ytor kan skadas permanent om de utsätts för starka kemikalier. Rengör aldrig kvartsytan med produkter som innehåller trikloretan eller metylenklorid.

Kvarts har liknande egenskaper som granit men är mindre porös och har en mängd olika nyanser av färger och mönster. Kvartskomposit är väldigt homogen, utan gömda sprickor eller brister. Absorberar inte vätska och är väldigt tåligt mot fläckar och repor, utmärkt val till köksbänkskivor.
Undvik mycket aggressiva rengöringsmedel som ung- och grillrengöringsmedel och diskmedel som har höga alkaliska / pH-nivåer (pH 8.5 eller högre), som kan skada stenens yta.Nedan tipsar vi om hur du kan tänka när du står inför detta viktiga och samtidigt väldigt roliga val, samt varje bänkskivas för och nackdelar. Du kan köpa alla bänkskivor via oss på Nordiska Kök.

Kanske finns det mycket marmor, kanske mycket trä? Fångar du upp redan befintliga stilelement så kommer resultatet bli en hållbar design som du inte ser dig mätt på i första taget. Sista steget innebär att rannsaka sig själv, hur är du som person och hur använder du köket?
Har du redan bestämt dig för vilket uttryck dina luckor och lådor ska ha? Då har du i alla fall kommit en bra bit på vägen och har en känsla för vilken stil du är ute efter. För att ytterligare begränsa urvalet kan du titta på inredning i resten av hemmet samt bostadens arkitektur (läs mer här om hur du mejslar fram din stil här).Kvartskomposit är ett stenmaterial som består av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen, färgpigment och bindemedel. Blandningen pressas och gjuts till en skiva som har ett elegant utseende som i många fall påminner om natursten men med ett lite lugnare och jämnare uttryck. Kvartskompositen är mycket tålig mot fläckar och repor. Dess täta yta gör att den är lättare att hålla ren och är mer hygienisk än natursten.

Vad är dyrast granit eller komposit?
Komposit kostar lite mer än marmor och granit. Se vår sortiment av stenskivor i granit, marmor, komposit eller gotlandssten.
Terrazzo är en blandning av stenbitar i varierande storlek och cement. Resultatet är ett slitstarkt material som påminner om natursten men som går att få i fler dimensioner och i stort sätt i vilken färgkombination som helst. Genom att kombinera olika sorters sten (ibland även glas och spegelbitar) i olika storlekar, färgpigment och cement kan man uppnå väldigt många olika uttryck. Terrazzon är slittålig och lättskött. Dess största fördel är dess starka uttryck, den stora variationen av utföranden och dess slittålighet. Eftersom den innehåller natursten kan du ta hand om den på samma sätt. Torka till vardags med en trasa fuktad med vatten och veckovis eller vid behov med ofärgad såpa. Priset kan variera men brukar ligga under det för natursten. Terrazzo passar dig som vill ha ett personligt och kreativt uttryck i köket eller den som vill ha en helgjuten naturstensliknande bänkskiva. På Pinterest har vi samlat de snyggaste bänkskivorna, här finner du även den bästa inspirationen för ditt kök, inredning, vitvaror och de snyggaste köksvalen! Länk här Är du som Jacob Holst och Ellen Dixdotter (vars kök med en skiva i trä du hittar här). Jacob och Ellen tycker att repor och fläckar ger hemmet personlighet och historia, “varje fest måste lämna minst en repa i bänkskivan!”. Eller är du kanske en elegant fashionista som modedesigner Elin Alemdar (vars skandinaviskt svala villakök med bänkskiva i silestone du hittar här)? Då kanske en stenkomposit är för dig. För var personlighet finns en bänkskiva.

Ett tidlöst, hållbart, hygieniskt och lättskött material. På en rostfri yta kan du ställa i princip vad som helst utan att behöva oroa dig. En plåt direkt ur ugnen, blöt disk eller varför inte en hög med jord när du planterar om krukväxterna. Du sköter om den med fuktad trasa men kan gå åt extra kladdiga fläckar med en scotch bright eller diskborsten. Går du efter med en microfiberduk ser du till att få ett glänsande resultat. Priserna varierar ganska kraftigt beroende på om du har en standardbänk eller en mer designad bänk. Fördelen är att den är så gott som underhållsfri och nackdelen är att det kan bli fula spår efter trasan ibland om du inte torkar av med en torr tvätthandduk efter samt att den rostfria ytans uttryck kanske inte stämmer överens med alla typer av köksdesign. Dessutom får man dem ofta i standardstorlekar och man kan inte skarva ihop dem. Passar hobbykocken som vill kunna använda köket utan att behöva oroa sig för underhållet.
Läs mer om hur du undviker fläckar och tar hand om din natursten här. Dagligt underhåll sker med en fuktad trasa och som med de flesta andra material bör man använda sig av underlag och skärbräda. Priset ligger ofta i den övre prisklassen men det är ett naturmaterial som skapats över tusentals år. Passar den som vill ha ett naturligt, elegant och tidlöst kök. Natursten går att få i otroligt många olika färger och med väldigt olika mönster. En del oroar sig för fläckar på marmor och kalksten men genom att med jämna mellanrum torka av bänken med ofärgad såpa så impregnerar du stenen och ger den ett naturligt skydd och en vacker yta. Du tar hand om den genom att torka av den med trasa och använda ett rengöringsmedel vid behov. Även fast kompositen tål värme kan den få en så kallad termochock vid kraftig temperaturskillnad så ställ inga varma kastruller rätt på. Skär inte heller mot den utan använd skärbräda även om skivan inte repas. Priset för stenkomposit ligger ofta i den lite högre prisklassen. Skivorna går att få i större storlekar än natursten så det passar dig som inte vill ha en skarv och har ett medelstort kök. Det är även ett bra val för den som vill ha en så underhållsfri köksbänk som möjligt.Nordiska k\u00F6k, platsbyggda k\u00F6k i Stockholm och G\u00F6teborg. Svensktillverkat i v\u00E5rt snickeri utanf\u00F6r G\u00F6teborg. Vi platsbygger allt fr\u00E5n klassiska Shakerk\u00F6k till mer minimalistiska k\u00F6k. Ett k\u00F6k att leva i, unikt och platsbyggt, f\u00F6r att passa livet idag och imorgon. D\u00E5 vi bygger alla v\u00E5ra k\u00F6k helt fr\u00E5n grunden har du m\u00F6jlighet att anpassa ditt k\u00F6k helt efter dina \u00F6nskem\u00E5l, b\u00E5de vad g\u00E4ller f\u00E4rg, material och tillval. Hos oss f\u00E5r du alltid h\u00F6g kvalitet och personlig service, vi hj\u00E4lper dig sj\u00E4lvklart med allt fr\u00E5n f\u00E4rgval till f\u00E4rdigst\u00E4llande. Det b\u00E4sta av allt, det \u00E4r inte s\u00E5 dyrt som du tror.Man skulle kunna säga att bänkskivan är kökets smycke. Den sätter tonen och tillför personlighet. Självklart innebär detta att valet av bänkskiva kan vara det svåraste valet i hela köksrenoveringen för den ambivalente.Ett träkök passar perfekt till ett shakerkök eller ett kök med träluckor. Det är ett vackert naturmaterial som doftar gott och ger ett varmt intryck. Trä är dessutom ett hållbart material ur miljösynpunkt och tar du hand om det så kommer du kunna glädjas av det länge. Du torkar av din träskiva med en lätt fuktad trasa och oljar med fördel in den med linolja någon gång om året (kan göras flera gånger). Oljan tränger ner på djupet och fräschar upp träet och gör det starkare. När du ska olja in skivan kan du passa på att med sandpapper slipa ner eventuella repor eller brännskador som inte går att tvätta bort. Även hårdvaxolja är en bra behandling för träbänkskivor. Priser beror på vilket träslag du väljer men generellt är en träbänkskiva en prisvärd investering. Nackdelen med trä är att du inte kan ställa varma kastruller och plåtar på det utan bör använda underlägg samt att det kan få repor och andra skador. Du bör dessutom torka av ytan så snart den blivit våt eftersom träet sväller av fukt. Träbänkskivor passar dig som söker ett klassiskt, varmt och ombonat kök.Arden Blue från Silestone har en tilltalande grå yta med subtil blåaktig bakgrund vilket ger en fräsch och modern touch som kommer att dra till sig uppmärksamheten i alla rum där den används.

Kompositskivor är inte lämpliga för utomhusbruk eftersom solens UV-strålar riskerar att missfärga skivorna. Man bör inte heller utsätta kompositskivor för extrem värme.
Tack vare vår storlek, stora inköp och nära samarbete med Silestone och Technistone kan vi erbjuda marknadens bästa priser på dessa vackra stenar. Glöm inte att vi har prisgaranti – och har du några frågor så är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi är upp till 50% billigare på Silestone än köksbutiken.Silestone Blanco Orion är en vit baskomposit med tydliga toner. De vackra venerna ger Blanco Orion utseendet av vacker marmor med stor personlighet och unika egenskaper som är överlägsen marmorn.

Är Kvartskomposit bra?
Kvartskompositen är mycket tålig mot fläckar och repor. Dess täta yta gör att den är lättare att hålla ren och är mer hygienisk än natursten. Du tar hand om den genom att torka av den med trasa och använda ett rengöringsmedel vid behov.
NSF är världsledande inom produktcertifiering för livsmedelssäkerhet. Silestone anses vara ett säkert material för direktkontakt med alla typer av livsmedel.

Silestones kompositskivor består av 94% naturlig kvarts, vilket gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Det enda naturliga material som är hårdare än kvarts är diamant, safir och topas.
Silestone är internationellt certifierad för att säkerställa maximal säkerhet och skydd. Sådana intyg erbjuda konsumenterna en försäkran om att Silestone är ett säkert material av högsta kvalité.Ytan är kompakt och det finns inga porer som låter vätska eller smuts att komma in, vilket gör den hygienisk och enkel att hålla ren. Komposit har dessutom enorm motståndskraft mot fläckar, repor, vatten och syror.

Det är en speciell behandling av materialets yta på molekylär nivå som förbättrar dess tekniska egenskaper, genom att göra rengöring och underhåll av Silestones produkter enklare än någonsin tidigare med en estetik som ger mer intensiva färger och en iögonfallande glans, som uppstår när det kommer ljus på det.
När du väljer en bänkskiva i keramik eller kvartskomposit tillkommer en serviceavgift på 5945:-, där uppmätning och leverans ingår. Vi kan också hjälpa dig med installation, så är du säker på att din nya bänkskiva lommer på plats på ett tryggt och säkert sätt. Läs merNär du en gång har arbetat vid en bänkskiva i sten är det svårt att tänka sig något annat. Inget annat material ger samma känsla, t.ex. vid bakning. Våra bänkskivor i kvartskomposit är inte bara snygga, de är också mycket slitstarka och tåliga. Något som vi har säkerställt genom intensiv testning, och det är också därför som vi kan lämna upp till 25 års garanti på våra skivor. Bänkskivor i komposit finns i ett flertal olika mönster och utföranden, allt för att du ska kunna hitta din favorit. Du har också möjlighet att måttbeställa för perfekt passform i ditt kök.

Våra bänkskivor i kvartskomposit är extremt slitstarka och tåliga mot repor, fukt och stötar (med en yta som är hård, slät och porfri). De finns i en mängd olika varianter, med matt eller polerad yta, samt i olika tjocklekar och färger. Och de kan även måttbeställas.
Att få hem en måttbeställd bänkskiva i Carrara, Marmor, Jura Grey, Granit och Technistone kompositsten som normalt finns i lager tar 10 – 14 dagar från att du lagt din order och vi har mätt din bänkskiva. Om du däremot beställer din bänkskiva i materialen från Silestone, Ceasarstone, Dekton eller annan natursten kan leveransen ta mellan 4 och 6 veckor efter att du beställt din bänkskiva. Vi garanterar alltid professionella montörer så att du får ett perfekt resultat.

Det är inte helt enkelt att hitta sin favoritbänkskiva, vi har därför samlat en snabb genomgång av materialens egenskaper och varför de skiljer sig i pris. Så att du enkelt vet vad du betalar för och kan förvänta dig av din nya bänkskiva. Gå gärna in i prisberäknaren och kika en extra gång, ibland har vi nämligen kampanjpriser på material!

Vad är Kvartskomposit?
Vad är kvartskomposit? Det är ett konstgjort stenmaterial som består till största del av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. För att få en bänkskiva i kvartskomposit blandas kvartsen med färgpigment och bindemedel för att pressas och till slut gjutas till en skiva. Cachad
Komposit är ett extra hållbart material för din bänkskiva och är sammansatt av naturmaterial, materialet tål både fukt, syror, repor och stötar. Komposit är naturligt vackert då det är sammansatt av naturmaterial. Pris på en bänkskiva i komposit baseras på sammansättning av naturmaterial och design.

Att få ett pris på din bänkskiva innan du köper den ger dig en bra uppskattning om vad det kostar dig att montera den i ditt kök. För att få ditt pris går du igenom följande process steg för steg:
Granit är ett prisvärt och perfekt val som bänkskiva då det är en hård sten som är både vacker och tålig. Pris på Granit påverkas av stenens ursprung och kvalitét.

Kvarts är både ett mycket tåligt och vackert material och därför att populärt val som bänkskiva. Kvarts är en komposit sammansatt av naturmaterial. Trots att bänkskivor i kvarts är tunnare än stenskivor av marmor, granit och kalksten är den den väldigt stark. Pris på en bänkskiva i kvarts kan variera beroende på mönster, mått och design.
Vi på Kitchens.se är experter på kökslösningar och har levererat unika kök till kunder över hela världen. Vi har ett brett utbud av allt du behöver till ditt kök inklusive exklusiva bänkskivor, vitvaror samt möbler och belysning till hemmet.Marmor är är en klassiker som är känt för sina enastående vackra skiftningar och ger köket en exklusiv look. Pris på en bänkskiva i marmor påverkas av vilken marmorsort du önskar. Marmorn finns i flera färger och mönster, vi väljer alltid ut den högsta kvalitén.

Kalksten är en trendig natursten som är populär i Skandinavien då den har ett sobert och jordnära uttryck. Kalksten finns i flera vackra nyanser. Priset på din bänkskiva i kalksten beror på vilket ursprung den har, vi hjälper dig välja ut den som passar bäst för din köksrenovering.
Till skillnad mot laminat har kompaktlaminat ingen träbaserad kärna som kan bli fuktskadad, utan är istället helt gjort av papper och fernolharts som tål vatten betydlig bättreBänkskivor i betong ger en speciell karaktär med varierande färg, mindre håligheter och ruffa kanter. De kan antingen gjutas på plats eller gjutas på distans efter ritning.

Hur tåligt är kvartsit?
Kort sagt ett väldigt hårt material som tål det mesta. Kvartsit är en natursten som är extremt hård och tålig mot fläckar, repor och värme vilket gör den till ett väldigt praktisk val. För dig som söker en exklusiv och tålig natursten är detta materialet för dig!
Bänkskivor av laminat har vanligtvis en kärna av MDF eller spånskiva med en tunn toppyta bestående av papper, fenolharts och melamin som pressas samman under ett högt tryck. Detta toppskikt finns med en mängd olika färger och mönster. På bänkskivans kanter limmas en kantlist som ofta kan matchas eller få en kontrast mot toppytans färg och mönster

Granit: Granit är det allra hårdaste och tåligaste materialet av de olika naturstenarna. Till skillnad från marmor och kalksten tål materialet även sura ämnen och starka rengöringsmedel.
Bänkskivor av massivt trä är ofta ett förstahandsval för dem som önskar ett inslag av robust, traditionellt kök med varm känsla. Att tänka på är de skillnader mellan olika kvalitéer och träslag som finns. Lägre pris är ofta träskivor med mindre ihop limmade stavar i billiga träslag som ger en mindre slitstark yta där fiberresning är vanligt. Dyrare bänkskivor i trä har ofta bättre träkvalité, bättre ytbehandling och ett mer exklusivt utseende med länge ihop limmade trästavar, starkare fogning och dyrare träslag.Bänkskivor av Corian har idag blivit ett populärt val. Corian är ett vackert och hållbart material som består av naturliga mineraler, akryl och pigment.

Hur rengör man Kvartskomposit?
Rengöring av kvartskomposit För daglig rengöring är en mikrofiberduk fuktad med vatten tillräcklig. Vid eventuella fläckar eller lättare nedsmutsning av bänkskivan rekommenderas normal tvätt med en PH-neutral natursåpa, t. ex. färdigutspädd STEINFIX 60 eller STEINFIX 70 i sprayflaska.
Kalksten: I kalksten finns det vanligtvis fossiler som hjälper till att skapa varierande mönster. Portugisisk kalksten är lite mörkare i färgen, tysk kalksten är något ljusare och kalksten från italien är gråsvart.Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse när du navigerar genom webbplatsen. Av dessa lagras de cookies som kategoriseras som nödvändiga i din webbläsare eftersom de är väsentliga för att de grundläggande funktionerna på webbplatsen ska fungera. Vi använder också cookies från tredje part som hjälper oss att analysera och förstå hur du använder denna webbplats. Bänkskivor av natursten har blivit oerhört populärt och är idag det främsta valet för de flesta som investerar i en ny skiva. Det finns en hel uppsjö av olika naturstenar, men de vanligaste är marmor, kalksten och granit. Materialet kännetecknas av sin höga kvalitet som står emot både fläckar, fukt och repor väldigt bra. Det är också väldigt lättskött. Corian är väldigt flexibelt, vilket gör att det kan fogas och designas i princip hur som helst. Materialet går att skarva och skarvarna syns inte samt att skivan blir helt tät.

En annan typ av kompositsten som används i bänkskivor är Dekton. Detta är det mest tåliga material och sammanställs med råvaror som också används för att skapa glas, porslin och kvartsytor. Detta skapar en extremt tålig yta som både står emot repor, värme och fläckar från exempelvis vin, kaffe, märkpennor och rost.

Bänkskivor i kompositsten är ett alternativ som blivit allt mer populärt under de senaste åren. Kvarts är ett industritillverkat material som skapas genom att sten och bindemedel blandas ihop till en massa. Därefter pressas och gjuts materialet till form av en skiva.Kvartskomposit består till 94% av kvartskristaller, som blandas med färgpigment och bindemedel för att uppnå önskat resultat – fläckresistens, reptålighet och värmetålighet. Ytan är underhållsfri och behåller sitt vackra utseende över tid tack vare den höga tätheten. Style Stone Sweden är vårt eget varumärke av kvartskomposit och det finns något för alla plånböcker och smaker. Vi erbjuder även exklusiv kvartskomposit från Antolini och Santa Margherita. Passar dig med stilren smak där tålighet är minst lika viktig. Alla bilder är fotade på aktuella skivor i vår lagerhall, för att du ska få en verklighetstrogen uppfattning om hur varje stenskiva ser ut.

Similar Posts