Kyckling Crock Pot

Undvik att använda frusna ingredienser, särskilt kött som kan ta lång tid att tina och riskerar att då inte bli klart. En katastrof naturligtvis, fråga vilken hungrig unge som helst.Du kan som sagt göra nästan allt i en Crock-Pot när du väl kommit igång och vågar testa dina gränser, men Quorn är ett exempel på ingrediens som inte lämpar sig så väl, gör istället en god sås i Crock-Pot och servera Quorn som en side dish.

Är slow cooker värt det?
En av fördelarna med en slow cooker är att tillagningen av maten mer eller mindre sköter sig själv. Under tiden kan du göra en massa annat istället för att stå och passa maten. Visst låter det bra! En slow cooker är i vår mening verkligen en riktig hjälpreda i köket och gör att det blir lättare att laga bra mat.
Det är ju lätt! Och helt utan att behöva gå så långt så du döper din Crock-Pot till Bengt eller varför inte det från litteraturen kända hemmafrunamnet Maj, så kan du nu också njuta av god och nyttig mat på ett enkelt sätt. Kom hem till en god gryta som inte ställer krav på dig (och med de digitala modellerna får du dessutom automatisk varmhållning så du kan komma för sent). Vad vill du laga idag?

Med en tryckkokare är det lekande lätt att göra långkoket till fastfood. Den äldre skolans tryckkokare skiljer sig emellertid från dagens digitala varianter. Framför allt är nya tryckkokare som Crock-Pot Express Multicooker mycket enklare och säkrare att använda. Trots detta kan det vara klokt att ha nedan fyra punkter i åtanke när du bekantar dig med din nya köksapparat:
Vi rekommenderar inte att du fyller grytan till bristningsgränsen. Många vanliga ingredienser såsom ris, bönor och gryn expanderar under tillagningen och kan orsaka problem när du försöker öppna grytan igen. Vårt råd är att inte fylla grytan till mer än hälften.

Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.

En snabb öppning hejdar eventuell överkokning av känsliga grönsaker, och behåller saftigheten i magert kött. Samtidigt som mindre känsliga maträtter gynnas av att vila under en skonsam öppning.Trycket i din tryckkokare sjunker automatiskt i stängt läge efter att tillagningen är slutförd, och kan ta upp till 15 minuter. Vill du istället påskynda denna process kan du släppa trycket manuellt genom att vrida på ångventilen. Undvik att händer och ansikte får kontakt med den heta ångan genom att lägga en kökshandduk över ventilen. Peta sedan upp ventilen med ett träredskap. Förslutningspackningen i locket ser till att grytan fungerar som den ska. Det kan därför vara bra att rengöra den regelbundet, särskilt om du använder grytan flera gånger i veckan. För ett normalt användande rekommenderar vi att du byter silikonringen omkring en gång per år. Ja nu har hösten verkligen satt klorna i oss, eller hur? Det blir allt mörkare och jag personligen känner hur tröttman hänger över mig. Men så är det, denna tiden nu är lite besvärlig när vi ska styra om kropp & knopp från sommartid till en tid med mindre ljus. Märker på Alfons också att han är tröttare än vanligt. Viktigt att vara ute i ljuset så mkt som möjligt!

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Enklast möjliga tillagning av kyckling i Crock-Pot Express. Serveras lämpligen med ris eller pasta. På bilden är det fullkornsris med en grönsaksbuljongtärning i för mustigare smak.Här listar vi de 5 främsta anledningar varför vi älskar vår slow cooker. Om du kikar runt på inläggen och recepten vi har här på Hälsa som livsstil kan du se att vi använder vår slow cooker till mycket olika saker, båda till att blötlägga bönor och göra klarifierat smör med mera.

Om vi förbereder maten kvällen innan ställer vi in hela grytan i kylen så att den är redo morgonen därpå. Annars sätter vi direkt ner grytan i värmeaggregatet, ställer in tillagningstiden och sen åker vi till jobbet eller hittar på något annat.
Jag tror att 6-liters blir precis lagom till er. Vi har själva en 5,7 liters och vi är också bara två men passar allt som oftast på att göra storkok så då är det perfekt med en stor gryta. Om du gillar att göra t.ex. hel kyckling eller koka buljong är det extra bra med en stor gryta.Vi uppmuntra alla till att äta riktig mat. Vårt motto är, ät bra må bra och är det vi vill förmedla genom Hälsa som livsstil. Men samtidigt är det inte bra om man känner att laga bra och nyttig mat övergår till ett stressmoment. Så vårt tips till dig, om du känner att du blir stressad av tanken på tiden det tar att laga bra mat, är att funderar på att investera i någonting som kan hjälpa dig i köket, till exempel en slow cooker. Hej Li, vi rekommenderar märket Crockpot just eftersom de använder en keramisk beläggning i de flesta av deras modeller. Det är alltså en lergryta med en skyddande keramisk beläggning (precis som en kaffekopp t.ex.) Deras största och mest avancerade modell har en gryta av aluminium/teflon vilket vi inte gillar men annars ger vi crockpot tummen upp. En av fördelarna med en slow cooker är att tillagningen av maten mer eller mindre sköter sig själv. Under tiden kan du göra en massa annat istället för att stå och passa maten. Visst låter det bra! En slow cooker är i vår mening verkligen en riktig hjälpreda i köket och gör att det blir lättare att laga bra mat.All tid som vi behöver lägga ner på matlagning är mer eller mindre den tid det tar att lägga ner alla råvaror i grytan. Sen behöver man alltid lägga lite tid på att diska men med tanke på att själva matlagningen inte tog någon tid så kan man lätt leva med det.

Varför blir köttet segt i slow cooker?
Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan.
Vi är väldigt förtjusta i vår slow cooker och använder den flera gånger i veckan. En slow cooker, även kallat en långsamkokare eller slökokare, är enkelt förklarat en apprat som långsamt tillagar maten under tiden du gör något annat. Du behöver inte passa den.

Vi har ägt en slow cooker i flera år och är lika förtjusta i den nu som när vi först skaffade den. Det som vi älskar med slow cookers är att maten faktiskt tillagar sig själv utan att vi måste gå och titta till den. Vi förbereder ofta vår kvällsmat redan på morgonen eller kvällen innan.

Vi är väldigt nöjda med vår slow cooker och kan säga att vi idag inte vill vara utan en. Tiden vi sparar in på matlagning mitt i veckorna är stor. Det blir helt enkelt ett stressmoment mindre för oss.
Men vi vill inte kompromissa när det kommer till att äta bra mat. För äter vi inte bra mat så kan vi inte heller räkna med att vi kommer må bra. Ät bra, må bra är mottot som vi lever efter.

Ibland vill eller orkar vi inte laga mat, varken energin, tiden eller inspirationen finns där för stunden. Så känner vi med jämna mellanrum och det har säkert du också gjort ett flertal gånger. Ibland är vi helt enkelt inte sugna på att laga mat, vi vill bara ha den färdig så vi kan sätta oss vid matbordet och stilla hungern.
Först funderar vi ut vad vi vill äta och ser till att vi har de ingredienser vi vill använda. Sen förbereder vi genom att skala, skiva och hacka det som behövs. Vi lägger ner vårt protein i grytan som tillhör slow cookern, tillsätter kryddor och grönsaker och sen på med locket. Nu är det bara att sätta ner grytan i värmeaggregatet och sen låta tillagningen sköta sig själv.

Jag har bara en slow cooker men har flera gånger övervägt att nu skaffa en instant cooker, eller uppgradera till en variant med båda. Eftersom jag inte har en så har jag inte djupdykt i ämnet, men vad jag har hört från andra är att en instant cooker bevarar smakerna bättre. Jag lämnar alltid min stående och eftersom du har locket på så kan inget farligt direkt hända. Det kan inte koka över eller så om du är orolig för det. I min mening är det en mycket säker metod för att laga mat utan att faktiskt behöva stå och laga mat 😉
Fördelen med denna slow cooker är den rymliga grytan, som är avtagbar och även kan användas på spisen och i ugnen. Nedräckningtimer som sträcker sig upp till 20 timmar. 3 värmeinställningar med automatisk övergång till underhållsvärme när tillagningstiden gått ut.

Men när du testat att göra till exempel köttfärssås som fått tillagas långsamt i 6-8 timmar så kommer du förstå vad jag menar med perfekt tillagat och supergott. Jag tycker slow cookern gör det enklare att laga mat och få det riktigt bra.
Här tycker jag man bör fundera på hur mycket du behöver alla funktionerna. Om det är någonting du tror du kommer använda regelbundet kan det vara värt att satsa på men om du bara är ute efter långkoksfunktionen räcker någon av de tidigare modellerna mer än väl.Hej har funderat på att skaffa en slow cooker. Men även en fast cooker eller en kombo. Till vilka rätter använder man vad? Förstår långsam respektive snabb men mera konkret om ni kan tipsa. Jag är även nojig att bara lämna den under dess arbetsprocess. Mardröm om kökssanering osv samtidigt låter ju fördelarna lockande:)

När tillagningstiden är slut går vår slow cooker över på underhållsvärme så att maten håller sig varm. Alla slow cookers har inte en funktion för underhållsvärme men vi tycker nästan att det är ett måste. Efter en dag på jobbet är det underbart att komma hem till den ljuvliga doften som spridit sig i huset och maten är redo att serveras direkt.
Hej! Hos mig brukar det ringa en varningsklocka vid “nonstick-beläggning” som slow cookers har. Jag har hört att det är gifter i deras beläggning, vet ni något mer om detta? Vad materialet består av? Tack på förhand!Denna slow cooker är en bra programmerbar variant som innehar alla de viktigaste funktionerna. Det finns 3 värmeinställningar, hög, låg och underhållsvärme. Storleken är på hela 6 liter vilket är lagom för 6-8 personer eller för den som gillar att laga mycket mat och frysa in.

Jag vet inte om det är den långsamma tillagningen eller vad det är men när vi lagar mat i slow cookern så blir maten nästan alltid perfekt tillagad. Det har hänt någon enstaka gång att det inte blivit helt bra men det har snarare berott på att köttbiten vi använt varit senig och tråkig. Sånt händer ibland.
Detta är en manuell slow cooker av enklare variant som endast har ett fåtal funktioner. Det finns 3 värmeinställningar, hög, låg och underhållsvärme. Storleken är 3,5 liter vilket är lagom för 3-4 personer. Fördelen med denna slow cooker är priset, 599 kr, och den avtagbara grytan. Att den är manuell är både en fördel och en nackdel, desto färre finesser desto mindre utrymme för att den ska gå sönder. Men det blir samtidigt en nackdel eftersom den då saknar 2 av de viktigaste funktionerna i min mening, timer och automatisk underhållsvärme.

Detta är en multifunktionell monstervariant när det kommer till slow cookers, den här varianten kan nämligen även användas som ugn. Enligt tillverkaren är den bra för långkokning, bakning och ångkok. Det går även att bryna köttet i den innan långkok vilket är ett stort plus. Fördelen med den här slow cookern är att den är mångsidig. Men med alla dessa funktioner kommer också ett högre pris. Priset för den här varianten ligger på omkring 2000 kr.
Vi försöker att alltid äta det vi kallar för riktig mat, det vill säga mat tillagad från grunden med rena råvaror. Det innebär också att vi är tvungna att lägga ner mycket tid i köket för det tar tid att laga mat från grunden. Vi känner dock att vi inte alltid har den tiden och jag tror att det är många där ute som känner likadant.En slow cooker, långsamkokare eller slökokare som det också kallas, är precis vad det låter som. En apparat som långsamt tillagar mat. Du sätter bara i sladden i vägguttaget, lägger ner det du vill tillaga i slow cookern och sen är matlagningen igång. En långsamkokare består av ett värmeaggregat och en gryta mer lock. I vissa fall är grytan avtagbar och ibland inte. Det beror på vilken modell du väljer. Det finns många olika varianter av slow cookers, både storlek- och funktionsmässigt. Mer om detta kan du läsa längre ner i artikeln där vi jämför några olika varianter.

Det finns mängder med olika slow cookers på marknaden så det finns många varianter att välja på. Några punkter som jag tycker är viktigt är att du funderar ut hur du vill använda den och vilka funktioner som tros vara viktiga för dig.
Du läste rätt: bara 3-4 timmar på låg! Normalt ser du Crockpot-recept som behöver åtta timmar, men för det här receptet behöver vi bara tre till fyra. Vi vill inte att kycklingen ska falla sönder. Jag försökte laga kycklingen längre, men konsistensen blev helt enkelt inte bra. Efter 3-4 timmar är kycklingen perfekt kokt, saftig, men fortfarande intakt, så ta upp den, skär den i bitar och lägg tillbaka den i såsen och rör om.

Vi och våra partners använder cookies för att Lagra och/eller få åtkomst till information på en enhet. Kakor används för Anpassade annonser och anpassat innehåll, annons- och innehållsmätning, målgruppsstatistik och produktutveckling. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår användning av kakor. Samtycket används endast för databehandling som härrör från denna webbplats. För att se ändamålen som v
åra partners anser att de har ett berättigat intresse för, eller för att invända mot denna databehandling, använd knappen för leverantörslistan nedan.
Detta crock pot-recept på kycklinglårfiléer är ett okomplicerat men ljuvligt recept, med en kombination av smaker som passar perfekt ihop. När kycklingen tillagas långsamt, ger den enkla såsen med bara sju ingredienser den perfekta mängden söta och salta smaker, vilket gör detta till ett recept du kommer att älska.Hemmanytt.se är en webbplats som i huvudsak drivs av Frida Jakobsson. Jag är en glad hem- och matfantast, som driven av rent intresse och genuin passion skriver och publicerar innehåll på hemsidan! Hos Hemmanytt.se hittar du artiklar om hem, mat, hushåll, och livsstil. Målet med innehållet är att det ska vara till nytta och förbättra ditt liv i hemmet. Hemsidan strävar efter att fungera som en informationsbank med allt du kan tänkas behöva för ditt hem. Vårt mål är att ständigt erbjuda nytt, hjälpsamt, intressant, och inspirerande innehåll.

Även fast det inte är ett måste, så rekommenderar jag att man steker kycklinglårfiléerna bara så att skinnet blir lätt gyllene, innan de går ner i din crock pot. Detta steg ger extra smak.
Detta är ett ljuvligt recept på kycklinglårfiléer i crock pot med en härlig sås! Du kan använda kycklinglårfiléer som med ben eller som är benfria, samt med eller utan skinn.

Måste man ha vätska i Crock Pot?
Ha tillräckligt med vätska i grytan. Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.
Kycklinglår tillagade i crock pot är ett recept som är aptitretande som är perfekt för veckokvällar eller helger! Saftig kyckling överdragen i en tjock fyllig sås smaksatt med vitlök, honung och sojasås blir en favorit varje gång!

Är en Crockpot energisnål?
Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst.
De tillagade kycklinglårfiléerna och såsen kan förvaras i kylen i 3 till 4 dagar. Förvara i en återförslutbar behållare och värm sedan upp innan servering.Är ny ägare till en Crockpot och har därför inte gjort så många recept ännu. I många recept står det t ex 3-4 timmar, men hur vet man hur länge man ska tillaga?

Jag tycker personligen man kan kolla efter 3 timmar i det här fallet. Lyfter man på locket säger en del att man ska lägga till ca 30 min, vet inte om det stämmer faktiskt.Hacka lök, vitlök och chili. Skär champinjonerna i kvartar, strimla baconet och skär kycklingfilén i munsbitar. Bryn kycklingen i olja tillsammans med lök, vitlök, chili, champinjoner och bacon. Salta och peppra. Lägg över i din Crock-Pot, häll på buljong och tomater. Tillaga på låg effekt i 3-4 timmar . När allt är klart smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk basilika och timjan till serveringen.Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: [email protected] eller [email protected].Är det någon som har testat att göra kycklingvingar i sin crock-pot? Jag skulle vilja testa men hittar inget recept som kan säga mig hur länge eller om den ska vara på hög eller låg värme. Skulle även uppskatta recept!

Åter till kycklinggrytan. Jag använd Marinerad tvådelad kycklingfilé med bipackad fond från Guldfågel. Det går dock lika bra med naturell kycklingfilé, men då får man tillföra mer kryddor till grytan. Fonden kan man om man vill byta ut mot 2 dl rödvin. Övriga ingredienser är champinjoner, gul lök, vitlök, bacon, körsbärstomater, chili och kryddor. Jag lät sedan grytan tillagas på låg effekt.

Vad är skillnaden mellan Crock Pot och slow cooker?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare.
Har man skurit små bitar av tex köttet kommer tillagningstiden vara kortare, större bitar eller mindre mört kött kräver längre tillagningstid. Kyckling kräver ganska kort tid om man inte vill ha pulled. Tror man lär sig ganska snabbt efter ett tag. Jag går mest på känsla nuförtiden.Oj oj oj! Här med utnämner jag Crock-Pot till årets julklapp! Jag lagar ofta mat i min C-P och har många recept på bloggen som är ren och skär matmagi! Nu efter jul fullkomligt exploderade sökningarna på recept på mat gjord i Crock-Pot. Besöksantalet har stigit kraftigt och jag är så glad och tacksam! Jag har mycket gott att dela med mig av. Idag får ni receptet på godaste kycklinggrytan i Crock-Pot som jag lagade igår. Smakexplosion de luxe!

Efter 4 timmar lyfte jag på locket. En underbar doft slog emot mig och grytans färger och struktur var fantastisk! Smakerna satt precis där de skulle. Mustigt, saftigt, mört och gott! Kokt potatis, potatismos, ris, bulgur eller quinoa passar riktigt bra till. En perfekt rätt lite ruggiga, kalla och mörka dagar.Ni är många som frågar om man måste bryna kyckling, kött och färs innan man stoppar ner det i grytan. Jag har alltid gjort det då jag tycker det ger en struktur och smak som kan vara svår att få fram annars. Nu har jag en Crock-Pot, Crock-Pot 6,0 sauté, där själva grytan faktiskt går att använda på spisen. Det gör det hela mycket smidigare. Men jag brynte allt även innan. Grönsakerna behöver man inte bryna, det ger ingen större skillnad.

3-4 timmar ska det vara. Kör inte längre!!!! Det blir bara mosigt! När jag började med Crock Pot körde jag lite för länge. Nu har jag förfinat alla mina recept och försökt uppdatera. Bildtexten har jag nog inte tänkt på. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det! KRAM!Hej! Tänkte testa denna kycklinggryta någon dag, men jag undrar över tillagningstiden….först står det 7 timmar under bilden och sen står det 3-4 timmar längre ner i receptet. Men det borde väl vara 3-4 som är det rätta?

Måste man bryna kött innan slow cooker?
Bryn köttet först! I många slowcooker-recept står det att köttet ska brynas först. Du kan bli frestad att hoppa över det här steget eftersom köttet kommer att bli tillagat ändå, men det är ett misstag. När man karamelliserar köttets utsida stannar köttsaften i köttet vilket ger en djupare smak på den färdiga maten.
De som börjat laga mat i sin Crockpot slutar inte. Crockpot-familjen består inte bara av ett stort sortiment av grytor med massor av funktioner, utan även av ett enormt community av nöjda Crockpotägare som gärna delar med sig av tips, tricks, inspiration och goda recept. Både på vår receptsida och på andra sociala plattformar.Jag är supernöjd med min Crockpot 6,0 Duraceramic. Jag kan laga stora mängder mat åt gången samt bryna köttet i samma gryta på induktions häll, vilket sparar tid och disk. Resultatet blir kanon! 😉

Hur mycket ström drar en Crock Pot?
CrockPot slow cooker kan diskas i maskin. Den är utrustad med en automatisk funktion som håller maten varm länge. Med en effekt på 250 Watt har den en lägre energiförbrukning än traditionell tillagning av mat.
Från början handlade Crockpot om slowcooking, och slowcookers utgör fortfarande en stor del av vårt sortiment. På senare år har även våra multifunktionella grytor gjort entré och i utbudet finns nu både ångkokning, tryckkokning och sous vide – oändliga möjligheter i din matlagning, alltså.I vår stora receptbank hittar du massor av inspiration till härliga middagar. Här kan du söka på de ingredienser du har hemma och du kan också spara och dela med dig av dina egna favoritrecept för att alla ska kunna njuta maximalt av sin Crockpot.Allt började med att min svärmor gav mig en lergryta för många år sen. Jag blev helt överförtjust i det sättet att laga mat. Efter några år upptäckte jag Crockpot, som var lite samma sak, fast nu slapp jag momentet att lägga lergrytan i blöt, vilket var skönt. När jag lagade i lergryta var jag dessutom alltid lite orolig för att det skulle rinna över och tung att plocka ut ur ugnen var den också. Allt det slipper jag nu. Här kommer recept för dig som gillar smidig matlagning!

Kycklinggryta med potatis i Crockpot slowcooker måste vara det smidigaste receptet jag har! Jag ställde frågan på Instagram vad folk vill ha för recept och då blev svaren “gryta, enkelt, billigt och Balkan”. Den här grytan är just det – enkel och Balkaninspirerad! Det enda du behöver göra är att lägga i kyckling, potatis, lök och paprika. Sedan i med lite kryddor och vitt vin, på med locket och efter 4 timmar har du en gryta som innehåller allt. Det här är anledningen till varför jag älskar min slowcooker!Du får tänka på att ha i mer vätska när du tryckkokar + att du får anpassa tiden. Kolla på ett annat kycklingrecept för tryckkokning så kan du ta tiden där.När man använder fond istället för buljong hur mycket ska jag ha då? Och min sambo undrade blir det bra med att grädden ska stå där i och kocka 6-8 timmar.Toskansk vitlökskyckling-recept i Crock-Pot är fylld med smaker och så lätt att laga! Detta Crock-Pot-recept är en enkel keto- och lågkolhydratmiddag som alla i familjen kommer att älska. Kycklingrätt med färsk vitlök, spenat och soltorkade tomater i en krämig parmesansås. Kycklingen doftar underbart när den tillagas så långsamt i din slowcooker. Om du letar efter en god måltid för att muntra upp dig själv i det kalla vädret, är detta toskanska kycklingrecept ett bra tips.Acreto AB marknadsför, säljer och distribuerar internationella produkter som är världsledande inom sina respektive områden. I vår portfolio ingår smarta och funktionella produkter från bland andra Crockpot Slowcooker, FoodSaver, Mosquito Magnet, Breville och Victor. Produkterna hittar du hos majoriteten av återförsäljare i hela Sverige och i resten av Norden. I en Crockpot lagas maten i en temperatur på mellan 93 och 97 grader. Då maten tillagas under längre tid, kommer ingredienser som kött att bli mörare samtidigt som smak, textur och upplevelse förhöjs. Från olika håll kommer tips om hur man kan minska elförbrukningen, som att sänka innertemperaturen, använda tvätt- och diskmaskin på nätterna och släcka belysningen. Spis och ugn pekas ut som energibovar som man ska använda med måtta.

– Vi har genomfört egna tester på energiförbrukning som visar att en Crockpot i vissa fall drar en tiondel så mycket el jämfört med traditionell matlagning. Vi visste att vår Crockpot är energisnål men även vi blev förvånade av det fantastiska testresultatet, säger Sofia Mari.
– Istället för att köpa en dyr oxfilé till en festmiddag kan man köpa billigare styckdelar och få det lika mört och smakrikt. Det är ett smart sätt att få ut mer från matkassan, säger Sofia Mari.Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst. Dessutom inbjuder slowcooking till att laga mat till många, eller fylla lunchlådor för hela veckan.

Hur ställer man in Crock Pot?
Crock-Pot har tre lägen, hög, låg och varmhållning. Varmhållning används endast som ett efterprogram för att hålla maten varm och ska inte användas för matlagning. Där väljer du enkelt mellan hög och låg och valet beror bara på hur lång tid du vill att det ska ta. Låg på 4 timmar betyder 2 timmar på hög.
Sverige går mot hårdare tider och en lågkonjunktur står för dörren. Samtidigt skenar elpriserna och räntorna stiger. Det gör att det blir svårare för hushållen att få pengarna att räcka till.

Det finns till och med modeller där man kan bryna direkt i Crock-Poten, och som kan tryckkoka. Nedan bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker + videos! Rätterna lagar jag i fyra olika Crock-Pot-modeller, och självklart kan du laga dem alla i vilken modell som helst. Dock varierar sättet att bryna ingredienserna på, beroende på om du har en Crock-Pot med eller utan keramisk gryta.Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar. Här bjuder jag på goda recept, mat- och vintips samt inspiration och smarta knep till köket. Med bloggen hoppas jag kunna hjälpa dig att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

Långkok i en Crock-Pot är både enkelt, smidigt och gott. Här bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker med kyckling, kött, vego och köttfärs.
Landleys kök reserverar sig för eventuella felaktigheter. Verkar något konstigt i ett recept eller en text, hör gärna av dig via tillhörande kommentarsfält.

Det finns även andra tillfällen då en stor gryta är bra. För några år sedan hade vi house warming ute på vårt landställe. Vi hade precis köpt det och hade ännu inte hunnit fixa en massa köksprylar. 14 personer skulle komma på house warmingen så jag bestämde mig för att bjuda på en värmande vegetarisk gryta med ris, bröd, nötcrunch och sallad till. Crock-Poten var perfekt att laga maten i. Jag hade bara ner alla ingredienserna i grytan och pluggade in Crock-Poten i eluttaget. Grytan fick faktiskt till och med stå på golvet i vardagsrummet eftersom vi inte hade några möbler och behövde plats i köket till annat. När grytan var klar ställde jag fram hela slow cookern på varmhållning och så fick gästerna förse sig själva.
En del undrar om man ska köra Crock-Poten på det höga eller låga värmeläget. Jag skulle säga att det beror på hur bråttom man har att få middagen klar. En gryta som ska gå i 4 timmar på det höga läget kan lika gärna gå på det låga värmeläget i 8 timmar, och vice versa. Det höga läget tillagar alltså maten dubbelt så snabbt som det låga. Nedan hittar du de enkla nybörjarrecepten. Och du! Missa inte Crock-Pot skolan som nu har lanserats på crockpot.se!

Att laga mat i en Crock-Pot är verkligen superenkelt. Det är också himla smidigt eftersom grytan sköter sig själv. När grytan får stå och puttra ihop på låg värme får smakerna gå ihop ordentligt vilket gör den mustig och smakrik. Det fina är också att du kan känna dig trygg med att lämna din Crock-Pot ensam. Det är inte alla märken som rekommenderar det här men Crock-Pot är helt säker. Jag startar den på morgonen och sedan är maten klar på kvällen när man kommer hem. När grytan har gått klart sin tid växlar den automatiskt över till varmhållning.
Nu ska man förstås inte tro att det bara är kött man kan laga i en slow cooker. Det är trots allt många som skulle vilja äta mer grönt i veckorna, men man vet kanske inte riktigt vad man ska hitta på, eller så kanske man inte får tiden att räcka till. Att laga vegetarisk är faktiskt enklare än man tror – särskilt i en Crock Pot. En vegetarisk gryta är nästan något av det enklaste man kan börja med. Man har bara hackar de olika grönsakerna och har ner i grytan, slår på någon form av vätska och lägger på locket. Man behöver heller inte så mycket vätska – inget kan ju stormkoka bort och locket gör så att vätskan stannar kvar och återfuktar. Kött och grönsaker släpper ju också en del egen vätska. I början trodde jag att grönsakerna skulle koka sönder, men jag måste ändå säga att de behåller förvånansvärt mycket spänst.Många tror kanske att det bara går att göra grytor i en Crock-Pot, men en Crock-Pot är ju även perfekt till stekar, brödbak och soppor – och varför inte när man vill svänga ihop köttfärssåsen till kvällens middag? Köttfärssås i Crock-Pot hittar du receptet på nedan. En av de råvaror jag tycker ger allra mest utdelning i en slowcooker är kött. Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan. Skippa alltså de dyrare filéerna till något annat.

Kruta gärna på lite extra med kryddorna, för en del förångas bort med vätskan. Mycket av kryddorna går också in i råvarorna och då vill man ha lite extra till vätskan/såsen. Vill man ha i färska örter är det bättre ha i dem på slutet. Eftersom det kan vara svårt att veta hur mycket kryddor man faktiskt ska ha i brukar jag krydda ungefär som vanligt från början. Sedan smakar jag alltid upp grytan innan jag serverar den. Det innebär alltså att jag smakar av grytan, har i mer kryddor om det behövs och låter den puttra några minuter till så smakerna får gå ut i grytan. Jag brukar också ofta ha i en skvätt olja på slutet för att få en riktigt fyllig rondör på det hela. Fett är ju som bekant en smakbärare och det brukar ge det sista lilla lyftet. Känns vegogrytan lite platt är ett tips att röra i en skvätt äppelcidervinäger. Detta ger ett härligt lyft åt grönsaker och får grytan att piggna till. Jag skaffade min första Crock-Pot under 2012. Alltså hela åtta år sedan! På den tiden var Crock-Potarna lite enklare och de som om till Sverige hade enbart matta, keramiska grytor. Dessa gick enbart att köra i yttergrytan och de var lite knepiga att diska. De senaste åren har det däremot hänt mycket på Crock-Pot-fronten. De modeller som har en keramisk gryta har fått en glaserad fin innergryta där det inte är någon risk att maten bränner fast. Det finns även modeller med metallgryta som man kan ta ur och använda på spisen när man ska bryna köttet. På så vis får man ner alla smakerna direkt i grytan och man slipper en massa disk. En vanlig fråga jag fick förr var huruvida jag tyckte det var bra att grytan var så stor. Personligen tycker jag det är perfekt – oavsett om man är en stor eller liten familj. Vi är två i hushållet, men i veckorna orkar jag inte stå och laga mat hela tiden, även om man skulle kunna tro det 🙂 Då är det perfekt att kunna laga en stor omgång som man kan frysa in, ha till lunchlådor och färdiglagade middagar. Det är ju så smidigt och gör mycket vardagen enklare. Dessutom tar många råvaror mer plats när de är otillagade. Då är det bra att ha ett stort kärl att få ner dem i.Vet du vad en slow cooker är? En slow cooker, eller slökokare som man också säger på svenska, är en elektrisk gryta som lagar maten långsamt, på låg temperatur. Den låga temperaturen gör att maten tillagas skonsamt och behåller alla näringsämnen. Grönsaker behåller en fin spänst och kött blir sönderfallande mört och saftigt. Här finns alla Crock-Pot-recept i bloggen

Är crockpot energisnål?
Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst.
Jag gillar verkligen att använda slowcookern. Hur kan man inte gilla den? – Kasta bara i några saker på morgonen, och på eftermiddagen har du en utsökt, hemlagad måltid! Slowcookern har varit en riktig livräddare under de mycket upptagna månaderna när vi alla verkar ha en miljon saker att göra. En slowcooker är lätt att använda, men det finns det fortfarande några regler du bör följa för att du ska få den bästa möjliga måltiden!Mitt namn är Vivi och det är jag som driver Fixa Själv. Sedan jag startade Fixa Själv i april 2016 har det hänt väldigt mycket och sidan är nu Sverige största hemmafixblogg med fokus på bakning, DIY och pyssel.

Putsa och dela kycklingfiléerna på hälften. Bryn dem runtom, salta och peppra. Lägg dem i din crockpot och rör ihop resten av ingredienserna till såsen. Häll såsen över kycklingen och sätt ”pottan” på 2 timmar låg. ( Har du lårfilé så kör du 3-4 timmar på låg)Jag gjorde en så god kyckling med jordnötssmör och sweetchilisås m.m. i crock-poten. Det går självklart att göra i vanlig gryta med. Då ska kycklingen inte puttra lika länge så klart. Kanske 20-30 minuter. Inspo till receptet är från 56 kilo och Lindas mathörna. De kör dock lårfilé, jag har kycklingfilé. Otroligt enkelt. Bryn kycklingen runtom, rör ihop ingredienserna till såsen och sen är det bara att köra. Blir fantastiskt gott så detta måste ni testa! Alla var lyriska här hemma.

Har massor på agendan idag. Samarbete ska skickas in, räkningar ska betalas, bokföring, städa huset som gud glömde (så skitigt nu!), testlaga en förhoppningsvis god rätt till en kommande grej. Tvätt också så klart. Och imorgon går jag upp i ottan och tar tåget till huvudstaden över dagen. Bäst att sätta igång. Ha en fin dag!
Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Är en CrockPot energisnål?
Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst.
Detta är definitivt den mest snabblagade rätten jag någonsin gjort i vår crock pot. Visst, det är inte heller det godaste, men med tanke på att det tog mig mindre än 5 minuter på morgonen att få igång dagens middag så är detta definitivt något vi ska göra om. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum non dui nisi. Aliquam erat volutpat. In pharetra porta tellus, eu commodo metus fringilla sit amet. Duis ut tempus nisl, id lobortis nulla. Vivamus dignissim metus et tortor mattis accumsan. Vivamus congue convallis nunc. Vivamus odio lacus, eleifend sed eleifend eget, euismod sit amet massa. Sed hendrerit mauris volutpat quam rhoncus, eget euismod ipsum consectetur. In accumsan neque ac ligula gravida, eget ullamcorper magna egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Curabitur quis fermentum sapien. In eu fringilla diam, quis pellentesque magna. Ut adipiscing convallis magna eu accumsan. Quisque euismod tortor in elit hendrerit dapibus. Millans kommentar: Vi har bara gjort det här en gång hittills och då var det ett rent test. Jag satte slow cookern på 8 timmar low och sen blev det ytterligare 1,5 timme på varmhållning innan vi kunde äta det. Kycklingen var verkligen mör då, på gränsen till torr och tråkig. Så här i receptet har jag skrivit 7 timmar på low. Om du testar, berätta gärna hur du gjort så kanske vi tillsammans kan komma på den perfekta tiden. Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg i grytan. Lägg i de djupfrysta wokgrönsakerna. Häll över såsen och vattnet. Rör runt så att såsen blandas ner. Tips: De flesta färdigköpta teriyaki-såser är väldigt söta. Har du möjlighet så smaksätt gärna med något med lite hetta i, exempelvis chili och/eller ingefära.

Similar Posts