Kyckling I Tomatsås Slow Cooker

Du får hemskt gärna betygsätta recepten så att andra kan ta del utav vad ni tycker om de. Sprid gärna min recept sida vidare ifall du gillar recepten. Tack snälla på förhand!Från olika håll kommer tips om hur man kan minska elförbrukningen, som att sänka innertemperaturen, använda tvätt- och diskmaskin på nätterna och släcka belysningen. Spis och ugn pekas ut som energibovar som man ska använda med måtta.Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst. Dessutom inbjuder slowcooking till att laga mat till många, eller fylla lunchlådor för hela veckan.I en Crockpot lagas maten i en temperatur på mellan 93 och 97 grader. Då maten tillagas under längre tid, kommer ingredienser som kött att bli mörare samtidigt som smak, textur och upplevelse förhöjs.

– Vi har genomfört egna tester på energiförbrukning som visar att en Crockpot i vissa fall drar en tiondel så mycket el jämfört med traditionell matlagning. Vi visste att vår Crockpot är energisnål men även vi blev förvånade av det fantastiska testresultatet, säger Sofia Mari.
Acreto AB marknadsför, säljer och distribuerar internationella produkter som är världsledande inom sina respektive områden. I vår portfolio ingår smarta och funktionella produkter från bland andra Crockpot Slowcooker, FoodSaver, Mosquito Magnet, Breville och Victor. Produkterna hittar du hos majoriteten av återförsäljare i hela Sverige och i resten av Norden.– Istället för att köpa en dyr oxfilé till en festmiddag kan man köpa billigare styckdelar och få det lika mört och smakrikt. Det är ett smart sätt att få ut mer från matkassan, säger Sofia Mari.

Sverige går mot hårdare tider och en lågkonjunktur står för dörren. Samtidigt skenar elpriserna och räntorna stiger. Det gör att det blir svårare för hushållen att få pengarna att räcka till.
Med en tryckkokare är det lekande lätt att göra långkoket till fastfood. Den äldre skolans tryckkokare skiljer sig emellertid från dagens digitala varianter. Framför allt är nya tryckkokare som Crock-Pot Express Multicooker mycket enklare och säkrare att använda. Trots detta kan det vara klokt att ha nedan fyra punkter i åtanke när du bekantar dig med din nya köksapparat:Förslutningspackningen i locket ser till att grytan fungerar som den ska. Det kan därför vara bra att rengöra den regelbundet, särskilt om du använder grytan flera gånger i veckan. För ett normalt användande rekommenderar vi att du byter silikonringen omkring en gång per år.

Crock-Pot Express Multicooker behöver minst 250 ml vätska för att kunna skapa ett tillräckligt tryck. Om du inte vill att din färdiga måltid ska innehålla så mycket vätska kan du tillsätta mjöl, maizena eller grädde tills du uppnått önskat konsistens.Trycket i din tryckkokare sjunker automatiskt i stängt läge efter att tillagningen är slutförd, och kan ta upp till 15 minuter. Vill du istället påskynda denna process kan du släppa trycket manuellt genom att vrida på ångventilen. Undvik att händer och ansikte får kontakt med den heta ångan genom att lägga en kökshandduk över ventilen. Peta sedan upp ventilen med ett träredskap.

Vi rekommenderar inte att du fyller grytan till bristningsgränsen. Många vanliga ingredienser såsom ris, bönor och gryn expanderar under tillagningen och kan orsaka problem när du försöker öppna grytan igen. Vårt råd är att inte fylla grytan till mer än hälften.

Hur mycket ström drar en slow cooker?
CrockPot slow cooker kan diskas i maskin. Den är utrustad med en automatisk funktion som håller maten varm länge. Med en effekt på 250 Watt har den en lägre energiförbrukning än traditionell tillagning av mat.
En snabb öppning hejdar eventuell överkokning av känsliga grönsaker, och behåller saftigheten i magert kött. Samtidigt som mindre känsliga maträtter gynnas av att vila under en skonsam öppning.Landleys kök reserverar sig för eventuella felaktigheter. Verkar något konstigt i ett recept eller en text, hör gärna av dig via tillhörande kommentarsfält.

Vet du vad en slow cooker är? En slow cooker, eller slökokare som man också säger på svenska, är en elektrisk gryta som lagar maten långsamt, på låg temperatur. Den låga temperaturen gör att maten tillagas skonsamt och behåller alla näringsämnen. Grönsaker behåller en fin spänst och kött blir sönderfallande mört och saftigt. Här finns alla Crock-Pot-recept i bloggen

Nu ska man förstås inte tro att det bara är kött man kan laga i en slow cooker. Det är trots allt många som skulle vilja äta mer grönt i veckorna, men man vet kanske inte riktigt vad man ska hitta på, eller så kanske man inte får tiden att räcka till. Att laga vegetarisk är faktiskt enklare än man tror – särskilt i en Crock Pot. En vegetarisk gryta är nästan något av det enklaste man kan börja med. Man har bara hackar de olika grönsakerna och har ner i grytan, slår på någon form av vätska och lägger på locket. Man behöver heller inte så mycket vätska – inget kan ju stormkoka bort och locket gör så att vätskan stannar kvar och återfuktar. Kött och grönsaker släpper ju också en del egen vätska. I början trodde jag att grönsakerna skulle koka sönder, men jag måste ändå säga att de behåller förvånansvärt mycket spänst.
Det finns även andra tillfällen då en stor gryta är bra. För några år sedan hade vi house warming ute på vårt landställe. Vi hade precis köpt det och hade ännu inte hunnit fixa en massa köksprylar. 14 personer skulle komma på house warmingen så jag bestämde mig för att bjuda på en värmande vegetarisk gryta med ris, bröd, nötcrunch och sallad till. Crock-Poten var perfekt att laga maten i. Jag hade bara ner alla ingredienserna i grytan och pluggade in Crock-Poten i eluttaget. Grytan fick faktiskt till och med stå på golvet i vardagsrummet eftersom vi inte hade några möbler och behövde plats i köket till annat. När grytan var klar ställde jag fram hela slow cookern på varmhållning och så fick gästerna förse sig själva.

Det finns till och med modeller där man kan bryna direkt i Crock-Poten, och som kan tryckkoka. Nedan bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker + videos! Rätterna lagar jag i fyra olika Crock-Pot-modeller, och självklart kan du laga dem alla i vilken modell som helst. Dock varierar sättet att bryna ingredienserna på, beroende på om du har en Crock-Pot med eller utan keramisk gryta.
En vanlig fråga jag fick förr var huruvida jag tyckte det var bra att grytan var så stor. Personligen tycker jag det är perfekt – oavsett om man är en stor eller liten familj. Vi är två i hushållet, men i veckorna orkar jag inte stå och laga mat hela tiden, även om man skulle kunna tro det 🙂 Då är det perfekt att kunna laga en stor omgång som man kan frysa in, ha till lunchlådor och färdiglagade middagar. Det är ju så smidigt och gör mycket vardagen enklare. Dessutom tar många råvaror mer plats när de är otillagade. Då är det bra att ha ett stort kärl att få ner dem i.

Vad är skillnaden på en slow cooker och en crockpot?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare.
Att laga mat i en Crock-Pot är verkligen superenkelt. Det är också himla smidigt eftersom grytan sköter sig själv. När grytan får stå och puttra ihop på låg värme får smakerna gå ihop ordentligt vilket gör den mustig och smakrik. Det fina är också att du kan känna dig trygg med att lämna din Crock-Pot ensam. Det är inte alla märken som rekommenderar det här men Crock-Pot är helt säker. Jag startar den på morgonen och sedan är maten klar på kvällen när man kommer hem. När grytan har gått klart sin tid växlar den automatiskt över till varmhållning.En del undrar om man ska köra Crock-Poten på det höga eller låga värmeläget. Jag skulle säga att det beror på hur bråttom man har att få middagen klar. En gryta som ska gå i 4 timmar på det höga läget kan lika gärna gå på det låga värmeläget i 8 timmar, och vice versa. Det höga läget tillagar alltså maten dubbelt så snabbt som det låga. Nedan hittar du de enkla nybörjarrecepten. Och du! Missa inte Crock-Pot skolan som nu har lanserats på crockpot.se!Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar. Här bjuder jag på goda recept, mat- och vintips samt inspiration och smarta knep till köket. Med bloggen hoppas jag kunna hjälpa dig att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.Långkok i en Crock-Pot är både enkelt, smidigt och gott. Här bjuder jag på 4 enkla nybörjarrecept för slow cooker med kyckling, kött, vego och köttfärs.Många tror kanske att det bara går att göra grytor i en Crock-Pot, men en Crock-Pot är ju även perfekt till stekar, brödbak och soppor – och varför inte när man vill svänga ihop köttfärssåsen till kvällens middag? Köttfärssås i Crock-Pot hittar du receptet på nedan. En av de råvaror jag tycker ger allra mest utdelning i en slowcooker är kött. Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan. Skippa alltså de dyrare filéerna till något annat.

Kruta gärna på lite extra med kryddorna, för en del förångas bort med vätskan. Mycket av kryddorna går också in i råvarorna och då vill man ha lite extra till vätskan/såsen. Vill man ha i färska örter är det bättre ha i dem på slutet. Eftersom det kan vara svårt att veta hur mycket kryddor man faktiskt ska ha i brukar jag krydda ungefär som vanligt från början. Sedan smakar jag alltid upp grytan innan jag serverar den. Det innebär alltså att jag smakar av grytan, har i mer kryddor om det behövs och låter den puttra några minuter till så smakerna får gå ut i grytan. Jag brukar också ofta ha i en skvätt olja på slutet för att få en riktigt fyllig rondör på det hela. Fett är ju som bekant en smakbärare och det brukar ge det sista lilla lyftet. Känns vegogrytan lite platt är ett tips att röra i en skvätt äppelcidervinäger. Detta ger ett härligt lyft åt grönsaker och får grytan att piggna till.
Jag skaffade min första Crock-Pot under 2012. Alltså hela åtta år sedan! På den tiden var Crock-Potarna lite enklare och de som om till Sverige hade enbart matta, keramiska grytor. Dessa gick enbart att köra i yttergrytan och de var lite knepiga att diska. De senaste åren har det däremot hänt mycket på Crock-Pot-fronten. De modeller som har en keramisk gryta har fått en glaserad fin innergryta där det inte är någon risk att maten bränner fast. Det finns även modeller med metallgryta som man kan ta ur och använda på spisen när man ska bryna köttet. På så vis får man ner alla smakerna direkt i grytan och man slipper en massa disk.

Varför blir köttet segt i slow cooker?
Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan.
Detta italienska kycklingpastarecept för Crock-Pot är ett av mina bästa!! Strimlad kyckling och pasta som rörs ihop i en krämig tomatsås. Sätt på, glöm bort och njut! Lägg till detta i din veckomeny.

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Kan man koka ris i en Slowcooker?
Visst kan du även koka ris – och ägg – i slow cookern Du behöver inte spara din slow cooker till storkok, avancerade grytor och smakrika såser. Det går alldeles utmärkt att bara koka ris till hela familjen, eller potatis för den delen, i din slow cooker!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum non dui nisi. Aliquam erat volutpat. In pharetra porta tellus, eu commodo metus fringilla sit amet. Duis ut tempus nisl, id lobortis nulla. Vivamus dignissim metus et tortor mattis accumsan. Vivamus congue convallis nunc. Vivamus odio lacus, eleifend sed eleifend eget, euismod sit amet massa. Sed hendrerit mauris volutpat quam rhoncus, eget euismod ipsum consectetur. In accumsan neque ac ligula gravida, eget ullamcorper magna egestas. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Curabitur quis fermentum sapien. In eu fringilla diam, quis pellentesque magna. Ut adipiscing convallis magna eu accumsan. Quisque euismod tortor in elit hendrerit dapibus.

Tillsätt krossade tomater, socker, kycklingbuljong och kryddor. Häll i några dl vatten så att såsen täcker kycklingen. Låt puttra under lock ca 30 minuter.Åh, måste testa!! Har en Crock Pot som jag älskar så nu får den åka fram! Är inte så glad för rätter med mycket grädde och creme fraîche i så jag blir så himla glad över såna här recept. Låter superdupergott!!

[…] Åse hade ett recept på Italiensk kycklinggryta som du gör enkelt i en crock pot. Den ska jag testa imorgon! Kolla in hennes blogg så smarrigt det ser ut. SLURP. […]Fördelen med att tillaga mat i en slökokare som en Crock Pot är. Det är att du aldrig behöver vara orolig för att den ska brännas vid. Eller för den delen koka torrt.

Jag kryddade mina filéer med oregano, örtsalt, peppar, soja och oxfond. Det fick sedan gå i grytan tills filéerna var genomkokta och möra. I Crock Potten fanns då en härlig sky från kycklingen. I Den blandade jag bara i en ask med smaksatt färskost. Och på ett litet vips var middagen klar!

När kycklingen är genomkokt om mör, tag ur den ur Crock Potten och blanda i färskosten i skyn som bildats i grytan. Rör väl. Red såsen eventuellt med 1 msk maizena utblandat i vatten. Lägg i kycklingen och låt grytan gå på hög någon minut tills såsen tjocknat.

Jag har testat en del olika modeller av Crock Potts genom åren. Men den jag har nu är jag absolut allra mest nöjd med! Då du kan använda själva grytan direkt på spisen. Perfekt när man vill bryna något innan, kanske både kyckling och lök som i det här fallet. Eller om man vill reda av såsen efteråt. Då ställer man enkelt grytan på spisen, precis som vilken gryta som helst!
I veckan fick min Crock Pot arbeta lite igen. Länge sedan sist kände jag. Det är som med träning, man måste bara komma in i rutinen, så inser man hur underbart det är. Just kyckling kan vara knepigt att köra i Crock Pot. Mest för att den inte behöver så speciellt lång tillagningstid för att bli klar. Överkokar man den, ja då blir kycklingen torr.Många konsumenter kanske tycker att det är svårt att välja hållbart. På Elgiganten vill vi göra det lättare att se hur våra produkter har producerats och vilken typ av miljö- och klimatpåverkan de har.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att trycka OK och surfa vidare på webbplatsen.
Med en slow cooker kan du tillaga mustiga långkok och grytor – medan du är på jobbet. Det enda du behöver göra är att fylla din slow cooker med valfria råvaror, sätta på timern och låta den sköta jobbet. Bli din egen mästerkock och imponera på vänner och familj med goda grytor, pulled pork, chili con carne och andra smakrika långkok.

Vad är skillnaden på en slow cooker och en CrockPot?
Crock Pot är ett av få varumärken inom kategorin slow cookers som faktiskt garanterar att maten klarar sig själv. Med en slow cooker bevarar du vitaminer och näringsämnen bättre än andra tillagningsmetoder och maten blir helt enkelt nyttigare.
Vi på Champion vill göra det enkelt för alla som vill få ihop vardagen. Därför letar vi passionerat efter produkter och tillbehör som vi själva vill använda. I vårt produktsortiment finns allt från hörlurar och mobilskal till vattenkokare och skaftdammsugare. Vi väljer produkter för det skandinaviska livets olika situationer och tillfällen med design, funktion och kvalitet som ledord.Hacka lök, vitlök och chili. Skär champinjonerna i kvartar och strimla baconet. Har du en hel kyckling behöver du stycka denna. Bryn kycklingen i olja tillsammans med lök, vitlök, chili, champinjoner och bacon i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över alltsammans tillsammans i din Crock-Pot, häll på rödvinet, tomater och timjan. Tillaga på låg effekt i 7 timmar Om grytan blir för tjock, tillsätt lite vatten under tiden. När allt är klart smaka av med salt och peppar och tillsätt färsk basilika och timjan till serveringen. Till grytan passar det med kokt potatis, potatismos eller ris. Vad som är rätt eller fel vet jag inte. Ska man bryna ingredienserna eller inte innan man lägger ner dom i grytan? För det mesta bryner jag köttfärs, kött och kyckling. Inte grönsaker. Men det kan bero på smak och tycke. Dags för en ny Crock-Pot-rätt. Varken mitt, eller ert (många av mina läsares), intresse för denna självlagande gryta verkar inte direkt avta. Fler recept efterfrågas dagligen vilket jag tycker är riktigt kul och inspirerande. Idag lagade jag en kycklinggryta med tomat och bacon i Crock-Pot. Jag blev sugen av alla vackra färger och den goda doften redan på det stadiet då jag la ner ingredienserna i grytan. En succé redan på förhand alltså!Dagens recept är en mustig kycklinggryta. Vilken kycklingdel man använder i sin gryta kan man bestämma själv. Det går lika bra med hel kyckling där allt kan kokas med för att få fylligare smak, eller så använder man kycklingklubba, kycklinglår (som jag) eller kycklingfilé. Ju benigare bitar desto längre tid behövs i pottan. Jag valde innan servering att lyfta ut kycklingbenen. Det mesta av köttet hade ändå lossnat och jag ville inte ta några risker att få kycklingben i min, makens eller barnens mun/hals.Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: [email protected] eller [email protected] blir så himla saftigt och gott, så testa gärna receptet för att se efter själva! Alla anvisningarna hittas här nedanför, med ingredienser och instruktioner!

Hemmanytt.se är en webbplats som i huvudsak drivs av Frida Jakobsson. Jag är en glad hem- och matfantast, som driven av rent intresse och genuin passion skriver och publicerar innehåll på hemsidan! Hos Hemmanytt.se hittar du artiklar om hem, mat, hushåll, och livsstil. Målet med innehållet är att det ska vara till nytta och förbättra ditt liv i hemmet. Hemsidan strävar efter att fungera som en informationsbank med allt du kan tänkas behöva för ditt hem. Vårt mål är att ständigt erbjuda nytt, hjälpsamt, intressant, och inspirerande innehåll.Detta är en favorit året om, som är helt perfekt för lugna helgdagar eller till när man har lite extra tid en vardag. Kycklingen blir så himla saftig och god.

Kan man använda grädde i slow cooker?
Det skär sig och bränner när jag lagar mat i min slow cooker Några saker att tänka på är att mjölkprodukter inte fungerar speciellt bra för långkok. Så om du gör något där du vill smaksätta med mjölk/grädde, tillsätt detta på slutet när det återstår ca 30 minuter.
Jag älskar verkligen pulled chicken, eller pulled kyckling i slowcooker. Det blir så otroligt gott som hamburgare, till en sallad, eller till ugnsrostad potatis och rotfrukter.

Varför blir köttet segt i Slow Cooker?
Kött blir nämligen otroligt mört och fint när det långsamt får puttra ihop med de övriga smakerna. Man kan med fördel ta billigare och grövre styckningsdetaljer eftersom den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet mört, hur segt och tråkigt det än var innan.
Vi och våra partners använder cookies för att Lagra och/eller få åtkomst till information på en enhet. Kakor används för Anpassade annonser och anpassat innehåll, annons- och innehållsmätning, målgruppsstatistik och produktutveckling. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår användning av kakor. Samtycket används endast för databehandling som härrör från denna webbplats. För att se ändamålen som våra partners anser att de har ett berättigat intresse för, eller för att invända mot denna databehandling, använd knappen för leverantörslistan nedan.Pulled chicken i slowcooker blir så otroligt god och så härligt mör att den strimlas med hjälp av två gafflar. Själva såsen gör vi enkelt med krossade tomater och lite goda kryddor. Sedan gör slowcookern resten av jobbet!

Det bästa med pulled chicken är att det är så enkelt att laga i slowkcookern. Det gör nästan sig självt, vilket ger mer tid till annat! Jag gillar att ta det lugnt, och sedan förbereda tillbehören i lagom tid.
Några saker att tänka på är att mjölkprodukter inte fungerar speciellt bra för långkok. Så om du gör något där du vill smaksätta med mjölk/grädde, tillsätt detta på slutet när det återstår ca 30 minuter. Samma när du ska reda av såser/grytor.

Är en slow cooker energisnål?
Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst.
Det hela började med att vi fick testa en gryta och blev helt fast. Efterhand som vi började att publicera recept så fick vi fler och fler frågor. Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Undrar du över något så bara skriv en kommentar!Vad det gäller vätska ska du oftast ha så mycket att det täcker köttet. Finns lite undantag, men följer du recepten här på Salt&Peppar kan du vara säker på att vi lagat dem flera gånger utan att misslyckas.

Slow cooker är ett samlingsnamn på den här typen av maskiner Crock pot, Nordic cooker, Anderssons och Electrolux är olika tillverkare av slow cooker-maskiner.
Vissa saker, som köttgrytor med högrev, mår riktigt bra av att stå och puttra en hel arbetsdag. Andra saker, som kycklingfilé och magert kött har en tendens att bli torrt om det får stå så lång tid. Det gäller helt enkelt bara att få koll på vilka saker som passar in i ditt schema. Vissa saker fungerar kanske bäst att göra på helgen. I alla våra recept står det tillagningstid.

Som jag skrev innan tyckte jag i början att det var lite svårt att anpassa mina egna favoritrecept till grytan. Det handlar om att hela tiden ta mindre vätska än vad man är van vid och mer kryddor. Jag kan inte förklara varför, men det känns som att den äter upp mina kryddor ibland.
Det här med att sätta igång den och gå hemifrån? Jag var tveksam första gångerna. Jag lämnar ju aldrig spisen/ugnen igång när jag går hemifrån. Men det har gått riktigt bra. Crock Poten känns säker. Däremot har jag läst på ett svenskt slow cooker-forum om en tjej som ställde sin gryta (inte en crock pot) på bänkskivan och den sprack, för att det kom så mycket värme underifrån på hennes maskin. Jag har även sett lågpriskedjor som säljer slow cooker-maskiner för 299 kr. Snacka om klipp, men jag personligen hade inte lämnat dem på när jag stängt ytterdörren. Det är nog som vanligt, till en viss gräns får man vad man betalar för.En elektrisk gryta som hjälper dig att laga mat när du har annat för dig. Ladda grytan på morgonen med kött, grönsaker, kryddor m.m. På kvällen när du kommer hem från jobbet är grytan klar. Genom att grytan hålls varm under en lång tid blir köttet fantastiskt mört och fint. Man behöver inte heller använda det dyraste köttbitarna för att få ett lyckat resultat Slow cooker är en fantastisk hjälpreda i köket som kan tillaga middagen medan du är på jobbet. Tillaga allt från köttgrytor till efterrätter och allt däremellan. En slow cooker är utmärkt för att tillaga ris och potatis, koka sås och gröt och mycket, mycket mer! För bästa resultat ska du bryna köttet innan du tillagar det i din slowcooker då det kommer ge maten en djupare och godare smak. När du bryner köttets utsida förhindrar det köttsaften från att rinna ut ur köttet vilket gör smaken bevaras mycket bättre. En annan fördel med slow cookern är att du kan förbereda dina måltider i förväg. Perfekt för stora familjer med många aktiviteter och som vill göra matplanering för flera dagar. Det kallas freezer meals, där du bara skär upp de råvaror du behöver för olika rätter, lägger dem i påsar och slänger in i påsar i frysen, till exempel ingredienser till en korv stroganoff eller chili con carne. På så sätt har du alltid måltider hemma i frysen och slipper fundera på vad som ska handlas. På morgonen är det bara att tömma påsarna i din slow cooker och medan du är på jobbet så kokas din härliga gryta. Man kan säga att du är din egen färdigmatsproducent – och framför allt slipper du stressen när alla kommer hem från jobb och skola och maten ska lagas. Slow cookers kommer med diverse tillbehör. Elvita slow cooker har ett glaslock i härdat glas och kommer med en avtagbar keramisk gryta. Den avtagbara grytan kan maskindiskas och har en oval form i rostfritt stål.Du behöver inte spara din slow cooker till storkok, avancerade grytor och smakrika såser. Det går alldeles utmärkt att bara koka ris till hela familjen, eller potatis för den delen, i din slow cooker! Är ni en stor familj och alla vill ha kokt ägg till frukost eller du ska laga många ägg till påsk eller midsommar – passa på att långkoka dem i din slow cooker. Fyll bara grytan med ägg, utan att stapla dem på varandra, fyll upp med vatten så att de täcks och salta ordentligt. Sätt din cooker på högsta värme och låt dem långkoka i 2,5 timmar. Ta sen ut äggen och lägg dem i en skål med kallt vatten så att de slutar koka.

Inne i slow cookern finns en keramikgryta som rymmer 5,7 liter – så här kan du laga mat för hela familjen. Grytan kan du enkelt diska i diskmaskinen och själva maskinen har ett lock i härdat glas. Grytan har tre värmelägen: låg, mellan och hög – och dessutom har den ett värmehållningsläge som håller maten varm i upp till 4 timmar efter att den kokat klart. Ser ni också den perfekta köttfärslimpan, möra fläsklägg och eller en het vegetarisk pilau framför er?
Ingen kan motstå en riktigt kladdig kladdkaka till efterrätt. Släng in alla ingredienser i grytan innan middagen drar igång så slipper du lämna middagsbordet och låta kakan baka sig själv!Du kanske har hört talas om slow cooking? Förenklat kan man säga att det är samma sak som långkok i gjutjärnsgryta som man oftare gjorde förr, men nu sker det långsamma puttrandet i en ny typ av matlagningsmaskin. Det enda du behöver göra är att fylla din slow cooker med valfria råvaror, sätta på timern och låta den koka din mat! Och du behöver inte vara proffskock för att lyckas med pulled pork eller mustiga möra viltgrytor – det räcker att sätta på din slow cooker.

Måste man ha vätska i Slow Cooker?
Rätt mängd vätska. Den låga temperaturen gör att spad inte koncentreras och kokar ner på samma sätt som det gör på en spis eller i en ugn. Var därför sparsam med vatten. Blir det sky över kan du dock med fördel använda det som bas i en god sås.
Det finns många recept som kan användas med slow cooker: allt från köttfärsås, kyckling- och grönsaksgrytor till goda desserter som kladdkaka och banankaka. Möjligheterna är nästintill oändliga – upptäck några av våra goda recept på Elvita.se och upplev vilken matlagningsglädje som kommer med att använda slow cookern! Laga mat i slow cooker medan du är på jobbet, låter det lite för bra för att vara sant? Det är det inte, med en slow cooker kan du fixa smarriga långkok och näringsrika maträtter medan du ägnar dig åt annat. Stressfritt och smidigt! Med en slow cooker kan du laga kött och grönsaker med fantastiskt resultat där råvarorna behåller sin näring. Ibland kan man behöva tips och inspiration när det rör sig om matlagning, och därför vill vi på Electrolux Home hjälpa dig på traven. Nedan finner du Matgeeks (Johan Hedberg) fem bästa slow cooker-recept.Med en slow cooker går det att skapa de mest magiska smakupplevelserna. Varför inte testa att tillaga dina klassiska köttbullar på ett nytt sätt och ta dem till nästa nivå?I den rostfria kokaren finns en väl tilltagen innergryta i keramik på 6,8 liter. Allt du behöver för att komma i gång är bra råvaror, skärbräda och en kniv. Låt köttet koka som det är, eller skär det i mindre bitar om du vill att maten ska tillagas snabbare. Grönsaker av mjukare karaktär behöver ofta inte skäras smått, eftersom dessa blir klara på nolltid. Lägg ingredienserna i grytan och ställ in temperaturen efter receptet och låt maten tillredas på egen hand. Faktum är att du kan sätta i gång slow cookern innan du går till jobbet och låta middagen laga sig själv under dagen, eller varför inte – natten!

Våra värmepumpspaket kan inte köpas tillsammans med andra produkter. Just nu har du en eller flera produkter i varukorgen, vill du gå vidare med köpet av värmepumpspaketet trycker du på OK och din varukorg uppdateras till endast värmepumpspaketet. Vill du istället avbryta köpet av värmepumpspaketet och genomföra köpet av produkterna i din varukorg först klickar du på Avbryt.
Grytan värmer inte maten från botten, utan värmen omsluter maten från alla håll, vilket ger en varsam tillagning. Dessutom slipper du mat som fastnar i botten.

Säg hej då till halvfabrikat! Med en slow cooker har du möjlighet att laga hälsosam mat där du själv har full kontroll på råvarorna. Det finns några bra tips att följa för att uppnå bästa resultat:
Med en slow cooker gör du långkok med fantastiskt resultat. Råvarorna behåller både smak och näringsvärde, och det bästa av allt – maten lagar sig själv. Läs vår guide och lär dig mer om slow cooking.Slow cookern är enkelt uttryckt en modernare form av den klassiska grytan i gjutjärn eller keramik som får puttra på spisen eller i ugnen i flera timmar.

Similar Posts