Laktosfri Glass Ben And Jerry

Varför mandel? Efter att ha experimenterat med alla möjliga sorters recept bestämde sig våra smaksgurus för att mandlar utgjorde den bästa ”blanka målarduken” för de läckra brownies, nötter och choklad som vi köpte in. Och det är så smakrikt och läckert att du, medan du gräver i en pint, ständigt måste påminna dig själv om att det är mjölkfritt.Vi har frågat er. Många utav er. Vissa utav er är engagerade i en vegansk livsstil, medan andra inte kan eller föredrar att inte äta mejeriprodukter. Och alla ni går miste om de smarriga frysta läckerheterna som ni önskar ni skulle kunna njuta utav. Vi visste att vi med lite hårt arbete och lite experimenterande skulle kunna leverera både smaken och den krämiga texturen ni längtat efter. Så då gjorde vi det.

Vegan vänner, vare sig ni har väntat tre årtionden eller tre dagar för certifierad vegansk non-dairy dekadens, så är det nu dags att glädjas! Vi har blivit partner med Vegetarian Union och använder oss utav deras godkännande för att certifiera att Non-Dairy produkterna inte innehåller animaliska produkter av något slag – inklusive ägg, mejeriprodukter eller honung. Vi beundrar er för ert engagemang och hoppas att ni kommer att älska de veganska chunksen och swirlsen som vi fyllt dessa rackare med.

Är Ben & Jerry's laktosfri?
Ni utmanade oss att bli mjölkfria – och det blev vi! Ben & Jerry’s mjölkfria smakskapelser är gjorda av mandlar och så fulla av bitar och virvlar att du känner Ben & Jerry’s eufori i varje liten tugga. Nyhet! Cachad
Fairtrade-certifierad kakao, socker, bananer och vanilj? Check. Caring Dairy-mjölk och ägg från utehöns? Inte den här gången! Läs mer om hur vi köper in våra ingredienser.

Ni utmanade oss att bli mjölkfria – och det blev vi! Ben & Jerry’s mjölkfria smakskapelser är gjorda av mandlar och så fulla av bitar och virvlar att du känner Ben & Jerry’s eufori i varje liten tugga.
Äntligen! Nu lanserar Ben & Jerry’s tre smaker som alla har någonting gemensamt. De är samtliga helt mjölkfria – och passar därför utmärkt om man inte kan äta mjölkprodukter eller om man är vegan.De tre smakerna är klassiska – Chunky Monkey, exklusiva veganglassen Peanut Butter & Cookies och favoriten Chocolate Fudge Brownie. Istället för mjölk från kor så är de tillverkade av mandelmjölk. Glassföretaget utlovar ”eufori” och det verkar minst sagt himmelskt.

På deras hemsida står det: ”Efter att ha experimenterat med alla möjliga sorters recept bestämde sig våra smakgurus för att mandlar utgjorde den bästa ’blanka målarduken’ för de läckra brownies, nötter och choklad som vi köpte in. ”
Your favorite iconic Ben & Jerry’s ice cream flavors are now certified gluten-free! Browse gluten-free ice creams like Cherry Garcia and Phish Food to sweeten up your gluten-free diet with celiac safe desserts. This selection of our ice cream is gluten-free and perfect for dessert lovers looking for all those classic Ben & Jerry’s chunks and swirls, minus the gluten.

Den som inte är hungrig utan mer vill ha något att svalka sig med på stranden eller att slicka i sig under minigolfrundan så är Triumf Skruven Cola en bra kandidat. Det man ser är det man får, sen är det upp till varje enskild mun och mage huruvida Skruven Cola är en hit eller miss. Frågar man barnen blir det många köp av Skruven Cola i sommar.
Twister är ett välbekant inslag i GBs sortiment av pinnglassar, men årets Peek-A-Blue är faktiskt något utöver det vanliga. Redan utseendet är uppseendeväckande. Peek-A-Blue ser ut som en kedja tillverkad av islänkar i starkt blå, gul och röd färg. Denna fruktbomb har smak av honungsmelon, blåbär och jordgubbe. Först märker man av blåbärenen medan melonsmaken dyker upp lite senare i smakbilden.I vanlig ordning så ser verkligheten inte lika bra ut som pressbilderna. Olof i glassformat verkar att ha haft en hård vecka. Men han är helt klart igenkännbar. Och upplevelsen blir bättre direkt efter första tuggan. GB Olof har en klassisk smakpalett. Glassen känns inte artificiell och smaken är lagom i styrka. Olof funkar därför även för de barn som lever enbart på makaroner och ketchup och skyr minsta antydan till krydda.

Trafikljus faller under barnglass i Hemglass sortiment, och där kan vi snacka om att känna sin målgrupp. Toppbetygen haglar över denna till synes ganska trivial glasspinne. Som efter en tugga eller två faktiskt visar sig vara tillräckligt god för att med behag slinka ned även i vuxna magar.
Sparris är glasspinnen som började som ett aprilskämt men som året därpå, mot alla odds, blev verklighet. Huruvida det var ett korrekt beslut tåls att tänka på. Men man ska ge Hemglass att de försöker sig på något en stor glasstillverkare knappast vågat erbjuda den svenska marknaden tidigare – en giftgrön glasspinne med smak av sparris.Farbror Arnes Brynt Smör är en väldigt mäktig glass, något vi tycker speglas väl i glassens storlek. Mycket större hade man inte velat ha den, det hade blivit för mycket. Nu känns den precis lagom. Lagom för att man ska bli sugen på att även vid nästa besök i glasskiosken välja en Farbror Arnes Brynt Smör

Att glassen ska innehålla kakdeg har väl blivit något utav Ben & Jerry’s signum, och Cookie Dough Peace Pop är förstås inget undantag. Kakdegen smakar precis som i märkets vanliga glassförpackningar. Det är väldigt söt, men ändå med ett uns av sälta. Själva glassen är väldigt len i munnen, den bjuder knappt på något tuggmotstånd. Förutom kakdegen finns också chokladbitar inmixade, som ger lite mer konsistens.
Sia Nougat är en chokladpuck på pinne, och det blir snabbt tydligt att denna pinnglass kräver att man innerligt älskar nougat. Samtliga testare som redan på förhand visste med sig att nougat inte var en favoritsmak lade ned glassen redan efter några tuggor. Men håller man nougat som en favorit i smakpaletten, så är Sia Nougat inte alls ett dum val av glass.

Precis som en Ben & Jerrys glass ska vara så är också Chocolate Fudge Brownie rejält mäktig. Browniebitarna smakar gott och själva glassen har en djup chokladsmak. Den här glassen gör sig bäst när den är riktigt kall, och bör därför ätas direkt ur frysen. När den hunnit tina upp lite så framträder nämligen det som främst avslöjar att det är en veganglass – den något gryniga texturen.Chokladsmaken inuti struten är mild, med en lite mix av sälta från den vita såsen av vaniljnougat. Våfflan är frasigt knaprig. Det finns en vag åminnelse av Kinderchoklad, men den som inte gillar Kinderägg ska inte låta sig avskräckas. 3 Vänner Choklad & Vaniljnougat är en strut som bör avnjutas minst en gång. Glasspinnen ser mer skamintensiv ut än vad den faktiskt är, vilket innebär att den blir precis lika omtyckt av barnen som av de vuxna. Den har också en väldigt bra, lagom storlek. Sen är kopplingen till just kladdkaka är mindre tydlig än förväntat, vilket är lite utav en besvikelse. Men bortser man från det så är Farbrors Arnes Kladdkaka en Triumf-glass man snabbt blir förtjust i. Glassen är doppad i en smaskig, mörk choklad med helt rätt sälta i eftersmaken, i sin tur uppbyggd av de knapriga jordnötterna. 3 Vänner har ett bra sinne för smakkomposition och väljer för denna glass en extra mörk choklad till överdraget. Tuggmotstånd är perfekt och konsistens känns precis som ”vanlig” glass, med en swirl av lagom seg kolasås som extra smaksättare. Kexet lever upp till förväntningarna om hur en sandwich ska vara. Men kanske att chokladkexet med sin lite mörkare smak skär sig en aning mot den betydligt mer sötsliskiga glassen? Tycker man att en vanlig Sandwich frå GB är tråkigt så uppfattar man helt klart SIA Kola Sandwich som mer spännande. Upplägget påminner en del om naturgodis med youghurtöverdrag, så konceptet är beprövat. Men visst. Gillar man inte mandarin är det här förstås helt fel glass. Och även om barnen gillar den så är det inte en favorit för de under 10 är. För alla andra kommer denna läskande citrusfrukt i glassformat vara en dröm att stoppa i munnen en varm dag när solen gassar.Första smaken är perfekt, sen känns colan lite tunn och glassen lite vattning. Smaken påminner om en svag Ferrari-godisbil med colasmak. Efter att ha ätit halva glassen får man konstatera att Igloo Cola helt enkelt doftar mer intensivt än den smakar. Det är egentligen inget fel på smaken. Den är bara lite mesig. Eller är det kanske de vuxna som har fått trötta smaklökar?Vår barnpanel ger inga omedelbara hyllningar av glassen. Men det här är den pinne som de alla vill ha mer av. Smaken är en klassisk artificiell päronsmak. De vuxna testarna uppfattar Bamses gräddglass som lite billig och alldeles för tråkig. Kanske är det just det som gör den rätt för småbarn – den är smakmässigt helt oförarglig.

Den med en mer vuxen smakpalett uppskattar den syrliga fräschören. Det här är en svalkande glass i ett bra storleksformat. Den är inte stor och blaffig, och citrussmakerna gör att den är lätt nog att funka på stranden även när solen gassar som mest intensivt.
En rolig detalj är att när man ätit upp Bamses gräddglass med smak av päron så finns det olika Bamse-ordspråk på glasspinnen. ”Hos oss får man vara olika” och ”Bättre snäll än stark”. Den här känns rätt för alla mellan 1 och 6 år. Är man äldre så väljer man antagligen en annan glass ändå.Triumf får ett stort plus för att de inte snålat på sylten, den finns utspridd genom hela glassen. Blåbärssmaken dominerar dock tydligt. Av hallonsylten märker man knappt något alls. Rånet är ganska blygsamt, som rån ska vara, men smakar och har en textur som lever upp till förväntningarna. Ändå känns hela glassen väldigt anonym. Barn gillar den lite mer än de vuxna, men en favoritglass blir den inte hos någon.

Finns det laktosfri glass?
Len laktosfri vaniljglass med gammaldags vaniljsmak. Gjord på färsk laktosfri svensk grädde. Passar lika bra att äta direkt som den är eller till jordgubbar, äppelpaj, marängswiss m.m. Från Glassfabriken i Sävedalen.
Cornetto Mermaid har en intensiv och mycket god smak av hallon, och ju längre in i glassen man kommer upptäcker man också swirls av hallonsylt. Den krispiga struten är på insidan täckt av ett lager choklad och har ett perfekt tuggmotstånd när man biter i den. De vuxna testarna har inget emot glassen, men är eniga om att det är barnen som är målgrupp.Klassisk är kanske ordet som bäst beskriver Cornetto Soft. Det här är nämligen inte en strutglass för den som gillar bombastiska smakupplevelser. Det finns inget nytänkande, ingen smak av en bortglömd frukt som endast växer på nordliga sidan av ett berg på södra halvklotet, ingen wow-faktor. Men det är gott. Struten är fylld av mjuk, fluffig vaniljglass som väldigt väl efterliknar den porösa men ändå lätta känslan i en mjukglass.

Vilka glassar är laktosfria?
LaktosfrittChoice Smooth Vanilla (soy)Choice Refreshing Strawberry Stick.Choice Refreshing Strawberry Stick 5-p.Choice Refreshing Strawberry (soy)Choice Lovely Vanilla (rice)Choice Lovely Vanilla Cone.
Det här är en maffig glass. Överdraget har en speciell smak, med helt rätt tuggmotstånd och crunch. Samtidigt är eftersmaken svår att definiera, den känns nästen stark. Själva glassen är betydligt mer anonym. Men det faktum att det inte är vaniljglass, utan glass med smak av vit choklad, gör Magnum Ruby till en väldigt maffig glasspinne.Solero-glassarna från GB Glace är bekanta sedan många år tillbaka. Ny smaken Solero Mango är helt vegansk och första reaktion är… mums! Smaken kan beskriva som en solfärsk mango, nyss skördad och sedan snabbt mosad och fryst till glass. Solero Mango smakar som en strand på semestern och har en stark aura av hälsosamhet på samma gång. Men på ett bra sätt. För annars kan hälsosamt och glass ofta leda till besvikelse.

Är Bubbies glutenfria?
Det yttre lagret, mochin – är gjord av rismjöl och lätt sötad för en helt unik textur och smak, som dessutom är helt glutenfri. Bubbies är den perfekta godsaken för dig som söker en exotisk, exklusiv glassupplevelse. Ett varumärke vi är glada att driva, distribuera och sälja på den svenska marknaden.
Såhär ska en sommarglass se ut – överväldigande mäktig och imponerande. Triumf Lion King Size är struten man inte ens vet om man törs peka på i kiosken när man som barn blev ombedd att välja en glass. Men att våga är att vinna och så står man där med en riktig jätte i handen. Fast… inte riktigt så jättelik som bilden på förpackningen dock. Fotot är ironiskt nog större än den verkliga Lion King Size. Å andra sidan hade man antagligen inte orkat äta hela om glassen varit större.De vuxna testarna ser det som ett stort plus att Solero Organic Juicy Lemon är en lågkaloriglass. Då kan man passa på att äta två. Som en av få glassar går Soleron hem lika väl hos både stora och små. Gillar man isglass och citron så kommer man älska Solero Organic Juicy Lemon.

Retro ligger absolut rätt i tiden. Men när rånet smakar näst mest i en glassbåt så kanske det ändå är ett tecken på att receptet härstammar från en mer smaklös era i historien. Glassbåt som koncept känns fortfarande rätt. Men en liten modernisering av Triumf Glassbåt skulle ändå sitta bra.
Det förstås man slås av är pinnglassens lekfulla utseende. Täckt av ett fint, ljusrosa chokladöverdrag har Konfetti Sommar sedan täckts i en riklig mängd strössel i olika nyanser av rosa, grönt och orange. Om möjligt blir glassen ännu finare när man tagit en tugga och Konfetti Sommars insida i knalligt orange blottas. Glassen i sig kan beskrivas som lite seg men samtidigt, tack vare allt strössel, väldigt knaprig och knastrig. Tillsammans ger det en känsla av tuggummi, tänk bjärt bubbelgum med tuttifruttismak.SIA Chocolate imponerar från första intrycket och ända ned i magsäcken. Det här är en glass för den som älskar choklad, den som inte tycker att det kan bli för mycket choklad och den som inte är rädd för choklad som tar plats. Barnen tar en tugga, meddelar att det här är vuxenchoklad, och sen vill de inte ha mer. Medan de vuxna chokladälskarna njuter av varenda sekund med SIA Chocolate.

Smak: Är den en fruktig glass eller har den smak av hallon, jordgubb eller andra bär? Eller är glassen mer åt det mäktiga håller med mörk choklad eller jordnötssmör?

Vilken glass är laktosfri?
Len laktosfri vaniljglass med gammaldags vaniljsmak. Gjord på färsk laktosfri svensk grädde. Passar lika bra att äta direkt som den är eller till jordgubbar, äppelpaj, marängswiss m.m. Från Glassfabriken i Sävedalen.
För många är Magnum synonymt med en klassisk glasspinne. Glasschocken blir därför stor när det visar sig att Magnum Brownie är pinnlös. Glassen utgörs istället av en oval puck. Förpackningen öppnas ovanifrån. Det verkar som att glassen är tänkt att ätas som en smörgås, och att man ska hålla i den genom glasspappret. Det känns inte helt smidigt, i synnerhet inte om man är ute och går.

Okej, namnet är fyndigt. Glassbåten blir till en Rockbåt när chokladöverdraget byts ut mot lakrits, vaniljglassen mot viol och den goda sylten i mitten blir en grotta fylld av rinnig saltlakrits som absolut tar över hela smakbilden. För så är det, gillar man inte lakrits så kan man backa bort från Hemglass Rockbåt på en gång.
Det är dock inget större problem. När något är gott så drar man inte ut på ätandet. SIA Apelsin Sorbet får även extra pluspoäng för att det är en glass som nästan alla kan äta. Den innehåller varken nötter, gluten, laktos, mjölkprotein eller någon annan av de vanligaste allergenerna. Ibland kan vegansk glass ”smaka vegansk”. Men det är precis det som är det fina med SIA Apelsin Sorbet – den här glassen smakar bara läskande gott.Ja, sparris och citron om man ska vara korrekt. Skalet runt glassen har citronsmaken, och innanför döljer sig en ljusgrön sparrissorbet. Sparris är en helt mjölkfri och vegansk pinnglass, ett plus då det innebär att den kan ätas av alla som vill prova. Den stora förvåningen är dock smultron-jordgubbssås som ska vara ringlade genom glassen helt lyser med sin frånvaro. Detta i samtliga testglassar. Kanske är såsen utblandad med glassen, vilket är synd för det hade varit kul med en sås som bröt av mot det gräddiga. Totalt sett är SIA Vit Choklad Smultron en söt, gräddig och harmlöst god glass – som inte överraskar men som snabbt slinker ned ändå, åtminstone i barnens magar. Det faktum att glassen till hälften utgörs av mandarinsorbet är ett lyckat drag. Men inte bara mandarinen är en fullträff. Övriga smaker är även de mycket välkomponerande. Överdraget av yoghurtchoklad försvinner kanske en aning i helheten, men syrligheten i den ljusa chokladen gifter sig perfekt med mandarinsmaken.

Själva gräddglassen smakar hasselnöt och är mixad med nougatsås. Gräddglassen är god, med en krämig konsistens. Överdraget utgörs av mjuk nougat, och mjuk är ett nyckelord. Nougatchokladen runt SIA Nougat smälter snabbt, det här är inte en glass man långsamt slickar i sig utan att chokladen hinner börja kladda på händerna.
För den som gillar lakrits så finns det en viss risk för besvikelse, då lakritsglassen har en relativt försiktig smak. Men det innebär å andra sidan att den som mest uthärdar lakrits kan tycka att Bubs glass-skalle kola/lakrits är en helt okej glassupplevelse. Men någon ny favorit verkar den inte bli, hos varken stora, små eller lakritsälskare oavsett ålder.God, gott, smarrig, smakens. Efter en tids tuggande får man slut på synonymer för att beskriva Kex & Choklad. Det börjar med chokladöverdraget med kakbitar, som har en härligt kexig konsistens. Kakbitarna smakar lite grann som digestivekex, och det ger en lagom uns av sälta till det söta i mjölkchokladen. Dessutom har överdraget ett härligt tuggmotstånd med mycket crunch.Vem gillar inte kladdkaka? Och kladdkaka tillsammans med glass är alltid en lyckad kombination. Så en glassversion av kladdkaka borde ju bli en fullträff – och Triumfs glass Farbror Arnes Kladdkaka är verkligen smaskens. Mjölkchokladöverdraget är härligt crunchigt med små bitar av crisp i sig, man vill bara äta mer av det.

Smaken utgörs av en blandning av choklad, vanilj, kola, jordnötssmör och kakdeg. Och kanske är det här någonstans man har tappat lite i fokus. För även om det är mycket smak, så finns det inte utrymme för någon av smakerna att sticka ut. Ben & Jerrys’s Slices – On the Dough är en glass som försöker vara flera saker på samma gång, men inte riktigt lyckas med något av försöken.
Några av testpanelens äldre deltagare drar smakparalleller till lakritsremmar med citronfyllning man kunde köpa i taxfreen på 90-talet. Den som inte kan få nog av lakrits kanske kan tycka att Piratbåten är lite för mesig. Men för den stora massan är det här en god och fräsch glass man gärna äter både på stranden eller efter maten. Missa inte att låta Piratbåten borda din mun i sommar!

De vuxna är snabbt ense om glassens storhet, men barnen är desto mer splittrade. Skolbarn hyllar den också – kanske är glassen lite salt men den får ändå rakt av toppbetyg. De små barnens omdömen är en aning hårdare. Men är man över 10 år är det här utan tvekan en av sommarens bästa glassnyheter.
Glass, glass – glass i stora lass! Det spelar ingen roll om man är liten eller stor, gammal eller ung, en god glass går alltid hem och glass åt alla tycker vi är ett bra motto för den svenska sommaren. En glass kan ätas på många olika sätt – som en god efterrätt, ett mättande mellanmål eller som en nedkylare på stranden. En frisk citronglass möter ett krispigt chokladöverdrag med lakritssmak. Piratbåten är en ytterst välbalanserad glass. I varje tugga känner man av både citron och lakrits. Även de som vanligtvis inte är så förtjusta i lakrits måste erkänna att Piratbåten är riktigt smaskig. Och det var faktiskt riktigt roligt att prova! Men sen kommer man över intresset ganska snabbt. Barnen säger artigt nej tack efter första tuggan och rör sen aldrig glasspinnen igen. De vuxna försöker sig på att äta upp hela alltet men smakbilden är så udda att det går över gränsen för en njutbar glassupplevelse. Friskt vågat av Hemglass, men just sparris förblir nog bäst i grönsaksformat.

Ska man anmärka på något så är smaken av kokos, vilket glassen är gjord av, kanske en aning för framträdande. Men det är bara de som verkligen inte klarar av kokos, , däribland en majoritet av barnen, som stör sig på det. 3 Vänner Choklad, nötter & kolasås har en fantastisk glasskänsla och är en utmärkt kombination av smaker, en pinnglass man gärna tar många tuggor av.
3 Vänner har inte snålat på mängden hallon i pinnglassen Hallon & vit choklad, så det här blir snabbt en favorit för den som älskar de röda små bären. Glassen utgörs till en tredjedel av hallonsorbet, gjord av finska hallon och som smakar precis som om de plockats och fryst ned bara för någon timme sen. Övriga två tredjedelar utgörs av en krämig gräddglass, som rörts ihop till en dekorativ swirl.Hemglass Kompis är en isglass med ganska låg wowfaktor. Man får ganska exakt det som utlovas på paketet. Smakmässigt är det apelsinen eller ananasen som dominerar. Den röda delen av glassen beskrevs av ett barn som ”väldigt ljust blandad saft”. Är man ute efter en läskande isglass med mild smak så är Hemglass Kompis en pinnglass att testa.

Själv glassen har en mumsig crunch. Smaken av hasselnöt är minst sagt framträdande. Inte så att det blir för mycket eller att den är stark, men hasselnöt är den enda smak man känner. Är man inte förtjust ger man glassen låga betyg, och älskar man hasselnöt är KINDER Bueno Ice Cream Cone förstås en riktig fullträff.Även efter första tuggen förbi chokladöverdraget så är Hallonstrut en ljuvlig upplevelse. Gräddglassen med hallonsmak är delikat, och gömd i glassen finns riktigt god hallonsylt. Den lite mildare glassen, syltklicken inuti och att struten känns ganska liten till storleken påminner lite grann om GBs strutklassiker Top Hat.Lion King Size har ett bra överdrag med klassiskt Lion-crisp. De små rispuffarna som blandats ut med chokladen är en njutning att knapra i sig. Och gillar man godisbiten Lion så kommer man absolut att gilla glassen också. Den är krämig med flera kolagömmor i den lagom gräddiga glassen.Den bruna hatten smakar choklad, resten av Olof är som direkt tagit ur 90-talets ikoniska Big Pack. Tråkigt kanske en del tycker. Viss glass måste dock bedömas utifrån särskilda omständigheter. Och det råder inga tvivel om att GB Olof är en riktig fullträff för barn i förskoleåldern.

Twister Peek-A-Blue är en fräsch och kylande glass. Den känns något mer barninriktad än tidigare versioner av Twister. Men vuxna uppskattar den också, det här är en god glass man gärna vill äta en riktigt varm sommardag. Och ett av barnen började faktiskt gråta när Twister Peek-A-Blue var uppäten. Bättre betyg än så kan väl en glass inte få?
Även om smaken är som baken så har vi låtit våra testfamiljer sätta betyg och vägt samman barnens för sig och de vuxnas för sig, för att se vilka glassar som blir bäst i test. Glassens smak och storlek har också vägts mot priserna på glassarna.Det salta i SIA Salted Caramel märker man av främst på eftersmaken. Det innebär att glassen inte känns sådär sliskig och tung i magen direkt efter att man ätit den. Och kanske är det också därför alla barn och vuxna som testar SIA Salted Caramel blir lika förtjusta. Det här är en strut man vill äta mer av i sommar! För hos barnen går GB Igloo Cola hem. De minsta ber om en till och ger högsta betyg. Det här är en läskande, törstsläckande isglass i lagom format och med en mild smak som inte irriterar någon, men kanske inte heller skapar någon direkt wowfaktor. Ett framgångskoncept för de allra minsta när solen gassar i sommar. Hemglass går all in på citrusfrukter inför sommaren 2020, och det känns helt rätt. Piratbåten är förstås inget annat än en klassisk glassbåt men med annan smakkombination. Men det nya namnet ökar intresset med flera hundra procent, åtminstone bland barnen i testpanelen.Magnum White Chocolate & Cookies är glassen som ingen avskyr men ingen heller tokälskar. Den ger en precis vad den utlovat – en vit Magnumglass med kakbitar i. Vi har svårt att se att detta skulle bli en permanent smak i Magnumutbudet, men den lär definitivt sälja bra i sommar ändå. Glassens konsistens har en härlig känsla av sorbet. När Peek-A-Blue värmts upp en aning så att den börjar smälta blir glassen krämig snarare än vattnig. Men kladdigt blir det ändå, och med tanke på glassen starka färger bör Peek-A-Blue troligtvis inte ätas av den som har på sig nytvättade, ljusa kläder. För den som drömmer om att ha välsmakande glass på armlängds avstånd i den egna frysen så kommer man riktigt nära med 3 Vänner Kolasås & Havssalt. Denna glasstrut smakar som om som om man precis fått den serverad till sig från en välrenommerad glassbar. Den känns hemmagjord, om hemmakocken är ett riktigt glassproffs.

Vilken Ben and Jerry har minst kalorier?
GlassKcal/glassBen & Jerrys Strawberry Cheesecake (150 ml bägare)310Ben & Jerrys Cookie Dough (150 ml bägare)320Ben & Jerrys Cinnamon Buns (150 ml bägare)335Daim Strut340
Nicks Strawberry White Ice Cream är en lågkaloriglass utan tillsatt socker, som ska fungera bra även för den som har diabetes. Glassen har ett tilltalade utseende, överdraget av vit choklad med strösslade jordgubbsbitar ser i allra högsta grad aptitligt ut. Jordgubbsbitarna är frystorkade, och äter man den här glassen direkt från frysen ska man vara beredd på att bitarna kommer orsaka ilande tänder.Nicks Strawberry White Ice Cream ska ha ett extra plus, inte bara för att den inte innehåller palmolja utan också för att tillverkaren tar så tydligt ställning mot palmolja genom att annonsera detta faktum väl synligt på förpackningen. Gillar man jordgubbsglass och uppskattar intensiva smaker, då kan man med fördel välja en Nicks Strawberry White Ice Cream i sommar.

Det är detaljerna som gör helheten. Och det är när man tittar riktigt nära på 3 Vänners glassar som man ser det genuina i dem. Till skillnad från mer artificiellt smaksatt vaniljglass så ser man tydligt de små svarta vaniljprickarna i överdraget till 3 Vänners strutglass Choklad & Vaniljnougat. Inget konstgjort snövitt, utan i stället en fin gulvit nyans. Det visuella intrycket återkommer i smakbilden, och det här är en väldigt god glass.

Och det är synd. För själva glassen är mycket populär. Chokladöverdraget smakar gott och kolasåsen som är inmixad i glassen har precis rätt sammansättning. Vi hade gärna sett att ration glass till kex hade varit annorlunda, och att glassen hade haft en pinne för att underlätta själva ätandet. I övrigt är Magnum Brownie mäktigt god, men en bra bit ifrån en fullträff.
KINDER är för många starkast förknippat med Kinderägg, men om det är den smakbilden man förväntar sig när man köper en Bueno Ice Cream Cone så kanske man blir besviken. Den här glassen är istället himmelriket för alla som inte kan få nog av hasselnöt. Struten är lagom i storlek och här ett härligt, knaprigt kex. Det hade gärna fått finnas mer choklad i botten dock.3 Vänner gör år 2020 världspremiär med pinnglass, efter att ha tidigare ha sålt glass i halvlitersförpackningar. Grundtänket för glassen är endast använda naturliga råvaror och man har ett brett utbud av glass även för den med specialkost. 3 Vänners pinnglass Mintchoklad är vegansk. Det är rätt fantastiskt hur snabbt veganglass gått från att knappt kunna accepteras som glass överhuvudtaget, till att absolut inte gå att särskilja från gräddvarianten.

Hur vet man om en produkt är laktosfri?
Om mjölk ingår i ett livsmedel ska det anges i ingrediensförteckningen. Den mängd laktos personer med laktosintolerans tål utan besvär varierar. De flesta tål fem gram laktos dagligen vilket motsvarar den mängd som finns i en deciliter mjölk.
Triumfs pinnglass Farbror Arnes Brynt Smör är inget annat än knäck i glassformat. Och den smakar ljuvligt. I alla fall om man gillar smaken av en knäckig smörkola. Balansen mellan sötma och sälta är väl kalibrerad i Farbror Arnes Brynt Smör. Själva vaniljglassen är kanske inte något speciellt, utan det är i överdraget som smakupplevelsen härstammar.

Konsistensen beskrivs bäst som frusen puré. Det känns nästan inte ens som glass, utan mer som riktigt kallt fruktmos. Solero Mango innehåller även 7% bitar av mango. De hade vi kunnat vara utan. De tillför inget till smaken och deras konsistens är lite för geléaktig för att vara helt tilltalande.
Hemglass Hallonstrut är en behändig liten strut med en våffla i en tilltalande rosa färg. Toppen av glassen är täckt av vit choklad. Men när man skalat av skyddspapperet runtom struten upptäcker man snabbt att chokladöverdraget inte går hela vägen ned till våfflan. Det slutar halvvägs. Något som känns lite snålt?Hemglass har också lyckats väl med att matcha en söt hallonglass med den syrliga citronglassen. Själva glassen i sig är för övrigt inte så intensiv i smaken. Men det gör inget när allt annat är desto mer högljutt i munnen. Citronstrut är sommarens sanna fröjd för den som älskar sur citrus.

Vilka Ben and Jerrys är glutenfria?
Certified Gluten-Free Ice Cream FlavorsCherry Garcia® 4.4. 4.4 out of 5 stars. … Chocolate Peanut Butter Split. 4.5. 4.5 out of 5 stars. … Chunky Monkey® 4.4. 4.4 out of 5 stars. … Coffee Coffee BuzzBuzzBuzz! ® 4.9. … Coffee Toffee Bar Crunch. 3.2. … Everything But The…® 3.9. … New York Super Fudge Chunk® 4.7. … Peanut Butter Cup. 4.3.
Det här är glassen som fick våra barntestare att ropa ut 10 poäng innan pappret ens tagits av. Att SIA marknadsför glassnyheten Univorn mot barn råder det ingen tvekan om, men själva glassen är förvånansvärt vuxen och inte alls så sötsliskig som man kunnat förvänta sig.Smaken är svårdefinierad men helt klart vad man kan kalla artificiell. De vuxna tycker SIA Superhjälte påminner om något av barndomens 50 öres tuggummin. De äldre barnen tycker att eftersmaken påminner om något de inte är helt förtjusta i, men inte kan sätta fingret på. Smaken hos SIA Superhjälte är dock mild och snabbt övergående.

SIA Icedream har en ganska isig konsistens snarare än krämig, och smakerna smälter bort ganska snabbt i munnen. Det gör den ganska svalkande. Men samtidigt lite tråkig. Om saltkaramellen faktiskt fått sätta sin prägel på glassen hade Icedream Saltkaramell & kokos blivit mycket bättre.
Sias nya glass Godisregn är utan tvekan tänkt att attrahera barn. Såväl namn som förpackning skriker ”välj mig” till alla som är under 120 cm långa. Men Godisregn går, lite oväntat, faktiskt även hem hos vuxna. Kanske är det något med smakerna som lockar fram nostalgin? Det är de halvstora, mer cyniska barnen som är mest skeptiska.Utseendemässigt ser Chocolate ut ungefär som en klassisk GB Magnum, med ett chokladöverdrag över chokladglass. Chokladsmaken känns riktig, och glassen är maximalt gräddig i sin konsistens. Gillar man framför allt mildare mjölkchoklad kanske SIA Chocolate kan kännas som på gränsen till för intensiv dock. Mjukglassen är en älskad företeelse, men kanske något svårtillgänglig. Befinner man sig inte i närheten av en glasskiosk med mjukglassmaskin så har man fram till nu fått leva utan. Men GB försöker sig nu på en djupfryst mjukglassvariant i form av Cornetto Soft. Och till mångas glädje lyckas de faktiskt riktigt väl. Precis som många andra pinnglassar som specifikt riktar in sig på barn som målgrupp så handlar även det mesta hos SIA Superhjälte om utseende. Direkt barnen får syn på förpackningen blir det sugna på att smaka. I vanlig ordning ser själva glassen inte exakt lika wow ut på riktigt som på förpackningen. Men det är nära nog. Det blåa överdraget har en fin färg, medan den blå swirlen i glassen är lite mer blek mot allt orange.Först och främst – hurra för att GB, efter flera års försök, äntligen släpper en Ben & Jerry’s glass med pinne. Cookie Dough Peace Pop går faktiskt att äta på språng, utan direkt tillgång till vare sig handfat eller våtservetter. Det gör den till lite mer av en pinnglass, lite mindre av en dessert.

Mintchoklad har en riktigt fräsch och god smak. Lite som en glassversion av populära chokladen After Eight. Chokladöverdraget har ett perfekt crunch när man biter genom det och det är också i det som mintsmaken sitter. Själva glassen är lite mer anonym. På insidan är 3 Vänner Mintchoklad vackert marmorerad.I vårt test har vi utgått ifrån det glassutbud som går att finna i kiosker, på bensinstationer, i glassbilen och i matbutiker men för den glassugne så finns även möjlighet till att själv vara kreativ och skapa en god efterrätt med glass i ugn eller göra egen glass i en glassmaskin. Utgå ifrån ett grundrecept, som oftast bygger på vispade äggulor, och fyll på med egen smaksättning. På internet finns ett stort utbud av recept för olika smaker; glass utan socker, utan grädde, utan ägg och med kondenserad mjölk.

Med barnens testpanel fäller många uppskattande ord om Skruven Cola så är de vuxna mer restriktiva med lovorden. Det blir snabbt tydligt att detta är en barnglass. För barn uppskattar att smaken är enkel och rakt på. Skruven Cola smakar helt enkelt cola, och inget annat. De vuxna tycker att smaken är lite för syntetisk, men uppskattar att den i alla fall är smakrik. Hellre det än vattnig.

Det enda negativa en chokladälskare kan hitta hos denna glass, är att den är mäktig att äta. Den skapar törst snarare än att den svalkar. Kanske är det mer en efterrättsglass än en glass för när solen gassar som mest på strand? En sak är säker – gillar du choklad så kan SIA Chocolate mycket väl bli din nya favoritglass.
Icedream Saltkaramell & kokos är en vegansk glass från SIA, som ger ett fint första intryck. Glasspinnen har ett klassiskt utseende, med ett överdrag i choklad. Det smakar gott, men är en aning grynigt i konsistensen. De barn som testar fastnar vid att chokladen är lite för mörk, den faller dem inte på läppen.I vanlig ordning med specialversionerna av GB Magnum, så är glassen mer att se som en svulstig efterrätt eller maffig fikastund, än som en svalkande glass när det är varmt. Men Billionarie lyckas bättre än många av föregångarna, den håller sig på rätt sida av linjen och upplevs inte som extrem bara för sakens skull. Gillar man söt glass, och framför allt om man gillar kolasås, så är Magnum Double Gold Caramel Billionaire ett måste att prova på.

Överdraget i vit choklad påminner lite grann om chokladsmaken i ett Kinderägg, och lever helt klart upp till förväntningarna smakmässigt. Vit choklad och hallon går dessutom mycket bra ihop. En mörk choklad på denna glass hade blivit för mäktigt, så smakbalansen i Hallon & vit choklad är väl avvägd. Den kanske inte sticker ut som nytänkande, men den är god och trygg.
Bortsett från gruppen som inte förstår sig på storheten i semlor så är såväl små som vuxna testare ense om att det här smakar riktigt gott. Ett extra plus för att man dessutom kan äta en Sandwich Semla utan att få den där tunga, dästa känslan i magen. Om man både älskar glass och semlor – då är Sandwich Semla en sann match made in heaven som man bara inte får missa. Salt pinnglass verkar vara här för att stanna åtminstone några sommarsäsonger till. Med struten Salted Caramel så utökar SIA sortimentet av salt glass ytterligare. Men till skillnad från många av de andra, så är detta en glass med lite mer blygsam sälta . Något som resulterar i att inte ens de yngsta barnen blir avskräckta. Tvärtom – SIA Salted Caramel visade sig bli en riktig familjefavorit. Vi testar alla produkter som de är tänkta att användas eller avnjutas i verkligheten, och gör alla våra tester själva. För vår glassprovning har vi låtit ett gäng om både barn och vuxna metodiskt få smaka sig igenom alla glasspinnar, glasstrutar, glassrån och glasskakor som släppts under senaste året och förutom lite magknip så fick vi även fram ett testresultat. SIA Salted Caramel är kanske inte en explosiv smakbomb, men varje smak är som len honung mot gommen. Det här är en härligt gräddig glass med smöriga toner. Dulche de lechen smakar precis så behagligt sött som man önskar att den ska. Strutens topp ger lagom tuggmotstånd och har en knäckig känsla över sig. Själva glassen är rätt anonym men passar bra ihop med den mer framträdande kolasåsen. År 2019 var det enhörningar som gällde, år 2020 kommer sjöjungfrun och tar över. Åtminstone om man ska tro att GB har koll. Men att döma av reaktionen från de barn som har testat Cornetto Mermaid så är det helt rätt ute. Glassen ser verkligen både rolig och god ut, som ett tivoli med bjärta färger ihop med dekorativa pärlor och stjärnor.

Direkt vid första tuggan får man smaklökarna tillfredsställda. Glassbåt HallonSaltlakrits är en euforisk lakritsupplevelse. Smaken påminner lite om den hos lakritspucken. Under det tunna överdraget blandas vaniljglass med hallonglass, den senare är dock lite ojämnt fördelad i glassbåten. Allting smakar gott. Men Glassbåt HallonSaltlakrits är mäktig. Känns mer som ett väldigt kallt fikabröd än som en svalkande strandglass.
Glassen stora minus är att den goda apelsinkrokanten nästan uteslutande sitter i överdraget. Och när man väl gnagt av det så är apelsinsmaken mest en förnimmelse. Samtidigt är det ett plus att apelsinsmaken inte helt tar över. Den som är ett fan av Marabou Apelsinkrokant i chokladformat kommer utan tvivel älska struten, men önskar antagligen på samma gång att smaken satt i lite längre.SIA Superhjälte är glassen ingen vuxen skulle köpa en andra gång. Och skolbarn är inte heller så imponerande. Målgruppen är solklart barn i förskoleåldern och det är också där Superhjälten blir mest uppskattad. Den milda tuttifruttismaken ihop med en mycket lagom storlek gör SIA Superhjälte till en helt okej barnglass.

On the Dough är dock alldeles lagom söt och konsistensen får genomgående höga betyg av de som gillar lite crunch i sin glass. Storleken är lagom den också, bara man kommer underfund hur man ska äta den utan att behöva helkropssanera sig efteråt. Barnen låter sig inte riktigt tjusas. Ben & Jerrys’s Slices – On the Dough går bäst hem hos vuxna med ett godissug.
SIA Apelsin Sorbet lever direkt upp till sitt namn – det här är riktig sorbet, på en pinne. Den krämiga konsistensen är underbart slät i munnen och smaken är perfekt balanserad. Apelsinjuicen gifter sig helt friktionsfritt med mango- och passionsfruktspurén. Resultatet blir en svalkande glass som går hem hos både barn och vuxna.Hemglass balanserar dock på rätt sida av linjen och även om detta är sött som godis, så är det inte för sött. Smakerna finns där men de är inte skrikiga. Något som troligen bidrar till att förskolebarn faller pladask för Konfetti Sommar. Vuxna och större barn tycker att glassen är helt okej. Men yngre barn beskriver Konfetti Sommar som att äta ett kalas. Och vem vill väl att ett kalas ska ta slut?

Kanske att man känner sig aning lurad av att förpackningen är så stor, medan glassen är rätt normal i storlek. Men Unicorn är annars en fröjd även för ögat, med ett vackert mångfärgat chokladöverdrag och en härlig mix av rosa och lila i själva glassen. SIA Unicorn både smakar och ser ut som ett tivoli i ätbart format.Harmlös, är ordet man landar på när man letar efter ett sätt att beskriva SIA Vit Choklad Smultron. De vuxna testarna är rörande ense om det inte finns mycket att irritera sig på, men inte heller mycket att hänga upp i granen. Bristen på en intensiv smakupplevelse visar sig dock gå hem hos barnen, som genomgående ger riktiga höga betyg oavsett ålder.

Är Veganglass laktosfri?
Glass gjord på havre med smak av karamell, salt karamellsås och rostad mandel. Helt mjölk, soja- och laktosfri.
Vuxenpanelen med glasstestare beskrev lite elakt utseendet på Magnum White Chocolate & Cookies som fult. Och den vita choklad med kakbitar i ser kanske inte så rolig ut. Men det smakar fantastiskt gott. Faktum är att chokladöverdraget bär upp hela glassen, då största delen av smaken sitter i det. Insidan är mer blygsam men vackrare, men dekorativa virvlar i brun och vit gräddglass.SIA Vit Choklad Smultron har ett överdrag av vit choklad som inte har någon direkt wowfaktor, men som absolut smakar gott. När chokladen skalats av så väntar en vackert rosa gräddglass med smultronsmak. Smakerna känns artificiella, och kanske är just smultronsmaken inte helt klockren. Men konsistens är perfekt. Ren och behaglig gräddglass med en härligt krämig textur.Målgrupp: Är det en glass som passar bäst för barn som gillar söta smaker eller enkel, len vanilj? Eller är det en mer komplex, vuxen glass med mörkare smaker?

Barnen ger samma betyg som de vuxna, men det är fler av barnen som ratar lakritssmaken i sig. Det barnen beskriver som ”lakritssörjan i mitten” är populärt hos alla lakritsfans, oavsett ålder. Kanske kunde saltlakritssmaken varit lite mer smal? Annars är SIA Glassbåt HallonSaltlakrits en riktig fröjd.
Chokladöverdraget är tjock med gott tuggmotstånd och en väldigt crunchy konsistens, precis så man vill att pinnglassens överdrag ska vara. I den krispiga chokladen finns också smulor av karamell, som gör ytterligare för glassens struktur när den hamnat i munnen.Smakerna balanseras precis rätt. Magnum har inte snålat med någon av ingredienserna och hela glassupplevelsen är en sann njutning. För den som vet att Magnum Collection-glassarna har en tendens att kännas mer som en dessert än som en sval glass för sandstranden varnar vi dock för att Magnum Salted Caramel & Glazed Almonds inte ersätter efterrätten. Snarare kan man byta ut hela middagen mot denna mäktigt saltsöta glassupplevelse. Storleksmässigt är SIA Apelsin Sorbet ganska liten. Men det är å andra sidan ganska bra. För denna sorbetpinne smälter nämligen snabbt. Är planen att svalka sig på stranden med tropiska frukter i isande format så behöver man vara beredd på att äta snabbt. För även i vanlig rumstemperaturer börjar glassen snart droppa, och gassar solen lär SIA Apelsin Sorbet raskt börja rinna. Först när Lakrits & Hallon redan slunkit ned i magen noteras informationen om att den är vegansk. Det är ett mycket gott betyg på hur långt glassbranschen kommit i utvecklingen av glass utan animaliska ingredienser. Det går inte längre, åtminstone inte när det kommer till 3 Vänners veganska glassar, att känna skillnad. En glad nyhet även för laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker och många andra.

Bamse gräddglass med smak av päron är namnet på vårens minst kontroversiella pinnglass. Glassen är den gröna remsan ur ett Big Pack med ett tunt chokladöverdrag på toppen. Bamse-figuren på förpackningen gör eventuellt en del barn besvikna. För när pappret väl är slängt så finns det inget som säger Bamse med den här glassen.För att gilla Magnum White Chocolate & Cookies så är det en grundförutsättning att man gillar vit choklad, då det utgör grunden för glassens smaker. Den är väldigt söt och faller utan tvekan mer i kategorin efterrättsglass än den sortens glass man äter för att det är så varmt ute.

Att veganglassen har kommit riktigt långt i sin utveckling bevisas av Ben & Jerry’s Vegan Non Dairy – Chocolate Fudge Brownie. Glassen kommer i en liten bägare. En behändig spatel (av trä) medföljer så det är inga problem att äta sin glass på språng. Barnen protesterar direkt mot smaken, några spottar till och med ut. De vuxna är desto mer förtjusta.Vaniljöverdraget är vid första tuggan mer subtilt, men smaken växer ju mer man äter. Choklad & Vaniljnougat gör sig bäst vid stora tuggor, så man får med både sås, glass, strut och överdrag i samma munsbit. Eftersom choklad lätt blir lite maffigt så har 3 Vänner valt ett föredömligt tunt lager av överdraget.Mintchoklad går hem både hos barn och vuxna. Är man inget fan av mint så kommer man kanske tycka att det blir för mycket. Men alla andra häpnar över hur både konsistens och smak är så spot on. När 3 Vänner på första försöket kan göra vegansk pinnglass som smakar så bra som Mintchoklad gör så känns det som att the sky is the limit för framtida produktutveckling.Detta är dock inte en glass för alla. Gillar man inte lakrits är det svårt att älska en glass som utgörs av lakritsglass, blandad med hallonsorbet visserligen, doppad i lakrits. Fast det är inte hela sanningen. Hälften av barnen ville inte ens smaka. Men när de väl gjort det – så ville de ha mer. För att vara en lakritsglass så är Lakrits & Hallon väldigt lättsmält.

Kompis är en tvåfärgad isglass i ett behändigt och barnvänligt litet format. Den kommer i två olika smakkombinationer – jordgubbe/apelsin samt jordgubbe/ananas. Man kan se skillnad på att glassens nedre del är antingen orange eller gul. Den övre delen är rödfärgad på båda varianter, men under jordgubbsglassen finns mer av apelsin eller ananas. Dessa fruktisglassar är naturligt sötade med frukt och bär.
Magnum Ruby är en vackert rödtonad glasspinne, med ett överdrag av Rubychoklad gjord på Rubychokladbönor. Att mjölkchoklad, vit choklad och mörk choklad existerar är väl bekant, men Rubychoklad är nog en nyhet för många. Och Magnum Ruby är just GB Glace stora nyhet för 2020.Citronstrut är en till formen riktigt klassisk glasstrut – men väldigt gul. Den frasiga våfflan (även den gul!) är knaprig att tugga på, och har ett litet droppstopp av choklad nere i botten. Glassen är gul, likaså det rätt så knallgula chokladöverdraget – men inuti gömmer sig faktiskt en kärna av hallonglass. Det citronsmakande överdraget biter till rejält, vilket gör att barn uppfattar glassen som lite för intensiv för att bli en favorit.

Cornetto Dragon är aptitligt färgglad. Den rosa hallonglassen har en uppfriskande syrlig smak som kommer snabbare än den gula, som kan beskrivas som tuttifrutti men som alltså utgörs av mangoglass och glass med smak av passionsfrukt. Enligt beskrivningen ska Cornetto Dragon även innehålla 3% kaksmulor. Det är lite oklart vilka detta är. De svarta plupparna ovanpå smakar mest som mörk, och god, choklad rakt igenom.Något med Solero Exotic känns bekant direkt vid första tuggan. Och det är ju inte så konstigt. Samma glass har ju faktiskt funnits i GBs sortiment tidigare. Det är inte förvånande att den får göra en comeback, för det här är en mycket god glass som dessutom kyler ned på badstranden. Man bör inte vara rädd för dräll dock. Exotic smälter snabbt och framför allt överdraget börjar då droppa i raskt tempo.Glass med somriga smaker av bär och frukt är inget nytt. Men oftast får man nöja sig med glass som smakar – typ – som frukten i fråga. Så är inte fallet med Mandarin & Yoghurtchoklad från 3 Vänner. Blundar man medan man äter så skulle ens smaklökar helt luras att tro att det är en färsk, om än väldigt kallt, mandarin de gör bekantskap med. Och det är en ljuvlig upplevelse.

Hur smakar den perfekta glassen? Att smaken är som baken vet ju alla, så kanske finns det inget svar på den frågan. Men om det ändå skulle finnas en glass som en majoritet kan enas om smakar riktigt, riktigt gott? Då kan det mycket troligt vara 3 Vänners Kex & Choklad de har ätit av.
Våfflan är också King Size. Den är gjord av två lager kex och extra vid, och riktigt fullproppad med glass. Inga luftfickor för att fejkaextra volym. Triumf Lion King Size är en maffig glass, och kolasåsen gör den ganska söt. Vilket i sin tur leder till att man blir törstig. Men det är okej. Triumf Lion King Size är en sann sommarglass som i sommar kommer bli vald i kiosken av många, både barn och vuxna.

När man sätter tänderna i Sandwich Semla så är smakbilden initialt blyg. Men efter att man tuggat vidare så finns alla semmelinslagen där: både den fylliga smaken av vispad grädde och ett kex med väl balanserad kardemummasmak. Till och med mandelmassan, en välsmakande sådan, finns med som en rippel i vaniljglassen.
3 Vänner Choklad, nötter & kolasås är en mäktigt bitig – och vegansk – pinnglass som kanske skulle gjort sig ännu bättre i lite mindre format. Att exempelvis ätas som en avec till kaffet efter en middag. Men för den som har utrymme i matsäcken är storleken förstås inget problem.Gillar man inte citronsmak blir man såklart inte lika förtjust, och en del tycker sig förnimma en viss artificiell känsla över hur citronglassen doftar. Solero Organic Juicy Lemon är kanske inte det mest spännande alternativet. Men det är en rakt igenom enkel och fräsch isglass. Ben & Jerrys’s Slices – On the Dough lever upp till förväntningarna om hur en Ben & Jerry-glass ska vara. Gillar man konceptet med extra allt så kommer man uppskatta On the Dough. Glassen ser ut som en chokladklädd hockeypuck och formatet innebär garanterat kladdiga fingrar. Denna variant är mer glassig än tidigare Ben & Jerry-glassarna som släppts i detta format, men det är fortfarande gott om chunk i smeten. GBs tidigare Marabou-samarbete ledde fram till en Mjölkchokladstrut. Nu har det blivit nästan chokladkakas tur att få se sig omgjord till glassformat, och valet föll på Apelsinkrokant. Kanske rätt logiskt ändå. En Daimstrut finns ju redan i sortimentet, och det är tveksamt om Frukt & Mandel skulle göra sig bra som strut. Man ska förstås aldrig säga aldrig. Att styggelsen PunschRussin existerar visar ju att vi historiskt sett tyvärr inte dragit oss för att stoppa torkad frukt i gräddglass.Kombinationen viol och lakrits känns lite ny och spännande, men hur man faktiskt ställer sig till glassens violsmak visar sig bli en vattendelare. En del tycker att violsmaken är alldeles för mild och att den borde getts mycket mer utrymme i Rockbåten. Andra tycker att den violsmak som finns i glassen är för mycket och att hela upplevelsen påminner om att äta godis ur skåpen hemma hos en äldre släkting.

Överdraget ger en liten hint av saltlakrits, medan glassen ger en kraftig – men angenäm – eftersmak av sötlakrits. Hallonsorbeten smakar som genuina hallon. Alla smaker kan faktiskt beskrivas så – som rena och fina. Veganer och laktosintoleranta som älskar lakrits – 3 Vänner Lakrits & Hallon är utan tvekan glassen ni väntat på.Att den klassiska semlan muterat till allehanda mer eller mindre långsökta bakverk är ingen nyhet. Och nu har turen kommit till glassens frusna värld. Sandwich Semla från Hemglass (för många mest känd som Glassbilen) ser precis ut som en vanlig sandwich – fast blekare. Utseendet är kanske inte jätteroligt, men inget man hakar upp sig på heller.Satan vad gott, är orden som flyger ur munnen på testdeltagarna samtidigt som första tuggorna slinker ned i magen. Gräddkola, mjölkchoklad & nötter från 3 Vänner är en oral njutning. Tack vare att endast chokladöverdraget innehåller en mindre mängd laktos, glassen ingen alls, så är detta en pinne som dessutom kan ätas av många.

Vilka glassar är glutenfria?
GlutenfrittChoice Refreshing Strawberry Stick.Choice Lovely Vanilla Cone.Choice Kola (mjölkfri)Choice Juicy Pear Stick.
Många barn gillar enkla smaker. Men dagens barn är ofta vana även vid sånt som sticker ut. Och då är det riktigt kul att med en glasspinne som har så roliga smaker. Trafikljus kommer barnen vilja äta många av under sommarlovets varma dagar.Själva glassen har en tydlig smak av kokos. Glassen har en väldigt fin konsistens, att den är vegansk är inget man skulle listat ut direkt om man inte haft förpackningen framför sig. Icedream Saltkaramell & kokos ska, som namnet antyder, innehålla en swirl av karamellsås. Den är dock mycket snålt tilltagen och syns knappt till alls. Synd, för det hade nog varit positivt för smakbalansen. För ett högre betyg hade vi gärna sett att Hallonstruts chokladöverdrag i vit choklad både hade gått längre ned, och gärna varit lite tjockare också. Men bortsett från den detaljen så är Hemglass Hallonstrut en välsmakande glass som blir lika uppskattad av barn som vuxna. Men för att verkligen gilla den här glassen måste man vara svag för kolasmak och för det riktigt söta. Det gör också att fler barn än vuxna väljer att ge höga poäng till SIA Kola Sandwich. Extra plus dock för att den kan är laktosfria och således kan ätas av de flesta.

Similar Posts