Läsa Serier Online

Pratbubblor är en grafisk konvention som används i tecknade serier för att låta ord (och mer sällan bilder) representera tal eller tankar alstrade av en viss figur. Det finns ofta en skillnad i utseende mellan de bubblor som representerar tal och de som representerar tankar: de senare benämns ofta som tankebubblor.Textrutor används generellt för narrativa syften. De är oftast fyrkantiga och placeras i bildrutans ovan- eller nederkant. Ofta är de färglagda för att indikera att det är en skillnad mellan dem och de oftast vita pratbubblor som indikerar tal.

En annan, mindre konventionell tankebubbla har dock dykt upp: den ”luddiga” tankebubblan, som för närvarande mest används i manga (av tecknare som Ken Akamatsu). Den luddiga bubblan är i regel tämligen cirkulär, men istället för att bubblans kant är en linje är den en samling streck nära varandra, vilket ger en bild av luddighet. Luddiga tankebubblor använder sig inte av svansar, utan placeras helt enkelt i närheten av den tänkande figuren.Sams serie var en av de första serierna som drev med fenomenet pratbubblor, genom att behandla dem som en del av seriefigurernas vardag: bubblorna kunde bäras bort och läggas i ett förråd, eller vändas fel. Olika sätt att visa vad en tecknad figur säger har funnits i västvärldens grafik åtminstone sedan 1200-talet. De moderna pratbubblorna, så som vi känner dem idag, började dyka upp på 1600-talet. Med den växande serietidningsindustrin under 1900-talet standardiserades pratbubblornas utseende mer, men de formella konventioner som har utvecklats i olika kulturer (exempelvis USA jämfört med Japan) kan skilja sig märkbart. I manga finns det en tendens att inkludera det tal som är viktigt för handlingen i bubblor, medan liten klottrig text utanför bubblorna är ironiska kommentarer.

Alla pratbubblor innehåller dock inte (läsbar) text. Vissa s.k. utropsbubblor innehåller skiljetecken (frågetecken och utropstecken är vanligast) för att visa en figurs attityd till situationen, eller en samling andra tecken – till exempel #, (dödskallar), (åskmoln), (hakkors) – för att symbolisera svordomar eller en utskällning. En glödlampa i en pratbubbla (eller i en tankebubbla) anger att rollfiguren har fått en idé. Om texten endast består av ett eller flera Z skall det i regel tolkas som att figuren sover och snarkar.
Serier som i original är skrivna på ett språk som läses från ett håll och som översätts till ett språk som läses från det andra hållet, har ibland helt enkelt fått spegelvända bilder vid översättningen. Detta underlättar läsningen men kan göra att bilderna inte ser riktiga ut. I stället har man numera ofta sett till att exempelvis japanska serier som översätts till språk som skrivs med latinska bokstäver får behålla sin bildordning och alltså läses ”bakifrån”. För en figur som är utanför bild finns flera alternativ, varav vissa något okonventionella. Det vanligaste alternativet i väst är att använda standardbubblan och låta svansen peka mot den kant som talaren ska föreställa vara närmast. I manga används bubblor vars svans pekar in i rutan istället för ut från den (svansen pekar dock fortfarande mot det håll där talaren är). Det tredje alternativet används och skapades av serietecknaren Marjane Satrapi (skaparen av Persepolis), och ersätter svansen med en sorts ”flaskhals” som fästs i bildrutans kant. Vissa figurer och serier använder högst okonventionella metoder för att indikera kommunikation. Det kanske mest anmärkningsvärda exemplet är Yellow Kid, en tecknad serie som ofta anses vara världens första regelbundet publicerade tecknade serie. Huvudkaraktärens (men inte de andra figurernas) ord skrevs ut på hans stora, gula klädnad.Kedjebubblan är närmast en universell konvention för tänkande i tecknade serier. Den består av en stor, molnliknande bubbla som innehåller den text som tänks, och som kopplas samman med en yta i närheten av tänkaren med en kedja bestående av mindre, runda bubblor av avtagande storlek.I äldre tecknade serier var pratbubblor mindre vanliga, särskilt bland äventyrsserier, som Alex Raymonds Blixt Gordon och Hal Fosters Prins Valiant och Tarzan, där historien istället till stor del berättades i textrutor. I Europa var pratbubblor länge ovanligare än i USA, eller användes samtidigt med textrutor. Ett exempel på detta är den nederländske tecknaren Marten Toonders serier om Tom Puss och Oliver B. Bumble, i vilka historien berättas i textrutor under bildrutorna. Textrutorna tog upp nästan lika mycket plats som bilderna, vilket gjorde seriestripparna dubbelt så stora.Vid sång läggs ofta musiknoter in i pratbubblan. Melody Valentine, en figur i serien Josie and the Pussycats, har ständigt noter i sina bubblor, vilket ska indikera att hon pratar med en sånglik röst.

Ett förfaringssätt liknande dem som användes av Sim och Kelly används i den återkommande serien Monroe i MAD Magazine, där vissa ord skrivs större eller i ovanliga teckensnitt för att markera emfas.
Vissa tecknare skriver in all text för hand, andra inte. Ett alternativ är att använda datortexning, en teknik som används vid översättning av manga. I vilket fall som helst är den använda teckenstilen nästintill industrigemensam: enbart versaler (c:et i efternamn som börjar på ”Mc” möjligtvis undantaget) och ett rundat teckensnitt i stil med Comic Sans används.Den vanligaste bubblan är pratbubblan. Man brukar prata om två typer av pratbubblor: den ena typen används för figurer som är i bild, och den andra för sådana som ska föreställa vara ur bild. En figur som är i bild (en som är fullt eller mestadels synlig i bildrutan) får en pratbubbla med en ”svans” som pekar mot talaren. Somliga amerikanska serier har använt pratbubblor utan svans för att indikera att talarens plats och identitet är anonyma, att denne bara är en del av en stor folkmassa. Noterbara är även Dave Sims många variationer i hans serie Cerebus. Beroende på bubblans form, storlek och placering, såväl som struktur och form på textningen i bubblan, kunde Sim uttrycka en stor mängd information om talaren. Bland annat användes olika bubblor för olika sinnestillstånd (till exempel fylla) och för ekon. I Asterix använder sig René Goscinny och Albert Uderzo av bubblor utan svans för att indikera en avlägsen eller osedd talare.För att seriernas dialoger ska vara begripliga måste de läsas i ordning. Således har konventioner för i vilken ordning bubblorna skall läsas utvecklats. Vilken ordning de enskilda bubblorna läses i beror på hur text läses i det aktuella språket; för svenska och andra språk som skrivs med latinsk alfabet gäller vänster till höger, för exempelvis japanska höger till vänster.

I USA används ofta ett ”I” av sans-serif-stil för bokstaven ”i” i vanliga ord, medan ett ”I” i serif-stil används för det engelska pronomenet ”I” (’jag’).
Mediapoolens främsta uppgift är att leverera ett kvalitetssäkrat innehåll till våra kunder. Våra kunder kan strömma, leka och skapa direkt via vår plattform Digital pedagogik. Det finns hur mycket resurser som helst, men genom att ordna och inspirera genom teman och bloggar hjälper vi stora och små att skapa ett kreativt klassrum.

Var kan man köpa serietidningar?
Du kan köpa enstaka nummer hos våra återförsäljare. Kundservice hjälper dig med alla våra tidningar, sajter och övriga digitala tjänster. Gå till våra lokala Kundservice-sidor för att få mer information och kontaktuppgifter.
Fantomen är de tusen farornas man. Kampen mellan det onda och goda är evig – Fantomen vilar aldrig. Han står på de svagas och förtrycktas sida. Han står för rättvisa. Fantomen är en av världens främsta äventyrsserier och har varit med i 70 år! Innehåller endast Fantomenserier och andra serier från King Features.Den första upplagan av Kalle Anka & Co är också den mest värdefulla serietidningen genom tiderna. Det första numret i serien kostade 60 öre när den kom ut 1948. Det motsvarar 11,26 kronor i 2018 års penningvärde.Det är dessutom väldigt sällan ett nummer av den första utgåvan finns för försäljning. Kalle #1 såldes i januari 2018 för 125.000 kronor. Innan dess såldes en förstautgåva i fint skick för 165.000 kronor 1999.

Kalle Anka & Co fyller 70 år i september. Den första upplagan bestod av 36 sidor med vartannat uppslag i färg och vartannat i rött, svart och vitt. Kalle Anka & Co är den serietidningen som utkommit under längst tid och med flest nummer i Sverige.Stefan Diös är trogen ankist och började under tidigt 1970-tal intressera sig för Kalle Anka. Han har översatt Egmonts Kalle Anka & Co till svenska sedan 40 år tillbaka och bildade även nationella Aniskförbundet Kvack i Sverige, ett förbund som blivit ett forum för Kalle-fan.

För många så kallade ankister är det ett rykande samlarobjekt och den som vill köpa ett exemplar av första utgåvan får vara redo att lägga åtskilliga tusenlappar på bordet. ”Det har satt sig i vår folksjäl. Seriens karaktärer speglar oss själva med deras problem, humör, relationer och äventyr. Precis som oss, har de alltid något på gång eller något de sliter med och det finns alltid något vi kan lära oss av att läsa Kalle”, säger han. Som en del av firandet kommer Egmont trycka upp en begränsad upplaga av det första numret från 1948. Jubileumstidningen blir det 3 255:e numret i ordningen.”Alla vet vad det betyder om någon säger att ’den där personen är en riktig Joakim von Anka’, eller ’vilken Oppfinnar-Jocke han är!’”, säger Stefan Diös.

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.
Stefan Diös har alla nummer som givits ut sedan 1948 och säger att de kommer fira 70-års jubileet hela månaden. Enligt honom har Kalle Anka & Co blivit en tradition förts vidare mellan generationer.Disney-samlarna har mest pengar! Så kan man tolka värdena i seriekatalogen. Kalle Anka har legat i topp ända sedan de första prislistorna i början av 1980-talet.

Seriesam har sålt fler ettor av Kalle Anka 1948 än någon annan i Sverige. Svenander-2-exemplaret såldes i april 2014 för 225.000 kr. Den visades på TV4 i programmet Bytt är bytt. Läs om fler Kalle-ettor.

Seriesam säljer riktigt gamla serietidningar med samlarvärde, som Kalle Anka från 1940-talet, Fantomen 1950, Illustrerade Klassiker 1956, Kapten Miki 1952 och Stålmannen 1949. Alltid minst 10.000 serier till salu. Vår hemsida startade redan 1998. Välkommen att titta runt i vår stora salulista!
Dina tummade gamla Kalle Anka-tidningar kan vara värda tusentals kronor. Vissa årgångar är extremt åtråvärda – vilket vi fick se prov på i SVT:s ”Antikrundan”. Aftonbladet reder ut: Här är några av dyrgriparna!Seriebutiker säljer numera inte serier, utan varor med anknytning till dem som t.ex. figurer eller statyer. Dessa kan också vara riktigt värdefulla, särskilt om de kommer från begränsade upplagor. Du kan titta på värdefulla serietidningar på serietidning konvent som det i San Diego och som är världens största serietidning konvention, eller det i New York på hösten. Du kan också leta efter dem på Ebay. På 1990-talet kom Internet och Ebay, och du kunde nu sälja dina serier inte bara till seriebutiker utan direkt till någon som var intresserad av dem som bor på andra sidan jordklotet. Ebay är populärt bland samlare och böckerna säljs från samlare till samlare. Det är svårt att slå det. Det finns också specialiserade auktioner för alla riktigt dyra böcker, som den från 1940-talet. Så om du letar efter Action Comics #1 ska du inte leta efter den på Ebay, utan leta efter den på auktionerna hos Heritage, Christies eller andra stora auktionshus som anordnar dessa specialiserade försäljningar.

Hur mycket är en Kalle Anka tidning värd?
På samlarmarknaden går gamla nummer av tidningarna för hisnande priser. – Under 2021 sålde vi tre exemplar av det första numret för över 100 000 kronor, och några billigare exemplar, säger Thomas E hos Seriesam, som både säljer och köper gamla serietidningar, samt värderar och ger ut prisguider till Aftonbladet.
”Bör man återuppliva sina gamla tidningar? Nej, försök inte återuppliva den, för när du väl gör det kommer betyget att bli betydligt sämre. Men om du är en puristisk samlare, och den här boken är för dig och du vill ha en fin bok som du vill titta på, kanske är den av en känd konstnär som du gillar, låt den blekas och restaureras så kan du njuta mer av den. ””Om du känner till karaktärerna, tecknarna och författarna i dina serier så kanske du kan välja ut en vinnare som är värd pengar. Det är ingen aktiemarknad, jag kan inte bara säga till dig: köp det här. Läs dem, älska dem, njut av dem.” Jag drev en butik där jag sålde serietidningar på 80-talet under serietidningarnas storhetstid och slutet på bronsåldern. Människor frågade mig ofta: ”Vad ska jag köpa?”, ”Vad ska jag införskaffa?”, ”Vad kommer att vara värt pengar?”. Det jag svarade varje gång var: ”Om du känner till karaktärerna, tecknarna och författarna i dina serier så kanske du kan välja ut en vinnare som är värd pengar. Det är ingen aktiemarknad, jag kan inte bara säga till dig: köp det här. Läs dem, älska dem, njut av dem.” Det är vad jag skulle säga till dem. Min resa påbörjade en sommareftermiddag 1967 då jag upptäckte serietidningar. Det började med att jag lade ner 12 cent vardera för Tales of Suspense #94 och Avengers #44 i en liten butik i West Hazleton, Pennsylvania. Innan detta så läste jag ivrigt sektionen av serier i min lokala tidning. Mina första serietidningar var Archie Comics (åh, Betty & Veronica!). Men efter en kort tid blev de för barnsliga. När jag såg det första avsnittet av TV-serien Batman visste jag att den här genren var något för mig. Jag ville dock att karaktären skulle behandlas mer seriöst. DC Comics skulle ha Batman övervägande på sina omslag på grund av serien, så jag köpte en 80-sidig Giant Justice League of America, och jag visste att jag hade hittat något, men det var fortfarande något som saknades. Det var något gammaldags med deras hjältar. De var som dina föräldrars hjältar: alla vita, mestadels män, upprätt och helt felfria.New York Comic Con som ägde rum 2014, ”Vincent Zurzolo of Metropolis” Värdefulla salmarobjekt på utställning som en CGC 9.0 kopia av Action Comics # som hans företag betalade 1 $3.2 miljoner för (USD). Bild: Gary Dunaier / License: CC BY-SA 4.0

Ett annat skäl är att serietidningar betraktas som en form av konst i dagens läge. De har utvecklats till den grad att de nu är bästsäljande filmbolag. Marvel tar en storyboard från en serietidning, panel för panel, och gör en film av den. Många av serietecknarna arbetar nu med filmerna och utformar nästa berättelse. Många av de författare som skrev serier på 90- och 2000-talen producerar nu i Hollywood.
De första utgåvor av de serier som introducerar karaktären, de första utgåvor av Spider-Man och Batman kan vara värda miljontals dollar i oskadat skick. Här är listan över de 15 dyraste serietidningarna som sålts på auktion: När det gäller de nyare serierna är det svårare att välja en vinnare, men om man går tillbaka till 1960-talet och den gyllene tidsåldern så introducerade serierna ursprunget till Spider-Man, Hulken, Captain America, Fantastic Four, Stålmannen, Batman – alla de populära karaktärerna! Stålmannen fyller snart 100 år! Det finns verkligen så mycket man kan välja mellan, så många saker man kan göra med serietidningar nuförtiden, och det är fantastiskt men också skrämmande för någon som vill börja med det i dag. För många är serietidningar som en nostalgisk tillbakablick till sin barndom. Våra favoriter och tidlösa hjältar som Spider-Man, X-men, Batman, men även Asterix och Obelix, Tintin och många andra kan göra att det tar längre tid att rensa vinden än planerat. I dag betraktas serier inte bara som underhållning utan också som respekterad konst som inspirerat många bästsäljande och älskade Hollywoodproduktioner och tv-serier. Men har du någonsin undrat hur mycket dina gamla serietidningar kan vara värda? Läs vår expert artikel och ta reda på det!Det har sålts många stora samlingar av serietidningar genom åren, varav en del ägs av mycket kända personer. Men den som verkligen sticker ut är Bob Bretalls samling av serier. Han har verkligen alla serietidningar från den gyllene tidsåldern. Han har över 100 000 nummer. Det är en privat samling, så du kan inte bara gå dit och se den.

Serier delas in i epoker, guldåldern, silveråldern och bronsåldern, och sedan den moderna tidsåldern. Guldåldern och silverålderns serier är de som kan vara värda miljoner och hundratusentals dollar. De började på 1940-talet som som en populärkultur som alla läste. Det fanns serier om alla ämnen: kärlek, western, superhjältar och de var inte sprättade av kvalitet utan de lästes snabbt. Under och efter kriget fanns det också serier om strider och krigsberättelser, de började utvecklas och läsekretsen förändrades. Marvel-serier startade på 1960-talet, det är silveråldern och det var en revolution. Jag tror att det var 1970 som den första prisguiden för serier kom ut och om det finns en prisguide för något betyder det att det finns ett intresse för att samla. På den tiden visste folk att de skulle behöva betala $100 för att få en Action #1 från 1939 om de kände rätt kille att skicka med posten. Det fanns alltså en betydande uppskattning av serier när man köpte dem vid rätt tidpunkt. Sedan när allmänheten fick veta att man kan tjäna pengar på gamla nummer började folk spara dem i perfekt skick.
Ett foto taget av Susan Skaar på Jack Kirby under en studio session på en studio hemma hos Jack i Thousand Oaks, CA. Bilderna blev senare publicerade i ”The Art of Jack Kirby” (Blue Rose Press, 1993). Bild: Susan Skaar / License: CC BY-SA 3.0Det finns olika klassiska tecknare från varje tidsepok. Det finns Jack Kirby och Steve Ditko som skapade alla Marvel-figurer. Det finns Frank Miller och George Pérez från 80- och 90-talen, som gjorde serierna mer vuxna och mer realistiska och grymma. Det finns så många konstnärer som mycket kreativ talang i serietidningarna. På 1960-talet fick konstnärer som Jack Kirby $100 per tecknad sida medan de genomsnittliga seriekonstnärer fick mycket mindre än så. När du vill köpa en serietidning bör du kontrollera om den är beskuren. På 1970-talet klippte tidningsförsäljare bort alla grova kanter från serierna och de klippta serierna blir mindre värdefulla. De personer som betygsätter dem mäter faktiskt varje serie för att se om den passar standardstorleken. Pappret bör vara så vitt som möjligt. Gamla serier utgivna före 1970 tillverkades på tidningspapper och de var avsedda att försämras, papperskvaliteten var mycket låg och det blev gult väldigt snabbt. Omslaget var tillverkat av tjockare och glansigt papper. Dagens serier trycks på papper och är avsedda att hålla längre. Bör man återuppliva sina gamla tidningar? Nej, försök inte återuppliva den, för när du väl gör det kommer betyget att bli betydligt sämre. Men om du är en puristisk samlare, och den här boken är för dig och du vill ha en fin bok som du vill titta på, kanske är den av en känd konstnär som du gillar, låt den blekas och restaureras så kan du njuta mer av den. Serietidningarna från 1960- och 1970-talen försämras snabbare precis som tidningspapper. Så det är därför folk betalar mycket mer för serier med vita sidor från den tiden.I slutet av 1990-talet var det så många nya människor som blev intresserade av serietidningen varje vecka och alla visste att man kunde tjäna mycket pengar på detta, så de köpte X-Men nummer 1 eller Spider-Man
nummer 1, med nya konstnärer, med de nya berättelserna som var fantastiska, och det var en mycket stor hype. De såldes 800 000 exemplar, vilket är fenomenalt eftersom de bästa serietidningarna på 80-talet sålde kanske runt 500 000 exemplar för ett enskilt populärt nummer. Men de serier som skulle vara värda mycket pengar, som X-Men nummer 1, visade sig vara värdelösa eftersom alla sparade dem i perfekt skick. De som är värda pengar nu blev faktiskt en överraskning, och blev Walking Dead nummer 1, ingen kunde förutspå att just den skulle bli så populär.

Tom Orr är en igenkänd expert på serietidningar, sportmemorabilia och populärkultur. Han har varit konsult expert för Auctionata i Berlin, Tyskland, och han har förvaltat samlarobjekt för flera olika butiker och nationella auktionshus. Han har studerat historia vid University of Pennsylvania och teater vid Temple University. Läs hela historien om Toms intresse för serier här!
Tales of Suspense #94 och Avengers #44 handlade om karaktärer som jag aldrig hade hört talas om från Marvel Comics, eftersom omslagen av Jack Kirby och John Buscema enbart stod ut för mig. De verkade mer dynamiska än DC Comics, och när jag läste dem så fastnade jag. Berättelserna hade en humor och mognad som jag letade efter. Marvel-hjältarna hade verkliga problem. Det var detta ögonblick som ledde till ett livslångt intresse och yrke som fick mig att prata i telefon med samlare som Billy Crystal, Penny Marshall, Eddie Vedder, James Earl Jones och många fler.Förvara dina serietidningar i en speciell polyuretan behållare med syrafri pappers kartong, bort från solljus och lufttätt. Detta är för de samlare som vill sälja eller köpa. Personer som samlar på serier för egen del förvarar dem ofta bara på en hylla prydligt staplade inom räckhåll så att de kan läsa dem när de vill.

Som tidigare nämnt så är det de mest populära figurerna som människor samlar mest på, som till exempel den nya Spider-Man, den nya Stålmannen etc. Ett av knepen i dag är att en serie som inte var särskilt populär får en Hollywoodfilm, en Hollywood behandling och plötsligt är den mycket populär. Exakt det här gjorde Marvel med Guardians of the Galaxy vilket var en serie som inte sålde så bra och som ingen brydde sig om. Du kanske vill investera i She Hulk, som är på väg att komma ut som tv-serie. Hon är rolig vilket gör att jag tror att folk kommer gilla henne. Generellt sett är kvinnliga superhjältar mycket populära just nu. Ms Marvel har också fått sin tv-serie nu.
De första numren av serietidningarna som kom ut är förstås de mest sällsynta, där superhjältarna gjorde sitt första framträdande. Från 60- och 70-talets serietidningar som till exempel introduktionen av She Hulk. Det som är viktigt är naturligtvis dess skick, och alla serietidningar kan gå sönder lätt. Det kan skilja tusentals dollar mellan samma nummer, beroende på dess skick. Så mest värdefulla serieböckerna har vita sidor, inga snitslar, skarpa hörn och inga veck.

På 80- och 90-talet började folk se värdet i serietidningar och startade samlingar. Serietidningarna hade inte det värde de har nu, men på den tiden blev folk mer seriösa, särskilt om någon hade utgåvor från 60- och 70-talet.
Det finns tre anledningar till att människor samlar på serietidningar. Det viktigaste är förmodligen att det påminner dem om sin barndom så de vill samla på böcker som de minns från sin tid. När människor börjar samla på serier fokuserar de ofta på de första de någonsin läst, och dessa kan bli ganska dyra, särskilt om det var serier från den gyllene tidsåldern, alltså åren mellan 1939-1956 talet.Debuten för de ursprungliga Avengers:The Avengers#1 (september 1963). Omslagsbilder av Jack Kirby och Dick Ayers. De fem grundande medlemmarna var: Iron Man, Thor, Ant-Man, The Wasp och The Hulk. Bild: Wikipedia / License: Fair useSom en ”betalkopia” innehåller serietidningen också handskrivna anteckningar från förlaget till tecknarna med detaljerade uppgifter om vad de är skyldiga. Förläggaren Lloyd Jacquet använde en penna för att notera konstnärers royalties, t.ex. till Frank Paul, som stod för omslagets illustrationer. Genom att lägga till dessa noteringar i serierna får man ett unikt historiskt inslag. Den här versionen kallas ”Rocket Copy” eftersom det på framsidan av omslaget finns ett stämplat avtryck av ett raketskepp, som för 80 år sedan anbringades av den 13-årige pojke som först köpte den i en tidningskiosk. Med tanke på sin ålder och sitt ursprungliga skick är detta CGC FN 6.0-exemplar anmärkningsvärt bra. Billy Gates är en serietidningsfantast som ägde exemplaret i över fyra decennier efter att ha köpt det för endast 3 000 dollar 1979 i en serietidningsbutik i Houston. Efter hans död 2019 beslutade hans son att sälja den.Serierna Amazing Fantasy skapades av Stan Lee och Jack Kirby och publicerades av Marvel Comics. Innan den blev en av världens mest värdefulla serietidningar fanns den i handeln mellan 1961 och 1962.Psykologen William Moulton Marston skapade Wonder Woman för att motverka vad han ansåg vara ett alltför maskulint D.C. Universe. Han ansåg att superhjälteserier vid den tiden var alltför fokuserade på manlig makt och att det behövdes en stark kvinnlig karaktär för att ge ett annat perspektiv. Wonder Woman blev snabbt en av de mest populära karaktärerna i D.C. Universe, och hennes inflytande är fortfarande märkbart idag.Så varför prata om de dyraste, mest värdefulla och sällsynta serietidningarna som någonsin sålts 2022? Sällsynta serietidningar blir alltmer populära bland millenniegenerationen. Men du kanske blir förvånad över att serietidningar har funnits i många år före den generation vi föddes i. Vissa av dessa serier är extremt sällsynta och värdefulla till dagens priser.På en Heritage Auction i april 2022 såldes ett exemplar av en av de mycket värdefulla och sällsynta serietidningarna ”Fantastic Four No. 1 (1961)” för 1,5 miljoner dollar. Certified Guaranty Company gav serietidningen 9,2 av 10 poäng. Enligt deras 2022-räkning fanns det bara fem andra exemplar av serien med ett högre betyg. Fantastic Four nr 1 publicerades 1961 och var det första numret i serien Fantastic Four.

I Marvel Comics nr 1 finns bland annat The Human Torch, The Angel, Masked Raider och Namor the Submariner. The Human Torch är en android med superkrafter som kan kontrollera eld, The Angel är en mutant som kan flyga, Masked Raider är en maskerad strateg, revolverman, ryttare och slagskämpe och Namor the Submariner är en superhjälte som kan andas under vatten.Captain America Comics No. 1 (1941) såldes för 3,1 miljoner dollar i april 2022 på Heritage Auctions. På omslaget till den här serietidningen syns den patriotiska superhjälten slå Hitler i ansiktet, vilket är passande med tanke på att USA fortfarande befann sig mitt i andra världskriget vid den tiden.

Heritage Auctions sålde Batman nr 1 för 2,2 miljoner dollar i januari 2021. Den här ensamma serietidningen var certifierad 9,4 av Certified Guaranty Company, så den hade redan satt rekord innan Heritage Auctions tog den på auktion.

Action Comics, som publicerades första gången 1938, anses vara en av de mest värdefulla serietidningarna genom tiderna. Det var den första serietidningen som innehöll Stålmannen, och den bidrog till att lansera superhjältegenren. Stålmannen blev snabbt en av de mest populära figurerna i världen, och han har förblivit en av de mest ikoniska superhjältarna i över 80 år.
Serien var ursprungligen tänkt att vara en fantasyantologi men blev till slut startskottet för Spider-Man. Den filmatiserades 2002 med Tobey Maguire som Peter Parker/Spider-Man och Sam Raimi som regissör. Filmen blev en kritisk och kommersiell framgång och spelade in över 800 miljoner dollar.

Vem vill köpa gamla serietidningar?
Seriesam säljer riktigt gamla serietidningar med samlarvärde, som Kalle Anka från 1940-talet, Fantomen 1950, Illustrerade Klassiker 1956, Kapten Miki 1952 och Stålmannen 1949. Alltid minst 10.000 serier till salu. Vår hemsida startade redan 1998.
Den här serien publicerades under silveråldern, som omfattar serier från 1956 till 1970. Stan Lee och Jack Kirby skapade X-Men, ett team av mutanter med superkrafter som kämpade för fred och rättvisa. X-Men leddes av professor Charles Xavier, en kraftfull telepat som använde sina krafter för att hjälpa sitt team att besegra sina fiender.

Finns det något värde i gamla Kalle Anka tidningar?
Nu går svenska Kalle Anka-tidningar för hundratusentals kronor. Och serietidningsproffsen värderar det första numret i nyskick till en halv miljon kronor. I februari dök Kalle Anka-tidningar upp i Antikrundan. De värderades till mellan 300 000 och 400 000 kronor.
Wonder Woman är en fiktiv superhjältinna. Karaktären är en av grundarna av Justice League, en gudinna och en ambassadör för Amazonasfolket. Hon har varit en viktig person i D.C. universum i över 75 år. Hennes ursprung har reviderats flera gånger, men i de flesta versioner föds hon som Diana, prinsessa av amazonerna, på ön Themyscira.I takt med att serietidningarna fortsätter att öka i popularitet ökar också priserna på de mest sällsynta, mest värdefulla och dyraste utgåvorna av serietidningar. Den dyraste serietidningen som någonsin sålts från och med 2022 kan tyckas vara mycket pengar för vissa, men för andra är det helt enkelt världens mest värdefulla serietidning eller konstverk. Oavsett om du är en tillfällig samlare eller en seriös investerare kommer dessa serietidningar att imponera och förvåna dig.I den här artikeln diskuterar vi de tio mest värdefulla, dyra och sällsynta serietidningar som någonsin sålts på auktion. Dessa serietidningar kommer garanterat att imponera på dig med sina prislappar och sin sällsynthet.

Marvel Comics sålde filmrättigheterna till X-Men till 20th Century Fox 1994. År 2019 förvärvade Walt Disney Company Fox och fick därmed rättigheterna till X-Men-filmerna. Nu när Disney har kontroll över serien kan fansen förvänta sig att få se stora saker från X-Men under de kommande åren.
Historien följer en ung pojke vid namn Peter Parker som blev biten av en radioaktiv spindel under ett vetenskapligt experiment som gick fel, vilket gav honom superkrafter, inklusive ökad styrka, smidighet och snabbhet, samt förmågan att klättra på väggar. Han utvecklade också konstgjorda nätskyttar som han använde i strider mot brottslingar.Captain America Comics nr 1 var det första uppslaget av Captain America. Historien börjar med Steve Rogers som en ung man som drömmer om att bli officer i den amerikanska arméns flygkår. När han blir avvisad för att han inte uppfyller kraven på längd får han istället ett jobb på en flygplansfabrik – ett jobb som så småningom leder till att han blir Captain America.

This post is also available in: English (Engelska) Français (Franska) Deutsch (Tyska) Italiano (Italienska) Português (Portugisiska, Portugal) Español (Spanska) Български (Bulgariska) 简体中文 (Förenklad kinesiska) 繁體中文 (Traditionell kinesiska) hrvatski (Kroatiska) Čeština (Tjeckiska) Dansk (Danska) Nederlands (Nederländska) हिन्दी (Hindi) Magyar (Ungerska) Latviešu (Lettiska) polski (Polska) Português (Portugisiska, Brasilien) Română (Rumänska) Русский (Ryska) Slovenčina (Slavisk) Slovenščina (Slovenska) Türkçe (Turkiska) Українська (Ukrainska) Albanian (Albanska) Հայերեն (Armeniska) Eesti (Estniska) Suomi (Finska) Ελληνικά (Grekiska) Íslenska (Isländska) Indonesia (Indonesiska) 日本語 (Japanska) 한국어 (Koreanska) Lietuvių (Litauiska) Norsk bokmål (Norskt Bokmål) српски (Serbiska) Tamil
National Press publicerade Detective Comics 27 1939 för att efterlikna Action Comics Superman. I numret dök Batman upp för första gången och blev snabbt en av de mest populära superhjältarna i världen. Tack vare Batmans popularitet blev Detective Comics en av de bäst säljande och mest värdefulla serietidningarna genom tiderna.Amazing Fantasy är den dyraste serietidningen som någonsin sålts i skrivande stund. Den 9 september 2021 sålde Heritage Auctions ett exemplar av Amazing Fantasy #15 CGC 9,6 på auktion för rekordhöga 3,6 miljoner dollar.

Vilka Kalle Anka tidningar är värda pengar?
Kalle Anka & Co är den serietidningen som utkommit under längst tid och med flest nummer i Sverige. Den första upplagan av Kalle Anka & Co är också den mest värdefulla serietidningen genom tiderna. Det första numret i serien kostade 60 öre när den kom ut 1948. Det motsvarar 11,26 kronor i 2018 års penningvärde.
New Bond Street Pawnbrokers är en diskret, lyxig pantbank som erbjuder lån mot konst och en mängd olika konstnärer som Andy Warhol, Bernard Buffet, Damien Hirst, David Hockney, Marc Chagall, Raoul Duffy, Sean Scully, Tom Wesselmann, Tracey Emin, Banksy och Roy Lichtenstein för att bara nämna några.Mark Michaelson köpte boken 1979, 40 år efter att den ursprungligen köptes för 10 cent 1939. Sedan Michaelson köpte den från den ursprungliga ägaren har han noggrant förvarat den i ett temperaturkontrollerat kassaskåp. Enligt MarketWatch betalade Michaelson mellan 1 000 och 2 000 dollar för boken.

”Rocket Copy” av Action Comics nr 1, som visar Stålmannens debut, såldes för 3,4 miljoner dollar på en auktion, vilket gör den till den näst dyraste och mest värdefulla serietidningen som någonsin sålts. I samarbete med Metropolis Comics underlättade Goldin Auctions affären, som slutfördes i september 2022. Heritage Auctions sålde samma exemplar för 3,18 miljoner dollar i januari 2022.Den här serietidningen är en av de mest värdefulla serietidningarna, inte bara för att det är Stålmannens första framträdande, utan också för att den är en av de få exemplar som finns kvar. Stephen Fisler, medgrundare av Comic Connect, uppskattar att det bara finns två exemplar kvar av den här utgåvan, som för närvarande har ett betyg på 8,0, medan de flesta är mycket sämre.

Originalutgåvan av Superman nr 1 (1939) är en av de mest sällsynta och värdefulla serietidningar som någonsin sålts. I december 2021 såldes Superman No. 1, den första fristående serietidningen med mannen av stål, för 2,6 miljoner dollar på Comic Connect. Stålmannen kan ses i luften ovanför byggnader som ligger i framkant av serietidningen.

Vilka serietidningar är mest värda?
De 10 dyraste och mest sällsynta serietidningarna som någonsin sålts på auktion från och med 2022Amazing Fantasy nr 15 CGC 9,6 – 3,6 miljoner dollar.Action Comics nr 1 (1938) CGC 6 – 3,4 miljoner dollar.Captain America Comics nr 1 1941 – 3,1 miljoner dollar.Stålmannen nr 1 (1939) – 2,6 miljoner dollar.
Heritage Auctions sålde Wonder Woman Heritage Auctions första serietidning för 1,62 miljoner dollar i juni 2022. Heritage Auctions rapporterar att CGC Universal Grade-betyget för boken är 9,4 trots att den är över sju decennier gammal.

Den sista mest värdefulla och dyra serietidningen som någonsin sålts är X-Men nr 1 (1963). Comic Connect auktionerade ut exemplaret för 807 300 dollar i juni 2021. För nio år sedan såldes samma serietidning – med betyget 9,6 på GCC:s 10-gradig skala – för mindre än 250 000 dollar.
Exemplaret, som är en av de mest värdefulla och sällsynta serietidningar som Goldin har sålt, har ett betyg på 6,5. Det finns bara sex andra exemplar som har fått ett så högt betyg, och de andra som har fått ett högre betyg är bara åtta totalt. Enligt auktionshuset finns det endast 36 kända original exemplar av denna utgåva. Vid en auktion på Heritage Auctions 2020 såldes ett CGC-klassat 7,0-exemplar av serien för 1,5 miljoner dollar.En av de mest värdefulla, dyra och sällsynta serietidningar som någonsin sålts, Marvel Comics No. 1 (1939), auktionerades ut på Comic Connect för 2,4 miljoner dollar i mars 2022. ComicConnect vägrade att avslöja köparens namn, men avslöjade att köparen bodde utanför USA och hade samlat på serietidningar i cirka 40 år. De fick sina superkrafter efter att ha utsatts för kosmisk strålning under ett rymduppdrag och använder sina krafter för att skydda världen från mänskliga och utomjordiska hot. Framgången med Fantastic Four-tidningarna ledde till att företaget utvecklade andra välkända serier, som X-Men, Incredible Hulk och Spider-Man. Den mest värdefulla och dyraste serietidningen som någonsin sålts för denna utgåva, Detective Comics 27 från 1939, som innehåller Batmans debut, såldes på auktion för rekordhöga 1,74 miljoner dollar. Seriealbumet, som är i nästan nyskick, köptes av en anonym köpare.Den är en av de mest värdefulla böckerna på den här listan och köptes ursprungligen för 915 000 dollar på en auktion i augusti 2019, vilket då var ett rekordpris. Trots detta utnyttjade ägaren den möjlighet som skapades av allmänhetens efterfrågan på samlarobjekt, inklusive sällsynta serietidningar, under koronaviruspandemin. Det lönade sig att satsa. Den blev den tredje dyraste serietidningen som någonsin sålts.

Fantastic Four-serien publicerades ursprungligen av Stan Lee som ensam författare och illustrerades av Jack Kirby. Som en av de mest värdefulla serietidningarna introducerade den läsarna till Mr Fantastic-teamet: den osynliga kvinnan, den mänskliga facklan och tinget.
Åsnekillen Ariol är huvudperson i flera serieböcker. Du får följa Ariol och hans kompis grisen Ramono, klasskompisarna Pålle och Petula och flera andra i skolan och på fritiden. Bilderna i de här serieböckerna är väldigt bra och roliga.

Vill du ha ett tuggummi? är också en fransk serie, en mysig och rolig berättelse om Anna och hennes kompisar masken Kristoffer, hunden Bobo och grodan Frogga.När skolan börjar har de en ny lärare, Greta Borg. Hon är väldigt ängslig och rädd för olyckor. Greta Borg gillar inte Idas kolsvarta hatt som hon numera alltid har på sig. Ida har inte haft så många kompisar tidigare, men nu blir hon plötsligt väldigt populär och intressant när de andra märker att hon kan trolla. Det här är en spännande berättelse och bilderna är väldigt fina.

Hur gör man en egen serietidning?
Hur gör man en serietidning? Man börjar med att skriva manus. Sedan tecknas och tuschas historien av en eller flera tecknare innan den färgläggs och textas. Mycket av det här arbetet görs digitalt idag. Cachad
Tecknade serier kan för många barn vara en ingång till att läsa själv. På Umeå stadsbibliotek är Bamsebiblioteket en stor favorit bland våra yngre besökare. Milda makaroner, vi är många som läser om och älskar den här snälla björnen som skipar rättvisa bland Kullarna där han och hans vänner bor.

Här tipsar vi dig som är förälder eller pedagog om bilderböcker och andra resurser för yngre barn. Bibliotekens arrangemang för små barn finns här också.
Fabian Göranson som har skapat serien Hokus pokus har också fått äran att rita bilder till den äventyrliga berättelsen om när Pippi Långstrump, Annika och Tommy rymmer hemifrån. Det är mycket fint, Pippi på rymmen heter boken.För barn som vill ha rolig läsning finns berättelserna om Loranga, Masarin och Dartanjang som tecknade serier av Sara Olausson, efter Barbro Lindgrens underbara kapitelböcker. Känner du inte redan de här figurerna rekommenderar jag att genast låna böckerna, som serie- eller kapitelbok. En annan rolig figur är Hundmannen, det finns redan flera serieböcker om honom. Rolig är också serien om Fjodor, som utspelar sig i skolan och med kompisar. Hokus Pokus: Den lilla häxan heter första delen i en bokserie om Ida som en dag hittar en stor svart häxhatt på väg till badstranden. Hon prövar och den passar perfekt. Något händer med Ida när hon har hatten, hon får nämligen magiska krafter.Andra fynd i seriehyllan för yngre barn är gamla favoriter som serien om Barna Hedenhös och Pippi Långstrump. En modern klassiker är också serien om den trivsamma hästen Mulle och hans äventyr.

Får bubbla i serie?
Pratbubblor är en grafisk konvention som används i tecknade serier för att låta ord (och mer sällan bilder) representera tal eller tankar alstrade av en viss figur. Det finns ofta en skillnad i utseende mellan de bubblor som representerar tal och de som representerar tankar: de senare benämns ofta som tankebubblor.
Bilder och ord i en underbar kombination. Att läsa serieböcker är ett härligt sätt att fördriva lediga stunder. För många barn är det också vägen till att börja läsa själv.

Det är enkelt att göra en egen serie i Canva. Varje mall består av en färdig helsida, en tom sida, två sidor med illustrationer och en massa pratbubblor. Använd dra och släpp-verktyget för att lägga till element i din design.
En tecknad serie berättas med hjälp av ett antal serierutor i följd. Då kommer rutnäten i Canva väl till pass. Canvas seriemallar har redan färdiga serierutor som du kan ladda upp egna bilder till och anpassa. Justera och ordna om serierutorna tills berättelsen får det rätta flytet.Den tecknade serien är ett helt unikt medium som rymmer berättelser om allt från färgstarka superhjältar till en orange katts längtan efter lasagne. Serien är en populär konstform som bjuder på såväl underhållning som komplexa berättelser. Historier och idéer kan skildras i bildform och kompletteras med förklarande text och dialog.

Utgå från en tom sida eller välj en färdig mall. Bläddra bland seriestrippmallar med olika teman, stilar och layouter. Om du ser något som verkar kul är det bara att klicka och börja designa.
Något av det viktigaste när man skapar serier är att hitta på en bra berättelse. Skapa karaktärer som har egna hopp och drömmar, personer som tar sig an stora utmaningar och övervinner dem i slutändan. Gör bilderna så slående som möjligt. Använd pratbubblor och fyll serierutorna med så mycket fart och handling som du bara kan.

Släpp loss kreativiteten och experimentera med eget färgschema, layout, teckensnitt och olika kombinationer av etiketter, ikoner och illustrationer. Flytta runt pratbubblor och ramar eller ladda upp dina egna bilder och konstverk.
Det är enkelt att anpassa och ändra elementen i Canvas seriemall. Vi ger dig alla verktyg du behöver för att skapa något roligt, sentimentalt eller helt skruvat. Ett enkelt sätt att förmedla en känsla är att skriva dialog.Välj bland rutnät med olika rutantal och format. Du kan enkelt ändra storlek på rutnäten genom att dra i hörnen. Tips: håll ned Skift och dra för att behålla samma höjd-/breddförhållande. Dra och släpp dina teckningar eller bilder på valfri plats i rutnätet. Du kan till och med fylla ett rutnät med en enda färg för att slå an tonen för berättelsen redan innan du har börjat jobba med bilderna.

Är serietidningar värda något?
På 80- och 90-talet började folk se värdet i serietidningar och startade samlingar. Serietidningarna hade inte det värde de har nu, men på den tiden blev folk mer seriösa, särskilt om någon hade utgåvor från 60- och 70-talet.
Vi ger dig tillgång till mer än hundra olika teckensnitt utan kostnad. Se dig om tills du hittar det teckensnitt som förmedlar just den känsla du är ute efter. När du skriver dialog lägger du in den i en pratbubbla och låter den peka på den figur som ska tala. Sök efter ”pratbubbla” i elementbiblioteket och välj bland många olika fantasifulla varianter.Rita flera bilder av samma figurer med olika ansiktsuttryck och sinnesstämningar för att ge dem tydliga personligheter. Eller hitta på något helt nytt och galet som gör din serie unik – kanske några flygande cyklar eller talande växter? Ju galnare desto bättre! Eller gör som du vill! Vi skulle aldrig drömma om att begränsa dig i ditt skapande. Tvärtom vill vi uppmuntra dig att pröva dina vingar och släppa loss din kreativitet.

Börja med att fastställa måtten för tidningen. Designa en logotyp för titeln och lägg den ovanpå omslagsmotivet. Se till att utseendet och kvaliteten på omslaget matchar innehållet. Använd gärna kontraster för att framhäva olika element på omslaget. Välj en lämplig ytfinish och pappersvikt.
När du är nöjd med din serie kan du lägga upp den på Facebook eller Instagram. Eller ladda ned den och skriv ut den hemma. Nästa gång kan du kanske göra något kul tillsammans med dina vänner och samarbetsverktyget. Förverkliga dina coolaste idéer genom att väva ihop bilder och text i Canva. Det kanske låter svårt, men det är det inte. Canvas verktyg för att skapa serier är så enkelt att använda att du inte behöver någon erfarenhet av serietecknande, måleri eller formgivning för att skapa något helt magiskt. Kanske vill du skapa en serie åt ett barn du känner eller ge bort en egen serie i present till din förälder. Eller också kanske du när en dröm om att skapa nästa stora serieroman. Oavsett vilket kan Canva hjälpa dig skapa något att vara stolt över. Om du är sugen på att skapa en egen serie har du sannolikt en eller två seriefigurer färdiga i ditt huvud. Greppa närmaste penna och börja rita! Börja med att skissa upp huvudkaraktärer, konstiga varelser, miljöer och allt annat i din unika stil. När du är färdig laddar du upp teckningarna och använder dem som bilder i dina serier.Man börjar med att skriva manus. Sedan tecknas och tuschas historien av en eller flera tecknare innan den färgläggs och textas. Mycket av det här arbetet görs digitalt idag. När redaktören väl har godkänt den färdiga serien skickas den till tryckeriet.

Seriemagasinet har funnits sen 2005. Ni hittar oss i vår butik i Munkfors samt på ett flertal marknader och mässor runtom i Sverige. Se Marknader / Mässor för aktuella platser och datum.
Här hittar du Amerikanska serier, nyare Svenska album, manga på Engelska, actionfigurer och liknande i vår Webbshop. Förutom webbshoppen kan ni även hitta oss i vår butik och på ett flertal marknader och mässor runtom i Sverige. Se Marknader / Mässor för aktuella platser och datum.

Johan Unenge har gjort massvis av böcker tillsammans med Måns Gahrton, bland annat böckerna om Eva & Adam och Rosa. Han har också skapat egna böcker, som serien Snöbröder.

Några av Sveriges bästa serietecknare har hittat på ett gäng seriestrippar. Men oj, de ritade inte helt klart! Här under finns 12 olika seriestrippar – för dig att ladda ned, skriva ut, rita och skriva klart!Peter är serietecknare, författare och illustratör av massor av böcker – och ett spel! Han anser att rita serier främst handlar om uthållighet. Att man måste rita jättemycket hela tiden. Hedvig började rita för Bamse när hon var sjutton år gammal. Sedan dess har hon även illustrerat för Dan Höjer och boken ”Världens coolaste djur enligt Julia” Kalleintresset märks även på andra håll. Bland annat i Antikrundan i SVT där ett inbundet band med Kalle Anka från 1948-1949 värderades till mellan 300 000 och 400 000 kronor. På Auctionet såldes en liknande samling i halvfranska band för 350 200 i mars 2021. Samlingen såldes till förmån för barncancerfonden.Kalle Anka började ges ut i Sverige i september 1948. Och den som lagt undan ett orört ex av premiärnumret kan få väldigt bra betalt. Men även ett tummat ex kan ge säljaren klirr i kassan.

Men det är så klart inte bara premiärnumret som lockar samlare. Redan innan Kalle började ges ut på regelbunden basis hade det kommit julalbum. Och även dessa är populära bland ankisterna.
I Kalle Ankas värld är det snåle farbror Joakim som sitter på de stora slantarna. Ja, han kan till och med ta uppfriskande dopp bland sedlar och mynt i kassavalvet eftersom det kontantfria samhället inte existerar i Ankeborg. Men berättelserna om Kalle har visat sig vara guld värda på ett annat sätt. På samlarmarknaden går gamla nummer av tidningarna för hisnande priser.Men om du nu ska upp på vinden och kolla i seriesamlingen så kan det också vara värt att veta att även modernare utgåvor av Kalle lockar samlare. Under de senaste åren har Kalle gjort nedslag i svenska städer på läsares önskan. Han har varit i Kallemar (Kalmar), Uppsala (Tuppsala) och i höstas besökte han Karlskrona och jobbade som båtkonstruktör. Det numret ligger nu ute på andrahandsmarknaden för 499 kronor, skriver Aftonbladet.

I samlarsammanhang är Kalle Anka kronan i seriejuvelen. Men även andra seriehjältar är åtråvärda på marknaden. På Seriesams lista över dyraste serier ser till exempel toppen ut som följer.
– Under 2021 sålde vi tre exemplar av det första numret för över 100 000 kronor, och några billigare exemplar, säger Thomas E hos Seriesam, som både säljer och köper gamla serietidningar, samt värderar och ger ut prisguider till Aftonbladet.Allas.se erbjuder gripande journalistik kring ämnen som relationer, hälsa och handarbete samt innehåll från veckotidningarna Allas, Allers, Hemmets Veckotidning, Året Runt, Allers Trädgård och Antik & Auktion.

Tillgängligt för alla elever i det digitala läromedlet finns också stödfunktionen Support, hörförståelse i två hastigheter och utmaningar i Want Some More? och i Magic! 6 Want Even More?
Genom att ange dina kontaktuppgifter godkänner du samtidigt att få marknadsföring från Studentlitteratur. Läs mer om Studentlitteraturs hantering av personaluppgifter på studentlitteratur.se/gdpr.Den nya upplagan av Magic! 4-6 ger dig ännu bättre verktyg för att stötta och utmana dina elever. Med nytt material, fler övningar och fler stödfunktioner är grundtanken fortfarande densamma – Magic! fungerar för hela klassen även om dina elever har olika förutsättningar och behov. Utforska allt nytt som tillför ännu mer magi till ditt klassrum.

Hur mycket kostar serietidningar?
SerietidningarBamse. Från 229 kr – spara 61%Bamse för de yngsta. Från 42 kr.Kalle Anka & C:o. Från 74,90 kr.Min Häst. Från 67,90 kr.LasseMajas Detektivbyrå Från 49 kr.Fantomen. Från 54,90 kr.Uti vår hage. Från 69,90 kr.Kalle Ankas Pocket. Från 99 kr.
Våra författare och föreläsare är vår viktigaste resurs. Bland dessa hittar du forskare, undervisande lärare och experter inom en rad ämnen. Kanske vill du bli en av dem?Det verkar som att du besöker studentlitteratur.se via en enhet utanför Sverige. Vi erbjuder inte leveranser utanför Sverige. För att kunna slutföra ett köp måste leveransadressen vara i Sverige. Läs mer

Avsnitt ut nivåanpassade Easy Readers ingår i varje Magic! Textbook. Alla i klassen läser och lyssnar på avsnitten men de som vill har möjlighet att läsa vidare, kanske hela berättelsen. Ett exemplar av varje titel levereras tillsammans med en engelsk-svensk ordlista.

Similar Posts