Lila Hår Ombre

Torsdag och jag känner att dagarna bara flyger iväg! Här är en riktig pärla som jag glömt bort att visa för er, nämligen min underbara kund Nina. Vi har så roligt varenda gång hon sitter i frisörstolen, för hon är inte rädd för färg och jag får ganska fria tyglar med hennes hår 😍 Här har vi valt att öka på kontrasterna och göra hennes botten mörkare och sedan har jag slingat med färger från Guy Tang. Det gav oss en lite råare lila ombre hårfärg. Fint va? 🌺🌈

Ombre är en trend som levt länge, och fortfarande är det lika snyggt som när trenden kom! Men vad är egentligen ombre? Vad är skillnaden mellan olika ombre-varianter? Och hur färgar man det hemma? Alla svaren hittar du här!Vill du lära dig mer om vilken färg som du ska välja? Läs vår guide för hårfärger, färgdjup och färgriktning. Men kom ihåg att alla färger inte passar för alla hår, så ett tips är att rådfråga din frisör om vilka färger som just du ska använda.

Visst är ombre fortfarande lika snyggt som det var när hårtrenden kom? Men hur färgar man ombre hemma och vilka olika typer av ombre finns det? Vi reder ut! Mer
Den här färgningen passar mörka hår. I Hollywood kallas brombre för ”Hair-Contouring”. Ofta görs en brombre med tydliga övergånger från mörk bottenfärg till något ljusare mellanparti och ännu ljusare i topparna.I en balayage behålls den naturliga hårfärgen och så målas eller bleks ljusare slingor eller partier på håret för hand. Ger en solkysst look och passar alla hårfärger.

Ombretrenden började bli stor här i Sverige 2011. Nu finns flera varianter på ombre, och egentligen är det bara din fantasi som sätter gränser för hur just du vill färga ditt hår. Här är fem av de vanligaste ombre-varianterna. Michał pozbawił mnie ok. 15 !🙈! centymetrów zmęczonych życiem końców i zaproponował blond, brąz i kilka odcieni pomiędzy 😎 Michał, jesteś mistrzem 💇🏻 #lovemynewhair @ufryzjerowandersa #new #hair #sombre #best #hairdresser Kan man göra ombre om man har ljust eller rött hår? Ja, det går utmärkt! Och även om man har kort hår kan man göra en snygg ombre! Det som är viktigt är just skiftningen mellan den ljusa och mörka färgen. Det går även att göra en omvänd ombre, alltså att den ljusa färgen är upptill och den mörka är nertill.Ombre är ett franskt ord och översätts till ”skugga” eller ”svepning”, vilket är precis vad ombre är. Kort sagt menas att man har en mörkare färg i botten av håret och en ljusare färg i topparna. Den ska finnas en tydlig skillnad mellan de tre färgerna som används. Oftast lägger man två nyanser mörkare än vad ens egna hårfärg är som bottenfärg. Man brukar jobba med tre färger som möts och det mörkaste partiet skall gå ner till kindbenen. En stor fördel med denna färgning är att utväxten inte blir så skarp och det ser mer naturligt ut, så det är en enkel trend att sköta.

En blondering utan ammoniak som ger ett vackert resultat med mycket glans från Schwarzkopf. Läs mer och köp här. Passar för ljusblont och mellanblont hår.
#hairstyle #hairstyle #hairinspo #schwarzkopf #schwarzkopfprofessional #schwarzkopfprosverige #hairgoals #longhair #ombre #ombrehair #brownhair #brombre #igoraroyal #igoravibrance #wavyhair #byjessicakermanEn brun ombre passar brunhåriga och mörkblonda där håret närmast hårbotten är mörkbrunt som sen övergår till ljusare brunt eller mörkblont i topparna. Det går att göra en brun ombre både med en soft övergång eller tydligare övergång.

Att ljusa upp och bleka håret kan skada håret, så kom ihåg att återfukta håret och ge det näring med en hårinpackning då och då, här är våra favoriter!Medan en klassisk ombre kombinerar blont och brunt, passar sombre för en rad olika färgkombinationer. Du kan få precis den look du vill ha: brunt hår kan skifta i rött och svart hår i lila. Varför inte? Den mjuka appliceringen av färg i en sombre försäkrar att kombinationen av flera färger blir en succé. Tekniken kan användas i olika frisyrer: långt hår är inte ett måste för att kunna skapa ljusa toppar. En bob eller pixie fungerar precis lika fint.

Känner du dig modig? Välj din nyans bland Lives färgstarka alternativ! Prova exempelvis LIVE Color XXL 87 Mystic Violet eller LIVE Color XXL 35 Real Red. Du hittar våra färgrekommendationer på våra produktsidor – det är bara att ge sig ut och leta upp de perfekta sombrenyanserna redan idag!
Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.Vi har väl alla hört talas om ombre – den populära favoriten som lyfter fram en dramatisk kontrast mellan två färgnyanser. Men vad är sombre? Det står för ”soft ombre” som betyder ”mjukt nyanserad” och skiljer sig från sin storasyster ombre då en sombre innebär mildare färgnyanser och skir lyster. Det bästa med det är att det blir ett skuggspel mellan ljust och mörkt i håret, oavsett längd och färg.

Vad är skillnaden mellan sombre och balayage? I balayage applicerar man olika toner av ljusare färg – runt ansiktet eller så fokuserar man på topparna. Oavsett vilka slingor man ljusar upp syns de tydligare än i en sombre eftersom färgövergången är väldigt diskret. Toners används ofta för att försäkra än ännu mjukare övergång i topparna.
Vad är skillnaden mellan sombre och ombre? Det är ganska enkelt: en sombre är en mjukare variant av ombre, precis som namnet antyder. Man färgar håret på ungefär samma sätt med de båda metoderna: färgen appliceras med en kam för en naturlig, solkysst känsla med hjälp av tunna inramande slingor där din naturliga hårfärg gärna bevaras mellan slingorna. Man kan även använda särskilda flätningsmetoder för en naturlig sombre-look för att skapa skimrande slingor. De här små slingorna kan kombinera mörka och ljusa nyanser ännu mer diskret för en skräddarsydd look.

Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.
Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.Hitta rätt blond nyans för din sombre i vår Blonde-kollektion som innehåller uppljusande färger med ingredienser som motverkar gult och kan ljusa upp håret i upp till nio steg (beroende på din hårfärg). Vill du få lite ljusare hår? Prova Blonde L1+ Extreme Lightener eller L1++ Extreme Lightener Plus. Om du vill ha en mer diskret blond ton bör du prova M1 Super Highlights.

Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!
Jag ska snart till min frisör Monica och färga håret med balayage-teknik! Eller foilayage-teknik kommer vi nog göra denna gång. Foilayage / foliage / foliyage, vet inte rätta stavningen haha. Jag får många frågor om mina balayage-slingor och ombre när jag varit hos frisören. Så nu tänkte jag gå igenom skillnaden och visa före- och efter bilder, samt beskriva steg för steg på hur man gör.För mitt hår tar det ännu längre tid, typ 6 timmar totalt. Jag har inte så långt men ganska tjockt och mycket hår. Sen är verkningstiden ganska lång, både på blekningen men sedan också en neutraliserande toning för att få en mer kall ton på håret.

Här ser ni mitt hår senaste gången Monica blekte mig. En sombre gjord med foilayage-teknik! Vad det innebär kommer ni ha lärt er efter detta inlägg! 🙂
Sen rekommenderar jag frisör även för hårkvaliténs skull, blekning sliter så mycket på håret och det är inte allas hår som pallar hemmablekning. Många hemmablekningar resulterar i gult och slitet hår bara :)Balayage kommer från franska ordet “balayer” som betyder “svepa”. Balayage-tekniken har fått sitt namn från de långa, svepande rörelserna som används för att applicera färg på håret.

Tack för att du besöker min hemsida! Om du har några frågor eller funderingar, eller undrar över samarbeten och jobb. Så är du hjärligt välkommen att höra av dig.
Vill ni göra balayage i Uppsala så rekommenderar jag starkt att höra av er till Monica Werner på Colour and the Shape, hon är så bra! För att boka tid hos henne måste man antingen ringa, besöka salongen eller göra en onlinekonsultation. Om ni vill göra balayage i Stockholm så rekommenderar jag fortfarande Monica Werner! Ni får helt enkelt ta er till Uppsala! 🙂

Det är såå skönt nu för tiden att jag alltid sparar en bit av min egna hårfärg i botten och färgar in den på ett fint sätt. På så vis har jag aldrig en tydlig utväxt, det enda som sker är att övergången hamnar längre och längre ner på längderna i takt med att håret växer.Ombre kommer likt balayage också från franskan och betyder “skugga”. Ombre-tekniken har fått sitt namn från att man “skuggar in” färgerna i varandra från ljust till mörkt eller en omvänd ombre från mörkt till ljust.

Om man inte vill använda hätta så kan man göra folieslingor hemma också. Om man tänkt göra det på sig själv så kan det vara bra att ha någon som kan hjälpa till.Kortfattat är ombre, sombre & brombre stilar, till skillnad från balayage, foliayage och folieslingor som är tekniker. Man kan använda balayage-teknik för att göra ombre, sombre & brombre, men man kan också göra ombre, sombre & brombre med hjälp av folie och slingor. Denna teknik används huvudsakligen till att färga stilar som t.ex. ombre, sombre & brombre. Man kan alltså inte få “färgen balayage” eftersom balayage är själva tekniken man utför färgningen med 🙂 Hoppas att ni blev klokare av mitt inlägg om balayage, foliayage, ombre, sombre & brombre! Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att lämna en kommentar här nedan!Folieslingor är en teknik där man med hjälp av folie paketerar in hårfärgen och slingorna. Man låter sedan foliepaketet att verka önskad tid. Folien gör dels så att färgen inte kladdar i resten av håret, men får också den blekning att värka mer effektivt vilket ger ett ännu ljusare resultat.

Monica har gjort olika tekniker på mig, ibland har hon gjort vanlig balayage men också foliayage vissa gånger. Hon har gått (och fortsätter gå) utbildningar för alla olika färgtekniker så hon är riktigt duktig!
Ombre går att färga på mörkt & ljust hår, oftast brukar man se blonda eller bruna nyanser av ombre men det finns alla möjliga som t.ex. lila & grå slingor i blont hår. 🙂

Jag har gått till Monica Werner sedan 2014 och innan det så brukade jag alltid helbleka utväxten hos en annan frisör. Ni såg min utväxt på bilden ovan efter 8 månader, kolla den här utväxten efter bara 2-3 månader:
Jag älskar balayage och foliyage och tycker att det fungerar så bra för mig då det kräver minimal underhållning! Går man till en bra frisör så kostar det en hel del, men det är helt klart värt det om man inte behöver besöka frisören lika ofta. Sombre är lite jämnare än en ombre och kontrasten mellan ljust och mörkt är inte lika skarp. Övergångarna mellan nyanserna är väldigt mjuka och alla tonerna smälter mer ihop i varandra. Du kan både göra sombre hemma och hos frisören. Här ser ni skillnaden på ombre och sombre. Båda har mörkare bottenfärg och ljusare längder. På vänsterbilden är övergången tydligare = ombre. På högerbilden är det mjukare och omöjligt att se var gränsen går = sombre.Denna metod används bland annat när man färgar slingor hemma utan hätta. Det finns flera bra guider att färga ombre hemma steg för steg, hittar du inte på svenska så testa att söka på engelska så hittar du garanterat! Förutom att det ger ett mer levande, naturligt resultat och djup i färgningen, så älskar jag det också för att det håller väldigt länge! I alla fall om man gör som jag och sparar min naturliga hårfärg i botten. Ombre håller jättelänge om du sparar din naturliga bottenfärg. Då behöver man inte gå varje månad och färga utväxten. Tack vare det så krävs inte så många frisörbesök eftersom ombre växer naturligt ut och det blir inga skarpa linjer som ser onaturliga ut.Mitt tips är att använda en teknik du är mest bekväm med, t.ex. är balayage lite svårare och kräver mer övning. Det enklaste är nog att att lägga färgen/blekningen på hela topparna/längderna, och sedan göra slingor upp mot bottenfärgen. För att slippa en tydlig kant mellan mörkt och ljust så kan du låta vissa slingor och delar gå längre upp än andra osv.

Här är faktiskt en färgning som jag gjorde på min systerdotter hemma! Jag har ingen bild före blekningen, den gjordes några dagar innan. Men ni ser hennes naturliga hårfärg i botten. Sen la vi på ljusrosa efteråt. Inget frisör-resultat direkt, men helt ok ju ändå :)Jag blekte min kompis hår med hemmablekning och balayage-teknik, det blev snyggt i helhet men på vissa områden blev det lite ojämnt om man lyfte på håret och tittade noga. Då är jag ändå ganska insatt och noggrann, det är helt enkelt svårt om man inte är frisör och har övat mycket!Här ser ni resultatet av balayage-teknik! Mer naturligt än foilayage-tekniken (bilderna i början av inlägget) som bleker mycket ljusare tack vare folie.

Inlägget är indelat i balayage & ombre, jag förklarar dels skillnaden men också vad de både varianterna är för någonting. Samt visar massor av bilder och ger bra tips! Jag förklarar även lite snabbt sombre & brombre och hur dom stilarna skiljer sig åt samt folieslingor och foilayage.
Jag hade också en period med lite mörkare bottenfärg och sen slingor istället. Men även det ger en skarp utväxt eftersom min naturliga hårfärg ändå skiljer sig betydligt. Resultatet blir då tre olika band med färger 1. min utväxt 2. bottenfärgen med lite slingor och 3. de helblekta längderna.

Att färga ombre bör man räkna med minst 3 timmar, detta kan dock variera mycket beroende på längden av håret, hårkvalité samt frisören som utför jobbet.
Säg till frisören vad du önskar för resultat, t.ex. är bilder ett bra sätt att visa på. Sedan väljer frisören vilken teknik som passar för just det resultatet samt dina förutsättningar beroende på hur din hårfärg ser ut o.s.v. :)Hur mycket kostar det att färga håret ombre? Priset är allt från 1000kr – 8000kr och beror på kvalitén och längden på håret samt vilken frisör man väljer. Samt vilken teknik frisören använder, att göra ombré med balayage-teknik tar längre tid = dyrare.

Här är bilder från mitt förra frisörbesök. På förebilden har jag utväxt på 8 månader och ändå ser det bra ut! Min utväxt smälter ihop fint med de ljusare längderna.
Längden på håret måste ändå vara så pass långt att det går att jobba med! Den största skillnaden på att färga på kort hår istället för långt hår är att med kort hår går det snabbare och blir billigare :)Monica (som jag går hos) på Colour and the Shape i Uppsala har ett timpris på 890kr och efter konsultation kan hon ge en ungefärlig prisbild på tidsåtgången hon tror att det kommer att ta. Man får ofta vad man betalar för, så jag rekommenderar inte att välja frisör efter pris. Välj snarare frisör efter rekommendationer och bilder på sociala medier.

Det är inte riktigt så enkelt som att slinga håret hemma med kam eller borste. Att få till en riktigt snygg balayage krävs år av erfarenhet och intresse för hår & färg. Men har du känsla för färg & form och är lite kreativ så går allt! Om du vill färga balayage hemma så rekommenderar jag att börja med naturliga färger. Det är betydligt lättare att jobba med olika nyanser av blont och brunt än att hoppa direkt till lila eller grönt.
Om man bleker/färgar hela håret så blir utväxten som en rak linje. Jag kände mig därför nöjd bara i 3-4 veckor, för sen hade jag en tydlig rand i botten.Balayage-tekniken går att göra i alla färger, de vanligaste brukar vara blonda balayage-slingor. Om ni letar efter någon som är riktigt grym på balayage i Stockholm eller Uppsala-trakterna så måste ni gå till Monica Werner på Colour and the Shape!

Man kan färga balayage hemma eller hos frisören, jag önskar jag hade kunnat visa steg för steg på balayage-teknik som Monica gjort. Jag har bara denna bild men men la in en film också längre ner där man ser tydligt hur det går till. 🙂 Eftersom man färgar fina övergångar mellan mörkt och ljust på ett naturligt sätt så behöver inte balayage lika mycket underhåll som en vanlig färgning. Du behöver inte gå till frisören och färga utväxten varje månad, eftersom man inte behöver färga hela vägen ner till hårbotten 🙂 Hur snabbt det går att pensla i färgen beror på ditt hår, sedan är också verkningstiden olika beroende på din hårkvalité samt hur mycket du vill ljusa upp håret.Tänk också på att om du får ett bra resultat med balayage-färgning så är det inte så dyrt i längden, eftersom du inte behöver boka en ny tid på väldigt länge. Jag skulle klara mig ett helt år utan att färga och hos min gamla frisör betalade jag 700:- varannan månad för att fixa utväxten = 4200:- per år. Det motsvarar en behandling på över 4,5 timme hos Monica.

Similar Posts