Linder Arkip 530

Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.BR står för Bowrider = är en motorbåt med vindruta där den främre delen, bogen (engelskans ‘bow’), är öppen. Bowridern är oftast en daycrusier, eller hardtopbåt, om man får ta hänsyn till skrovets form.

Tillverkad i korrosionsbeständigt aluminium av hög kvalitet motsvarande flygplansaluminium. Godkänd av Det Norske Veritas och stöldskyddsmärkt med Securmark*.

Dessutom har den flytkraft i skrovsidor, självläns och det självklara, ett 2,7 mm aluminiumskrov – ger dig en trygg upplevelse även om du råkar gå på grund.
Harmoniska linjer skapade med det typiska Linder konceptet – ett formsträckt skrov – ger Arkip 530 BR inte bara en trygg och välbalanserad gång, den är också iögonfallande vacker.

Linder breddar sortimentet. Och det rent bokstavligen. Arkip 530 BR är hela 214 cm bred. Lägg till längden 530 cm (576 cm med badbrygga), och du har en stor båt med plats för upp till 6 personer. En båt väl anpassad för längre turer på havet.
OBS – Företags swish börjar på siffrorna 123, kontrollera numret innan du swishar dina pengar. Vill du betala en större summa – t ex din nya båt eller fyrhjuling går du in via datorn och öppnar din swish hos din internetbank – max engångsbetalning är 150.000:- Kan även vara mindre – tex har Nordea infört max 50.000:-Arkip 530 BR är rikligt standardutrustad. Dubbelpulpet med dörr, gasdämpande komfortstolar med flip up (ställbara i höjd och sidled), kapellgarage med kapell, akterdynor med ryggstöd, ratt med hydraulstyrning, 9 tums GPS/ekolod (Garmin 92sv inkl DownVü givare och givarfäste), fast tank (67 l), plats för lösa tankar, flexibel planlösning dvs löstagbara stuvutrymmen i aktern och fören, integrerad trappa, rejäla badplattformar med integrerad stege samt ankarboxar är några exempel.Båten har bland annat dubbelpulpet med dörr, gasdämpande komfortstolar, ratt med hydraulstyrning, 9 tums GPS/ekolod, integrerad trappa, rejäla badbryggor med integrerad stege, självläns, fast bränsletank, kapellgarage och tio stuvutrymmen, bl a två ankarboxar är några exempel. Med en 100 hk motor – vilket är mer än andra modeller i storleksklassen är godkända för – når du upp till 38 knop. Linder Arkip 530 BR kan utrustas med t ex sol-/fiskedäck och vattenskidbåge. Linder Arkip 530 BR är en bowrider som är hela 214 cm bred. Lägg till längden 530 cm – 576 cm med badbrygga – och du har en stor båt med flexibel planlösning med plats för upp till 6 personer. En båt väl anpassad för längre turer på havet. Akterkapell Kapellgarage Komfortstolar Dynsats akter Dubbla pulpeter Hydraulstyrning Självläns Dubbla badplattformar Låsbygel klass 3 Stöldmärkning båt Elektronisk startspärr GPS 9 tumLinder Arkip 530 BR, ’bowrider’, är hela 214 cm bred. Lägg till längden 530 cm – 576 cm med badbrygga – och du har en stor båt med flexibel planlösning med plats för upp till 6 personer. En båt väl anpassad för längre turer på havet.

Måtten på Linder Arkip 530 BR är 530 cm på längden, (576 cm med badbrygga) och 214 cm bred. Den har plats för sex personer. Priserna med 100 hk varierar från 423 990 till 446 100 kr, beroende på motortillverkare och utrustningsnivå. Aktuella priser finner ni hos Linder.Linder Arkip 530 BR är det småländska varvets flaggskepp. Precis som på sina mindre syskon är skrovet “formsträckt”. Claes kommenterar hur det fungerar i testen.

Bristen på svetsar och den istället stora förekomsten av skruvar är också något som Claes ger sig in i. Många tillverkare av aluminiumbåtar talar sig ju varma om “helsvetsade” konstruktioner men det borde ju fungera med Linders teknik också? De säljer ju ändå nästan 4 000 båtar per år. Claes gör sin bedömning.
Tekniken ger möjlighet för Linder att skapa sina mjukare linjer, vilket verkligen särskiljer dem från konkurrenterna i den täta djungeln av små öppna aluminiumbåtar.

Linder sticker ut från sina många konkurrenter med mjuka former och annorlunda byggteknik. Hamnens Claes Olivecrona tar pulsen på det småländska flaggskeppet!Båten är primärt byggd för ganska skyddade vatten, det säger sig väl självt då båten är 5,3 meter. Skrovet har en vinkel på 16 grader och ett par rejäla steglister som sträcker sig från för till akter. Det relativt flacka skrovet ger god stabilitet och steglisterna lyfter båten effektivt ur vattnet.BR står för Bowrider = är en motorbåt med vindruta där den främre delen, bogen (engelskans ’bow’), är öppen. Bowridern är oftast en daycrusier, eller hardtopbåt, om man får ta hänsyn till skrovets form.

Dessutom har den flytkraft i skrovsidor, självläns och det självklara, ett 2,7 mm aluminiumskrov – vilket ger dig en trygg upplevelse även om du råkar gå på grund.
Harmoniska linjer skapade med det typiska Linder konceptet – ett formsträckt skrov – ger Arkip 530 BR inte bara en trygg och välbalanserad gång, den är också iögonfallande vacker. Den smäckra formen med en skrovvinkel om 16° ger en låg planingströskel som vittnar om möjligheten till fart.

Similar Posts