Lös Hud Efter Graviditet

Känns huden grå och trist efter sommaren? Finns det något ”quick fix”? I skönhetsbranschen pratar vi om multimasking, alltså att lägga ansiktsmask och inte bara en mask utan flera. Förstärk effekten av din skönhetsritual genom att kombinera flera olika masker i veckan. Ta dig 15 minuter 3 dagar i veckan för att ta hand om din hud, du kan få otroliga resultat på endast 7 dagar.Varför mask? En ansiktsmask kan vara ett snabbt sätt att fräscha upp huden inför ett kommande event, eller ge en mer långvarig effekt på huden. Rengör, återfukta, ge lyster, strama upp, exfoliera. Möjligheterna är nästintill oändliga! Men hur vet man vilken mask man ska välja? Vi hjälper dig självklart att hitta den perfekta masken just för dig. Applicera flera masker på olika partier i ansiktet eller välj olika masker olika dagar. Varför nöja sig med en mask när man kan få bättre resultat av fler? Våra favoriter denna veckan: Måndag startade vi veckan med Primaluce Brightening mask från Bioline, en djuprengörande mask med lätt exfolierande och uppljusande effekt. På onsdagen blev det Essential shock intense mask från Natura Bissé, en härligt näringsrik fuktbomb, och vi avslutar veckan på fredag med C+C vitamin mask från Natura Bissé, en riktig vitaminkick som ger fantastisk lyster inför helgen!Gör så här: Rengör ansiktet med din ansiktstvätt, peela sedan gärna ansiktet med en skrubb eller enzympeeling. Applicera därefter masken. Ett jämnt lager som täcker huden. Låt verka och skölj av. Återfukta sedan med serum, creme och ögoncreme.

En full bukplastik är den vanligaste operationen. Här gör man ”allt” och man kan därför även förvänta sig de mest påtagliga resultaten av denna operation.Det är viktigt att tänka på att en bukplastik inte är en tjänst som ”alla andra”. Här handlar det om din hälsa och ditt utseende i första hand. Priset i andra.Den vanligaste bukplastiken är den stora. Ibland kallas den även för hel bukplastik eller full bukplastik. Vilken metod som används beror på vilka problem som behöver åtgärdas.Bilderna i detta galleri föreställer riktiga patienter som genomgått stor och liten bukplastik. När du tittar på före och efterbilder från bukplastik eller andra plastikkirurgiska ingrepp är det viktigt att vara medveten om att resultaten efter operation varierar utifrån varje patients unika förutsättningar. En bild är således ingen garanti för några resultat. Före och efter bilder av bukplastik kan dock ge en indikation om vilka förändringar som kan vara möjligt att uppnå genom ingreppet.Stora volymförändringar i området runt buken leder ofta till slapp hud och putande mage. Här finns stora likheter mellan vad som sker vid graviditet och kraftig viktnedgång.

Ett av de vanligaste skälen till att man utför en bukplastik är för att återställa magen efter graviditet. Här handlar det ofta om ett eller flera problem:

Vid en bukplastik lägger man normalt sett snitt från höft till höft. I vissa fall lägger man även ett snitt vertikalt upp på magen. Detta kallas för ett T-snitt, ankarsnitt eller en T-bukplastik.
En bukplastik är en stor operation. Därför tar återhämtning och läkning efter bukplastik ganska lång tid. Under de första veckorna kan man ha svårt att röra på sig.Av operationsavtalet skall det tydligt framgå vilka kostnader du skall stå för i samband med och ev. efter din bukplastik. Läs mer på informationssidan om priser för plastikkirurgi.

Hur blir man av med löst skinn?
För att åtgärda den här typen av stora hudöverskott kan vi erbjuda en rad olika ingrepp som till exempel bröstoperationer, bröstlyft, bröstreduktion, bukplastik, ryggplastik samt lår- och armplastik.
De instruktioner man får handlar bl.a. om hur man skall äta och dricka, hygien, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat.

Som nämnts tidigare kan du själv minska risken för biverkningar och komplikationer efter en bukplastik. Tänk särskilt på restriktioner för rökning, att vara i god form före och att ta det försiktigt med fysisk påfrestning efter operationen.Utöver de risker för komplikationer och biverkningar vid bukplastik som vi redan gått igenom finns ett antal andra potentiella risker som man bör vara medveten om.

Efter en bukplastik får man ett synligt ärr över buken. Kirurgen gör sitt bästa för att minimera detta ärr. Ofta blir det fint men det kommer att synas.I vissa fall måste man utföra ytterligare åtgärder än dem som ingår i den vanliga rutinen för bukplastik. Då kan man tala om en utökad operation. Detta innebär ökade kostnader.

Tänk på att vara helt ärlig när du beskriver dina förväntningar och kräv tydliga svar. Vi rekommenderar att du förbereder dig genom att läsa sidan om konsultationen inför plastikkirurgi.
Endoskopiska bukplastiker är mycket ovanliga bland nordiska plastikkirurger och kliniker. Anledningen är att den inte ger någon möjlighet att ta bort överskottshud.Buken avspeglar vår livsstil och de prövningar vår kropp genomgått. Graviditet eller kraftig viktnedgång lämnar ofta spår i form av en utspänd buk och lös hud på magen. Eftersom man lägger ett långt snitt vid en bukplastik får man också ett långt ärr. För att ärret skall läka så fint som möjligt är det viktigt att sköta sig noggrant. Efter operationen är hela bålen mycket känslig för belastning. Du måste därför ta det försiktigt och hela tiden tänka dig för. Smärtan brukar hjälpa till att påminna om detta.Vid hel bukplastik lägger man en långt snitt från höft till höft. Ingreppet utförs på patienter med framåtbuktande bukvägg och lös hud ovanför och nedan naveln.

Hur lång tid tar det för skinnet att dra ihop sig efter graviditet?
Sen tar det ytterligare 6-12 månader innan all stödjevävnad, alltså det som stöttar, skyddar och håller ihop olika delar i kroppen, återgår till sin normala nivå vad gäller stöd och stabilitet. Detta tar olika lång tid för olika personer, vi föds med olika bindvävstyper och det är inget som går att påverka.
Bukplastiker utförs både som dagkirurgi och inneliggande operation. Detta innebär att man i vissa fall skrivs ut samma dag som operationen medan man i andra stannar en natt eller två på kliniken.Vid alla operationer finns det risker för biverkningar och komplikationer. Bukplastik är inget undantag. Här finns både medicinska och kosmetiska risker.

Om man är en lämplig kandidat för ingreppet beror till stor del på hur problemet har uppkommit, vilka mål man har med operationen och hur mycket man är beredd att förändra sin livsstil.När du kommer in i operationssalen får du lägga dig tillrätta på operationsbordet. Därefter kopplar man in lite övervakningsutrustning. Sedan påbörjas operationen:

För mer utförlig information om kraven för bukplastik inom landstiget rekommenderar vi er att läsa plastikkirurgen Anders Liss svar i fråga experten om kriterier för operation inom Landstinget »
Denna skönhetsmolekyl fungerar genom att fylla ut luckorna mellan kollagen- och elastinfibrerna i din hud. Hyaluronsyra håller ditt kollagen flexibelt så att din hud inte blir slapp och lös.

Graviditet kan medföra många förändringar i din hud. De flesta av dem försvinner efter förlossningen, men ibland finns det lös hud kvar. Huden är gjord av kollagen och elastin, så den expanderar med viktökning. När den väl sträckts ut kan huden ha problem med att återgå till sin ursprungliga form.

Kan man träna bort slapp hud?
Bygga Muskler Och Minska Lös Hud Det bästa du kan göra för att bli av med extra lös hud är att bygga muskler. Det finns två lager av vävnad under din hud: Fett och muskler. När du antingen lägger på dig mer fett eller bygger mer muskler så kommer din hud att behöva expandera för att hantera de nya vävnaden.
Kollagen är en viktig del av vår huds struktur.. C-vitamin hjälper kroppen att syntetisera kollagen i kroppen. Denna kraftfulla hudantioxidant hjälper även till med att skydda mot solens inverkan på huden som kan ge slapp och lös hud, och har även en anti-aging effekt på huden.För närvarande finns det inga officiella studier om amning och kollagenintag; men det tros vara säkert – och fördelaktigt – för dem som ammar. Viktigt är att välja ett rent NATURLIGT kollagen. Naturligt kollagen kommer bara från animalier, och förekommer inte i växtriket. Veganskt kollagen tillverkas i laboratorium via genmodifiering (GMO), och det finns därför inget NATURLIGT veganskt kollagen.Biotin hjälper din kropp att metabolisera de aminosyror som behövs för att bygga keratin. Celler i kroppen som kallas keratinocyter producerar keratin som är ett skyddande lager för huden, vilket gör den smidig och fast, precis som elastin eller kollagen. Ett kollagentillskott för huden tillsammans med biotin kan motverka en slapp och hängig hud.

Lös hud kan vara känslomässigt frustrerande för kvinnor som vill att deras kroppar ska gå tillbaka till hur de var före graviditeten. Men det är viktigt att komma ihåg att detta kan ta tid. Du kan hjälpa din hud att återfå sin spänst med ett kollagentillskott som främjar frisk, spänstig, och återfuktad hud inifrån och ut.
Dessutom kräver amning ytterligare 25 g protein dagligen för att stödja mjölkproduktion och amning. Att lägga till kollagen som är ett protein i en smoothie kan öka ditt proteinintag så att du når dina näringsbehov samtidigt som den lösa huden efter graviditeten blir fastare.

Om kroppen inte har tillräckliga mängder D-vitamin så kommer inte dina epidermala celler att differentiera sig optimalt. Som ett resultat kan det yttre lagret av din hud bli tunnare och slappare, och din hud kan börja hänga. Att inta ett kosttillskott med kollagen och vitamin D kan supporta dina hudceller och motverka slapp och lös hud. Denna kombination av kosttillskott passar dig som har en brist på vitamin D (vilket är relativt vanligt).
Eftersom folsyra hjälper till vid utvecklingen av friska hudceller, så kan detta B-vitamin hjälpa till att motverka för tidigt åldrande, särskilt rynkor och fina linjer. Det har också visat sig öka produktionen av kollagen som bidrar till en fastare hud. Ett kollagentillskott för huden tillsammans med folsyra (vitamin B9) kan hjälpa dig att bibehålla en fast hud som inte blir slapp och lös i förtid.

Ett kollagentillskott kan hjälpa till att motverka lös hud relaterad till större viktminskning, och kan ha en skyddande effekt på hudens kollagen. Studier har visat att kosttillskott med kollagenpulver ökar hudens elasticitet, samt förbättrar hudens textur och återfuktning. Att även inta kollagenpeptider i pulverform tillsammans med vitamin C, biotin och zink gav ännu bättre resultat på den lösa huden.Missa inga exklusiva rabatter, nyheter & kampanjer som alla våra nyhetsbrevsprenumeranter får ta del av varje månad. Om du anmäler dig nu får du dessutom 10% rabatt på ditt första köp! OBS! Gäller ej kampanjer.

När betalar landstinget bukplastik?
Kriterier för kirurgi BMI (Body Mass Index) 27 eller under. Du ska ha varit viktstabil i minst ett år om du genomgått en viktminskningsoperation. För övriga patienter gäller viktstabilitet i minst 6 månader. Bukhudsöverskott på minst 5 cm.
Hyaluronsyra (HA) är en fuktmagnet som kan bära upp till 1 000 gånger sin vikt i vatten. Denna otroliga ingrediens är avgörande för att motverka slapp hud och öka hudens elasticitet.Kosttillskott med kollagen, hyaluronsyra, kisel och vitamin C motverkar slapp och lös hud. Även keratin, biotin (vitamin B7), D-vitamin, folsyra och mineralen zink är bra kosttillskott för att motverka lös och slapp hud vid viktnedgång och viktminskning efter graviditet. Biotin hjälper din kropp att metabolisera de aminosyror som behövs för att bygga keratin. Celler i kroppen som kallas keratinocyter producerar keratin som är ett skyddande lager för huden, vilket gör den smidig och fast och motverkar en lös och slapp hud, precis som elastin eller kollagen. De flesta människor börjar uppleva att huden blir slapp, eller att den blir mer hängig mellan 35 och 40 års ålder. Hudens slapphet som uppstår med åldern beror främst på förlust av kollagen, elastin och hyaluronsyra – en molekyl som hjälper huden att behålla fukt. Att använda naturligt kollagen för återhämtning efter förlossningen är ett enkelt och effektivt sätt att öka ditt kollagen i huden och stödja din hud så att den återfår sin styrka och elasticitet. Under viktökning expanderar huden för att ge plats för ökad tillväxt. Graviditet och kraftig viktuppgång är ett exempel på denna expansion. Hudexpansion under graviditeten sker under några månader. Den expanderade huden dras vanligtvis tillbaka inom några månader efter förlossningen, vid normal viktuppgång. När huden däremot har sträckts ut avsevärt mycket eller förblir så under lång tid, skadas kollagen- och elastinfibrerna. Som ett resultat förlorar de en del av sin förmåga att dra sig tillbaka, vilket resultar i lös hud och slapp hud.

Vad kostar det att ta bort överflödig hud?
Vad kostar bukplastik? – Pris från 60 000 kr Vår plastikkirurg Mattias Elmér berättar om bukplastik och fettsugning.
Vad orsakar lös hud efter en viktnedgång? Huden är det största organet i din kropp. Det innersta lagret av din hud består av proteiner, inklusive kollagen och elastin. Kollagen, som utgör 80 % av din huds struktur, ger fasthet och styrka. Elastin ger elasticitet och hjälper din hud att hålla sig stram.

Kan man bli av med lös hud?
För att åtgärda den här typen av stora hudöverskott kan vi erbjuda en rad olika ingrepp som till exempel bröstoperationer, bröstlyft, bröstreduktion, bukplastik, ryggplastik samt lår- och armplastik.
En av zinks många funktioner i kroppen är att underlätta produktionen av proteiner som kollagenfibrer och elastin. Dessa proteiner håller huden fast, smidig och återfuktad. Genom att öka sin produktion förhindrar zink huden från att utveckla fina linjer, rynkor, slapphet, torrhet och andra tecken på åldrande. Kollagen tillsammans med zink är därför bra om din hud har börjat att åldras och blivit mer lös och slapp.De bästa kosttillskottet för att återfå en fast hud efter en graviditet eller kraftig viktnedgång är ett kollagentillskott som även innehåller andra boostande näringsämen för att motverka att huden förblir slapp och hängig. Dessa näringsämnen är kisel, keratin, hyaluronsyra, vitamin C, vitamin B7 (biotin), D-vitamin, folsyra och mineralen zink. Alla dessa näringsämnen för slapp och hängig hud finns i vårt hudpaket.

Att inta ett kollagentillskott i pulverform är optimalt om man ska gå ner i vikt, dels för att kollagenprotien är mättande i sig, samt att kollagenet motverkar en slapp och lös hud som kan uppstå om man går ner mycket i vikt.
Många kvinnor undrar över kollagen och amning. Det finns inga kända biverkningar av att inta kollagen vid amning. Det är ett bra kosttillskott för att hjälpa den lösa huden, speciellt på magen, att återhämta sig efter en graviditet

Kisel kan hjälpa dig att få mer ungdomlig och fast hud genom att hjälpa kroppen att producera kollagen. Kollagentillskott håller din hud fast och elastisk och minskar uppkomsten av en slapp hud. Förutom att hjälpa den lösa huden som kan uppstå efter en graviditet eller vid viktnedgång, så kan kisel även motverka den slappa och oelastiska huden som uppkommit av för mycket solande.

COLLAGEN – SKIN & HAIR COMPLEX™ är ett marint kollagentillskot som ger dig 200 mg hyaluronsyra per daglig dos tillsammans med kollagen, vitamin C och kisel. Till skillnad från hyaluronsyra i serum och krämer så har vår hyaluronsyra låg molekylvikt som ger mer än bara återfuktning av huden som motverkar slapphet i huden. Detta tillskott tränger djupt in i dermis, förhindrar hudens åldrande och superhydratiserar din hud inifrån.
En av zinks många funktioner i kroppen är att underlätta produktionen av proteiner som kollagenfibrer och elastin. Dessa proteiner håller huden fast, smidig och återfuktad. Genom att bosta kollagenproduktionen och elastinproduktionen i kroppen, förhindrar zink därför huden från att att bli slapp och lös.När man går ner kraftigt i vikt kan man få ett påtagligt hudöverskott då huden inte drar ihop sig efter att ha blivit uttänjd. Det kan yttra sig i form av en hängande mage, hängande bröst, sladdriga armar, lår eller stuss. Man kan också känna sig besvärad av mindre påtagliga estetiska avvikelser som en bullig buk eller hudöverskott på lårens insida.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.
Priset för en operation efter viktminskning beror på en rad faktorer. Bland annat på omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp.Under det första konsultationsbesöket samråder en av våra läkare med dig om vilken behandlingsform som är lämpligast, allt för att skapa ett utseende som stämmer överens med dina förutsättningar och förväntningar. I samband med en konsultation får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Plastikkirurgen rekommenderar vilken behandling hen tycker är mest lämpad för just dig. Här får du också all information du behöver inkluderat kostnad för ditt ingrepp. Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

Jag samtycker till att Akademikliniken behandlar min e-postadress, stad och intresseområde för att skicka ut nyhetsbrev och information om verksamheten, förmåner samt rabatter via e-post.För information om hur Akademikliniken behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter som registrerad – läs mer här. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att meddela Akademikliniken detta genom att skicka ett meddelande till [email protected]. Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader. Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Hur strama upp huden?
En ansiktsmask kan vara ett snabbt sätt att fräscha upp huden inför ett kommande event, eller ge en mer långvarig effekt på huden. Rengör, återfukta, ge lyster, strama upp, exfoliera. Möjligheterna är nästintill oändliga!
Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

För att åtgärda den här typen av stora hudöverskott kan vi erbjuda en rad olika ingrepp som till exempel bröstoperationer, bröstlyft, bröstreduktion, bukplastik, ryggplastik samt lår- och armplastik.

Men innan du tar det steget så kan du komma långt genom att motionera en massa och leva hälsosamt. Om du inte röker, äter massor av frukt och grönt och undviker socker och ohälsosamma fetter är det betydligt lättare för din hud att dra ihop sig när du går ner i vikt, bland annat eftersom du har en bättre blodcirkulation. Så du kan komma långt i jakten på en platt mage med hälsosam mat och rätt träning.
När man har varit gravid, eller om man går ner kraftigt i vikt under en kort period, hinner inte huden dra ihop sig i ett motsvarande tempo. Då blir det lös hud kvar; ett fenomen som speciellt många nyblivna mammor känner till.Den sistnämnda typen av fett kan endast fås bort med hjälp av ett plastikkirurgiskt ingrepp. Så om du kan få tag i huden och lyfta den bort ifrån magens muskler, så har du en situation där endast en kirurg kan hjälpa dig.

Men exakt hur effektiv träningen blir för din mage beror på hur mycket lös hud du har, och om det bara handlar om lös hud. För det är skillnad på magfett som du kan göra dig kvitt genom att äta nyttigt och träna mycket, och på lös hud som inte har kontakt med vävnaden.
För att förbättra webbplatsen samlar vi in besöksstatistik med Siteimprove. Vi sparar ingen personlig information om dig utan endast en sammantagen bild av antal besökare och sidvisningar. Du kan också välja att avstå.I vissa fall opereras även ett bukväggs­bråck/bukväggsförsvagning om det behövs. Ingreppet är inte kosmetiskt utan utförs på grund av besvär med hudöverhänget.

Efter mottagningsbesöket kommer en kirurg att göra en bedömning utifrån mätning och fotografier. Om kirurgen bedömer att du uppfyller ovanstående kriterier blir du kallad till ett läkarbesök. Vid besöket tas beslut om du accepteras för operation eller ej. Om du blir godkänd för operation sätts du upp på väntelistan och en operationskoordinator kommer sedan att kontakta dig via 1177, brev eller telefon när det är din tur för operation.
Om vi har godkänt din remiss så bokar du själv in ett mottagningsbesök (via 1177) så vi kan mäta din längd, din vikt och ditt bukhudsöverskott. Vid mottagningsbesöket kommer du att fotograferas vilket är en del av vår journalföring.Ett hinder för bukplastik kan vara diabetes, ökad risk för blodpropp, tidigare öppen bukkirurgi med tvärsnittsärr eller planerad graviditet. Personer över 60 år opereras bara om det finns medicinska skäl för det. Ett stort hinder för bukplastik är om du har en svår hjärt-kärlsjukdom, ett svårt psykiatriskt tillstånd eller att du är rökare. Hej Linda, det är lite vårt att svara på då det är väldigt individuellt hur snabbt ens hud återhämtar sig efter en graviditet eller vid stor viktnedgång, allt beror nämligen på din hud typ och elasticiteten i din hud, även ålder kan spela in. Det går att förebygga och, till viss del, minska slapp hud. I grunden handlar det om att ta hand om sin kropp för att minska det slitage huden utsätts för.

Slapp och lös hud på kroppen är ett vanligt problem för många människor. Oftast visar sig det sig som lös hud i ansiktet, på halsen, armarna, ryggen, magen och låren.
Nu tror vi att vi kan komma riktigt långt med den här nya metoden. Först fettsuger vi och därefter använder vi Renuvion som kan dra ihop huden i samband med att fettet sugits bort. Renuvion fungerar så att en mycket snabb värmeökning under huden drar ihop den, värmestöten varar bara bråkdelen av en sekund och retar huden till att dra ihop sig.Nu startar vi behandlingar med en metod som heter Renuvion. Ni som läste inlägget förra veckan känner igen detta och vi är så glada över att vara bland de första klinikerna i Sverige som kommer igång med den.

Det är en metod som passar väl för lös hud på mage, rygg, lår, armar och gynekomasti. Även lös hud på hals har visat sig fungera att dra ihop med Renuvion.
Renuvion är en maskin som kan dra ihop huden efter fettsugning så att huden stramas åt. Lös hud har i alla tider var varit ett svårlöst problem och efter en fettsugning där fett sugs ut kan mängden hud som är lös bli större. För att inte få alltför mycket lös hud måste fettsugningar göras med måtta så kroppen har en chans att dra ihop huden efteråt. Hur mycket lös hud som kroppen kan dra ihop varierar med ålder, hudkvalitet och inte minst beroende på var på kroppen den lösa huden finns.Insidan av låren är ett ställe där många har överskottsfett som vi lätt kan suga bort men den begränsande faktorn har varit risken för lös hud. Därför är det alltid med försiktighet som vi fettsugit just insida lår. Ett alternativ för de patienter som har mycket lös hud är lårplastik men det ger ett relativt långt ärr.Sist men inte minst: har man en viss övervikt och börjar gå ner långsamt, så kommer huden att kännas lösare, till och med värre än innan. Många vill tillbaka till övervikten på grund av detta. Det är fullständigt normalt och blir bättre om du fortsätter att göra det du gör. Det blir alltså sämre innan det blir bättre. Fettcellerna töms på fett och huden blir självklart lösare, men huden kommer att komma ikapp – om du är snäll mot din kropp.

Om du är överviktig nu: tveka inte en sekund om du ska tappa vikt eller inte i rädsan av att drabbas av lös hud. Att gå ner i vikt och få ordning på hälsan är viktigare än lös hud. Viktigt att komma ihåg att fettnedgång orsakar inte lös hud utan det gör det bara lite mer tydligare. Det är fettuppgång som orsakar lös hud.
Hängmage och lös hud är något som bekymrar många kvinnor. Anledningen till att kroppen förlorar sin elasticitet kan bero på flera olika faktorer. Oavsett anledningen står många handfallna för hur de ska påverka sin hängande buk, men det finns hopp.

Vad är lös hud? Det är när du ökar i vikt på grund av en viss anledning (som bland annat graviditet) och din hud expanderar åt olika håll för att kunna hålla i extra fettvävnad. Huden sträcker sig ut, blir skadad och förlorar lite (eller mycket) av sin elasticitet. När du tappar fett så ser huden skrynklig ut, som om någon tagit håll på en ballong. Från spänstig välfylld ballong till en skrynklig och oformlig. Det händer inte alla som tappar vikt men vissa får löshud även vid en liten viktnedgång.
Rosacea är en hudåkomma som kan vara besvärlig och påverka självförtroendet. Det är en av våra vanligaste hudsjukdomar. Men oroa dig inte, det finns sätt att hantera och behandla Rosacea för att få lindring och förbättring av din hud, och vi vet hur! Kom ihåg att behandling av rosacea kan vara en process som kräver tålamod och konsistens. Var vänlig mot din hud och ge den den vård den behöver. Med rätt strategi och engagemang kan du hantera rosacea och återfå en lugn och balanserad hud.

Redo för semester? Se då till att packa smart! Det finns inte längre en ursäkt till varför man fyllt halva väskan med sina ”must haves” – ta med dig ett resekit istället. Gör dig redo för semester med ett resekit som tar liten plats i väskan men som gör stor nytta för din hud. Här listar vi ett urval som blir perfekta på resan.
Sommartider brukar innebära en hel del tid på beachen. Därför f
okuserar vi i detta inlägg på bra produkter som håller för bad och lek samtidigt som du får en återfuktad hy som håller UV-strålarna i schack.Dr. Schrammek’s Green Peel är en kliniskt beprövad metod som idag finns i över 60 länder. Behandlingen är baserad på en speciell blandning av örter och naturliga ingredienser som verkar på huden för att stimulera cellförnyelsen och främja kollagenproduktionen. Resultatet? En slätare, jämnare och ungdomligare hud. Detta är en behandling som passar alla oavsett vad du vill jobba på. Behandlingen skräddarsys till dig och din hudtyp. Som du kommer se nedan så kan behandlingen behandla hudtillstånd som förstorade porer, akne, rosacea och mycket mer.

Hur kan man få fastare hud på kroppen?
Vitaminer och mineraler är viktiga för fast hud & din kost bör innehålla:Färsk frukt och grönsaker.Fisk och baljväxter.Mindre av de födoämnen som innehåller mycket transfetter och mättat fett.Omega 3-fettsyror – fisk så som lax, tonfisk, sardiner, makrill och öring innehåller dessa.
Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!Striae eller hudbristningar syns som strimmor eller streck i huden, vanligen på bröst, mage och lår. De uppkommer när huden sträcks ut i en snabbare takt än normalt, vanligen i samband med en graviditet eller puberteten och våra gener har betydande orsak. Strimmorna kan ha en röd eller lila färg till en början för att sedan blekna och bli mer vita. V\u00e5r hud har, som kroppens st\u00f6rsta organ, en l\u00e5ng rad viktiga uppgifter. Att optimera och anpassa f\u00f6ruts\u00e4ttningarna f\u00f6r att bevara att hudens skyddande funktion och motst\u00e5ndskraft genom en intakt hudbarri\u00e4r minskar risken f\u00f6r hud\u00e5kommor. Hos oss p\u00e5 MyBeauty Clinic kan vi alltid anpassa v\u00e5ra behandlingar och produktrekommendationer och arbeta resultatinriktat utifr\u00e5n ditt utg\u00e5ngsl\u00e4ge och \u00f6nskem\u00e5l. Hos kvinnor sjunker niv\u00e5n av hormonet \u00f6strogen i klimakteriet och s\u00e4rskilt efter menopausen. Minskningen av \u00f6strogen p\u00e5verkar hur huden ser ut och hur den k\u00e4nns p\u00e5 grund av minskad f\u00f6rm\u00e5ga att lagra fukt och ger en minskad kollagenproduktion med p\u00e5f\u00f6ljden att huden blir torr, f\u00f6rlorar lyster, elasticitet, volym och fasthet men ocks\u00e5 mer k\u00e4nslig med f\u00f6rs\u00e4mrad l\u00e4kningsf\u00f6rm\u00e5ga.Dr Leah’s Mummy Tummy Makeover is a new skin tightening treatment for the stomach which uses a combination of medical laser plus radiofrequency treatments over a course of 8 sessions to target the appearance of stretchmarks and tighten loose skin. Vi har flera olika sorters hormoner (biokemiska budbärare) med specifika uppgifter som påverkar olika processer i kroppen, exempelvis tillväxt, immunförsvar och fertilitet. De hormoner som har störst inverkan på vår hud och dess åldrande är: östrogen, progesteron, testosteron, sköldkörtelhormoner och kortisol. Det g\u00e5r s\u00e4llan att f\u00e5 bort bristningarna helt men med olika typer av behandlingar kan vi f\u00f6rb\u00e4ttra huden avsev\u00e4rt och ju tidigare efter uppkomst desto b\u00e4ttre resultat.

Kan löst skinn dra ihop sig?
Hur mycket lös hud som kroppen kan dra ihop varierar med ålder, hudkvalitet och inte minst beroende på var på kroppen den lösa huden finns. Insidan av låren är ett ställe där många har överskottsfett som vi lätt kan suga bort men den begränsande faktorn har varit risken för lös hud.
Skador på huden ger en ärrvävnad och när ett sår läker bildas så kallad ärrvävnad i området. Hur ärret ser ut efter läkningsprocessen beror på var på kroppen sårets typ, storlek och djup, hur lång tid det tar att läka – faktorer som påverkas av ålder, genetiska faktorer men också hälsotillstånd och levnadsvanor.

Ett ämne och område vi ofta får frågan om är de förändringar som sker efter en eller flera genomgångna graviditeter och en av de mest efterfrågade behandlingarna kallas för ”Mummy Tummy”. Att kroppen förändras på olika sätt i samband med och efter en graviditet är helt normalt men ibland kan lite boostande av hud eller kropp bidra till att du känner dig mer som dig själv. Vi på MyBeauty Clinic kan vi hjälpa dig med bland annat hudförbättring, huduppstramning, hudförbättring, bristningar och ärr.
Hos kvinnor sjunker nivån av hormonet östrogen i klimakteriet och särskilt efter menopausen. Minskningen av östrogen påverkar hur huden ser ut och hur den känns på grund av minskad förmåga att lagra fukt och ger en minskad kollagenproduktion med påföljden att huden blir torr, förlorar lyster, elasticitet, volym och fasthet men också mer känslig med försämrad läkningsförmåga.Striae eller hudbristningar syns som strimmor eller streck i huden, vanligen p\u00e5 br\u00f6st, mage och l\u00e5r. De uppkommer n\u00e4r huden str\u00e4cks ut i en snabbare takt \u00e4n normalt, vanligen i samband med en graviditet eller puberteten och v\u00e5ra gener har betydande orsak. Strimmorna kan ha en r\u00f6d eller lila f\u00e4rg till en b\u00f6rjan f\u00f6r att sedan blekna och bli mer vita.Det är överdriven svettning på händerna som kan innebära våta eller kalla handflator, att det droppar från handflatan, fingrarna kan ibland bli röda och svullna eller bleka (Raynauds fenomen)Vår hud har, som kroppens största organ, en lång rad viktiga uppgifter. Att optimera och anpassa förutsättningarna för att bevara att hudens skyddande funktion och motståndskraft genom en intakt hudbarriär minskar risken för hudåkommor. Hos oss på MyBeauty Clinic kan vi alltid anpassa våra behandlingar och produktrekommendationer och arbeta resultatinriktat utifrån ditt utgångsläge och önskemål.Exilis kombinerar ultraljud och radiofrekvens vilket g\u00f6r det m\u00f6jligt att b\u00e5de eliminera fettceller \u2013 upp till 10cm \u2013 och samtidigt ge huden en uppstramning. En behandling som passar alla!

Det går sällan att få bort bristningarna helt men med olika typer av behandlingar kan vi förbättra huden avsevärt och ju tidigare efter uppkomst desto bättre resultat.
Skador p\u00e5 huden ger en \u00e4rrv\u00e4vnad och n\u00e4r ett s\u00e5r l\u00e4ker bildas s\u00e5 kallad \u00e4rrv\u00e4vnad i omr\u00e5det. Hur \u00e4rret ser ut efter l\u00e4kningsprocessen beror p\u00e5 var p\u00e5 kroppen s\u00e5rets typ, storlek och djup, hur l\u00e5ng tid det tar att l\u00e4ka \u2013 faktorer som p\u00e5verkas av \u00e5lder, genetiska faktorer men ocks\u00e5 h\u00e4lsotillst\u00e5nd och levnadsvanor.Vissa områden visar sig en slapp och lös hud tydligare på – exempelvis hals, armar, rygg, mage och lår. Det finns olika orsaker men ofta handlar det om graviditet eller att huden, i takt med stigande ålder, får en försämrad förmåga att anpassa sig eftersom elasticiteten blir sämre. Andra faktorer av betydelse är livsstil, sjukdom eller viktförändringar.

Vissa omr\u00e5den visar sig en slapp och l\u00f6s hud tydligare p\u00e5 \u2013 exempelvis hals, armar, rygg, mage och l\u00e5r. Det finns olika orsaker men ofta handlar det om graviditet eller att huden, i takt med stigande \u00e5lder, f\u00e5r en f\u00f6rs\u00e4mrad f\u00f6rm\u00e5ga att anpassa sig eftersom elasticiteten blir s\u00e4mre. Andra faktorer av betydelse \u00e4r livsstil, sjukdom eller viktf\u00f6r\u00e4ndringar.Vi har flera olika sorters hormoner (biokemiska budb\u00e4rare) med specifika uppgifter som p\u00e5verkar olika processer i kroppen, exempelvis tillv\u00e4xt, immunf\u00f6rsvar och fertilitet. De hormoner som har st\u00f6rst inverkan p\u00e5 v\u00e5r hud och dess \u00e5ldrande \u00e4r: \u00f6strogen, progesteron, testosteron, sk\u00f6ldk\u00f6rtelhormoner och kortisol.Absolut, det \u00e4r m\u00e5nga som \u00f6nskar f\u00e5 en huduppstramning i omr\u00e5den som kn\u00e4n, mage, armb\u00e5gar, br\u00f6st eller rumpa. H\u00e4r kan man arbeta med behandlingar som injiceras i syfte att f\u00f6rb\u00e4ttra kollagen (stadga) elastin (stretchighet) och hudens fuktbalans s\u00e5som Profhilo Body, Radiesse eller PDO-tr\u00e5dar. M\u00e5nga g\u00e5nger \u00e4r en kombination mellan olika behandlingar b\u00e5de utifr\u00e5n och i huden det allra b\u00e4sta f\u00f6r att f\u00f6rl\u00e4nga resultatet. Exilis kombinerar ultraljud och radiofrekvens vilket gör det möjligt att både eliminera fettceller – upp till 10cm – och samtidigt ge huden en uppstramning. En behandling som passar alla! Det \u00e4r \u00f6verdriven svettning p\u00e5 h\u00e4nderna som kan inneb\u00e4ra v\u00e5ta eller kalla handflator, att det droppar fr\u00e5n handflatan, fingrarna kan ibland bli r\u00f6da och svullna eller bleka (Raynauds fenomen)

Absolut, det är många som önskar få en huduppstramning i områden som knän, mage, armbågar, bröst eller rumpa. Här kan man arbeta med behandlingar som injiceras i syfte att förbättra kollagen (stadga) elastin (stretchighet) och hudens fuktbalans såsom Profhilo Body, Radiesse eller PDO-trådar. Många gånger är en kombination mellan olika behandlingar både utifrån och i huden det allra bästa för att förlänga resultatet.
Vid hormonförändringar är det viktigt att ha en daglig, hållbar och grundläggande, hudvårdsrutin optimerad och anpassad efter just din hy för att bevara och främja god hudhälsa på kort och lång sikt. Produkterna vi använder hos MyBeauty Clinic, i samband med klinikbehandlingar och för daglig hemmavård, har kliniska och dermatologiska tester bakom sig och det är med stolthet vi kan erbjuda effektiva behandlingar som kan användas även under en graviditet.Denna behandling fokuserar på att strama upp lös hud genom en speciell kombination av värme och kyla. Behandlingen boostar kollagenproduktionen vilket resulterar i en stramare och mer elastisk hud. ”Huduppstramning mage” är passande för dig som inte har så stora fettdepåer du vill jobba bort, utan istället hjälpa huden att tighta till sig.

Vid kurer (flera behandlingar) kan vi kombinera fettfrysning med huduppstramning om önskvärt för att möta dina behov. Vissa behöver mest huduppstramning med lite fettfrysning, andra får best resultat av motsatsen. Din terapeut kan skräddarsy dina behandlingarna efter dina behov och önskemål.

Kan man göra något åt slapp hud?
Gå på behandlingar Givetvis finns det också massor bra behandlingar som du kan gå på för att träna upp din hud. Två grymma behandlingar för att öka din elasticitet är ansiktsbehandlingen NBE och Dermapen4. Ansiktsbehandling NBE passar dig som vill ha hudföryngring på slapp hud och rynkor.
Behandlingen tar 30-60 minuter beroende på hur omfattande området du vill behandla är. Vi rekommenderar att minst 4-8 behandlingar görs för att få ett bra och långvarig resultat.Ärren som blir permanenta men successivt bleknar kan hos vissa bli breda, speciellt om det uppkommer fördröjd sårläkning t.ex. till följd av rökning. Ärren kan i dessa fall behöva korrigeras med en ärrplastik. Om du inte rakat h\u00e5ret eller beh\u00f6ver hj\u00e4lp med rakning inf\u00f6r behandling, tillkommer en extra kostnad beroende p\u00e5 omr\u00e5dets storlek. \u00dcber PRO peeling g\u00f6rs i samband med Dermapen direkt n\u00e4r man g\u00e5tt \u00f6ver huden med pennan. Peelingen bidrar till f\u00f6rb\u00e4ttrad hudstruktur, minskar fina linjer, ljusar upp hyperpigmenteringar, f\u00f6rb\u00e4ttrar hormonellt obalanserad hud och akne. För att minimera risken för breda ärr rekommenderar vi tejpning av ärret under 3-6 månader. Tejpen byts var 7-10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork. Ärret som blir permanent men successivt bleknar kan hos vissa bli breda speciellt om det uppkommer fördröjd sårläkning t.ex. till följd av rökning. Ärret kan i dessa fall behöva korrigeras med en ärrplastik.Ärret efter en bukplastik går från höftbenet ner mot ljumsken och strax ovan könsbehåringen (pubisbenet) till motsatta sidans ljumske och höftben. Ärrets längd styrs av personens förutsättningar. Det blir också ett ärr runt naveln när den flyttas (detta görs inte vid så kallad ”liten bukplastik” – läs mer om detta nedan).

Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag i form av till exempel stramningar kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.
Under de första veckorna är det viktigt att undvika ansträngning så att puls och blodtryck inte ökar. Lättare motion kan påbörjas 2 veckor efter ingreppet, men sportaktiviteter och hårdare träning efter bukplastik bör du vänta med till 8 veckor efter operation, enligt ordination av din läkare.Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag exempelvis i form av stramningar kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.

Bukplastik, ibland också kallat tummy tuck, är ett ingrepp som innebär att man avlägsnar oönskad överskottshud mellan naveln och nedre delen av buken efter exempelvis en graviditet eller viktnedgång. I samband med en bukoperation/bukplastikoperation kan även magmuskler sys ihop, om de delat på sig.
Extra tightning av hud och\/eller justering av \u00e4rr efter br\u00f6stf\u00f6rstoring med lyft\/br\u00f6stlyft\/br\u00f6streduktion (tidigare br\u00f6stoperation p\u00e5 Nordiska Kliniken)Alla kirurgiska ingrepp medför en risk, som exempelvis påverkan av narkos, en infektion, blödning och svårläkta sår, men för alla ingrepp finns det även individuella komplikationer, som för en liten bukplastik är:Känselförändringar till följd av att nervtrådar skärs av till huden gör att området framförallt kring ärret kan kännas bedövat. Känseln brukar komma tillbaka efter 6-12 månader men ibland blir känselbortfallet permanent. Men detta upplevs oftast inte som något större besvär.Det är viktigt att undvika att anstränga sig så att puls och blodtryck ökar de första veckorna. Mildare motion kan påbörjas 2 veckor efter ingreppet, men vänta med sportslig aktivitet till 8 veckor efter operation, enligt ordination av din läkare.

Det förekommer att en bukplastikoperation kombineras med en bröstförstoring och/eller ett bröstlyft. En bröstförstoring syftar inte enbart till att förstora brösten utan även för att omforma brösten.
Det är bra om du har med dig dina vanliga underkläder eftersom ambitionen är att ärret ska kunna döljas bakom underkläderna. Med hjälp av dessa kan ärrets placering planeras.

Bandage och gördel efter bukplastik behåller du på under läkningstiden på ca två veckor och du får tydliga instruktioner innan du går hem. Gördel ska användas under hela dygnet i ca 6–8 veckor.
När det gäller träning kan du beräknas kunna träna fullt ut efter 1-2 månader. Det är viktigt att du undviker att anstränga dig d.v.s. att din puls och ditt blodtryck ökar de två första veckorna. Detta är för att undvika någon form av blödning efter operationen.Utf\u00f6rs av l\u00e4kare (pris per leverfl\u00e4ck\/behandlingstillf\u00e4lle, prisf\u00f6r\u00e4ndringar kan f\u00f6rekomma vid st\u00f6rre fl\u00e4ckar)

Blodpropp är en allvarlig men ovanlig komplikation. Den förebyggs genom medicinering och genom att komma igång och röra på sig så snart som möjligt efter operationen.
Via Nordiska Kliniken kan du få hjälp med bukplastik i Stockholm. Boka konsultation hos en av våra specialister för att hitta den behandling som passar dig bäst. Vi har erfarenhet av liten bukplastik såväl som stor bukplastik.

Similar Posts