Många som har valt kremering lägger inte så stora summor på kistan, utan väljer en enkel modell. Och om man inte tycker att kistan är vacker i sig, kan man vanligtvis låna ett vackert bårtäcke av kyrkan eller begravningsbyrån. Normalt får man dock inte placera blomsterdekorationer på kistan om man har ett lånat bårtäcke.En kista kan vara mer eller mindre bearbetad. Den enklaste så kallade direktkremationskistan är helt obearbetad, medan en elegant kista kan ha många urfräsningar, lister och andra dekorationer.Det är viktigt att man tänker på kistans mått innan man beställer den, och jämför med hur lång den avlidne är och hur kraftigt byggd han eller hon är. Även om kistan är tillräckligt lång kan den vara för smal.Det är mycket att tänka på vid en begravning. Vid valet av kista såväl som begravningen i sin helhet. Vi på Fenix kan hjälpa dig med alla praktiska detaljer och den ibland krångliga juridiken runt ett dödsfall.Massiv furu från tall är ett av de vanligaste materialen i kistor. Spånskiva och träfiberskiva är också vanligt. Dessutom kan man köpa kistor i björk eller ett finare träslag som ek eller körsbärsträ.
Ett fotografi på den avlidne i en vacker ram är vanligt. Välj ett foto som ni tycker representerar personen, kanske där han eller hon sysslar med sin hobby, eller helt enkelt ett kort som speglar glädje.
En normal kista kostar vanligtvis mellan 6 000 och 10 000 kronor. Men det finns billigare enkla kistor, och en enkel direktkremationskista hamnar på ca 2 500 kronor. Uppåt i prisnivå finns i stort sett ingen gräns. Några av de saker som har betydelse för priset är vilket träslag man väljer, och vilken utsmyckning den har i form av t. ex. urfräsningar etc. Ska den avlidne kremeras kan man vänta med att lägga med dessa minnessaker tills gravsättningen sker. Då kan man lägga dem bredvid eller i urnan i graven. Förr i tiden fanns inga färdigtillverkade kistor att köpa. Familjen tillverkade den själv eller tog hjälp av byns snickare. Men många känner inte till att man fortfarande får bygga kistan själv. Det man måste tänka på om man vill göra den själv är att det finns en del regler att förhålla sig till.
Vad kostar det att tända ett ljus på Fonus minnessida?
Anhöriga och närstående kan på minnessidan dela med sig av bilder och filmklipp, tända ljus och skriva hälsningar. På minnessidan finns också dödsannonsen och här går det att lägga in information om begravningen. Minnessidan är gratis vid beställning av dödsannons.
En standardmodell av en kista är i regel ca 2 meter lång och 50 – 60 cm bred. Oftast medföljer bäddutrustning som består av madrass, kudde, täcke och lakan i ett bomullstyg. Dessutom är kistan ofta klädd invändigt i lock och botten.
Att lägga ner något i kistan som får följa med den avlidne på den sista resan är ett fint sätt att ta ett sista avsked. Det kan vara egentligen vad som helst. Kanske något föremål som betytt extra mycket i livet, ett fotografi, en teckning eller ett brev som en hälsning eller ett annat favoritföremål. Så länge det inte är brandfarligt eller explosivt går det mesta bra.
Speciella regler gäller om kistan med den avlidne skall transporteras till ett annat land för att begravas. Då krävs två kistor: Först en innerkista i zink, fuktsäkrad och med ett absorberande material inuti, för att förhindra att eventuell smitta sprids mellan länderna. Zinkkistan läggs sedan i en ytterkista av trä.
Det är många som blir lite förvånade när de upptäcker den rika mångfald av färger som finns på våra kistor idag. Men faktum är att man kan få en kista i nästan vilken färg som helst. Allt från helt obehandlat trä till svart och vitt, grått, brunt blått, rött etc. De kan vara målade med exempelvis lasyr eller solid färg. En kista kan också vara folierad. Det vanligaste är att valet faller på en vitmålad kista.Det finns inget som är rätt och fel här, och det finns inget som är fult i att tänka på ekonomin. Och i synnerhet gäller detta om den avlidne skall kremeras – då är det fullt tillräckligt att köpa en enkel kista i massivt obehandlat trä. Det finns enastående vackra bårtäcken att låna, som man lägger på kistan under ceremonin. Och när ingen ser själva kistan finns ju heller ingen anledning till överdåd.
Material: Materialet i kistan skall vara miljövänligt. Det måste också ha en viss stabilitet för att klara trycket vid en jordbegravning och klara en värdig hantering. Några material som är lämpliga är trä, board, plywood, spånplatta och liknande. Tjockleken bör ligga mellan 10 och 15 mm.
Den svenska begravningslagen reglerar all verksamhet som har med begravningar att göra i landet. Här fastslås till exempel att man alltid måste använda kista vid begravningar, avsett om det är en jordbegravning eller om den avlidne ska kremeras. Vid jordbegravning är det en självklarhet och vid kremering finns det arbetsmiljörättsliga orsaker bakom dessa regler. De som arbetar på krematoriet måste kunna hantera kroppen efter den avlidne på ett värdigt sätt.
Hur ser det ut i en kista?
Färg och material på kistan De kan vara målade med exempelvis lasyr eller solid färg. En kista kan också vara folierad. Det vanligaste är att valet faller på en vitmålad kista. Massiv furu från tall är ett av de vanligaste materialen i kistor.
Tveka inte att ta kontakt med någon av våra rådgivare om det är något du undrar över. Du kan ringa oss mellan 08.00 och 20.00 alla sju dagar i veckan. Vårt telefonnummer är 020-82 82 82.Det första man tänker på när man ska välja dekoration är olika typer av blomsterarrangemang. Och här kan man välja blommor helt efter sin egen önskan – det finns inga måsten. Men det kan vara en god idé att skapa ett tema, där alla olika blommor passar bra tillsammans.Det är inte en enkel uppgift att välja kista till begravningen. Det finns en stor mängd modeller och färger att välja på, och det går att beställa i princip vilken design som helst. Priserna varier kraftigt och en kista kan kosta allt från ett par tusenlappar och upp till 100 000 kronor – ibland ännu mer. Den som vill kan också tillverka sin egen kista.Men vi kan också bistå med goda råd, och komma med förslag på detaljer som kistdekorationer, blomsterarrangemang och andra små detaljer som man kanske inte alltid tänker på.
Levande ljus skapar en lugn stämning. Ställ mindre ljus på bord vid kistan och på andra platser. Du kan också använda lite större golvljusstakar med större ljus.
Storlek: En kista får vara maximalt 210 cm lång, 70 cm bred och 60 cm hög, inklusive fötter. Den skall vara försedd med 5 cm höga fötter och vara helt plan på undersidan. Detta för att passa på införingsvagnen på krematorieugnen.
Själva kistdekorationen väljs av dödsbodelägarna. De närmaste beställer kransar eller stående dekorationer, där man kan skriva sin sista hälsning på ett band.Inredning: Inredningen i kistan består i regel av madrass, lakan och eventuellt också en kudde. Dessa ska vara av tyg. Madrassen kan man fylla med t.ex. träull. Man kan också klä kistans botten och lock med tyg.
Vad kostar det att tända ett ljus på Fonus?
Varje år hjälper Fonus kostnadsfritt tusentals människor att tända ljus på deras anhörigas gravplatser och minneslundar.
Priset på kistan får vara det du bestämmer att det får vara. Vi på Fenix kommer aldrig att försöka påverka dig till ett val som känns obekvämt för dig. Många anhöriga köper en kista som är mycket dyrare än de egentligen tänkt sig, av rädsla för att verka snåla.
Kan man söka på dödsannonser?
De flesta dödsannonser finns idag även på nätet. Där kan annonsen läsas av alla, oavsett var i världen de befinner sig. Anlitar du en auktoriserad begravningsbyrå och väljer att annonsera i lokaltidningen kan du automatiskt få annonsen införd på familjesidan.se.
Det går också bra att lägga något personligt föremål på eller bredvid kistan. Trubaduren kanske får ha sin gitarr i sitt ställ intill sig, till författaren kanske en skrivmaskin passar bra, eller ett staffli med en tavla målad av den avlidne konstnären. Det finns många sätt att hedra den avlidnes liv, och nästan inget är tabu.Vi är en begravningsbyrå i Värnamo, Gnosjö, Gislaved & Vaggeryd med omnejd som hjälper Er med personlig och värdig hyllning till det liv som var. Med engagemang, präglat av omtanke och valfrihet hjälper vi er med allt som rör en värdig och stilfull begravning.
Vad betyder Tänd ett ljus på Fonus?
Tänd ett ljus och skriv en hälsning Den som vill kan på minnessidan dela med sig av en hälsning eller tända ett ljus. Minnessidan är en fin plats för vänner och anhöriga att berätta om sina minnen av den avlidna.
Vi erbjuder att direktsända begravningen live så andra kan sitta hemma och följa med på begravningen. Kostnaden redovisas i dokumentationen. Man kommer åt sändningen i den avlidnes minnesrum på vår hemsida under rubriken dödsannonser. Man letar då fram den annons/begravning som är aktuell och klickar på den så kommer man att kunna följa begravning live.
QR-brickan kan beställas med eller utan bild. klistras fast på gravstenen med ett speciallim som inte skadar stenen och den går också lätt att få bort. Den är dessutom liten och diskret och stör inte gravstenens övriga dekorationer. .
Vem har dött nyligen?
Kändisarna som gått bort 20217 januari – Marion Ramsey, 73. … 10 januari – Thorleif Torstensson, 71. … 12 januari – Mona Malm, 85. … 13 januari – Tord Peterson, 94. … 23 januari – Larry King, 87. … 26 januari – Lars Norén, 76. … 5 februari – Christoper Plummer, 91. … 17 februari – U-Roy, 78.
Det finns flera sätt att skapa minnessidor idag. Om du har beställt en dödsannons via begravningsbyrån så skapas det oftast en minnessida automatiskt där annonsen finns men också funktioner för att dela minnen och tända ljus. Till den sidan kan du t ex länka din QR-kod.Med hjälp av en QR-kod och en smartphone kan man nu direkt vid graven besöka den avlidnes digitala minnessida på nätet. Produkten som kallas QR-bricka finns nu tillgänglig för beställning här. Via en app scannar man av streckkoden med telefonen och kommer då direkt till en webbsida, en film, en minnessida eller ett fotokollage.
Hur länge finns minnessidor kvar?
Hur länge finns annonsen kvar på familjesidan.se? En dödsannons på familjesidan.se ligger kvar i minst 10 år. Funktionerna för att tända ljus och skriva en hälsning försvinner efter 18 månader, om man inte loggar in och uppdaterar det egna minnesrummet.
Hos oss kan du hämta sten- broschyrer utan kostnad för att i lugn och ro se vad just du vill ha. Vi har kontakt med mycket kunniga stenhuggare som gör ett fint arbete. Du får också en offert med dig så att du vet vad stenen kommer att kosta.I vårt sortiment av gravstenar finns modeller för alla smaker och ekonomiska förhållanden. Vi gör en ritning åt er på precis den stenen som ni önskar ska pryda gravplatsen som ett minne av den döde. Detta är en viktig del i sorgen och behöver inte gå för fort. En gravsten ska man trivas med i många generationer. Därför är det viktigt att den blir så som man önskat.Varmt välkommen till Lundells i Värnamo. Vi är en auktoriserad begravningsbyrå med lång erfarenhet av att ordna värdiga och vackra begravningar, alltid med dina önskemål i fokus. Hos oss får du en trygg och personlig rådgivning genom alla delar av begravningsprocessen.En minnesstund hålls som regel efter begravningen där det finns tid för samvaro, samtal och minnen som ett fint avslut. Ofta serveras något att äta och dricka och en kopp kaffe. Vi kan med vår erfarenhet vara med och hjälpa till att ordna minnesstunder om ni vill det. Alltifrån upplägg av själva innehållet till det som man vill bjuda på till de gäster som kommer. Om ni vill ställer vi gärna upp och är värdar på minnesstunden.
Vi tycker det är viktigt att samarbeta med lokala företag här i trakten kring Värnamo som vi vet håller hög klass. Här är några av de företag vi gärna vi tipsa om och ofta samarbetar med.
Oavsett hur vi träffas får du en personlig begravningsrådgivare som är med och hjälper dig hela vägen från första samtalet och framåt. På så sätt kan du känna dig helt trygg med att inget glöms bort eller missas.Läs gärna mer om alla de delar som ingår i en vacker och minnesvärd begravning här på vår hemsida. Här får du en bra överblick över vad man kan och bör tänka på.
För att göra det så enkelt och flexibelt som möjligt för dig så kan du välja om du vill kontakta oss på telefon, E-post, ett besök på vårt kontor eller att vi besöker dig hemma hos dig.Behöver du eller någon av dina gäster övernatta på hotell vill vi tipsa om vårt alldeles egna Hotell Apladalen i centrala Värnamo. Våren 2021 tog vi över Hotell Apladalen som ligger i en historisk Värnamobyggnad från 1924. Nyrenoverat och fräscht, i en fastighet som verkligen andas hemkänsla, erbjuder vi ett modernt boende och hoppas att du ska trivas hos oss. Tel: 0370-100 17* E-post: [email protected] Från och med nästa år byter vi namn på vår byrå. Det för att bättre beskriva att vi erbjuder en rad tjänster som passar vid olika tidpunkter i livet. Vi fortsätter naturligtvis att vara begravningsbyrå med fullt fokus på Värnamo. Samtidigt efterfrågas vår familjejuridiska avdelning av allt fler. Äktenskapsförord, samboavtal och gåvobrev är bara några exempel familjejuridikens många områden där våra klienter vill ha vår hjälp. Så vare sig du söker en begravningsbyrå i Värnamo eller juridisk experthjälp på hemmaplan är du alltid lika välkommen till Lundells – för hela livet. Du kan trycka på dödsannonsen så kommer du vidare till minnesrummet där du ser alla annonser som hör till respektive namn. I minnesrummet kan du tända ett ljus eller skriva en hälsning/vers för den avlidne.Här nedan ser du alla dödsannonser. Du kan också söka efter äldre annonser i sökrutan. Har familjen haft en tackannons trycker man på den för att kunna se även dödsannonsen.
En borgerlig begravning sker i en lokal som kommunen bestämt. Kan var i ett församlingshem el. dylikt. Officiant är vanligtvis någon på begravningsbyrån men det finns också någon som är utsedd i din kommun. Upplägget är väldigt fritt utifrån dina egna önskemål.
Är man med i svenska kyrkan sker begravningen offtast i den lokala kyrkan eller kapell. Man har då rätt till att vara i den lokala som församlingen hänvisar till, präst, kantor och vaktmästare. Tillsammans med prästen planerar man begravningen och följer den ordning som finns i svenska kyrkan.Vi finns till för att hjälpa er att utforma begravningen efter era egna och den avlidnes önskemål så att det blir en så fin stund som möjligt och ett vackert minne för er och era nära och kära. En begravning kan tex. ske i Svenska kyrkans ordning, Frikyrklig ordning eller Borgerlig.Begravningen sker i den församling/kyrka man tillhör. Tillsammans med pastorn planerar man då begravningen. Alla i Sverige har rätt till en gravplats. Den har man betalat på sin skatt och det kan man se på sin skattsedel (Gravavgift).Begravningar.se Livsarkivet.se Familjesidan.se Auktorisation Juridik Broschyrer och skrifter Ordlista Konsumenttelefon. 020-210 210 E-post: [email protected] Här hittar du alla våra dödsannonser som vi på Jansons Begravningsbyråer har förmedlat i våra uppdrag under de senaste åren. På Minnesrummet kan familj och vänner mötas och skapa långvariga relationer. Dödsannonserna publiceras främst i tidningarna Arvika Nyheter, Nya Wermlands-Tidningen, Fryksdalsbygden och Värmlands Folkblad. I dödsannonserna finns även praktisk information om begravningen som vart och när den är, det går att ge en minnesgåva, tända ljus till minne av den avlidne, göra anmälan till minnesstunden, beställa blommor, och dela minnen med släkt och vänner. En läkare tillkallas alltid för att fastställa dödsfallet, oavsett var det sker. Läkaren skriver ett dödsbevis och ser till att den avlidna får ett identitetsband.Efter begravningsceremonin träffas gästerna för att minnas, äta och dricka något tillsammans. Den avlidna kan vara närvarande genom bilder, minnessaker och i minnestal. Däremot brukar inte urna eller kista finnas med på minnesstunden.
Finns begravningsbyrå Tänd ett ljus?
Här kan du se de senaste dödsannonserna som publicerats vid de begravningar som vi har arrangerat. Klicka på den avlidnes annons för att komma in på minnesrummet. Där kan ni tända ett ljus, beställa blommor eller ge en minnesgåva. I de fall begravningen sänds live så finns ”Live begravning” i menyn till vänster.
Det är många praktiska saker som ska göras i samband med att någon dör. Vi har därför samlat en lista på vad som är bra att komma ihåg så att ni inte glömmer bort några viktiga saker. Ni kan se vår checklista här.Kremering innebär att kistan med den avlidna förbränns. Askan hälls i en urna som sedan gravsätts. Det kan vara i en jordgrav, gravkammare, kolumbarium, minneslund, askgravplats eller askgravlund.
För många anhöriga är det viktigt att få se den avlidna i sin kista för att ta ett personligt avsked. Då finns också möjlighet att lägga med någon minnessak i kistan. Visningen kan ske när som helst efter dödsfallet, men vanligast är efter svepningen.
Många begravningsceremonier följer en religiös ordning, till exempel en begravning i Svenska kyrkan. Men den kan också vara helt fri till sin form, en så kallad borgerlig begravning. Vid de flesta begravningsceremonier ligger den avlidna i en stängd kista. Ibland önskar de anhöriga en öppen kista, men då informeras alltid gästerna i förväg. Om den avlidna redan är kremerad sker ceremonin med urna istället för kista. I vissa fall genomförs ceremonin utan den avlidna. Det kan vara om någon dödförklarats utan att kroppen återfunnits.
Den avlidna transporteras till ett bårhus för förvaring tills det är dags för svepning. Svepning innebär att den avlidna bäddas ner i sin kista i de kläder de anhöriga bestämt.De anhöriga kontaktar önskad begravningsbyrå som de vill ska planera och genomföra begravningen. Om den avlidna fyllt i Vita Arkivet kan det vara till hjälp i planeringen.
Inför besök från anhöriga görs den avlidna i ordning i sin säng i hemmet, på vårdhemmet eller på annan plats där dödsfallet skett. Det är oftast vårdpersonalen som gör detta. Eventuella kanyler och katetrar tas bort, ögon och mun sluts, och händerna läggs till rätta. Om det behövs kan den avlidna också tvättas, rakas och kammas.
Det är en omtumlande tid när någon dör. Förutom sorgen står ni som anhöriga inför en rad frågor och praktiska saker att ta tag i. Här går vi igenom vad som händer steg för steg.
Det är viktigt för oss att ni får möjlighet att träffa oss på det sätt som passar er bäst. Därför erbjuder vi kundmöten på våra begravningsbyråer, videomöten, telefonmöten eller hembesök. Ibland kan det vara svårt att få till en tid där alla anhöriga kan närvara. Då kan vi erbjuda kundmöten på begravningsbyrån för de som kan och övriga får närvara via video.
Om de anhöriga önskar kan den avlidna läggas i kistan på dödsfallsplatsen och föras direkt till bisättningslokalen. Om tiden blir lång mellan dödsfall och begravningsceremoni kan det bli aktuellt med balsamering av hygieniska skäl. Det innebär att blodet ersätts/späds ut med konserverande ämnen, till exempel formalinlösningar.
Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå som har lång erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar. Då vi är rikstäckande behöver inte planeringen av begravningen ske på den ort begravningen sedan ska genomföras. Vi arbetar som ett gemensamt team från norr till söder och våra medarbetare hjälps åt för att planera och genomföra ceremonin.De anhöriga har alltid rätt att få en skriftlig redogörelse av dödsorsaken. Den fastställs av en läkare som också skriver ett dödsorsaksintyg. Läkaren avgör om det behövs en obduktion för att kunna fastställa dödsorsaken, och om polisen ska kontaktas. Det kan hända om dödsfallet inte beror på sjukdom eller om den avlidnas identitet är okänd. Polismyndigheten avgör om det behövs en rättsmedicinsk undersökning.
Vanligtvis publiceras dödsannonser av anhöriga eller nära vänner och företag till den avlidne för att hedra minnet och uttrycka känslor, sorg och förlust.
En dödsannons är en notis som publiceras i en tidning eller på en webbplats för att informera allmänheten om en persons död och ge information om tid och plats för begravning eller bjuda in till en minnesstund.Bland funktionerna finns att beställa en blomma till begravningen, att skicka en kondoleansblomma till anhöriga, anmäla sig till begravningens minnesstund, skänka en minnesgåva och tända ett digitalt ljus. Ett minnesrum är en digital plats där du var som helst i världen kan minnas och hedra en avliden. Under senare år har minnesrummen utrustats med flera interaktiva funktioner som förenklar för gäster inför begravningen och anhöriga i efterhand att dela minnen. Ett Minnesrum skapas i regel automatiskt då beställaren av begravningen tillsammans med begravningsbyrån gör dödsannonsen. Beställaren får också en inloggning till det specifika minnesrummet där de anhöriga kan lägga upp bilder och administrera olika funktioner.En av fördelarna är att ett minnesrum enkelt kan delas i sociala medier och på så sätt uppmuntra till att tända ljus samt att meddela om dödsfallet till de som t.e x. inte läser morgontidningen där dödsannonsen publiceras.
Varje år hjälper Fonus kostnadsfritt tusentals människor att tända ljus på deras anhörigas gravplatser och minneslundar. Förra året var efterfrågan stor och man tände rekordmånga ljus på kyrkogårdar över hela landet. Totalt tändes 19 765 ljus på 957 kyrkogårdar, från norr till söder. I år är det möjligt på ännu fler kyrkogårdar – 979 stycken.Att tända ljus för nära och kära som gått bort är en viktig tradition för många under allhelgonahelgen – och ett sätt att minnas. För fjärde året i rad hjälper Fonus människor att tända ljus över hela Sverige, åt de som inte har möjlighet att göra det själva.
Du kan också välja att enbart annonsera på familjesidan.se. Det kan vara en effektivare lösning om vänner och familj är spridda över landet eller världen. Annonserna på familjesidan kan även delas i sociala medier vilket gör spridningen mycket verkningsfull bland personer som kände den avlidne.
Det är aldrig långt till en auktoriserad begravningsbyrå. Skriv in din stad/ort. Om du söker kontakt för att ordna begravning, sök på den ort där den avlidne bor så ger vi dig förslag.Jag är född och uppvuxen i Delsbo som ligger Hälsingland och bor nu i Gnosjö sedan 1999. Jag har många års erfarenhet av att arbeta inom begravningsbranschen. Jag är utbildad undersköterska och har jobbat inom åldringsvård och Hospiceverksamhet (vård i livets slutskede). Det är en erfarenhet som jag har stor nytta av i verksamheten. Mina huvuduppgifter är ekonomi och fakturering, stenförsäljningen, försäkringshantering och bouppteckningsassistent. Jag startade min verksamhet 2005 och är ägare av företaget.
Efter drygt 10 år i Värnamo tog jag familjen med mig och flyttade ut på landet. Hem till Hagshult, utanför Skillingaryd, där jag är uppväxt. Tidigare har jag arbetat mycket inom förskola och skola, samt även en hel del med försäljning. Sång och musik en stor del av mitt liv & det utövar jag i flera olika sammanhang! På begravningsbyrån är mina uppgifter begravningsrådgivare, sång och musik. Jag hjälper gärna till med begravningar i Skillingaryd och Vaggeryd.
Sedan september 2017 är jag medarbetare hos Begravningstjänst. Med rötter i östra Smålands lantbruksmylla har jag bott i Värnamo sedan 2002. Genom mina 25 år som pastor och lärare har mötet med människor varit mitt fokus. Mötet, i stort och smått, vill jag fortsatt ska vara mitt fokus i denna tjänst hos Begravningstjänst. Mina uppgifter är bouppteckningsförrättare och begravningsrådgivare.Som son till Åsa och Stefan har jag vuxit upp i sociala sammanhang där omtanke, omsorg och respekt varit extra viktigt. Trots min unga ålder har jag, både genom mor och egna erfarenheter, fått insyn i arbetet kring samordning av begravning och att ge trygghet och stöd i sorgearbete. Jag har flera års erfarenhet av att spela och sjunga på bröllop/begravningar och jag kan erbjuda personliga tolkningar av dina önskemål i arrangemang med gitarr. På begravningsbyrån arbetar jag som bouppteckningsman och boutredare. Jag har genomgått Sveriges begravningsbyråers förbunds utbildning inom dessa områden. Jag är anställd på företaget sedan oktober 2012.
Hur fungerar minnesrummet?
Ett minnesrum är en digital plats där du var som helst i världen kan minnas och hedra en avliden. Under senare år har minnesrummen utrustats med flera interaktiva funktioner som förenklar för gäster inför begravningen och anhöriga i efterhand att dela minnen.
Jag är född och uppvuxen i Reftele. Har sedan 2005 arbetat inom kyrkan, där jag jobbat med människor i alla åldrar. En arbetsplats i kyrkan har för mig inneburit att jag fått äran att möta människor på många olika platser och stadier i livet. På begravningsbyrån är mina uppgifter att vara transportör och begravningsrådgivare.Jag är född och uppvuxen i Falun som ligger i natursköna Dalarna. Har bott på ett flertal ställen i Sverige men sedan 1999 är jag bosatt i Gnosjö. Jag har genom mitt tidigare arbete många års erfarenhet av att möta människor i olika skeden av livet, bland annat sorg och begravning. Jag arbetar i företaget sedan 2008. Mina uppgifter inom företaget är huvudansvarig för begravningssidan i företaget, begravningsrådgivare, hemsideansvarig och transportör.
Jag kommer ursprungligen från Vaggeryd men hamnade i skogen utanför Tånnö efter några år av studier och arbete på andra orter. Jag har diakonutbildning vilket är en bra grund i begravningsyrket som mycket handlar om att möta människor i svåra situationer i livet. Har också gått en specialutbildning barnbegravningar. Jag är kontorsansvarig i Värnamo och ansvarar för programkorten.
Jag är ytterligare en av sönerna till Åsa och Stefan Lundell. Började i företaget i januari 2017. Är utbildad som snickare och på fritiden gillar jag att sporta som tex. löpning och cyckling. Mina uppgifter som förvaltningsassistent är avyttring och förvaltning av dödsbon.
Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälpa vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen du tycker är mest intressanta och användbara.
Denna webbplats lagrar data som cookies för att möjliggöra viktig webbplatsfunktionalitet, samt marknadsföring, personalisering och analys. Du kan ändra dina inställningar när som helst eller acceptera standardinställningarna.Om du inaktiverar denna cookie kommer vi inte att kunna spara dina inställningar. Detta innebär att varje gång du besöker den här webbplatsen måste du aktivera eller inaktivera cookies igen.
Grattis till er båda, all lycka i framtiden eller jag önskar er glädje och lycka på er bröllopsdag. Skriv från hjärtat – bröllopsparet kommer att uppskatta dina ord.Vi minns dig med värme, i ljust minne bevarad eller du finns alltid i vårt minne. Skriv en personlig hälsning till din kondoleansbukett. Det kan vara en egen…
Färg: Mjukt vitt ljus, just på väg mot det kalla, är perfekt för makeup. Eftersom naturligt dagsljus är den bästa typen av ljus är en lampa som matchar den här färgen det bästa valet. När ditt sminkutrymme inte har den perfekta naturliga belysningen är artificiellt ljus den bästa lösningen. Men med så många alternativ för…
Varje år hjälper Fonus kostnadsfritt tusentals människor att tända ljus på deras anhörigas gravplatser och minneslundar. Förra året var efterfrågan stor och man tände rekordmånga ljus på kyrkogårdar över hela landet. Totalt tändes 19 765 ljus på 957 kyrkogårdar, från norr till söder. I år är det möjligt på ännu fler kyrkogårdar – 979 stycken.Att…
För att kommunikationen ska fungera måste man ha överenskommelser om vad de olika signalerna betyder. I figuren bredvid illustreras först den mest välkända morsesignalen: tre korta, tre långa och tre korta igen. Därunder visas koden för bokstaven ”s” i ett system som kallas 8-bitars ASCII, en kod man länge använde för att representera tecken. Om…
Får finns av många olika raser och blandningar. Det gör att egenskaperna är mycket olika och tillämpningsområdena också varierar betydligt beroende av ursprunget på den ull man ska använda. Massor av litteratur finns om fåravel och ullhantering! De vanligaste fårraserna i Sverige är får av lantras, Leicesterfår, Finullsfår, Gotlandsfår och även någon Merino har dykt…
14 Kwh åtgår alltså för att höja temperaturen i en 500 literstank med 25 grader. Under tiden som detta sker har vi ju även en energiåtgång som på vintern kanske kan vara 6 kW per timme. En kamin som ger 12 kWh kommer att ha fullt upp under 2 timmar och 20 minuter (14+6*x=12*x. 14/6=2…