Marketing Automation Specialist

Just nu har vi problem med att visa korrekta tider för en del av våra aktiviteter, du kan själv kontrollera om en särskild tid är angiven i innehållet. Vi jobbar på att hitta en lösning.På arbetsformedlingen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Vi använder också kakor för webbanalys för att göra webbplatsen bättre.Behöver du mer företagsunika lösningar ska du titta på Entré. I Entré kan du ställa in systemet så att det passar din verksamhet. Vår större lösning har en bredare och djupare funktionalitet.Entré Office passar dig som söker ett marknadsledande, standardiserat och prisvärt affärssystem. Du kan vara själv i firman eller ha ett tiotal anställda innan du går över till vårt större system.

Du kommer även att bidra i arbetet med att vidareutveckla processer och kravställning på Marketing Automation systemet och på den data som ligger till grund för kampanjerna. Du förväntas bli en ”superuser” så att du kan förse ditt team med kunskap kring möjligheter och begränsningar i Marketing Automation systemet.På Hantverksdata Sverige och huvudkontoret är vi drygt 110 anställda. Ett välmående bolag med stabil tillväxt och god personalpolitik där medarbetarna trivs och stannar. Marknadsavdelningen är ett tajt team, dagligen i ett tätt samarbete med säljgrupperna. Rollen innebär ett stort eget ansvar där utrymme ges för kreativitet och möjlighet till förändring.

Hantverksdata är bolaget som underlättar vardagen för företagare inom hantverks- och entreprenadbranschen med sitt molnbaserade verksamhetssystem. Nu söker vi en marketingautomation specialist där fokus ligger på att optimera och utveckla våra flöden i våra digitala kanaler mot kund och prospekt.
Om Du tycker att detta låter intressant och är någonting för Dig ansöker Du genom att klicka på Ansök nedan. Dina ansökningshandlingar ska innehålla ett uppdaterat CV på engelska.Hantverksdata är marknadsledande inom moduluppbyggda system för el-, VVS- måleri-, bygg- och glasbranschen. Affärsidén är att underlätta vardagen för hantverkare och företagare inom entreprenad genom att tillhandahålla en systemlösning som minskar administrationen och tillåter kunden fokusera på sin kärnverksamhet.

Vad gör man på automation?
Automationstekniker arbetar övergripande med att: * Installera, programmera, driftsätta och underhålla automatiserade anläggningar och maskiner * Styra och övervaka tillverkningsprocesser * Kontrollera, felsöka och utföra förebyggande underhåll av maskiner och anläggningar * Ta fram teknisk dokumentation och manualer * …
Vi söker dig som har en hög förståelse för hur man möter kunder i olika kanaler och stimuleras av att förbättra kundupplevelsen genom löpande optimering. Vi söker dig som är självgående, affärsmässig och som har en vilja att utvecklas inom marknadsföring. Dina arbetsgifter kan variera från smått till stort vilket kräver att du är prestigelös, noggrann, ansvarstagande och har ett kreativt driv. Du har dessutom skinn på näsan och kan arbeta i ett högt tempo samt med flera parallella uppgifter i god teamanda. Som person är du positiv och social, “a people person”.Hantverksdata är ett företag med över 260 anställda och drygt 50 års erfarenhet av entreprenad- och servicebranscherna. Våra produkter är branschledande administrativa programvaror utvecklade för de olika hantverksbranscherna. Vår långa erfarenhet av projektledning, kundservice och utbildning, bidrar till att vi på ett effektivt sätt kan förbättra resultat och kvalitet vid varje installation.

Genom att ligga steget före och ta reda på vad kunder söker efter kan du med automatiska mejlutskick erbjuda kunden exempelvis rabatt på en specifik produkt eller tjänst som de tidigare klickat på men ännu inte köpt. Tanken är därmed att fånga upp de besökare som annars kanske inte skulle ha återvänt till webbplatsen.
För företag som vill ta emot önskemål och synpunkter från gamla såväl som nya kunder är ett enkätverktyg troligen den enklaste metoden. Genom att besökare får välja att svara på en enkät när man besöker en webbplats får webbplatsen tillgång till information som namn, e-post och kanske telefonnummer till kunden. Med hjälp av marketing automation samlas dessa synpunkter in, precis som besökarens kunduppgifter, och beroende på besökarens intresseområde kan mjukvaran börja skicka ut automatiska mejl med koppling till de synpunkter eller frågor som fanns i enkäten. Kunden eller besökaren kan på samma sätt motta ett mejl där avsändaren tackar för kundens synpunkter. I samband med mejlet kanske kunden erbjuds att delta i en annan undersökning och erhåller som tack en värdecheck som kan användas vid köp i företagets webbshop.På ett enkelt sätt skapar du i systemet e-postkampanjer och formulär. Du kan mäta dina kampanjer och har en överblick på företagets marknadsföringsaktiviteter. Företagets CRM-verktyg kan integreras vilket underlättar samarbetet mellan marknads-, försäljnings- och kundserviceavdelningar i och med att alla har överblick över processerna.

Ställ dig frågan om marketing automation kan göra någon faktisk skillnad för just ditt företag. Ett mindre företag kanske vinner på andra former av marknadsföring, medan automatiserad marknadsföring är särskilt aktuell för företag i behov av merförsäljning, företag som samlar in statistik eller företag som vill utvärdera sina tjänster. Och företag med många återkommande besökare, som ännu inte genomfört ett köp.
Processen är inte över när besökaren omvandlats till kund. Det är viktigt att vårda sin kund även efter att en första affär är genomförd. En kund som är nöjd kan man ofta sälja mer av samma vara till, eller andra relevanta produkter och tjänster. Där ett standardiserat månadsutskick sällan är nog effektivt, ger marketing automation dig möjligheter att personalisera kommunikationen med kunden utifrån dennes behov och önskemål.

Med hjälp av marketing automation och den information som lagras i systemet kan företag dessutom enkelt undersöka vilka kampanjer som varit mest framgångsrika, och vilka erbjudanden som ingen nappade på. Det går även att visa ROI (Return on Investment) på sina marknadsföringsinsatser vilket ger ett tydligt mått på lyckade kontra mindre lyckade kampanjer. Det finns alltså en mängd olika fördelar med verktyget.När köpprocessen är komplex fattar kunden inget beslut efter den första kontakten med leverantören. Idag är det vanligt att kunden gör efterforskningar och val utan att ha kontakt med er som leverantör. Här är det viktigt att engagera sig i kundens process i rätt läge, för att hjälpa dem i processen och bygga en relation. Marketing automation är en stor hjälp i den processen. Segmentera och skapa målgrupper genom att gå igenom vilka branscher dina kunder är verksamma inom, hur stora de är och vilken finansiell ställning de har, och var de finns geografiskt. Hur stor är sannolikheten att de behöver era tjänster, och vilka inom kundens organisation får fatta beslut om inköp? Ett annat exempel är när en besökare eller kund anmäler sig till ett företags event via ett digitalt anmälningsverktyg. Så snart besökarens e-post är registrerad kan systemet skicka ut information.

Det gäller att fundera ut vad för slags information kunderna efterfrågar, hur många mejl som kan skickas till en och samma kund och ungefär vilken tid på dygnet det är lämpligt att göra utskick. I händelsestyrd kommunikation ska kundresan vara i fokus. Undvik att bombardera kunderna med massutskick av kampanjer, erbjudanden och rabatter – då kanske effekten blir den motsatta och kunderna tröttnar.En potentiell kund som besöker ditt företags webbplats för första gången kan behöva bearbetas på ett strukturerat och genomtänkt sätt innan personen i fråga är redo att bli kund. Med marketing automation kan du göra detta utifrån data om hur besökaren beter sig på webbplatsen. Till exempel vilka länkar besökaren klickar på, vilka filer som laddas ner och vilka filmer hen tittar på. Utifrån beteendet sätts poäng på hur sannolikt det är att besökaren kan omvandlas till kund. Arbetssättet ger kort sagt ett bättre underlag för en kortare och mer effektiv säljprocess.Ha också i åtanke att ett nytt system kräver interna resurser. Det finns system som har en ganska lång startsträcka, så fundera över när ni vill ha er avkastning, och hur mycket tid som kan avsättas. Se också över integrationsmöjligheter till era befintliga lösningar. I vissa fall kan det kosta mycket att undvika manuella processer. Utgå från er dagliga verklighet.

Det finns många olika sätt att använda sig av marketing automation. Det gäller att vara noga med att ha ett tydligt syfte med marknadsföringen och på vilka sätt automatiserad marknadsföring ska göra skillnad för just ditt företag.Marketing Automation är inte ett system som sköter sig självt. Du behöver fortfarande göra det grundläggande strategi- och planeringsarbetet noggrant för att uppnå resultat. Nyckeln är integration och bryggor mellan system, processer och personalgrupper. När tekniken används fullt ut som en plattform för all kundkommunikation, blir helheten större än summan av delarna. Marketing automation integrerar allt kring din webbplats och dina e-postkampanjer med din marknadsföringsstrategi.

Landningssidor, anpassade undersidor är en tredje metod för att konvertera besökare på webbplatsen. Det innebär oftast att besökaren fyller i ett formulär med information om sig själv inklusive e-postadress, i utbyte mot speciellt intressant information eller ett erbjudande. Var dock försiktig med ett för omfattande formulär. Statistik visar att ju större formuläret är, desto färre är det som fyller i det.För dig som leverantör kan sökmotormarknadsföring med köpta annonser vara ett snabbt sätt att öka trafikvolymen till din webbplats. Lite mer långsiktigt kan innehållsmarknadsföring vara ett bra sätt. Det innebär att skriva relevant textinnehåll som sökmotorernas organiska rankning baseras på.Mjukvaran kan också känna av hur besökaren hittat till just din webbplats. Kanske via en annons, genom Google-sökning eller via en länk i en blogg eller nättidning. Oavsett hur kunder hittar till en webbplats är det alltid en fördel att ha koll på det. På så vis kan du enklare bygga upp din marknadsföringsstrategi, bredda eller utveckla den tack vare nya insikter.Den här typen av programvara kan enklast förklaras som ett system för uppsamling av digital information, till exempel hur många gånger en specifik kund har besökt din webbplats. Systemet kan därefter skicka ut automatiska e-postmeddelanden, så kallade triggermejl, till kunder och besökare som på något sätt registrerat sin e-postadress. Med hjälp av marketing automation går det också att ta reda på hur kunderna hittar till en webbplats, vilka produkter eller tjänster de söker och hur man därefter skapar och bibehåller en relation till kunden genom riktade reklambudskap.

Vad tjänar en marketing automation specialist?
Här ligger ingångslönerna mellan 25 000 och 32 000 kronor i månaden, medan den som har mer än sju års erfarenhet tjänar mellan 40 000 och 49 000 kronor. (Källa: Nordic Tech Institute) Faktorer som påverkar din lön positivt är bland annat eftertraktade specialistkunskaper – något du har om du är MA-specialist. Cachad
Du får koll på vilka kampanjer som du kan räkna hem och vilka som gett ett sämre resultat. Det blir tydligt vad som går hem hos kunderna. Tidigare har mycket av uppföljningsarbetet runt kundbearbetning varit mer eller mindre kvalificerade gissningar. Marketing automation ger verktyg för att följa upp och mäta effektiviteten i kampanjerna. När ditt marketing automation-system är integrerat med ditt CRM-system så möjliggör det analyser av leads i varje steg i köpprocessen.Fundera på hur du själv gör. Oftast kanske köpprocessen börjar med ett problem eller en utmaning, du kanske gör några sökningar på Google, hittar en jämförelsesajt, eller besöker några leverantörers sajter. Du kanske tar hjälp av ditt nätverk på sociala medier. Till slut har du en ganska bra bild av vad du vill ha eller behöver. Det innebär att man som leverantör har det svårare att påverka kundens intressebild nu, än för 10 år sedan.

Hur mycket tjänar en SEO?
Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket SEO-specialist. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en SEO-specialist uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 43 100 kr.
Förståelsen för hur just era kunder agerar och i vilka sammanhang de söker information kan ge er bra förståelse för vilka sälj/marknadsinsatser ni ska göra och vid vilket tillfälle. Och när ni funderar på detta, utgå ifrån hur era kunder agerar nu, inte hur de gjorde för 10 år sedan. Det är inte samma sak.Genom att uppmuntra en webbplats besökare att registrera sin e-post kan ett företag bredda sina marknadsaktiviteter rejält. Annonsering, nyhetsbrev och utskick av erbjudanden är alla verktyg för att öka antalet besökare till webbplatsen. Man kan säga att webbplatsen bevakas för att undersöka hur besökare beter sig. Klickar de sig till exempel vidare till en specifik sida, söker de kontaktuppgifter eller läser de nyhetsflödet?

Sätt dig in i kundens situation och förstå deras problemställningar och behov. Vilka problem finns och vilken information eftersöks för att lösa problemet, och hur söks denna information? Hitta kanalerna som dina potentiella kunder använder. Att delta i aktiva diskussionsforum på nätet är ytterligare ett bra tips.
Varje aktivitet är värd ett visst antal poäng och när ett lead samlat ihop tillräckligt många anser försäljningsavdelningen att kunden är köpmogen och kontaktar kunden för ett säljerbjudande. Ju högre poäng desto säkrare är det att ta kontakt med kunden.

Vad kostar Marketing Automation?
Ett svenskt mjukvarubolag i storleksordningen 20-30 anställda som säljer enterpriselösningar hade efter tre års Marketing Automation-implementering följande kostnadsstruktur: Systemkostnad: 6 000 kr/månad. Strategikostnad (möten m.m.): 9 000 kr/månad.
Med trubbiga instrument för att mäta avkastning på investeringen i kampanjer kan du enbart mäta resultat i form av avslutade affärer. I ett marketing automation-system kan du även mäta hur kampanjen har fått dina potentiella kunder att närma sig affär. Något som i längden kan bli lönsamt, även om det inte visar sig i kronor och ören ännu.Många av de processer i marknads- och försäljningsarbetet som i dag sker manuellt, kan automatiseras. En översyn ger en bra grund till att bygga väl fungerande, automatiserade processer där onödiga steg försvinner. Hur bygger ni relationer till era kunder? När klassas en potentiell kund som ett lead som ska bearbetas av säljkåren?

Hur mycket tjänar en Marketing Manager?
Marknadslönen 2023 ligger mellan 50 000 och 65 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 60 000 kronor och uppåt.
Gemensamt för alla besökare och kunder till en webbplats är att de lämnar så kallade digitala fotspår efter sig. Med hjälp av marketing automation samlas alltså dessa fotspår upp och lagras i systemet. Enkelt förklarat noterar verktyget vad besökare och kunder klickar på eller laddar ner. Genom att skicka ut automatiserade mejl kan företag locka med erbjudanden, tävlingar och kampanjer som riktar sig till den specifika kundens intresseområde. Exempel: Har kunden tidigare köpt en dammsugare över nätet kanske ett mail landar i inkorgen en månad senare med ett förmånligt erbjudande på dammsugarpåsar till extrapris. Det finns några grundprinciper att tänka på innan du börjar använda marketing automation i din verksamhet. Som företag bör du ha en väl etablerad marknadsföringsstrategi, ha viss koll på din kundkrets. Ta fram en plan för din kundkrets och vilken sorts information du vill marknadsföra.

Varför marketing automation?
Förutom att förenkla och spara tid gör marketing automation som strategi det möjligt att möta kunderna på en personlig nivå, vid rätt tillfälle och med rätt budskap. Det handlar alltså om att hitta, attrahera och behålla dina kunder – och öka företagets intäkter. Allt på ett kostnadseffektivt sätt.
När ett företag redan har etablerat en relation till en kund är processen med marketing automation inte över. Tanken är att relationen sedan ska vårdas genom fortsatta, kontinuerliga utskick baserade på kundens intressen och köp. Att ha en uppföljningsstrategi är därför en mycket god idé för att inte riskera att glömma bort kunder som kanske inte handlat på ett tag. Hur får man egentligen reda på vilka webbplatsens besökare är? Det finns ett antal olika sätt som är till hjälp. Genom att samla in uppgifter via formulär eller enkäter, alternativt när att en besökare laddar ner en broschyr, kan man med hjälp av cookies och ip-adress följa vad besökaren gör på webbplatsen. På så vis får man koll på vilken slags information besökaren intresserar sig för. Detta hjälper å sin tur till att peka ut vilken information som är lämpligast att skicka ut till respektive besökare. Enligt flera studier är främsta anledningen till att man jobbar med marketing automation att hitta nya kunder. På andra plats kommer korsförsäljning till befintliga kunder, och på tredje plats att få tydligare mätbarhet i sina marknadsinsatser. Viktiga faktorer i valet av mjukvara är användbarhet, pris och att systemet kan integreras med befintliga system. Med andra ord, enkla och integrerbara lösningar. Om Erik anmäler sig till Icas kundkväll, som gästas av en specialist på raw food, mottar han ett triggermejl med ett förmånligt erbjudande på kokosnötter, recept på en kokoskaka samt ett välkomnande till kundkvällen den 9 juni. Efteråt får Erik ett annat mejl. Nu tackar Ica för Eriks besök och hoppas att han fann föreläsningen givande. Samtidigt får han möjlighet att köpa Icas raw food-kokbok för halva priset. Alla besökare till din webbplats är egentligen tänkbara, blivande kunder – så kallade leads. Med hjälp av lead management samlas värdefull information in vilket ökar möjligheten att gå vidare till nästa steg i köpprocessen. Kartläggningen av kundresan blir grunden till rätt aktiviteter. Det gäller att vårda relationen till kunden och förbereda kunden för konvertering. I det arbetet ingår både att jobba mot ett specifikt mål men också att kartlägga var dina leads befinner sig i köpprocessen. Med den informationen på bordet är det enklare att härleda vilka som är mogna att kontaktas av säljare. Börja i rätt ände och sätt dina mål med marknadsföringen först. Skaffa sedan ett marketing automation-system som stöd i att nå målen. Många gör tyvärr misstaget att investera i systemet först, vilket kan begränsa nyttan med verktyget betydligt. Oavsett hur ett företags marknadsföringssituation och strategi ser ut är det oerhört viktigt att e-postutskicken är snygga, fräscha, välformulerade och aktuella. Fundera över de idéer du har för framtidens kundbearbetning och hur ni vill förmedla ert budskap och positionera ert varumärke. Skriv ner idéer och planer. Det finns många olika sätt att använda sig av marketing automation. Det gäller att hitta rätt metod för just ditt företag och bestämma sig för på vilka vis kundkontakten ska ske.Som kund vet man i många fall redan vad man söker efter och var man kan hitta det. Kunden surfar in på butikens webbplats, letar upp den produkt som kunden vill köpa och lägger sedan en beställning. Men precis som det finns kunder som i förväg vet precis vad de ska köpa, finns det kunder som bara ”fönstershoppar” på nätet.

Allt fler företag har fått upp ögonen för de möjligheter till ökade intäkter och snabbare tillväxt som marketing automation kan ge. När automatiserade processer introducerades i USA för tiotalet år sedan var det främst stora B2B-företag som hoppade på tåget. Nu växer skaran av medelstora och små företag inom alla branscher i Sverige som insett de stora fördelarna med det automatiserade, relationsinriktade arbetssättet för att bearbeta kunderna.
Genom lead scoring, som är ett graderingssystem, poängsätter man besökares aktiviteter på en webbplats. Mjukvaran känner av hur ofta den potentiella kunden besöker webbplatsen, vad kunden söker efter, vilka specifika sidor kunden besökt och hur många broschyrer eller dokument kunden laddat ner.

Kom ihåg att layouten ska följa ditt företags grafiska riktlinjer och färger så att kunden förstår vem som är avsändare. Sist men inte minst – en lockande ämnesrad kan göra hela skillnaden. Det gäller att inte vara för påstridig som säljare. Risken finns att man då skrämmer iväg en tänkbar kund, istället för att fånga upp kunden. Låt säga att en besökare letar information på en webbplats. I det här skedet behöver man bearbeta den potentiella kunden med pedagogisk information och försäkra sig om vilken typ av information kunden söker. Det är också en bra metod för företagare att ta en mer aktiv roll i sin marknadsföring. Eftersom det inte existerar någon fysisk direktkontakt med konsumenter på webben är marketing automation ett sätt att öka chanserna till försäljning. Ju mer kunskap som kan hämtas om kunder och var de befinner sig i kundresan, desto enklare blir det som säljare att ta steget och kontakta kunden direkt.Vilken är målgruppen och vilka problem och utmaningar kan ni hjälpa dem med? Är målet nya kunder, eller är det en fas i säljprocessen ni behöver bli bättre på att hantera?

Även om du ser den enorma potentialen bör marketing automation införas stegvis i vardagen. Börja med tre områden som företaget vill prioritera och arbeta helhjärtat med dessa. Utöka sedan gradvis till andra områden när ni känner att alla är med på banan och processerna fungerar. Inget system i världen kan lösa ett företags alla problem, men rätt använt kan det vara en enorm hjälp!
Marketing automation är en form av automatiserad marknadsföring och kommunikation. Förenklat uttryckt är det en säljrobot som står till din tjänst dygnet runt som skapar leads, driver försäljning och/eller stärker dina kundrelationer. Förutom att förenkla och spara tid gör marketing automation som strategi det möjligt att möta kunderna på en personlig nivå, vid rätt tillfälle och med rätt budskap. Det handlar alltså om att hitta, attrahera och behålla dina kunder – och öka företagets intäkter. Allt på ett kostnadseffektivt sätt. Här får du en guide i vad marketing automation är, hur det tillämpas i Sverige och hur det kan göra skillnad för ditt företag. Du som är intresserad av att gå vidare med ett verktyg för marketing automation får också strategiska tips.

I arbetet med lead nurturing gäller det att i förväg ha ett uppsatt mål. Det gäller att se kundens behov och hitta rätt lösning för kunden. Det gäller att vara förberedd på eventuella frågor från kunden, och samtidigt känna till kundens tidigare aktiviteter och informationssökning på webbplatsen. Genom att jobba fram olika kundprofiler kan man enklare utforma sitt mål och därefter lokalisera idealkunder.
Ju oftare en och samma besökare eller kund besöker en specifik webbplats, desto fler fotspår och avtryck lagras i mjukvaran. Verktyget lär känna besökaren och hur denne beter sig. Målet är dock alltid att besökaren eller kunden ska registrera sin e-postadress på webbplatsen. Först efter att e-postadressen registrerats kan själva processen börja.

Det är ofta stor skillnad mellan köpmogna leads och nyfikna leads. En kund som klickar omkring på en webbplats då och då behöver inte direkt vara redo att köpa. Därför är det viktigt att inte alltför snabbt slussa nyfikna leads vidare till en säljavdelning. Då riskerar man att tappa dessa leads, som i ett senare skede kanske hade varit mer trygga i att göra ett köp.
I ett system med marketing automation samlar företaget allt som är relaterat till marknadsföring och kundbearbetning på ett och samma ställe. Det kan handla om exempelvis kund- och prospektregister, segmentering, poängbedömning på hur sannolik en webbplatsbesökare är till avslut, relationsmarknadsföring, mer- och korsförsäljning, kundvårdsprogram eller mätning av avkastning på marknadsinvesteringar.För att kunna hitta guldkornen i sandhögen, det vill säga sannolika kunder, behöver du hitta sätt att identifiera dem. När du vet hur din potentiella målgrupp ser ut och har lämnat elektroniska fotspår som indikerar att de är redo för affär, hittar marketing automation-systemen dem åt dig. Systemet kan också enkelt segmentera dem efter parametrar som ålder, kön och intresseområden. Därför behöver det finnas en nära koppling till företagets säljare som kan ta över bearbetningen av den potentielle kunden anpassat efter personens profil.

Du kommer att ingå i Blockets marknadsavdelning som består av 12 personer och rapportera till Head of Growth Marketing. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår CRM Manager samt andra funktioner såsom analys/insights, content, affärsutvecklare, projektledare och produkt/teknik. I din roll kommer du att ha stora möjligheteter att forma Blockets fortsatta arbete kring CRM och Marketing Automation.
Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi når flera miljoner svenskar varje vecka och vi brinner för vårt syfte att bidra till en hållbar värld och skapa möjligheter, för alla. Vi jobbar utifrån våra värderingar: Våga, Samarbeta, Ta ansvar och Skapa ”wow”. Trots att vi funnits i över 20 år är vi ett bolag i ständig förändring och har höga ambitioner för de kommande åren.Just nu står vi inför en spännande utvecklingsfas med vårt CRM-arbete och vill därför stärka vårt team med en stjärna som kan lyfta vår riktade kundkommunikation och kundorientering till nästa nivå. Blocket är en av Sveriges mest kända och välbesökta sajter med ca. fyra miljoner unika besökare varje vecka. Blocket är även ett av Sveriges mest älskade och omtalade varumärken. Just nu står vi inför en spännande utvecklingsfas med vårt CRM-arbete och vill därför stärka vårt team med en stjärna som kan lyfta vår riktade kundkommunikation och kundorientering till nästa nivå. Vi har nyligen samlat Marknad, Kommunikation, Kundservice och Kundsäkerhet under vår CMO, med syfte att optimera den totala kund- och användarupplevelsen i samtliga kontaktytor. Samtidigt utvecklar vi vår marknadsavdelning, ett team inom Growth Marketing, där både CRM och Performance Marketing kommer rikta fokus mot att bli mer datadrivna vad gäller kommunikation med syftet att öka intäkter och engagemang hos befintliga och nya Blocketanvändare. Blocket är en del av Schibsted Media Group, med ett stort internationellt nätverk.CRM-arbetet på Blocket är högt prioriterat och handlar primärt om att skapa kundfokus och att förstå samt agera på kundbeteenden och kundinsikter. Vi vill kommunicera rätt budskap i rätt kanal och vid rätt tillfälle. På så sätt driver vi konvertering, ett ökat engagemang och lojalitet hos våra befintliga användare och kunder – såväl B2C som B2B – för alla våra affärsområden (Köp & Sälj, Fordon, Jobb och inom kort även Utbildning och Resor). Vi vill skapa insiktsdriven och individanpassad kommunikation som gör skillnad för våra användare och kunder. Att ständigt testa och optimera val av kommunikationskanal, timing och budskap är självklart för oss. Vi har bara börjat och vi vill nu ha med dig på vår resa – Potentialen är enorm!

Vi söker nu ytterligare en kollega till vårt team som, precis som vi, brinner för insiktsdriven kommunikation. Du kommer att vara en nyckelspelare i utvecklingen av vårt arbete inom CRM Marketing Automation för att öka engagemang och bygga lojalitet.

Vill du vara med och driva omställningen till en fossilfri framtid hos ett av Sveriges största drivmedelsföretag? Är du en teknisk stark E-commerce Product Owner i jakt på nytt uppdrag? Se då här!
Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa med syftet att skapa lyckliga grannskap för fler. För att lyckas med det har vi kunden i fokus och interagerar ständigt med våra kunder för att förstå deras behov och drivkrafter.Som första bostadsutvecklaren i Europa som fått sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative, har vi verksamhet i Tyskland, Norden och Baltikum. För dig som är öppen och nyfiken finns här goda möjligheter att bygga ett internationellt nätverk i branschen samtidigt som du hjälper människor att hitta sitt drömhem.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du är en strukturerad, driven och initiativrik teamplayer som är van vid många olika kontaktytor. Du ser värdet i automatiserade processer samtidigt som du kan dyka ned i punktinsatser för att förbättra kundupplevelsen. Att jobba datadrivet ser du som en självklarhet och något du uppskattar.Som Marketing Automation Specialist tillhör du ett marknadsteam med specialistroller. Ditt främsta mål blir att hjälpa potentiella kunder att hitta sitt nästa hem (lead nurturing) och ditt huvudsakliga fokus blir att ha hand om utskick samt kommunikation för mail/sms till den svenska marknaden. Du är vass på copy och kan skapa inspirerande och engagerande content beroende på var de befinner sig i sin köpresa.

SEO-specialister är ofta anställda på företag och byråer som hjälper andra företag och organisationer med online marknadsföring genom att utveckla framgångsrika kampanjer online.
WorldSkills Sweden och Framtid.se har ett samarbete för att gemensamt lyfta gymnasiets yrkesutbildningar och de yrken som dessa utbildningar leder till.SEO-specialisten arbetar med många olika plattformar och verktyg. Som SEO-specialist behöver du ha ett stort intresse för webb, digital marknadsföring och hålla dig uppdaterad om trender och nyheter inom branschen.

Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Detta görs via våra tidningar, webbplatser och personliga möten.
Eftersom SEO-specialisten arbetar i team är det viktigt att du är en lagspelare och trivs med att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du också känner dig bekväm i att arbeta självständigt och ta egna initiativ.SEO-specialist tillhör yrkesgruppen webbtekniker med specialisering på online marknadsföring, sökmotoroptimering, sökmotorannonsering samt content och webbutveckling. Yrket kan även kallas för Inbound Marketing Specialist.

Search Engine Optimization (SEO) Specialists analyze, review & implement changes to websites so they are optimized for search engines, which means maximizing the traffic to a site by improving page rank within search Engines.
Som SEO-specialist ingår du ofta i ett SEO-team som leds av en Marketing Coordinator (marknadskoordinator), men det är vanligt att varje specialist har ansvar för sina egna kunder. Förkortning SEO står för det engelska uttrycket ”Search Engine Optimization” vilket betyder sökmotoroptimering på svenska. Det handlar om olika metoder för att få en webbplats och dess undersidor högre placerade i sökresultaten genom valda sökord, nyckelord, i sökmotorer ex. Google, Yahoo och Bing. SEO-specialisten behöver ha fördjupande kunskaper inom Digital marknadsföring, Onlinemarknadsföring, Sökmotoroptimering, SEM, Sökmotormarknadsföring, Google AdWords, Google Analytics, Content marketing, Webbdesign, WordPress, publicerings- och portalverktyg.

Vad tjänar en SEO specialist?
Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket SEO-specialist. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en SEO-specialist uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 43 100 kr.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse och personlig service. Genom att samtycka till användningen av cookies kan vi utveckla en ännu bättre tjänst och tillhandahålla innehåll som är intressant för dig. Du har kontroll över dina cookiepreferenser och kan ändra dem när som helst. Läs mer om våra cookies.För att förbättra vår hemsida samlar vi anonym information som är till för statistikföring och analyser. Med hjälp av dessa cookies kan vi t.ex föja med hur många besökare sidan har eller hur länge de stannat på sidan. Detta hjälper oss att skapa en bättre användarupplevelse.För att trivas i rollen så ser vi gärna att du har gjort detta ett tag och känner dig bekväm med att skapa enklare content i program som Canva, Adobe Photoshop, Illustrator eller likvärdiga verktyg. Du är självgående, strukturerad och noggrann och trivs i en snabbrörlig arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter. Du har ett stort teknikintresse inom marknadskommunikation samt goda kunskaper i Microsoft Office och Google Analytics.

I denna roll kommer du arbeta med både B2C och B2B inom CRM och riktad digital kundinteraktion med målsättningen att kandidater och kunder nås av relevant kommunikation, i rätt kanal- vid rätt tidpunkt, beroende på var de befinner sig i kundresan. Du ansvarar för att vi har den data och integrationer som behövs för våra kommunikativa flöden samt sätter upp marknads- och leads-drivande aktiviteter.
Utöver ovan nämnt letar vi efter en kollega som är ödmjuk, nyfiken samt har en mycket god samarbetsförmåga. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.Heltid, fast lön, tjänstepension, generöst friskvårdsbidrag, privat sjukförsäkring, vidareutbildning. Flexibelt arbetsupplägg med god möjlighet till balans mellan distansarbete och arbete från kontoret.

I rollen som MA-specialist hos Sverek är du en del av marknadsföringsteamet. Vi är ett dynamiskt team som hjälper varandra, i stort som smått. Vi arbetar i en föränderlig miljö vilket bidrar till en stor variation i arbetsuppgifterna.
En blandning av manuella utskick och triggade utskick från dynamiskt genererad data. Det kan till exempel handla om e-postutskick, sms eller annonser i sociala medier.

Du ansvarar för att bygga hela flödet i den digitala kundresan, från A till Ö. Du har även hand om löpande utveckling och uppdatering av funktionalitet av CMS som en del av kundresan. I Hubspot finns det minst tio lösningar på samma problem. Det innebär att du måste testa dig fram, hitta en av dessa lösningar, ta ett beslut och tro på det. Det kräver ett visst mod att komma till kunden och stå bakom sitt val av lösning. Det räcker inte att du som marketing automation specialist förstår vad du gör i HubSpot, även dina kunder måste hänga med i resonemangen för att inse hur HubSpot hjälper deras företag. En del av ditt jobb blir därför att på ett pedagogiskt sätt förklara tekniska detaljer i workshops och utbildningar med dina kunder.

Invise är den nya generationens digitalbyrå specialiserad på personliga kundupplevelser och samspelet mellan marknad, sälj och teknik. Med resultat i fokus utmanar vi tillsammans olika sätt att kombinera data och kreativitet för att skapa smartare lösningar som driver tillväxt, stärker varumärken och överträffar företagsmål.
En roll som exploderat på senare tid är marketing automation specialist. Många vet dock inte riktigt vad en sådan pysslar med och framför allt – vad man behöver vara bra på för att trivas och lyckas i rollen. För att reda ut det frågade jag Clara, som jobbar som marketing automation specialist hos oss på Invise. Så här svarade hon:Eftersom HubSpot hela tiden utvecklar nya funktioner och gör nya uppdateringar är det i princip omöjligt att lära dig allt i systemet. Det innebär att en stor del av MA-rollen handlar om att själv leta information och hitta den bästa lösningen för just din uppgift.

Om du ska arbeta som marketing automation specialist, eller MA-specialist som vi förkortar det, kommer HubSpot bli din värld. HubSpot är nämligen det marketing automation-system som vi och många andra i branschen arbetar med. Därför är det viktigt att du har ett tekniskt intresse samtidigt som du kanske har jobbat i något annat system, program eller CRM tidigare.
I MA-rollen är det bättre att vara lite för på än för av. Eftersom inbound marketing är en liten del av våra kunders dagliga arbete, är det viktigt att vi är på tårna och ser till att saker och ting händer. Våra kunder uppskattar att vi visar engagemang och driv!Om en kund ringer och behöver ändra eller lösa något som har blivit fel i HubSpot, är det viktigt att du snabbt och effektivt kan ta på dig problemlösarhatten och ta dig an problemet – samtidigt som du är serviceinriktad och tillmötesgående när du gör det. Trots att det kan vara ett invecklat fel och kunden är frustrerad.

Vad tjänar en nyexaminerad marknadsförare?
Lönen för en digital marknadsförare med några års erfarenhet ligger mellan 35.000:- till 50.000:-/månad, medan ingångslönen oftast ligger mellan 25.000:- till 32.000:-/månad. Spannet är brett och varierar beroende på tidigare erfarenhet, utbildning och vilka arbetsuppgifter som du ansvarar över.
För att bli framgångsrik inom marketing automation och inbound marketing är det viktigt att du kan sätta dig in i våra kunders problem och utmaningar. Och framför allt, behöver du ha koll på deras buyer personas för att kunna skapa värdefulla lösningar och nå grymma resultat.I rollen som marketing automation specialist utvecklas du hela tiden, eftersom HubSpot och dina kunder gör det! Det är en passande roll för dig som har ett tekniskt intresse, tycker om kundkontakt och att ta egna beslut. Och som du säkert har förstått vid det här laget så kommer problemlösning också höra till vardagen – som MA-specialist tacklar du det med ett leende och tycka att det är roligt.

… på reklambilder för klockor ställer man ofta klockan på ”tio över tio” eller på ”tio i två”, då ”ler” klockan och folk blir mer benägna att köpa den klockan.
För att arbeta som marknadsförare behöver du vanligtvis en eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller en yrkeshögskoleutbildning. Ofta kombineras högskoleutbildning i ekonomi, samhällsvetenskap eller teknik med marknadsföring och reklam.Marknadsförarens jobb kan innehålla många olika arbetsuppgifter och omfatta alla led i marknadsföringen. Kreativitet, problemlösning, nytänkande och allmänbildning är värdefulla egenskaper i yrket. Det gäller att ha bra känsla för när och hur kampanjen ska sjösättas. Målet är att försöka få rätt produkt eller tjänst till kunden på rätt plats vid rätt tidpunkt. Då är chanserna goda för att strategin lyckas.

Vad gör en marketing automation specialist?
Vad gör en marketing automation specialist? Som marketing automation specialist ansvarar du för att planera, implementera och hantera automatiserade marknadsföringskampanjer. Detta innebär att skapa målgruppsanpassat innehåll och med hjälp av digitala verktyg nå ut till rätt person vid rätt tillfälle. Cachad
Marknadsförarens arbetar med att skapa och sjösätta en marknadsplan för produkter eller tjänster åt ett företag eller en organisation. Kampanjer genomförs ofta i samarbete med en reklambyrå. Målet kan vara att öka försäljningen och stärka varumärket, eller så kan det handla om att marknadsföra en idé eller ett beteende.Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.

Att ha praktisk erfarenhet från försäljning och journalistik är värdefullt. Ofta är en teknisk utbildning, branschkunskap, kunskaper om informationsteknik och språkkunskaper bra meriter.Om du är marknadsförare på ett större företag är du ofta del av en marknadsavdelning där flera personer samarbetar. Du kan också vara ensam ansvarig för marknadsföringen i organisationen. Den viktigaste uppgiften är att skapa publicitet och uppmärksamhet för varor eller tjänster. Yrket kan även heta marketing communications manager och är ofta mer fokuserad på strategin kring kundkommunikationen i sociala medier.

Digitala kanaler, direktmarknadsföring, tidningar, radio, TV och kampanjer på offentliga platser är användbara kanaler. Det gäller att försöka få rätt produkt eller tjänst att bli synlig för de rätta kund- och målgrupperna.Letar du efter nya möjligheter att utvecklas inom marknadsföring och content? Vi söker nu en kreativ marketing assistant till vårt kontor i Örebro. Som marketing assistant kommer du att vara en de

RollenVi söker en Marketing Automation Specialist till vårt svenska marknadsteam på Dstny som ska leda och utveckla arbetet med att förbättra processer och öka affärsresultat. Tjänsten kräver ett viss
CRM Marketing Specialist Som CRM Marketing Specialist ansvarar du för all kundkommunikation på en eller flera marknader. Detta inkluderar att bygga, optimera och underhålla mallar, regler och flöden fVill du axla ett av bilbranschens mest intressanta jobb?I denna roll kommer du att vara en viktig del av vår koncernövergripande marknadsavdelning där du ansvarar för marknadsplaneringen inom vår sven

Är det svårt att få jobb som marknadsförare?
För att arbeta som marknadsförare behöver du vanligtvis en eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller en yrkeshögskoleutbildning. Ofta kombineras högskoleutbildning i ekonomi, samhällsvetenskap eller teknik med marknadsföring och reklam.
About the companyFortum is an energy company that focuses on the transition to a cleaner world. We contribute to the power that drives the shift to a carbon-neutral economy and offer clean energy andJob Posting End Date / last application date:2023-08-26Vi söker Elektriker mot Automation till våra förädlingsverk ovan jord i Kiruna.Du blir en del av vår helhet och bidrar till att koppla ihop en höRollen Vi söker en Marketing Automation Specialist till vårt svenska marknadsteam på Dstny som ska leda och utveckla arbetet med att förbättra processer och öka affärsresultat. Tjänsten kräver ett vis

Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karri
About the company Fortum is an energy company that focuses on the transition to a cleaner world. We contribute to the power that drives the shift to a carbon-neutral economy and offer clean energy an

At AlBirunia, smooth processes and systems are the key to our success for a sustainable green energy providing. Should be keen on growing the business with a new clients to push the sales pipeline wit
Studerar du inom digital marknadsföring och vill vässa dina kunskaper inom Marketing Automation / CRM / E-postmarknadsföring? Är du även nyfiken på E-Commerce branschen och vill arbeta i ett fartfylltAt AlBirunia, smooth processes and systems are the key to our success for a sustainable green energy providing.Should be keen on growing the business with a new clients to push the sales pipeline with

As Marketing Lead, you will shape and execute our marketing team and strategy; applying the greatest degree of automation available in the market. You will be an invaluable part of the commercial team
Den korta versionenVass på köpt digital marknadsföring i form av Google Ads, DV360 och Meta? Gillar du bilar, mycket ansvar och att jobba i team? Då är detta jobbet för dig!Den lite längre versionenIVill du axla ett av bilbranschens mest intressanta jobb? I denna roll kommer du att vara en viktig del av vår koncernövergripande marknadsavdelning där du ansvarar för marknadsplaneringen inom vår s About the role As a Marketing Operations Specialist at Tacton you will be responsible for managing and optimizing our marketing technology stack, implementing automated workflows, and ensuring seamles Letar du efter nya möjligheter att utvecklas inom marknadsföring och content? Vi söker nu en kreativ marketing assistent till vårt kontor i Örebro. Som marketing assistent kommer du att vara en de Why Lifesum is your next career move Hi, this is us! Lifesum is a leading consumer health tech company that aims to simplify healthy living. We are building a platform where we motivate and inspire Jenny är en erfaren digital strateg. Hon har omfattande erfarenhet av digitala projekt, strategiarbete, budgetplanering, varumärkesutveckling, digital marknadsföring, sociala medier, analys och uppföljning.

Utbildningen består av fyra heldagar + självstudier. Du får med dig kunskap, strategier, inspiration från case, konkreta metoder och verktyg för att skapa kundupplevelser i världsklass för ditt företag.Du bör idag arbeta med marknadsföring eller digital marknadsföring för att ta till dig utbildningen på bästa sätt. Notera att utbildningen inte går in djupgående på specifika eller enskilda verktyg och plattformar utan ger dig en övergripande bild och exempel på funktioner.

”Utbildningen har givit mig handfasta råd för hur min organisation bör arbeta med MA. Tips på way of working, bygga flöden, optimera, analysera och rapportera. Mycket operativ utbildning jämfört med annan MA utbildning som jag har deltagit på.”
Den här är utbildningen för dig/er som vill utvecklas och ta klivet till att automatisera kommunikationsflöden mot kunder, arbeta datadrivet eller förbättra befintliga kundresor. Utbildningen är heltäckande och ger en ordentlig genomgång av Marketing Automation.Wednesday Relations är en plattform för kompentens och utveckling för anställda och organisationer inom Marketing, CX, Loyalty, e-commerce och sociala medier

Tina är en driven projektledare som älskar marknadsföring och försäljning kombinerat med teknik, processer och system. Tina har i 20 år arbetat med att bygga upp, utveckla och genomföra marknadsföring- och säljaktiviteter med höga krav på struktur, snabbhet, kvalitet och kreativitet. Hon har erfarenhet från både B2B och B2C och har jobbat med kända varumärken som Securitas, Qlik, inRiver, BoKlok, Hemmakväll, Aller Media, Orange och Apptus.
Vi har tillsammans med LinkMobility tagit fram en heltäckande guide om Marketing Automation. Läs om grunderna, tipsen som fungerar och hur du maximerar systemen.

Similar Posts