Martin Roos Eskilstuna

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.– När jag fick frågan om att ta jobbet som VD i Eskilstuna Marknadsföring var min plan att stanna ett par år för att sedan ta nästa steg. Men i och med att vi utvecklades från ett delvis privatägt bolag till ett helägt kommunalt bolag uppstod ett gäng nya roliga utmaningar som jag inte kunde tacka nej till. Dessutom hade vi tillsammans med Eskilstuna kommun precis lanserat platsvarumärket ”Eskilstuna gör Evolution” som jag ville vara med om att förvalta, utveckla och förfina, säger Martin Roos.

Destination Eskilstuna AB arbetar inom fem affärsområden marknad (inkl varumärke och privatturism), möten, evenemang, destinationsutveckling och inflyttning. Bolaget är en del av Eskilstuna kommunkoncern.
Bolagets övergripande mål är att verka för att Eskilstuna ska vara ett starkt varumärke och stimulera hållbar tillväxt i form av fler arbetstillfällen inom besöksnäringen och kreativa näringar.– Den 1 oktober startar jag ett nytt uppdrag som senior platsstrateg på 50% hos Placebrander som är konsulter inom platsutveckling och platsmarknadsföring. Den övriga tiden ska jag ägna åt olika projekt samt att utforska kopplingen mellan ljud och varumärken (Sonic Brands), säger Martin Roos.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.Destination Eskilstuna AB ska vara den samlade kraften för att positionera Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka och bo, studera, verka och investera i för turister, invånare, studenter, företagare, talanger samt potentiella inflyttare.– Martin har gjort en gedigen och ovärderlig insats som VD. Han har haft ett driv och utvecklingsvilja som vi i styrelsen uppskattat. Dessutom har Martin haft en god ordning och reda på verksamheten vilket, för mig, som Ordförande underlättar och gör att vi som styrelsen kan fokusera på strategiska frågor och blicka framåt i stället för att behöva gå ner och peta i det operativa, säger Mats Bengtsson, Styrelseordförande, Destination Eskilstuna.Information om telefonnummer och mobilnummer hämtas från teleoperatörer. Hittar du inte det nummer du söker, kan just det numret vara dolt för upplysningstjänster.

Syftet med registret är att exempelvis banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem eller vilka som står bakom ett företag. Informationen om vem som är verklig huvudman ska bidra till att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.
I Eskilstuna finns det 41 996 personer med registrerat skuldsaldo hos Kronofogden med ett genomsnitt på 17 066 kr. Totala skulden hos Kronofogden för alla i Eskilstuna är 716 683 688 kr.En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar exempelvis ett företag eller en förening. En verklig huvudman kan också vara den eller de personer som tjänar på att någon annan agerar åt dem.

På Martins gata tjänar man i snitt 413 299 kr om året vilket betyder att man har en genomsnittlig månadslön på 34 442 kr. I Eskilstuna tjänar man i snitt 22 251 kr per månad.
– När jag fick frågan om att ta jobbet som vd i Eskilstuna Marknadsföring var min plan att stanna ett par år för att sedan ta nästa steg. Men i och med att vi utvecklades från ett delvis privatägt bolag till ett helägt kommunalt bolag uppstod ett gäng nya roliga utmaningar som jag inte kunde tacka nej till. Dessutom hade vi tillsammans med Eskilstuna kommun precis lanserat platsvarumärket ”Eskilstuna gör Evolution” som jag ville vara med om att förvalta, utveckla och förfina, säger Martin Roos, i en kommentar.

När Martin Roos började sin anställning var det på dåvarande Eskilstuna Marknadsföring. Under tiden som vd har turistbyråorganisation övergått till att bli ett modernt destination-marknadsbolag.

– Martin har gjort en gedigen och ovärderlig insats som vd. Han har haft ett driv och utvecklingsvilja som vi i styrelsen uppskattat. Dessutom har Martin haft en god ordning och reda på verksamheten vilket, för mig, som Ordförande underlättar och gör att vi som styrelsen kan fokusera på strategiska frågor och blicka framåt i stället för att behöva gå ner och peta i det operativa, säger Mats Bengtsson, Styrelseordförande, Destination Eskilstuna.
I den nya rollen som senior platsstrateg på konsultbolaget Placebrander, som verkar inom platsutveckling och platsmarknadsföring, kommer Martin Roos att jobba med olika projekt och utforska kopplingen mellan ljud och varumärken så som Sonic Brands. Martin har en bakgrund med erfarenhet från evenemang och möten och att arbeta med just det passade bra ihop med visionen att göra Eskilstuna roligare för att skapa fler jobb och göra Eskilstuna mer attraktivt. Platsen har stått värd för stora arrangemang som Springpride, Folk & kultur, junior-EM i friidrott och Melodifestivalen. Det var en ganska lång process men med bra förankring, delaktighet och bra djupanalyser. Martin berättar att de tog in Placebrander och Identx för att få hjälp kring vissa delar av platsvarumärkesresan.

Ljudet är vår snabbaste sinne. Martin berättar att även om ljuset är snabbare så tar vi till oss ljud fortare. Ljudet kittlar vårt sinne snabbast och synintrycket kommer någon millisekund efteråt och det där måste vi har med oss när vi arbetar med platser.
Vi har återkommande haft med Martin i våra trendspaningar och i vintras var han med i juryn för Placebrander of the Year 2022. Det kan förstås också hända att du tycker att Martin är bekant eftersom han har en bakgrund inom musik – där det främst är åren som gitarrist och manager för Kent som gjort att vi svenskar känner igen honom.

Kombinationen ljud och plats är relativt outforskat. Det finns många saker man skulle kunna göra med kombinationen ljud och plats. Ljudidenteiteter och sonic brands har använts ganska länge av stora varumärken här syns en utveckling som kan liknas med den vi sett i arbetet med platsvarumärken.
Efter några års paus har suget att göra musik kommit tillbaka. Martin har dragit igång de egna musikprojekten Byråkrat och Fonolit och så har han återupptagit sina studier i just musik.

Martin är fostrad i musikbranschen. Han har studerat förvaltning på LiU och musikvetenskap i Stockholm. I samma veva som flytten gick till Stockholm i början av nittiotalet fick Martin en praktikplats på Sonet grammofon AB. På den tiden var Sonet ett av Sveriges största independentbolag och man arbetade med starka artister, numer nittiotalsklassiker, som Army of Lovers, Stakka Bo, Nordman och Atomic Swing.

På fritiden är Martin gärna ute i skog och mark. Han springer trail och cyklar MTB och tycker om att sticka iväg och vandra. Både Kebnekajse, Kilimanjaro och Helags finns bland favoriterna. Framöver finns isländska Laugavegur Trail och svenska Sarek bland platser Martin vill vandra på. Att musiken dessutom är en stor del av fritiden är förstås ingen överraskning. Nyligen har Martin producerat Gustaf Jonshult och gränsen mellan jobb och fritid kan ibland vara sömlös.
Ett helt annat projekt som ligger Martin varmt om hjärtat är en gammal ångbåt som ligger i Torshälla kanal. Han har tagit bort den gamla ångmotorn och håller på att bygga om båten till eldrift.Musik spelar större roll än man tror – man brukar prata om match eller mismatch och du märker sällan när den lirar, för då är den bara en del av upplevelsen. Som när du kommer in i en hotellobby med musik som funkar kontra känslan i kroppen som uppstår när musiken känns fel. Det gäller inte bara musik utan även olika typer av ljud som kan förstärka, förminska och förändra både upplevelser och beteenden.

Ungefär samtidigt som flytten till Stockholm började Martin spela gitarr i Kent. Bandet släppte sitt debutalbum 1995 och i samma veva började Martin på Sony Music. Han arbetade med att lansera svenska artister som Meja, DeDe och Brainpool utomlands. Flera av artisterna hade stora framgångar i Asien vilket gjorde att Martin frekvent var på resande fot och den här karriären passade honom bättre än att stå på scen och han lämnade Kent.
Under Kent-åren hann Martin med en hel del annat. Han har arbetat som konsult på reklambyrå, varit jubileumsgeneral under Eskilstunas 350-årsjubileum, tagit fram ett arenakoncept och arbetat med flera konsultuppdrag för att, som han själv säger: hålla hjärnan igång.Ett par år senare startade Martin eget managementbolag och den första stora klienten blev hans gamla band. Kent skulle släppa Isola, den första engelskspråkiga skivan och det blev ett samarbete som varade i sjutton år. Ett par år innan avskedsturnen började Martin på Destination Eskilstuna och valde, för hållbarhetens skull, att lägga sitt fokus på arbetet med platsvarumärkesresan.Det gått trettio år sedan jag började läsa musik och i våras tog jag examen i Ljudproduktion och ljuddesign. Just nu skriver jag på min kandidat till musikvetare , säger Martin och berättar vidare om att musiken kan spela stor roll för hur en plats uppfattas.Eskilstuna är ju ingen klassisk semesterort berättar Martin. Vi har Parken Zoo men det behövdes något mer och arbetet med evenemang har gett Eskilstuna fler ben att stå på.

Martin kommer närmast från en position som VD för Destination Eskilstuna. När Martin började arbeta med Eskilstuna för tio år sedan var ett av de första uppdragen att återskapa förtroende mellan ägarna i bolaget som då ägdes gemensamt av kommun och näringslivet. När det var gjort påbörjades arbetet med platsvarumärket Eskilstuna.
Du som följt med oss på Placebrander ett tag känner säkert igen vår nya kollega och platsstrateg Martin Roos. Han kommer närmast från Destination Eskilstuna och tillsammans med dem var han bland de allra första att anlita Placebrander för tio år sedan. Några år senare vann Eskilstuna Placebrander of the Year 2019.Platsvarumärket Eskilstuna Evolution lanserades 2015 och sedan har man arbetat vidare med det konceptet. 2019 blev Eskilstuna Placebrander of the Year för sitt arbete med att vara The World Capital of Recycling. Martin har under åren på Eskilstuna lett ett destinationsbolag i stark förändring men även arbetat mycket operativt. Han beskriver det som en resa från ett traditionellt turistbyrå-tänk till en mer digital och modern approach. Tidigare har man använt en ljudljingel tillsammans med ett visuellt varumärke. Nu jobbar man mer och mer med tonalitet, atmosfär och soundscape i kombination med varumärke. Martin jämför det med hur man i arbete med platsvarumärke gått från en traditionell slogan till att fokusera på helhetsupplevelse och strategi. Jingeln åker i papperskorgen tillsammans med alla slogans och istället fokuserar man på helheten. Det ska bli roligt att använda mina erfarenheter från utvecklingen av Eskilstuna till andra platser. Jag ser fram emot att arbeta med både stora och små platser men även mindre distrikt och olika besöksnäringsaktörer. Jag ser också fram emot att utveckla och utforska kopplingen mellan ljudvarumärke och plats. Det finns inte så många exempel, man har provat i Malmö och i Amsterdam men det känns som att marknaden är mer redo för det här nu.

Bolaget är kvar i topp med Ikväll igen [Big Drop/Warner] på sista listan innan sommaruppehållet. Veronica Maggio toppar för fjärde veckan albumlistan med Satan i gatan [Universal/Universal]. Topp tre på Sverigetopplistan är orubbat: Einár är kvar som 2 med Vill va med dig [Einár] och Dave & Central Cee som 3 med Sprinter [Neighbourhood/Universal]. Men under…Kulturevenemang omsätter 50 miljarder och omfattar mer än 25 000 anställda, visar en ny rapport. Svensk Live är en av deltagarna när rapporten på onsdagen presenteras vid Almedalsveckan. Under pandemin upptäckte flera organisationer under paraplyet kultur/idrott/event att det inte finns pålitlig statistik att visa upp för politiker och andra beslutsfattare. Därför har Sveriges kultur-, idrott-…

Veronica Maggio har funnits hos Universal sedan debuten 2006. Med två åter listtoppande album som påminnelse om hennes status i dag har Maggio nu skrivit nya avtal med såväl Universal Music som Universal Music Publishing. Samarbetet mellan Veronica Maggio och Universal Music påbörjades redan kring hennes debutsingel Dumpa mig år 2006. Kort därefter skrevs även…Spotify tar bort äldre data än två år från Spotify for Artists den 1 juli, missa inte att ta backup om du vill behålla statistiken! Eventstaden heter en ny svensk musikapp som samlar alla konserter och festivaler, och Daniel Johansson reflekterar över det första halvåret 2023. —– Det är inte bara Google Analytics som förändras…

I år har det gått 20 år sedan Popkollo arrangerade sitt första musikläger och påbörjade ett jämställdhetsarbete som fortfarande pågår. Hur har Popkollo utvecklats? Hur kommer jubileet att uppmärksammas? Jessica Nilsson, föreningskoordinator på Popkollo, svarar på 4 snabba. Hur har Popkollo utvecklats under de här 20 åren? – Popkollo började som ett litet musikläger i…
-Det känns otroligt kul och hedrande att bli vald till styrelseordförande i Svensk Live. Jag har under det gånga turbulenta coronaåret tillsammans med styrelsen och kansliet engagerat mig i den kris livebranschen nu befinner sig i. Arbetet har gett resultat och Svensk Live har gjort skillnad och har gett medlemmarna en tydlig röst, säger Martin.Efter 30 år som VD på Universal Music Publishing slutar Martin Ingeström formellt den 30 juni. MI har kollat vad som händer nu. Skvallret började gå i vintras och blev officiellt en bit in i året. Martin Ingeström skulle sluta på det svenska Universal Music Publishing-kontor han själv startade för 30 år sedan (då som…

Tre projekt får sammanlagt 165 000 kronor i stöd i årets första utdelning av musikförlagsstöd från Musikförläggarna. Musikförläggarna delar två gånger om året ut stöd till projekt som initieras av musikförlag för att skapa möjligheter för rättighetshavare och/eller synliggöra upphovsrätten. För våren 2023 har tre projekt beviljats stöd. Sony Music Publishing Scandinavia får 100 000…Hiber har tillsammans med Smash Into Pieces skapat Arcadia, en musikvärld i 3D som släpps den 27 juni. Virtuella konsertupplevelser, eller andra sorters musikevent i metaverse, har tidigare huvudsakligen genomförts på någon av de större gamingplattformarna eller på andra 3D-plattformar. Svenska Hiber har utvecklat en helt ny plattform som ska göra det möjligt för artister,…

Martin Roos är till vardags VD för Destination Eskilstuna och har en gedigen erfarenhet av svenska musikbranschen. Under åren 1991 – 1995 spelade han gitarr i Kent och var med på det självbetitlade debutalbumet. Parallellt med Kent började Martin 1993 en karriär inom musikbranschen på skivbolaget Sonet Grammofon som promotion manager och senare på Sony Music där han jobbade som product manager och international exploitation manager för svenska artister. 1997 startade han artistmanagement och det första bandet som kontrakterades var Kent.Programmet för årets Live at Heart i Örebro börjar ta form. 155 showcasespelningar utlovas, liksom en ny stadsfest och en konferens som gästas av bl a Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson och branschanalytikern och MI-skribenten Daniel Johansson. Årets Live at Heart är den 14:e i ordningen och arrangeras den 30 augusti till den 2 september. Bland…

”De va dä dä” är namnet på en hyllningskonsert till minne av den i maj bortgångne Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm den 18 oktober 2023. Medverkar gör några av Sveriges största artister tillsammans med Fredrik Lindström som konferencier. Bland artisterna som hyllar Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt finns namn som Tomas Ledin och Eva Dahlgren intill…
Affärsplan är en gemensam plan för hur vi tillsammans vill utveckla Eskilstunas näringsliv under en tioårsperiod. Målsättningen är att sysselsättningsgraden i Eskilstuna ska vara högre än rikssnittet år 2030 och att ungdomsarbetslösheten ska vara under rikssnittet år 2022. 19 februari är det dags för årets första näringslivsdialog med fokus på besöksnäring och handel. Martin Roos, vd Destination Eskilstuna, är en av panelens deltagare. – För att skaffa sig insikt om hur samspelet mellan alla aktörer och intressenter kan förbättras och sen fråga sig själv vad man kan bidra med utifrån sin egen roll.– För besöksnäringen handlar det om att skapa starka reseanledningar och attraktiva erbjudanden till potentiella besökare. För handel som består främst av oss Eskilstunabor, men även besökare utifrån, handlar det till stor del om att vi måste vara mer lojala mot vårt eget närområde. #handlalokalt #handlaföreskilstuna– För mig handlar det om att skapa förståelse för alla aktörer och intressenters förutsättningar. Det går åt båda håll. Det offentliga har en skyldighet att sätta sig in i hur det är att driva företag och vilka utmaningar det innebär. Samtidigt bör företagare skaffa sig kunskap om hur det offentliga fungerar och varför det ibland finns en inbyggd tröghet i till exempel vissa beslutsprocesser. 1997 startade han artistmanagement och det första bandet som signades var Kent. Samarbetet med Kent varade i 17 år innan Martin 2014 valde att fokusera på uppdraget som VD för Destination Eskilstuna. Martin var också en av ägarna till klubben Blå som under sin storhetstid 2000-2004 huserade svensk musikelit både på scen och i dj-båset. Sedan 2018 skapar Martin även instrumental kontorsmuzak med sitt projekt Byråkrat. – Jag har följt Placebrander sedan starten 2013 och jag har förstått att jag var en av deras allra första kunder. Placebrander har alltid levererat med finess, kvalitet och känsla och jag har vid ett flertal tillfällen anlitat bolaget för att få nya insikter och ny kunskap.Som en del i Eskilstunas koncernledning samt ledare i ett helägt kommunalt bolag har Martin erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet vilket innebär att navigera och lyssna in de styrsignaler och förväntningar som kommer från invånare, näringsliv, ägare, politiker, ledamöter och samverkanspartners.

Placebrander är experter på platsutveckling och platsmarknadsföring. Bolaget grundades 2013 i Jönköping och finns nu på flera orter i Sverige. Medarbetarna brinner för att hjälpa sina kunder att utveckla platser på ett hållbart sätt och bidra till fler attraktiva platser som når ut på smarta vis. Grunden i verksamheten är konsultuppdrag, och vid sidan om det sprider Placebrander kunskap som förnyar branschen – trendrapporter, utbildningar, nätverk och evenemang. Placebrander utser också årligen Sveriges främsta platsmarknadsförare.
– Det har varit otroligt utvecklande och utmanande att arbeta i en komplex struktur som en kommunkoncern är. Man agerar i en hybrid värld mellan näringsliv och det offentliga vilket är svårt men det är också en del av tjusningen med uppdraget. Efter 10 år av ständig utveckling känns det som att det är dags att lämna över stafettpinnen till någon ny kraft, säger Martin Roos.

Martin Roos har också en bakgrund inom musikbranschen. Han är sedan 2021 styrelseordförande i Svensk Live och var under många år manager för popbandet Kent. Han har en examen inom musik- och ljuddesign och utöver att gå in i Placebranders olika uppdrag inom platsutveckling och platsmarknadsföring, kommer Martin och Placebrander gemensamt utforska kopplingen mellan ljud och platser.
– Det ska bli fantastiskt kul och spännande att få bli en i Placebrander-teamet och få använda mina erfarenheter över hela Sverige och resten av Norden, säger Martin Roos.Placebrander växer och förstärker teamet med Martin Roos som de senaste 10 åren arbetat med att utveckla Eskilstuna som destination och platsvarumärke. Därmed har Placebrander nu erfarna platsstrateger i Norrköping, Jönköping, Karlstad, Oskarshamn och Eskilstuna. Under sin tid som VD har Martin tillsammans med sitt team på Destination Eskilstuna gjort resan från att vara en traditionell turistbyrå till att idag vara ett destinationsbolag i framkant med målet att göra Eskilstuna till en roligare stad att besöka, arbeta, studera och leva i. Under åren 1991-1995 spelade Martin gitarr i Kent och var med på det självbetitlade debutalbumet. På Grammisgalan 1996 belönades Kent med en grammis för årets Pop/Rockgrupp och har därefter fått ytterligare 20 Grammisar. – Vi är så oerhört stolta över att få välkomna Martin till vårt team. Han kliver in i våra kunduppdrag med tung kunskap inom platsattraktivitet. Genom åren har han varit en person vi hört av oss till för att få skarpa spaningar på framtiden inom vårt arbetsfält, säger Helena Nordström som är VD på Placebrander. Destination Eskilstuna AB är Eskilstuna kommunkoncerns destinationsmarknadsbolag. Destination Eskilstuna är strategiskt och operativt ansvariga för varumärket Eskilstuna samt har ansvaret för utvecklingen av besöksnäringen och kreativa näringar (möten, evenemang, destinationsutveckling, marknad, talangattraktion) i Eskilstuna. Destination Eskilstuna omsätter ca 14 mkr och är nio anställda.Parallellt med Kent började 1993 Martin en helt ny karriär inom musikbranschen på skivbolaget Sonet Grammofon som Promotion Manager. Där arbetade han med artister som Atomic Swing, Stakka Bo & Motörhead, för att nämna några. Därefter värvades han till Sony Music där han jobbade som Product Manager/Intl Exploitation Manager för svenska artister som Meja, DeDe och Brainpool.När Martin Roos föddes var Olof Palme (Socialdemokraterna) statsminister. Samma år blev Åtvidabergs FF svenska mästare i herrfotboll och Öxabäck IF blev mästare i damfotboll och Sveriges folkmängd uppgick till 8 129 129 personer. Han är 70-talist och är född på hösten i stjärntecknet skorpion (enligt kinesiskt horoskop är han är född i Råttans år). Hans namn har betydelsen ’Latinskt namn (Marti´nus ’krigisk’), bildat till namn
et på krigsguden Mars’. Han fyller 51 år om 132 dagar och har namnsdag om 131 dagar. Martin är gift.Området där han bor tillhör Tunafors församling. På adressen finns 3 personer folkbokförda, Martin Roos (50 år), Åse Haukebö Roos (49 år) och Saga Roos (18 år).

Se de 25 personerna med högst lön i Martins hemkommun Eskilstuna. Gå direkt till topplistan via länken nedan, eller beställ Ratsitkatalogen för att få tillgång till all lönedata i hela kommunen.
Det finns 1 382 inkomstmiljonärer i Martin Roos hemkommun Eskilstuna. I postnummer 633 63 som Martin bor på är medelinkomsten 417 710 kr per år och andelen med betalningsanmärkningar är 1,1 %. Här tjänar kvinnorna i snitt 71,5 % av vad männen tjänar, vilket kan jämföras med snittet för Sverige som är 74,1 %.

På Ratsit görs årligen över 100 miljoner personsökningar och de tre mest eftersökta personerna senaste månaden i Eskilstuna kommun är Rim Biniam Tesfay, Fredrik Bohm och Sanne Josefson. Se topplistan över alla mest eftersökta i Eskilstuna kommun här. De tre mest eftersökta Martin i Sverige det senaste kvartalet är Martin Erikson i Bromma, Martin Timell i Stockholm och Martin Stenmarck i Lidingö.Det finns 1 382 inkomstmiljonärer i Martin Roos hemkommun Eskilstuna. I postnummer 633 63 som Martin bor på är medelinkomsten 417 710 kr per år och andelen med betalningsanmärkningar är 1,1 %. Här tjänar kvinnorna i snitt… Läs mer om Martin

”Det har varit otroligt utvecklande och utmanande att arbeta i en komplex struktur som en kommunkoncern är. Man agerar i en hybrid värld mellan näringsliv och det offentliga vilket är svårt men det är också en del av tjusningen med uppdraget. Efter 10 år av ständig utveckling känns det som att det är dags att lämna över stafettpinnen till någon ny kraft.” Säger Martin Roos.
Under sin tid som VD har Martin tillsammans med sitt team på Destination Eskilstuna gjort resan från att vara en traditionell turistbyrå till att idag vara ett modernt destinationsbolag i framkant.

Martin Roos har också en bakgrund inom musikbranschen. Han är sedan 2021 styrelseordförande i Svensk Live och var under många år manager för popbandet Kent. Han har en examen inom musik- och ljuddesign.

“Det ska bli fantastiskt kul och spännande att få bli en i Placebrander-teamet och få använda mina erfarenheter över hela Sverige och resten av Norden.” Säger Martin Roos.

Placebrander förstärker teamet med Martin Roos som de senaste 10 åren arbetat som VD på Destination Eskilstuna. Därmed har Placebrander nu erfarna platsstrateger i Norrköping, Jönköping, Karlstad, Oskarshamn och Eskilstuna.
“Martin har gjort en gedigen och ovärderlig insats som VD. Han har haft ett driv och utvecklingsvilja som vi i styrelsen uppskattat. Dessutom har Martin haft en god ordning och reda på verksamheten vilket, för mig, som Ordförande underlättar och gör att vi som styrelsen kan fokusera på strategiska frågor och blicka framåt i stället för att behöva gå ner och peta i det operativa.” Säger Mats Bengtsson, Styrelseordförande, Destination Eskilstuna.

Martin Roos har följt Placebranders utveckling sedan starten 2013 och var en av deras första kunder. Han anser att bolaget alltid har levererat med finess, kvalitet och känsla. Martin har under flera tillfällen anlitat Placebrander för att få nya insikter och ny kunskap.Utöver att gå in i Placebranders olika uppdrag inom platsutveckling och platsmarknadsföring, kommer Martin och bolaget gemensamt utforska kopplingen mellan ljud och platser.”Vi är så oerhört stolta över att få välkomna Martin till vårt team. Han kliver in i våra kunduppdrag med tung kunskap inom platsattraktivitet. Genom åren har han varit en person vi hört av oss till för att få skarpa spaningar på framtiden inom vårt arbetsfält.” Säger Helena Nordström, VD på Placebrander.Martin är en man som är född den 11 november 1972 och bosatt i Eskilstuna på Skogvaktarvägen 22 A. Martin har namnsdag den 10 november. Han flyttade till sin nuvarande boende av annan typ för 8 år sedan (den 29 juni 2015). Här bor han tillsammans med två personer – det är Åse och Saga.Lovegame, initiativet från Countryside Hotels för att få fler att upptäcka varandra och unika platser i Sverige, har genomförts under tre dagar på Vadstena Klosterhotel och Sundbyholms slott.I år är fem kandidater nominerade till utmärkelsen Narrenpriset som är eventbranschens äldsta individuella pris. Det delas årligen ut av Svenska Eventakademin till en person inom event- och mötesbranschen. Vinnaren koras av ledamöterna i akademin vid en ceremoni på Eventmässan i Kista 22 februari 2023. Här möter du Simon Strandvik.

Nyrenoverade Gysinge Herrgård i Gästrikland blir nu en del av Countryside Hotels. Med Gysinge Herrgård stärker Countryside Hotels erbjudandet i södra Norrland och målet är att nå ut med Gysinge Herrgård till fler potentiella gäster i och utanför Sverige.
Jag erkänner! Jag är inte helt bekväm nu. Att komma med tips och idéer skulle ju kunna uppfattas som rätt stroppigt. Eller? Men, kärleken till det jag gör och brinner för är dock större än min rädsla, så det är med stor ödmjukhet som jag fortsätter skriva. För det jag vill dela med mig av är saker jag påminner mig själv om dagligen i min strävan att utveckla mig själv och andra runt omkring mig.En ny, toppmodern boulebana är nu öppen för fri användning för alla hotellets gäster. Detta spännande tillskott är utformat enligt internationell tävlingsstandard, vilket innebär att den uppfyller de mest kräsna spelarnas förväntningar när det gäller såväl underlag som storlek.Nya tider kräver nya lösningar – och kreativa samarbeten är ofta ett bra sätt att uppnå det. Ett bra exempel på det är Space Production och BeMatrix, som tillsammans tagit fram en multifunktionell monter för pop up-aktiviteter utomhus.

Tekniska museets nya byggnad Wisdome Stockholm vinner utmärkelsen ”Design S” på Swedish Design Awards. Redan innan byggnaden är färdigställd har den fått internationell uppmärksamhet och blivit prisad för sin banbrytande arkitektur som tänjer på gränserna på vad som kan byggas i trä.
I år är fem kandidater nominerade till utmärkelsen Narrenpriset som är eventbranschens äldsta individuella pris. Det delas årligen ut av Svenska Eventakademin till en person inom event- och mötesbranschen. Vinnaren koras av ledamöterna i akademin vid en ceremoni på Eventmässan i Kista 22 februari 2023. Här möter du Ahmed Abdirahman.Almedalen är en av de viktigaste (om inte DEN viktigaste) demokratiska mötesplatsen vi har i Sverige. Politiken och näringslivet. Avlönade och ideella. Myndigheter och media. Föreningar och organisationer. Alla möts på en och samma plats. Som besökare är Almedalen en väldigt speciell plats där du har ett ansvar att se om dig själv och dina kollegor, så att ni alla kommer hem tryggt och säkert.

Similar Posts