Matbord Vardagsrum Inspiration

En bra tumregel är att avståndet mellan sitsen och köksbordet ska vara maximalt 30 centimeter. Tänk på att du måste mäta från själva sitsen. Så tänk till om du har stolar med kuddar eller inbyggd stoppning. Dessa sjunker ner när du sitter på dem, och det är från den sittpositionen som du ska mäta. Annars försvinner några centimeters höjd när du sätter dig ner och så är bordet plötsligt för högt.Om du inte har tid eller möjlighet att kombinera köksbord och stolar, varför inte välja någon av våra matgrupper? De är gjorda för att passa ihop, så du vet att de kommer att fungera tillsammans. Var noga med placeringen av bordsbenen. Om de befinner sig i längst ut kan du och dina gäster sitta bredvid varandra utan problem. Om benen däremot placeras mer mot mitten kan du behöva fundera extra noga över bordsstorlek och benutrymme. Dags att träffas för att umgås, med kompakta och flexibla matbord som du kan ändra enligt behov. Med slagbord kan du växla från ett kompakt frukostbord för två till ett matbord med plats för fyra.Du bör också fundera på hur många personer som ska få plats runt bordet. Alla ska kunna sitta bekvämt utan att stöta i varandra när de äter. För det beräknas varje sits behöva 60 cm i bredd. Så om du vill ha ett matbord för fyra med två personer på varje sida, behöver du ett bord som är minst 120 cm långt. För sex personer med tre personer på varje sida gäller minst 180 cm och så vidare.

Det finns många sätt att förlänga ditt bord så att fler gäster får plats – även på en liten yta. Du behöver bara välja en smart, platsbesparande lösning som är lika enkel att fälla ut som att stuva undan.
Om du inte är 100% säker på om du behöver sittplatser för fyra eller sex (eller fler) kan du skaffa ett utdragbart bord. En lösning som sparar plats när ni bara är ett par stycken och som enkelt kan byggas ut när det är dags för en större fest.Om du försöker pressa in för många runt matbordet finns det en risk att en del kan sitta med ett kallt bordsben mellan sina egna… inte helt skönt. Eller så blir det irriterat när du slår i knät varje gång du reser eller sätter dig. Så var noga med detaljerna när du väljer matbord, annars kan middagarna gå från sköna till skämda.Matbord är riktiga vardagshjältar i hemmet. Vilken annan möbel har så många arbetsuppgifter? Från hemmakontor till spelcentral och festbord till en plats för alla måltider – det är helt enkelt här det mesta händer. Våra bord är robusta, slitstarka och ofta utdragbara. Så hitta ett i din stil och ta med dig det hem.Var noga med höjden mellan bord och stolar. Om du sitter för högt kan dina lår stöta i undersidan av bordsskivan, vilket kan göra långa middagar plågsamma. Om du sitter för lågt blir det istället obekvämt att luta armarna mot bordet, eftersom axlarna hamnar i ett onaturligt högt läge.

Lång och mysig frukost med nybakat bröd efter en sovmorgon. Kärleksfull söndagsmiddag med vänner och familj. Smaskiga helgbruncher med äggröra, bacon och scones. Matbord är kärnan i allt. Så du bör alltså välja ett som klarar av många scener.
Därför har vi ett brett utbud av stilar för dig. Från klaffbord och utdragbara bord till väggmonterade bord, vad du än behöver för att få plats med både gäster och gourmeträtter.Du kan frestas att spontant välja ett matbord som ser snyggt ut. Men det är inte riktigt så enkelt! Du ska kunna använda det under många år framöver och desstum mycket. Att ha en festlig middag och sedan småprata runt matbordet hela vägen in på småtimmarna ska vara en fröjd, inte ett obehag. Därför finns det några saker att tänka på så att ni garanterat kan sitta bekvämt. Länge.

Tänk att jag fick dessa möbler hemkörda till mig utan att betala en krona!. Fick en förfrågan om jag ville ha ett vitt bord med stolar. ett skåp och en byrå med spegel.Döm av min förvåning när dessa möbler var det som dök upp. Byrån visar jag bland bilderna från hallen.
Ett album med bilder från vardagsrummet & balkongen! Hoppas du gillar & blir inspirerad 😉 Är ny här på Styleroom – följ mig gärna & skriv en kommentar om du gillar bilderna!

Nu ser vi inte bara ljuset i tunneln, utan nu har vi kunnat flytta in även där..Nu är det bara ett vitrinskåp och stolar till vårat matbord som fattas, plus tavlor på väggarna och annat litet smått och gott. Men till huvudsak så är det klart där inne nu.. Som det syns på bilderna så kör vi inte någon renrasig inredningsstil utan blandar gärna gammalt och nytt.Vi har köpt en egen bostad. Ska bli så kul att göra om och fixa. 🙂 Vardagsrummet är ett av rummen som jag är allra mest nöjd med! Hur mysigt är de inte att sitta här tex en lördagkväll hela familjen och äta en god middag, sen flyttar ungarna över till soffan för lite gottis och vi sitter kvar och kanske dricker varsitt glas vin och bara pratar om allt. Och ändå är vi alla ”tillsammans”! 🙂 Som jag längtat efter ett stort vardagsrum!! 🙂

Vi har så gott som kommit i ordning i vår lägenhet. Det som saknas är tavlor och annat som kan förgylla väggarna. Jag tar gärna emot förslag på vad man kan hänga upp för kul på en tom vägg:) Jag älskar orientaliska textilier och vill få det att samspela tillsammans med det vita. Eftersom lägenheten präglas av 70-talets mörka lister, dörrar och fönster gör jag vad jag kan för att släppa in ljus i hemmet.
Behöver verkligen hjälp med det urtrista vardagsrummet vi har, som knappt används bara för det. Hur blir det mysigt? Alla idéer är välkomna, för här har vi verkligen kört fast nu!!!Ett runt matbord skapar en social och inbjudande matgrupp. Fördelen med ett runt matbord är att alla som sitter runt bordet ser varandra. Här bildas en härlig gemenskap där alla bjuds in till samtalet. Ett runt matbord kan dessutom mjuka upp och skapa harmoni i ett kantigt rum. De rundade formerna bidrar till ett mer organiskt formspråk som känns mer naturligt för ögat. Var vaksam på att ett runt matbord tar större plats i ett rum och faktumet att desto större diameter du väljer, desto längre blir avståndet tvärs över matbordet. Till ett runt matbord brukar man räkna med att en sittplats kräver cirka 70 centimeter av bordets omkrets.

Den klassiska pinnstolen passar utmärkt som köksstol i både små och stora kök. En pinnstol är ofta nätt och utan armstöd vilket gör den lättplacerad då den inte behöver ta hänsyn till bordsskivans kanter och kan enkelt kombineras med olika köksbord. Önskar du en mer ombonad stol till vardagsrummet eller matsalen kanske en stoppad tygstol eller läderstol är rätt för dig. I vårt sortiment finns ett brett utbud av matsalsstolar med hög kvalitet och komfort, perfekt för långa middagar med nära och kära.
Vårt möbelhus i centrala Göteborg är fyllt av soffor, sängar, matgrupper, förvaring och mycket mer för en smakfull och personlig inredning. Besök butiken och upplev inspirerande möbler och miljöer på över 3.000 m² i fem våningar.Barbordet är ett praktiskt bord som inte bara nödvändigtvis behöver användas vid måltider. Ett barbord är utmärkt som extra arbetsyta eller köksö i exempelvis ett litet kök. Här kan man avslappnat umgås och med ett par bekväma barstolar blir barbordet en favoritplats i hemmet. Ett barbord brukar vara cirka 90 centimeter högt, och då passar barstolar med sitthöjden 65 centimeter utmärkt.

Rektangulära matbord är lättplacerade eftersom de kan möbleras efter rummets väggar. I dessa fall skapar symmetrin en stilren känsla där det raka uttrycket blir en röd tråd. Visuellt kan en sådan inredning uppfattas strikt och hård. Därför känns det mer naturligt för ögat att addera mjuka och organiska former som en matsalsstol med rundad rygg eller runda bordstabletter. Ett klaffbord passar utmärkt som köksbord eftersom det är flexibelt och kan anpassas efter behov. Bordet sparar plats och kan användas både i små och stora kök. Ett slagbord har klaffar på båda sidor och passar utmärkt som kalasbord eller tillfälligt bord. Ett stort antal runda matbord kan kompletteras med iläggsskivor som placeras i mitten av bordet. På detta vis kan ett runt bord bli ovalt, vilket fortfarande behåller den sociala känslan och passar utmärkt vid större middagsbjudningar. Se till att dina stolar passar till bordet och att det inte finns några bordsben i vägen. Ett pelarbord har endast ett centrerat ben och kan därför rymma fler stolar.Ett ovalt matbord är ett utmärkt alternativ för dig som önskar ett socialt bord som rymmer många sittplatser. Den ovala formen gör att man både kan använda sig av de generösa långsidorna samtidigt som alla vid bordet kan se varandra och samtala. Oftast bidrar den organiska formen till att skapa harmoni för ögat och ett mer inbjudande helhetsintryck. Ovala matbord erbjuds i varierande storlekar och utföranden. Ofta kan de också förlängas med iläggsskivor som placeras i mitten av bordet. Beroende på modell kan iläggsskivorna förvaras antingen i bordet eller vid sidan av. Gemensamt för alla ovala bord är att de skapar en välkomnande atmosfär där många får plats vid behov.

Hur inreder man ett avlångt vardagsrum?
Hur inreder jag ett avlångt vardagsrum? Undvik att möblera längs med väggarna, det medför att rummet känns ännu mer avlångt. Skapa gärna små grupperingar av möbler, då får rummet ett mer spännande intryck och även flera olika funktioner. Undvik små och avlånga mattor, hellre större!
Matplatsen är en central punkt i hemmet där vi spenderar mycket tid tillsammans. Här samlas vi för att umgås, avnjuta måltider, läsa läxor, arbeta, baka och spela sällskapsspel. Matbordet spelar en stor roll för vårt sociala liv och är så mycket mer än bara ett bord. En matgrupp med bord och stolar bidrar till rummets känsla och helhetsintryck. Här skapas minnen för livet. Välj därför ditt matbord med omsorg.När du beställer katalog hos SmålandsVillan kommer vi att spara dina angivna personuppgifter i beställningsformuläret. Vi använder uppgifterna för att kunna skicka en bekräftelse via e-post och skicka katalogen via post hem till dig. Katalogen skickas via vår samarbetspartner Nordic Gateway som vi har skrivit biträdesavtal med. Vi använder också uppgifterna för att en säljare hos SmålandsVillan ska kunna kontakta dig om dina planer på att bygga hus. Om du även väljer att prenumerera på nyhetsbrev kommer vi att kontakta dig via e-post med allmän information och erbjudanden från SmålandsVillan. Vad är bättre än att komma in en vinterdag och värma sig med en stor kopp te? Koka upp vatten, riv ingefära och citron och låt det sjuda en stund. Lägg i en klick honung och låt det dra i några minuter. Sätt dig i soffan och njut. Ett levande material som trä mjukar upp och ger ett värmande intryck i rummet. De mörkare träslagen som valnöt, ek och furu ger en extra skön känsla. Placera ut små fina detaljer av trä i ditt hem. Även metallen koppar ger en varm och mjuk känsla till rummet. Satsa på en kopparlampa, eller skapa stilleben med fina vaser, kopparkittlar och en ljusstake.När vintern kommer spenderar vi mer tid inomhus och vi är många som blir sugna på att ändra om och inreda det mysigt hemma. Här ger vi dig knep för hur du på ett inte allt för kostsamt sätt kan piffa till hemmet och skapa en ombonad känsla.För mer information om hur SmålandsVillan AB hanterar personuppgifter eller om du vill ha kontaktuppgifter till personuppgiftssamordnare hänvisar vi till vår personuppgiftspolicy.Ett enkelt sätt att mjuka upp inredningen är med hjälp av naturmaterial. Att ta in naturen i ditt hem ger ett rogivande intryck. I sovrummet ger linnelakan ett härligt intryck. Även detaljer i keramik, flätad jute och bambu och naturfärgat trä ger rummet en ombonad känsla. Varför inte gå ut på en frisk skogspromenad och plocka hem grenar, kvistar, mossa eller kottar att pryda ditt hem med. Det ger ett vackert och levande intryck.

Med småländsk finurlighet och smarta lösningar erbjuder SmålandsVillan mycket hus för pengarna. Det har vi gjort sedan 1997. Idag är vi en del av OBOS – en av Nordens största bostadsutvecklare.
Mycket hus för pengarna är vår filosofi, vare sig du vill bo behändigt eller få gott om plats att växa på. Välj husmodell, bygg online och se ditt drömhus ta form.Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och vi kommer då sluta att behandla dina personuppgifter. Om du inte går vidare och skriver avtal om en bostad med SmålandsVillan kommer vi lagra dina personuppgifter under två år, om du inte dessförinnan har återkallat ditt samtycke. Om du tycker att personuppgifterna hanterats i strid med gällande lag har du rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Det är inte så inbjudande med ett hem fyllt av prylar. För att skapa ordning och reda kan du införskaffa förvaringslådor. Om du inte har plats i din garderob kan du satsa på material som läder eller trä vilket ger en lite lyxigare känsla och gör att lådornas funktion blir både praktisk och en snygg detalj i hemmet.
Det kan kännas som en stor process när man ska göra om i köket, men det behöver det inte göra! Att byta ut några inredningsdetaljer eller lägga till textilier kan räcka. Nedan finner du 7 tips på vad du kan tänka på samt produkter vi gärna skulle ha i vårt kök!

Vart ska man placera soffan?
Om du väljer att placera din soffa mot en vägg, flytta ALLTID ut den 7-10 cm. Luften mellan väggen och soffan, ger en skugga, som gör att rummet upplevs luftigare och rymligare. Att trycka in en soffa mot väggen kan upplevas ängsligt och förminskande.
När vi inreder våra kök glömmer vi att köket faktiskt är hemmet hjärta. Det ska vara en plats där vi vill umgås och äta god mat. Med enkla medel kan du förvandla köket till ditt favoritrum. Vi har listat 7 saker du kan tänka på när du inreder till kök för att det ska kännas med ombonat.

Vad ska man ha på vardagsrumsbordet?
En stor vas med kvistar eller snittblommor i ger ordentligt med höjd, jämfört med doftljuset som placeras direkt på soffbordet. Har du många detaljer som är lika höga kan du placera några av dem på en trave böcker för att skapa kontraster och en harmonisk blandning av lågt, mellan och högt.
Tänk på att välja gardiner efter omsorg. Textilier dämpar ner ljudet i rummet och får rummet att kännas mer ombonat. Om man inte vill ha långa gardiner är hissgardiner ett perfekt alternativ till köket. Det kan ge en mer lantlig känsla.

Vi har sett mer och mer öppen förvaring i kök nu den senaste tiden. Det gör att köket känns mer öppet och tillgängligt. Ställ fram dina finaste skålar och glas på en hylla och visa upp ditt finaste porslin på ett kreativt sätt!

Precis som med gardiner, dämpar mattor ljud och rummet känns mer ombonat. Beroende på vilken matta du väljer kan du få en mer vardagsrumskänsla i ditt kök. Tänk på att välja en matta som klarar fläckar och som inte är allt för jobbig att dammsuga.Om du inte vill ha en köksbänk i trä, kan du välja att addera trädetaljer som skärbrädor, salt- och pepparkvarn eller sätt upp tavlor med träramar. Trä ger oss en lugnande och omfamnande känsla.Välj gärna mjuka färger som gör att köket inte känns för sterilt och kallt. Du vill kunna Om du inte vill måla om och göra ett för stort projekt kan du välja inredningsdetaljer i mjuka färger, tex. Byta ut glödlamporna, textilier och inredningsdetaljer.Det är så viktigt att stolarna inte bara är snygga, utan också sköna. Du kommer vilja sitta i ditt kök för längre middagar och umgås. En plats där ni efter middagen kan dra fram sällskapsspelen och ha det riktigt mysigt! Det absolut viktigaste i varje rum när det kommer till inredning är belysningen. Det är belysningen som sätter hela känslan för ett rum. Bestäm om du vill ha ett kallt eller varmt ljus i rummet. Ett varmare ljus höjer mysfaktor! MOON 200 är en kollektion som innehåller kontinental-, ram- och ställbar säng. Sängarna är flexibla och kassetten kan fås med två olika komforter vilket ger dig möjlighet att vända madrassen och anpassa din säng allt eftersom behoven förändras.

Oavsett vilken ålder man är i så är det bra med en sittplats när man ska ta på och av sig skorna eller bara vill ställa av sig saker på. Har man en liten hall kan man spara utrymme genom att satsa på en bänk med hylla under för skorna eller en eller två nätta stolar som man enkelt kan flytta med sig om man behöver extra sittplatser någon annanstans.En spegel är både bra så man kan ta sig en sista titt innan man rusar iväg men ger även en känsla av större rymd i rummet om man har en liten hall. Desto större spegel du har desto större känns rummet. Den ger även rymd och ljus med hjälp av reflektionerna som bildas i den.

Att utveckla nya möbler är en kreativ och tidskrävande process som innefattar allt från trendspaning till funktionellt tänk. I framtagandet av några av våra produkter har vi samarbetat med den danska designduon Says Who.
Det första du möts av i ett hem är hallen. Lika viktigt som det är att du möts av en trevlig känsla när du kliver in är att den ska vara funktionell. Så här kommer 3 tips som kan vara bra att tänka på när man inreder just hallen.7. Om ni sover tillsammans, gå och prova säng tillsammans. Är ni väldigt olika i vikt och längd, så kan det vara bra att välja två separata madrasser med olika fastheter.

I inredningen vill man försöka skapa ett naturligt rum och inreda som om man vore utomhus. Färgerna är skogens alla gröna färger från det varma, djupa skogsgröna till den mer kalla gröna och även en blå nyans som på minner om himmel och vatten. Dessa färger går enkelt att mixa med varandra och man kan aldrig blanda för många gröna nyanser.
Att mattan är ungefär 60 cm bredare än bordet är en god marginal för att hålla alla stolarna innanför mattkanten även när de är utdragna, ställer du en extra stol på kortändan får även den plats.- Rektangulärt matbord – Ett rektangulärt bord kan närmare klassas som ett matsalsbord. Här finns det många storlekar att välja mellan – från det riktigt stora till det mindre. 6-8 stolar går det ofta att ha runt det rektangulära bordet.

– Runt matbord – Passar för en vanlig familj med fyra personer eller för ett ensamhushåll likaså. Runt det runda matbordet brukar det få plats 4 stolar. Du som har gott om plats kan unna dig lyxen att skaffa ett stort matbord istället för ett litet. Men även ett litet matbord har sin charm och kan vara oerhört funktionellt. Eller så väljer du ett med iläggsskiva som du kan göra större vid behov. Det finns flera tips att ta del av när du väljer matbord. Duon ser sig själva som nyfikna möbelfanatiker, industridesigners och kreativa och vill hela tiden hitta nya vägar framåt. Allt för att skapa nya fängslande lösningar på de produkter de designar.För en mer ombonad känsla i sovrummet är det perfekt med en matta under sängen. Bara känslan att sätta ned fötterna på något mjukt ger en skön start på dagen. Placera mattan under ca 2/3 av sängen. Finns det plats i sovrummet rekommenderar vi den stora mattan så att du får ännu mer matta att sätta ner fötterna på. Ease är en serie sobra, eleganta och klassiska förvaringsmöbler som samtidigt är trendiga och ligger i tiden. De har en tidlös design som håller länge. Serien har högkvalitéts fanér med mönsterpassning över dörrar och lådor samt massivt benunderrede i ek. Hur ska du tänka vid val av storlek på din nya matta? Vi har tagit fram några enkla rekommendationer och bilder nedan som kan hjälpa dig på vägen. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss eller någon av våra butiker så hjälper vi dig vidare!I den här trendstilen, som är både elegant och avslappnad, ser vi inspiration från det minimalistiska Japan men även från Italien och Sverige. Här önskar man sig utvalda och stilrena objekt i sitt hem, gärna med lite retrokänsla. Vi ser mycket runda former, gärna i kombination med kontrasterande, raka linjer.

– Ovala matbord – Passar dig med stor familj eller dig som ofta får besök. Runt ett ovalt och stort matbord får det plats många stolar, ofta fler än fyra.- Vi har i princip alla typer av möbler, alltifrån soffor, soffbord och bäddsoffor till fåtöljer, skåp, matbord och stolar. Och mycket annat, ja vi täcker faktiskt in stora delar av hemmets alla rum. Förra året lanserade vi dessutom en helt egen sängkollektion, Moon.

Hur styla köksbord?
Tänker en styling som är både smidig att vända och med saker som är användningsbrar. Något som kan flyttas när det ska dukas men även kunna vara en del av dukningen med saker som behövs till måltiden. Allting blir lättare med en bas samt något som går att flytta på så en bricka är helt klart det bästa att börja med.
Spegeln har inte bara en praktisk funktion utan är lika mycket en trendig inredningsdetalj. Runda speglar ger en mjuk känsla medan en stor helkroppsspegel kan vara praktisk om man har utrymme för den. Vill man skapa en nättare känsla kan man gruppera ihop flera mindre speglar på en vägg, gärna i olika storlekar och former.Vi ser en tydlig grön trend både när det gäller färger men även en längtan efter naturen och allt vad den har att erbjuda. Här låter man skogen inspirera hemmet, det kan vara i form av stora fönster mot naturen eller i färger och mönster på tapeter, väggfärger eller textilier.

Materialen får gärna vara exklusiva och med en glänsande yta. Vi ser blank metall men även läder och lackat trä. Man vill gärna ha en yta med struktur som går att ta och känna på. Says Who är en dansk design studio grundad av de två vännerna Kasper och Nikolaj. Deras stil är okomplicerad och samtidigt full med karaktär och detaljer sprungna ur den nordiska designen. När du väljer bordsyta eller rättare sagt material är det viktigt att tänka på behoven. Var noga med att välja ett tåligt material om det förekommer mycket spill från barn. Högtryckslaminerade skivor eller träfaner är slittåliga medan marmor, glas eller sten är betydligt mer ömtåliga mot slag från leksaker och barnhänder.

Vi ser ett tydligt intresse för design och designklassiker, samtidigt som man också plockar in nya möbler och föremål i hemmet. Man blandar alltså gärna gammalt och nytt och inget kommer in i hemmet av en slump.
Efter en tid där vi både jobbat och under hållit oss hemma har det blivit extra viktigt med ett funktionellt hem där det finns plats att sitta och jobba men som också ger utrymme att kunna gå undan och få vara för sig själv en stund. När det gäller material väljer man gärna naturliga sådana som hjälper till att skapa värme i hemmet. Det taktila är även viktigt då man vill kunna ta på ytor och saker och känna något. Matbord, köksbord eller matsalsbord – kärt barn har många namn. Och just ett matbord passar ju ofta både i köket och i vardagsrummet och kan dessutom betraktas som en av de viktigaste möblerna du har i ditt hem. Oavsett om matbordet står i köket eller vardagsrummet händer det saker här hela tiden – läxläsning, middagar och intressanta diskussioner. Välj ditt matbord från ledande varumärken hos Svenska Hem.

Tänk på att mattan bör följa bordets form, ett rektangulärt bord passar bäst med en avlång matta och en runt bord gör sig bättre med en rund eller kvadratisk.
MOON 100 ger dig mycket säng för pengarna i en modern och tilltalande design som ger ett bra stöd och god följsamhet under sömnens alla timmar. Välj bland ett stort urval av olika tygkvaliteter, färger och ben.Dessa stilrena möbler är skapade med passion och en nyfikenhet där målet har varit att skapa snygg design för alla som söker en funktionell möbel med detaljer som ger det där lilla extra.

För att man ska få ett personligt hem använder man sig gärna av skulpturer och konst. Även här är man medveten och föredrar kvalitetsprodukter som håller över tid.
– Jag kan helt omöjligt välja ut en av alla fantastiska nyheter det speciella året, det fanns alldeles för många. Men ska jag välja två får det bli den stora soffnyheten 2021, Mix, en modulsoffa i modern stil i härliga tyger och färger. Och förvaringsserien Mila som väl stämmer överens med den skandinaviska ljusa och harmoniska stilen. Tack vare att Mila har en modern retrokänsla är den lätt att placera i många olika sammanhang och stilar.Matbord, köksbord och matsalsbord finns i många olika former – de kan vara runda, ovala, rektangulära och fyrkantiga. Om du vill vara riktigt praktisk kan du välja ett hopfällbart eller utdragbart matbord, ett med iläggsskiva eller kanske ett vägghängt som går att fälla ned.

– Ja det stämmer. Vi säljer möbler från ett stort antal starka och välkända varumärken och som komplement till det har vi också ett helt unikt sortiment där möblerna är både designade och tillverkade exklusivt för oss. Och som man alltså bara kan köpa hos oss på Svenska hem, i våra butiker och i vår e-handel.
– Här strävar vi alltid efter att hitta den bästa balansen mellan det som är trendigt för stunden och det som håller över tid. Men det som är snyggt för ögat måste såklart också vara användarvänligt, oavsett om det handlar om komfort eller funktionalitet. Komfort är ju en superviktig faktor då det gäller att utveckla t ex en bra soffa. Är den bara snygg att se på men inte skön att sitta i? Ja, då har vi inte gjort vårt jobb. Om vi istället pratar om lådor är bra lådutdrag viktigt och gör att man får bra förvaringsutrymme. Har man dessutom softclose på lådan blir det en lyxigare känsla varje gång lådan stängs.

Har du investerat i ett vackert och elegant matbord och tillhörande stolar kan det vara en bra idé att förgylla det ytterligare med en stilren matta som får rama in hela matgruppen och värma fötterna under kyliga höstdagar. En matta fungerar lika bra i ett kök som i ett matrum. Kika gärna på våra kvalitativa mattor här på Svenska Hem.
5. Om madrassen ger kroppen ett jämnt bekvämt stöd där höfter och skuldror sjunker ned, samt håller din ryggrad rak oavsett om du ligger på mage, sida eller rygg, då är madrassen perfekt för dig.För en större soffa t ex hörn- eller divan rekommenderar vi en matta i storleken 200×300 cm. Detta för att kunna ställa soffan en bit in på mattan, dels för att binda ihop gruppen men även för att hålla mattan på plats. För en normalstor 3-sitssoffa rekommenderar vi en matta som är minst 170×240 cm, men det allra bästa är en något större storlek. Har du t ex en fåtölj till passar den största storleken allra bäst då även den får plats. Detta skapar balans och ger rummet ett mer harmoniskt intryck.

Hösten 2020 kan vi stolt presentera vårt nya sängkoncept MOON från Svenska Hem som är en av marknadens mest flexibla sängkollektioner. En kollektion som ger dig de största möjligheterna att välja en säng precis som du vill ha den. En säng som du kan sova i under många år, även om behovet ändras över tid. Välj modell, komfort, klädsel och tillbehör och du får en säng som passar just dig över lång tid.
Vi vet att många upplever det svårt att välja rätt säng. Därför har vi skapat en liten “sängskola” där vi ger några enkla råd som du kan tänka på när du provar sängar hos oss.

Tillsammans med Svenska Hem har Says Who designat de unika möblerna Clean, Ease och Mila. Alla med Svenska Hem kunden som utgångspunkt. En person med känsla för kvalitet och design.Vi inspireras mer av livsstil i stort än av enskilda produkter, vi vill ha det lugnt och skönt och längtar efter att umgås igen. Här kan ni läsa om tre trender som vi kommer att inspireras av framöver.

Hur ska vi möblera vardagsrummet?
I ett stort vardagsrum gör sig möbleringen oftast bäst om soffgruppen är centrerad i rummet. Med centrerade möblemang, som till exempel en soffgrupp med soffa och två fåtöljer, så skapas ett bättre flöde i inredningen och rummet upplevs dessutom större.
– Vårt unika sortiment har olika uttryck. Vi fångar in såväl den trendiga stilen som den mer klassiska och tidlösa designen i så gott som våra olika produktgrupper. I t ex ett vardagsrum kan samma soffa passa många olika stilar och kunder beroende på vilket soffbord och vilka accessoarer man väljer därtill. Tack vare att många av våra modeller har en tidlös design tillverkade av noga utvalda material håller de över tid och känns aldrig \\\”fel\\\”.

En tekniskt fulländad säng med en känsla som måste upplevas och med en design som tilltalar. MOON 300 håller hög kvalitetsnivå där ett stilfullt ut­tryck möter härlig komfort. Här tummas inte på något för att du ska kunna möta dagen utvilad och full av energi.

Vad gör ett hem mysigt?
Så höjer du mysfaktorn i ditt hemTänd levande ljus och häng upp fina ljusslingor. Det finns inget som kan förvandla ett hem bättre än mysig belysning, en sprakande brasa eller värmande ljus. … Grönskande växter. … Mjuka upp rummet med textiler. … Tavlor och affischer. … Ta in naturen.
Här ser vi en urban och elegant stil där man går tillbaka till det klassiska i en färglös inredning med svart, vitt och strama kontraster. Vi ser inslag av retro och tydlig inspiration från 80-talets runda, eleganta former.

Hur får man ett vardagsrum mysigt?
JM ger dig verktygen för ett riktigt mysigt och inspirerande vardagsrum där alla trivs.Kombinera olika stilar och trender. … Välj något som ger rummet ett blickfång. … Knyt ihop stilen med textilier. … Mixa storlek på möblerna. … Detaljer och kontraster ger liv. … Gör något kul med väggarna. … Personlig stil och medvetna val.
På Svenska Hem kombinerar vi designklassiker från starka varumärken med ett eget sortiment av möbler designade och tillverkade exklusivt för oss. Kvalitet, design och funktion står i fokus och vi samarbetar med flera framstående formgivare. Här svarar vår produktchef Lotta Nord på 5 frågor om vår egen produktutveckling och design.Färgmässigt är basen vitt, svart, offwhite och mörkgrått. Dessa mixas för att få en så stor kontrast som möjligt och kompletteras gärna med metall. Det är inte mycket mönster utan här föredrar man det enkla.

Är det något man aldrig får för mycket av så är det bra förvaring. Det finns många typer av möbler och sätt att inreda en hall med. Det kan exempelvis vara en byrå med lådor där du kan dölja dina saker i lådorna och dekorera uppe på med en växt, ljus eller en liten skål att lägga nycklarna i. Har man inte plats med en möbel kan man jobba med en hylla på väggen och i stället ha korgar eller fina lådor på för att sortera och samla ihop sina saker i. Sätt fina etiketter på så blir det enkelt att hitta. Var sak på sin plats gör det funktionellt och ger ett lugnt intryck.- Fyrkantigt/kvadratiskt matbord – Välj helst ett mindre kvadratiskt matbord än ett stort. Då passar ett rektangulärt bättre eftersom det kvadratiska annars kan ta upp för mycket plats. Älskar du funktionellt, välj ett kvadratiskt bord med iläggsskiva eller tilläggsskiva så får du ett rektangulärt bord när du vill.Vi har ett bord i köket och ett i vardagsrummet. Det i köket har plats för 4 så där äter vi inte måltider ihop då vi inte alla får plats utan det bordet är för frukost, pyssel, läxor, fika, läsa tidning osv. medan det andra är middagsbordet med plats upp till 12 pers. Dock vill jag gärna att det känns levande även när de inte används till måltider. Något ska få stå där på så det inte blir för tomt.Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Collects data on visitors’ preferences and behaviour on the website – This information is used make content and advertisement more relevant to the specific visitor.
We also use third-party cookies that help us analyze how you use this website, store your preferences, and provide the content and advertisements that are relevant to you. These cookies will only be stored in your browser with your prior consent.

Vad ska man ha på väggarna i vardagsrummet?
Har du ett litet vardagsrum och vill skapa en rymlig och luftig känsla ska du måla med ljusa kulörer på väggar, golv, tak och snickerier. Väljer du till exempel vitt kan det vara väldigt fint att jobba med olika glanstal för att skapa effekt. Matta väggar är jättefina till blanka snickerier.
Tänker en styling som är både smidig att vända och med saker som är användningsbrar. Något som kan flyttas när det ska dukas men även kunna vara en del av dukningen med saker som behövs till måltiden.I de flesta hem är väl en vas med blommor vanligast att ställa där och kanske att någon ljusstake får haka på. Kan bli lite tomt, ängsligt och oplanerat. Tillsammans med Cervera tänkte jag visa lite tips på hur bord kan stylas med när det inte är middagsdukat. Som ni vet älskar jag att duka matbord och göra det inbjudande för både gästerna när vi har middagar men även för bara oss i lilla familjen. En god middag blir alltid lite härligare med en vacker dukning. Bordet får bli en bas som sätter stämningen och matchar maten. We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.Sedan är det lite utifrån vilken storlek bricka och bord är så kan brickan fyllas med ting som förskönar, sätter stämning för säsong och sedan då praktikaliteter. Så vad behöver du vid en middag? Salt, peppar, servetter, flasköppnare? Då kan det finnas med på bricka, i din styling. Till det stora bordet kan en stor bricka få plats men bäst är att jobba på höjden. Brickan ska ju vara lätt att plocka bort om det ska dukas stort eller vara platsen för saker som kan behövas till middagen men det får inte bli för futtigt på ett stort bord. Att ha höga ljusstakar och blommor hjälper till med att ta plats utan att för mycket av bordet. Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Har du ett litet vardagsrum och vill skapa en rymlig och luftig känsla ska du måla med ljusa kulörer på väggar, golv, tak och snickerier. Väljer du till exempel vitt kan det vara väldigt fint att jobba med olika glanstal för att skapa effekt. Matta väggar är jättefina till blanka snickerier. Bra, och framförallt olika typer av, belysning är också viktigt för rummets känsla och funktioner. Kombinera alltifrån flödade allmänljus till punktbelysning och levande ljus.
Föredrar du ett mörkare och mer ombonat vardagsrum ska du måla med dämpade och mustiga kulörer. Ett tips är att välja material och kulörer som är varma som koppar, mässig, guld, orange och gult. Precis som med ljusa kulörer är det jättefint att blanda dem i matta och blanka ytor. Det är också fint att måla ton i ton. Måla väggarna i en nyans, snickerierna en annan och kanske taket i en tredje.Många hem har idag öppen planlösning där kök och vardagsrum går ihop. Ett tips för att ändå skilja de olika ytorna åt är att skapa rum i rummet med hjälp av färg. Ett exempel är att rama in matplatsen genom att måla den delen av väggen i en avvikande kulör eller ton i ton med de övriga väggarna. På samma sätt kan du måla en läshörna för att skilja den från övriga rummet. Målar du ton i ton utgår du från en kulör som får vara huvudkulören och jobbar därefter med en mörkare och en ljusare nyans av den.

Vardagsrummet. Själva ordet säger allt om vilket viktigt rum det är. Det är här vi vilar, tittar på tv, läser, kanske jobbar, gör läxor, myser, leker, äter och umgås med familj och vänner. Helt enkelt ett rum med många funktioner. Börja med att fundera på hur just du och din familj använder ert vardagsrum. Vilka möbler ska få plats, hur stort är rummet och hur många fönster finns det? Allra viktigast är att bestämma vilken känsla ni vill ha i rummet. Här finns inga rätt eller fel, men det finns tips som guidar till rätt stämning med hjälp av kulörer.
Utan en uppdaterad webbläsare kan du få problem med att ta del av innehållet på beckers.se. Använd någon av nedan länkar för att byta från eller uppdatera den webbläsare du använder idag.Marknadsföringcookies används för reklam där vi, med hjälp av våra partners, kan kommunicera den typ av erbjudanden vi anser vara mest relevanta för dig och dina preferenser.

Nödvändiga cookies aktiverar grundläggande funktioner som gör att webbplatsen fungerar säkert och korrekt. Därför går de inte att stänga av. Dessa cookies hanterar bland annat sidnavigering, nästa steg i köpprocessen och inloggat läge.
Layered använder cookies och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll så som annonser, relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på ”Godkänn” bekräftar du att har läst vår sekretesspolicy och samtycker till vår användning av cookies. Du kan själv när som helst kontrollera vilka cookies som sparas i din webbläsare under “Inställningar”. Läs mer i vår sekretesspolicy.

Layered använder cookies och liknande tekniker för att kunna förbättra din användarupplevelse och för nedanstående ändamål. Du kan här välja att acceptera samtliga cookies eller anpassa vilka cookies du accepterar eller inte.
Udda antal saker är tilltalande för ögat. Ställ hellre fram tre olika detaljer istället för bara två. En annan bra tumregel för att lyckas med materialmixen på soffbordet är att ha minst tre olika material utöver de som syns i själva soffbordet.Mottot ”more is more” med böcker och inredningsdetaljer som täcker hela bordet i flera högar är både snyggt och trendigt i inredningskretsarna just nu. Men om du har svårt att välja mellan det maximalistiska och det avskalade, kan det vara en god idé att nyttja ytan under soffbordet. Då får du plats för många olika prylar och boktravar, men får en bordsskiva med några få detaljer som kan göra vardagslivet enklare. Jobba med olika nivåer när du stylar soffbordet. En stor vas med kvistar eller snittblommor i ger ordentligt med höjd, jämfört med doftljuset som placeras direkt på soffbordet. Har du många detaljer som är lika höga kan du placera några av dem på en trave böcker för att skapa kontraster och en harmonisk blandning av lågt, mellan och högt. Precis som du blandar olika höjder och material, så blir det även snyggt när du blandar olika former. Bryt exempelvis av med en rund vas på det rektangulära eller kvadratiska soffbordet för att få till en livfull helhet.Addera personlighet till ditt stilleben med unika föremål. Skulpturala detaljer är särskilt trendiga i soffbordsstylingarna just nu. Souvenirer från resor eller loppisfynd är också perfekta tillskott på soffbordet.Skapa plats för både tekoppen och frukostskålen genom att gruppera dina inredningsdetaljer på soffbordet. När varje centimeter inte är täckt av prylar skapas även en annorlunda dynamik. Ett praktiskt knep är att placera ditt stilleben på en bricka för att enkelt kunna lyfta undan det om du behöver mer plats på soffbordet!Placera vackra coffee table-böcker eller inspirerande magasin på soffbordet för att bjuda in till läsning. Perfekt när du vilar fötterna efter en lång dag eller när dina gäster väntar på kaffet! Låt din personlighet synas i dina val och gå inte enbart på utseendet på omslaget. Ett bokstativ kan exempelvis vis
a upp ditt favorituppslag inuti boken.

Vad kan man ha på väggen i köket?
Välj gärna mjuka färger som gör att köket inte känns för sterilt och kallt. Du vill kunna Om du inte vill måla om och göra ett för stort projekt kan du välja inredningsdetaljer i mjuka färger, tex. Byta ut glödlamporna, textilier och inredningsdetaljer.
Klassiska detaljer som ofta ingår i soffborsstylingarna är allt från ljusstakar och snittblommor till maffiga coffee table-böcker. Men det är bara den egna kreativiteten som sätter gränser när man skapar stilleben på soffbordet.

ELLE är den största medieplattformen för Sveriges trendmedvetna kvinnor och väljer ut, tolkar och presenterar det senaste och bästa inom mode, beauty, populärkultur och livsstil.
Ett soffbord kan ha flera funktioner i ett hem. För vissa är det platsen där tv-middagen avnjuts, medan det för andra är en kreativ spelplan fylld av vackra ting. Vill man först och främst att det ska vara praktiskt lönar det sig att satsa på en mer avskalad look för att lämna plats för fika och tekoppar, medan det för andra kan vara chansen att prova ”more is more”-uttrycket i hemmet på en begränsad yta.

Precis som i hemmet i övrigt kan du välja att satsa på en viss stil på soffbordet. Det kan vara ”more is more”, bohemiskt, stramt och minimalistiskt eller varför inte färgglatt i pasteller? Här är det bara fantasin som sätter gränser – och kom ihåg att ett tema kan vara hur personligt som helst när det tolkas på just ditt sätt.
Om du inreder med två eller fler soffbord, exempelvis i form av satsbord, kan det vara snyggt att dela upp de olika detaljerna på dem. Här har ett av borden fått den pampiga vasen med kvistar, som är enklare att flytta undan vid behov, medan det andra soffbordet fått bli platsen för stillebenet med både böcker och dekorativa detaljer.

Självklart ska du vara rädd om dina välinvesterade vardagsrumsmöbler och designerdetaljer, men när det går ut över ditt sätt att leva har det gått för långt.Lösning: Utgå alltid från ditt vardagsrum och var soffan ska placeras. En för stor soffa får rummet att kännas trångt och instängt, medan en för liten soffa kan göra att rummet känns oinrett.

Hur många färger i ett vardagsrum?
Hur många färger ska jag inreda med? – Det är lagom att arbeta med tre färger i ett rum. Använd två olika basfärger som skapar en helhet i rummet samt en accentfärg som bidrar med extra liv och spänning.
Soffan är till för att sitta i, mattan är till för att gå på och plädarna för att användas. Finns det något som hindrar dig från att faktiskt använda dem har du valt fel detaljer. Vardagsrummet är den givna samlingsplatsen i hemmet, så det gäller att lägga manken till när man inreder. Dock finns det många fallgropar som är lätta att hamna i om man inte ser upp – och det är särskilt några inredningsmissar som är vanligare än andra. Lösning: Även om det skiljer sig en del i pris mellan mattan i mindre storlek än den större så är det alltid värt att investera i den större – om du inte har ett väldigt litet vardagsrum, vill säga.

Få ut mer av ditt vardagsrum, såväl när det gäller det estetiska som det funktionella. Här är de vanligaste inredningsmisstagen vi gör i vardagsrummet – och tipsen hur du undviker dem.
Lösning: Mixa olika element för att få fram din personliga stil. Ett intressant och snyggt knep är att kombinera nytt med gammalt, budget med lyx och olika element med varandra.

Similar Posts