Mazda 323 V6

Mazda 323 F 2.0i GLX V6 är en Standard och har FRAMHJULSDRIFT. Denna Mazda 323 är av årsmodell 1994 och har en växellåda som är manuell. Motorn har 6 cylindrar och är grupperad i V form. Denna modell av Mazda 323 har 147 hästkrafter. Topphastigheten är 203 km/h. Mazda 323 har 5 dörrar.

Hjuluppgifter.se är ett onlineverktyg och katalog som hjälper dig ta reda på vilka hjul/fälgar som din bil använder. Vårt mål är att förse dig med den mest korrekta hjuluppgifter till din bil.
Handlar du hos Street Performance så höjer du prestandan på din bil. Vi tillhandahåller rätt delar för ditt chassi, bromssystem, motordelar & säkerhetsutrustning. Med en personlig kundtjänst och mångårig erfarenhet får du rätt del för ditt behov utan att din plånboken blir tom!{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}

En del storlekar av bromskiten är mindre vanliga och är därför något dyrare ifrån D2. Därför kan ibland en mindre storlek vara dyrare än en större. Vi ger rätt pris direkt och lägger således ej på något i efterhand.

Glöm inte att köpa till riktigt bromsvätska, vi rekommenderar starkt, Motuls´s RBF 600 eller RBF 700. Se relaterade artiklar. Samt ett tips är att köpa till bromsoksfärg för att matcha upp färgen på bromsoken bak om du inte samtidigt köper ett D2 bromskit bak.
Att uppgradera till BBK – big brake kit – pga utseendet är vanligt, som en en bonus så kommer dina bromsprestanda och din bromspedalskänsla förbättras flera nivåer. Bättre bromsar – du gillar att köra bil och du känner att du inte riktigt litar på dina OE-bromsar vid lite mer inspirerad körning eller vid upprepade inbromsningar.D2 använder specialmaterial och värmebearbetning för kopplingen mellan bromsbelägg och kolv. Den kan användas vid temperaturer upp till 1000 ℃ utan att deformeras.Med D2´s mycket prisvärda bromskit så erbjuds du avancerade konstruktioner med en mycket hög finish och en kvalité som du annars enbart hittar hos långt mycket dyrare bromskit. Detta har gjort D2 till en av världens absolut största tillverkare av bromskit för eftermarknaden.Moderna bromssystem är inte dimensionerade för bilarnas vikt, effekt och hård körning. Bromsarna designas för att klara ett begränsat antal av tunga inbromsningar innan bromssystemet blir så varmt att olika typer av fade (helt- eller delvis-bromsbortfall) uppstår. De första effekterna är att du behöver trycka hårdare på pedalen mot slutet av inbromsningen för att behålla graden av de-acceleration/retardation, detta är begynnande pad-fade. MÅNGA av dessa effekter KAN bero på eftersatt underhålla och tråkiga OE-belägg som relativt fort blir så varma att funktionen blir sämre eller tom uteblir helt. Genom att underhålla och göra små uppgraderingar till ditt OE-bromssystem kan man komma långt, men alla bromssystem når en punkt där dom helt enkelt inte är up to the task – oavsett uppgraderingar.För att nå en maximal funktion så behöver bromoket vara vridstyvt. Samtidigt vill man att bromoken ska vara så lätta som möjligt. Detta eftersom bromsokets massa är en ofjädrad vikt (i de allra flesta fall), det vill säga att det sitter på ”fel” sida av fjädringen. Ofjädrad vikt kostar på, i termer av väguppträdande men också komfort. Dessa två parametrar står i konflikt med varandra, man vill alltså att oket inte ska flexa, att då konstruera det för maximal styvhet betyder också att det blir stort och tungt.286mm- 304mm bromskiten har ett 4-kolvsok med eller utan dammskydd. 330mm- 356mm bromskiten har 6-kolvsok med eller utan dammskydd. 380mm har ett 8-kolvsok med eller utan dammskydd.

Du kan välja bromskivan i ett borrat eller slitstat utförande. Den borrade skivan väljer du som skall primärt använda bilen på gatan och kommer således att fis-köra en hel del. Här kan den slitsade skivan ställa till det en del. Slitsarna ger en resonans i skivan som låter en del och använder du denna bromsskivan fel (för mesigt och med standard belägg) så kan du lättare få en vibration i bromsar. Detta får du ej lika lätt med den borrade skivan.
En flytande skiva motverkar framför allt detta fenomen som kallas för ”pad-knockback” vilket betyder att belägget rör sig inne i oket vid hård körning vilket trycker tillbaka kolvarna i oken och bromskänslan blir inte den samma vid nästa bromstillfälle. Detta gör att bromspedalen blir längre när du behöver bromsa och vid extremfall kan man få ”pumpbromsa” för att få full bromseffekt. Detta rekommenderas starkt till trackday/ banbilen och framför allt till bilar som har McPherson framvagnar.

Vår långa och gedigna erfarenhet av bromsuppgraderingar har gjort att många ur svenska eliten i bla. time-attack har valt oss som leverantör för deras bromsar. Vi är stolta över att ha kunder som kör med D2 bromskit som Wiborg Engineering samtliga tre extremt välbyggda racingbilar, alla röramsbyggda med slicks (som har banrekord på alla banor dem har besökt (hittills) och är snabbast i högsta serien Unlimited i time attack serien.

Bromsbeläggen som ingår är sportbelägg avsedda för inspirerad gatkörning och fungerar väl för året runt användning. Skall du köra mycket bankörning så uppgradera till D2´s egna racingbelägg eller köp till tredjeparts märke på bromsbeläggen (kontakta oss för vägledning om du är osäker) Klicka här för att komma till bromsbelägg till våra D2 kit.En fixerad skiva fungerar i dem allra flesta fallen tillräckligt bra men använder du din bil på bana så rekommenderar vi dig att uppgradera till en flytande skiva. När skivan blir varm vill den växa, men när skivan sitter ihop med ”centrumhatten” kan den inte växa radiellt (rakt utåt) och kommer då att warpa/böja sig utåt. Detta kommer göra att skivans slityta inte längre är parallell mellan bromsbeläggen och belägg och okets kolvar trycks tillbaka. Dammskyddet innebär en gummidamask runt kolvarna i oket. Detta är en bra lösning för dig som brukar bilen året runt och vill vara extra skyddad emot salt och smuts. Skall du främst köra bana och kör längre pass så skall du välja utan dammskydd, dessa kommer annars att pulvriseras sönder av värmen. Använder du bilen som en sommarbil eller kanske ska ha den mer som en trackdaybil så går det utmärkt att välja utan dammskydd. Kom dock ihåg att smuts enklare kan leta sig in och KAN ge dig kärvande kolvar i oket. Detta täckes inte av garantin utan är vanligt underhåll av bromsoken. Vi saluför alla reservdelar om du skulle behöver serva ditt kit. Vi har arbetat med D2 sedan 2005 och handlar direkt ifrån fabriken utan mellanhänder vilket ger dig: bästa pris, extremt stor erfarenhet, tillgång på reservdelar och support.Kör du däremot mycket på bana eller rentav att det är en ren racingbil så skall du ha den slitsade skivan. En slitsad skiva kombinerar du ihop med racingbelägg. Den borrade skivan fungerar absolut på trackdays men klarar inte lika hård körning en längre tid som den slitsade skivan gör.

För att lösa detta problemet kan man montera en flytande skiva som gör att skivan kan växa radiellt vilket motverkar knock-back. Nackdelar med flytande skiva är givetvis ett något högre pris. För dig som kör bana eller race är detta ett självklart val och flera av oss på Street Performance bruksar flytande skivor utan några problem.
I storleken 330-356mm så är det nya racing-hollow bromsoket ett 6-kolvsok utan dammskydd som byggt för att klara FiA kraven i internationella racingserier.Bromsoken i storleken 380mm till 421mm har hela åtta stycken bromsbelägg i framoken, detta ger en jämnare och stabilare bromsprestanda och jämnare slitage på beläggen. Varje belägg har två kolvar som trycker dem mot skivan.

Vi kan inte nog betona hur viktigt det är med rätt bromsbelägg till rätt applikation, du kan köra slut på fel bromsbelägg på en dag på banan. Eller kan du få problem med vissa bromsbelägg som ”bettar” dåligt om du kör året runt med ditt bromskit. Fel bromsbelägg kan skada ditt bromskit samt äventyra din säkerhet! Kontakta gärna oss för en genomgång om vad du förväntar dig av ditt nya bromskit så hjälper vi dig med rätt bromsbelägg och setup på ditt bromskit för just ditt behov.
Robin Antonsson som är bland dem snabbaste föraren i Pro klassen som är högsta klassen med R-däck. Även Robert Uhr´s snabba Saab 900, Team Wigge Racing med Daniel Wigren och Jessica Wigren med deras snabba Saab 9-3or, Garage Gummisko med Jonna Jumisko som förare i en Nissan 200sx.

Likt ett spindelnät omsluter den bromsskivan för att kunna ge maximal kylning, vridstyvhet och viktbesparing! Gör dig redo för absolut högsta nivån av bromsprestanda till ett otroligt konkurrenskraftigt pris! En ny era har börjat i D2´s ambitioner att ligga längst fram av alla tillverkare av bromskit!

Bromsoken kommer kostnadsfritt lackade i lila, svart, rött eller gult. Mot tillägg kan du välja mellan flera olika färger och utföranden. Även specialbehandling som krom, guldkrom och titanium finns.Du kan enkelt välja att avbetala ditt kit eller handla emot faktura. Online erbjuder vi samarbete med Klarna. Över telefon eller i vår butik kan vi hjälpa dig med räntefria delbetalningar via Wasakredit. Önskar du att få hjälp med montering av ditt bromskit, så erbjuder vi detta i vår egna verkstad i Göteborg. Kontakta oss för pris.

Kolvarna i dem nya hollworacingoken utan dammskydd är helt nya och dem är gjord av 2 olika metaller. Dessa isolerar effektivt värmeledningen från bromsskiva till kolvtätning.
Bromskivorna är alltid tvådelade med aluminium bell-house och en ventilerad stålskiva. Storlekarna 286mm- 356mm kommer standard med en fixerad låsning med M8 skruv och mutter. I storleken 330-356mm så kan du uppgradera till en flytande skiva, storleken 380mm och större kommer alltid med en flytande låsning. D2 erbjuder idag 2 års garanti på ditt bromsok utan dammskydd och hela 5 år i garanti på ditt bromsok med dammskydd! Det är ytterst osannolikt att du kommer att finna gränserna för en D2 bromskit klarar av om du väljer rätt bromsbelägg som passar ditt behov, oavsett om din bil är en gatbil eller används inom racing. Du vill köra bana/race/trackdays – för denna typ av användning är BBK väldigt vanligt och populärt. Du vill förbättra bromspedalskänslan – OE-bromssystem består som tidigare nämnt oftast av enkla, relativt veka enkolvsok, snälla svampiga bromsbelägg och gummi-baserade bromsslangar… inget av detta gör underverk för din bromspedal som är svampig/svårdoserad och lämnar lite eller ingen feedback om vad bromsarna och däcken håller på med.

Här finner ni riktlinjer på hur stora fälgar ni behöver för att montera vår bromskit, kom ihåg att detta är generella rekommendationer, speciella fälgar kan avvika samt en spacerplatta kan behövas monteras om ET ej är tillräckligt. Vi tar inget ansvar att bromskiten passar i just dina fälgar. Vi har bromsmallar så att man kan testa om bromskitet passar i din fälg, kontakta oss för detta.

Bromsar är vid sidan av däck en av dom viktigaste delarna på en bil, det är dom som omvandlar rörelse-energi till värme-energi i skivorna inför en kurva eller för att stanna framför ett hinder på vägen. Vi tror att alla förstår vikten av bra bromsar och hoppar därför rakt in på varför du vill uppgradera dina bromsar till ett BBK.
Likt Formel 1 och andra supersportbilar så har dessa bromsok maskinbearbetas till intrikata former som sprider lasterna så att krafterna fördelas så effektivt som möjligt. Dessa maximalt urfrästa ok ger en mycket lätt och vridstyv konstruktion, D2 monobromsoken som används i 330mm-356mm bromskiten vägen 3,2kg och motsvarande i Hollowutförande vägen endast 2,63kg, en viktbesparing på nästan 20%!Om du känner till storleken kan du hitta dom billigaste kvalitetsdäcken här på Däck Online, alternativt söka upp din bil med hjälp av sökvertyget – så får du alltid rätt däck till din bil

Här finner ni riktlinjer på hur stora fälgar ni behöver för att montera vår bromskit, kom ihåg att detta är generella rekommendationer, speciella fälgar kan avvika samt en spacerplatta kan behövas monteras om ET ej är tillräckligt. Vi tar inget ansvar att bromskiten passar i just dina fälgar. Vi har bromsmallar så att man kan testa om bromskitet passar i din fälg, kontakta oss för detta. Kolfiber bromskiten göra i följande storlekar: 356mm, 380mm, 400mm och 421mm.
Du kan väja att köpa ditt bromskit med eller utan dammskydd. Då kolfiber bromskiten är byggda för extrema temperaturer så är utan dammskydd standard. Skall du främst köra bana och kör längre pass så är bromsok utan dammskydd optimalt, dessa kommer annars att pulvriseras sönder av värmen. Dammskyddet innebär en gummidamask runt kolvarna i oket. Detta är en bra lösning för dig som brukar bilen året runt och vill vara extra skyddad emot salt och smuts.Kolfiber bromsar (CCB, carbon-ceramic brakes) är det yttersta du kan köpa idag när det kommer till bromsar. Detta är det bästa alternativt för racing, men lämpar sig även till high-end gatbilar där låg vikt kombinerat med extrem uthållighet erfodras.

Kolfiberskivan skingrar värmen extremt bra, vida överlägsen den traditionella stålskivan. Kolfiberskivan är extrem hållbar och tål extremt höga temperaturer, maximal arbetstemperatur är över 1000° C. Team Wiborg Engineering gick ifrån stålskiva till kolfiberskiva och skillnaden var mer konsekventa bromsar och en mer lättdoserad bromskraft samt en massa viktbesparing.
Centrum på skivan är gjort i aluminium 6061, denna är CNC fräst men unika profiler för att skapa en så lätt och start produkt som möjligt. Slutfinishen är ”titanium” coating, till och med skruvarna är titanium för att hålla så lätt vikt som möjligt.

356mm bromskiten har 8-kolvsok utan dammskydd eller 6-kolvsok med dammskydd. 380- 421mm bromskiten erbjuds enbart med dammskydd, 380-421mm har 8-kolvsok.
Då bromskraften blir så pass hög rekommenderar vi att du skaffar dig CCB bromsar båda fram och bak samtidigt. Du får välja färg på oken ur Axalta eller PPG färgskalan.

Smidda bromsok ur ett stycke. D2 erbjuder nu deras bromsok smidda ur ett stycke istället som förr då dem vara tvådelade. Detta eliminerar flex samt ökar vridstyvheten ordentligt. Denna konstruktion finns enbart bland dem mest exklusiva bromsoken från exempelvis BREMBO och kan exempelvis hittas på Lamborghini, Ferrari och Porsche´s värre bilmodellers bromsar.
V-MAXX är ett holländskt bolag med försäljning i 65 länder världen över. Bolaget är inriktat på fjädrar, coilovers och bromskit och har visionen om att leverera kvalitetsprodukter till pressade priser. Lagerhållningen är stor i centrallagret och du kan förvänta dig leveranser på ca 1-1,5 vecka.DDESIGN AB använder cookies och liknande lagringstekniker för att ge dig anpassat innehåll, relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Du bekräftar att du har läst vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på ”Stäng och godkänn”. Du kan själv när som helst kontrollera vilka cookies som sparas i din webbläsare under ”Inställningar”. Du kan läsa mer i vår Integritet- & cookiepolicy.DDESIGN AB använder cookies och liknande tekniker för att kunna förbättra din användarupplevelse och för nedanstående ändamål. Du kan här välja att acceptera samtliga cookies eller anpassa vilka cookies du accepterar eller inte.DDESIGN säljer bilstyling, prestandadelar & motorsportprodukter i hela Norden. Med ett av Sveriges största sortiment erbjuder vi dig de bästa varumärkena till bra pris. Vår prisbelönta kundtjänst finns i live-chatten, telefon och mailen, för att hjälpa dig hitta rätt delar. Vi är utsedda till ”Årets E-handlare” inom motor i 5 år, av Pricerunner. V-MAXX sänkningssatser är tillverkade i högkvalitetsstål som sedan zinkats och pulverlackats för bästa hållbarhet. Alla sänkningssatser produceras med kvalitetskontroll och många av dom är även TUV-godkända. 2 års garanti. Vill du sänka bilen på ett billigt sätt? Då är V-MAXX fjädrar ett perfekt alternativ för dig. Marknadsföringscookies hjälper oss att bara erbjuda dig kommersiella meddelanden som verkligen kan intressera dig (både på vår webbplats och på webbplatser du gillar att besöka). Baserat på dessa uppgifter är omedelbar identifiering av din person inte möjlig.Den används för anonym och aggregerad insamling av allmän information, t ex om rörelse på webbplatsen, webbläsartyp, länksidor, webbplatsens hastighet, fel eller t ex den tid du tillbringade hos oss. Dessa uppgifter hjälper oss sedan att förbättra utseendet och innehållet som vi erbjuder dig via vår webbplats.

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av i våra system. De ställs vanligtvis bara in som svar på åtgärder du vidtar som motsvarar en tjänsteförfrågan, som att ställa in dina integritetsinställningar, logga in eller fylla i formulär eller på annat sätt kommunicera med oss.
Ett reservdäck i full storlek är inte bara större, svårare att hantera och dyrare än en ett reservhjul, utan ökar på grund av den extra vikten också din bränsleförbrukning och därmed bränslekostnaderna.Jämfört med det dyrare reservdäcket i full storlek, är reservhjulet lättare och därmed enklare att hantera. En annan fördel är smalare däckprofil, dvs. mindre storlek, vilket gör att reservhjulet MAZDA 323 sparar utrymme i bagageutrymmet. Du kan sedan använda utrymmet till det du verkligen vill ha, oavsett om det är fler biltillbehör, ett större inköp eller t.ex. golfklubbor.

Similar Posts