Merida Ride 90

Desto mer tid du spenderar på din cykel desto bättre! En enkel princip som de flesta cykelfantaster kan hålla med om. Men för att det ska vara kul att cykla behöver det vara komfortabelt, det är just där Merida Ride kommer in i bilden. Merida Ride är den komfortabla racercykeln som har vunnit sin tillit hos mängder av hobbycyklister såväl som yrkesverksamma proffscyklister. Vi har genom åren sett flera framgångsrika cyklister tävla på Merida Ride cyklarna. Ride-modellerna har en något kortare övre rör och ett något längre huvudrör (jämfört med Reacto och Scultura) vilket resulterar i en mer avslappnad körställning.

Hjulstorleken är precis vad det låter som – storleken på hjulen. Den mäts normalt i tum (t.ex. 28″) eller i millimeter (t.ex. 622). I Sverige är tum det vanligaste måttet, och därmed det mått vi valt att använda. Hjulstorlekens betydelse varierar beroende på cykeltyp.

Både cykeln och cyklisten behöver nya prylar då och då. För dig som sköter om både dig själv och din cykel erbjuder vi Cykelkraft PRIME – en medlemsklubb som ger dig bland annat fri frakt, lägre priser på slitdelar och förtur till kampanjer.
Stål är ett material som kan tillverkas i många olika kvalitetsnivåer. Stål kan byggas väldigt billigt, och finns därför på de enklare cyklarna i vårt sortiment. Men det kan också vara ett otroligt följsamt, hållbart och bekvämt material när man använder riktigt fint stål. Det riktigt fina stålet hittas i många cyklar som är ämnade lite mer för långfärdscykling, till exempel våra fina touringhojar från Surly, och Skeppshult-cyklar som är byggda i svenskt kvalitetsstål (vilket bidrar till mycket fina komfortegenskaper på de flesta underlag).Barncyklar benämns oftast med hjulstorlek som storlek på cykeln, vilket skiljer sig från vuxencyklar där ramstorleken är vad som avgör storleken på cykeln. Det betyder inte att alla cyklar med 24″-hjul är lika stora, och därför har vi valt att, istället för att ha en storlekstabell, ange exakta längdrekommendationer för varje enskild cykel. Genom att fylla i din längd på vår sajt visar vi endast cyklar som passar just den längden du angivit.Ride 100 passar cyklisten som gillar långa turer och som önskar en mer komfortabel position på cykeln samt vill ha en mer behaglig och effektiv upplevelse även på de sträckningar där asfalten sett sina bästa dagar.

Observera att denna tabell inte jämför olika märken eller racer vs. mountainbike, utan den bör endast användas för att jämföra inom en kolumn.När man köper barncykel vill man givetvis att barnet ska kunna växa med cykeln. Tänk dock på att en alltför för stor cykel i regel blir för lång, och därmed ger en liggande sittställning vilket i sin tur minskar uppsikten för barnet. Välj därför aldrig en cykel där barnet är mer än 5 centimeter kortare än vår angivna längdangivelse.

Kolfiber kostar lite mer än en aluminiumram, men den har en hel del fördelar jämfört med andra material vad gäller rena köregenskaper. Den är starkare, lättare, styvare och bekvämare att cykla på, då det är ett mer levande material än aluminium. Kolfiber är dock lite känsligare för att montera tillbehör som du klämmer runt ramen, till exempel lås eller barnstolar. Detta leder till att kolfiber då lämpar sig bäst för sportcyklar som racercyklar och mountainbikes.
Självklart fungerar växlar och bromsar ur en enklare serie som de skall men det sker inte med samma precision eller känsla som hos komponenter ur en finare serie. Det kommer förmodligen att krävas mer service över tid för de enklare komponenterna.

Aluminium är ett prisvärt och lätt material, som lämpar sig för alla typer av cyklar. Det är enkelt att få till en riktigt låg vikt men bibehålla styrka och bra köregenskaper, och materialet är inte heller känsligt för vad du monterar för tillbehör på det. Bara att tuta och köra och montera på precis vad du vill på din cykel!Merida Ride 100 Juliet är instegsmodellen för Meridas damanpassade landsvägscyklar. 100-modellen är utrustad med en mycket mycket stilfull Ride Lite-aluminiumram, Carbon Comp-gaffel för extra komfort och Shimano 8 delad Sora/Claris-växelgrupp.Ange din däckdimension i sökrutan i filtret Däckdimension så får du fram vilka däck eller slangar som passar just din cykel.

Hos Cykelkraft.se är det hur enkelt som helst att välja rätt storlek på cykeln! Ange bara din längd så väljer systemet automatiskt den storlek som passar dig bäst.
Vi har valt att ange alla däck och slangdimensioner enligt ETRTO-standard*. Detta innebär att alla mått anges i mm t.ex 37-622 där 37 är bredden på däcket och 622 är innerdiametern på däcket.

Enklaste sättet att köpa rätt däck eller slang är att titta på dina nuvarande däck (däckdimension står alltid på däcksidorna) och köpa samma dimension som du har.
I mountainbikevärlden finns tre hjulstorlekar: 29″, 27,5″ och 26″. 26″ var länge den enda storleken som användes för mountainbikes, men används idag i princip enbart för juniorcyklar och enklare mountainbikes som är tänka för transport och lättare motion. Vill du träna eller t.om. tävla med din cykel är det 29″ eller 27,5″ som gäller. Lite förenklat kan man säga att 29″ ger en stabilare upplevelse, bibehåller fart bättre och enklare tar dig över små hinder bättre än 27,5″, medan en 27,5″ ger dig en cykel som upplevs rappare i kurvor samt aningen snabbare i accelerationen. Många heldämpade mountainbikes med 27,5″ har dessutom längre slaglängd, och är anpassade för en mer teknisk och stökig terräng.PRIME-medlemskap kostar 299:- per år, men vid köp av cykel får du 3 månaders medlemskap helt utan extra kostnad. PRIME-medlemskapet läggs automatiskt till ditt konto efter köpet. För i princip samtliga cyklar förutom mountainbikes och barncyklar gäller 28″-hjul som är en väl avvägd storlek som ger både bra förutsättning för att rulla lätt, vara bekvämt att sitta på och enkelt att manövrera. Vad betyder t.ex. Shimano SLX? Varje komponenttillverkare delar in sina komponenter så som växlar, bromsar, vevpartier m.m. i serier, i detta fall är tillverkaren Shimano och serien SLX.Ramstorlek 55 cm. 2018-hg74063 (Säljes på uppdrag av Polismyndigheten. Samtliga cyklar säljes i befintligt skick, inga garantier finns. Defekter kan förekomma som ej redovisas i objektsbeskrivningen eller bild. Köparen ansvarar för besiktning av objektet innan budgivning.)

Similar Posts