Mix Megapol Liseberg Tävling

Mix Megapol har sedan starten 1994 utvecklats till Sveriges största radiostation och når idag 3,5 miljoner lyssnare varje vecka. Tack vare en stark musikblandning och underhållande programinnehåll har Mix Megapol en dygnsräckvidd på 1,4 miljoner lyssnare. Det blir alltid en skön start på morgonen med Gry Forssell med vänner, där du hör bland annat Jakob Öqvist, Karolina Widerström, David Batra, Nyhets-Jonas, Thomas Bodström, Peter Magnusson, Lucia i växeln, Assistent-Johanna, Micke Tornving. Mitt på dagen bjuder Madeleine Kihlman på ”mest musik när du jobbar”, och på eftermiddagarna är det Eftermiddags-Erik från skaraslätten som ser till att Sverige kommer hem från jobbet ordentligt, med mycket musik, trevligt sällskap och roliga tävlingar. På kvällarna levererar Peter Borossy bland annat ”musik och romantik”, med stor lyssnarinteraktivitet. Mix Megapol är en nationell radiostation med 144 sändare från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Mix Megapol når en bred målgrupp med fokus på 30 – 49 år. Snittlyssnaren är intresserad av resor, hälsa och träning, sociala medier och familjeliv. Mix Megapols lyssnare är köpstark och bor i radhus/villa.Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air online och on demand med Podplay och Radioplay – våra plattformar för tusentals populära podcasts. Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten. Han fick två nätter på Scandic Rubinen i Göteborg. Vi ska äta mysiga middagar, njuta av fantastisk frukostbuffe, ta det lugnt och bara få vara utan massa måsten där vi kan ta dagarna och kvällarna som dom kommer, utöver Söndagen då vi ska spendera hela dagen inne på Liseberg med varsitt åkband. Ska bli så himla mysigt och något som är otroligt välbehövligt för oss båda. Känns skönt med ett break mitt i all press med mässan och med allt som hör familjekaoset till, med pendlingar osv 😉 Ni måste äta på Pinchos – som alla andra har nämnt 😉 Det är världens godaste tapasrestaurang. Man beställer allt genom en app. Ni kan ladda ner den nu, heter bara Pinchos. Där kan ni se menyn också. Vi tog ca 4-5 rätter var och det var tillräckligt för att bli mätt. Prova den lilla plankan, jättegott!

Restaurang Mañana har fantastisk tapas!! Supermysig restaurang och goda drinkar. Ligger inte direkt i smeten, men googla så hittar du! Överlag kan jag rekommendera att INTE ta restaurangerna som ligger på avenyn. De får ju besökare ändå, så har ofta sämre mat… Tyvärr!!
I kväll har vi haft Viktor på besök. Han bor i Göteborg och har i dagarna vart på besök runt om här i Örebro och jag och barnen, speciellt barnen blev väldigt glad över att han ville komma och busa och äta kvällsmat med oss innan han for hem till Göteborg igen.. Det roliga är att jag och Viktor lärde känna varandra genom Totte, under tiden då han och jag var tillsammans. Men i och med att han verkligen gillar barnen och barnen gillar honom så har vi haft fortsatt kontakt även efter min och Tottes break up! Varför ska vänskap behöva brytas?

Trots massvis av jobb och oerhört mycket att göra i veckan har jag energi och en längtan, en längtan att köra på för att inta helgen. I helgen det är då det är dags för Emils suprice! Nu är det dock ingen överraskning längre då han fick presenten i helgen. Kul att se han så himla glad. Vill ni veta vad han till slut fick??Hej Therese. Läser fin blogg varje dag men kommenterar aldrig. Jag läser mest inredningsbloggar annars men kan bara inte sluta att läsa din. Du är så himla fantastisk både som människa och mamma! Var ju bara tvungen att tipsa om världens bästa restaurang. Ni måste gå till Toso! Ligger nära Rubinen på Götaplatsen vid Poseidon. Sååå sjukt god mat och drinkarna är att dö för! Lite finare middag men inspiration från Asien och absolut det godaste jag ätit! Både jag och min sambo är kockar så testat en del. Hit bara måste ni gå men boka bord! Kram AnnaJag skriver om det som händer och känns just här och nu. Det blir en blandning av blommor, mat, sorg, golf, Oriflame och allt annat som händer i min vardag.Micke Solkulle har en röst som många göteborgare känner igen, bland annat som inhoppare i Morrongänget. Han har också jobbat på flera reklambyråer och chefat över sociala medier på Liseberg.

Första helgen i september är det dags för årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas. Redan nu släpps en stark lineup till den stora scenen på Kungstorget med Daniela Rathana, Magnus Carlsson, D-A-D och Molly Hammar. Som vanligt under Kulturkalaset är samtliga konserter utan kostnad för alla musikälskare.
Varje dag under 100 dagar, den 2 juni till 3 september, sker det massor av aktiviteter inom ramen för Göteborgs Jubileumsfirande. Allt grundar sig i en stadsutvecklingsresa utifrån göteborgarnas idéer och tusentals initiativ som nu kulminerar i ett tre månader långt firande för alla. Mängder av programpunkter är kostnadsfria att ta del av.

Hur får man in Mix Megapol?
Nya avsnitt släpps varje fredag, men redan nu kan man lyssna på hela säsongen – bara på Podplay.se eller i Podplay-appen.
Sedan tidigare är det klart att klimatkonserten Climate Live och Street Food Festivalen kommer till festivalområdet Kungstorget. Utöver Timbuktu & Damn! är även Hurula, Ana Diaz och Daniel Adams-Ray klara för festivalen. Och det kommer mer, Climate Live släpper sina artister under sommaren.Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.– Vi vill skapa en festivalplats med små medel, där målet är att göra ett stort intryck med ett litet klimatavtryck. Området är helt engångsfritt och det Göteborgsbaserade företaget Urban Food Space står för matupplevelserna tillsammans med olika aktörer på temat, säger Anna Mjörnvik, projektledare för Göteborgs Kulturkalas. 2026 kommer världens största orienteringstävling till Göteborg. Under vecka 30 kommer flera tusen orienterare att tävla i olika klasser runt om i staden. Tävlingens centrum, O-Ringenstad kommer att vara placerad på Stora Holm. Kunglig kortege med häst och vagn, tal till göteborgarna från Börsens balkong, invigning av Jubileumsparken och hamnbadet samt Fest- och galakonsert med GöteborgsOperan. Det står på programmet när Kungaparet kommer till Göteborg på stadens födelsedag den 4 juni för att fira Göteborg 400 år och Kungens 50 år på tronen.Festivalens mest hållbara oas finns i Bältesspännarparken. Här kommer besökarna kunna hänga och lyssna på lokalproducerad musik med influenser från hela världen och samtidigt smaka på framtidens mat med fokus på food tech, alternativa proteiner och lokalproducerad mat.

Kulturkalaset satsar i år på ett eget område i Bältespännarparken för ungdomar 12–18 år – generation Z. Där blir det exempelvis dans med kända Tiktok-profiler, gaming med e-sportstjärnor och BookTok-picknick i närliggande Trädgårdsföreningen. För de mer årsrika blir det bland annat allsång i Flunsåsparken med Lasse Kronér. Dessutom blir det gratis föreställningar på GöteborgsOperan, konserter med kända artister på Kungstorget, familjeupplevelser och mycket annat.
– I år genomförs festivalen både i centrala stan och på nya platser, där vi samarbetar med andra festivaler och aktörer. Kulturpresenten kan beställas i alla stadsdelar, säger Anna Mjörnvik, projektledare från Göteborg & Co som arrangerar Göteborgs Kulturkalas.

Sång- och dansmannen Richard Herrey bjuder in till ”Sommarparty på stranden” (som han och bröderna en gång sjöng). En del av en klassisk svensk sommar på Mix Megapol.Sveriges härligaste sätt att vakna! Gry Forssell, Jakob Öqvist, Karolina Widerström, Nyhets-Jonas, Gullige dansken, Redaktör-Elin och alla de andra hörs i din radio varje morgon när du vaknar.

Hos Lotta Bromé på Mix Megapol hör du alltid dagens stora snackisar, och varje dag kommer en ny gäst och öppnar upp sig på ett sätt som bara händer hos Lotta.Skillnaden mellan Teracom och Radioguiden är att du på den senare även får ut närradiofrekvenserna för din ort. Hela Sveriges lokalradiostationer, från Skurups Närradio till Radio Kiruna finns samlade i Radioguidens tabell.

Vilken radiokanal har flest lyssnare?
Daglig räckvidd (i tusental)Station2023-V242023-V21SR P112761306SR P2 Total114144SR P3860774SR P428152857
Du ska kunna få in någon av de statliga kanalerna oavsett var i Sverige du befinner dig. I Teracoms frekvenstabell finns också uppgifter för de reklamfinansierade kanalerna, som exempelvis Mix Megapol, Rix FM och NRJ. Frekvenserna för både de kommersiella radiokanalerna och Sveriges Radio skiljer sig åt beroende på var i Sverige du befinner dig. Detsamma gäller för den utsända effekten. Tänkte häromdagen på att ljud egentligen bara är svängningar av luft som får våra trumhinnor att vibrera som sedan sänder signaler till hjärnan som omvandlar signalen till det vi uppfattar som olika ljud med så oerhört många variationer. Allt från vibrerande luft… Rätt fantastiskt!När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Vilket nummer är det som ringer från Mix Megapol?
Mix Megapol – Telefonnumret till studion är 020-314 314 om… | Facebook.
Idag kan vem som helst köpa ett dataprogram eller studioutrustning och spela in saker och få det att låta ok. Det gör att erfarenhet och själva det kreativa hantverket samt duktiga speakers blir allt viktigare och det gäller för branschen att inte sätta krokben för sig själv och vara noga med att faktiskt våga ta betalt för just erfarenheten och det kreativa hantverket som gör att en hög standard upprätthålls. Motivationen för mig handlar om att man faktiskt har ett jobb. Konkurrensen är stenhårt och i pandemins fotspår är det många som blir av med sina jobb eller inte kan jobba som man är van vid. Känner jag mig ensam så försöker jag finna tid att ringa kompisar eller kollegor. Vi lever i ett meddelandebaserat kommunikationsflöde med mail eller mess fast det ibland går mycket snabbare och är effektivare att ringa och ofta få svar direkt samtidigt som man hinner växla några artighetsfraser eller småsnack om allt möjligt. Jag ringer och pratar mer med folk nu när jag jobbar hemifrån än jag gjorde på kontoret. Att vara i framkant och kratta i manegen så allt var klart inför sändning, att serva våra programledare med ljudmaterial till programpunkter, att få stationen att få sin profil och sitt personliga tilltal.

Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige genom innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.
Alltså det är så mycket som har varit så himla kul (tycker jag själv) Det är ett privilegium att varje dag få skratta hysteriskt på jobbet. Jag har haft fördelen att jobba med fantastiska kollegor under hela min tid på radion, och jobbet som sådant har gjort att man fått vara med om en massa roliga saker och knäppa upplägg. ”Bilslakten” är en sådan grej då lyssnarna fick skrota sin egen bil med chansen att vinna en ny. Vi körde deras bil i en bilfragmenterare på skroten och sedan fick de välja mellan två garageportar. Bakom den ena fanns en ny bil och bakom den andra en termos med kaffe och ett busskort. Jag har för mig att vi skrotade fyra bilar innan vi fick fram en lycklig vinnare som valde rätt port.

Jag hade jobbat på radion i 20 år och hade väl smått börjat fundera lite på vad man skulle göra när man blev vuxen. Samtidigt trivdes jag ju så himla bra med mitt jobb och alla människor jag jobbade med så det krävdes att min fru fick ett jobberbjudande i London för att jag skulle släppa taget om min studio i Frihamnen och tillsammans med familjen ge mig ut på ett nytt äventyr i livet. Det var dock riktigt jobbigt att säga på återseende till alla kära kollegor som jag saknar väldigt mycket här i London men jag har bra kontakt med många av dem och det är ju inte så långt till Göteborg så jag har varit inne å gästspelat lite när jag varit i stan.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Jag hoppas och tror att ljudmarknaden kommer att fortsätta vara det bästa och snabbaste sättet att få ut information, underhållning och reklam. Jag hoppas att vi också kommer att få se en ökning av olika möjligheter att distribuera ljud.Här i Sverige så har vi inte haft en lika omfattande lockdown så som i England, och nu är ni inne i en andra lockdown. Vad känner ni inför den andra lockdownen och vad gör ni för att hålla modet uppe under denna period?

Andra vändan nu har varit lite tristare då det är mörkt, regnigt och kallt och då sjunker modet. Att då samtidigt inte få umgås med någon annan än de i hushållet tär också på tålamodet men i denna vända har barnen i alla fall fått fortsätta att gå i skolan vilket de inte fick i våras. Det har hjälpt till att få det att kännas lite mer ”som vanligt” på vardagarna då man ändå inte är ute så mycket och man jobbar och går i skolan.
Eftersom du bor i London sen ett par år tillbaka så kan man ju säga att du är rätt van på att arbeta på distans. Vad känner du är fördelarna och nackdelarna med distansarbete?Jag tror att det är musiken som är den största bidragande orsaken. Jag har alltid spelat och sjungit och gled då in på att spela in musik och mixa liveljud. Sen kom radion in och jag fastnade för att jobba med program och reklam samtidigt som jag fick fortsätta jobba med musik.

Efter lunch brukar material från mina speakers i Sverige dyka upp och då sätter man igång med att sätta samman produktionerna. På eftermiddagen kommer barnen hem och ska ofta iväg på olika aktiviteter som man kör dem till. Jag är i princip alltid uppkopplad och kan ta tag i jobb och svara på mail med mera. Det är ju lite så det fungerar nu för tiden vilket är ok om man kan hantera det och vara flexibel. Så det blir en hel del jobb även om man är ute och rör på sig samtidigt. På kvällarna försöker jag dock att inte jobba allt för mycket då det är viktigt att fokusera på annat i mellan. Jag fotograferar och editerar mycket bilder på fritiden tex vilket är en skön avkoppling från allt ljud.
Du har tidigare arbetat länge som programproducent, och senast på Mix Megapol i Göteborg med deras morgonshow och imageproduktionen kring stationen. I rollen som programproducent, vad upplevde du var den viktigaste uppgiften för dig?När vi spelade upp den fullkomligt exploderade det och folk blev som galna i den. En av producenterna till Lotta på Liseberg på TV4 fick nys om detta och ringde upp mig och frågade om jag ville sjunga låten i en av reklampauserna i programmet för publiken på plats vilket jag sa ja till men redan efter någon dag ringde de igen och frågade om jag kunde köra den live i programmet istället och då blev man ju lite lätt nervös men tackade givetvis ja.

Utöver det så är jag även promoproducent för Podplay där vi ser till att på bästa sätt göra reklam och skapa intresse kring de olika poddarna som finns på plattformen. Ett väldigt roligt uppdrag då det finns så många olika typer av poddar som kräver olika typer av förpackning i form av ljud, musik och stämningsbyggande element.
Jag är ganska inrutad. Jag går upp, väcker barnen, går ut med hunden, äter frukost framför datorn och går igenom mail och det som ska göras. Jag ligger ju en timme efter kollegorna i Sverige vilket gör att de kommit igång ordentligt när jag väl sätter mig. Jobbar fram till lunch då det blir en snabb sväng ut med hunden igen och sen lunch med frun som också jobbar hemma.Mix Megapol Göteborg har historiskt skiljt sig en hel del i tilltalet mot den nationella feeden på grund av att vi har haft och fortfarande har egen morgon- och eftermiddagsshow. De programmen har färgstarka profiler och det gäller att låta dem och deras personligheter prägla hur stationen och tilltalet låter, allt för att lyssnaren ska känna sig välkommen och att ”detta är min station”.

Just nu är jag bland annat ansvarig för vår produktion av sponsringsmeddelanden och tar emot och bearbetar de sponsringsbeställningar som vi får från säljavdelningen. Jag producerar ljudet och ser till att det låter bra och tillsammans med våra planners ser jag sedan till att produktionerna hamnar på rätt plats i våra system.Om vi ska börja med nackdelarna så måste jag säga saknaden av det sociala med kollegorna, tjötet vid kaffemaskinen, luncherna, det direkta bollandet av idéer, den kreativa meltdegeln och de personliga mötena. Det får man ju inte alls på samma sätt när man sitter hemma.

Det låter som du trivs riktigt bra på Mix Megapol Göteborg, och att ni hade skoj tillsammans. Vad var det som gjorde att du inte arbetar med det fortfarande?
Det var Linda i Morrongänget som tyckte att jag borde skriva en Göteborgslåt lite som svar på ”Stockholm i mitt hjärta”. Det var i melodifestival-tider och jag hörde The Monikers låt ”Oh my god” och tyckte den var väldigt catchy och så gick ju Göteborg så bra in i refrängen så jag skrev texten på en halvtimma och använde all klyschor jag kunde hitta samt en rad stadsdelar i Göteborg.

Jag tror att de som inspirerat mig mest är alla de fantastiska människor jag har fått fördelen att jobba med. Glädjen att få komma till jobbet varje dag på radion i Göteborg har varit den stora drivkraften och inspirationen till att skapa bra grejer. Om man tittar på ljud- och musikproducenter som jag verkligen beundrar så är det Max Martin och Michael B Tretow som ligger högst på listan tror jag.
De positiva är att jag styr min agenda lite mer fritt och kan forma min dag som jag finner är bäst. Med all uppkoppling som finns idag så är det ju inga problem att skicka filer, skapa gemensamma projektplattformar och hålla direktkontakt via allsköns meddelandetjänster. Jag gillar att vara mobil och ha friheten att jobba där jag är för tillfället. Jag kan tex spela in och mixa det mesta i mobilen om det skulle krävas och har många gånger suttit i bilen och jobbat medan jag väntat på fotbolls- eller gymnastikträningar. De tekniska hjälpmedlen är så många idag så det är egentligen bara din vilja och förmåga att hitta lösningar som sätter gränserna för hur var och när du kan jobba.Göteborgsradion har ju en lång tradition av att göra om texter till låtar. Jag är ju uppväxt med Rally-gänget som var mästare på det där och har själv alltid varit förtjust att skriva lite ironiska men hjärtliga texter om saker som händer omkring oss. Göta älvbron i Göteborg byggs om och initialt så var det tal om att den skulle ersättas med en bro som inte skulle vara särskilt hög så då skrev jag en text om ”en bro som ingen kommer under” som blev ganska uppmärksammad.

Du har Göteborg väldigt kärt om hjärtat och jag råkar veta att du en gång i tiden sjöng Göteborgslåten live då du gästade Lotta på Liseberg inför en riktigt stor publik. Den låten fick stor uppmärksamhet, kan du berätta om hur den låten kom till?
Första lockdownen var så surrealistisk men blev på så sätt också lite spännande (missförstå mig rätt) Det var vår då och vädret var jättefint här i London så det hjälpte till lite med humöret.Det blir jul här i London i år och jag ser fram emot att bara mysa och umgås med familjen. Sedan ser jag fram mot ett spännande 2021 då jag kommer att jobba mycket med Podplay och de poddar som ligger där samt promotion kring dem och plattformen.

Oj… svår fråga… Utmaningen är nog att hela tiden vara ”on top of things” och att vara lyhörd, men också att tro på sig själv och att det man producerar är tillräckligt bra. Vi på redaktionen resonerade som så att om vi tycker något är kul så vore det väl själva fasen om inte andra skulle tycka att det var roligt också.
”Vi är glada över att vara med i Svenska Gastronomipriset och stolta över den skinande andra platsen vi fick. Tack till vÃ¥rt fantastiska team och till kunderna som gör det här möjligt”, skriver Alkemisten pÃ¥ Instagram.”Vänta under trädet är vinnare i tävlingen om det nya konceptet. I förslaget ser juryn nytänkande genom valet av trä som har tillÃ¥tits genomsyra gestaltningen för de nya slanka och eleganta väderskydden och hÃ¥llplatserna. Ett materialval som upplevs varmt och vänligt, som innebär ansvarsfull resursanvändning och signalerar framtid.”

Varför hackar Mix Megapol?
Mix Megapols ägare Bauer Media uppgav tidigt att det troligen handlar om att något kapat Mix Megapols frekvens 107,4 MHz i Malmö, eller närliggande frekvens med en egen FM-sändare. Efter ett par timmars felsökning kan företaget inte med säkerhet säga att sändningen kapats eller inte.
För att fira dessa härliga framgÃ¥ngar och framtidsplaner lottar de i dag, i samarbete med HelaHisingen.se, ut en övernattning för tvÃ¥ personer! Du tävlar om en övernattning i ”Deluxe rum” (/Deluxe room) pÃ¥ Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen för tvÃ¥ personer, inklusive frukost under denna julhelg genom att följa nedanstÃ¥ende fyra steg.God jul önskar Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen i samarbete med HelaHisingen.se! Nu kan du tävla om en extra julklapp, nämligen en övernattning för tvÃ¥ i ett deluxe-rum pÃ¥ Norra Älvstrandens favorithotell i Eriksberg! Följ instruktionerna nedan för att vara med i julhelgstävlingen!

Vem pratar i Mix Megapol?
Gry Forssell, Jakob Öqvist, Karolina Widerström, Nyhets-Jonas, Gullige dansken, Redaktör-Elin och alla de andra hörs i din radio varje morgon när du vaknar. Madeleine Kihlman är vårt sällskap under arbetsdagen. Varje vardag från klockan 10 spelar hon den perfekta mixen på jobbet.
SÃ¥ här gick tävlingen till pÃ¥ vÃ¥ra sociala medier i julas: Vi bad vÃ¥ra följare i grupper som ”Vad händer pÃ¥ Hisingen?” och ”HelaHisingen” pÃ¥ Facebook och Instagram att tagga en person som de gärna skulle vilja övernatta med tillsammans pÃ¥ Quality Hotel 11.

Vem är smartast i morrongänget?
Bli en stjärna på sex och att bejaka din sexualitet! Tillsammans med Alexandra och Matilda i podden Alla våra ligg kommer du få ny kunskap och mängder av ögonöppnare kring allt som har med sex och relationer att göra.
Pumporna kommer att ställas ut utanför Kville Saluhall frÃ¥n onsdag till lördag men vill man hämta sin pumpa redan pÃ¥ fredag efter att vinnarna är presenterade sÃ¥ fÃ¥r man göra det.Â

Som HelaHisingen.se berättat om tidigare under december har Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen mÃ¥nga järn i elden den här vintern. De bygger just nu för fullt pÃ¥ sin nya hotellbar, har Ã¥terlanserat restaurangen Kök & Bar 67, satsar stenhÃ¥rt pÃ¥ egna events och happenings till 2022 och mycket mer…
BÃ¥de vi som lokal nyhetssajt och Quality Hotel 11 inom turistbranschen har känt av pandemin pÃ¥ olika vis och kunde verkligen relatera till den fina tanken om att äntligen fÃ¥ möjligheten att ”komma iväg” lite frÃ¥n vardagen med en ”staycation” hos vÃ¥r samarbetspartner i Eriksberg. Därför blev Johanna Thede denna gÃ¥ng vinnare av julens tävling och vi gratulerar henne till det fina priset: En övernattning för tvÃ¥ personer i ett av Quality Hotel 11:s deluxe-rum!

Filmen handlar om 18-åriga Joanna, spelad av Nikki Hanseblad, som bor tillsammans med sin pappa under knappa förhållanden. Hon behöver sin ADHD-medicin, men har inte råd och tvingas därför hitta på egna sätt att tjäna ihop pengarna. Det är också en kärlekshistoria mellan henne och den självsäkra Audrey.
Vinnaren har kontaktats av HelaHisingen.se med instruktioner pÃ¥ hur hon hämtar ut vinsten. Tack till er andra som deltog i tävlingen pÃ¥ vÃ¥ra sociala medie-konton och grupper – och bättre lycka nästa gÃ¥ng!

Nu är alltsÃ¥ tävlingen avslutad och fem vinnare har valts ut bland 445 inskickade bidrag som kommer belönas med en rolig gemensam aktivitet för hela klassen.ÂSkriv din kommentar före 23:59 pÃ¥ söndag 26 december. MÃ¥ndagen 27/12 presenteras vinnaren pÃ¥ HelaHisingen.se, ”Vad händer pÃ¥ Hisingen?” pÃ¥ Facebook och i vÃ¥ra övriga sociala medier.Nu varnar Mix Megapol Göteborg för falska konton där personer utger sig för att vara nÃ¥gon av programledarna. De hör av sig till göteborgare och pÃ¥stÃ¥r att de vunnit och att programmet skulle behöva deras kreditkortsuppgifter.

— Hållplatser utgör en del av stadsrummets möbler. Den här nya gestaltningen hoppas vi kan bidra med ett varmt och inbjudande material i staden, som samtidigt är hållbart och signalerar framtid. Det har varit en svår process att välja en vinnare men vi ser fram emot att både utveckla kollektivtrafiken med en ny utformning samtidigt som den ger ett värde till sin omgivning, säger Peo Johansson, arkitekt på Västtrafik och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.
Per och Alma Olsson var ett barnlöst grosshandlarpar som donerade 100 000 kronor till Göteborgs stad att via en fond som varje år delas ut till ”den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat sig bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav”, berättar Vårt Göteborg.

Under torsdagen kommer man kunna rösta på pumporna via våra sociala medier samt på plats i saluhallen. På fredagen den 30 oktober kommer vi att utse och presentera vinnarna.
— Jag har lyssnat på dem så länge jag kan minnas, och alltid älskat den fantastiska atmosfären i programmet. När jag hörde att Linda skulle sluta, ringde jag dem på en gång och sa att jag måste få jobbet sa Annika Sjöö då.

Efter filmteamets första besök stod det klart att Lindholmens tekniska gymnasium skulle vara inspelningsplatsen. Och när höstlovet kom 2020 intog de lokalerna. Delar av skolan spärrades av och flera elever erbjöds att få vara med som statister.
På självaste julafton körde vi en tävling i HelaHisingens sociala medier där man hade chansen att vinna en övernattning för två i ett deluxe-rum på Norra Älvstrandens favorithotell i Eriksberg: Quality Hotel 11. Nu har vi dragit vinnaren och våra gratulationer går till Johanna Thede från Göteborg!

Hur många lyssnare har Mix Megapol?
Veckoräckvidd (i procent)Station2023-V242023-V23SR P2 Total5.16.5SR P325.725SR P458.457.5Mix Megapol27.425.9
Vinnaren blev den danska arkitektbyrån Gottlieb Paludan Architects. Förslaget ska nu bearbetas så att det kan bli underlag för en upphandling för de nya hållplatserna. Till en början kommer hållplatserna i Mölndal och Partille att bytas ut, men alla hållplatser på Hisingen och i Göteborg ska få det här utseendet på sikt.

Sedan februari i år har det pågått en arkitekttävling anordnad av Västtrafik och Västfastigheter om hur stadens framtida hållplatser ska utformas. Och nu har framtidskonceptet presenterats.
Utseendet på de olika hållplatserna går att ändra eftersom det är skalbart beroende på hållplatsens storlek. Vinnaren utsågs i en jämförelse mellan fyra olika bidrag.Med på listan på en åttondeplats fanns även Morgon Coffee Roasters, som ligger på Anders Carlssons Gata i Lundbyvassen/Lindholmen. De startade sommaren 2018 och trots att det är ett relativt ungt företag har deras baristor över 40 års erfarenhet tillsammans, skriver de på sin hemsida.

Tävlingen har gått ut på att skolklasser i årskurserna 3-6 har fått göra 10 sekunder långa filmer för att visa på hur mycket man hinner med på just de 10 sekunder som man sparar på att köra i 50 km/h istället för 30 km/h utanför en skola.

Videon frÃ¥n Klarebergsskolans elever visar vad man hinner – eller snarare inte hinner – pÃ¥ tio sekunder. Det är den tid en bilist sparar in genom att köra 50 km/h i stället för 30 km/h utanför en skola. Nu vinner eleverna frÃ¥n Kärra pris för sin uppfinningsrikedom!
Kville Saluhall, Kuggen i Lindholmen och Amhults kyrka har kammat hem ”à rets bästa byggnad” i Göteborg. Nu är det dags igen – och du fÃ¥r vara med och nominera. Vilken var stans bästa byggnad som blev färdigställd 2019?

Var finns Mix Megapol?
Mix Megapol är en nationell radiostation med 144 sändare från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.
Grosshandlarparet Per och Alma Olsson var barnlösa och testamenterade därför 1926 sina pengar till Göteborgs Stad. En del av summan avsågs till konst till Göteborgs folkskolor, men ytterligare 100 000 kronor skulle gå till årets bästa byggnad: ”Den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat sig bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav”, står det i testamentet.

Tanken är att priset ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra. Bland de senaste årens pristagare har Hisingen dominerat. Bland pristagarna har vi Amhults kyrka i Torslanda, Kuggen på Lindholmen och Kville saluhall. Men förra året kammade fastlandet hem priset när Riksbyggens bostadsrättsförening Viva i Guldheden vann.
Tävlingsinstruktionerna är: ”Designa och karva en läskig, rolig, kreativ pumpa – du väljer stilen. Lämna in din pumpa pÃ¥ Kville Saluhall onsdag den 28 oktober när som helst mellan 10:00-19:00.ÂTrafiksäkerhetsorganisationen, NTF Väst, har för femte gÃ¥ngen arrangerat tävlingen #10sekunder, som syftar till att uppmärksamma hur onödigt och farligt det är att köra för fort utanför en skola.

— Som mÃ¥nga vet brukar vi fira vÃ¥r Ã¥rsdag ordentligt varje Ã¥r. DÃ¥ kände vi att ”nej, nu mÃ¥ste vi göra nÃ¥got kul för att liva upp stämningen i höstmörkret”, säger Pantea Asgari pÃ¥ Kville Saluhall.
— Trä förenar folk, trä förenar staden och landet, trä är förankrat i svensk kultur som inget annat material – och trä har en viktig plats i framtidens design och arkitektur, säger Michael Stabell, chef för produktionsdesign på Gottlieb Paludan Architects.

Nu har det Svenska Gastronomipriset 2022 delats ut pÃ¥ Operakällaren i Stockholm. Och de senaste tre Ã¥ren har kategorierna ”Baristornas Barista” och ”Baristornas Kaffeupplevelse” ingÃ¥tt i priset. Vinnaren utses av en sakkunnig jury, men vem som helst kan nominera en byggnad till juryn. Vilket hus som stod färdigt 2019 tycker du är extra fint och funktionellt? Skicka din nominering senast den 5 november till [email protected] och skriv ”Nominering Per och Alma Olssons Fond” i ämnesraden. Quality Hotel 11:s härliga ”Deluxe dubbelrum” passar den som vill ha lite extra utrymme och service pÃ¥ rummet. Dessa rum har 2×105 cm alternativt en 180 cm säng samt separat sovrums- och vardagsrumsdel med plats för bÃ¥de vila och arbete. PÃ¥ dessa rum finns även skrivbord, dusch, hÃ¥rtork, morgonrock och tofflor, TV, kaffe/te, vattenkokare och minibar.Tävlingen har varit en del av ”MÃ¥lbild Koll2035” som är den plan för det lÃ¥ngsiktiga arbetet att utveckla trafiken i GöteborgsomrÃ¥det. Arrangörerna är Västtrafik och Västfastigheter i samverkan med Göteborgs Stad, Partille kommun och Mölndals Stad.

Varje Ã¥r utses en byggnad som uppfyller kraven för utformning och användning för att utses till den bästa i Göteborg. Priset delas ut av kommunfullmäktiges ordförande och kommer frÃ¥n Per och Alma Olssons fond.— De var helt lyriska och tyckte att bÃ¥de klassrum och korridormiljöer var perfekta. När de valde klassrum spelade utsikten bakom stor roll. De valde husen pÃ¥ Slottsberget som ”kuliss” och valde exempelvis bort utsikten in över stan, där man ser kranar och Liseberg, med kommentaren: ”Den utsikten är för bra, man tror att det är en dÃ¥lig kuliss”, säger hon. En av dessa fem vinnare är Klarebergsskolan pÃ¥ Hisingen som kommer fÃ¥ ta emot sitt pris vid en prisceremoni i dag, tisdagen 25 maj. I deras vinnande video försöker en av eleverna fÃ¥ pÃ¥ sig ett munskydd och sprita händerna pÃ¥ tio sekunder. Som ni kan se är det ingen enkel uppgift pÃ¥ den korta tiden. Lindholmens tekniska gymnasium är uppmärksammat för sin arkitektur och har flera gÃ¥nger nominerats till olika priser. Nu inväntar skolan besked om de har gÃ¥tt vidare till att nomineras till det prestigefulla priset Mies van der Rohe Awards.I Ã¥r har juryn valt att gÃ¥ vidare med sju nominerade byggnadsverk, bland dem finns Hisingsbron och Förskolan Hoppet. Förra Ã¥ret delades det ut pris för bÃ¥de 2019 och 2020. DÃ¥ vann Lindholmens tekniska gymnasium för 2019 och Brudaremossen lakvattenbyggnad för 2020. Huvudpersonen Joanna i filmen ”SÃ¥ jävla easygoing” försöker sälja kondomer vid skÃ¥pen pÃ¥ Lindholmens tekniska gymnasium. Det är nÃ¥gra av de mÃ¥nga miljöer frÃ¥n Hisingsskolan som syns i den film som öppnade Ã¥rets filmfestival. Barnens filmer har enligt NTF ”varit pÃ¥hittiga, roliga och tankeväckande och NTFs förhoppning är att det har väckt en diskussion i bÃ¥de skolan och i hemmet om trafiksäkerhet och hur farligt, och onödigt, det är att köra för fort”.Per och Alma Olssons fond delar Ã¥rligen ut priset ӌrets bästa byggnad” till den byggaktör som under det gÃ¥ngna Ã¥ret byggde klart hus som bäst uppfyller fondens krav pÃ¥ en byggnads utformning och användning. Vilket hus pÃ¥ Hisingen som nyss byggts klart tycker du är bäst?PÃ¥ grund av pandemin har Kville Saluhall tvingats ställa in det mesta i event- och festväg i Ã¥r. Nyligen tvingades de ställa in den populära saluhallens 7-Ã¥rsfirande vid VÃ¥gmästareplatsen:

Madeleine Kihlman pratar med finska popundret Alma om framgångarna. Det blir vintips, mygginvasion vid längs Klarälven och artisterna Robin Bengtsson, Lili och Susie summerar veckan i fredagshänget. Varmt välkommen till Mix Megapol.
Lotta Bromé träffar Janne Schaffer som ska få medalj av kungen. Chris Härenstam tipsar om en tv-serie han gillar. Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou undrar var papporna är någonstans. Frida Blom debuterar med en roman om ofrivillig barnlöshet. USA-experten Andreas Utterström ger sin syn på Trumps utmanare i presidentkanditaturen. Janne Innanfors rapporterar direkt ifrån ett soligt Sweden Rock Festival. Varmt välkommen till Lotta Bromé på Mix Megapol.Lotta Bromé snackar country med artisten Alexzandra Wickman. Emelie Svensson, reporter på Aftonbladet, är på plats i Miami och ger en ögonblicksbild från domstolen där ex-presidenten Donald Trump befinner sig. Artisten Magnus Carlsson berättar om succén med Linda Bengtzing och fansens betydelse. David klipper gräs med hjälp av hästkraft, bokstavligt talat.

Madeleine Kihlman pratar med artisten Laleh om vad som gör hennes fans så bra. Anna Kinberg Batra är ny landshövding i Stockholm och ska anordna fest för kungen om en vecka. Hur kommer det att gå? Annie Johansson, skogsbrandsexpert, berättar hur du kan undvika att starta en brand av misstag. Och Österlen är utsett till ett av världens bästa resmål i sommar, vad säger Karl Fredrik på Österlen om det? Varmt välkommen till Mix Megapol.
Lotta Bromé ringer upp Sarah Dawn Finer inför hennes nationaldagsframträdane i Strängnäs. Lennart Bång har hyllat Sverige i en Youtubefilm och delar med sig av en del av den i studion. Podden Larm vi minns gästar och berättar om nya avsnittet och Erik Myrlund har träffat Carolina Gynning och Carina Berg för att ta reda på hur bra de känner varandra. Kocken Niklas Ekstedt ger sina bästa grilltips och Susanne Andersson VD på Visit Sweden berättar om hur vi svenskar kommer att tillbringa semestern i år. Varmt välkommen till Lotta Bromé på Mix Megapol.Lotta Bromé ringer skådespelaren Angelika Prick för att kolla läget inför sommarlovspremiären. Du får tips om vilka roséviner du ska kolla in till sommaren. Lasse Granqvist laddar upp för Champions League-finalen i en taxi i Istanbul. Linda Bengtzing och Daniel Paris fredagshänger och går igenom veckans händelser. Varmt välkommen till Lotta Bromé på Mix Megapol.

Lotta Bromé gästas av artisten LP som delar med sig av framgångssagan. Stockholm har lämnat in ansökan om att få anordna Eurovisionfestivalen 2024 och melloexperten Ronny Larsson delar med sig av sina tankar och finansborgarrådet Karin Wanngård delar med sig av visionerna för festivalen. Karl Fredrik Gustafsson gästar och berättar om hur bröllopet i Italien kommer att bli och om fjärde säsongen av TV4-succén Karl Fredrik på Österlen. Kungliga operan rensar i garderoben, det här kan du fynda. Varmt välkommen till Halv Tre med Lotta Bromé på Mix Megapol.
Lotta Bromé träffar Liam ”Liamoo” Cacatian som är mitt uppe i repetitionerna av Diggiloo. Emilie Olsson från podden Älskade psykopat berättar om nya säsongen. Lantbrukaren Oscar är orolig för torkan, kommer hans kor att klara sig? Lasse Holm gästar och berättar om hur han firar sin 80-årsdag, olyckan där han förlorade en bit av sitt finger och sanningen bakom den stora hiten. Robin Elecktra Werner delar med sig av Unna dig-framgången. Tommy vill anordna Sveriges största korvätartävling. Välkommen till Lotta Bromé på Mix Megapol.

Lotta Bromé ringer upp Bengt Alsterlind för att kolla hur det går med hans nya stand up paddle board. Cecilia Kallin från Timoteij kommer förbi och berätta om vad hon gör nuförtiden. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, ger sin syn på den sjunkande inflationen, har Beyoncé något med det att göra? En önskegäst i repris, Hanna Hedlund berättar om hur det är att dejta igen. Internationella blodgivardagen uppmärksammas tillsammans med Erik Valier som inte bara ger blod regelbundet utan som slog personligt rekord på Blodomloppet. SVD:s USA-korrespondent Malin Ekman är aktuell med ny bok. Varmt välkommen till Lotta Bromé på Mix Megapol.Handlade lite godis innan jag praktiskt taget sprang mot Göteborg centralstation så att jag inte skulle komma för sent till tåget. Köpte en kaffe på Starbucks och fick sen vänta en halvtimme innan jag fick gå på tåget.Bästa resan hem med ett gott rött vin, en supergod räkmacka och boken Varghamn. Jag reste som på ett moln och mådde så himla bra, var glad över att jag hade gjort den här resan och hoppas att jag kan göra om den nästa år. Någon som vill följa med mig då kanske?Det är väl nästan bara jag som är galen nog att åka iväg på en resa till Göteborg för att gå på Liseberg helt själv. En vuxen kvinna som åker till ett nöjesfält själv. Det låter inte bra alls, men jag hade så himla roligt! Allt som allt så gick dagen på ca 1000 kr vilket inte är så illa för tåg tur och retur, åkband och inträde på nöjesfält. Billig semester kan man säga då jag inte åkte någon annanstans i sommar. Maten ingick i tågbiljetten också så det var inga övriga kostnader på resan. Ja, om vi inte räknar med när jag drabbades av speldjävulen inne på spelhuset. Mer om det senare i inlägget…

Satt helt själv i första klass och det var lugnt och skönt både resan ner och resan hem igen. Den här gången så fungerade wi-fi på tåget vilket underlättade. Jag har aldrig spelat Minecraft, men jag ville så gärna vinna en gris eller ett får. Det gick helt enkelt inte! Försökte mig på både Pikachu, Donkey Kong och BB-8, men de här maskinerna på Liseberg har usel utdelning. Klon har olika styrka beroende på hur mycket pengar man stoppat i. Även om man fått det perfekta greppet så släpper klon. Riggade maskiner som dessa borde vara olagliga. Deliquate.se är en livsstilsblogg med fokus på inredning, design, mode, skönhet – och kaffe! Jag recenserar skönhetsprodukter, mat och ger inredningstips. Jag skriver även om träning & hälsa, recept och shoppingtips. En hel del vardag men även mycket inspiration och nyheter. Läs er om mig här » Det hjälpte nog inte att jag hade googlat amusement park deaths innan mitt besök och sett mer än jag borde. Känslan av att åka Loke är precis som att åka valfri Fritt Fall-attraktion flera gånger på raken. Hjärtat är i halsgropen vid varje sving. Men gillar man sånt så go ahead! Det började regna när jag gick runt i parken. Så jag gick och åkte Sagoslottet, ej på bild. Det var sista året för den, så jag är glad att jag åkte den.

Maten ingick i priset och den här gången var det en god Kyckling Ceasar-macka med tillhörande dryck. Samt kaffe och minimunkar till efterrätt. Det kändes verkligen inte som en tre timmar lång resa utan det var bara skönt att sitta och ta det lugnt, lyssna på musik och läsa. Det ingick även en kaffe på Centralstationen som jag glatt gick och beställde in. Satt och hade det lugnt och trevligt medan jag väntade på att tåget skulle rulla in på stationen. Det är nog det enda jag inte gillar med MTR, att man inte får gå på tåget direkt när det kommer till stationen utan man måste stå och vänta utanför till fem minuter innan avgång. Annars så är det bästa och billigaste sättet att resa mellan Stockholm och Göteborg. Vill man vara icke miljövänlig så kan man flyga förstås, men det är inget för min plånbok. Andra åket blev Loke, eller karusellen från helvetet, om ni frågar mig. Hade sån dödsångest så ni anar inte. Jag har aldrig mått så dåligt på en åkattraktion… Jag spände mig så mycket att jag knappt kunde gå när jag hoppade av den. Lyckades trots det hjälpa en kille att ta sig loss innan jag gick av. Alltid redo!

Vad är Fredagspotten?
med är att smsa VINN till 72 104 och lyssna på fredag. Om det är dig vi ringer upp och du kan säga den exakta. summan, då är pengarna dina! 💰#Fredagspotten.
Det här är det enda som gjorde det värdelöst att besöka Liseberg själv. Det fanns massor med kul spel, men jag ville inte spela själv så fick stå och titta på. Hittade en hel del kul saker, men köpte bara en blå tygkasse. Den här tröjan kändes klockren, men den hade bara folk som känner mig fattat. För alla andra så ser det bara ut som om jag älskar att kolla på Lotta på Liseberg. Vilket jag inte gör. Jag har ju inte ens tv… Inträdet fick jag gratis med poäng hos Coop och eftersom jag bokat och betalt mitt åkkort på nätet så fick jag tre Fast Pass som jag inte hade orkat med besöket utan. Ska ni dit så se till att köpa Fast Pass annars så hinner ni inte åka så mycket när köerna börjar fyllas. Jag kunde bara vara där fem timmar då mitt tåg hem gick åtta, så varje kö-minut räknades.Dagens bästa är helt klart Helix! Det var ren glädje att åka den. Loop och korkskruvar! Killen som satt bredvid mig såg helt förstörd ut efter åkturen medan jag skrattade av glädje hela turen. Önskade så att jag kunde åka den gång på gång, men det blev bara ett åk.

Direkt när jag kom fram så promenerade jag mot Liseberg. Jag har aldrig varit på Liseberg (räknar inte när jag var liten och inte var stor nog att komma ihåg besöket) så det var en upplevelse minst sagt.Jag är BESATT av claw machines på youtube. Så jag var verkligen sugen på att testa dessa, även om jag inte vill ha annat än samlarmjukisar så var jag så sur över att jag inte lyckades vinna nåt. Orkade inte köa till något mer än mina Fast Pass-attraktioner. Åkte Balder och kom än en gång ihåg att jag inte gillar träberg- och dalbanor. De är så fruktansvärt tråkiga om än fina. Radio mäts från augusti 2020 i en panel på 1550 dagligen rapporterande individer. Panellisterna bär en liten teknisk mätare som registrerar radioljud – vilken station som spelas, vid vilken tidpunkt och hur länge. Mätaren med namnet RateOnAir(c) är en liten manick stor som en stegräknare med vikten 58 gram. Förutom att registrera radioljud kartlägger mätaren även om den är i rörelse och bärs korrekt samt om den är i hemmet, utanför hemmet eller i bilen. På denna webbplats redovisar vi varje helgfri måndag officiella lyssnartal för föregående vecka. De företag som abonnerar på radiodata får daglig leverans av lyssnarsiffror på minutnivå för analys i särskilda programvaror.Lyssnartiden (lyssnare) anger den genomsnittliga dagliga lyssnartid en specifik radiokanals lyssnare lägger på denna radiokanal. Måttet anges i minuter.

Hur får man in P1?
Hos Teracom, ägare av det svenska marknätet för radio och tv, hittar du samtliga frekvenser för P1, P2, P3 och P4 i alla Sveriges län. Du ska kunna få in någon av de statliga kanalerna oavsett var i Sverige du befinner dig.
Radiolyssning mäts och registreras på minutnivå. Enskilda minuter är basen för marknadsandelar och lyssnartid. För att definieras som radiolyssnare generellt eller i relation till en specifik radiokanal alternativt till ett enskilt radioprogram krävs sedan år 2023 minst en minut lyssning på en radiokanal. År 2013-2022 var motsvarande räckviddströskel minst tre sammanhängande minuter för daglig räckvidd och veckoräckvidd. Daglig räckvidd påverkar även måttet Lyssnartid lyssnare som är den genomsnittliga lyssnartiden bland de som lyssnat på radio, en kanal eller på ett program.

Similar Posts