Moderna 1 Planshus

Tillsammans hittar vi rätt husmodell utifrån era drömmar, er stil, behov av praktiska lösningar och inte minst hur tomten ser ut. Inom givna ramar finns möjlighet att skapa er egen variant av en husmodell. Serie Stella gör husresan ännu enklare och ger er ett bättre pris med en kortare leveranstid tack vare en given husform och utvalda material.

Använd filtreringsknapparna för att hitta ditt drömhus! Vilken planlösning passar dig bäst? Ett enplanshus i vinkel eller en 1,5-plansvilla med oinredd övervåning? Varför inte ett 1-planshus perfekt för fritidsboende? Eller ett 2-planshus med många sovrum? Vi vågar lova att vi har husmodeller för de flesta önskemål!
Ett nybyggt enplanshus kan utformas på många olika sätt för att passa in i omgivningen. Vi har modeller i allt från traditionell och lantlig stil till ett mer modernt utseende. Husen går att få grundmålade i ett antal olika grundfärger som exempelvis vitt och rött. Några av våra hus har en så kallad amerikansk veranda, medan andra modeller kan fås med ett uterum. Om du är intresserad av att bygga ett enplanshus får du gärna kontakta oss genom din lokala säljare. Vi hörs!

Enplanshus är det perfekta valet för dig som vill slippa trappor och ha allt samlat på ett plan. Ett välplanerat enplanshus har många fördelar och det är inte konstigt att modellerna är populära. Med en smart planlösning finns det stora möjligheter att ha både härliga, öppna ytor med ryggåstak och sovrum för både den stora och den lilla familjen. Hos LB-Hus kan du välja mellan en rad olika planlösningar bland våra enplanshus, allt för att du ska hitta den perfekta enplansvillan för just era behov och önskemål. Titta närmare på våra husmodeller och få inspiration till att bygga ditt nya drömhus.
1-planshus är starkt förankrade i byggnadstraditionen i stora delar av vårt land. Och det är inte konstigt alls. Husen utnyttjar kvadratmeterna väl eftersom varken trappor eller taklutningar äter upp utrymme. Hur stort vill du bo? Idag erbjuder vi 1-planshus från 90 till 173 m2. De mindre modellerna är också populära att bygga som fritidshus och ger dig ett vinterbonat sommarhus med villastandard.Du som bestämmer dig för LB-Hus gör ett klokt val, bland annat eftersom våra hus redan från start har segmentets högsta grundstandard. Dessutom kan vi vår sak, första huset byggde vi för mer än 65 år sedan. Vi vågar påstå att fördelarna i vårt erbjudande ger dig mest hus för pengarna. Att ha högt i tak ger en härlig, öppen känsla i huset. För att få maximal effekt av detta används ett så kallat ryggåstak. Då är det öppet hela vägen upp till nock, vilket ger riktigt generös takhöjd på ditt 1-planshus. Stora fönsterparti släpper in både mycket ljus och ger en härlig känsla. Det naturliga ljuset är dessutom viktigt för att människan ska må bra, särskilt under de lite mörkare årstiderna. I ett fint 1-planshus med ryggåstak och stora fönster på naturnära tomter kan du också få känslan av att vara riktigt nära omgivningarna utomhus. En nyckelfärdig enplansvilla kan kompletteras på flera sätt för att du ska få ditt drömhem. Något som många önskar är ett garage eller carport på tomten. LB-Hus erbjuder möjlighet till både vidbyggda, kopplade, integrerade och fristående garage till våra enplanshus. Det finns garage som rymmer en eller två bilar och som har bra förvaringsutrymmen i form av förråd. Ett inbyggt garage blir helt integrerat med enplansvillan vilket gör det möjligt att gå direkt till garaget, utan att behöva vara utomhus. Med ett fristående garage eller carport har du andra möjligheter kring placeringen på tomten, och kan vara mer flexibel i val av plats.Med vinkelhus får ni mycket boyta och samtidigt möjlighet att skapa en trevlig uteplats som är skyddad från både vind och insyn. Dessutom är vinkelhusen väldigt snygga som husmodell. Ett stort enplanshus i vinkel med en boarea på över 170 kvm passar den större familjen. I vårt sortiment finns även fina enplanshus i flexibla modeller med tre sovrum som enkelt kan förvandlas till fyra. När behovet av ett fjärde sovrum inte längre finns går det att använda rummet som till exempel kontor eller klädkammare. Gemensamt för enplanshusen i vinkel är att det finns gott om stora och öppna gemensamma ytor att umgås på.Enplanshus är ett hus med endast ett plan. Enplanshus passar oftast om man vill ha ett hus med öppen planlösning samt om man av olika anledningar inte vill ha trappor. Givetvis måste man också ha en tomt som lämpar sig för 1 planshus. Nedan återfinns samtliga enplanshus. Observera att du kan filtrera ytterligare i rutan nedanför.

Moderna hus kommer i många varianter men karaktäriseras alla utav att de är anpassade till den moderna människan i det nya samhället, rummen flyter ihop samtidigt som takhöjden växlar vackert. Planlösningen är ofta annorlunda mot ett mer traditionellt hus, med raka linjer och stora rena ytor med stora ljusinsläpp för att få en kontakt med utsidan. Både fönster och rum är för det mesta osymmetriska och spännande. Nedan återfinns samtliga moderna hus, observera att du kan filtrera ytterligare i rutan nedanför.
I ett enplanshus kan det vara enklare och billigare att installera golvvärme i hela huset, då direkt i grunden, i jämförelse med ett hus med flera plan. Golvvärme i kombination med ett energieffektivt hus kan sänka kostnaderna för uppvärmning, men ett enplanshus är även enklare att kyla under riktigt varma sommardagar. Med ett klimat i förändring kan behovet av nedkylning öka även på våra breddgrader och då är ett enplanshus både snabbare och mindre kostsamt att kyla jämfört med ett tvåplanshus.

Det finns även många som helt enkelt föredrar ett enplanshus för att man slipper bära varor, kläder eller andra saker mellan våningar och huset blir bekvämare att ta sig runt i. Man behöver inte ha svaga knän för att gärna slippa de oundvikliga spring i trappor ett tvåplanshus innebär.
I Movehomes tjänst Bygg online väljer du en husmodell och formar den efter stil och funktion. Priset ser du direkt och det tål att jämföras! När du är nöjd med ditt hus kontaktar du Movehome med ett klick, så sköter de resten. Om du vill tar Movehome nämligen fullt ansvar för hela byggnationen genom äkta totalentreprenad.

Genom att enplanshuset kräver mer markyta än ett flerplanshus som byggs högre, kan det begränsa ytan man har kvar på fastigheten till uteliv och trädgård. Önskar man en generös trädgård och ett större hus på en fastighet som inte tillåter både och, kanske ett flerplanshus är enda lösningen. Annars finns alternativet att utforska hur man kan maximera sin lilla trädgård, med en välplanerad uteplats och planteringsyta.
Många älskar det sociala familjelivet i ett enplanshus med smart planlösning, men ett enplanshus som inte är välgenomtänkt kan även orsaka begränsningar och i värsta fall göra att privatlivet blir lidande. Det är viktigt att man placerar sovrummen avskilt från de sociala ytorna i ett enplanshus, med fördel genom att bygga ett vinkelhus eller använda sig av en planlösning som på annat sätt naturligt skiljer av de mer privata delarna av hemmet.

Hitta ditt drömhus bland tiotals husmodeller med tusentals variationer. I närmare 30 år har Finnlamelli tillverkat robusta timmerhus av kvalitativt virke från Finland. Timret som används är ekologiskt och hållbart och skapar ett hälsosamt inomhusklimat tack vare virkets andningsförmåga.

Letar du efter enplanshus? På BYGG.se hittar du över 600 st enplanshus från Sveriges hustillverkare. Filtrera fram just ditt drömhus och se priser direkt.

Här tittar vi närmare på nackdelar och fördelar med enplanshus, undersöker varför vissa väljer enplanshus istället för tvåplanshus, och vilka skillnader det finns mellan olika sorters enplanshus.
Solvillor tillverkar helt inflyttningsklara hus med fokus på låg driftkostnad. Husmodellerna har integrerade solcellstak vilket sparar dig mycket pengar i uppvärmningskostnader med tiden.Enplanshus är populära bland både barnfamiljer och de som vill undvika trappor och höjdskillnader i hemmet av andra anledningar. Många husköpare som planerar att bo i hemmet länge, föredrar ett enplanshus med tanke på att trappor kan bli en utmaning med stigande ålder.

Lövsta trähus erbjuder arkitektritade och kundanpassade hus av hög kvalitet. Husen byggs av massivt trä (råspont). Inspireras av ett stort utbud husmodeller i såväl klassisk som modern design.
Genom att endast bygga i ett plan begränsar man förstås den totala boytan man kan konstruera på samma byggyta, vilken kan ge minst dubbelt så mycket utrymme inomhus om man väljer att bygga i två eller flera plan. Därför kan ett enplanshus passa en mindre familj bättre än en större, om man inte har möjlighet att bygga på mycket stor landyta.Fördelar få tänker på när man tittar på enplanshus är att man i ett hus utan våningar slipper bygga en trappa, vilken tar upp en hel del utrymme i ett flervåningshus. Vanligtvis vill man även ha trappan centralt för att göra det så enkelt som möjligt att förflytta sig mellan våningar, vilket inte heller gör det möjligt att placera trappan i ett utrymme mindre centralt.Många tycker om den öppna planlösning ett enplanshus kan erbjuda och väljer att bygga i ett plan endast av denna anledning. Ett enplanshus kan enklare byggas med mer generös takhöjd och stora glaspartier så att alla utrymmen för umgänge känns luftiga och rymliga. Man kan till exempel välja att bygga ett vinkelhus i ett plan för att skapa sovrum som ligger mer privat utan att göra avkall på dessa fördelar enplanshuset erbjuder.

Sist men inte minst bör man nämna möjligheterna till umgänge och familjeliv ett enplanshus erbjuder. Där ett tvåplanshus kan skapa fler separata och privata utrymmen erbjuder enplanshuset lösningar för socialt liv och kontakt. Med kök, matsal och vardagsrum centralt i en öppen planlösning och på samma plan som sovrummen blir dessa naturliga platser att samlas på för familj och gäster.
Ytterligare en fördel med att bygga i ett plan är att man slipper störande ljud från ovanvåningen. Ett enplanshus med smart planlösning kan alltså resultera i utrymmen med mindre ljudstörning än ett hus med övervåning. Era drömmar, er tomt, er tid och er ekonomi behöver samspela när ni bygger hus. Kanske hittar ni ert drömhus bland Trivselhus husmodeller. Eller vill ni göra en egen variant av en husmodell som passar era behov och drömmar? Trivselhus guidar er hela vägen hem med totalentreprenad. I flacka landskap kan ett enplanshus passa bättre, inte bara rent estetiskt utan även av andra miljömässiga anledningar. Bor man i ett öppet område finns öven större risk för stark blåst, vilket man på ett bättre och enklare sätt kan hantera med ett lägre hus som byggs med elementen i åtanke. Till exempel kan en duktig arkitekt anpassa husets vinklar efter vindriktningen och skapa en skyddad uteplats.Generellt kan man ändå säga att enplanshus brukar vara populära just på grund av hur ett enplanshus kan erbjuda en tillgänglighet som tvåplanshus saknar. Familjer med små barn föredrar ofta enplanshus där fallrisken minskas eller helt försvinner. Även bland äldre där ork eller knän inte längre är vad de en gång var är enplanshus ett populärt val, likaså för de som har andra svårigheter med höjdskillnader i huset och inte önskar installera hiss eller ramp för rullstol.

Innan man bestämmer sig för att köpa eller bygga ett enplanshus gör man rätt i att undersöka hur marknaden ser ut för enplanshus i jämförelse med tvåplanshus på orten, i synnerhet om man en dag planerar att sälja huset. Ofta kan ett enplanshus gå för ett högre pris per kvadratmeter i storstadsområden och på andra orter där färre enplanshus byggs jämfört med flerplanshus.En stor fördel med enplanshus är hur enkelt det är att sköta både husets insida och fasad. Insidan då man slipper släpa dammsugare, moppar eller andra städprodukter upp och ner för trappan, utsidan då det är lättare att komma åt och rengöra stuprännor, tak och vid högtrycksrengöring av fasaden.

Vissa föredrar enplanshuset av den enkla anledningen att det ser mysigare ut. Ett enplanshus är inbjudande och hemtrevligt och passar i nästan alla grannskap, till skillnad från tvåplanshus. Tänk på att det enligt detaljplanen endast får byggas hus av en viss höjd, vilket gör att takhöjden ibland inte tillåter ett tvåplanshus, utan maximalt ett 1,5-planshus eller enplanshus.
Vi guidar dig genom hela husresan. När du bygger med oss får du en trygg byggprocess där du kan ägna dig åt de roligaste delarna i husprojektet fullt ut.Vill du ha skyddade uteplatser ska du titta på något av våra enplanshus som är byggda i vinkel. De kan anpassas efter tomt och väderstreck så att du får en härlig uteplats som kombinerar sol, lä för vind och insynsskydd. Ofta kan du till och med ha två uteplatser. Vinkelbyggnader har också fördelen att exteriören ger ett mer spänande intryck.

Här väljer du vilken modell och planritning du vill utgå från. Du kan sedan anpassa stilriktningen. Börja med att sortera efter antal plan eller se alla våra husmodeller.
Ett enplanshus behöver inte vara mindre än ett tvåplanshus. Fördelen är att du slipper trappor och har allt samlat på en nivå. Därför väljer många som bygger hus en enplansvilla.En riktigt bra enplansvilla är välplanerad och så stor att du har gott om plats för både vardagsliv och festligheter. Vi har lagt särskild omsorg på att förse våra enplanshus med gedigna kök, ordentliga förvaringsutrymmen och genomtänkta vägar till uteplatser och trädgård. Husen är präglade av praktiska idéer, men de har samtidigt spännande interiörer. Utformningen av husen skapar inspirerande rum, fyllda av rymd och ljus. If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again. Den här webbplatsen använder cookies så att vi kan ge dig den bästa användarupplevelsen som är möjlig. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara. Du kan justera alla dina cookie-inställningar genom att navigera i flikarna på vänster sida.

Den här webbplatsen använder Google Analytics för att samla in anonym information, som antalet besökare på webbplatsen och de mest populära sidorna. Att hålla den här cookien aktiverad hjälper oss att förbättra vår hemsida.Vi vill att barnfamiljer ska ha möjlighet att bo i ett nytt och eget hem. Vi har många husmodeller som är extra bra för barn, deras föräldrar och familjens ekonomi. Samtliga hus har en fast planlösning, men också stora möjligheter att enkelt kompletteras med utrymme om familjen eller ekonomin växer. Hem att växa i, helt enkelt. Vi har byggt hus och skapat husmodeller i över 70 år. På den tiden hinner man lära sig en hel del. Till exempel att familjer uppskattar hallar med gott om plats för förvaring och att barn älskar att leka på golv med golvvärme. Och för att ta tillvara på denna kunskap har vi skapat serien Svenska klassiker – husmodeller som innehåller det bästa från alla våra tidigare byggen. Samtliga hus är såklart uppdaterade till dagens krav, vilket både gjort husen och priserna bättre. Genom att anv\u00E4nda denna webbplats godk\u00E4nner du v\u00E5r anv\u00E4ndning av cookies. Vi anv\u00E4nder cookies f\u00F6r att ge dig en bra upplevelse och f\u00F6r att v\u00E5r webbplats ska fungera effektivt.Våra 1-planshus är prisvärda, passar in på de flesta tomter och har en optimerad planlösning på färre kvadratmeter. Är ni en liten familj, ett par med utflugna barn eller har ni kanske en mindre tomt? Då passar säkert något av våra enplanhus perfekt!

Går du i husdrömmar? Husköp är oftast livets största affär för många och självklart ska då precis minsta lilla detalj vara fullkomligt perfekt, eller hur? Kanske tycker du att traditionella hus inte riktigt motsvarar dina behov och önskemål? Vi har lösningen på alla dina tankar och funderingar. Våra husmodeller är det självklara valet för dig som vill göra ditt hem till något alldeles extra. Med våra exklusiva arkitektritade hus får du ett modernt och spännande boende som helt och hållet skräddarsys efter just dina önskemål. Våra arkitekter har lång erfarenhet av att rita unika bostäder som är lika estetiskt tilltalande som de är praktiska och säkra.Mycket hus för pengarna är vår filosofi, vare sig du vill bo behändigt eller få gott om plats att växa på. Välj husmodell, bygg online och se ditt drömhus ta form.Behöver du gott om plats för släktmiddagar eller lagfesten? Ett enplanshus från SmålandsVillan bjuder på genomtänkt planlösning med fina sociala ytor både inomhus och utomhus.

Vill du socialisera lite extra skyddat utomhus? Då ska du kika på våra vinkelbyggda enplanshus. Dessa hus kan anpassas efter din tomt, vilket ger dig möjlighet att skapa en utomhusmiljö som kombinerar sol, skydd mot vind och insyn. Här suddar du också enkelt ut gränserna mellan ute och inne under sommarens grillkvällar. En annan fördel med hus i vinkel är att det bidrar med ett mer intressant utseende till husets exteriör.
SmålandsVillans kvadratsmarta 1-planshus finns i flera olika storlekar. Från behändiga Villa Näsby på 95 m² till den största husmodellen Villa Drömminge med en boarea på hela 193 m², fördelat på sju rum och kök.Svar: Du kan påverka mycket i ditt enplanshus från SmålandsVillan. Till exempel har alla våra enplanshus alternativa planlösningar att välja mellan, vissa har hela fem olika. För att vi ska kunna erbjuda mycket hus för pengarna byggs våra hus smart och effektivt i vår husfabrik. Det gör att du inte kan göra egna ändringar i husets planlösning – till exempel flytta fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du sätta gott om egen prägel på ditt hus med hjälp av våra olika tillval. Du kan också välja alternativet målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset.

Ett 1-planshus är perfekt för dig som vill ha det riktigt bekvämt. Här bor du med god översikt över hela hemmet, med en planlösning där husets alla rum blir lättillgängliga för både yngre och äldre familjemedlemmar. I våra enplanshus finns både gemensamma sällskapsytor och rum för privatlivet, vilket gör att alla i familjen enkelt kan välja mellan umgänge och egentid.
Enplanshus från SmålandsVillan kännetecknas av en välplanerad planlösning, smarta lösningar och mycket hus för pengarna. Inget spring i trappor, men ändå rum för allt du bryr dig om. Hur låter det?Svar: Du är alltid välkommen att höra av dig till någon av våra säljare så hjälper vi er vidare. Att boka ett förutsättningslöst möte kostar inget alls. Vill du fundera lite själv är en bra början att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka ett visningshus är väldigt bra för att få en uppfattning om helheten, att uppleva rymden och ljuset – ja, själva känslan i en Smålandsvilla. Det säger mer än bara ytan i kvadratmeter. Du kan också testa att bygga ditt hus online i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt drömhus och se priset direkt, innan du får offert.

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!
Svar: För att maximera utrymmet i ett enplanshus kan man använda smart förvaring, och tänka på möbleringen. Det kan också vara bra att välja ett hus med öppna sociala ytor och avskilda privata utrymmen för att få en känsla av rymd och funktionalitet.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och vi kommer då sluta att behandla dina personuppgifter. Om du inte går vidare och skriver avtal om en bostad med SmålandsVillan kommer vi lagra dina personuppgifter under två år, om du inte dessförinnan har återkallat ditt samtycke. Om du tycker att personuppgifterna hanterats i strid med gällande lag har du rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.
Svar: Enplanshus är lättare att underhålla, trevliga att bo i och lämpliga för personer i alla åldrar. En annan stor fördel är att varje kvadratmeter utnyttjas i ett enplanshus, här finns till exempel ingen trappa som tar onödig plats. Dessutom har du smidig tillgång till uteplatser och trädgård, perfekt för sommarens alla grillkvällar.Med småländsk finurlighet och smarta lösningar erbjuder SmålandsVillan mycket hus för pengarna. Det har vi gjort sedan 1997. Idag är vi en del av OBOS – en av Nordens största bostadsutvecklare.

Svar: Höjden på ett enplanshus kan variera beroende på olika faktorer såsom takhöjd, takform och hur tjocka golvbjälklag man använder. Vanligtvis kan man säga att ett enplanshus har en höjd på runt 3,5 meter från marken till taknocken. Det är viktigt att tänka på att det kan finnas lokala byggregler och bestämmelser som sätter begränsningar på höjden av huset.

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.När du beställer katalog hos SmålandsVillan kommer vi att spara dina angivna personuppgifter i beställningsformuläret. Vi använder uppgifterna för att kunna skicka en bekräftelse via e-post och skicka katalogen via post hem till dig. Katalogen skickas via vår samarbetspartner Nordic Gateway som vi har skrivit biträdesavtal med. Vi använder också uppgifterna för att en säljare hos SmålandsVillan ska kunna kontakta dig om dina planer på att bygga hus. Om du även väljer att prenumerera på nyhetsbrev kommer vi att kontakta dig via e-post med allmän information och erbjudanden från SmålandsVillan.En väl utformad planlösning skapar ett hem med en praktisk och funktionell layout, där utrymmena utnyttjas effektivt och det är lätt att röra sig mellan rummen. En smart planlösning ger också möjlighet till flexibilitet, så att rummen kan anpassas efter olika ändamål eller behov över tiden. När du ska välja planlösning för enplanshus är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som familjens storlek och livsstil, behov av arbetsutrymmen och förvaringsutrymmen, liksom önskemål kring gemensamma ytor som kök och vardagsrum.För mer information om hur SmålandsVillan AB hanterar personuppgifter eller om du vill ha kontaktuppgifter till personuppgiftssamordnare hänvisar vi till vår personuppgiftspolicy.Svar: Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Hur snabbt går det att få bygglov? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.Vi har många enplanshus i vinkel. Det är uppskattat bland många eftersom att det ger en skyddad uteplats. Våra vinkelhus går givetvis att skräddarsy utefter din tomt så att du får den där perfekta uteplatsen med både sol och lä. Låt kvalitetsstunderna du älskar börja.

Älskar du hus där tradition möter trendig minimalism, där skandinavisk minimalism möter funktionell lyx eller enplanshus med ett New England-uttryck? På Fiskarhedenvillan hittar du mängder av husmodeller i olika stilar som även kan anpassas utefter din personliga stil. Hur vill du bo?Behöver du ett litet eller stort enplanshus? Vi har hem för både små och stora familjer. Här finns enplanshus från under 100 kvm till över 200 kvm i boyta. Våra arkitektritade hem har både generösa sällskapsytor som inspirerar till samvaro och avgränsade utrymmen för hela familjen. Redan i entrén kommer du att mötas av rymd, ljus och harmoni. Välkommen till ett riktigt hem! Vi brinner för att hjälpa dig att skapa det perfekta hemmet, den där platsen där livet får blomstra. Därför finns vi vid din sida för tips och råd genom hela resan till det nyckelfärdiga huset. Läs mer om våra enplansvillor här. Behöver ni en enplansvilla med inbyggt garage? Vi kan självklart leverera även det till ditt nya hus. Alla våra garage går att koppla ihop med våra hus så att du helt sömlöst kan gå in garaget direkt inifrån huset. Ställ in bilen, mecka och förvara!

Similar Posts