Motorola Walkie Talkie T40

Teclast T40 Plus är utrustad med en UNISOC Tiger T618 och 8 GB RAM tar hand om systemets funktion. T618 är en äldre SoC från 2019 och kan smidigt göra systemet samt enkla vardagsprogram smidigt. För grafiskt innehåll används den interna GPU:n ARM Mali-G52 MP2 är ansvarig.

Bland de billiga surfplattorna placerar Teclast T40 Plus i linje med T40 Plus Samsung Galaxy Tab A7 LTE och Lenovo Yoga Tab 11. De som kan spendera lite mer pengar kommer dock snabbt att hamna på Apple iPad 10.2 som ett starkt alternativ.
T40 Plus levereras med en USB-nätadapter med matchande USB-C-kabel, en SIM-nål och ett skyddshölje som även kan vikas över skärmen och fungera som ett stativ.Teclast T40 Pro uppnår en drifttid på 12 timmar och 38 minuter i vårt praktiska Wi-Fi-test. Den kan alltså utnyttja sitt batteri på 6 600 mAh på ett bra sätt och uppnår ett liknande värde som konkurrerande enheter med generellt sett större batterikapacitet.

Teclast har redan ofta dykt upp i våra nyheter och med praktiska tester av Teclast M40 och Teclast P20HD kunde vi redan få ett intryck av tillverkarens kvalitet. Med Teclast T40 Plus erbjuds nu en surfplatta som kan vara ett alternativ till andra billiga enheter tack vare LTE och ett pris på cirka 200 euro (~232 dollar).

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 19025 (minimum: 5 – maximum: 3846000) Hz was measured.

Teclast utrustar T40 Plus med en huvudkamera på 8 MP och en frontkamera på 5 MP. Den sistnämnda tar porträttbilder som visar svag kontrast och ser för mörka och suddiga ut även i mycket bra ljus. Huvudkameran visar vårt testobjekt med bleka färger och en måttlig detaljnivå. Den svarta spridningen på bildens högra sida orsakas av kamerasensorn, som inte är placerad centralt bakom linsen i vår testmodell. Vår panoramabild visar också att kameran inte klarar av ojämna ljusförhållanden. När man zoomar in ser motivet lerigt ut och praktiskt taget ingenting syns i bilden i svagt ljus. Förutom möjligheten att slå på ett HDR-läge går det inte att göra några andra justeringar av bildkvaliteten.
Den mycket goda batteritiden och den ljusstarka skärmen är dock också bra för daglig användning. Eftersom den sistnämnda är PWM-fri och återger färgerna relativt bra är den också väl lämpad för känsliga ögon. Om det interna lagret inte räcker till kan du även utöka det via microSD-kort.Teclast T40 Plus visar sig i vårt test vara en billig surfplatta för enkla dagliga tillämpningar. Byggkvaliteten är i princip bra, men det kan finnas brister i enskilda enheter, vilket den halkade kamerasensorn på baksidan av vår testmodell visar. Hörlursuttaget och det 128 GB stora interna lagret samt LTE avrundar det annars sparsamma utrustningspaketet.

I inställningsmenyn på T40 Plus kan du justera färger och kontrast manuellt eller låta dem regleras automatiskt. Med inställningen ”Automatisk kontrast” och färgprofilen ”Warm” visas färgerna med en endast något ökad DeltaE-2000-avvikelse på 5,1.Under kontrollerade ljusförhållanden registrerar Teclast T40 Plus ColorChecker-passet för starkt. Testkortet visar också tydligt kontrastsvagheter i hörnen, där den högra sidan i bilden återigen påverkas av den sneda kameralinsen.

Teclast T40 Plus är utrustad med ett 3,5 mm jack och en USB-C-port med USB 2.0-standard. Denna är OTG-kapabel, så den kan ladda anslutna enheter och ger även ansluten masslagring som en enhet.
Teclast tillverkar T40 Plus-höljet av en aluminiumlegering och plast, vilket gör att enheten ser relativt högkvalitativ ut. På baksidan sticker de olika materialen ut från varandra med olika färger, men övergångarna är jämna. På det hela taget är byggkvaliteten bra.Den höga ljusstyrkan på skärmen gör Teclast T40 Plus lämplig för utomhusbruk. Beroende på miljön kan dock irriterande reflektioner och bländning uppstå.Den maximala justerbara ljusstyrkan ligger på en hög nivå med ett genomsnitt på 486 cd/m². Belysningen på 92 procent är också mycket bra. Vi uppmätte maximalt 477 cd/m² i APL50-testet och den lägsta möjliga ljusstyrkan är ganska hög med 39,9 cd/m². Choose a scene and navigate within the first image. One click changes the position on touchscreens. One click on the zoomed-in image opens the original in a new window. The first image shows the scaled photograph of the test device. IPS-panelen på T40 Plus har en mycket stabil betraktningsvinkel. Innehållet kan alltså visas även från platta vinklar utan att förvrängas eller visas med förvrängda färger.Högtalarna i Teclast T40 Plus kan spela relativt högt och erbjuder ett ljudspektrum som är uttalat på de högre tonerna. De är alltså lämpliga för uppspelning av röstinnehåll, men externa högtalare eller hörlurar rekommenderas för mer komplext medieinnehåll. Dessa kan anslutas via exempelvis 3,5 mm-uttaget, som fungerar med ett acceptabelt signal-brusförhållande på 64,52 dBFS.

BatteryUpgrade.se erbjuder batterier, laddare och tillbehör till över 100 000 olika apparater och märken. Sedan 2006 har vi levererat produkter till mer än 1.000.000 kunder världen över
Vi använder oss av cookies för att kunna anpassa vårt innehåll och våra erbjudanden till dig och för att kunna tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår besöksstatistik. Vi delar också information om din användning av vår webbplats med våra samarbetspartner för sociala medier, annonsering och analysering, som kan kombinera dessa uppgifter med annan information som du har tillhandahållit dem eller som de har samlat in från din användning av deras tjänster. Du godkänner våra cookies om du fortsätter att använda vår webbplats. Läs mer.Genom att klicka på ”Prenumerera” så samtycker du till att få marknadsföringsinformation till din e-postadress. Dina personuppgifter kommer att administreras av Senetic AB och som har sitt säte på Östermalmstorg 1, 114 42 Stockholm, Sverige. Du har rätt att på begäran få full tillgång till dina personuppgifter samt korrigera, radera eller begränsa behandling, samt att invända mot behandlingen av dem. Detaljerad information om behandling av personuppgifter återfinns i sekretesspolicyn

Similar Posts