Mtr Och Sj

– Vår punktlighet är konstant mer än 10 procentenheter högre än SJ:s snabbtåg på sträckan Göteborg-Stockholm. Det är roligt att se att vårt hårda arbete med att upprätthålla punktligheten ger utdelning även i denna undersökning, kommenterar Johan Söör. Det är tack vare alla fantastiska medarbetare i MTR Express som vi uppnår dessa fina resultat.I år är MTR Express för första gången med i Svenskt kvalitetsindex (SKI:s) stora mätning av den svenska resebranschen, en premiär som bekräftar företagets starka ställning. MTR Express är med god marginal det högst rankade tågbolaget i hela mätningen.MTR Express uppnår ett kvalitetsindex på 71,6 i årets SKI-mätning av resebranschen. Det är klart bäst jämfört med andra tågbolag och långt före närmsta konkurrent. MTR Express egna kundnöjdhetsmätningar visar på en kundnöjdhet som ligger på över 90 procent och även om undersökningarna är väldigt olika och resultaten inte kan jämföras rakt av så korrelerar de båda höga resultaten med varandra.

Vilka sträckor kör MTR?
Varmt välkommen till sträckan mellan Stockholm och Göteborg! Vi kör till många fina pärlor på sträckan: Stockholm, Solna, Flemingsberg, Södertälje, Katrineholm, Skövde, Falköping, Herrljunga, Alingsås och Göteborg . Under sommaren kör vi även till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad.
– Det är extra roligt att få ett så högt betyg i en indexmätning som är helt oberoende, har hela 2200 respondenter och som väger samman så många parametrar, säger MTR Express VD Johan Söör. Att vi med god marginal blir Sveriges bästa tågbolag i denna mätning bekräftar att vårt starka kundfokus, i kombination med vår strävan att tänka nytt i den så traditionella tågbranschen, verkligen lönar sig.

Även i konkurrens med flyget står sig MTR Express väl i mätningen. Endast BRA får bättre index än MTR Express; 74,2. Både SAS och Norwegian får lägre rankning på 69,1 respektive 67,5 i index. SJ hamnar sist i mätningen med sitt resultat på 58,4, övriga tågbolag på 62,4.Tågutmanaren MTR Express öppnar dörren för en framtid på ett helt andra spår genom att gå in som huvudsponsor till KTH Hyperloop, ett ambitiöst projekt av ett student-team från KTH för att ta fram en fungerande Hyperloop Pod. Målet är att podden ska tävla i 2020 års upplaga av Elon Musks Hyperloop Pod Competition i Kalifornien.

Vad är MTR tåg?
MTR Corporation Limited är ett företag baserat i Hongkong som bland annat äger och sköter driften av Hongkongs tunnelbana, Mass Transit Railway (MTR). De har kontrakt på drift av järnvägsnät i Storbritannien och Australien samt verksamhet i Sverige (se nedan).
Nu har det gått ett år sedan vi tillsammans med SFI på Vuxenutbildningen i Härryda lanserade Språktåget, där ett antal elever under tågresan mellan Göteborg och Stockholm får en unik möjlighet till språkträning och den svensktalande färdkamraten chansen till ett kulturutbyte.Under hösten 2018 införde MTR Express en förmån där anställda som nobbar flyget och istället tar tåget på sin semester belönades med extra lediga dagar med lön. Förmånen infördes under en provperiod på ett år och under denna tid har åtta procent av heltidsanställda utnyttjat förmånen. Nu väljer MTR Express att göra satsningen till en löpande förmån.​Från den 2 mars 2020 börjar MTR Express att förlänga sin tågförbindelse till Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden. Givet det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden hoppas MTR Express att fler affärsresenärer nu kommer välja tåget för sina resor från Göteborg.MTRX erbjuder sedan 2015 den bästa tågupplevelsen mellan Stockholm och Göteborg. Vi ge dig ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat genom resor med högst punktlighet, bra priser och en överlägsen serviceupplevelse. Dessutom har vi de sex senaste åren, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer.

Avregleringen av tågmonopolet har lett till ökad konkurrens. Sträckan Stockholm-Göteborg har fått ökat utbud, ökat fokus på punktlighet och lägre priser. De positiva effekterna av ökad konkurrens skulle kunna bli ännu fler. Men idag fungerar inte konkurrensen på tågmarknaden.
MTR Express var punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg även för helåret 2018. Trots en mycket tuff sommar med infrastrukturutmaningar visar utfallet för helåret 2018 att det klimatsmarta alternativet också är det mest punktliga. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.

MTR Express är det moderna tågbolaget som sedan mars 2015 har trafikerat sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Under de fyra år som MTR Express har funnits har man hunnit bli utsedd till Sveriges bästa tågbolag tre år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex, blivit utsedda till Sveriges näst mest innovativa företag 2018 enligt Svenskt Innovationsindex, och varit punktligast på sträckan både 2017 och 2018.
För tredje året i rad var MTR Express 2019 punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg. MTR Express goda punktlighet är något som särskilt uppskattas av de många affärsresenärer som nu vill resa klimatsmart. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.MTR Express är en del av MTR Nordic Group som består av dotterbolagen MTR Tunnelbanan, MTR Tech, MTR Express, MTR Pendeltågen och det nordiska moderbolaget MTR Nordic, som i sin tur är ett helägt dotterbolag till MTR Corporation Ltd (UK) med säte i London och ingår i den globala MTR-koncernen.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Idag säljs ca 98 procent av alla tågbiljetter på sj.se. Det är en statlig biljettförsäljningskanal som byggdes upp när SJ hade monopol på tågmarknaden. På sj.se säljs även andra operatörers biljetter. Förutom MTR Express. SJ dikterar därmed villkoren för biljettförsäljning på tågmarknaden. SJs monopolattityd måste åtgärdas för att säkerställa fungerande konkurrens.
MTR:s pressrum är indelade i två delar – ett pressrum för vår kommersiella tågtrafik under MTRX-flagg och ett separat pressrum för upphandlad trafik under namnet MTR Nordic.

Tågbolaget MTR Express, som blivit utnämnt till Sveriges bästa tågbolag fyra år i rad, tar nu sikte mot att bli Sveriges bästa resebolag – bland annat genom en ny visuell identitet, en ny digital kundupplevelse och ett nytt namn: MTRX.

Ett år efter att MTR Express anmälde SJ till Konkurrensverket kommer nu beskedet: Konkurrensverket delar MTR Express uppfattning om att den dominerande ställningen för sj.se är skadlig för en fungerande marknad och uppmanar i en särskild skrivelse regeringen att agera i frågan. MTR-koncernen, med bas i Hongkong, är ett av världens ledande tågföretag och bedriver idag tågtrafik på tre kontinenter: Asien, Australien (Oceanien) och Europa. Koncernen omsatte 2015 ca 47 miljarder SEK (41,7 miljarder HKD) med ett resultat efter skatt på ca 12 miljarder SEK (10,9 miljarder HKD). När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.MTR Express kommer på andra plats i Svenskt innovationsindex, ett nytt index som sätter fokus på innovation ur ett kundperspektiv och som utvecklats av forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. På första plats kom Ikea, och på tredje plats kom streamingtjänsten Netflix.

Vad är bäst MTR eller SJ?
MTRX framhäver sig själva som den mest punktliga tågoperatören mellan Stockholm och Göteborg. Tittar vi på 2021 kom de i 86% av sina avgångar fram som mest fem minuter efter tidtabell medan SJ Snabbtåg noterades på 80%. Ökar vi tidsspannet till +15 minuter är skillnaden mindre, 93% för MTRX och 89% för SJ. Cachad
Tåget framhålls bidra till klimatomställningen. Regeringen har 132 punkter i sin klimatpolitiska handlingsplan. Vi har bara en sak på vår önskelista. För att ännu fler ska välja tåg under 2020 önskar vi att SJs monopol på biljettförsäljning upphör.

Nu tar svenska MTRX och moderbolaget MTR Corporation sin klimatsatsning till en ny nivå när de lånar ut sin kommersiella chef Peder Osterkamp till United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCC) för arbetet inför nästa klimatkonferens COP26 i Glasgow. Målet? Att stärka klimatmålen och ambitionen bland företag, investerare, regioner och städer.MTR bör även ha fått stora vitesbelopp från Mälardalstrafik på grund av problem med inställda tåg, men när Sekotidningen begärt att få ta del av dessa har Mälardalstrafik inte velat dela med sig av uppgifterna. Går MTR:s övriga verksamheter, såsom pendeltåg, Mälartåg och tunnelbanan, så dåligt att man måste få loss pengar för att användas i de övriga verksamheterna..?? Vill minnas att man hyr de sex tågsättet, i så fall borde man inte ha nåt att sälja. Att sälja MTRX, jaha, men vad är det man säljer..?? Vem skulle vilja betala något för nåt som gått med förlust i stort sett sedan det startades. ?? Dessutom med hyrda tåg, dvs har inget värde förmodligen. Man bara undrar, typ. Artiklar och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Citera oss gärna men ange källan. PersonuppgiftspolicyMTRX har varit det punktligaste tåget på sträckan Stockholm och Göteborg, men dragits med stora förluster. Nu ser MTR Nordic över en försäljning av MTRX.

Väg och ban I maj omkom en broreparatör på Svevia i en arbetsplatsolycka i Piteå. I anmälningar till Arbetsmiljöverket ger företaget sin bild av vad som hände.
I en intervju i SVT sa vd:n på MTR Pendeltåg, Joakim Sundh, nyligen att MTR har fått viten på över 50 miljoner kronor för att inte ha levererat den trafik på Stockholms pendeltåg som ingår i avtalet med SL. ”För att säkerställa bästa möjliga förutsättningar för koncernen att genomföra sin strategi och för att ge MTRX förutsättningar att nå sin fulla potential, vill nu MTR Nordic utforska framtida strategiska alternativ för MTRX, inklusive möjligheten att hitta en ny ägare”, skriver bolaget. Sedan 2015 har MTRX kört fjärrtåg mellan Stockholm och Göteborg. Bolaget MTR Express, som ingår i MTR-koncernen, har stoltserat med att ha det punktligaste transportmedlet på sträckan sett till flyg- och tågtrafik flera år i rad.MTRX uppgav 2016 att de har en kundnöjdhet på 92 procent och 12 procentenheters högre punktlighet än konkurrenten SJ:s snabbtåg på samma sträcka. MTR:s dåvarande VD Johan Söör sade 2016 att den bättre punktligheten kommer av att SJ:s snabbtåg har sex gånger fler fordonsfel. Söör sade också 2016 att MTRX punktlighet är på samma nivå som flyget på sträckan Stockholm-Göteborg.

Vad betyder MTRX tåg?
MTRX är varumärket som företaget MTR Express (Sweden) AB använder på den svenska tågmarknaden för sina snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm. Företaget har etablerat sig som ett resultat av avregleringen av fjärrtågstrafiken år 2010.
MTRX är den första större utmanaren till den tidigare monopolisten SJ AB, efter att den svenska marknaden för persontågstrafik öppnats upp för konkurrens i flera steg. Det sista steget togs av alliansregeringen och sedan 2010 är det möjligt för andra tågbolag att konkurrera med SJ fullt ut på alla linjer i Sverige. SJ har sedan tidigare inget samhällsuppdrag, utan verkar på kommersiella villkor med uppdraget att leverera en avkastning till ägaren svenska staten.

Vad äger MTR?
1 Vad gör MTR i Sverige? MTR kör tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, samt Mälartåg (regionaltåg), MTRX (fjärrtåg). Utöver detta har operatören även bolagen MTR Tech, som underhåller tåg i Sverige, samt MTR Facility Management som utför lokalvård och fordonsvård.
2015 blev förlusten 107 Mkr. 2016, som var första helåret med trafik, blev förlusten 118 Mkr. 2017 blev förlusten 94 Mkr. 2018 blev förlusten 64 Mkr. 2019 blev förlusten 29 Mkr. 2020 blev förlusten 113 Mkr. En sammanlagd förlust på över en halv miljard kronor.MTRX har framfört kritik mot att det inte är konkurrens på likvärdiga och rättvisa villkor, utan att SJ åtnjuter fördelar till följd av sitt långa monopol. Ett exempel är frågan om biljettförsäljning, där SJ.se är den dominerande säljkanalen i Sverige. Andra bolag, exempelvis Öresundståg, Snälltåget och SL, tillåts sälja sina biljetter på SJ.se medan MTRX som enda tågbolag nekats. MTRX har i artiklar kommenterat den negativa påverkan på konsumentnytta och konkurrens som SJ.se:s dominans i marknaden ger. Å andra sidan säljer MTR inte biljetter till SJ eller andra operatörer.

MTRX har i flera omgångar gjort så kallade ”guerilla-kampanjer” på Göteborg C och Stockholm C, där kunder som haft en SJ-biljett getts möjligheten att testa MTRX gratis.
Det finns dock konsensus kring de positiva effekter som konkurrensen ger, inte minst i form av lägre biljettpriser. MTRX och SJ uppger båda att SJ sänkt sina biljettpriser med 10-15 procent sedan MTRX gick in på marknaden. MTRX uppger att deras priser i snitt är cirka 20 procent lägre än SJ:s.

Systerbolaget MTR Tunnelbanan är det företag som idag handhar tunnelbanetrafiken i Stockholm på uppdrag av SL. Den 5 mars 2020 bytte företaget varumärke från MTR Express till MTRX.
MTRX började den 21 mars 2015 trafikera linjen Stockholm-Göteborg. Sommartid förekommer att man även trafikerar linjen Göteborg-Båstad för att ge Halland en bytesfri förbindelse från/till Stockholm.

MTRX är varumärket som företaget MTR Express (Sweden) AB använder på den svenska tågmarknaden för sina snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm. Företaget har etablerat sig som ett resultat av avregleringen av fjärrtågstrafiken år 2010. Företaget är ett dotterbolag till MTR Nordic som i sin tur tillhör det Hongkong-baserade MTR Corporation, en av världens största aktörer inom järnväg och infrastrukturutveckling.
MTRX är den första tågoperatören i Sverige som inte ställer ut någon fysisk eller digital biljett. Biljetterna är personliga och någon form av legitimation är det enda som krävs. Passagerarna behöver inte bli störda av biljettkontroller ombord, eftersom tanken är att om någon bokat en plats är det vederbörande som sitter där. Personalen behöver i första hand kontrollera att ingen sitter på obokade platser.

Mellan Stockholm och Göteborg stannar tågen alltid i Skövde och ibland Alingsås och Herrljunga. En del tåg stannar även vid Södertälje syd. Från och med 23 april 2021 kör MTRX vissa dagar även en anslutningsbuss i Alingsås till och från Borås. Från och med 12 december 2021 stannar även vissa tåg i Flemingsberg, Katrineholm och Falköping.
Ett annat exempel där MTRX hävdar att det inte är konkurrens på likvärdiga villkor är frågan om Trafikverkets sätt att fördela spårkapacitet. Enligt en debattartikel gynnas SJ:s snabbtåg i denna process, trots att Järnvägslagen anger att processen ska vara konkurrensneutral. MTRX anmälde 2018 SJ till Konkurrensverket.MTR Corporation startade år 1979 som ett statligt bolag, men år 2000 såldes en mindre del av till olika ägare och bolaget börsnoterades. Hongkong SAR äger fortfarande 75 procent av bolaget.MTR Express började i mars 2015 köra snabbtåg i egen regi mellan Stockholm och Göteborg. För detta har man sex tåg av typ X74 från tillverkaren Stadler.

MTR Corporation Limited är ett företag baserat i Hongkong som bland annat äger och sköter driften av Hongkongs tunnelbana, Mass Transit Railway (MTR). De har kontrakt på drift av järnvägsnät i Storbritannien och Australien samt verksamhet i Sverige (se nedan). MTR har också investerat i flera samriskföretag som bygger och driver tunnelbanelinjer i Kina.
Sedan 2009 kör Metro Trains Melbourne Melbournes pendeltåg. Metro Trains Melbourne är ett dotterbolag till Metro Trains Australia som MTR Corporation äger 60 procent av.Under 2016 förvärvade MTR Nordic Mantenas ägarandel (50%) i fordonsunderhållsbolaget Tunnelbaneteknik Stockholm AB (TBT) som då blev ett helägt bolag inom MTR Nordic under namnet MTR Tech. Förberedelserna inför övertagandet har engagerat många människor sedan avtalet skrevs under i slutet på förra året. Cirka 150 personer från alla MTR-bolag har på ett eller annat sätt varit involverade och av dessa har ett 30tal jobbat heltid inför starten. Totalt är 160 lokförare och 170 tågvärdar nu knutna till Mälartåg, Trafikavtalet tecknades förra året och från och med 12 december 2021 har MTR ansvar för drift av tågtrafiken, inklusive bemanning ombord med lokförare och tågvärdar, kundservice ombord, driftledning och planering av trafik, störningshantering och akut ersättningstrafik, underhåll av tåg och depå och hittegodshantering.– Vi tror att vi på sikt, utifrån vår erfarenhet, kommer att öka punktligheten, men det jag också vill ska märkas är den service och det bemötande vi kan erbjuda resenärerna. Det är något som jag personligen brinner för.

– Ungefär hälften av lokförarna har följt med från SJ till MTR Mälartåg, resten är nyrekryterade. När det gäller tågvärdar har en tredjedel av medarbetarna kommit med från SJ och två tredjedelar är nyanställda, säger hon.Från och mitten av december tar MTR över ansvaret för att köra Mälartåg. Ett uppdrag som har fokus på ökad punktlighet, service och bemötande och med målsättning att skapa en attraktiv och hållbar kollektivtrafik i Mälardalen. Text: Kerstin Torsede– För att uppnå en hög och stabil punktlighet krävs ett strukturerat arbete inom hela verksamheten. Det betyder att det krävs en robust och störningstålig planering och trafikledningsmetodik samt ett ständigt fokus på säkerhet och punktlighet i hela förarkåren, avslutar hon.

– Det känns fantastiskt att vi har fått förtroendet att driva Mälartåg. Vi har arbetat hårt för att få allt på plats till trafikstart den 12 december och nu är det inte långt kvar. Det är såklart lite nervöst, men också väldigt kul att äntligen få starta upp på riktigt och välkomna resenärerna ombord, säger Frida Ukmar, VD på MTR Mälartåg när hon intervjuas i slutet på oktober.
Frida Ukmar hoppas att resenärerna ska märka att det är en ny trafikoperatör på många olika sätt. Och att Mälartåg ska vara det självklara valet för alla som arbetar och reser i regionen.Just punktlighet är en central fråga för resenärerna och något som MTR gärna talar om. Hon menar att de tar med sig många erfarenheter från tidigare arbete.

Mälartågsavtalet omfattar trafik på fem regionala tåglinjer i Stockholm-Mälardalen, från Linköping i söder till Gävle i norr, Stockholm i öster och Örebro i väster. Den femte linjen Upptåget som ingår i Mälartåg från den 12 juni 2022 och då ska MTR även köra dessa tåg.

Varmt välkommen till sträckan mellan Stockholm och Göteborg! Vi kör till många fina pärlor på sträckan: Stockholm, Solna, Flemingsberg, Södertälje, Katrineholm, Skövde, Falköping, Herrljunga, Alingsås och Göteborg . Under sommaren kör vi även till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Alla orter har sin egen charm, hitta något som passar dig och boka en resa idag!MTR Express kör sedan 2015 snabbtåg på sträckan Stockholm Göteborg med 110 avgångar i veckan. Sedan trafiken startade och utsatte SJ för konkurrens har antalet resandet på sträckan ökat markant med 24 % fler avgångar och 27 % fler passagerare. Snittpriserna har totalt gått ner kraftigt där MTR Express, jämfört med index från 2014, har 38 % lägre priser än som erbjöds före start. Jämfört med SJ är priserna ca 25 % lägre vilket har fått även dem att sänka sina nivåer med 13 % till följd av konkurrensen.

– Vi anmäler SJ till konkurrensverket för att de missbrukar sin dominerande ställning och att de driver konkurrenshämmande offentlig säljverksamhet. De är ett offentligt statligt bolag som genom sitt agerande snedvrider konkurrensen på marknaden och gör att det blir svårt att investera på likvärdiga villkor. SJ skulle inte acceptera detta i Norge där de nu själva vill etablera sig, säger Mats Johannesson.
SJs onlineförsäljning utvecklades och investerades i under tiden Sverige hade ett järnvägsmonopol. Tågmarknaden avreglerades 2010 och staten öppnade då upp för andra bolag att bedriva kommersiell tågverksamhet i Sverige. Besluten i EUs fjärde järnvägspaket från 2016 bekräftade riktningen mot en avreglerad tågmarknad inom hela EU. Fram till 2015 släpptes samtliga privata aktörer in på SJ.se (tex. Blå Tåget och Snälltåget) och siten behöll därmed sin ställning som Sveriges helt dominerande tågbokningsplattform.Fram till våren 2018 har MTR Express varit det enda tågbolag som inte har haft möjlighet att sälja biljetter via SJs onlinekanaler. Till detta läggs nu den nystartade aktören Saga Rail som också förvägras denna möjlighet.– Svenska resenärer kan till skillnad från andra länder idag inte jämföra avgångar och priser eller köpa sina tågbiljetter på ett ställe. Vi vill kunna konkurrera på likvärdiga villkor. När staten genom sitt bolag SJ motverkar konkurrensen får vi färre avgångar, högre priser och sämre utveckling på tågmarknaden. Fortsätter detta blir det svårt att få tillräckligt många att resa hållbart så vi når klimatmålen, säger Mats Johannesson, VD MTR Express. Sedan trafikstart 2015 har MTR Express varit det enda tågbolag som inte har tillåtits att sälja biljetter i den marknadsdominerande kanalen SJ.se som SJ byggt upp under tiden för sitt monopol. Därför lämnar MTR Express nu in ett formellt klagomål mot statens bolag SJ till Konkurrensverket för Missbruk av dominerande ställning och Konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. Andra länder, exempelvis Norge, som har haft liknande monopol har för att uppnå målen med avregleringen skapat förutsättningar för fria marknadsplattformar. De har skiljt den tidigare monopolistens säljplattform från tågverksamheten, skapat en ny eller sett till att det skapas nya tjänster där information om alla tågbolags produkter finns med som liknar tjänsterna för flygmarknaden. I Sverige gynnas ensidigt det tidigare monopolbolaget som tillåts att upprätthålla sin position som s.k. superdominant. Annette Kusma är förare stationerad i Eskilstuna och ledamot i styrelsen för Seko klubb Mälartåg. Klubben har inte träffat MTR och vet inte så mycket om vad som väntar. Mälardalstrafiken omfattar hela Mälardalen och det senaste året har nya tåg, dubbeldäckare, satts i trafik. Utbildningen av förarna har dragit ut på tiden, för att allt inte fungerat tekniskt.

Är MTRX SJ?
Rutten. MTR Express trafikerar enbart Stockholm-Göteborg, med en restid på tre timmar och 19 minuter inklusive stopp i Södertälje, Skövde och Herrljunga. Till skillnad från SJ är det alltid dessa tre stopp; det finns alltså inga ännu snabbare direkttåg och heller aldrig möjligheten att kliva av till exempel i Alingsås.
Idag blev det klart att MTR tar över Mälardalstrafiken från december nästa år. SJ har kört på uppdrag av regionerna runt Mälaren sedan 2017. Det nya avtalet är på 8 år och omfattar även depåerna.

Det nya avtalet omfattar fem regionala tåglinjer i Stockholm och Mälardalen, från Linköping i söder till Gävle i norr, Stockholm i öster och Örebro i väster. Även Upptåget kommer att ingå från 2021.
–Många är rädda att det ska bli mycket bråk med resenärer som inte vill betala för sin resa. Vi hoppas att det kan lösas på ett bra sätt, säger Annette Kusma.

Är MTRX tåg bra?
Sedan 2015 har MTRX kört fjärrtåg mellan Stockholm och Göteborg. Bolaget MTR Express, som ingår i MTR-koncernen, har stoltserat med att ha det punktligaste transportmedlet på sträckan sett till flyg- och tågtrafik flera år i rad. I Svenskt Kvalitetsindex 2022 hade MTRX Sveriges nöjdaste tågkunder för sjätte året i rad.
–Det är en trygghet för mig att det finns personal ombord med god kunskap. Jag vet att det finns krav på att det ska finnas tågvärdar, men inget om vilken typ av tjänster.

Nya spår på gammal räls berättar historien om svensk järnväg med uppstickarens ögon. Boken är ett unikt försök att beskriva utmaningarna för en ny kommersiell tågoperatör på vad som kallats världens mest avreglerade järnväg. Författaren tar också tempen på svensk järnväg generellt, punkterar ett antal myter som präglat debatten, ger en rad förslag på förbättringar av järnvägssystemet och delar med sig av lärdomar från en avreglering.Fem år efter att det blev fritt fram att bedriva tågtrafik i konkurrens med SJ startade MTR Express i mars 2015 tågtrafik på sträckan Stockholm–Göteborg, SJ:s största kassako. MTR Express, del av den globala MTR-koncernen, är den första större utmanaren till statliga SJ som dominerat svensk järnväg sedan 1856.

Efter 150 år i monopolställning fick SJ 2015 konkurrens på sträckan Stockholm- Göteborg, deras största kassako.Med uppstickarens ögon delar här MTR Express första VD med sig av lärdomar från avregleringen och tar tempen på svensk järnväg generellt.
– Det handlar dels om att gå in på en avreglerad marknad, dels att ordna med alltifrån uppställningshall och verkstadskapacitet till att se till att få rätt tider i tidtabellen, säger Mikael Hallberg.OmbordupplevelsenHan tror att kunderna trots allt är mer benägna att hoppa på MTR Express på grund av bolagets ”leveranssäkerhet” eller ”kundlöfte”, något som de kan leva upp till genom att köra med nya fordon.

– Det ligger i planerna att växa på några linjer till, men först måste vi lyckas på sträckan Stockholm-Göteborg. Vi måste visa på tillväxt på den sträckan innan vi börjar fundera på nästa steg.
MTR:s tåg kommer dock att köra på lite längre tid än SJ, som i sin nya snabbtågsatsning kommer att köra sträckan Stockholm-Göteborg på exakt tre timmar.

– Det är tufft att hinna med allt, att specificera fordonen, skapa anpassningar och producera dem. Vi tecknade den sista oktober 2013 kontraktet med Stadler och de första tågen levereras sista oktober 2014 medan de sista tågen kommer i slutet av juni 2015. Det är ledtider som man inte är van vid i den här branschen, framhåller Mikael Hallberg, som tidigare varit chef för SJ:s snabbtågsdivision.
Kastat in handdukenEtt annat tågbolag, svenskägda Citytåg ansökte också om att köra sträckan Stockholm-Göteborg i höst, till konkurrensmässigt låga priser, men har nu kastat in handduken innan trafikstart och sålt hela verksamheten till Skandinaviska Jernbanor. Kvar är MTR Express, den nybildade svenska tågdivisionen i MTR-koncernen, som kommer att köra med nya tåg, tillverkade av schweiziska Stadler.– Vi jobbar nu för fullt med att få allt i ordning tills vi börjar köra tågen i mars. Vår ambition är att släppa biljetterna i december, säger Mikael Hallberg, kommersiell chef på MTR Express. MTR har köpt in sex femvagnars tåg från Stadler av typen Flirt Nordic. Det är ett moduluppbyggt tåg som först togs i trafik i Schweiz 2004. Toppfarten är 200 kilometer i timmen. Sedan tre år tillbaka kör Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget sträckan Stockholm-Göteborg, men de tävlar varken om att vara billigast eller snabbast, utan har nischat in sig på paketlösningar, ofta kombinerat med hotell, där tågresan är en hel upplevelse i klassiska vagnar med restaurangvagn med vita dukar.ÖverraskningStadler-tågen får karrosser av aluminium och är enligt Hallberg ”väldigt miljövänliga” med låg energiförbrukning. När tågen rullar ut i trafiken väntar någon form av överraskning, som Mikael Hallberg inte avslöjar.

Nästa år blir det trångt på spåren på sträckan Stockholm-Göteborg då den Hong Kong-baserade tågoperatören MTR börjar konkurrera med SJ om resenärernas gunst, med bland annat biljettpriset som starkt säljargument. Om satsningen faller väl ut kan MTR, som idag driver tunnelbanetrafiken i Stockholm, börja trafikera fler linjer i Sverige.
Sedan persontrafiken på järnvägen avreglerades 2010 har ett flertal tågoperatörer både ansökt om och börjat driva tågtrafik mellan landets två största städer, den mest attraktiva sträckan i landet för dem.MTR har investerat 700 miljoner kronor i MTR Express, som när tågen börjar rulla successivt kommer att rampa upp verksamheten till ett 70-tal medarbetare.

I år Mars månad så åkte jag från Göteborg och till Stockholm klockan 06:00 och jag skulle varit framme 09:15 för att jag skulle tagit min flyg från Arlanda flygplats 13:30 till Dubai och sen vidare till Bangkok och jag hade en bokat en hotell i Bangkok för 2 veckor och för både flyget och hotellet betalde jag sammanlagt 8000 kr.Strax efter Skövde riktning mot Stockholm fick tåget stopp pga av ett självmord på spåret och vi fick stanna och vänta på tåget i mer än 3 timmar och jag kom försent till Stockholm och däremot missade jag mitt flyg pga av den här förseningen och jag missade allt både min semester,hotell och min flyg och jag förlorade 8000 kr pga av dem.När jag begärde ersättning dem gjorde enkelt för sig dem betalade halva av tågbiljetten som kostade 140 kr och det var allt dem sa att dem kunde ersätta mig med.Hej Joanna! Tack för din åsikt. Wifi-frågan är något vi jobbar löpande med. Vi är medvetna om störningarna och letar lösningar både i det korta och långa perspektivet.

Sjukt dålig kundservice, verkar inte vara speciellt måna om at deras kunder ska vara nöjda. Jag råkade av misstag välja fel avgång och såg detta strax efter att det gått 24h sedan jag köpte biljetten. Hörde av mig direkt för att snällt kolla om de kunde boka om mig till avgången tidigare eftersom det fortfarande fanns platser kvar. Svaret var NEJ – jag hade köpt deras billigaste biljett och det gick absolut inte att andra till den tider avgången. Dom kan nämligen inte bara boka om ”hursomhelst”. Så ledsen och besviken, jag förstår att jag köpt en icke ombokningsbar biljett och att jag insåg detta precis strax efter att 24h hade gått. Jag ville inte boka av, få pengarna tillbaka bara BYTA till den tidigare avgången som kostade precis på kronan lika mycket. De vägrade. Jag kommer aldrig sätta min fot på deras tåg igen. Tråkig attityd och har man som jag köpt deras billigaste biljett har man inga rättigheter alls. Nej, aldrig igen!
Vem som helst får skriva ett omdöme på Trustpilot. Den som skriver ett omdöme äger sitt omdöme och detta innebär att personen i fråga kan redigera eller ta bort sitt omdöme när som helst. Omdömen finns kvar på Trustpilot sålänge omdömeslämnarens konto är aktivt. Hej Fabian! Vi hade ett problem med kampanjpriset 99 kr som under en förmiddag inte syntes på hemsidan. Det åtgärdades under dagen så att det både gick att se och boka senare. Efter att kunder önskat ökad flexibilitet lanserade MTR Express i 2016 Sveriges flexiblaste tågbiljett som utan kostnad tillät byte av avgång till den före eller den efter ordinarie avgång. Funktionen mottogs positivt av kunder och två år senare har SJ nu följt MTR Express exempel och lanserar en liknande biljett med kostnadsfri ombokning.

MTR-koncernen, med bas i Hongkong, är ett av världens ledande företag inom spårbunden kollektivtrafik och infrastruktur. MTR har verksamhet i Asien, Australien och Europa. Koncernen omsatte 2015 ca 47 miljarder SEK (41,7 miljarder HKD) med ett resultat efter skatt på ca 12 miljarder SEK (10,9 miljarder HKD). Sedan november 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL. Från och med december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Sedan mars 2015 kör MTR också snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm under varumärket MTR Express. MTR Express erbjuder de dokumenterat punktligaste snabbtågen på sträckan och en genomsnittlig kundnöjdhet på drygt 90 procent.
​MTR Express var punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg för helåret 2017. Skillnaden var över 11 procentenheter jämfört med SJ och över 20 procentenheter inom fem minuter. Branschens bästa lokförare och servicevärdar gör att MTR Express fortsätter att vara bäst i klassen. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.​I Svenskt Kvalitetsindex 2017 placerar sig MTR Express återigen med god marginal på första plats av Sveriges tågbolag. Index ökar dessutom till 74,6 från 71,6 2016. MTR Corporation är ett av världens ledande tågföretag med verksamhet i Australien, Storbritannien, Hongkong, Kina och Sverige. Bolaget grundades 1975 i Hong Kong och är börsnoterat på Honkong-börsen sedan 2000. MTR kör tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, samt Mälartåg (regionaltåg), MTRX (fjärrtåg). Utöver detta har operatören även bolagen MTR Tech, som underhåller tåg i Sverige, samt MTR Facility Management som utför lokalvård och fordonsvård.Kina har de senaste 30 åren ökat sina utländska investeringar, bland annat inom egendom, högteknologisk industri och infrastruktur. Vilket både är en kommersiell strategi och ett sätt för Kina att utöka sitt politiska inflytande, enligt Björn Cappelin som är analytiker vid Nationellt kunskapscentrum om Kina.

Vad äger MTR i Sverige?
1 Vad gör MTR i Sverige? MTR kör tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, samt Mälartåg (regionaltåg), MTRX (fjärrtåg). Utöver detta har operatören även bolagen MTR Tech, som underhåller tåg i Sverige, samt MTR Facility Management som utför lokalvård och fordonsvård.
MTR Nordic är ett aktiebolag som bildades i Sverige 2009. Detta gjordes i samband med att operatören vann upphandlingen av Stockholms tunnelbana. MTR Nordic ingår i moderbolaget MTR Corporation, som ägs till 75 procent av Hongkongs lokala politiska styre.Sedan 1979 driver MTR Corporation Hongkongs kollektivtrafik, Mass Transit Railway. De sköter också spårbunden trafik i Storbritannien och Australien samt är en operatör i de kinesiska städerna Peking, Hangzhou, Macau och Schenzhen. Utöver det äger och investerar MTR Corporation i fastigheter i Hongkong. Enligt en rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) finns det risk för sabotage, teknologistölder och spionage. Att kinesiska bolag etablerar sig, investerar i infrastruktur samt köper upp företag kan leda till ett för starkt beroende av landet, och påverka svensk konkurrenskraft och samhällsviktiga funktioner. Operatören MTR Nordic kör Stockholms pendeltåg och tunnelbana. Sekos fackliga klubb menar att kommunistpartiet i Kina indirekt styr bolaget. Hur ligger det egentligen till – stämmer påståendet?

Storbritannien styrde Hongkong, som ligger i södra Kina, från 1841 fram till 1997. Då lämnades regionen över till Folkrepubliken Kina. Hongkong är i dag en särskild administrativ region (SAR) i Kina. Regionens chefsminister är sedan maj 2022 John Lee. Pekingvänliga partiet Democratic Alliance for the Betterment and Progress of Hong Kong är störst i det lagstiftande rådet, Legco.
Enligt en kartläggning som FOI gjorde 2019 fanns det vid tillfället 65 svenska företag som har fått kinesiska ägare. Bland annat A-Train som kör Arlanda Express, Filmstaden, Volvo och Acne. Här är hela listan över alla bolag med kinesiska ägare.

Enligt MTR Corporation är bolaget helt självständigt och drivs som andra kommersiella bolag. Men eftersom bolaget ägs till 75 procent av det lokala politiska styret i Hongkong, så sitter det politiker i styrelsen som bland annat ingår i det Pekingvänliga partiet DAB. Under de omfattande Hongkong-protesterna 2019 mot den nya säkerhetslagen, anklagades även MTR för att vara Pekingvänligt och motarbeta protesterna. Bland annat genom att stänga tunnelbanestationer och därigenom förhindra demonstranterna från att resa och organisera sig.
Under 2019 var det många protester mot en ny nationell säkerhetslag som skulle träda i kraft i Hongkong 2020. Med den nya lagen har Kinas president Xi Jinping kopplat ett starkare politiskt grepp om regionen. ”Med införandet av lagen har man i praktiken nedmonterat det som återstår av Hongkongs självstyre”, säger Björn Cappelin, analytiker på Nationellt kunskapscentrum om Kina (NKK). Sedan lagen infördes har över 120 oppositionspolitiker, demokratiaktivister, och andra gripits, häktats eller åtalats, skriver sveriges Utrikesdepartement i en rapport.MTR:s kampanjpris 145 kronor är nu avslutat, det går teoretiskt att köpa en biljett från 185 spänn för enkel vuxenresa. Jag köper billigaste Fix-biljett, som bara är att slänga om jag missar tåget, och måste ändå betala en dryg tusenlapp, så precis som SJ:s biljetter är priset beroende på efterfrågan just nu och stiger ju närmare avgång man kommer. Hos MTR är man barn upp till 15 år, ungdom upp till 25 år får 20% rabatt, likaså studenter och seniorer över 65 år. Det är ganska futtiga rabatter, och möjligheten för en vuxen att ta med sig barn gratis – som på SJ – finns inte. Däremot är det bra att alla köp, oavsett vad man väljer, är öppna i 24 timmar från köpeögonblicket. Tågsetet består av fem vagnar som är uppmärkta med bokstäverna A till E, jag sitter i A som förvirrande nog benämns F på de invändiga skärmarna i taket. Ovanför stolen framgår mitt platsnummer, men inte vilken vagn jag är i. Trots vänliga tågvärdar som står vid många av tågets dörrar inför starten i Göteborg, är det många som kliver på fel. Det går visserligen att gå igenom tåget på insidan, det är öppen planlösning om än med dubbeldörrar, men två trappsteg upp och lika många ned i varje vagnsända gör att det är bökigt med väskor. På de smalaste ställena är det knappt brett nog för en barnvagn eller rullstol. MTR Express påstår att detta är första klass för alla. Vad de menar är att oavsett vilken biljettyp man väljer eller hur mycket man betalar, så får man samma stol som alla andra. Den dyraste biljetten, Plus, startar längst fram i vagn A medan de billigare Fix och Flex startar i vagn E, dagens efterfrågan avgör var i tåget gränsen dras. Tåget har plats för 244 passagerare, de allra flesta sitter två i bredd i färdriktningen på båda sidor mittgången, det finns också några platser vid bord. Flex kostar för det mesta 150-200 kronor mer än Fix och innebär att man kan om- och avboka biljetten. Som på flyget kan man själv välja sittplats, även om nästan alla var tagna när jag bokade. Plus kostar nästan det dubbla mot Fix och ger alltså inte särskilt mycket mer för pengarna. Längst fram i Plus finns en avskild sektion med åtta stolar och stort bord, som bokas genom mejl eller telefon, inte på nätet.Plus innebär att man får mat serverad vid sin plats istället för att gå och köpa den i bistron, men i övrigt alltså ingen särskild komfort, inga tidningar och ingen lounge på stationen. MTR tipsar om att också köpa stolen bredvid för att få mer komfort, vilket tyvärr är ett tecken på att komforten inte är vad den borde vara. Det är långt sämre än SJ2000 och motiverar inte merkostnaden. Tyst avdelning finns inte heller, men nu för tiden sitter nästan alla med hörlurar på i alla fall så det behövs knappast. Ljudnivån är låg, förutom en ganska kraftig smäll som återkommer någon gång i halvtimmen. Kundtidningen är en specialversion av den trevliga resetidningen Res.

Cafét finns alltid i vagn B, med med hyllor på ena sidan mittgången och kassa på andra sidan. Det blir snabbt trångt, är förvirrat hur man ska köa och besvärligt för den som bara ska ta sig förbi. MTR gör en stor affär av att utbudet tagits fram av krögaren Pontus Frithiof, men det är inte särskilt imponerande och det finns ingen varm mat alls, även om det går att micra barnmat. Det finns vegetarisk mat och några av dryckerna är ekologiska, men ingen av maträtterna och kaffet är av kapselvariant. Man får mycket plast för pengarna, det finns återvinningskärl i två fraktioner vid utgången och pappåsar för skräp vid sittplatserna – men påsarna är för små för plastlådorna maten kommer i, så det blir snabbt skräpigt. En gång under resan kommer tågvärdinnan med en stor skräppåse att slänga avfall i. Betalning är enbart med kort, via iZettle.

Är MTR bra?
MTR Express är med god marginal det högst rankade tågbolaget i hela mätningen.
Energiförbrukningen är klart lägre än för SJ2000, vilket tillsammans med en hög andel återvinningsbara material – vad är egentligen inte möjligt att återvinna? – har fått MTR att utropa tåget till ”Sveriges mest miljövänliga”. Påståendet är inte verifierat av någon oberoende källa.I valet mellan MTR och SJ2000 väljer jag… båda. Behöver jag jobba avskilt på tåget väljer jag SJ, vars första klass är överlägsen MTR Plus, därtill med egen lounge i både Stockholm och Göteborg. Men kan jag, som oftast, nöja mig med datorn i knät och ändå inte har tid för någon lounge, så överväger jag MTR eftersom jag är en av de som blir lite åksjuk på SJ2000. Det blir jag inte alls på MTR Express, vilket gör resan effektivare. Söker jag billigaste resa med familjen, surfar jag på båda webbplatser och tar den billigaste, större är skillnaden inte. Totalt sett är tåget vinnaren; när det står mellan SJ och MTR är det färre som ens behöver överväga flyget.Tåget vi åker är ett X74, byggt i Schweiz av Stadler, som kallar det för FLIRT – Fast Light Innovative Regional Train. MTR har totalt sex tågset där de sista levererades nu i augusti. Ingen annan i Sverige som har detta tåg, men det är mycket likt norska NSB:s regionaltåg eller schweiziska SBB, som använt dem sedan 2006. Norge och Schweiz har ju ett klimat liknande vårt, men de svenska tågen är ändå anpassade med särskild isolering, golvvärme, snöplogar och värmeåtervinningssystem.Under hela resan visar jag aldrig biljetten och pratar bara med tågvärden när jag köper fika. All information sker i högtalarutrop, på svenska och engelska.Det finns rimligt med bagageplats i hyllan ovanför sätet och lite till under sätet, men inget extra utrymme vid utgången som på SJ 2000. Varken MTR eller SJ tillåter att man tar med cyklar.

MTR Express trafikerar enbart Stockholm-Göteborg, med en restid på tre timmar och 19 minuter inklusive stopp i Södertälje, Skövde och Herrljunga. Till skillnad från SJ är det alltid dessa tre stopp; det finns alltså inga ännu snabbare direkttåg och heller aldrig möjligheten att kliva av till exempel i Alingsås.Gröna Mobilister verkar för en mobilitet som är anpassad till planetens gränser och global rättvisa. Vi vill stärka människors livskvalitet i städer och på landsbygd. Det gör vi genom informationsspridning och påverkansarbete.

På vår resa är det ett dubbelt tågsätt, vilket gör det 200 meter långt och drygt 300 ton drygt. Elmotorerna på 4500 kW per tågset gör att vi idag har 12 000 hästkrafter och drivning på tre boggies per tågset. Toppfarten är 200 km/h toppfart, ungefär som SJ2000, men accelerationen är dubbelt så snabb och det hela uppnås utan den för många så besvärliga korglutningen.
Alla stolar är likadana och ser snygga ut på avstånd, påstås vara ”100 % ergonomiskt uformade” vad det nu innebär. Så vidare sköna är de inte, hårda och platta att sitta på och med ett nackstöd av modell planka. SJ:s säten är överlägsna. Det går att fälla stolen något genom att dra i en spak under stolen så at stolsdynan och ryggstödet åker framåt. Fördelen är att personen bakom inte påverkas, nackdelen att det egna benutrymmet minskar. Varje stol har ett nedfällbart bord placerat på stolsryggen framför, utom om man sitter vid bord som man då kan klaffa ut och få mer bordsplats. Varje stol har eluttag, lampa fastmonterad under bagagehyllan och en mindre, riktningsbar läslampa i stolssidan. Sidorutorna är långt större än på SJ2000, men liksom hos SJ kan man hamna vid en bred balk så att man inte ser så mycket ut.

Trådlöst internet är gratis för samtliga passagerare, men på det fullsatta tåg jag åker med är uppkopplingen väldigt långsam och att till exempel se på film är inte att tänka på. I motsats till SJ öppnar webben direkt utan att jag måste godkänna något eller ge min e-postadress, och har ingen begränsning i hur många megabyte jag får använda.
Alla har ju tagit tåget, så det kanske inte känns som någon stor grej att skriva om hos Gröna Bilister. Men det är en utmanare som rör om i grytan, så vi passar på att ta MTR och jämföra med SJ2000.

Visst, MTR startade i mars och då hade vi kunnat hänga med på en presstur. Men det är först nu efter ett par månader som man kan bilda sig en uppfattning om hur tåget egentligen fungerar, först nu vi börjar få statistik på kundnöjdhet och punktlighet, och först nu som alla tågen är på plats och tidtabellen fullständig.
Konkurrensen tvingar alla tågbolag – gamla som nya – att fokusera på de faktorer som betyder mest för kunderna. Vi förbättrar restider, anslutningar och prissättning.MTR:s inträde på sträckan Göteborg-Stockholm visar tydligt att gemensamma försäljningskanaler inte hade stärkt tillväxten ens på kort sikt. Tvärtom, och förklaringen stavas konkurrens i resans alla delar där marknadsföring, försäljning och biljettdistribution är centrala.

Kinesiska MTR har på kort tid tagit en marknadsandel om 20 procent, vilket motsvarar antalet stolar som MTR kör, och det utan att vara med i SJ:s säljkanaler. Totala ökningen Stockholm-Göteborg mäter 20 procent fler stolar, 30 procent fler avgångar, 25 procent fler resor. När Mats Johannesson påstår att SJ har ett de facto-monopol så är det helt enkelt inte sant.
Med resenärsfokus justerar vi våra kunderbjudanden. Vi förbättrar kundservicen och förenklar biljettdistributionen. Vi ökar investeringarna i såväl tåg som i användarvänliga webbsidor. Vi introducerar nya betallösningar och uppdaterar rese-apparna kontinuerligt. Vi snabbar på kundreklamationer och förenklar restidsersättningsrutiner.SJ säljs och köps i flera tredjepartskanaler, exempelvis hos Omio, Smart resenär, Tågbokningen, Öresundståg, Snälltåget och Resrobot, där all kollektivtrafik finns; bussar, lokal- och regionaltåg, den samhällsfinansierade kollektivtrafiken och färjor. Stora resebyråer säljer SJ och Pressbyrån samt Seven eleven säljer SJ i över 500 butiker.

Vem är ägare till MTR?
MTR CorporationMTR Nordic / Överordnad organisation MTR Nordic är ett helägt dotterbolag till MTR Corporation, och moderbolag till alla MTR:s bolag i Sverige. MTR Nordic drivs av en svensk ledning och styrelse som agerar på den svenska marknaden och följer lagar och regler för ett svenskt aktiebolag.
Precis som i andra branscher, är det en rimlig ordning att alla operatörer tar ansvar för centrala konkurrensparametrar som kunderbjudanden, investeringar i bokning och biljettdistribution.

Similar Posts