Mumin Vintermugg 2022

Hos Liten Amanda hittar du ett urval av de produkter som finns i våran mysiga butik i Gamla Stan, Stockholm. Här finner du presenter som passar till alla ändamål, både till dig själv och till andra, Nordisk design, hantverk, inredning och leksaker. Bl.a Mumin, Maileg, Pluto, Pippi, Pettson & Findus m.m. Ta en titt och dröm dig bort för några sekunder bland sagofigurer och fina inredningsdetaljer.Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Takk for at du registerte deg! Du vil nå motta utsendelsene våre på e-postadressen du oppga. Du kan si opp gratisabonnementet ditt når som helst hvis du ikke vil motta flere e-poster.
Den berömda muminmuggen, Fazermuggen, är till salu för över 11 000 euro i Sverige. Om den här muggen säljs skulle den vara en av de dyraste muminmuggarna någonsin.

Vilken Muminmugg ska man köpa?
Muminmugg Kontor. Den här mörkgula muggen med ett händelserikt motiv tillverkades av Arabia mellan 1996 och 2002. Den anses vara en av de mest populära muggarna från 90-talet. Muggen såldes på Tradera i augusti 2021 för 5 100 kronor.
En specialkollektion från 2022 är samarbetet mellan Arabia och Röda Korset. Den ingår i ABC-kollektionen, ett initiativ för att lyfta medmänsklighet och vikten av att vara snälla mot varandra.

Mumindagen inträffar alltid den 9 augusti, vilket är Tove Janssons födelsedag. Till den dagen lanseras en årsmugg i begränsad upplaga och som bara säljs just denna dag. Folk brukar köa utanför återförsäljare till Arabias muminmuggar på Mumindagen.
På denna muminmugg ses Stinky tillsammans med en lekfull hund. Hunden har tagit Muminmammans handväska men Stinky greppar tag i hundens svans och då släpper den väskan.Herr Brisk besöker Mumindalen för att få mumintrollen att prova både vinterbad och att åka skridskor. Mumintrollen är tveksamma men Mymlan och Snorkfröken är förtjusta i herr Brisk och hans atletiska egenskaper. Vi får följa med på detta vinteräventyr på porslinet som utgör Mumins vintermotiv för 2022. Muggen har motiv av Tove Jansson ritade 1963 till förmån för Röda Korset. På muggen finns blommande röda växter, Lilla My hållandes i en kvast, Mumintrollet på en stege och Snusmumriken vid en eld med vänner. På den här sidan har vi samlat muminmuggar som släpptes under 2022. Samlar du på muminmuggar är detta en bra sida att kolla igenom för att se vilken mugg du vill ha till din samling. År 2023 års muminmuggar hittar du här.Sommarmuggen från Arabia är för 2022 FISKE. På denna muminmugg har tre teckningar kombinerats med collageteknik. De tre motiven är 1) Too-ticki, Snorkfröken och Muminpappan kommer från Muminfamiljen och havet, 2) Mumintrollet syns i serien Mumin till sjöss och 3) Snusmumriken är från Mumin och den gyllene svansen.Detta kan bero på att sidan inte längre finns eller att den har flyttats. Vi ber om ursäkt för besväret. I menyn ovan kan du prova att söka på nytt, eller besöka en av våra populära avdelningar.– Detta är den dyraste Fazermuggen som någonsin sålts på Tradera och vi är stolta och glada över att ett så unikt objekt i ett så fantastiskt originalskick har sålts hos oss, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera i ett pressmeddelande.

En riktig 90-talsklassiker som ibland dyker upp på andrahandsmarknaden är den gröna muggen med Muminpappan i hängmatta. Den har två tecknade serierutor, något som är unikt för den här gröna muggen och den rosa nedan. Denna såldes senast i december 2019 för 7 200 kronor på Tradera.Nyligen såldes muminmuggen Fazer för 167 000 kronor på Tradera – något som är rekord för fazermuggen. De klassiska muminmuggarna har blivit riktiga samlarobjekt och här listar vi de 10 mest värefulla varianterna.

Den här himmelsblå muggen började tillverkas 1996 och har ett högt samlarvärde trots att den var i produktion ända fram till 2002. Här har Tove Slotte bland annat inspirerats av ett vykort som gavs ut på 80-talet. Muggen auktionerades senast ut på Tradera för 3 551 kronor.
En av Arabias säsongsutgåvor är julmuggen från 2004 och 2005. Med några år på nacken har den blivit en populär samlarmugg, vilket märks genom auktionspriset på 2 100 kronor på Tradera. Det finns även en tidigare säsongsvariant med julmotiv som tillverkades mellan 1997 och 2002 – också ett riktigt fint samlarobjekt att hålla utkik efter.När det finska varuhuset Stockmann firade 150-årsjubileum 2012 gavs den här festliga specialmuggen ut. Det här exemplaret auktionerades senast ut för 1 380 kronor på Tradera. Är du en av dem som har muggen hemma i köksskåpet? Med lite tur kan värdet stiga ännu mer om du behåller den några år till.

Vilken Muminmugg är dyrast?
Bara en mugg har sålts dyrare Den hittills dyraste Fazermuggen såldes på den svenska auktionssajten Tradera för 16 097 euro i mars i år. Det är bara prototypen av muminmuggen Simhopp med snäckskal som sålts för ett dyrare pris än Fazermuggen. Den såldes för 22 794 euro i oktober 2021.
Den här muggen med julhälsning från 2004 har blivit en av de sällsynta dyrgriparna i samlingen. Den togs fram i 400 exemplar till Fazer kafé i Helsingfors och eftersom antalet är så pass begränsat är det muggen som många samlare trånar efter. På Tradera slog den i mars 2022 rekord i sin kategori. Fazer Muminmugg 323/400 såldes då för 167 000 kr. Dessförinnan har den sålts för 84 900 respektive 70 000 kronor.

När kommer Muminmugg vinter 2022?
Säsongskollektionen 2022 är tillgänglig under en begränsad tid, från den 7 oktober 2022 till slutet av februari 2023 – eller tills kollektionen är slutsåld.
Arabias muminmuggar säljs fortfarande och är ett riktigt samlarobjekt där två nya motiv släpps varje år. Om du har någon eller några av muggarna så kan du sitta på en riktig dyrgrip. Nyligen såldes en mugg på Tradera för 167 000 kronor.

En av dyrgriparna som tillverkats i en begränsad upplaga är den svartvita muggen Mumin dagdrömmer, tecknad efter motiv ur boken Farlig midsommar. Den värdefulla muggen gjordes för Arabias museum 2005 och såldes även i 2005 exemplar som nu cirkulerar bland samlare. På Tradera såldes muggen i januari i år för 30 100 kronor. Prototypen av 2006 års ”Simhopp” kallas ”Simhopp med snäckskal” och var nära att gå i produktion. Så nära att ungefär 300 kopior redan hunnit producerats när designen ändrades. De flesta förstördes, men ett tiotal delades ut som gåvor till anställda på Arabia, vilket gör muggen till den troligtvis mest sällsynta av alla muminmuggar. På Tradera såldes ”Simhopp med snäckskal” för 236 478 kronor i oktober 2021. Det var Fazermuggen som budades hem och det är den dyraste som som sålts hittills. Muggen var i originalskick och insvept i cellofan med en tygrosett med Karl Fazers logotyp.

När kommer Mumin Sommarmugg 2023?
Förbeställ Sommarmugg 2023 Nu kan du förbeställa den nya Trädgårdsfesten Muminmuggen som kommer att släppas den 9 maj 2023 från Nordicnest, Mukifys partner på nätet. Leverans av beställningar börjar vecka 19.
De klassiska muminmuggarna började tillverkas på 1950-talet av det finska varumärket Arabia. De allra första muggarna skapades av författaren Tove Janssons mamma, Signe Hammarsten-Jansson. Sedan 1989 är det illustratören Tove Slottes som tolkar muminmotiven på porslin.En högtidlig specialmugg där Muminfamiljen firar och skålar in det nya milleniet. Även om den inte är lika ovanlig som de tidigare nämnda är det här en variant som många ändå värderar högt. En oanvänd mugg med motivet såldes 2019 på Tradera för 14 500 kronor.

Vilka muminmuggar utgår 2023?
Både Muminpappan och Hemulens set inkluderar en mugg (0,3 l), en tallrik (19 cm) och en skål (15 cm). Produkterna är tillgängliga från och med den 7:e mars 2023, men du kan sätta dig på väntelistan redan nu så meddelar vi dig då produkterna finns att beställa!
En riktigt favorit är motivet där Mumintrollet och Snorkfröken sitter och tisslar och tasslar på en bänk med bland annat Lilly My i bakgrunden. Precis som den gröna muggen är det här en tidig dyrgrip med tecknade serierutor. Den har sålts för 4 000 kronor, men värderas ofta mycket högre än så av samlare.Men det är inte den dyraste muminmuggen som sålts via Tradera. I oktober 2021 såldes muggen ”Simhopp med snäckskal” för 236 478 kronor. Nedan har Tradera listat de mest värdefulla muminmuggarna just nu – har du någon av dem hemma?

Denna sällsynta muminmugg heter Mumintrollet och tillverkades av Arabia Finland sent 1950-tal. Ett exemplar i fint skick såldes på Tradera för 21 500 kr i januari 2021.
Motiven på 2022 års samlartallrikar är Kontor från 1996 och Vinternatt från 2006. Samlartallrikar har kommit ut sedan år 2014, alltid två i taget, och tillverkas som par till muminmuggar som kommit tidigare. Det finns nu sammanlagt 16 stycken samlartallrikar med muminmotiv.

Vinternatt-samlartallrikens motiv är baserat på muggens motiv från år 2006. På bilden sitter Mumintrollet på broräcket. Bilden är ur Tove Janssons verk Trollvinter från år 1957.
Den ena sidan av kollektionen visar Mumintrollet, Muminpappan, Muminmamman och Snorkfrökens skakiga försök att åka skridskor. På den andra sidan av porslinet ser vi Mymlan som beundrande betraktar Herr Brisk när han försöker övertyga henne om de positiva hälsoeffekterna av vinterbad.

Vilka muggar utgår 2022?
De första muminmuggar med bokstäver är L, O, V och E som tillsammans bildar ordet LOVE samt muminmugg H och M. Dessa nya muminmuggar 2022 är i en större storlek, 40 cl, än vanliga muminmuggar och passar, förutom att använda som kaffemugg eller tekopp, utmärkt till att servera efterrätt och dessert i.
Kontor-samlartallrikens motiv lanserades för första gången på Arabias mugg år 1996 och det bygger på flera olika tecknade serier som alla har skrivande, tecknande och målande som gemensamma element. Muminmuggarna Grön och Rosa kommer att säljas i S-gruppens butiker i Finland från och med den 20 maj och kommer även till mumins officiella webbbutiker nästa höst. Muminfamiljen är alltid redo att pröva på nya saker, även när det gäller arbete. Muminpappan försöker vara ansvarsfull och skaffar ett jobb åt sig själv och sin familj. De inser snart att olika slags uppgifter är roligare att utföra när man inte kallar dem arbete.Kollektionen, som innehåller två muggar, en tallrik, en skål och ett fat, är baserad på Tove Janssons originalillustrationer för Röda Korset i Finland.

Eftersom mumintrollen sover sig igenom den kalla säsongen är det ovanligt med vintertema i muminberättelserna. För mumintrollen är vintern något nytt och spännande, till och med exotiskt. Kanske är det därför som försöken att vintersporta blir både fumliga och framkallar en viss irritation. Men, som alltid med mumintrollen, tar de sig an utmaningar med ett öppet sinne.
I kollektionen Vinterns under ingår en mugg (30cl) och en skål (15 cm). Designen är Kaj Francks tidlösa Teema-serie. Säsongskollektionen 2022 är tillgänglig under en begränsad tid, från den 7 oktober 2022 till slutet av februari 2023 – eller tills kollektionen är slutsåld. Du kan sätta dig på väntelistan redan nu så meddelar vi dig då produkterna finns att beställa.Illustrationerna på säsongens kollektion Vinterns under är baserade på Tove Janssons berättelse “Den farliga vintern” som gavs ut 1955. I historien bestämmer sig Muminfamiljen för att skippa sin traditionella vintersömn. När den excentriska idrottsentusiasten herr Brisk dyker upp dröjer det inte länge förrän invånarna i Mumindalen är fullt upptagna med att utmana varandra i olika vintersporter. Något som leder till upprörda känslor.

När mumintrollen misslyckas med att åka skridskor tränar Mymlan i hemlighet för att imponera på herr Brisk. Tyvärr ser herr Brisk inte hennes ansträngningar – för honom går idrott och framgång före allt annat.
Vinterns soppor och varma choklad smakar bäst utomhus med mumintrollen. I Moomin by Arabias säsongskollektion 2022 “Vinterns under” dyker idrottsentusiasten herr Brisk upp och försöker få de motvilliga mumintrollen att prova skridskor och vinterbad. Men allt går inte enligt plan. Däremot imponerar herr Brisks atletiska stil på Mymlan. Den nya kollektionen lanseras den 7e oktober i limiterad upplaga och innehåller en skål och en mugg i härliga pastellfärger.Herr Brisk är extremt tävlingsinriktad och lyckas med det mesta. Det väcker både beundran och förfäran hos mumintrollen. I berättelsen är mumintrollen mycket tveksamma till herr Brisks fanatiska inställning till idrott. Inte minst Muminmamman är bekymrad. Romantikerna Mymlan och Snorkfröken däremot blir genast förälskade i den kraftfulle atleten.

Även herr Brisk är en ovanlig figur i Moomin by Arabia-kollektionerna. Han syntes senast på vintermuggen ”Skidtävling” som släpptes år 2010. På det nya Vinterns under-porslinet ser vi en ny herr Brisk – istället för tröja och skidbyxor har han på sig en randig overall.
Mumintrollet har varit vaken hela vintern. Till en början var han rädd för vintern, eftersom den var obekant för honom och han kände sig ensam. Too-ticki blir Mumintrollets nya vän som ger råd och tar hand om honom – dock inte för mycket, utan precis lagom. När våren kommer har Mumintrollet många historier att berätta för sin mor.

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på ”Godkänn & stäng”.
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Vad har Muminpappan, Lilla My och Snorkfröken gemensamt förutom att vara viktiga huvudkaraktärer i Mumindalen? Jo, de pryder nämligen också några värdefulla samlarobjekt här på Tradera – de populära Muminmuggarna från Arabia.Den här muggen med julhälsning från 2004 har blivit en av de sällsynta dyrgriparna i samlingen. Den togs fram i 400 exemplar till Fazer kafé i Helsingfors och eftersom antalet är så pass begränsat är det muggen som många samlare trånar efter. Här på Tradera slog den i mars 2022 rekord i sin kategori. Fazer Muminmugg 323/400 såldes då för 167 000 kr. Dessförinnan har den sålts för 84 900 respektive 70 000 kronor. Hisnande summor som kanske får var och en att titta efter en extra gång om den kan finnas i någon gömma.

Vilka muminmuggar har du?
Klassikermuggarna är 21 till antalet, och deras motiv är Muminpappan, Muminmamman, Mumintrollet, Snorkfröken, Lilla My, Snusmumriken, Sniff, Too-ticki, Mymlan, Mymlans mamma, Stinky, Hattifnattarna, Mårran, Förfadern, Misan, Ninni, Trollkarlen, Polismästaren, Tofslan och Vifslan, Muminhuset samt Kärlek.
En riktigt favorit är motivet där Mumintrollet och Snorkfröken sitter och tisslar och tasslar på en bänk med bland annat Lilly My i bakgrunden. Precis som den gröna muggen nedan är det här en tidig dyrgrip med tecknade serierutor. Den har sålts för 13 000 kronor i juli 2019 på Tradera och är populär bland samlare.En av dyrgriparna som tillverkats i en begränsad upplaga är den svartvita muggen Mumin dagdrömmer, tecknad efter motiv ur boken Farlig midsommar. Den värdefulla muggen gjordes för Arabias museum 2005 och såldes även i 2005 exemplar som nu cirkulerar bland samlare. Här på Tradera såldes ett exemplar av ”Mumintrollet dagdrömmer” för 31 500 kronor i januari 2022. Dessförinnan har den sålts för 20 950 kr på Tradera.

En högtidlig specialmugg där Muminfamiljen firar och skålar in det nya milleniet. Även om den inte är lika ovanlig som de tidigare nämnda är det här en variant som många ändå värderar högt. En oanvänd mugg med motivet såldes 2019 här på Tradera för 14 500 kronor.Prototypen av 2006 års ”Simhopp” kallas ”Simhopp med snäckskal” och var väldigt nära att gå i produktion. Så nära att ungefär 300 kopior redan hunnit producerats när designen ändrades. De flesta förstördes, men ett tiotal delades ut som gåvor till anställda på Arabia, vilket gör muggen till den troligtvis mest sällsynta av alla muminmuggar. Här på Tradera såldes ”Simhopp med snäckskal” för 236 478 kronor i oktober 2021.En riktig 90-talsklassiker som ibland dyker upp på andrahandsmarknaden är den gröna muggen med Muminpappan i hängmatta. Den har två tecknade serierutor, något som är unikt för den här gröna muggen och den rosa ovan. Den har sålts för 12 000 kronor på Tradera i juni 2019.Den här mörkgula muggen med ett händelserikt motiv tillverkades av Arabia mellan 1996 och 2002. Den anses vara en av de mest populära muggarna från 90-talet. Muggen såldes på Tradera i augusti 2021 för 5 100 kronor.En av Arabias säsongsutgåvor är julmuggen och de med julmotiv som tillverkades mellan 1997 och 2002 är fina samlarobjekt att hålla utkik efter. I maj såldes en sådan mugg på Tradera för 7 345 kronor. Även muggarna med julmotiv från 2004 och 2005 är populära, men tingar inte riktigt lika höga priser ännu. De här muggarna såldes endast under året de tillverkades och har därför fått ett förhållandevis högt samlarvärde.Den här himmelsblå muggen började tillverkas 1996 och har ett högt samlarvärde trots att den var i produktion ända fram till 2002. Här har Tove Slotte bland annat inspirerats av ett vykort som gavs ut på 80-talet. Muggen auktionerades senast ut på Tradera i september 2020 för 6 000 kronor.

I Tove Janssons illustrationer och böcker om Mumindalen finns skatter att hämta – i form av populära muggar, skålar och tallrikar. Hennes berättelser om invånarna i dalen har sedan början av 90-talet satt färg och motiv på Arabias keramik och porslin. Med hjälp av illustratören Tove Slottes omarbetningar av Janssons tecknade serier har många hem fått riktiga dyrgripar att samla på.
Varje år släpps nya varianter av muggar med olika motiv, men i och med att en del bara tillverkas i ett visst antal eller inför ett speciellt tillfälle så blir de också mer eftertraktade bland samlare. Men det är inte bara muggar som används, hittas eller säljs vidare bland auktionerna här på Tradera. Skålar med motiven Lilla My och tallrikar med Sniff är också populära, även om de inte kommer upp i samma prisklass som de mest eftertraktade muggarna. Vilka Muminmuggar från Arabia är då viktiga att hålla utkik efter? Dyrgriparna listar vi här!

Ett sällsynt exemplar av världens troligtvis dyraste muminmugg såldes på Tradera under lördagen den 30:e oktober 2021. Muminmuggar tillverkas av Arabia och är ett populärt samlarobjekt, med flera modeller som säljs för flera tusentals kronor. Förra gången en mugg såldes till rekordpris på Tradera var i februari 2018 och gällde då en Fazer-mugg.
Vår webbsida använder cookies för att du ska kunna logga in och handla i nätbutiken, samt för att du ska få bästa möjliga kundupplevelse när du besöker kitchnsverige.se. Vi är förpliktade att informera dig om detta och om du samtycker kan du fortsätta att använda vår webbsida som vanligt. Om inte måste du deaktivera cookies på din enhet. Ok, jag förstår.

Herr Brisk som älskar vintersporter kommer till Mumindalen, han uppmuntrar invånarna att pröva olika vintersportgrenar. Mymlan vill bli isprinsessa och över skridskoåkning på natten i smyg. Mumintrollen lär sig dock inte att åka skridskor.

När kommer Muminmugg sommar 2023?
Förbeställ Sommarmugg 2023 Nu kan du förbeställa den nya Trädgårdsfesten Muminmuggen som kommer att släppas den 9 maj 2023 från Nordicnest, Mukifys partner på nätet. Leverans av beställningar börjar vecka 19.
Årets vintermugg! Arabia Muminmugg, Vinterns Under – Säsongsmugg 2022. Här möter du våra muminvänner i en vackert vinterlandskap där de försöker lära sig vintersport. Lilla Stork är är den personliga barninrednings-butiken, för små och stora barn – i alla rum! Här hittar du ett stort utbud inom mumin, inredning och lek. Du hittar massor av muminprodukter, där muminmuggar, muminstrumpor och muminlampor finns. Just nu så är muminmugg Lilla My och muminmugg Stinky två nyheter. Två gånger per år kommer en ny mumin säsongsmugg Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy.Det är Muminfeber på marknaden efter att en mugg sålts för rekordpriset 236 478 kronor i oktober i år. Men vad är alla Tove Jansson-muggar med vintermotiv värda? Här är en komplett guide.

Sammanlagt har Arabia nu producerat över 100 olika Muminmuggar av Teemamodell. Klassikermuggarna är karaktärsmuggar i Arabias Muminsortiment, som presenterar Mumindalens invånare i deras typiska sysslor mot färggranna bakgrunder. Klassikermuggarna är 21 till antalet, och deras motiv är Muminpappan, Muminmamman, Mumintrollet, Snorkfröken, Lilla My, Snusmumriken, Sniff, Too-ticki, Mymlan, Mymlans mamma, Stinky, Hattifnattarna, Mårran, Förfadern, Misan, Ninni, Trollkarlen, Polismästaren, Tofslan och Vifslan, Muminhuset samt Kärlek.År 1990 började Arabia på nytt producera Muminporslin i serien Teema. Då, för 30 år sedan, inledde också illustratören och keramikern Tove Slotte sin karriär som illustratör av Muminporslin. Än i dag är det hon som skapar illustrationerna. En av de mest populära av de muggar som illustrerats av Slotte är Kärlek från 1996. Muggen Kärlek är fortfarande i produktion och hör för närvarande till de fem populäraste muggarna. Slotte berättar att samlandet av Muminmuggar för många har börjat med just Kärleksmuggen. Hon tror att det är illustrationens känsloladdning som ligger bakom muggens popularitet.

År 2020 har det gått 75 år sedan Tove Jansson gav ut sitt första Muminverk år 1945. För att uppmärksamma jubileet förses Arabias klassiska Muminmuggar med en guldfärgad specialstämpel. Mumindagen och Tove Janssons födelsedag infaller den 9 augusti, och muggarna med jubileumsårets specialstämpel kommer ut till försäljning den 7 augusti 2020.
Tove Janssons första Muminbok, Småtrollen och den stora översvämningen, gavs ut år 1945. När Jansson skapade mumintrollen inspirerades hon av mångfald, den finländska naturen och Östersjön. Den första berättelsen handlar om Mumintrollet och hans mamma Muminmamman, som letar efter Muminpappan som dragit ut på äventyr. De hamnar på ett stormande hav, i en översvämning. Till slut hittar de världens vackraste dal, Mumindalen.Jubileumsmuggarna finns till salu i Finland i begränsade upplagor fram till årets slut från och med den 7 augusti 2020. Observera att det samtidigt även säljs muggar utan specialstämpel. I dag är Mumindalen en tidlös scen, vars gestalter vi känner igen i oss själva och andra. Mumintrollen har också blivit en del av hemmen och vardagen över hela världen i form av Arabias älskade Muminporslin, i synnerhet muggarna. Muminmuggarna har blivit en välkänd del av den finländska formgivningen och samtidigt utgör de en av världens största keramiska muggsamlingar. Mumins och Arabias gemensamma historia sträcker sig tillbaka till 1950-talet, då Tove Jansson själv dekorerade de första tallrikarna och muggarna för en barnservis som formgivits av hennes mor. För att uppmärksamma mumintrollens 75-årsjubileum lanserar Arabia nu en specialupplaga av klassikermuggarna med jubileumsårets stämpel. Den guldfärgade stämpeln består av texten Moomin 75 samt Muminpappan, Muminmamman och Mumintrollet i en varm kram.Välkommen till vår Muminbutik på nätet! Hos oss hittar du alla dina favoritprylar från Mumindalen. Kanske vill du fylla på din samling av Muminmuggar eller hitta en fin present till någon som älskar Tove Janssons älskade Muminfigurer?

Moomin by Arabia har släppt sammanlagt över 130 muminmuggar. Du kan hitta alla muggarna på denna kontinuerligt uppdaterade lista över alla muminmuggar.Varje klassisk mugg har en karaktär från muminberättelserna och betonar deras typiska egenskaper eller hobbyer. Klassikerna är en del av Moomin by Arabias permanenta samling. Ett intressant faktum – de allra första karaktärsmuggarna godkändes inte för produktion!

Om du vet något om mumintrollen känner du säkert till muminmuggarna. Keramikmuggarna från Moomin by Arabia är ett populärt samlarobjekt som har funnits på marknaden sedan 90-talet. Nedan hittar du svar på några vanliga frågor om muminmuggar.
Motiven på muggarna kommer alla från Tove Janssons ursprungliga muminverk, främst romaner och serietidningar. Att designa en serie karaktärsmuggar tar ungefär två år.Det finns naturligtvis inget entydigt svar på varför muggarna har blivit så populära samlarobjekt. Troligtvis är populariteten ett resultat av många faktorer, av vilka den viktigaste är de unika illustrationerna. Motiven, som baserar sig på Tove Janssons originalillustrationer, väcker barndomsminnen hos många. Varje illustration berättar också en historia, vilket väcker känslor och gör produkten till mer än en mugg – den påminner användaren om muminberättelserna och deras värderingar. Inte att förglömma är det roligt att välja den perfekta muggen för morgonkaffet baserat på ditt humör – eller dina favoritfärger!I denna kontinuerligt uppdaterade lista över muminmuggar kan du också hitta produktionsåret för varje mugg, och vilka muggar som fortfarande är i produktion.

#9 Mugg Ritning 1996-2002 År 1996 offentliggjordes den nionde muminmuggen av Teema-modell, Ritning. Ilustrationerna för muggen som formgavs av Tove Slotte är…
De traditionella muminmuggarna är 0,3 l, men sedan 2021 finns en mängd olika muminmuggar också i 0,4 l. Muggarna kan staplas så att de inte tar upp för mycket plats i skåpet.De flesta muminmuggarna har designats av Arabias keramiska illustratör Tove Slotte. Slotte gick dock i pension år 2022, och för närvarande består designteamet av designer Annika Tickle och illustratör Parvati Pillai. Camilla Moberg designade också fyra muggar på 1990-talet under Slottes mammaledighet. När man använder ordet muminmugg syftar man oftast på Moomin Arabias Teema-formade porslinsmuggar. Den första Teema-formade muminmuggen kom ut på marknaden år 1990, och produkterna har varit populära samlarobjekt ända sedan dess. Nuförtiden finns muggarna i två olika storlekar: 0,3 l och 0,4 l. Du hittar information om alla muminmuggar på denna uppdaterade lista. Du kan hitta flera verktyg för att utvärdera dina muggars värde, från prislistor gjorda av specialister till samlarklubbar. Muminmuggspecifika loppmarknader samt sociala medier är populära sätt att sälja och köpa muminmuggar.Specialutgåvor är muggar som inte räknas som klassiker eller säsongsmuggar. De säljs ofta (men inte alltid) endast under en begränsad tid. Till specialutgåvorna hör t.ex. de muggar som publicerades för att fira Mumindagen (9 augusti) och Adventure Move-muggen, som ingår i en serie med sex delar.

De första 0,4-litersmuggarna kom ut på marknaden 2021. Hittills har två olika typer av större muggar funnits tillgängliga: nya versioner av 1990-talsmuggar och nya alfabetmuggar.
De första muggarna började säljas år 1990, samtidigt som animationsserien Mumin började sändas. Serien startade en så kallad muminboom över hela världen, vilket sannolikt också påverkade muggarnas popularitet.

Den mest värdefulla muminmuggen för närvarande är Fazer julmuggen som såldes år 2004. Muggen med jultema, specialgjord för Fazer Café, tillverkades i ett begränsat antal av endast 400 stycken, var och en med en unik numrerad stämpel i botten. Dess värde har uppskattats till cirka 10 000 €.

Vilka muminmuggar blir värdefulla?
Den mest värdefulla muminmuggen för närvarande är Fazer julmuggen som såldes år 2004. Muggen med jultema, specialgjord för Fazer Café, tillverkades i ett begränsat antal av endast 400 stycken, var och en med en unik numrerad stämpel i botten. Dess värde har uppskattats till cirka 10 000 €.
Du kan köpa muminmuggar i den officiella muminbutiken på nätet, officiella muminbutiker runt om i världen, i Iittala-butiker på nätet och fysiska butiker, samt vid Arabias återförsäljare.På baksidan av muggen och skålen håller Hemulen en torr gren, den ska han använda till att göra upp en eld för att torka sin blöta klänning. Han blev nämligen blöt när han vaktade mumintrollens fiskefångst, en enorm Mameluk – den största fisken i havet.

I och med den nya designen kommer det nuvarande mörkblåa Muminpappa-setet från Classics Collection att fasas ut, det fortsätter dock att säljas så länge lagret räcker.

Moomin by Arabia Classics Collection presenterar nu två nya muminmuggar med Muminpappan och Hemulen. De älskade karaktärerna från Mumindalen är fullt upptagna med sina sysslor och hobbyer: Muminpappan tar hand om hem och hus medan Hemulen letar sällsynta växter. Båda seten inkluderar en mugg, en tallrik och en skål. De är tillgängliga från och med mars 2023.
Hemulen i illustrationerna har inte alltid varit fängslad av naturen, tidigare samlade han på frimärken. Men i boken Trollkarlens hatt blir hans frimärkssamling komplett. Inte ett enda frimärke saknas, vilket gör Hemulen deprimerad. Mumintrollet och Snorkfröken försöker få honom att samla på något annat och föreslår allt från snäckor och prydnadsföremål till filmkort. Till slut fastnar Hemulen för botanik och meddelar att han ska samla världens främsta herbarium.“Det finns många olika hemuler i Muminhistorierna och vi har sett några av dem på Arabias porslin. En är inspektör, en annan idrottsfanatiker och nu kommer botanikern tillbaka – samma hemul som vi tidigare har sett studera insekter. Han är antagligen den mest kända av alla hemuler” säger Mirka Paasikangas, Global PR and Communications Manager för Moomin by Arabia.

På det nya setet förbereder Muminpappan huset för vintern, så att familjen håller sig varm under vintersömnen. Han ser till att kylan stannar ute och värmen inne genom att täcka fönstren, och att det finns gott om ved till spisen.
På den främre bilden har mumintrollen rest till Hattifnattarnas ö. Hemulen tar genast sin samlarburk och sitt förstoringsglas och ger sig in i skogen för att hitta tidigare okända växter. Förblindad av sin entusiasm blir han utan att märka det omringad av hattifnattar och till slut räddad av Snusmumriken.

Muminpappan berättar ofta historier om äventyrliga resor i sin ungdom och kan ibland längta efter nya äventyr. Men han är också en hängiven familjefar som alltid gör sitt bästa för att ta hand om hus och hem.
Både Muminpappan och Hemulens set inkluderar en mugg (0,3 l), en tallrik (19 cm) och en skål (15 cm). Produkterna är tillgängliga från och med den 7:e mars 2023, men du kan sätta dig på väntelistan redan nu så meddelar vi dig då produkterna finns att beställa!Äntligen är Hemulen tillbaka i Moomin by Arabias Classics Collection! Det nya setet balanserar elegant gult, lila och krispigt gröna färger. Illustrationerna är baserade på Tove Janssons bok Trollkarlens hatt från 1948.

Mitt i centrala Lund hittar du Hasselgrens Glas & Porslin. En anrik butik som funnits på samma ställe sedan 1898. I butiken finns ett stort sortiment av inredningsprodukter och husgeråd från många kända varumärken.På säsongmuggen Vinterns under kommer Herr Brisk, en mystisk figur som älskar vintersport till Mumindalen. Han uppmuntrar invånarna i Mumindalen att pröva på olika vintersportgrenar. Mymlan vill bli isprinsessa och tränar i smyg skridskoåkning på natten. Mumintrollen lär sig dock inte att åka skridsko. Muminmugg, Mumin, Tove Jansson,{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Reservera varor och hämta i önskad butik. De finns normalt att hämta inom två timmar under butikens öppettider. Du kommer få ett sms när din reservation är plockad och förberedd i butiken. Dina varor reserveras i 24 timmar och betalas vid upphämtning.

Vilka muminmuggar ska man samla på?
Vilka muminmuggar är mest värda?Simhopp med snäckskal. Prototypen av 2006 års ”Simhopp” kallas ”Simhopp med snäckskal” och var nära att gå i produktion. … Fazermuggen. … Mumintrollet dagdrömmer. … Mumintrollet. … Mumin Millenium. … Muminmugg Grön. … Muminmugg Rosa. … Muminmuggen Fred.
”Säsongsservisens illustrationer framhäver inte bara en somrig stämning utan också Tove Janssons humor och hennes fantastiska fantasi. Mumintrollens anarki kommer igen fram när de gömmer tigrarna från djurparksvakterna.”Det nya året för med sig som vanligt många nya Mumin-produkter från Arabia. Även om många samlares skåp och hyllor redan är fulla, är det troligt att det kommer att dyka upp många nya föremål även i år – förra året dök det upp imponerande 12 olika nya Muminmuggar, vilket är ett rekord för antalet nya koppar som släppts under samma år. Men hur blir det år 2023 – kommer flödet av nya koppar att fortsätta, eller kommer det att dra sig tillbaka lite?

Similar Posts