Näs Gård Bröllop

Vi valde Eliane som fotograf för att vi kunde se i hennes tidigare foton att hon fångar känslor i stunden. Hon fångar känslor som vi som brudpar kanske inte hinner att uppleva då vi hade så många gäster, så på detta sätt kan vi få vara med. Vi ville ha en fotograf som förstod oss och vår kärlek för naturen. Eliane var ett självklart val, estetiskt, spirituellt och naturligt.

Ett par år efter så var jag, min syster och vår vän Emelie på musikfestivalen Big Slap i Malmö. Vi hade vunnit biljetter till denna festivalen men visste egentligen inte så mycket om den då det var första året. Vi försökte sälja våra biljetter eftersom vi upptäckte att det inte var vår typ av musik. Som tur var så var det ingen som ville köpa biljetterna så vi gick på festivalen ändå. Väl på festivalen såg jag på Instagram att Darko var där, jag sa till min syster Diana ”han är ju rätt söt”, hon svarade ”ja, ändå”. Jag sa sen ”eller han är ju JÄTTESÖT”. Då säger min syster ”Ja, det är han faktist” och sen säger hon ”OH my god, du är ju singel!!”. Så säger jag ”ja, vi måste hitta honom”. Emelie och Diana undrar hur jag ska hitta honom bland 15.000 personer och då ser jag honom! Längst fram på andra sidan scenen. Vi springer dit, kommer fram med andan i nöd och jag säger till Darko (frågandes) ”är ni också här?! Oj, vad andfådda vi är av allt dansande”.
Jag ville att min bukett skulle se ut som om jag hade varit ute på en äng och samlat blommor. Min favoritblommor är pioner och som tur var så gifte vi oss på ett datum där pionerna var i blom.

Vi valde att ha vigsel i Liareds kyrka som är en lagom liten kyrka med ljusa väggar och ett fantastik altare. För oss var det viktigt att det kändes som att våra nära och kära var nära oss under hela vigseln.

Jag hade min mamma bredvid mig och höll hårt i hennes arm. Vi går mot altaret och jag får då ögonkontakt med Darko och all nervositet bara släpper. Darko var den första som gav sina löften, sen skulle jag göra det. Jag kom halvvägs och plötsligt så kändes allt så verkligt och känslan av lycka sköljer över mig då krackelerar min röst och jag hör genom snyftningar att min känsla fyller kyrkan.
Anna: Vi hade en katolsk vigsel då båda våra familjer är katoliker. Jag och mitt brudfölje var 20 minuter försenade och regnet öste ner på de smala skogsvägarna. Vi kom äntligen fram och nervositeten och pirret i magen var påtaglig. Vi ställde upp oss och från den mäktiga orgeln spelades Canon in D.Vi ville gärna ha ett naturnära, intimt och mysigt bröllop, vi visste att vi skulle blir över 100 personer och det blir då en utmaning , därför passade det bra att ha det i en lada tänkte vi. Vi hittade Näs Gård på Instagram och valde att besöka gården. Det kändes helt perfekt med detsamma.

Näs gård (mellan Jönköping och Ulricehamn) är en stor ladugård med utrymme för många personer, fastän det är en stor lokal så känns den så intim på något sätt. Näs Gård ligger också väldigt fint inbäddat bland Sveriges vackra natur, precis intill en sjö och mitt i skogen. Detta gjorde att valet av festlokal kändes givet.
Anna: Mina brudtärnor som är mina systrar hjälpte mig med min frisyr och mitt smink. Precis som med allt annat i livet så hjälps vi åt. Jag hade tre olika frisyrer till mina tre olika klänningar, först en heluppsättning, sen en halvuppsättning och sen helt nersläppt. Mina örhängen var från Lili and Rose.Anna och Darko träffades redan som studenter i Lund, men det dröjde ett par år innan deras bekantskap gick över till romans, då de av en slump träffades på en musikfestival i Malmö. De gifte sig en junidag 2019 och bjöd in till naturnära bröllop med fest i lada. Bröllopsfotografen Elaine Lilje förevigade dagen för brudparet och vi får nu ta del av de underbara bilderna tillsammans med en berättelse från bruden Anna.Jag har sedan jag kan minnas en bild i huvudet av att jag vill ha en långärmad-spets-klänning med långt släp. En klänning som jag tänker är en klassisk brudklänning. Jag bjöd mina systrar, min mamma, min moster och mina nära vänner på en ”say yes to the dress”-upplevelse. Jag provade många många klänningar och precis innan vi skulle gå så hittade jag MIN klänning. Jag provade den och det blev ”YES” på alla skyltar med tårar i ögonen på mig och mitt entourage.

Min andra klännings var också något jag visste att jag skulle ha då mina föräldrar är från Vietnam. I Vietnam har man en röd folkdräkt som kallas för Ao Dai. Min mormor köpte en röd Ao Dai från Vietnam som hon tog med sig tillbaka till Sverige. Man har en röd klänning då färgen röd är en lyckofärg. Min röda Ao Dai hade jag under middagen.

Min tredje klänning är en lite mer sensuell och bohemisk klänning. Den hade jag som sista klänning på kvällen, den var med under Golden hour, första dansen och sen med och dansade hela natten lång.
Förutom en fantastisk miljö med utsikt över hav & sädesfält kan vi erbjuda en personlig och varm atmosfär i kombination med hög service. Vi har stor erfarenhet av att arrangera bröllop och vi kombinerar med glädje dina egna idéer och önskemål med våra förslag. Vi bistår gärna med våra ideér för att hjälpa er att skapa er bästa dag!Här kan du gå en guidad tur på slottet eller seminarieområdet, äta, bo, handla vackra saker och besöka utställningarna i vårt konsthantverksgalleri eller byggnadsvårdscentrum.Välkommen till Nääs – en unik blandning av natur och kultur i gränslandet mellan storstad och landsbygd. Nääs är Skandinaviens bäst bevarade sena 1800-tals miljö, en av landets största anordnare av kurser i slöjd och hantverk och en plats där människor sedan urminnes tider har träffats och skapat livslånga minnen.

Grillning och picknick. Nääs alla byggnader och markområden ägs av August Abrahamsons stiftelse och är såväl ett byggnadsminne som naturreservat. Du är välkommen att njuta av området med egen matsäck men all form av grillning är förbjuden.
Bröllop, konserter, konferenser, födelsedagsfirande, möjligheterna är oändliga. Vi har de perfekta utrymmena för det flesta typer av tillställningar. Välkomna att kontakta oss för att se vad vi kan göra för dig.

Lokalen lämpar sig väl för större sällskap och ligger nära både Västerås och Stockholm. Utsikt över mälaren, hagar och skog samt med golfbana och paddel i direkt anslutning!Dansgolv, middagsdel, loungedel med öppen spis, 9st toaletter, bar, terass med pergola och utebar samt 2st fullt utrustade privata loger gör vår unika och rymliga lokal perfekt för fester för små och stora sällskap!

Historia och tradition möter modern design i vår fantastiska lokal Magasinet, en renoverad lada med moderna influenser i vackra omgivningar. Lokalen lämpar sig väl för både större och mindre sällskap.

​Dansgolv, middagsdel, loungedel med öppen spis, 9st toaletter, bar, terass med pergola och utebar samt 2st fullt utrustade privata loger gör denna unika och rymliga lokal perfekt för fester för små och stora sällskap! WOW vilket ställe. En super fin lokal som är perfekt för bröllop. Jag hoppas jag får komma tillbaka snart igen. Tack Sevan & Heval för förtroendet. ❤️
Historia och tradition möter modern design i denna fantastiska lokal Magasinet, en nyrenoverad lada med industriell elegans, modern teknik omgiven av vacker miljö. Även med sjöutsikten! Bröllop på Nybynäs Gård en krispig Oktoberdag. Jag fick äran att fotografera ett vackert Oktober bröllop på detta underbara ställe. Nybynäs Gård som ligger ca 2 timme från Sthlm nära Västerås, Ellen: Vi hämtade mycket inspiration i allt från bloggar och bilder på Pinterest till mässor och bröllopsmagasin. Viktigast för oss var dock att vi inte kompromissade kring saker vi verkligen ville ha oavsett hur man ska- eller bör göra, vi ville att det skulle kännas som Ellen och Gustaf rak igenom.Då vi gifte oss utomhus och festen hölls i en lada blev temat lite automatiskt ganska lantligt, vi använde oss även mycket av växter och blommor som bidrog till temat. Vi utgick främst från ett färgtema som vi satte ganska tidigt i processen, den gick som en röd tråd i allt från inbjudan och trycksaker till dekoration och klädsel. Vi valde då vinrött, marinblått och guld/vitt. När det kom till dekorationer och andra detaljer i festlokalen hade vi en ganska tydlig bild för hur vi ville ha det men skapade en gemensam anslagstavla på Pinterest för att mer kunna visualisera det och spika mer konkret hur det skulle se ut. Pinterest var verkligen ett mycket användbart verktyg för oss i processen att skaffa inspiration och hitta nya sätt att tänka.Ellen: Det tipset vi vill ge till andra som ska planera bröllop är att bara tänka på vad som är viktigt för er. Vi försökte påminna oss hela tiden i de beslut vi tog om det verkligen var viktigt för oss eller om det mer handlar om vad man förväntas göra. Våga gå er egen väg och skapa en dag efter hur ni vill ha den. Vi gjorde en prioriteringslista över saker som var viktiga för oss, vi hade några olika punkter var, för mig låg t.ex. en duktig fotograf högt upp på listan och Gustaf ville absolut ha ett liveband. Ni kommer bara ångra om ni kompromissar bort delar som är viktiga för er!

Ellen: Det är svårt att välja ett minne under dagen men något som vi båda ser tillbaka på med värme och glädje var middagen. Det var en fantastisk känsla att luta sig tillbaka och se all kärlek och tid som alla andra lagt ner på att vår dag skulle bli så bra som möjligt. Alla tal, spex, videos m.m. var så himla mycket mer än vad vi någonsin hade vågat hoppas på. Det intressanta är ju att av all tid vi själva lagt ner på bröllopet så var det middagen vi minns bäst, och den hade vi inget att säga till om. Det var en häftig upplevelse.
Ellen: När det kom till styling och accessoarer var det även här viktigt för mig att känna mig bekväm och inte för stel och ”uppiffad”. Jag ville känna mig som mig själv, den bästa versionen av mig själv. Självklart ville jag ju även passa på att vara något utöver mitt vanliga vardagliga jag så min duktiga frisör på Sköna Jag hjälpte mig att hitta en frisyr som uppfyllde dessa krav och tankar. Ellen: Vi hade känt varandra under många många år genom gemensamma vänner men det var först sommaren 2014 som allt klaffade och allt kändes snabbt både självklart och rätt. Därefter flyttade vi, pga. skola och jobb, snabbt upp till Stockholm och in i en studentlägenhet på hela 17 kvm. Gustaf friade sedan vid frukostbordet 5 november 2016 och överraskade inte bara med en fantastisk ring utan även en resa till Dublin. Redan under vår förlovningsresa hittade vi lokalen vi skulle gifta oss knappt 2 år senare. Vi satt och googlade på lador i närheten av vår hemstad Jönköping och fastnade direkt när vi hittade Näs gård. Vi bokade den (och gjorde en första betalning) redan innan vi ens varit där så det var lite av en chansning. Dock kändes allt klockrent första gången vi åkte dit, platsen hade allt som vi tänkt oss, vi gifte oss nere vid det vackra huset vid vattnet och hade sedan festen i den anslutande ladan som var både stor och anpassad för fest. Ellen: Vi båda känner Stina sedan tidigare och hade sett flera bröllop som hon hade fotograferat på. Vi tycker att hon har en helt unik förmåga att på ett otroligt kreativt sätt fånga spännande situationer och platser samt se fantastiska fotografier framför sig som ingen annan ser. Vi kunde fotograferas framför en DHL-lastbil och tänkte ”Hur kommer detta bli?” och när vi fick bilderna tappade vi hakan över resultatet.

Ellen: Blommorna var ett viktigt inslag i både vigsel och fest. Vi tyckte att det bidrog till en naturnära och härlig känsla. Vi hade valt färgerna marinblått, guld, vitt och vinrött och hade blommor som tema på allt tryckt material som inbjudan, bordsplacering och festprogram. De blommor vi hade på vigselplatsen, i brudbuketten och vid borden gick även de, i så stor utsträckning som möjligt, i detta färgtema. Vi valde även att använda oss av mycket gröna bladväxter för att även få in en naturligare känsla.
Ellen och Gustaf gifte sig den 8 september 2018 och anordnade ett lantligt bröllop på Näs gård i Mullsjö. Bröllopsfotografen Stina Gränfors var med och förevigade dagen och vi får se en mix av industriellt och avskalat blandat med lantligt och rustikt. Vi lämnar snabbt över ordet till bruden Ellen som får berätta om sin och Gustafs dag. I Ydre kommun i södra Östergötland ligger Nääs, precis intill sjön Raklången. På 1700-talet fanns det på NÄÄS 500 humlestänger. Idag finns det ett gammalt brygghus bevarat med en torkanläggning för malt – en kölna från tidigt 1800-tal. Brygghuset var en byggnad avsedd för ölbryggning. Här kunde man sköta hela bryggeriprocessen från grunden, både mälta kornet och torka malten, såväl som brygga ölen. Samma byggnad kunde även användas som tvätteri eller för att torka kött och fisk. Sedan slutet av 1800-talet har NÄÄS varit i släktens ägo. För att förvalta gårdens historia bestämde sig Gunnar Emanuelsson för att lämna lantbruket och istället starta ett modernt hantverksbryggeri. Eftersom Gunnar inte hade tidigare erfarenhet av att producera öl, tog han hjälp av Lars Schweitz, nestor inom svenskt ölhantverk. 2013 stod det nya hantverksbryggeriet klart.

Tillsammans med det egna viltslakteriet som dottern Elin Johansson med maken Marcus Johansson redan drev på gården, blev NÄÄS en plats för lokal och hantverksmässig matproduktion.Öl från NÄÄS Gårdsbryggeri finns på Systembolaget, i livsmedelsbutiker och på restauranger. På gården anordnas en julmarknad med fokus på lokalt producerad mat, pubkvällar och andra evenemang såsom grillkvällar, bröllop och privata fester. Viltköttet och folkölen säljs i gårdsbutiken.

Drivkrafterna kommer ifrån lusten att brygga ett gott öl i ett eget bryggeri, oberoende och fristående från storbryggerierna och inspirerad av gårdens historia. För Elin och Marcus är det intresset för jakt och en önskan om att fler människor ska få tillgång till den fantastiska resurs som viltet är, som utgör motorn i att ständigt utveckla verksamheten.
I den varsamt renoverade ladugården finns idag utöver bryggeriet en visningslokal för ölprovning, restaurang, pub, gårdsbutik samt en stor eventlokal. På gården finns även ett viltslakteri.

Vår lösning för utomhusbio bygger på en högupplöst LED-skärm som levereras i form av en trailervagn med tillhörande ljudsystem i mycket hög kvalitet. Detta är ett snabbt och smidigt sätt att få ut en storbildsskärm till en liten eller stor publik. Vi har allt ni behöver för att genomföra detta. Film kan visas från dator, DVD, Blueray eller liknande. Det finns också möjlighet att projicera på en befintlig vit vägg med kraftfull projektor. Bilderna är från en utomhusbio med visningar via LED-skärm i Varberg, Göteborg & Jönköping. En stor fördel med LED-skärm framför projektor/duk, är att man kan nyttja skärmen även då det är ljust utomhus. Detta är förstås särskilt gynnsamt i Sverige sommartid. En tid på året då det sällan blir särskilt mörkt, men samtidigt är den korta tid då det är tillräckligt varmt utomhus för att det ska vara behagligt. Utomhusbio är ett arrangemang som passar alla åldrar. Filmens innehåll är inte alltid det primära. Gemenskap och omgivningar spelar ofta en minst lika stor roll och med ett utomhusbio-koncept kan du ge en smak av något annorlunda – lite mera magiskt än vanlig bio tycker många. Den här typen av lösningar kan levereras i många olika miljöer – t.ex. parker, grönområden, torg, parkeringsplatser, idrottsanläggningar, vid infarter, gallerior och mycket annat. LED-trailer-konceptet fungerar självklart också bra vid sport-TV-sändningar, konserter och liknande event där man behöver stor bildskärm framför mycket folk. Om man ska göra detta med en LED-trailer så brukar kostnaden landa mellan ca 75-150.000kr för normalstor bild. Om man gör det mot en befintlig stor, vit vägg med kraftfull projektor så kan det gå att lösa för omkring ca 20- 30.000kr Fördelen med LED är att man oberoende av ljusförhållanden och tider för biovisningen får en mycket skarp o tydlig bild. Tyvärr blir det dock ganska snabbt dyrt. Fördelen med projektor mot befintlig vit vägg är priset, men nackdelen att bildkvalitén inte funkar alls om det är dagsljus – det måste vara mörkt utomhus. Kostnad för hyra/visning av själva filmerna brukar tillkomma med ytterligare några tusenlappar beroende på hur ny filmen är och hur stor publik den ska visas för. Man kan tänka sig mellan ca 5-10’ i kostnad för detta Moms tillkommer på alla priser Kontakta oss idag för förslag på en lösning till ditt nästa event! Jag vill veta mer
I annat fall är du hjärtligt välkommen till oss med en förfrågan på ditt event så hjälper vi dig med allt från eventlokaler, mat, dryck, underhållning, möbler, dekor, scen, ljud, ljus o.s.v. Använd gärna vårt Formulär för förfråganFC Event anordnar julbord för företag på Huskvarna Folkets Park. För att få till rätt sorts stämning behövs förstås artister, scen, ljud och ljus. Dessutom fanns ett behov av att tvätta bort lite av den gamla ”parkstämningen” från lokalen. Eventkraft fick i uppdrag att lösa detta tillsammans med FC Event och vi valde då en ljussättning som signalerade vinter och stämningsfull julfest – bl.a. genom projiceringar på vita tygväggar. Som komplement levererades även traditionell julbelysning, isdekor och förstås scen, ljud & ljus till bandet som spelade. På scen svarade bl.a. Jönköpingsbandet NollTreSex och rytmgruppen Komodo för underhållningen Ljudtekniker Anton Jonsson Ljussättning Sebastian Silvén & Staffan Lackemo Soundcheck och ljusprogrammering innan första showen Fullt ös från scen – Nu kör vi! Dans och disco på småtimmarna Isbar med våra dekorativa “fusk-is-block” förskönar lokalen Jag vill veta mer

Eventkraft hjälper gärna till vid arrangemang av bröllopsfester. Inte nog med att vi bokar artister och underhållning som kan bidra till en minnesvärd fest, vi har även stor en mängd utrustning som kan hyras för att förbättra festens förutsättningar. Bland vår dekorutrustning finns t.ex. spännande produkter och material som kan pynta upp lokalen Ni ska vara i. Vita tyger draperade längs tak och väggar är populärt, liksom stolar och bord med vita överdrag, olika former av ljusdekor och ljussättningar. Behöver Ni en storbildsprojektor, scen för uppträdanden eller ljudsystem för tal, dans och musik så har vi också mycket att välja på. Många bokar även fyrverkeri-shower av oss och om arrangemanget är utomhus, eller på en udda plats, så kan vi leverera tält, golv, möbler och annat material som möjliggör Era visioner. Bilderna visar några exempel på utsmyckning av olika festlokaler där vi blivit engagerade. Av hänsyn till våra kunders privatliv väljer vi dock att inte referera med namn på dessa. Kontakta oss så hjälper Vi Dig med Dina önskemål kring bröllopsfesten Populära platser där vi jobbat med den här typen arrangemang är t.ex. Münchenbryggeriet, Hooks Herrgård, Knäryds lada i Jönköping, Lejonbacken på Djurgården, Trosa Folkets Hus, Ryfors Bruk, Telegrafberget, Gyllene Uttern, Odensjö Herrgård, Tvetagården, Kulturhuset i Jönköping, Hovslätts Hembygdsgård, Nya Bymarksvallen, Lökholmen/Sandhamn, Rigoletto, Domsands Båtklubb, Visingsö, Tjörn, Orust och många många fler Inklädda pelare, vita stolsöverdrag, bord, vita dukar och dekorativa lamporBröllopsmässa med isbar på MünchenbryggerietVita tygdraperingar för tak och väggar på bröllop i GöteborgSlöjtyger i taket för intim miljöEn genomtänkt bordsdekor sätter pricken över iTrubadur Victor – ett bra alternativ till både festen och kyrkan Jag vill veta mer
När HV71 firade 40 år som idrottsklubb gjorde man det bl.a. genom att arrangera en utomhusmatch på Elmia med tillhörande för- och efterfest. Eventkraft får ansvar för de tekniska lösningarna – specialeffekter, pyroteknik, scen, tyginramningar, ljudsystem, belysning, isbarer, möblemang och diverse annat. Matchen drar en rekordpublik på 19000 besökare och Kinnarps Arena byggs om till en gigantisk festlokal för alla partysugna fans. På scen under dagen och kvällen bl.a. E Type, Robert Wells, Sofia Källgren och förstås kultbandet Crut med HV-låten. Ljudtekniker; Johan Fälth & Mattias Pettersson Ljustekniker; Niklas Berg & Sebastian Silvén Projektledning; Staffan Lackemo E-Type visar vägenEfterfest Jag vill veta mer

Trafikverket har flera bilfärjor i bruk ute i landet och med jämna mellanrum tillkommer det nya linjer som skall trafikeras. På några av de senaste har Eventkraft varit med och hjälp till att inviga – bl.a. vägfärjan Pluto under Hamnens dag i Stockholm och nu senast färjan Braheborg som går mellan Gränna och Visingsö. Båda arrangemangen blev välbesökta och vid invigningen av Braheborg-färjan uppträdde även artister och band på en särskilt uppbyggd scen ombord. Eventet var en utmaning då det genomfördes i mitten av januari med riktigt låga temperaturer. Förutom scen levererade Eventkraft även LED-skärmar, ljudsystem, tyger och belysning. Projektledare: Staffan Lackemo & Svante Lackemo Ljudtekniker: Johan Fälth & Erik Sihlberg Ljus & video; Sebastian Silwén Hamnen i Gränna var full med folkVägfärjan Pluto under Hamnens dag i StockholmOmbord på Braheborg – scen, ljud, ljus, LED-skärm och infravärmare! Jag vill veta merI Jönköpings nya landmärke vid södra Munksjöns strand ligger VY Restaurang. Lokalen vetter mot Munksjön, har fönster från golv till tak och präglas av skandinavisk design. Runt det cylinderformade huset ligger uteserveringen med ett unikt läge vid sjökanten. Eventkraft har många lösningar för att framhäva bilar och fordon! Vi kan hjälpa Dig med allt ifrån små, enkla bil-expo event till stora internationella mäss-lanseringar och shower. En snygg inramning är viktig och det krävs bra belysning och ett tydligt budskap som ger avtryck. Vi tillhandahåller rätt sorts tekniska hjälpmedel som t.ex. dekor & väggsystem, podier, golv, informationsdisplayer, ljud, ljus & stora bildskärmar. Vi kan även hjälpa dig med udda detaljer som roterande golv, tyg-avtäckningar, logotype-projicering, laser-show, eld/pyro/special FX och mycket annat som kan passa vid en premiär eller lansering. Förutom tekniska hjälpmedel så bokar vi även artister och underhållning som kan bidra till en mer exklusiv upplevelse av eventet. Eventkraft har levererat lösningar för bil-expo många gånger genom åren, vid t.ex. mässor, flygplatser, kick-offer, återförsäljarträffar, konferenser samt förstås även i butiker och bilhallar. Här nedan ser du några exempel. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med din bil-expo! Genève 2020 Arlanda 2018 Elmia 2022 Jag vill veta mer Nässjö inredningar ville skapa en minnesvärd upplevelse för personalen i samband med sin nordiska koncernträff. Eventkraft fick i uppdrag att arrangera en heldag med aktiviteter, mat, dryck och underhållning. Platsen blev Hultarps gård utanför Nässjö där vi använde oss av en lada för kvällsprogrammet och diverse tält och naturområden för aktiviteterna. Det natursköna läget med närhet till skog och sjön ledde fram till ett program med spännande äventyrskamp, problemlösande inslag och drakbåtsrodd som grand final. Den deltagande gruppen bestod av ca 180 personer och det bjöds på lunch, fika och trerätters middag med prisutdelning, ”bloopers” på storbild, mingel och dans till coverband. Hela aktiviteten dokumenterades och sammanställdes till en DVD-give away. Eventkrafts personal höll i aktiviteter, tävlingar, logistik och programupplägg. Vi bokade även catering och underhållning samt levererade tält, möbler, scen, speakersystem, ljud till festen, miljöbelysning och storbildslösning. Projektledare; Staffan Lackemo Tävlingsansvarig; Jonny Gustavsson Mat & Dryck; Håkan Axelsson Företagscatering Fotograf; Johnny Thörnqvist Problemlösning i blindoSegerns sötma!Resultaten redovisas och spänning hålls vid livKluriga uppgifter under tidspress kräver högsta koncentration! Jag vill veta mer Vi kan erbjuda ett brett utbud av lokaler till olika arrangemang i Göteborg. Nedan har vi samlat ett urval av dessa lokaler för att kunna ge dig en inblick. Eriksbergshallen Rymmer 100-2000 personer. Det gamla båtvarvet ligger i lugna omgivningar längs med kajens promenadstråk med utsikt över hav och Göteborg stad. Här går det att skapa ett oförglömligt event, mässa eller fest. Lokalen har lång historia men är idag en modern evenemangshall. Här ryms upp till 2000 personer men går också att avgränsa till mindre sektioner. Angränsat till lokalen finns Quality Hotel. Storlek: 3000 kvm Utställningsyta: 1200 kvm Stående mingel: 2000 personer Biosittning: 1800 personer Runda bord: 1000 personer (10p/bord) Långbord: 1400 personer Sockerbruket Arena Rymmer 150 – 300 personer. Det gamla sockerbruket vid Klippan i Majorna har en lång historia bakom sig där det har varit allt ifrån Göteborgs första gjuteri till just sockertillverkning. Med havet som närmsta granne tronar denna pampiga byggnaden upp sig likt en riddarborg eller slott. Här lämpar det sig att ha alltifrån middagar, bröllopsfester till mindre konserter. Berg 211 Rymmer upp till 200 personer. 800 KVM helt under marken! Den här unika lokalen byggdes under andra världskriget för att vara skyddsrum till befolkningen i Gamlestan. Här passar det att ha olika evenemang, föreläsningar, fester, mässor, föreningsträffar m.m. Lokalen lämpar sig både för mindre och större sällskap, upp till 200 sittandes personer. Missa inte stans fräckaste festlokal! Jag vill veta mer Högskolan i Jönköping behövde hjälp med tekniska lösningar för sitt stora 20års jubileum och vände sig till oss på Eventkraft. Campusområdet skulle byggas om för fest, dans, utomhuskonsert och disco med ett gediget scenprogram. Under kvällen fick de ca 3500 besökarna se artister som September, Eric Gadd, Top Cats & Stone Free Band. Vi fick även njuta av ett par spektakulära uppvisningar med trummor och eld. Eventkraft levererade en utomhusscen med tillhörande LED-skärm, ljud, ljus och teknisk personal mitt på Högskoleområdet samt ett discogolv inne i ankomsthallen på HLK. Teknisk projektlening; Staffan Lackemo Ljudteknik; Johan Fälth & Jonas Schyberg Ljus; Sebastian Silvén Scenbygge; Thom Andersson, Jerker Reinholdsson, Marcus Schelin, Mattias Pettersson LED-skärm; Niklas Berg, Ivan Martic Scendekor; Mattias Pettersson, Staffan Lackemo Byggstart för utomhusscenen Johan på mixplats Fullt ös på disco i HLK Jag vill veta merEventkraft har varit med och invigt många olika byggnader runt om i Sverige. Platinan i Göteborg invigdes under pandemin och där installerade vi ett lysande hjärta på fasaden genom att ljussätta utvalda fönster inifrån som tillsammans bildade ett hjärtmönster sett från utsidan. Den numera legendariska Husqvarna Garden – tidigare Kinnarps Arena, där HV71 spelar sina hemmamatcher, är en av de mest välbesökta hockeyarenorna i Sverige. Andra byggnader där vi har blivit anlitade för invigningar är Kulturhuset Spira i Jönköping, Campus Arena (Högskolan Jönköping), Babor-butiken på Östermalm, Nybergs Bil i Jönköping, Solåsens köpcenter, Finnvedens Lastvagnar, Scandic Hotell Elmia och en rad Willys-butiker i bl.a. Söderköping, Båstad, Gislaved, Finspång, Härnösand och Kramfors. Se diverse bildexempel nedan! Vi hjälper dig t.ex. att boka artister & underhållning, vi fotograferar & dokumenterar, producerar filmer & bildspel, vi föreslår invigningsceremonier, hjälper dig med förhöjande exponering, ljussätter byggnader/produkter/miljöer, hitta smidiga lösningar för tal & musik, levererar möbler, mat & dryck Invigning av köpcenter Jönköping Butiksinvigning Stockholm Invigning av konsert- & teaterhus Invigning av ishockey-arena Invigning av Willys-butiker – hela landet Jag vill veta mer

Science Park måste vara den mest optimala platsen att hålla sin konferens på! En byggnad full med kunskap och inspiration i fräscha lokaler med bra teknik ges det tillfälle att arrangera olika typer av konferenser. I lokalen ”Utveckla” ryms 150 personer i biosittning. Passar även för fester eller kick-offer.

Vartannat år har Högskolan i Jönköping en akademisk högtid med professorsinstallationer och doktorspromotion. När en ny rektor ska installeras sker det också i samband med detta. Den akademiska högtiden är en tillställning med många gäster, vackra högtidsdräkter, tal och levande musik. Vi har vid flera tillfällen hjälpt till med eventtekniska lösningar till dessa event. Projektledare; Svante Lackemo Jag vill veta mer

Fjärilshuset:Fjärilshuset i Hagaparken, 169 70 Solna– Upp till 1 500 personer sittande utomhus med tältlösning och upp till 300 personer sittande inomhus Tomten är på 30 000 kvadratmeter och totalt är 6 000 kvadrat meter inomhus, men det har fortfarande en känsla av en ”utomhusmiljö”. Här kan ni njuta av känslan av att vandra i stora tropiska växthus bland fritt flygande fjärilar. Vid bokning av någon av lokalerna får ni exklusiv rätt till hela området. Meeting Room:Alströmergatan 20, Kungsholmen, 112 47 Stockholm– Upp till 250 personer sittande Meeting Room ligger i en gammal industrilokal som tidigare använts för tillverkning av krut och tobak. Här får du en helhetslösning med möjlighet till effektiva möten och minnesvärda events. Den coola minimalistiska miljön kan användas helt exklusivt vilket ger utrymme för personlighet, kreativitet och interaktion. Piren Evenemang: Finnboda varvsväg 19B, 131 72 Nacka – Upp till 400 personer sittande (i största lokalen – Salen) Denna storslagna tegelbyggnad i två plan ligger alldeles invid Saltsjön. Lokalerna finns i Finnboda hamn och har underbar utsikt över inloppet till Stockholm. Fabriken – högt i tak med höga fina fönster och med synliga betongbalkar, en tidigare fabrikslokal Salen – finns på plan två och är praktfullt uppbyggd i tegel med enastående utsikt genom de tre meter höga fönster mot Saltsjön Grottan – är ett imponerande bergrum som passar utmärkt för middag, dans, mingel, underhållning osv. Winterviken Vinterviksvägen 60, 117 65 Stockholm – Upp till 500 personer sittande (i största lokalen – Stora Salen) Stora Salen är den största lokalen och festvåningen på 500 kvm och med ca 10 meter i takhöjd. Stora Salen har trägolv, tegelväggar och höga, välvda fönster längst väggarna och är därmed en plats som sällan lämnar någon oberörd. Här får det plats upp till 500 sittande gäster, men salen lämpar sig lika bra för sällskap på hundra personer och uppåt. Tack vare bra akustik i lokalen passar den utmärkt för både föredrag och musikunderhållning. I den andra lokalen, Etaget, får det plats upp till 150 gäster sittande. Jag vill veta mer
Vinordic och Stockholmsmässan ville skapa en mötesplats för sina utställare och ambitionen var att bjuda på ”det lilla extra”. Diskussionen kom att handla mycket om Dekor, inredning, ljussättning och målsättningen var att skapa en unik design. Eventkraft kom med idéer och förslag på utformning och passande dekormaterial. Tillsammans med mässan resulterade detta i den mycket uppskattade Vinordic Lounge – där besökarna kunde provsmaka Champagne och Roséviner, mingla med branschkollegor, njuta av musik från DJ, eller bara vila benen en stund efter en lång mässdag. Några av våra mest uppmärksammade bidrag till montern var AW-LED-belysningen med kuber och svävande klot (bubblor) som matchades av belysningen. Vi tillhandahöll även möblemanget med t.ex. uppblåsbara soffor, isdekor och stretchklädda ståbord. På plats i loungen från Eventkraft var bl.a. Projektledare; Staffan Lackemo Säljare; Kristoffer Padoan Tekniker & Säljare; Emil Ingebrigtsen Tekniker & DJ; Marcus Schelin Uppblåsbara soffor, strecthöverdragna ståbord, pastellfärger och trådlösa AW- LED-kuber och bollarBubbeltemat gick igen i ljussättning, möblemang och förtäring. Champagnebaren blev ett populärt häng under mässan.Discjockey Marcus Schelin vid mixerborder Jag vill veta merEventkraft tillhandahåller ljud-, ljus- och bildteknik för klubbar, krogar och discotek över hela landet. Ofta blir vi anlitade för att förstärka de befintliga systemen när klubben gästas av kända artister, band och DJ’s som ställer höga krav på kvalitet och prestanda. VI har även specialeffekter som kolsyra, eldkastare, pyroteknik, skummaskiner och mycket annat. Vi installerar förstklassig eventteknik för anläggningar som vill ha system där utrustningen ska hålla under många år av verksamhet. Man kan även hyra utrustning av oss säsongsvis och vi har fördelaktiga kreditupplägg för den som behöver hjälp med finansieringen. Några klubbar som har anlitat oss den senaste tiden: Centrum Bar & Nattklubb Jönköping, O’Learys Värnamo, Husaren Skövde, Society Stockholm, Sliver Jönköping, Måndagsklubben Skövde, O’Learys Jönköping, Måndagsklubben Jönköping m.fl. EDM-festival med kända DJ’s Studentfest Skumdisco i Halmstad Jag vill veta mer

När Länsförsäkringar skulle fira sitt 175-årsjubileum i Jönköping ville man göra något verkligt minnesvärt. Man ville skapa en unik upplevelse som inte skulle gå obemärkt förbi och det var viktigt att eventet både signalerade styrka och glädje. Det stod ganska snart klart att man ville bjuda upp till någon slags folkfest med musik och underhållning där alla skulle vara välkomna – både gammal och ung. Vi fick förtroendet att ta hand om hela uppdraget och efter ca åtta månaders förarbete och planering landade projektet i en gratis jubileumskonsert av stort format i hjärtat av Jönköping. Konserten pågick under ca 4 timmar och bland artisterna fanns Lasse Berghagen, Agnes, Sean Banan och Triple & Touch. Programmet slog väl ut och lockade en bred publik på ca femtusen besökare. Produktionen med scen, ljud, ljus och bildskärmar var den i särklass största som någonsin gjorts i Rådhusparken, som dagen till ära visade sig från sin bästa sida med strålande sol och ljuvligt försommarväder. Eventkraft tog fram scenprogram, bokade artister, sökte tillstånd, producerade scen, backstage, loger, ljud, ljus, bild samt all logistik, vakthållning, avspärrningar, catering och profilering i samband med eventet. Så här sa Länsförsäkringar själva efter arrangemanget: ”Jag vill tacka för ett proffsigt genomförande från er sida. De som var där tror jag gick mycket nöjda därifrån. Väldigt positivt i media också” /Niclas Beermann – Chef Marknad & Kommunikation Artistbokning & projektledning: Staffan Lackemo & Kristofer Padoan Ljudteknik; Johan Fälth & Anton Jonsson Ljus; Jonathan Alenhag Video; Johnny Thörnqvist Sean Banan anländer med sitt crew. Staffan visar väg in på backstageområdetPremiär för den runda scenen i Jönköping. Påkostad produktion av scen, videoskärmar, ljud & ljus. Mycket trossar, ställning och stål innan allt är på plats.Agnes med fin ljusshowSean Banan njuter av publikens responsLasse Berghagen var lika varm och mysig som vanligt Jag vill veta mer
Vi hjälper företag och grupper om minst 100 personer att boka eventlokaler i Jönköping. Nedan har vi samlat ett urval av dessa eventlokaler med kort beskrivning och bild. För mindre grupper har vi några ytterligare förslag på mindre eventlokaler – se längst ned på den här sidan!Vi hjälper Er att ljussätta i princip alla typer av miljöer – industri-, butiks-, kontor- och festlokaler. Vi anlitas ofta för ljussättning av montrar, scener, teatrar, klubb/disco och offentliga miljöer, men även fasadljusättningar utomhus. Våra rutinerade ljussättare är ett givande bollplank för Era idéer och visioner. Om Ni önskar levererar vi också gärna den tekniska utrustningen som behövs för att nå fram till visionen. Vid behov använder vi designprogram och ljusdesignprogram där vi kan generera 3D-miljöer som visualiserar det tänkta slutresultatet innan det är dags för genomförandet. Detta är en stor fördel i tyngre tekniska produktioner då det sparar både tid, kraft och pengar. Jag vill veta merVigs
eln hölls i Tygelsjö kyrka och var superfin. Det blev lite kritiskt ett tag när Joakims bror, som var best man, lämnade ringarna till prästen och hon fick kalla till sig honom igen då det bara fanns en ring. Men så hade den andra ringen bara lagt sig inuti den andra, och så blev det en härlig, lite fnissig stund istället innan prästen kunde välsigna ringarna. Vigseln var lite otraditionell på så vis att det blandades två religioner, allt avslutades med att Joakim krossade ett glas med sin högra fot, så som man gör på ett judiskt bröllop, innan brudparet gick ut ur kyrkan. Fantastiskt när man kan blanda som man vill!

Vackert höstbröllop på Holmanäs gård. Stephanie och Joakim valde att gifta sig dagen innan sin 10-årsdag, vilket fantastiskt sätt att fira ett jubileum på! Förberedelser och first look gjordes på Clarion Malmö Live, väldigt fina, ljusa rum och vackra miljöer. Till porträttfotograferingen hade Stephanie och Joakim önskat att vi tog bilder på platser där man tydligt kunde se höstfärgerna, och eftersom de älskar Malmö FF så ville de gärna att vi skulle ta någon bild utanför Swedbank stadion. När vi kom till stadion var det öppen träning i cirka en kvart, och det prickade vi in. Så perfekt! Dessutom fick vi gå ner och ta några bilder vid planen, det kunde inte blivit bättre! (Det blev till och med en artikel i Kvällsposten! Läs den här). Att det sedan blåste så mycket att det knappt gick att öppna bildörren i motvind var ju lite problematiskt. Men tack gode gud för hårspray för Stephanies uppsättning höll hela dagen trots att hon stod mitt i blåsten.
Anna & Darkos vigsel var en katolsk vigsel, den första jag dokumenterat och varit med på. Jag fick rysningar flera gånger under tiden och känslan var verkligen mäktig och ljuvlig på samma gång.

Similar Posts