Ncs 9000 N

Hexdecimalsfärgkoden #262423 är en mycket mörk nyans i rödorange. I RGB-färgmodellen #262423 består av 14.9% röd, 14.12% grönt och 13.73% blått. I HSL-färgutrymmet #262423 har en färgton på 20° (grader), 4% mättnad och 14% ljusstyrka. Färgen har en ungefärlig våglängd på 585.74 nm.

Hur vet man om en färg är varm eller kall NCS?
En röd kulör som går mot gult säger vi generellt är varm, medan om den röda kulören går mot det blåa hållet så är den kall. Också innanför de blå kulörerna delar vi in färger efter varma och kalla färgnyanser. En blå kulör som har grönt i sig upplevs varmare än en ren blå kulör.
Färgsystem och färgspråk. Att kommunicera hur en färg ser ut är svårt. Vår gemensamma uppfattning av färger är inte densamma. Vi behöver ett gemensamt färgspråk och färgsystem för att beskriva en färg för någon annan.

Be en eller två personer att peka ut ett lindblomsgrönt färgprov. Sedan väljer du ut en lindblomsgrön kulör du med. Därefter jämför ni era färgprover. Troligtvis har ni valt olika gröna kulörer alla tre. Det som är lindblomsgrönt för dig är med största sannolikhet inte en lindblomsgrönt kulör för en annan. Det är en av orsakerna till att det är så viktigt att ha ett gemensamt system för att benämna färger. Det räcker inte med att säga limegrön, citrongul, grekiskt blå eller hallonröd och utifrån det tro att du då får exakt den kulören du tänkt dig. Alla upplever färger olika och för att kunna beskriva en färg för andra behöver man ett system. Därför rekommenderar alltid vi att beställa provburkar av kulören du vill ha för att testmåla innan du bestämmer dig.
Det är en risk att fatta ett beslut baserat på visningen av en färg på en digital skärm. För att vara säkra på rätt färg rekommenderar vi att du använder en fysisk RAL-färgfläkt. På denna webbplats kan du köpa en RAL-färgfläkt.Viktigt: på datorskärmar verkar RAL-färger inte helt autentiska. Använd färgintrycket på denna sida endast som referens. Vi rekommenderar att du köper en fysisk RAL-färgfläkt för att vara säker på rätt färg. Du kan ha en RAL-färgfläkt för så lite som €158,00 (exklusive moms). NCS-systemet bygger på hur vi upplever kulör visuellt – det är en global standard för att definiera, kvalitetssäkra och kommunicera kulör. Här är en beskrivning från NCS Colour (därför används ”färg” istället för ”kulör”): S betyder att färgen ingår i de 1950 NCS standardfärgerna, som illustrerar NCS systemet. Den första delen av koden 1050 beskriver den aktuella färgens nyans. Den har 10% svarthet och 50% kulörthet (färgstyrka). Resten upp till 100% utgör vitheten; 100- 10- 50= 40, dvs färgen har 40% vithet. Kulörtonbeteckningen R90B kan beskrivas utifrån färgcirkeln. Koden R90B beskrivs som röd (R) med 90% blått (B) således en rödaktigt blå färg. B40G är exempelvis blått med 40% grönt osv. Av nyans- och kulörtonbeteckningarna tillsammans bildas den fullständiga färgbeteckningen enligt NCS. S 1050-R90B är alltså en entydig definition av en färg och varje tänkbar färg kan beskrivas med hjälp av en sådan NCS-beteckning. De 1950 standardfärgerna återfinnes i NCS Atlasen som är en illustration av systemet.

Genom att markera den här rutan bekräftar jag att jag har läst och godkänner att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med våra villkor och vår privatpolicy.

Färgcirkeln är ett horisontellt snitt genom färgrymdens midja där de fyra kulörta färgerna gult, rött, blått och grönt är placerade som en kompass med lika avstånd dem emellan. Varje fjärdedel, kvadrant, i färgcirkeln är indelad i 100 steg, som används för att ge kulörtonen en entydig beteckning. Den markerade färgens kulörton (färgfamilj) R90B är en aning rödaktigt blå kulörton då den ligger nära den blå elementarfärgen.
Med utgångspunkt från elementarfärgerna kan man beskriva alla färgers inbördes samband i en tredimensionell beskrivningsmodell, NCS färgrymd, som innefattar hela ”färgvärlden” och som gör det möjligt att ange vilken färgförnimmelse som helst. För åskådlighetens skull brukar man visa den i två projektioner – färgcirkeln och färgtriangeln.Färgtriangeln är ett vertikalt snitt genom färgrymden. Här finner du olika nyanser av den angivna blå kulörtonen R90B. I triangelns bas finns gråskalan från vitt (W) till svart (S) samt den maximalt kulörta färgen, kulörtheten (C) inom respektive kulörton (färgfamilj), i detta fall R90B. Kulörtheten anger hur stark färgen är, ju längre ut i triangeln ju starkare är färgen. Skalorna för svarthet, vithet och kulörthet är indelade i hundra delar, som liksom i färgcirkeln kan uppfattas som procentangivelser. I triangeln är nyansen 1050 markerad. F\u00F6r att kunna ge dig en skr\u00E4ddarsydd kommersiell information, s\u00E5 skapar vi en profil och analyserar din interaktion med oss. Vi tittar p\u00E5 din data som: NorDan använder RAL som standardsystem då RAL är standard inom metallindustrin. I våra standardkulörer ingår ett stort urval olika kulörer för att du skall kunna välja din favoritfärg på dörrar och fönster, men också fönsterbleck och plåtning. Är färgen du önskar inte en standardfärg? Ingen fara. Som kund hos NorDan har du möjlighet att välja fritt i NCS- och RAL-systemet mot visst pristillägg.Människan sägs kunna uppfatta tio miljoner olika färger, men alla människor kanske inte uppfattar färgerna på samma sätt. Färg kan enbart upplevas subjektivt. En normalt färgseende person uppfattar cirka tiotusen färger medan en person som arbetar yrkesmässigt med färger kan uppfatta dubbelt eller tredubbelt så många färger.

RAL är ett färgsystem som främst används inom bygg- och industribranschen. Systemet utvecklades av RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V. för att enkelt kunna visa upp olika kulörer. Till skillnad från NCS säger inte RAL-koderna något om hur färgen skall blandas, utan de olika färgerna tilldelas enbart namn med fyra siffror. Natural Colour System, NCS, är ett branschövergripande vetenskapligt baserat färgsystem som utgår från de sex elementarfärgerna. Systemet är utarbetat av svensken Tryggve Johanson och är baserat på hur vi uppfattar färg generellt. NCS möjliggör för exakt färgkommunikation mellan designers, tillverkare, återförsäljare och kunder och dess unika möjlighet att kommunicera färg mellan alla intressenter i en färgprocess har gjort att det är en global standard för definition och kvalitetssäkring av färg och färgkommunikation. När du skall välja färg på din dörr eller dina fönster kommer du att stöta på olika färgbeteckningar och koder. Vad betyder egentligen de olika systemen vad är skillnaden? I denna artikel förklarar vi skillnaden mellan de två vanligaste färgbeteckningarna – NCS och RAL.

Det finns sex färger som människor uppfattar som ”rena”, så kallade elementarfärger; grön, röd, gul, blå, svart och vit. Ingen av dessa har visuell likhet med någon annan och kan inte uppdelas i andra elementära färgtoner. En ren grön färg uppfattas exempelvis inte vara blå- eller gulaktig, liksom en ren gul färg inte uppfattas som röd- eller grönaktig. Med hjälp av elementarfärgerna kan vi beskriva alla tio miljoner färger som vi kan uppleva genom att enbart hänvisa till dessa sex.I våra standardkulörer ingår ett stort urval olika kulörer för att du skall kunna välja din favoritfärg på dörrar och fönster, men också fönsterbleck och plåtning.

NorDan grundades 1926 och har i dag växt till en koncern med cirka 2200 medarbetare och en omsättning i koncernen på 3,4 miljarder kronor. NorDan Gruppen har i mer än 90 år visat hur teknologi, innovation och nyskapande resulterar i kvalitet. Vi tillverkar framtidens fönster och dörrar.
Vid registrering godkänner jag att få tillsänt mig e-post som inkluderar nyhetsbrev, tjänster, erbjudande, tävlingar och nyheter från AkzoNobels varumärken.

Jag samtycker till att få personligt anpassade nyhetsbrev från AkzoNobel, att få information om AkzoNobels produkter (och tjänster), inklusive från övriga företag inom AkzoNobel-koncernen…, och

Vilken färg är det App?
App för iOS och Android Håll ColorReaderPro mot den yta du vill läsa av, tryck på knappen och färgens värden presenteras direkt i appen på din smartphone. Dessutom visas färgkoden på OLED displayen på sidan av ColorReaderPro.
Jag godkänner att mina personuppgifter får behandlas av AkzoNobel, inklusive övriga företag inom AkzoNobel-koncernen samt enheter som agerar å deras vägnar.

Jag samtycker till att få personligt anpassade nyhetsbrev från AkzoNobel, att få information om AkzoNobels produkter (och tjänster), inklusive från övriga företag inom AkzoNobel-koncernen…, och , för vilka AkzoNobel kan analysera mina personuppgifter, inklusive de preferenser jag har delat med AkzoNobel, min köphistorik online och offline, och min registrerade användning av AkzoNobels webbplatser och appar. AkzoNobel kan kontakta mig via e-post, brev, sms, appar, sociala media eller via andra kommunikationskanaler som jag har tillhandahållit. Vad innebär detta?Vi hanterar din information i överensstämmelse med våra villkor, för att förse dig med relevant information. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på Avanmäl nederst i våra nyhetsbrev.

Vad är en NCS kod?
NCS – Natural Colour System® är ett vetenskapligt baserat färgsystem som möjliggör för exakt färgkommunikation mellan designers och tillverkare, återförsäljare och kunder. Eftersom NCS är baserat på hur vi uppfattar färg visuellt kan du beskriva färgen på alla tänkbara ytor.
ACC är ett kulörsystem som AkzoNobel har utvecklat och som används i hela världen. AkzoNobel är ett av de största företagen i världen som tillverkar färg. Nordsjö är ett av företagens varumärken. Kulörsystemet består av över 6000 kulörer och här hittar du mellanskiktet mellan grå, beige och greige – ofta refererat till som neutrala kulörer (men som inte alltid stämmer med färgteorin). Här ligger också en förklaring till varför AkzoNobel kan erbjuda fler kulörer än andra färghandlare, d v s de som enbart har NCS.

Sekundärfärgerna består av orange, violett och grön. Var och en av dessa skapas genom att två primärfärger blandas. Rött och gult ger orange, blått och rött ger violett och blått och gult ger grönt.
Monokrom färgsättning använder olika nyanser av samma kulörton. Detta passar väldigt bra i rum där du vill skapa en lugn och rofull stämning. Prova t ex olika blå kulörer på väggarna och detaljer för en vilsam helhet.Komplementfärger eller kontrasterande färgsättning använder kulörtoner som står mitt emot varandra i färghjulet. Denna färgsättning är ett spännande samspel mellan olika färger och beroende på styrkan hos de färger du valt kan du skapa en stil som är lekfull och dynamisk. Blått ser till exempel jättefint ut med orange och gult passar perfekt ihop med lila.När du väl förstår färghjulet och behärskar de allmänna reglerna kan du experimentera med ett brett urval av färgkombinationer och skapa fantastiska färgsättningar med gott självförtroende.Vad är det som gör att vi delar in färgerna i varma och kalla kulörer? I en interiör kan det bli spännande att använda bägge delarna som en kontrast. På den varma sidan ligger de gula och röda kulörerna; gulgrönt, gul, gulorange, orange, rödorange och rött. På den kalla sidan hittar vi de blåaktiga kulörerna och grönt: rödviolett, violett, blåviolett, blå, blågrön och grön. En röd kulör kan vara både varm och kall – det kommer an på om färgen går mot gult eller blått. En röd kulör som går mot gult säger vi generellt är varm, medan om den röda kulören går mot det blåa hållet så är den kall. Också innanför de blå kulörerna delar vi in färger efter varma och kalla färgnyanser. En blå kulör som har grönt i sig upplevs varmare än en ren blå kulör.Harmonisk eller analog färgsättning använder färger som återfinns bredvid varandra på färghjulet. Dessa fungerar mycket bra tillsammans i ett rum. Blanda blått och lila eller orange med röda nyanser.

Tertiärfärger skapas genom att en primärfärg blandas med en sekundärfärg. Exempel på tertiärfärger är lime (gult och grönt) och magenta (lila och rött).
Med kulörhjulet får du ett hjälpmedel att kombinera kulörer och det finns tre huvudsakliga varianter som skapar olika känsla. Hjulet visar ju de starkaste kulörerna i kulörtonerna men det är oftast de mer dämpade kulörerna som används i färgsättningen. De tre varianterna är:Det traditionella färghjulet är ett användbart sätt att organisera färger och kan hjälpa dig att skapa en färgsättning för att inreda vilket rum som helst. I hjulet visas de mest intensiva kulörerna i varje kulörton och genom att blanda vitt och svart får du fram alla de olika nyanserna i kulörtonen.

{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Måttanpassade skivor är vårt huvudområde. Dessutom har vi ett stort sortiment av kantlister och lim som gör våra kunders val av skivor till en väl fungerande helhet. Kunderna är vår tillgång. Vi och våra kunder är intresserade av långa relationer och problemfritt samarbete. Vårt jobb är att bidra till kundens affärer.

Hur tar man reda på NCS kod?
Ett tips är att be din färgbutik hjälpa dig ta fram färgkoder på ditt möblemang och arvegods. Det finns speciella verktyg man kan använd för att läsa av kulörer från föremål som exempelvis en tavla eller en soffa (ta med en soffkudde till färgaffären).
NCS (Natural Colour System) utgår från sex elementfärger: vitt W, svart S, gult Y, rött R, blått B och grönt G. Ingen elementarfärg har visuell likhet med någon annan elementarfärg. På denna sidan hittar ni de NCS-kulörer vi jobbar med på Ballingslövs kökssortiment.Jag håller på att välja kulörer till en kund och har fyrtioåtta olika färgsnurror på skrivbordet som vi bläddrar i för att synka olika val till 7 olika rum, som också ska matchas med materialprover. Ett inredarknep värt att skicka vidare är fästa gummiband på de kulörer du väljer mellan. På så vis går det […]
Vad står n för i 9000 n?
Rent grå färger saknar kulörton och betecknas endast med nyansbeteckningarna följt av N (för neutral). S 0300-N är vit och följs av S 0500-N, S 1000-N, S 1500-N osv till S 9000-N som är svart.
Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.Men åh vad bra!! Jag som just gjorde ett inlägg på min blogg och frågade om någon hade tips i den här nyansdjungeln! 🙂 Det här var precis vad jag behövde! Inlägget är reklam för Grythyttan Under vinjetten ”Local hero” belyser jag kända nordiska designklassiker i samarbete med dess producenter. Genom att berätta mer om möblernas historik, bakgrund och tillverkningsprocess hoppas jag att fler ska få kunskap om och förståelse för den verkshöjd de faktiskt har. Dessutom känns det som en roligare och mer lärorik form av reklam […] S0502-y är en senare upplaga. S=second edition. Den är betydligt gulare än den tidigare 0502-y. Den tidigare är vad man kallar Stockholmsvit. På flügger Carlssonvit, på Nordsjö Nordsjövit numer. Alla handlare har förmodligen egna namn på denna kulör. Den är dessutom nästan identisk med rak 9010 reinweis som är industrins standardvita. Typ färdigmålat du köper i handeln

Trendenser.se drivs av Frida Ramstedt och är en av Nordens största ämnesbloggar om inredning och design. Bloggen uppdateras dagligen med inspiration, nyheter och trender för livet i hemmet.Jag skulle vilja ha en vit utan något som helst svarthet eller annan kulör i. Nån som vet om det finns? Har använt takfärg på väggar i mina förra lägenheter men söker nu en vitare. Takfärg är också mycket matt vilket inte skulle fungera bra i lägenheten jag nu i dagarna flyttat till. Utan glans 5-7 skulle funka här.

Har just gjort en djupdykning i vita väggar. S0502Y blev verkligen gul i mitt tycke. Det blev 0500-N som är neutral, minimalt grå mot det kritvita taket. Vilken bra förklaring du ger här 🙂
Då var det söndag igen och dags att knyta ihop säcken med en summering av veckans branschnyheter och snackisar. Danska PP Möbler firar sitt 70-årsjubileum med att lansera en ny variant av pp225, den ikoniska flagline-stolen i en begränsad jubileumsupplaga på 70 stycken. De har fått en bas i en piggt Wegner-gul kulör och kommer […]Ett felaktigt e-postadress, användarnamn eller lösenord har angetts. Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel uppstår igen.Den färg som du väljer på BAUHAUS.se får du förhandsvisad i ett fönster på produktsidan. Kom ihåg att färgen kan upplevas annorlunda när den applicerats på din vägg, möbel eller fasad. Hur kulören upplevs kan också skilja sig åt mellan olika produkter, eftersom faktorer som färgbas och glans spelar in. Vi rekommenderar att du besöker ett utav våra varuhus för att få en kostnadsfri kulörkarta eller färgchip om du är osäker.

Vad motsvarar RAL 9010 i NCS?
NCSRALNCS 0502-Y50RRAL 9010 Ren vitNCS 0505-YRAL 9010 Ren vitNCS 0505-Y10RRAL 9001NCS 0505-Y20RRAL 9001
Du verkar inte ha JavaScript aktiverat i din webbläsare. För att kunna använda BAUHAUS webbplats måste du tillåta JavaScript i din webbläsare eller uppgradera till en webbläsare som kan hantera JavaScript.

Enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler förekommer det begränsningar gällande ångerrätt. Om en vara skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, läs brytning av färg, gäller inte ångerrätten. Du kan även läsa om detta i vår Ångerrätt & Garanti.
En del kulörer är UV-känsliga, ofta kulörer som innehåller starka gula pigment. BAUHAUS kommer att kontakta dig om detta förekommer i ditt recept, för att föreslå en alternativ lösning. Kontakt kommer ske via det telefonnummer eller e-mail som du anger vid köpet.NCS-systemet används i stort sett av alla färgproducenter i Sverige och ger dig som kund stora valmöjligheter i ditt val av kulör. Vi rekommenderar dock att alla sammanhängande ytor stryks med färg ifrån samma producent för att få ett jämt resultat, sett till färg och glans, som möjligt. Om du kompletterar ditt projekt med färg i 0,5-1 liters burkar rekommenderar vi att du blandar samman dessa i ett större kärl innan du börjar måla, annars kan viss kulörskillnad upplevas, speciellt om man målar större sammanhängande ytor.

Åh, jag har just upptäckt den där, det är ett roligt verktyg. Men jag märkte också att färger kan se väldigt olika ut i olika datorskärmar, jag hade valt ut några nyanser och såg dem sedan i en annan skärm, kunde knappt tro det var samma färger ens. Men det är roligt att leka med och man förstår mycket bättre hur NCS-systemet fungerar.
Flexcoat är en specialutvecklad ”två i en” vattenbaserad tjockfilmsfärg för behandling av takytor. Färgen består av en speciell gummiemulsion och akrylat med hög torrhalt. Flexcoat är avsedd för plåt, galvad plåt utan kromatering, takpapp, eternit, betongtakpannor, plastisol, asfaltsbehandlade ytor samt tidigare målade ytor. Tätande. 200 % elasticitet. Utmärkt barriär- och rostskydd. Miljövänlig. UV-resistent. God vidhäftning.

Behöver du snabbt veta vilken färg den där tapeten eller bänkskivan har? Oavsett färgtyp ger ColorReaderPro snabbt svaret genom en enkel knapptryckning!
Med denna banbrytande teknologi kan du enkelt och snabbt läsa av färgkoder och matcha färgen på en mängd olika ytor och material med exakthet. Oavsett om du arbetar som fotograf eller inom design, byggnadsvård, måleri eller någon annan bransch som kräver hög färgprecision, är ColorReader Pro din perfekta följeslagare.

Soft Proofing låter dig simulera andra bildskärmar och enheter direkt på din kalibrerade skärm. För skrivare kan du se hur utskrifterna kommer att se ut för en specifik skrivarmodell, papper och bläck och ladda upp ICC-skrivarprofiler.
Datacolor Spyder X2 Elite. Spyder X2 Elite är en avancerad bildskärmskalibrator som levereras med programvara med ett intuitivt gränssnitt anpassad för fotografer, videoproducenter, digitala designers och content creators. Ger exakt kalibrering av en eller flera bildskärmar automatiskt med mauella möjligheter för inställning av gamma-kurvor, vitpunktsinställningar och ljusstyrkeinställningar. Spyder X2 Elite är idealisk för användning i studio och liknande miljöer.Upptäck en revolutionerande lösning för färgidentifiering – Datacolor ColorReader Pro. Med ColorReaderPro kan du läsa av färgen på en produkts yta och identifieringen presenterad på din smartphone eller direkt på ColorReaderPro’s OLED display.

Vilken färg är NCS S 0500 N?
Vanliga NCS-kulörer NCS S 0500-N Vit färg utan det ”gula” som kan upplevas i stockholmsvit. Trenderna går åt att de svenska hemmen målas allt vitare och detta är en utav de populärare alternativen. NCS S 0502-Y Stockholmsvit.
Datacolor ColorReader är en innovativ och användarvänlig enhet som hjälper dig att enkelt och snabbt identifiera färger. Med ColorReader kan du läsa av färgen på en produkts yta och identifieringen presenterad på din smartphone. Färgläsare för alla material. Det är ett verktyg som är särskilt användbart för professionella målare, designers. fotografer och inredare, men kan också vara användbart för hemmafixare.SpyderX kan löpande automatiskt läsa av allmänljuset i den miljö där bildskärm/balibrator befinner sig. Detta gör att bildskärmens färger, kontrast, vitbalans och ljusstyrka automatiskt justeras över dagen.Oavsett om det är en nyans på ett slitet golv, tyget på en kudde eller lacken på en bil så kan ColorReaderPro ge dig färgens kod så att du enkelt kan hämta inspiration från din omgivning.

Oavsett om det är en nyans på ett slitet golv, tyget på en kudde eller lacken på en bil så kan ColorReader ge dig färgens kod så att du enkelt kan hämta inspiration från din omgivning.ColorReader Pro är också en oumbärlig hjälp för att upprätthålla färgkonsistens på olika material och ytor, vilket sparar tid och pengar genom att minska behovet av färgjustering och ommålning.

Datacolor ColorReader EZ Färgmätare | Color Identification. Superkompakt färgmätare som snabbt och enkelt ger dig färgvärden med hög precision från en yta eller föremål. All styrning och visning av uppmätta färgvärden sker via app i smartphone, iOS och Android. ColorReader EZ matchar uppmätta färger mot färgpaletter från välkanda tillverkare av färg och Savage fotobakgrunder samt CIE Lab, RGB och Hex färgvärden.
Håll ColorReaderPro mot den yta du vill läsa av, tryck på knappen och färgens värden presenteras direkt i appen på din smartphone. Dessutom visas färgkoden på OLED displayen på sidan av ColorReaderPro.Den intuitiva och användarvänliga designen gör det möjligt för dig att enkelt skanna ytan med den lilla enheten och få den exakta färgkoden inom några sekunder. Med Bluetooth-anslutning kan du också snabbt och enkelt överföra färginformationen till din dator eller mobiltelefon för att snabbt och smidigt skapa färgpaletter och matcha färger.

Datacolor ColorReader en praktisk och användbar enhet för alla som arbetar med färg. Det är en enkel och effektiv lösning för att matcha färger och göra det lättare att välja rätt färg för ett projekt
Oavsett om det är en nyans på ett slitet golv, tyget på en kudde eller lacken på en bil så kan ColorReader ge dig färgens kod så att du enkelt kan hämta inspiration från din omgivning. En av fördelarna med ColorReader är att den gör det lättare att välja rätt färg för ett projekt. Istället för att behöva ta med sig färgprover och försöka matcha dem manuellt, kan man enkelt använda ColorReader för att få exakta matchningar direkt på plats.

Hur läser man NCS?
NCS FÄRGTRIANGEL ANGER NYANSEN AV EN FÄRG I triangelns bas finns gråskalan från vitt (W) till svart (S) samt den maximalt kulörta färgen, kulörtheten (C) inom respektive kulörton (färgfamilj), i detta fall R90B. Kulörtheten anger hur stark färgen är, ju längre ut i triangeln ju starkare är färgen.
Att kalibrera en bildskärm med Spyder X2 tar endast en minut eller två. Snabbheten gör att du nu kan kalibrera din bildskärm med tätare intervall för att få maximal prestanda samt ökad kontroll över det digitala arbetsflödet. Spyder X2 Elite’s funktioner motsvarar en rad olika kunskapsnivåer/behov – från expert med rekommenderade kalibreringsinställningar till mer avancerad, anpassad färgkontroll.ColorReaderPro för identifiering av färger. Med ColorReader kan du läsa av färgen på en produkts yta och identifieringen presenterad på din smartphone.Spyder X2 Elite fungerar utmärkt för att kalibrera och matcha flera bildskärmar mot varandra i en arbetsmiljö. Studio Match ger simultan side-by-side kalibrering för flera datorer/skärmar. Säkerställer konsekvent och korrekt färgåtergivning över flera bildskärmar oavsett skärmtyp.

Vad betyder NCS S 0500 N?
Neutral vit – Färgkod: 0500-N Kallas ofta ”kritvit” men i sin faktiska bemärkelse den inte det. Denna färg innehåller 5% svärta men saknar det gula pigment som länge varit standard i vita färgburkar och på standardlackade vita möbler därför upplevs den mer neutralt vit.
Man behöver inte vara expert på färghantering för att uppnå rätt färgkalibrering av bildskärmen med Spyder X2 Elite. Programvaran har enkelt användargränssnitt samt guide som följer varje steg av kalibreringen. Du kan dessutom anpassa inställningar för att möta alla dina kalibreringsbehov, inklusive fullständigt anpassningsbara gamma-kurvor, vitpunktsinställningar och ljusstyrkeinställningar.

Du kan spara och namnge uppmätta favoritfärger så du snabbt kan ta fram tidigare mätningar eller dela med dina vänner och familj – direkt från din smartphone.
Datacolor erbjuder färghanteringsverktyg för fotografer, grafiker, design och industriella applikationer. Deras produkter ger professionellt arbetsflöde och enkelt handhavande som resulterar i ett slutresultat anpassat efter industristandarder.Behöver du snabbt veta vilken färg den där tapeten eller bänkskivan har? Oavsett färgtyp ger ColorReader snabbt svaret genom en enkel knapptryckning! ColorReader är en liten, handhållen enhet som mäter färgerna på olika ytor och matchar dem med närmaste färg i en databas. Den kan användas för att matcha färger på väggar, möbler, tyger och andra ytor. Enheten är enkel att använda och ger exakta färgmatchningar på bara några sekunder

Att hitta rätt färg kan vara mycket svårt och tidsödande. Med ColorReader EZ kan du snabbt och enkelt mäta upp färgvärdet från en yta och direkt få förslag på 3 färgval som matchar ytan.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.

Similar Posts