Nikon 28 70 F 2.8 Af S

Snabbare. Kraftigare. Stabilare än någonsin. AF-S NIKKOR 24–70mm f/2.8E ED VR erbjuder branschledande bildkvalitet med en otrolig integritet och uppfyller alla de krav som ställs vid professionell användning.Med Nikons nya kraftfulla vibrationsreducering (VR) och en helt ny optisk konstruktion väcker nytt liv i den här arbetshästen som är det mest populära professionella objektivet i NIKKOR-urvalet. VR gör det möjligt att fotografera upp till fyra steg långsammare, vilket effektivt minimerar den oskärpa som kameraskakningar kan leda till. Nikons exklusiva Silent Wave-motor ger snabbare AF-prestanda.Med en fast bländaröppning på f/2,8 ger NIKKOR-glaset i det här objektivet både hög upplösning och naturlig återgivning. Passar perfekt för kameror i FX-formatet som har stora sensorer. Det här zoomobjektivet har länge varit en favorit hos yrkesfotografer.

Nikon har tillverkat detta normal-objektiv som har en närgräns på 0.38 m och brännvidd på 70 mm. Filterdiametern är 77 mm, bra att veta för fotografen som föredrar att använda filter.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Vibrationsreducering: 4,0 steg (i normalläge, baserat på CIPA-standard). Tillgängliga lägen: VR OFF, NORMAL, SPORT. Kan användas med stativ (automatisk identifiering)Snabbare. Lättare. Rörligare än någonsin. AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR ger dig ännu bättre möjligheter att ta riktigt bra bilder under de allra knepigaste förhållanden. Medföljande tillbehör: 77 mm främre objektivlock som knäpps fast LC-77, bakre objektivlock LF-4, motljusskydd med bajonettfattning HB-78, halvmjuk väska CL-M2 Objektivkonstruktion: 22 element i 18 grupper (med sex ED-linselement, ett fluoridelement och ett HRI-linselement samt linselement med Nano Crystal Coat eller fluorskikt)

Diameter × längd (avstånd från objektivfästet): Ca 88,5 mm maximal diameter × 202,5 mm (avstånd från objektivets monteringsfläns, baserat på CIPA-riktlinjer)
Nikon är en stor aktör inom foto med många nöjda användare världen över. 2017 är ett jubileumsår då man firar imponerande 100 år som företag. Hos oss på CyberPhoto hittar du alla tänkbara Nikon kameror, vi har även alla typer av objektiv som du kan behöva för din Nikon systemkamera. Det senaste tillskottet i utbudet är Nikons actionkameror KeyMission som är tåliga och spelar in video i 4K-upplösning. CyberPhoto är betrodda att vara en Nikon Professional Dealer vilket betyder att du som arbetar professionellt med deras produkter kan få tillgång till och hjälp med hela Nikons professionella utbud hos oss.

Vi använder cookies för att göra ditt besök så enkelt och trivsamt som möjligt. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du det. Läs mer om Cookies här.

Med Nikons nya kraftfulla vibrationsreducering (VR) och en helt ny optisk konstruktion väcker nytt liv i den här arbetshästen som är det mest populära professionella objektivet i NIKKOR-urvalet. VR gör det möjligt att fotografera upp till fyra steg långsammare, vilket effektivt minimerar den oskärpa som kameraskakningar kan leda till. Nikons exklusiva Silent Wave-motor ger snabbare AF-prestanda. Utöver den kraftigare konstruktionen har de främre och bakre linselementen ett fluorskikt som aktivt stöter bort vatten, damm och smuts.
Objektivet är av typen vidvinkel-objektiv och kommer med en Nikon objektivfattning. Objektivet kommer med bildstabilisering för att få så skarpa bilder som möjligt.Objektivet har en konstant maximal bländare på f/2,8 över hela zoomområdet bibehåller exponeringsinställningarna oavsett hur du zoomar. Objektivet har bland annat ARNEO Coat och Nano Crystal Coating som effektivt reducerar spökslöjor och flares för skarpare och tydligare bilder.Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.
En bra ersättare för originalskyddet. Bajonettfattningen har en utmärkt passform och sitter säkert på plats. Kan vändas bak och fram för att lättare få plats i kameraväskan.

Det är även en gnutta skarpare än Canon EF 24-70 mm f/2,8 L II USM (se test här) men skillnaden är marginell och förmodligen kan ett riktigt bra exemplar av Canons objektiv till och med prestera lite bättre än ett eventuellt ”måndagsexemplar” av Nikons.Nikon har även inkluderat ett rejält, väldesignat motljusskydd som gör sitt jobb rätt bra så länge solen inte står lågt på himlen. Motljusskyddet är lätt att montera på och av och sitter stadigt tack vare ett snäpplås som manövreras med en lättåtkomlig knapp.

Stabiliseringen har två lägen; ”Normal” och ”Active”. Med ”Normal” känner objektivet av om fotografen panorerar på ett rörligt motiv och kompenserar då enbart för skakningar i vertikalled. Läget ”Active” är tänkt att användas i situationer där man fotograferar från ett ostadigt underlag.
Nikon AF-S 24-70 mm f/2.8 E ED VR har också fått elektromagnetisk bländarstyrning, indikerat av bokstaven ”E” i beteckningen. Det innebär dels att bländaren kan placeras där den passar bäst i den optiska konstruktionen. Men också att öppningen kan justeras snabbare och med högre precision än vad som är möjligt med den mekaniska bländarkopplingen som används hos Nikon G-objektiv och ännu äldre modeller. Den snabbare bländarstyrningen ger en fördel framförallt vid fotografering med kameror som har riktigt hög seriehastighet, som Nikons flaggskepp för press och sport.För mer ingående beskrivning av objektivets skärpa, vinjettering och distorsion vid olika brännvidder och bländare, se avdelningen Testresultat längre ned där vi även presenterar våra MTF-diagram. De är som vanligt uppmätta med hjälp av en optisk bänk i Hasselblads labb i Göteborg (ingen kamera inblandad) och kan jämföras med alla andra MTF-mätningar som du hittar i våra objektivtester.

Stor och tung men blixtrande snabb – det var mina första intryck när jag påbörjade testet av Nikons senaste version av sin professionella allroundzoom, Nikon AF-S 24-70 mm f/2,8 E ED VR. Och de intrycken bestod under hela testperioden.

På insidan av Nikons nya 24-70 mm zoom hittar vi förklaringen till den höga tyngden. Här döljer sig nämligen en avancerad optisk konstruktion med 20 linselement indelade i 16 grupper. För att objektivet ska kunna ge maximal skärpa över hela bildytan även vid stora bländaröppningar används både en så kallad HRI-lins (High Refractive Index) och hela fyra asfäriska linser.
Märk väl att moderna Nikon DSLR-kameror har inbyggd mjukvarukorrigering för vinjettering som kan minska dess synlighet i bilderna (krävs dock att funktionen är aktiverad). Det här är nämligen en best till allroundzoom. Objektivet har vuxit med nästan två cm på längden jämfört med föregångaren Nikon AF-S 24-70 mm f/2.8 G ED och vikten har gått upp med 170 gram till dryga kilot (närmare bestämt 1070 gram) vilket gör det här till marknadens tyngsta 24-70 mm zoom. Även filterdiametern har ökat från 77 till 82 mm, knappast en välkommen nyhet. Autofokusen är så snabb att man knappt märker att den överhuvudtaget rör sig. Känslan är närmast digital, det uppstår ingen mellantid där skärpan gradvis ökar. I ena stunden är motivet suddigt, i nästa ögonblick är det skarpt. Bildstabiliseringen är kronan på verket och den gör sitt jobb med bravur, även om Nikon överdriver dess effektivitet en smula.

Men problemet är ganska litet och går enkelt att korrigera/minska i ett raw-konverteringsprogram som Adobe Camera Raw, Lightroom eller Nikons eget Capture NX-D. Se jämförelsen nedan som visar ett utsnitt från ovanstående bild. För den korrigerade bilden användes Nikon Capture NX-D.Den förmodligen viktigaste nyheten jämfört med föregångaren är att Nikon AF-S 24-70mm f/2.8 E ED VR har utrustats med bildstabilisering (VR, Vibration Reduction). Det innebär en rejäl fördel vid många olika typer av fotograferingar och uppdrag där det är opraktiskt att använda stativ.

I brännviddsområdet 24-28 mm ger Nikon 24-70mm f/2.8 E ED VR ett visst mått av kromatisk aberration (färgbrytningsfel) längst ut i bildkanterna. Det syns i form av gröna och lila missfärgningar omkring motivdelar med hög kontrast, som exempelvis nakna trädgrenar mot en ljus himmel. Ett ganska vanligt optiskt fel hos såväl ljusstarka normalzoomar som ljusstarka vidvinklar med fast brännvidd.
Tre linselement är också tillverkade av ED-glas som motverkar kromatisk aberration (färgbrytningsfel). Det hela kompletteras med Nikons antireflexbehandling Nano Crystal Coat för att förhindra ströljus och slöjbildning som kan påverka kontrasten i bilden.

Similar Posts