Nils Ude Cd

En konservativ rasbiolog, en banbrytande anatom eller en liberal tidningsman som kämpade för arbetarnas rättigheter? Gustaf Retzius (1842 1919) är idag främst känd för sina …

Det här är berättelsen om hur Nils Uddenberg blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänkt sig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, …Kring förra sekelskiftet var Sven Hedin en av Sveriges mest omtalade och beundrade personer. Hans böcker om sina djärva upptäcktsresor i Centralasien fångade läsare världen över, …

Det som brukar kallas upptäckandets tid tar sin början i slutet av 1400-talet och blir startskottet för dagens sammanlänkade värld, men också en av de mer kritiserade epokerna i …
Hur ser vetenskapen på människan 150 år efter Darwins Om arternas ursprung? Är hon fortfarande skapelsens krona, eller bara ett djur som styrs av själviska gener? Och hur är det …Ensam med katt är en självständig fortsättning på Nils Uddenbergs Gubbe och katt som handlade om hur han och hans hustru tog sig an Kissen, en hemlös katt som en snöig vinter … Människorna har alltid sökt undkomma sjukdom och lidande. I två rikt illustrerade volymer skildras den västerländska läkekonstens utveckling från äldsta tider till 1900-talets … ”Personligt och klokt om hur det är att drabbas av en stor sorg, och vilken betydelse ett husdjur kan få när man plötsligt blir ensam.” Ica-Kuriren Ensam med katt är en …

Över 9000 personer i och kring bokbranschen prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterade om trender, affärer liksom nya böcker och författarskap. Det tar bara fem minuter att läsa.

Nyfiken på ljudböcker? Boktugg har gjort stort test: Jämför Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokus Play och Audible. Välj rätt app för ljudböcker och bästa abonnemang och pris för dig.
Du kan avregistrera dig från våra utskick när du vill genom att klicka på en länk i vårt nyhetsbrev. För mer information om våra policy om personuppgifter, läs mer på vår hemsida och hos Mailchimp som vi använder som plattform för utskick av epost.

Det har blivit något av en tradition att Nils-Ude, den anakronistiska antihjälten från det bortre Österlen, varje höst dyker upp i en ny form. Tidigare år har det varit i böcker, i en tecknad jultidning och i musikalisk skepnad. I år är det som ljudbok i cd-format.Helsingborgs Dagblad grundades, under namnet Helsingborgs Tidning, av boktryckaren Nils Jönsson. Redaktionen låg bara ett stenkast från platsen där den nu ligger, vid Rådhustorget. HD:s uppdrag är att rapportera om lokala händelser, med utblick mot Sverige och världen. Det uppdraget har vi tagit på största allvar i över 150 år.Bokus har sålt böcker online sedan 1997. I utbudet på över 10 miljoner böcker hittar du både fysiska och digitala böcker till låga priser. Läs hur du vill – på papper, på skärm eller streama i Bokus Play – abonnemanget för ljudböcker och e-böcker. Vi klimatkompenserar alla kundfrakter genom Vi-skogen.Uppföljaren till Kossijissenamn. Neil Armstrong må ha tagit ett litet steg för människan, men Nils-Ude tog ett stort galtsprång på landsbygden iförd mögiga gummistövlar på en lerig åker.

– Jonas Jonasson i bob hund skrev en gång en signaturmelodi till Nils Ude-böckerna. Den kommer att höras nu när det blir ljudbok. Sedan är jag ute och pratar en hel del om Nils Ude- böckerna, jag trodde väl aldrig att det skulle finnas ett så här stort intresse för dem. Det ska bli en tredje bok också. Jag har ytterligare en sak på gång, vad vill jag inte släppa än.
– Nej, vi håller oss till det klassiska två gånger 30 minuter, men vinylen blir en speciell utgåva med en del gästartister. Vilka vågar jag inte avslöja ännu. Alltihop sker i en liten skala, jag tänker mig 300 LP-skivor. Jag har också en tanke om att göra 100 kassetter, isåfall vill jag att en penna ska medfölja varje kassett. Om bandet trasslar sig.Nya Upplagan försvann, men din romanfigur Nils Ude lever vidare. På lördag håller han i en konstvisning på museet och snart kan man också få höra hur han låter, berätta.- Inte alls, förlaget Håll Truten fortsätter. Och håll med om att vår nya satsning är lite rolig. Håll truten gör en ljudskiva, jag tycker det tillför en aspekt på utgivningen.- I november släpper vi valda delar, de som jag tycker är roligast, ur mina båda böcker om honom. Det är jag som läser och vi har spelat in allt, nu återstår redigeringen. Jag räknar med cirka 1,5 timme berättelser på cd. Men det blir också ett exklusivt släpp på vinyl.

Fotnot. OBS: Anställda på Expressen, GT, Kvällsposten eller familjemedlemmar till någon av dessa får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Vinsten kan ej överlåtas eller bytas mot kontanter, varor eller andra tjänster. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Hur mycket förstår du själv? Testa på dessa tre frågor, och ta chansen att vinna en helt färsk cd – ”Sede”, med yours truly själv, Nils-Ude. Innehåller 15 läsestycken av varierande svårighetsgrad, med stämningsfullt och säsongsanpassat slutnummer: ”Nils-Udes julevangelium”.

Similar Posts