Nissan Juke Omdöme

Teknologimässigt har Juke tagit flera steg framåt och erbjuder mängder av aktiva säkerhetssystem som gör allt i sin makt för att undvika en potentiell kollision. Överlag fungerar dessa system relativt bra bortsett från autopiloten, ProPilot, som hade stora svårigheter med att behålla bilen i rätt körfält så länge vägen inte var spikrak, något den sällan är. Så fort bilen anade en kurva eller annan komplikation på vägen så ljöd genast ett pipande och enerverande ljud.Joke, Juck, Puke, Nissans crossover har fått många smeknamn sedan lanseringen 2009. Den första generationen chockade bilvärlden med sitt spektakulära utseende och bilen kvalificerade sig snabbt in på topplistorna för världens fulaste bil. Trots utseendet kom den gamla generationen att tillverkas i ett decennium och en miljon exemplar han rulla av produktionslinan. Nu lägger vi i Högsta Växeln och undersöker om nya Juke har potential att bli samma storsäljare som den första generationen trots det mognare utseendet och den hårdnande konkurrensen.

Är Nissan en bra bil?
Modellen Nissan Qashqai 2013-2021 Bilköparna tog den snabbt till sitt hjärta och den blev lika populär som den första generationen. Qashqai är visserligen en SUV, men det är en ganska liten bil som är cirka 4,4 meter lång. Framsätena är sköna med gott om svängrum, och även i bak sitter två vuxna någorlunda bekvämt.
Från att Juke varit en utstickare designmässigt har designen mognat rejält och konkurrenterna har anammat flera av de designdrag som tidigare karaktäriserade Juke. Det gör att den nya generationen smälter in på ett sätt som den gamla modellen bara kunde drömma om att göra. Interiört har sportighet varit ledordet vilket den D-formade ratten och den alcantaraklädda instrumentpanelen skvallrar om.Steve Marsh, Vice President för Nissans produktion i England, säger: ” Vi är mycket glada och stolta över att äntligen starta produktionen av nya JUKE. Det finns över en miljon JUKE-fans i Europa som snart kommer att få se nya JUKE på vägarna.” Nissan JUKE är designad vid Nissan European Design Center i Paddington, London och i Cranfield, Bedfordshire. 70% av produktionen är för den europeiska marknaden och två tredjedelar av leverantörerna är baserade i EU. Nissan Europes Chairman, Gianluca de Ficchy har besökt fabriken i Sunderland för att följa de sista förberedelserna innan produktionsstart. Han säger: ” Nya JUKE, som är designad, konstruerad och tillverkad i England för europeiska kunder representerar ytterligare investeringar på £ 100 miljoner i vår fabrik i Sunderland”.Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

Detta har resulterat i mer än 27 nya standarduppsättningar i pressavdelningen för att kunna skära och forma JUKEs atletiska nya design. Resultatet är en iögonfallande, rymligare och dynamisk crossover med hög prestanda. I lackeringsavdelningen har fyra nya spraybås byggts för att kunna skapa de 15 olika lacktonerna.
Under motorhuven på nya JUKE döljer sig en 3-cylindrig DIG-T turboladdad bensinmotor som tillverkas i Sunderland. Motorn har en effekt på 117 hk och är både reaktionssnabb, bränslesnål och kul att köra.För att stötta produktionen av nya JUKE kommer nya verkstadsarbetare behövas till fabrikens andra produktionslinje. En omstrukturering kommer därför att göras där personer från produktionslinje ett flyttas, för att skapa två linjer som jobbar enligt tvålagsskift. Det totala antalet medarbetare kommer vara oförändrat.

Var tillverkas Nissan Juke?
Nya Nissan JUKE är designad och tillverkas i England för den europeiska marknaden.
Sunderland, UK (11. oktober 2019). – Nissan har startat produktionen av Nya JUKE på fabriken i Sunderland. En investering på £ 100 miljoner markerar Nissans produktionsstart på nya JUKE på företagets prisbelönta fabrik i Sunderland. Nya Nissan JUKE är designad och tillverkas i England för den europeiska marknaden.”Nissans design- och utvecklingteam har gjort ett fantastiskt jobb och vårt lika begåvade fabriksteam kommer nu att ta över och se till att bilen uppfyller de mycket höga kvalitetskrav som våra kunder förväntar sig.” Det är nu ett årtionde sedan den banbrytande JUKE-modellen lanserades och sedan dess har den sålts i 1,5 miljoner exemplar runt om i världen, samtidigt som den skapat en ny nisch för kompakta crossover-SUV:ar, en modelltyp som blivit kopierad av så många. För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

Vilket land tillverkas Nissan?
För andra betydelser, se Nissan (olika betydelser). Nissan är ett bilmärke som tillverkas av det japanska företaget Nissan Motor Co. Ltd. Nissan Motors bilar såldes fram till början av 1980-talet även under namnet Datsun.
Som förare i nya JUKE har man också fördelen av att kunna använda Nissans avancerade ProPILOT-system för att minska stressen när man kör i tät trafik. ProPILOT kan autonomt hålla JUKE kvar i sitt körfält och hålla ett konstant, säkert avstånd till framförvarande fordon, även i långsamma köer.

Vi vet att de kunder som väljer en JUKE förväntar sig att deras bil ska vara anpassad för ett uppkopplat liv. Nya JUKE har det mest avancerade infotainmentsystem som någonsin suttit i en Nissan. Den senaste versionen av infotainmentsystemet NissanConnect gör det möjligt att använda Apple CarPlay® eller Android Auto för att spegla favoritappar från sin smartphone på den integrerade 8″-pekskärmen.
”För 35 år sedan beslutade Nissan att etablera en fabrik i England för att kunna leverera bilar till den europeiska marknaden. Tio miljoner fordon senare är Sunderland den största bilfabriken i Englands historia. Med mer än 35 000 anställda inom Nissan i England vill jag tacka alla våra erfarna och skickliga medarbetare i Paddington, Cranfield och Sunderland, och våra underleverantörer, för deras medverkan att skapa nya Nissan JUKE.”

För att förbereda inför produktionen av Nya JUKE har 5 000 utbildningsstimmar lagts för att utbilda medarbetare i fabriken. För att kunna leverera den avancerade tekniken och den höga nivån på interiör och exteriör samt individualiseringsalternativ har det också krävts investeringar för att uppgradera till ny avancerad teknik.
Holmgrens bil är en av Sveriges största privata bilhandlare och vi fokuserar på ditt liv med bilen. På våra anläggningar hittar du ett stort sortiment av både nya och begagnade bilar och vi hjälper dig att hitta din nya bil som passar dina behov. Idag finns Holmgrens bil på 13 orter och vi säljer BMW, Ford, Hyundai, Nissan, MG och MINI. Detta är din garanti för att du och din Nissan alltid kan säkert ge er ut på vägarna. Vår Nissan service utförs endast av specialutbildade tekniker, som använder den senaste kunskapen och teknologin, allt för att din Nissan ska vara i toppskick. Vi finns här för dig genom hela ditt liv med bilen och tycker att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt. Hos oss kan du tryggt lämna in din bil för all typ av service, byte av vindruta, lagning av stenskott eller däckbyte. I vår däckshop finns allt för däck, dessutom har vi däckhotell där du kan förvara dina hjul tryggt och säkert. Vi har även ett brett urval av både nya och begagnade vinterdäck och sommardäck.Vi erbjuder Nissan ekonomiservice till Nissanbilar över 5 år till ett fast pris på 2.495 kr* som hjälper dig säkerställa att allt är i optimalt skick. Kom in med din Nissan till vår auktoriserade verkstad så hjälper vi dig!

Alla personuppgifter som skickas in till Holmgrens Bil kommer att behandlas enligt bestämmelserna i EU:s dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Är Nissan Juke fyrhjulsdriven?
I grundutförandet är bilen framhjulsdriven men den finns också i en version med fyrhjulsdrift i kombination med 190 hästkrafters bensinturbo och automatlåda.
Vänligen notera att bilderna som används kan visa bilar med specifikationer som intefinns i Sverige. Bilderna används endast för illustrativt syfte. Ladda gärna ned e-broschyren eller kontakta din lokala Nissan- terförsäljare för mer information. När du köper en ny eller begagnad Nissan kan du också köpa Nissan 5★ Trygghetspaket. Det gör att du kan känna dig lugn och trygg ännu längre, eftersom bilen är skyddad mot mekaniska och elektriska fel i upp till 5 år. Nissan 5★ Trygghetspaket aktiveras när fabriksgarantin upphör (efter 3 år). Med Nissan Serviceavtal vet du hur mycket underhållet kommer att kosta i förväg. Din bil är alltid i prima skick, och din budget stabil. Du kan teckna Nissan Serviceavtal så att det omfattar 3, 4 eller 5 servicetillfällen. En väl underhållen och servad bil garanterar ett bra andrahandsvärde.

Information om bränsleförbrukning (l/100 km) och CO2-utsläpp (g/km) anges enligt den nya WLTP-normen. WLTP baseras på laboratoritester i enlighet med EU-lagstftning samt i viss utsträckning Real Driving Emissions (RDE) tester på väg. Värdena är avsedda för att jämföra olika bilmodellers förbrukning och utsläpp och reflekterar inte nödvändigtvis faktisk förbrukning eller utsläpp. Tillvalsutrustning, underhåll, körsätt och väderförhållanden påverkar den faktiska bränsleförbrukningen och därmed utsläppen.Dessa sidor uppdateras inte dagligen och är baserad på aktuell tillgång av bilar vidsenaste uppdateringen. Vänligen kontakta din lokala Nissan-återförsäljare för senaste informationen gällande tillgång på den version du är intresserad av.Rear Cross Traffic Alert gör föraren uppmärksam vid till exempel en parkeringssituation. Systemet varnar föraren med ett ljud när det finns risk för kollision med ett annat fordon, person eller föremål som korsar när bilen är på väg att köra ut.Att tilldela poäng för teknik som hjälper förare att undvika kollisioner och olyckor är en av Euro NCAPs syften. Poängssystemet för 2019 berömmer modeller som gör mer utöver lagliga säkerhetskrav – vilket speglar de ledande säkerhetsinnovationerna på marknaden.Nya Nissan JUKE får 94 % för skydd av vuxna och 85 % för skydd av barn, vilket placera bilen i en mycket bra position i det mindre SUV-segmentet. Bilens avancerade förstärkta struktur, byggd med ultrahög hållfast stål för att förbättra styvheten samtidigt som kraften vid en krock kan absorberas och spridas innan det når passagerarutrymmet. Dessa avancerade material har också gjort det möjligt för Nissan att förbättra sikten i säkerhetskritiska områden. A-stolparna mellan vindrutan och dörrkarmarna har gjorts smalare, utan att tappa i stabilitet, detta på grund av att konstruktionen består av ultrahög hållfast stål. Bilen har också utrustats med LED-strålkastare vilket förbättrar sikten med 10 meter när det är mörkt.

Antalet stjärnor återspeglar hur bra bilen presterar i NCAP 2019-testerna, men betyget påverkas också av den säkerhetsutrustning som biltillverkaren erbjuder på respektive marknad. Så ett högt antal stjärnor visar inte bara att testresultatet är bra, men också att säkerhetsutrustningen på den testade modellen finns tillgänglig för alla kunder i Europa.”Vi är mycket stolta och glada över att ha fått högsta säkerhetsgraderingen från NCAP 2019. Avancerade materialval, ultrahög hållfast stål och Nissan Intelligent Mobility, innebär att vi kan erbjuda kunderna en säker, rolig och smidig körupplevelse. ”Säger Marco Fioravanti, Vice President Product Planning, Nissan Europe. Nya Nissan JUKE får höga betyg, 81 %, i säkerhetstesterna som avser skydd av oskyddade trafikanter. Nissan JUKE är utrustad med innovativa aktiva säkerhetstekniker så som intelligent autobroms samt dödavinkelvarnare som aktiveras om det föreligger en kollisionsrisk med en annan bil, fotgängare eller cyklist. Tack vare Nissan Intelligent Mobility får Nya JUKE även här höga betyg 73 %. Kunderna får omfattande intelligent teknologi såsom Nissan ProPILOT – avancerad förarassistans i olika steg. Nissan ProPILOT är en del av autonom teknik som underlättar och minskar förarens stressnivå vid pendling, köer och tung trafik på motorvägar. Detta genom att autonomt hålla Nya JUKE i samma körfält och upprätthålla ett konstant säkerhetsavstånd från andra bilar.Helt nya Nissan JUKE har tilldelats den högsta femstjärniga säkerhetsgraderingen av Euro NCAP 2019. Euro NCAP ger bland annat beröm för bilens avancerade och robusta säkerhetsteknik.

För första gången i det mindre SUV-segmentet erbjuder Nya JUKE Blind Spot Intervention. Denna teknik hjälper föraren när ett annat fordon inte uppmärksammats av föraren i ett angränsande körfält. Bilen styrs tillbaka in i körfältet och undviker en eventuell kollision.
För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.Nissan Juke är en subcompact crossover SUV tillverkad av den japanska tillverkaren Nissan sedan 2010. Den har fem dörrar och delar plattform med Nissan B. Bilens profil dominerades av framträdande hjulbågar samt en hög midlinje. Den har liksom andra modeller från Nissan ett integrerat styrsystem, kallat I-CON. Under 2013 kom versionen Juke Nismo, som skiljer sig en del åt, bland annat i utseende, både på utsidan och interiört. Man gjorde även en begränsad version, Juke-R, med en Nissan GT-R’s VR motor. Senaste modellen av Juke är den som heter Juke ACENTA med en IG-T 115 2WD bensinmotor.Om kamkedjan skulle gå sönder är det viktigt att du låter en pålitlig verkstad ta på sig jobbet. På vissa bilmodeller så är jobbet väldigt komplicerat och tidskrävande, därför är det viktigt att låte en erfaren mekaniker/verkstad utföra jobbet. Om kamkedjan går sönder kan detta skada andra delar av motorn, såsom ventiler och då kan reparationen bli dyrare och mer omfattande.Som tidigare nämnts används kamkedjan för att synkronisera rörelsen för vissa delar i motorn. Nästan som en kamrem. Den enda skillnaden skulle kunna vara att kamremmen i vissa bilmodeller även driver vattenpumpen. Förutom det, ansvarar de båda för synkroniseringen av vevaxeln, kamaxeln, kolvar och ventiler.Kamkedjan sitter i bilens motor och synkroniserar de olika delarna av motorn så att de kan arbeta tillsammans. Den överför vevaxelns rörelser till kamaxeln och är gjord av metallänkar, precis som en kedja, vilket gör att den kan ta tag i kugghjulen.

Vad kostar service på Nissan Juke?
Vi erbjuder Nissan ekonomiservice till Nissanbilar över 5 år till ett fast pris på 2.495 kr* som hjälper dig säkerställa att allt är i optimalt skick. Kom in med din Nissan till vår auktoriserade verkstad så hjälper vi dig!
Nu har det gått ett årtionde och nya Juke sticker inte ut lika mycket längre – det populära bilsegmentet crossover är numera fullproppat med modeller som har inspirerats av och följt Nissans radikala designlinje. Visst är designen fortfarande det som tycks tilltala bilköparna mest – åtminstone enligt Nissans egna kundundersökningar – men den är framför allt betydligt rymligare och har blivit begåvad med en osedvanligt pigg liten trecylindrig bränslesnål motor.

Vad är fördelen med kamkedja?
Kamkedjans främsta fördel är dess hållbarhet. Tack vare dess tålighet behöver kamkedjan generellt sett inte bytas ut och bör därför hålla under hela bilens livstid. Förutom en kontroll vid cirka 20 000 körda mil behöver kamkedjan knappt något underhåll.
Älskad och hatad. Den lilla crossovercoupén som väcker känslor kommer i en helt ny skepnad lagom till 2020-talet. Nya Nissan Juke har begåvats med riktigt bra uppkopplingsmöjligheter och är mycket rymligare än tidigare.

När byta kamrem NISSAN JUKE?
När remmen är sliten ska den bytas ut för att inte gå av och förstöra motorn. Huvudregeln har i många år varit att kamremmen typiskt ska bytas vart femte år eller efter 120 000 kilometer.
Barcelona. När den första Nissan Juke såg dagens ljus för tio år sedan fick den ett blandat mottagande. Eller som Nissans europeiska marknadschef Remy le Gall uttrycker det: ”den var antingen hatad eller älskad”. Själv minns jag kollegor som rynkade på näsan och raskt döpte om den till ”Puke” (spya) eller ”Joke” (skämt). Det var onödigt hårda ord. Och jag förstår inte riktigt varför den här bilmodellen väcker så starka känslor – år 2010 var den helt enkelt en frisk fläkt jämfört med andra betydligt tråkigare designade bilmodeller i storleken.Ytterligare svagheter är att baksätet är trångt och det är inte mycket till dörröppning för baksätespassagerarna. Lastutrymmet är hyfsat för klassen. Men att bilen är något trång är ju en del av grejen, den ska ju inte vara stor. Det är många kompromisser i småbilar och dessa är bara att leva med. Du kan ju alltid köpa en större bil, men då får du inte samma körkänsla som när du kör en Nissan Juke!

Det Nissan Juke kan erbjuda som ingen annan kan i denna klass är den förhöjda SUV-känslan, detta är en så kallad Crossover och i den sitter du lite extra högt med en bra körställning. Tyvärr finns inte något armstöd att lägga till på pluslistan och förarstolen är något kort i framkant.NIssan Juke skapar reaktioner, jag har hört både folk som gillar bilen helskarpt samt de som inte fattar att någon köper den. Nissan Juke har en lekfull design. Tittar du noga på den och framför allt provkör den så kommer du till insikt att detta är en skoj bil trots alls. DIG-T bensinmotorn på 1,2 liter med turbo och 115 hk gör bilen gott. Bilen är buskul att köra utan att den kan likna sig med de mer motorstarkare GTI-bilarna, men det finns ändå en likvärdig körupplevelse. För den som inte nöjer sig med en skön körkänsla finns även en 190 hk stark motor, och då kommer denna bil verkligen till sin rätt.

Backsensor saknas, finns inte ens att köpa. Nissan tycker att backkamera är gott nog, se till att köpa detta. Att autobroms saknas är nästan skamligt i detta fall, det är ju en typisk stadsbil. Prisbilden: från 164 000 kr.
Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.Juke är en SUV och den 4:e populäraste modellen från Nissan här på Wayke. Vi har just nu 41 st annonser för den. De mest populära färgerna för Nissan Juke är svart, vit och grå. Majoriteten av våra Juke har bensin som bränsle men det finns också ett mindre antal diesel. Snittet för våra Nissan Juke är att bilen är tillverkad 2018, har gått 4 829 mil och snittpriset är 176 220 kr.

Vad kostar service på NISSAN JUKE?
Vi erbjuder Nissan ekonomiservice till Nissanbilar över 5 år till ett fast pris på 2.495 kr* som hjälper dig säkerställa att allt är i optimalt skick. Kom in med din Nissan till vår auktoriserade verkstad så hjälper vi dig!
Kan inte säljaren svara på det bör du i köpekontraktet avtala att det ska göras före övertagandet. På så sätt slipper du hamna i en tråkig tvist med den tidigare ägaren.Kamremmen spinner hela tiden när motorn är igång, och därför slits den med tiden. När remmen är sliten ska den bytas ut för att inte gå av och förstöra motorn. Huvudregeln har i många år varit att kamremmen typiskt ska bytas vart femte år eller efter 120 000 kilometer. Efter tillkomsten av nya och hållbarare kamremmar har emellertid flera biltillverkare utökat rekommendationen av hur många körda kilometer remmen kan hålla för. Idag är rekommendationen ofta ett par hundra tusen kilometer, innan remmen måste bytas.

Det kan vara svårt att förutsäga när kamremmen är så hårt sliten att den måste bytas, men det är inte bara det allmänna slitaget under körning som påverkar när det måste göras.

Är det kamkedja i Nissan Juke?
Byt Kamkedja på din NISSAN JUKE: steg-för-steg-handböcker Här hittar du steg-för-steg-guider och tips på hur du byter Kamkedja på din NISSAN JUKE. Dessa kostnadsfria och utförliga manualerna för Motor har sammanställts av proffs, och baseras på konstruktionsspecifika detaljer för den aktuella modellen.
Det är lätt att lämna bilen på verkstad till rätt pris, när du använder autobutler.se. De verkstäder som är knutna till vår verkstadsportal skickar nämligen uteslutande skriftliga offerter, när du registrerat dig på autobutler.se. Det gör att du lätt kan jämföra priser och beskrivningar av uppgiftens omfattning. Som en sista säkerhetskontroll innan du väljer verkstad kan du kan du klicka dig in på autobutler.se och läsa presentationer av verkstäderna. Alla som använder autobutler.se kan ge en bedömning av de verkstäder de utnyttjat.Både kamremmen och vattenpumpen är delar i ett integrerat system. Många verkstäder väljer därför också att byta både kamrem och vattenpump på samma gång, eftersom båda slits, och det är besvärligt att först byta den ena och sedan den andra efter kanske bara ett halvår.Eftersom byte av kamremmen kräver att man tar av en del av motorn, kommer verkstäderna att lämna olika uppgifter om hur lång tid det tar. Därför är det också en god idé att kolla de olika offerterna och se hur många timmar mekanikern behöver, innan den nya remmen är på plats.

På autobutler.se har vi undersökt genomsnittspriset för att få byta kamremmen och vattenpumpen på en Nissan. Priset täcker alla offerter som lämnats till Nissanägare och är samtidigt ett genomsnittspris för alla Nissanmodeller.Om du läser i bilens servicebok, kan du se hur ofta du ska byta kamremmen. Oavsett vad det står i serviceboken eller hur många kilometer bilen har gått, får remmen vid en kontroll aldrig har sprickor på ytan eller uppfransade kanter.

Bilens kamrem, som löper över några kugghjul, har den funktionen att den synkroniserar ventilerna och kolvarnas rörelser. Motorns ventiler öppnas och stängs med hjälp av kamremmen, medan vattenpumpen driver runt den kylvätska som kyler motorn.
Det är faktiskt möjligt att själv byta kamremmen på sin bil, men som för allt annat kräver det att man vet vad man gör. Jobbet är lite krångligt, och lämnar du in bilen på en verkstad slipper du allt besvär.

Interiören i JUKE är välkomnande och sätter föraren i fokus. Samtidigt som det generösa knäutrymmet i baksätet gör det bekvämt för medpassagerare. Nya Nissan Juke Hybrid har Apple CarPlay/Android Auto så du enkelt kan koppla upp din smartphone och njuta av underhållning på resan.
Priset på nya Nissan JUKE varierar lite beroende på vilken motor och utrustning du väljer. Testa att anpassa din JUKE 2023 i vår konfigurator nedan för att få en tydligare prisbild.Nissan JUKE är den populära crossover-coupén som ger en avslappnad åktur. Håll dig uppkopplad med Nissan Intellegent Mobility, det inbyggda navigationssystemet använder teknologier som ger dig tillgång till tjänster som Apple CarPlay och Google Assistant. Välj mellan Nissan JUKE Hybrid eller Nissan JUKE Bensin

Hur mycket drar en Nissan Juke?
Enligt Nissan får det Juke att dra 5,6 l/100 km vid blandad körning. Ytterligare en praktisk nyhet är 40 procent större bagageutrymme, nu ryms där 354 liter.
Med tanke på dagens el- och bränslepriser är Nissan Juke 2023 som hybrid en perfekt kombination av elmtoro och bensinmotor. Förbrukningen ligger på runt 0,5 liter per mil. Juke hybrid kombination laddar upp när du bromsar vid stadskörning, medan bensinmotorn endast kliver in vid behov.

Nya Nissan JUKE Hybrid, den populära crossover-coupén i en ny kostym. Mer teknik, förbättrad körkomfort och unik design i kombination en helt ny hybridmotor.
De senaste siffrorna från vägtrafikregistret hos Transportstyrelsens säger att det finns cirka 17 000 Nissan Juke registrerade med tillstånd att köra på svenska vägar.

Nya Nissan Juke släpptes på marknaden 2019 och blev snabbt Nissans andra mest sålda bil i Europa efter sitt större syskon Qashqai. Juke blev särskilt populär bland yngre och äldre förare, alltså inte bland det för bilmarknaden så viktiga medelåldersegmentet. Det gjorde att Juke förenade två olika köpargrupper på ett spännande sätt. Precis som ovan nämnda Nissan Qashqai fick också Nissan Juke höga betyg i säkerhet av EuroNcap, högsta betyg och fem stjärnor blev det för nya Juke.
En Nissan Juke är bränslesnål. Den drar i blandad körning på landsväg 5,2 liter på 100 kilometer. Motsvarande siffra för blandad körning i övrig trafik är 6,3 liter på 100 kilometer. När du ska undersöka hur mycket just din bil och körning drar ska du tänka på följande. Motorn drar mer när den är kall, för att få en så precis siffra som möjligt ska du se till att bilen är varm. Det är ett skäl till att skaffa en motorvärmare som direkt gör din körning mer bränslesnål från den första metern. Ett annat skäl är att när du har en förbränningsmotor som i de olika versionerna av Nissan Juke då också minskar utsläppen av skadliga ämnen, de är också högre med en kall motor.Hedin bil är ett av Sveriges största bilvaruhus med licens att sälja alla stora varumärken däribland Nissan Juke. Hedin kan erbjuda flera förmånliga finansieringsmodeller för alla olika typer av köpare och kan anpassa avtal efter de flesta ekonomiska förutsättningar. Nissan Juke kan du köpa till en månadskostnad på 2527 kronor som delbetalning. Det ger dig möjligheten att äga bilen med friheten att byta vart tredje år.

Bilhallen Mjölby är en av landets mest erfarna försäljare av Nissan och har sålt mängder av Nissan Juke till nöjda köpare. Priset hos bilhallen startar från 239 450 kronor, beroende på vilken utrustning och finansiering som passar dig bäst för ett bilköp. För dig som är sugen på att provköra både en och två gånger innan du bestämmer dig för ett köp kan kontakta Bilhallen Mjölby via hemsidan eller på telefon.

Nissan Juke är ett perfekt köp för bilisten som vill ha en lite mindre men ändå stark och upphöjd bil, som gjord för stadstrafik där god uppsikt och körförmåga är viktig. I sitt segment är Nissan Juke dessutom prisvärd och konkurrenskraftig i jämförelse med sina största rivaler. Nedan finner du tre återförsäljare som kan hjälpa dig med ett lyckat köp.
Nissan Juke är den minsta av Nissans modeller som kategoriseras som crossover SUV, alltså en mindre och mer kompakt stadsjeep. Den första versionen lanserades 2010 och har sedan dess utvecklats på flera sätt. Nissan Juke finns inte som el eller hybridbil utan har en klassisk förbränningsmotor på diesel eller bensin. Juke finns med fem och sex växlar manuell och med sex i automatutförande. Namnet Juke är en förkortning av det bekanta ordet jukebox med innebörden att dansa eller skifta riktning genom rörelse. Till utformningen har Nissan Juke liknats vid klassiska modeller från 60 och 70-talen som för tankarna till en liggande cola-flaska eller hjälm med visir.

Bilweb.se är en av landets största marknadsplatser för nya och begagnade bilar på webben. Som köpare hittar du information och tester av exempelvis Nissan Juke och mängder av andra modeller och varumärken. För att läsa mer och hitta information finns också artiklar, olika tips att finansiera köp och mängder av statistik och data som hjälper dig inför ditt bilköp.
Nissan Juke är en prisvärd bil som till ett relativt lågt utgångspris går att få med en mängd olika utrustning. Du har möjlighet att efter personlig smak och behov sätta ihop den bil du vill ha som gör ditt bilkörande till det nöje det ska vara, men också säkert och snyggt. Utrustningen gör bilen. Följande går att välja till din Nissan Juke.Juke har en kul design tycker jag, kul både framifrån och bakifrån. Ser ut som en insekt haha. 🙂 Men från sidan fungerar det inte riktigt. Det väldigt bakåtlutade taket inskränker på takutrymmet bak och gör bilen onödigt opraktisk. Bagageutrymmet är mitt-emellan småbil och Golf-klassen, får väl anses godkänt, men det lutar väldigt mycket bak. En nackdel är ingen längdjusterbar ratt. Motormässigt så finns den faktiskt med diesel, Renaults pigga 1,5 enhet på 110 hästar. 6-växlad manuell låda. Helt okej och snål. Synd på vindbrus. En kul och udda bil! Tyvärr ligger efter med moderna säkhertsfunktioner, ingen autobroms t ex.

CJ77, då var det väl 95 hästarn du provade antar jag? Captur finns med 120 hästars automat också, 120 hästarn räcker till tycker jag. Utomlands finns den med diesel, men tas inte in till Sverige för svenska Renault har tappat tron på diesel här, iaf för mindre bilar.

Det är en lekfull bil, men ser vi till praktisk nytta och komfort så tycker jag det finns bättre alternativ i minsta SUV- klassen. Som syskonet Renault Captur, eller Peugeot 2008. Snart presenteras nya Fiat 500X också, som kan vara en intressant utmanare.
Nissan Juke började produceras 2010. 2015 fick den ett första facelift. 2018 blev det klar att den skulle få ännu ett, denna gång med förfinat infotainmentsystem, fler funktioner och en del exteriöra ändringar. Men den versionen är ännu inte ute på marknaden.

Nuvarande Juke anses vara en intressant och välfungerande bil med unik design. Den har dock ett par år på nacken och en del menar att den trots facelift känns daterad inom vissa områden. Nissan har fått höga betyg i internationella säkerhetstest men flera ägare har rapporterat problem med den, vilket gör att den i test får minuspoäng för pålitlighet. Till skillnad från hos en del konkurrenter (exempelvis Renault Captur och Opel Mokka) är det lite trångt i baksätet, menar experter. Det finns varken mycket huvudutrymme eller benutrymme. En del motorjournalister menar att det känns trångt i hela kupén.

Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.
Det fanns en tid när alla bilar var vanliga lågbyggda sedaner, kombibilar och små halvkombis. Men det var före Nissan Qashqai. När modellen presterades 2007 var alla SUV:ar stora bilar både på längden och höjden. Kompakt-SUV:en Qashqai var något alldeles nytt. En bil i Golfklassen, men som var byggd på höjden och såg betydligt tuffare ut än de gamla vanliga kompakta halvkombibilarna.Qashqai finns med fyrhjulsdrift och det har varit ett populärt tillval i Sverige. De bilarna har dieselmotor på 130 hästkrafter. Motorn går snålt, men upplevs av många som knottrig och lite traktoraktig. Det är värst på låga varv, och bättre när motorn kommit upp i varv i högre farter. Den som vill ha en Qashqai med mjukare gång kan med fördel välja bensinmotorn på 1,2 liter, men då är det framhjulsdrift som gäller. Bilen kommer endera med en sexväxlad manuell låda eller en steglös CVT-automat. Från 2018 finns Qashqai med dubbelkopplingslådan DCT.

Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.
I likhet med många andra japanska bilmodeller är Qashqai inte någon direkt körglad bil. Den kan kännas lite vevig på motorväg och fjädringen är ganska fast. Ljudnivån är dock behagligt låg vid långfärd. Bilen trivs allra bäst i tätorter och på mindre landsvägar.Japanska bilmärken har skämt bort hos med hög driftsäkerhet, det finns dock en del du ska tänka på innan du slår till på en Qashqai. Bilen har återkallats flera gånger, bland annat för att innerskärmen på höger bakhjul kan lossna. Förra generationen av Qashqai hade vissa problem med rost, och kolla noga runt innerskärmar, trösklar och skärmkanter så att den bruna bilpesten inte börjar komma smygande. Vissa exemplar av bensinmotorn på 1,2 liter kan ha hög oljeförbrukning, kolla noga oljenivån innan köp. CVT-automaten kan krångla och det finns bilar som fått byta växellåda utan att de gått särskilt långt.Om du inte behöver fyrhjulsdrift så är bensinmotorn ofta ett trevligare val än den lite råa dieseln hos Nissan Qashqai. Oavsett om du planerar att köpa en Nissan Qashqai från bilhandlare eller från en privat säljare kan du använd dig av Blipp. Jämför gärna kostnaden för vårt billån med den du får hos handlaren eller via ett privatlån. Ofta får du en rejält mycket lägre månadskostnad med Blipp.

Den andra generationen av Nissan Qashqai presenterades 2013 och påminde på många sätt om föregångaren från 2007. Främst var de designen som moderniserats och även interiören var helt ny. Bilköparna tog den snabbt till sitt hjärta och den blev lika populär som den första generationen. Qashqai är visserligen en SUV, men det är en ganska liten bil som är cirka 4,4 meter lång. Framsätena är sköna med gott om svängrum, och även i bak sitter två vuxna någorlunda bekvämt. Bagageutrymmen är dock i minsta laget om du ofta har barnvagn och stor packning. Som tur är går sätena att fälla och då blir lastutrymmet rejält.
Bilköparna älskade Nissan Qashqai och idag har mer eller mindre alla biltillverkare en modell i den kompakta SUV-klassen, samtidigt som halvkombibilar är på utdöende, idag vill alla ha SUV:ar. Nissans banbrytande modell är nu inne på sin tredje genrationen och är ett populärt köp även som begagnad.Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

Servicekostnaderna är relativt låga, men dieselmotorerna kräver täta kamremsbyte, det drar upp kalkylen en del. En fyrhjulsdriven Nissan Qashqai med dieselmotor från 2015 går att köpa för drygt 150 000 kronor. Då har bilen gått under 10 000 mil. Men Blipps billån ligger månadskostnaden för en sådan bil på omkring 1500 kronor.
När Nissan i slutet av 1950-talet började exportera sina produkter användes namnet Datsun på alla personbilar utanför Japan medan namnet Nissan reserverades för lastbilar och bussar. I början av 1980-talet beslutade Nissan Motors att fasa ut namnet Datsun och döpa om alla bilmodeller till Nissan.

Nissan är ett bilmärke som tillverkas av det japanska företaget Nissan Motor Co. Ltd. Nissan Motors bilar såldes fram till början av 1980-talet även under namnet Datsun.
Nissan var under lång tid Japans näst största biltillverkare efter Toyota men i samband med asienkrisen i slutet av 1990-talet drabbades företaget av ekonomiska problem. Krisen ledde till ett nära samarbete med franska Renault med ett korsvis ägande. Renault äger 44% av Nissan och Nissan äger 15% av Renault. Båda bolagen leds av Carlos Ghosn.Nissan var ett holdingbolag som grundades 1928 under namnet Nippon Sangyo (förkortat ”Nissan”). Nissan köpte upp biltillverkaren DAT Motorcar Co., slog samman det med Tobata Castings bildelstillverkning och bildade dotterbolaget Nissan Motor Co. Ltd. Nissan Motors mindre personbilar såldes under namnet Datsun medan större bilar och tyngre fordon fick namnet Nissan. Under 1950-talet tillverkade Nissan de brittiska Austinmodellerna Somerset och Cambridge på licens. Från 1960 ersattes dessa av Nissan Cedric. 1966 gick Nissan samman med Prince Motor Company.

Nissan har vågat lite mer avseende designen av Nissan Juke. Juke har en lite tuffare och coolare design, men sett framifrån så ser den ändå glad ut. Vissa tycker om designen medan andra inte alls gillar den. Detta är en bra och vågat drag av Nissan idag när de flesta bilar försöker se ut som varandra. Utbudet av bilar med egen karaktär är ganska litet. Nissan Juke är därför ett välkommet tillskott.
Bakåtsikten är en av bilens svagheter då denna är väldigt begränsad, en backkamera finns och är ett uppskattat tillbehör till denna bil. Baksätet är också en av bilens svagheter då det är ganska trångt där bak. Dörröppningen till baksätet är väldigt smal nedtill på grund av hjulhuset. Detta är absolut ingen bil att ha småbarn i baksätet. Den smala dörröppningen i kombination men att bilen är hög gör det mycket svårt för små barn att ta sig in och ut ur bilen. Men denna bil är förstås inte tänkt som familjebil. Lastutrymmet är trots bilens storlek ändå ganska bra. Dessutom finns utrymme under lastgolvet.

Utöver design så får du en högre sittposition i Nissan Juke vilket många uppskattar. Bilen som provkördes var Nismo versionen vilket innebär att den har 200 hk, stenhård fjädring, kraftigt skålade stolar och en rad designdetaljer. Körmässigt så går denna bil väldigt bra men är inte riktigt så sportig som man skulle kunne tro. Bilens kraft är jämt fördelat över varvtalen så man fattar inte riktigt att den faktiskt är väldigt snabb.

Nissan erbjuder Juke med en rad av de nya tekniska detaljerna som finns och därmed så känns bilen modern och fräsch. Dessutom finns den med fyrhjulsdrift vilket inte är så vanligt i småbilar. Rostskyddet för Juke är inte bra, extrabehandling rekommenderas.

Similar Posts