Nissan Qashqai 1.6 Dci Xtronic

Kostnaden för ett kamremsbyte på Nissan Qashqai skiljer sig lite beroende på årsmodell och motor, samt vilken verkstad du väljer. Ett genomsnittspris är cirka 7 000 kronor.

Hur ofta du ska byta kamrem på din Qashqai beror på hur mycket du kör. Om din motor har intervallerna 15 000 mil och 10 år, så ska du byta när det första inträffar. Kör du 15 000 mil på 5 år så är det dags för ett kamremsbyte, men även om du bara kört 6 000 mil på 10 år så ska du byta kamrem. Detta eftersom materialet i remmen blir sämre med åren, även om du inte kör mycket.
Ja, många motorer i Nissan Qashqai har kamkedja istället för kamrem. Kedjorna behöver oftast inte bytas så länge oljebyten och andra servicar är gjorda enligt bilens serviceintervaller.Det är viktigt att du byter kamremmen i tid på din Nissan Qashqai. Här hittar du mer information om kamremsintervallen och vad det kostar att byta kamrem på Nissan Qashqai.

Den är leveransklar & utrustning över standard – Motor & Kupévärmare, Navigation, Backkamera, Parkeringssensorer Fram/Bak, Bluetooth, ACC/Klimatkontroll, Farthållare, Isofix, USB/AUX – Ingång, Elhissar fram, Filbytesvarnare, Helljusassistans, Identifiering av vägskyltar, Regnsensor, Multifunktionsratt, Stereo med CD-läsare, Välservad och mycket mer!
Välkommen till Riddermark Bil AB – Sveriges största märkesoberoende bilfirma! Alla våra bilar är leveransklara och vi erbjuder hemleverans i hela Sverige 7 dagar i veckan.

Populär Nissan Qashqai som är omtyckt och prisbelönt av bilkritiker då den är en av världens mest sålda SUV. Den snål i drift tack vare en blandad kör förbrukning som är från endast 0,42l/mil samt en låg årlig skatt på bara 1520kr! Kompakt och rymlig för den som söker efter plats med barnvagn, packning och lite till
Vi har över 4000 leveransklara bilar i lager som kan levereras kostnadsfritt med landets smidigaste leveranser, och vi tar alla möjliga bilar i inbyte.Eftersom vi har väldigt korta lagertider på våra bilar, så rekommenderar vi våra kunder att ringa oss på 08-572 142 41 för att kontrollera att fordonet finns kvar! Vi ordnar en finansiering som passar just dina behov och erbjuder 14 dagar försäkring kostnadsfritt i samarbete med Folksam, vi tar gärna din gamla bil i inbyte. Kontakta anläggningen för mer information.

Övrig information om bilen: Årsskatt på endast 1520kr Vid blandad körning är förbrukning endast 0,42l/mil Besiktigad till och med 2024-07-31 Endast två tidigare brukare sedan ny Precis genomgått en service Väldokumenterad Servicehistorik Denna bil kan köpas med 12-48 mån garanti

Välkommen till en trygg och enkel bilaffär utan att lämna hemmet. Fordon från vårt Webblager levereras inom 24h med hemleverans till din dörr, oavsett var i landet du bor. Gör som tusentals av våra kunder och välj hemleverans när du köper din bil hos Riddermark Bil. Vill du besöka lagret istället? Ring eller maila oss gärna innan så vi kan ta emot er på bästa sätt.Köp, byt eller sälj din bil i någon av våra 15 butiker. Eller använd dig av vår kostnadsfria chaufförsservice och gör bilaffären tryggt hemma hos dig. Våra chaufförer hämtar eller lämnar din bil hemma hos dig inom 24h, oavsett var i landet du bor.

Är Nissan Qashqai 2017 en bra bil?
Det är annars en motor som sköter sitt jobb bra och gör bilen trevligt rapp och smidig i gensvaret. Lite förstörs dock körupplevelsen av den trist långslagiga och ganska oprecisa växellådan. Vi hann även med en kort sväng med dieseln på 1,6 l/130 hk. Det blev en besvikelse, speciellt ihop med den manuella växellådan.
Det har också gjorts en ansats till att förbättra utrymmet, särskilt runtom baksätet. Utrymmet är helt okej men är ingenting i jämförelse med exempelvis Volvo V90. Nissan Qashqai kan beställas med ett panoramafönster men det gör att takhöjden offras. Utan panoramafönstret får du något bättre utrymme uppåt. Överlag är utrymmet inte mycket större än det hos en Volkswagen golf. Detta gäller särskilt bagageutrymmet.Bromsarna kan upplevas som att de är lite för ”på” och reagerar även om man bara snuddar vid dem. Det blir därför lätt stötigt vid inbromsningar även i mycket låga hastigheter.

Vad är det för motor i Nissan Qashqai?
När det gäller Qashqai, kommer dessa 3 nya drivlinor med 1,3-litersmotorer att direkt ersätta de gamla – 1,2-liters 115 hk manuell och CVT samt 1,6-liters 163 hk manuell. Alla de nya drivlinorna uppfyller kraven i den senaste utsläppsstandarden Euro 6d-Temp. 140 hk och 160 hk Man.
Nissan Qashqai är lätt att köra. Den manuella växellådan är precis och lätt att använda och Qashqai ligger bra i alla kurvor. Den automatiska växellådan, däremot, är inte lika bra. Då finns det bättre automatvarianter att leta efter. Nissan Qashqai har fått en uppgraderad ljuddämpning vilken experter menar fungerar relativt bra. Den är tystare men den är inte den tystaste av bilar.

Är Nissan Qashqai ett bra köp?
Nissan Qashqai är en bra all-round SUV. Den erbjuder en bekväm och jämn körupplevelse samt ett välfungerande autobromsningssystem som reagerar på fotgängare. Bromsarna är dock lite för snabba på att reagera och bilens utrymme är inte mycket att skryta med i jämförelse med andra SUVar.
Nissan Qashqai, den andra generationen, ska ha fått en uppgraderad insida med minimalistisk look till 2018, men flera experter menar att uppgraderingarna är svåra att få syn på. En av de direkta förbättringarna sitter direkt i förarhytten som en ny, mer bekväm, ratt. Den har också fått stora fönster med så smala avbrott som möjligt för att undvika döda vinklar.

Vad är skatten på nya Nissan Qashqai?
Pris, från kr: 455 900 kr. Skatt, kr/år: 5 389 (år 1–3), 602 kr/år (år 4+). Svensk lansering: Oktober.
Motor: Elmotor som drivmotor, max effekt 190 hk, max vridmoment 330 Nm. Generator i form av trecylindrig direktinsprutad bensinmotor med turbo och variabel kompression, volym 1 497 cm.Nissan gör nu en radikal omstöpning av konceptet i hybridversionen av Qashqai. En elmotor får ensam sköta drivningen och en synnerligen avancerad bensinmotor driver generatorn som alstrar elektriciteten som dels driver bilen direkt och dels mellanlagras i ett litiumjonbatteri.

För övrigt känns Qashqai igen. Den senaste generationen är lätt att trivas i och enkel att ta till sig. Effektiv packning ger bra utrymmen trots en relativt kompakt kaross. Förarmiljön fungerar utmärkt och köregenskaperna är trygga om än inte särskilt inspirerande. Provbilen var i topputförandet Tekna+ med lite lyxig aura i kupén men sitt- och fjädringskomforten hamnar någonstans bland de medelmåttiga.Vad är då poängen med detta? Den Nissantekniker jag frågar erkänner utan omsvep att lösningen egentligen inte ger någon större effektivitetsvinst jämfört med konkurrenternas hybridsystem. Uppsidan handlar istället om körkomfort.Förbrukningen för E-Power ligger också ganska nära de 5,8 l/100 km som storsäljaren Toyota RAV4 drar i hybridversion. Qashqai må vara piggare och smidigare att köra men RAV4 är fyrhjulsdriven, en egenskap som inte går att få i hybridversionen av Qashqai. Det blir upp till kunden att prioritera.

När en elmotor står för drivningen slipper man många av förbränningsmotorns nackdelar. Vridmomentet finns tillgängligt direkt från start och smidigheten vid precisions-manövrer är oslagbar.
Qashqai E-Power känns som en elbil att köra. Även om accelerationen mattas något i högre hastigheter är det här är en riktigt pigg bil. I stadstrafik sker stora delar av framfarten enbart på eldrift. När bensinmotorn väl drar igång sker det diskret tack vare aktiv bullerdämpning. I bagageutrymmet finns högtalare som spelar upp motorbullret i motfas vilket enligt Nissan sänker kupébullret väsentligt. Tekniken liknar den hos moderna brusreducerande hörlurar.

När föraren behöver accelerera kopplas elmotorn in för att assistera. Hybridiseringen sänker förbrukningen med 20–30 procent. Förutom kostnaden för det avancerade drivsystemet har nackdelarna hittills handlat om ofta ganska mediokra prestanda och ibland irriterande högt motorvarv vid acceleration.
Hybridens grundidé är att låta en el- och en förbränningsmotor samarbeta för att höja bränsleeffektiviteten. Systemet omvandlar rörelseenergi till elektrisk i utförslöpor och vid inbromsningar och låter förbränningsmotorn jobba inom sitt mest effektiva belastningsområde.Men så var det då det där med effektiviteten. Trots sin avancerade bensinmotor med variabel kompression har E-Power en deklarerad förbrukning på 5,4 l/100 km. Det är bara en deciliter mindre per mil än den mildhybrid-Qashqai som rullar i Vi Bilägares långteststall.[3] Förlita dig inte uteslutande på bekväma körfunktioner. Vissa funktioner kanske inte fungerar under alla förhållanden och omständigheter. Hastighetsbegränsning och andra begränsningar gäller. För villkor relaterade till Nissans teknologier, vänligen kontakta din Nissan-återförsäljare.

Angivna siffror gällande bränsleförbrukning och CO2-utsläpp baseras på laboratorietester i enlighet med EU-lagstiftning och är avsedda för att jämföra olika bilmodeller. Informationen refererar inte till en specifik bil och Nissan kan inte garantera dessa siffror. Siffrorna reflekterar nödvändigtvis inte verklig körning och tillvalsutrustning, underhåll, körsätt, topografi och väderförhållanden kan påverka resultatet. Siffrorna sattes under den nya WLTP testcykeln (Worldwide harmonizied Light vehicle Test Procedure).
[4] Nissan Qashqai Mildhybrid – WLTP blandad körning min/max bränsleförbrukning (l/100km): 6,3 – 7,0. CO2 WLTP blandad körning min/max (g/km): 141 – 159.Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler. Du kommer strax att få ett mail av oss med länk till objektet/objekten, kontaktuppgifter till säljaren och lite andra bra tips inför köpet. Vill du se fler liknande objekt klicka här! Det fanns en tid när alla bilar var vanliga lågbyggda sedaner, kombibilar och små halvkombis. Men det var före Nissan Qashqai. När modellen presterades 2007 var alla SUV:ar stora bilar både på längden och höjden. Kompakt-SUV:en Qashqai var något alldeles nytt. En bil i Golfklassen, men som var byggd på höjden och såg betydligt tuffare ut än de gamla vanliga kompakta halvkombibilarna.Om du inte behöver fyrhjulsdrift så är bensinmotorn ofta ett trevligare val än den lite råa dieseln hos Nissan Qashqai. Oavsett om du planerar att köpa en Nissan Qashqai från bilhandlare eller från en privat säljare kan du använd dig av Blipp. Jämför gärna kostnaden för vårt billån med den du får hos handlaren eller via ett privatlån. Ofta får du en rejält mycket lägre månadskostnad med Blipp.

Hur långt kan en Nissan Qashqai gå?
Den officiella räckvidden för Qashqai e-Power är över 1000 km.
Bilköparna älskade Nissan Qashqai och idag har mer eller mindre alla biltillverkare en modell i den kompakta SUV-klassen, samtidigt som halvkombibilar är på utdöende, idag vill alla ha SUV:ar. Nissans banbrytande modell är nu inne på sin tredje genrationen och är ett populärt köp även som begagnad.Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.I likhet med många andra japanska bilmodeller är Qashqai inte någon direkt körglad bil. Den kan kännas lite vevig på motorväg och fjädringen är ganska fast. Ljudnivån är dock behagligt låg vid långfärd. Bilen trivs allra bäst i tätorter och på mindre landsvägar.

Qashqai finns med fyrhjulsdrift och det har varit ett populärt tillval i Sverige. De bilarna har dieselmotor på 130 hästkrafter. Motorn går snålt, men upplevs av många som knottrig och lite traktoraktig. Det är värst på låga varv, och bättre när motorn kommit upp i varv i högre farter. Den som vill ha en Qashqai med mjukare gång kan med fördel välja bensinmotorn på 1,2 liter, men då är det framhjulsdrift som gäller. Bilen kommer endera med en sexväxlad manuell låda eller en steglös CVT-automat. Från 2018 finns Qashqai med dubbelkopplingslådan DCT.
Japanska bilmärken har skämt bort hos med hög driftsäkerhet, det finns dock en del du ska tänka på innan du slår till på en Qashqai. Bilen har återkallats flera gånger, bland annat för att innerskärmen på höger bakhjul kan lossna. Förra generationen av Qashqai hade vissa problem med rost, och kolla noga runt innerskärmar, trösklar och skärmkanter så att den bruna bilpesten inte börjar komma smygande. Vissa exemplar av bensinmotorn på 1,2 liter kan ha hög oljeförbrukning, kolla noga oljenivån innan köp. CVT-automaten kan krångla och det finns bilar som fått byta växellåda utan att de gått särskilt långt.Den andra generationen av Nissan Qashqai presenterades 2013 och påminde på många sätt om föregångaren från 2007. Främst var de designen som moderniserats och även interiören var helt ny. Bilköparna tog den snabbt till sitt hjärta och den blev lika populär som den första generationen. Qashqai är visserligen en SUV, men det är en ganska liten bil som är cirka 4,4 meter lång. Framsätena är sköna med gott om svängrum, och även i bak sitter två vuxna någorlunda bekvämt. Bagageutrymmen är dock i minsta laget om du ofta har barnvagn och stor packning. Som tur är går sätena att fälla och då blir lastutrymmet rejält.

Hur ofta ska man byta kamrem på Nissan Qashqai?
Hur ofta du ska byta kamrem på din Qashqai beror på hur mycket du kör. Om din motor har intervallerna 15 000 mil och 10 år, så ska du byta när det första inträffar. Kör du 15 000 mil på 5 år så är det dags för ett kamremsbyte, men även om du bara kört 6 000 mil på 10 år så ska du byta kamrem.
Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.

Servicekostnaderna är relativt låga, men dieselmotorerna kräver täta kamremsbyte, det drar upp kalkylen en del. En fyrhjulsdriven Nissan Qashqai med dieselmotor från 2015 går att köpa för drygt 150 000 kronor. Då har bilen gått under 10 000 mil. Men Blipps billån ligger månadskostnaden för en sådan bil på omkring 1500 kronor.

CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat.
Jämfört med den utgående 1,2-litersmotorn med 115 hk och manuell växellåda, är nya 1,3-liters 140 hk manuell 25 hk starkare och levererar 50 Nm högre vridmoment. För Qashqai med 17″-fälgar ligger CO2-utsläppen på 121 g/km (NEDC-BT), en sänkning med 8 g/km jämfört med tidigare (NEDC).När det gäller Qashqai, kommer dessa 3 nya drivlinor med 1,3-litersmotorer att direkt ersätta de gamla – 1,2-liters 115 hk manuell och CVT samt 1,6-liters 163 hk manuell. Alla de nya drivlinorna uppfyller kraven i den senaste utsläppsstandarden Euro 6d-Temp.

Detta förbättrade utbud av drivlinor för Qashqai tar körupplevelsen till helt nya nivåer. Det som kunderna märker direkt är kvickare respons och acceleration, tack vare den stegrade effekten och det ökade vridmomentet, jämnare och mer linjär kraftutveckling och tystare gång. Dessutom är serviceintervallen längre.Hos Nissan gör den nya motorn debut i Qashqai. Motorn kan fås kopplad till en 6-växlad manuell växellåda eller en helt ny 7-stegad DCT-växellåda med dubbla kopplingar. Båda varianterna lägger ut drivningen på framhjulen. Det här är första gången som en DCT-växellåda används för en högvolymsbil från Nissan. Fördelarna för kunden är en sportig och mer direkt kördynamisk upplevelse, förbättrad prestanda från stillastående och jämn kraftutveckling.

Är det kamkedja på Nissan Qashqai?
Har Nissan Qashqai kamkedja? Ja, många motorer i Nissan Qashqai har kamkedja istället för kamrem. Kedjorna behöver oftast inte bytas så länge oljebyten och andra servicar är gjorda enligt bilens serviceintervaller.
Den sänkta bränsleförbrukningen är ett resultat av att motorn konstruerats om från grunden jämfört med de tidigare bensinmotorerna. 1,3-litersmotorn är försedd med ett bensinpartikelfilter, och till annat som förbättrats hör bl.a. insprutningssystemet, förbränningskamrarnas konstruktion, den inre friktionen som sänkts ytterligare och en optimering av turboladdaren. Tack vare det högre vridmomentet på lägre varvtal blir det också tystare ombord.

Har Nissan Qashqai kamrem eller kamkedja?
Har Nissan Qashqai kamkedja? Ja, många motorer i Nissan Qashqai har kamkedja istället för kamrem. Kedjorna behöver oftast inte bytas så länge oljebyten och andra servicar är gjorda enligt bilens serviceintervaller.
Förutom lägre förbrukning och CO2-utsläpp bjuder den nya motorn också på en jämnare respons vid lägre varvtal och kraftfullare acceleration för ännu snabbare och säkrare omkörningsmanövrer.12.10.2018 — Nu kan man få Qashqai med Nissans helt nya bensindrivna 1,3-litersmotor. Detta det senaste kapitlet i framgångssagan Qashqai – Europas mest sålda crossover – gör denna SUV ännu attraktivare för konsumenterna.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.seRyan Gains, General Manager för crossovers på Nissan Europe, kommenterar nyheten: – Lanseringen av denna helt nya 1,3-litersmotor ligger helt i linje med förändringarna på marknaden och uppfyller kundernas efterfrågan på en högeffektiv bensinmotor som levererar enastående körprestanda och samtidigt har låg förbrukning. Jämfört med den utgående 1,6-litersmotorn på 163 hk och manuell växellåda, är nya 1,3-liters 160 hk manuell 3 hk svagare men levererar 20 Nm högre vridmoment. För Qashqai med 17″-fälgar ligger CO2-utsläppen på 121 g/km (NEDC-BT), en sänkning med 13 g/km jämfört med tidigare (NEDC). Det finns 3 versioner av den nya 1,3-litersmotorn – en på 140 hk med 6-växlad manuell växellåda, en på 160 hk med 6-växlad manuell växellåda och en på 160 hk med en 7-stegad DCT-växellåda. Vridmomentet ligger på 240 Nm för den lägre effektvarianten, 260 Nm för den högre med manuell växellåda och på 270 Nm för 160 hk med DCT-växellåda.Jämför man samma två drivlinor, så har även accelerationen förbättrats. Medan tiden för 0-100 km/h är nästan identisk (10.6 sek för 1.2, versionen och 10.5 sek för den nya 1.3), så har 4:e växelns acceleration från 80-100 km/h sänkts från 5.7 till 4.5 sekunder – en förbättring av prestandan med 21%. För den 6:e växeln är resultatet vid 100-120 km/h ännu bättre – 35% förbättring, vilket ger ännu större flexibilitet för föraren.

Similar Posts