Nudie Jeans Pocket

Utmaningarna för Nudie Jeans var ett ooptimerat sätt att arbeta med hållbarhetsledning. De såg ett behov av en mjukvara som kunde effektivisera processen, spara tid och möjliggöra insiktsdrivet arbete.Nudie Jeans använder Worldfavor Sustainable Sourcing för att hantera social och miljömässig efterlevnad av leveranskedjan. Det tillåter dem att kartlägga och samla in miljödata, samt spåra en del av den sociala efterlevnaden för deras leverantörer för att säkerställa att deras hållbarhetsvärden finns representerade i hela värdekedjan.

När grundades Nudie Jeans?
2001, GöteborgNudie Jeans / Grundades
För ett företag som bygger på idén att göra högkvalitativa plagg på ett rättvist sätt är det viktigt att arbeta med rätt leverantörer. Industriell utveckling och innovation möjliggör hållbarhet i leveranskedjan för Nudie Jeans samt att dem arbetar mot samma mål med leverantörer när det gäller social efterlevnad och miljöprestanda. Ett exempel är deras medlemskap i Fair Wear Foundation, som hjälper företaget att arbeta för att förbättra villkoren för arbetare i klädesfabriker och att skapa ett ramverk för de standarder som krävs vid inköp av leverantörer.

Vem äger Nudie Jeans?
Jeansbolaget Nudie jeans har utvecklats till en ordentlig kassako för bolagets tre ägare; grundaren Maria Levin, Joakim Levin och vd:n Palle Stenberg.
Tidigare har all hållbarhetsdata samlats in och hanterats manuellt via e-post med leverantörer i Excel-filer. Systemet fungerade, men lämpade sig inte för långsiktigt hållbarhetsarbete för ett företag som strävar efter excellens inom hållbarhet. Nudie Jeans insåg ett behov av ett verktyg som kunde förenkla processen och göra den mer effektiv, spara tid och göra all data enhetlig och tillgänglig på ett och samma ställe.

Nudie Jeans är ett svenskt denimmärke etablerat i västkuststaden – Göteborg. Det primära syftet med varumärket är att tillhandahålla plagg av hög kvalitet gjorda på ett rättvist sätt. Sprungen ur kärleken till denim och indigo, var Nudie Jeans baserad på en idé. Denna idé var i sin tur sammansatt av flera koncept, övertygelser och en god portion gammaldags kämpaglöd.

Att använda Worldfavor har öppnat nya dörrar och gjort det enklare att anpassa datainsamlingen till processen, samtidigt som den hanteras på ett bekvämt sätt. Detta ger Nudie Jeans en bra överblick över nyckeltal och annan information som är relevant för affärsverksamheten.

Idag använder Nudie Jeans Worldfavor’s Sustainable Sourcing för att bygga en transparent leverantörskedja och Sustainability Management för att utveckla företagets interna hållbarhetsarbete.
Nudie Jeans siktar på att alla deras reparationsverkstäder ska ha en implementerad rutin för rapportering i Worldfavor före 2023. Idag finns det 16 butiker som arbetar med årlig rapportering i Worldfavor och i år planerar de även att implementera rutinen i deras åtta australiensiska reparationsverkstäder.

Innan Nudie Jeans valde Worldfavor som sin hållbarhetsplattform sökte Nudie Jeans efter en plattform som kunde underlätta hållbarhetsrapportering, supply chain management samt miljöarbetet i butik. Idag använder Nudie Jeans två av Worldfavors lösningar; Sustainable Sourcing och Sustainability Management.
Potentialen att effektivisera hela processen med att hantera och analysera hållbarhetsdata på ett ställe var den främsta anledningen för Nudie Jeans att investera i en hållbarhetsprogramvara. Worldfavor’s lösningar erbjöd en rad smarta funktioner som skulle spara tid, men också göra det enklare att utnyttja insamlad data från olika delar av verksamheten på ett ställe och göra det möjligt för företaget att se utvecklingen över tid. Strävan efter att göra det motsatta var en av huvudorsakerna till att varumärket kom igång i första hand, även om det inte var ett mål i sig. Det var snarare passionen för denim som pekade varumärket i den riktningen. De avdelningar på huvudkontoret som ingår i den årliga hållbarhetsrapporteringen använder även Worldfavor för att tillhandahålla relevant data för rapporten.

Vem gör bäst jeans?
Crocker har dessutom bäst rivstyrka av alla modeller i testet, vilket gör byxan till total testvinnare. Här gjorde laboratoriet en reva i byxtyget och mätte kraften som krävs för att göra revan större. Crocker är till exempel dubbelt så starka som Acne.
Det råa, obehandlade tyget hade vid tiden runt märkets födelse, 2001, fallit i glömska och var inte eftertraktat av allmänheten. Nudie Jeans har sedan dess vuxit till att bli ett globalt erkänt denimmärke och pionjärer inom textilcirkularitet och hållbarhet, med 34 reparationsbutiker och över 1 000 grossister på över 50 marknader, och en blomstrande egen webbshop.För en organisation med ett behov av att komma åt olika typer av data inom leverantörskedjan, såväl som internt, var Worldfavor ett naturligt val. Den insamlade datan visas i en användarvänlig panelvy, vilket gör det enkelt att få värdefulla insikter om båda delarna av verksamheten i samma miljö.

Worldfavor’s Sustainable Sourcing lösning ger företag möjlighet att bygga hållbara leveranskedjor, minimera risker och bli motståndskraftiga. Sustainable Sourcing automatiserar datainsamling, aggregering och hantering av leverantörsdata. Detta hjälper till att analysera information och minska risker, kommunicera förväntningar och förändra leveranskedjan över alla nivåer.

Worldfavors Sustainability Management-lösning gör det möjligt för organisationer att förstå och hantera växande förväntningar på hållbar affärspraxis. Med all hållbarhets- och efterlevnadsdata digitalt samlad och strukturerad på ett ställe, kan användare få resultatöversikt, utveckla relevanta organisationsmål och öka transparensen genom att dela resultat.

Vilka jeans får man snyggast rumpa i?
Jeansen som ”lyfter” baken! Midjans höjd: högre midja ger en längre och större rumpa, lägre midja en mindre och kortare rumpa. Fickstorlek: ska stå i proportion till din form. Liten rumpa bör ha mindre fickor, större rumpa bör ha större fickor. Fickplacering: höga fickor ger en längre rumpa, låga kan ge en säckig bak.
Antalet leverantörer som rapporterar i Worldfavor är relativt lågt, då Nudie Jeans har en begränsad leverantörskedja med mindre än 30 huvudleverantörer. Den struktur som Worldfavor erbjuder gör dock att företaget kan inkludera alla sina mindre leverantörer också, från råvara till produktion.För ett företag som har hållbarhet djupt rotad i sin kärna, är användningen av en hållbarhetsprogramvara inte ett sätt att nå ett mål. Men sedan de började använda Worldfavor för sin hållbarhetshantering avslöjar Nudie Jeans att de har kunnat se fler möjligheter i hur man arbetar med hållbarhetsdata. De har fått ett bredare perspektiv på hur man omvandlar data till dels användbara och mätbara parametrar för att spåra miljöprestanda och dels till relevant kommunikationsinnehåll. De har även identifierat förbättringspunkter i hur man kan arbeta med hållbarhetsdatainsamling på ett skräddarsytt sätt inom den egna organisationen.Jane Skinny kommer i en mängd olika storlekar, så att du kan hitta ett par som passar din kropp perfekt! De sträcker sig från storlek XS till 3XL. I webbshoppen får du också byxorna i korta (30) och långa (34).

Jegging Jane uppdateras! Jegging Jane har varit vår version av den perfekta mixen mellan tights och jeans. Nu har den bästsäljande byxan fått ett nytt namn och en liten make-over.
Jane Skinny har mycket stretch, vilket gör att den är superbekväm och behaglig hela dagen lång. Ännu en anledning till att skinny jeans är en favorit för många, är att den passar alla kroppsformer och formar sig efter kroppen!Alla behöver ett par skinny jeans i garderoben. Jane skinny kan lösa vilken klädkris som helst – oavsett om du ska på jobb eller fest. Medan de blå tvättarna ger ett avslappnat uttryck, kan de mörka också bäras vid mer formella tillfällen.

– Vi kan nog säga att skinny jeans är det här decenniets jeans. Även om trenden nu går mot en rakare och lösare silhuett, har skinny jeans etablerat sig som en «essential» i alla tjejers garderob, förklarar Odden.– Ett par Jane skinny är snygga med en lös skjorta eller sweat för en vardaglig stil. Med en blazer över får du genast den perfekta jobboutfiten, tipsar designern Odden.

– Jegging Jane har helt enkelt fått en liten «face lift». Den har också fått ett nytt namn och heter nu Jane Skinny, förklarar jeansdesigner i Cubus, Cecilia Odden.
– Den är hög i midjan, sitter stramt runt låren och har en klassisk bootcut från knäet och ned. Väldigt fin och tidsriktig! Den är i samma kvalitet som Jane Skinny och kostar också 299 kronor, säger designern.Vi gör vårt bästa för att säkerställa att produkterna du beställer levereras kompletta och enligt dina specifikationer. Om du däremot skulle ta emot en ofullständig beställning, eller andra artiklar än de du beställt, eller om det finns någon annan anledning till att du inte är nöjd med din beställning, kan du returnera beställningen, eller valfria produkter som ingår i beställningen, och få fullständig ersättning för artiklarna. Visa fullständig returpolicy

Kan man fortfarande ha skinny jeans?
– Vi kan nog säga att skinny jeans är det här decenniets jeans. Även om trenden nu går mot en rakare och lösare silhuett, har skinny jeans etablerat sig som en «essential» i alla tjejers garderob, förklarar Odden. – Den är väldigt bekväm och kan bäras vid alla tillfällen.
Vi använder cookies på våra webbplatser. Du kan när som helst hantera detta via webbläsarens inställningar. För mer information, se vår integritetspolicy.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Du kanske inte har tänkt på eller hört talas om yoke på jeansen tidigare, men det är en av de viktigaste detaljerna för hur svanken kommer se ut! Detta är sömmen som går mellan bakfickorna och linningen. Sömmen hjälper till att ge baken mer form, vilket innebär att du bör vara medveten om både placering och vinkeln på den.

Vissa jeans är urtvättade, eller blekta, som en del av designen. Då kanske det kan vara klokt att vara observant på var de ljusa fälten är, och vad det gör med rumpan. Om jeansen är urblekt i mitten på skinkorna kan de till exempel se större ut.
– En hög midja förlänger rumpan, men samtidigt får du fram kontrasten mellan midjan och rumpan. Det kan få rumpan att se större ut, vilket är svårare med låg midja eftersom det ofta gör rumpan kortare och mindre. Det är också svårare att få fram rumpan i baggy jeans, så de bör vara ganska tighta från midjan till höften om man vill få fram rumpan, säger Maria.

– Det viktigaste är att du hittar en fickstorlek som smickrar din form och storlek. Om du har en liten stjärt kan större fickor göra den mindre, och små fickor kan få en stor rumpa att se ännu större ut, säger Ervum.
– Du bör vara uppmärksam på din egen kropp och form. Det som ser bra ut på andra behöver inte vara det som ser bra ut på dig. Du måste hitta en passform som fungerar för din kropp och inte bara jämföra med vad du har sett på andra.Storleken och formen på fickorna är också en viktig del av jeansanatomin, och det viktigaste här, är att du hittar fickor som står i proportion till din form.

För många kan valet av midjehöjd ha blivit en vana, det kan kanske vara värt att utforska något nytt – kanske är det en lägre eller högre modell som fungerar bäst för din form?– Yoke kan vara något sluttande mot mitten i en V-form. Om det finns ett djupare V framhävs det formen mer. Därför ser vi också en ganska stor skillnad mellan dam- och herrjeans, tjejerna vill ha mer form på baksidan och framhäva den. Om du vill ha mer form är det väldigt bra om yoken är lite djupare eller hjärtformad.

Fickornas placering hjälper till att forma baken. Om fickorna sitter högt upp kommer du igen att kunna få en längre rumpa, medan om de sitter längre ner kan häcken fort se ”säckig” ut. Avståndet mellan fickorna kan också ha mycket att säga. Som tumregel är det klokt att leta efter ett par jeans som har fickorna placerade mitt på skinkorna.
Om tyngdkraften har varit i rörelse och skinkorna känns som dom sjunkit ned mer än tidigare, finns det andra metoder för att lyfta rumpan än otaliga knälyft och mjölksyra. Kanske har rumpan blivit lite plattare efter många timmar i köksstolen på hemmakontoret? Vill du rent allmänt bara visa den finaste delen på baksidan av kroppen? Jo, detaljerna i jeansen du väljer kan hjälpa till med det mesta, säger butikschef på Carlings Lagunen i Bergen, Maria Ervum. Det viktigaste är dock att vara medveten om sin egen form.

Oavsett om du är gammal eller ung, har en uppochnervänd hjärtform, A-formad eller kanske en fyrkantig form – vi kan nog alla känna igen i oss själva att en av de viktigaste sakerna med nya jeans är att rumpan ser bra ut! Det kan kännas som ett projekt att hitta de perfekta byxorna, men vi ger dig den vägledning du behöver. Butikschef Maria Ervum svarar på alla våra frågor om jeans, fickor, sömmar och allt annat du bör ha i bakhuvudet när du letar nya jeans.

Och även om jeansen i testfaktas test håller hög standard kan man som konsument självklart råka ut för plagg som helt enkelt inte håller måttet. Då har du rätt att reklamera jeansen inom tre år från att du köpt dem. Men då måste det handla om ett ursprungligt fel och inte rent slitage.
Swerea IVF i Mölndal har för Testfaktas räkning jämfört kvaliteten på åtta olika par jeans. Alla jeans var tvättade, men så lite slitna och blekta som möjligt.Testfakta har låtit testa ett antal vattendrag i anslutning till Vasaloppet för att utröna om åkarnas fluorvallor bidrar till ökade nivåer av PFAS-kemikalier. Laboratoriet analyserade förekomsten av olika miljöfarliga tensider, en grupp kemikalier som är vanliga inom klädindustrin: 4-oktylfenol, 4-nonylfenol, 4-oktylfenoletoilat (OPEO) och 4-nonylfenoletoxilat (NPEO). Testfakta har på uppdrag av ÖoB laboratorietestat ett urval av alkaliska AA-batterier, däribland ÖoB:s egna fabrikat Connect Ultra Premium. Testresultatet visar att Connect Ultra Premium presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller därigenom kraven för Testfakta Verified Quality & Performance.Jeansen nöttes mot en ullväv under ett visst tryck upp till 50.000 varv och resultatet anges som antal varv som jeansen klarar utan att minst två trådbrott uppstått.

– Om en vara går sönder inom sex månader utgår man från att felet är ursprungligt och då är det upp till butiken att bevisa att så inte är fallet. Här kan det handla om att jeansen spricker efter bara ett par månader eller krymper trots att du följt tvättanvisningarna, säger Peter Gustavsson, jurist på konsumentverket.
Testfakta har jämfört nio vanliga fabrikat av maskindiskmedel på den svenska marknaden och kan berätta vilka som är värda pengarna, samt vilka du kan skippa.En god natts sömn kan ibland kännas svårfångad. Den är också högst personlig: otaliga faktorer spelar in i varje persons sömnrutin. Här är några metoder som har hjälpt andra att somna på kvällen.

Vad betyder Nudie?
Nudie är ett ungt svenskt jeansmärke som gjort stor succé i såväl Sverige som internationellt.
En byxa som däremot håller färgen bra är JC:s lågprismärke Crocker. Crocker har dessutom bäst rivstyrka av alla modeller i testet, vilket gör byxan till total testvinnare. Här gjorde laboratoriet en reva i byxtyget och mätte kraften som krävs för att göra revan större. Crocker är till exempel dubbelt så starka som Acne. Allt fler väljer vegofärs framför köttfärs. Men för någon som har ett behov av samma tillskott av järn och zink som för kött kan det vara ett förrädiskt val. Testfaktas test av 14 vegofärser visar att kroppens förmåga att tillgodogöra sig järn och zink hämmas av den så kallade fytinsyran som bland annat förekommer i baljväxter. Testfakta har granskat några av de vanligaste varianterna av det omdebatterade vita snuset och hittat stora variationer. I några fall närmare tre gånger högre nikotineffekt jämfört med vanligt tobakssnus. Från och med 1 juli måste också nikotinhalten deklareras på alla produkter.Testfaktas långtidstest av elcyklar visar tydligt att det fortfarande är en väldigt omogen marknad. Många elcyklar är undermåligt utrustade, särskilt när det gäller bromsarna. Vegetabiliska bordsmargarin har störst mängd nyttiga fleromättade fettsyror – och minskar risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. Väljer du ett margarin med mättade fetter får du betala nästan dubbla priset. Tittar man närmare på jeansen efter nötnings-testet kan man ändå konstatera vissa kvalitetsskillnader. Även om de inte går hål i plaggen har material och färg slitits ned olika mycket. Här sticker H&M, Acne, Dressman och Levi’s ut som sämre än övriga.Man ska ju inte skylla på materialet, men världens första laboratorietest av padelracketar visar att ditt racket faktiskt kan ha förändrats. Ett testat märke visade avvikande mätvärden med 25 procent efter uthållighetstestet.

Finns det plåster som både stoppar blodflödet och sitter kvar – även när det blir blött? Då får du vara beredd att betala lite mer – ett billigare plåster brister ofta i något av momenten.
Jeansen tvättades enligt anvisning och därefter bedömde laboratoriet färgförändringen. Dessutom mätte laboratoriet hur mycket jeansen färgar av sig på andra plagg i bomull och polyester.

Vem har inte svurit över att favoritjeansen gått sönder? De spricker i grenen, skaver sönder på insidan av låren eller helt enkelt slits ut och förlorar sin färg. Frågan är om det är jeansen det är fel på, och om det i så fall skiljer något i kvalitet mellan olika märken och prisklasser. Jeans har på senare år blivit ett renodlat modeplagg där det främst är design och varumärke som bestämmer priset.
Succén var omedelbar och Nudie jeans blev mycket uppskattade hos kunderna och många känner att man gör en insats för miljö och arbetsvillkor när man köper ett par Nudiejeans. Användandet av 100% ekologisk odlad bomull, miljövänlig infärgning och efterbehandling av jeanstyget, recycling där man återanvänder jeanstyg eller hela plagg är några av dom saker Nudie introducerat.

Är Nudie Jeans svenskt?
Vilka är Nudie Jeans? Nudie Jeans är ett svenskt denimmärke etablerat i västkuststaden – Göteborg.
Nudie jeans finns i många olika färger och tvättar: ljusa, mörka, blåa, svarta, mörkblåa, ljusblåa, slitna och otvättade. Jeansen tillverkas i stretch och traditionella denimkvaliteter. Välkommen att shoppa Nudie jeans hos jeansshopen.se!Att jobba med otvättad rå denim som ger en längre hållbarhet är något som Nudie jeans haft som sitt signum ända sen starten. Att man inte behöver tvätta otvättade jeans på sex månader ger en positiv miljöpåverkan och ger jeans med snygga personliga slitningar. Nudie jeans är ett modernt livsstilskoncept som dessutom producerar riktigt snygga, fräcka jeans med bra kvalité och en härlig passform.

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Företag verkar idag i en värld som är alltmer osäker och föränderlig. Därför blir det allt viktigare att använda data, statistiska algoritmer och maskininlärning för att förutspå framtida händelser. I stället för stela processer kommer framtida beslut att fattas mer självständigt av system som använder algoritmer. Denna algoritmbaserade analysmetod kommer att möjliggöra flexiblare, snabbare och en mer kostnadseffektiv produktion.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.

– Eftersom aldrig skådade utmaningar stör lagerprocesserna, övervakar Kardex noga lagerutmaningar och tekniktrender och anpassar lösningar för att se till att kundernas faciliteter förblir toppmoderna, säger Ruud Hoog, Senior Director Business Development.
Kardex Trend Radar övervakar trender för att säkerställa att Kardex och dess kunder ligger i framkant när det gäller innovation. Baserat på interna resurser, branschexperter samt globala data presenterar Kardex sin rapport om lagerinsikter för 2023. Rapporten diskuterar de senaste intralogistiska trenderna, illustrerar vikten av att använda ny teknik och robotar för sin lagerautomation och prediktiv analys samt fokuserar på vilka moderna verktyg som kommer att säkerställa att lagren förblir effektiva och produktiva under 2023 och framåt.Flexibla och dynamiska system är nyckeln till att hantera lagerfluktuationer med snabbhet och precision, vilket möjliggör hög produkttillgänglighet och optimerar orderuppfyllelsen. Modulära och skalbara system anpassar sig sömlöst till verksamheten, vilket möjliggör intern expansion utan att tvinga fram omlokalisering.Kardex använder sofistikerad teknologi för att globalt övervaka över 2 700 maskiner genom sitt mjukvarusystem Kardex Connect. Branschledare förväntar sig att användningsgraden av prediktiv och preskriptiv analys för innovationer och teknik inom försörjningskedjan kommer att öka från 28 till 79 procent under de kommande fem åren.**Drivna av snabba tekniska framsteg och bättre överkomliga priser, går robotlösningar snabbt in i leveranskedjan. Robotar ger snabbhet och precision till kämpande processer över hela försörjningskedjan. De stöder processer med noll defekter, ökar produktiviteten och sänker kostnaderna samtidigt som de ökar flexibiliteten för att kunna möta kundernas snabbt förändrade behov.

Var kan man köpa Nudie Jeans?
Nudie jeans finns i många olika färger och tvättar: ljusa, mörka, blåa, svarta, mörkblåa, ljusblåa, slitna och otvättade. Jeansen tillverkas i stretch och traditionella denimkvaliteter. Välkommen att shoppa Nudie jeans hos jeansshopen.se!
De tre ägarna bakom jeansbolaget Nudie plockar ut 25 miljoner kronor i utdelning för 2014. Sedan starten har kompanjonerna delat ut närmare 260 Mkr till sig själva.

Företag världen över letar efter sätt att maximera sina interna resurser, och experter förväntar sig att den globala försäljningen av lagerautomation kommer att nå uppskattningsvis 39 miljarder euro år 2027 med en årlig tillväxttakt på cirka 15 procent.*

Vilka jeans är inne?
Trendigt vida jeans som sitter löst utmed hela benen. … Extra vida jeans i ljus nyans med pressveck fram. … Svarta jeans i vid modell. … Mörkblå cargojeans i rak modell som blir vidare över anklarna. … Mjuka jeans i cargomodell med dragsko längst ner.
Störningar i försörjningsleden, ökande kundkrav och brist på arbetskraftsresurser tär idag på lagereffektiviteten inom industrin. Men det finns mycket att vinna med innovativa lösningar. Kardex årliga Trend Radar visar att moderna, automatiserade lagerlösningar, robotteknik och prediktiva analyser möjliggör ökad tillväxt och stora ekonomiska vinster.Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Similar Posts