Nyansering Kall Beige

Tänk dock på att om du ska gå från en svart färg till en blond färg så kommer du inte undan att håret går igenom ett såkallat ”varmt stadie”. Det är näst intill oundvikligt. Däremot så kan man få en färg som är acceptabel och fullt gångbar även om den inte blev så kall och blond som man önskar.We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page..

Bara för att frisören lägger på en blekning betyder det inte att frisören också kommer stöta på dessa varma pigment. Håret blir gult utav alla kemiska produkter oavsett vem som lägger i det eller vilket märke som används. Skillanden är förhoppningsvis att frisören vet vad den gör! Frisören ska veta när blekningen bör sköljas och vad man bör lägga för nyansering på för att få det snyggt!
Man kan få bort gult hår på två sätt. Antingen bleker man mer eller så nyanserar man bort det. Skillnaden på dessa två metoder är att blekningen tar bort det gula och nyanseringen döljer det för stunden.Det finns flera produkter som hjälper till med att bevara ett hår kallt eller att faktiskt ta bort gula pigment. Jag tycker att produkterna funkar bäst om håret är mer åt det gula håret snarare än åt det orangea. Jag tycker också håret blir bäst om man använder dessa produkter som underhållsprodukter snarare än för att rädda upp en misslyckad färgning. Här kommer mina favoriter!

Hur får man kallt blont hår hemma?
Välj bland en mängd olika nyanser, från varmt till kallt. Hur snyggt är det inte med en riktigt kall nyans? Använd ett silvershampo, silverbalsam eller pigmenterad färginpackning för att få isiga toner i ditt hår. Maria Nila har flera färgbevarande och färgförstärkande schampon och inpackningar i sitt sortiment.
Många tror att allt både bara så blått eller så lila som möjligt för att ge bästa resultat. Det är inte alltid fallet. Hårfärger är mycket mer komplexa än så och jag själv använder väldigt ofta lite guldiga pigment när jag gör färgkorrigeringar. Det är en enorm skillnad på konstgjort guldiga pigment och hårets egna guldiga pigment som vi ser som gula.

Hur gör man en nyansering hemma?
Vi slingar håret, schamponerar – då är håret som mest öppet och toningen som vi lägger går in direkt i håret. Ibland räcker det att toningen sitter i några minuter för att få resultat. Sedan sköljer vi (schamponerar igen) samt avslutar med balsam för att stänga håret igen.
Detta är en ljus inpackning där du inte behöver vara rädd att håret ska bli lila eller blått. En mycket vårdande produkt som ger ditt hår glans och en ny fin nyans. Bör användas på hår som är mer åt det ljusgula hållet eller för underhålla utav en redan kall färg.Sedan är det också viktigt att tänka på att det är näst intill omöjligt att bleka håret så det blir vitt. När håret fått så mycket blekning så det blir vitt, ja då sitter det sällan kvar på huvudet heller…

Kan man få bort gult hår? Ett gult hår kan vara besvärligt av många anledningar. För att bli av med ett gult hår behöver man ofta hjälp utav en frisör.
En färginpackning som är en kall beige. Lämnar håret mjukt, glansigt och du kan med fördel blanda ut den med vanlig inpackning eller balsam för att styra hyr mycket pigment du vill ha. Håret direkt efter blekning när det enbart är sköljt på en utav mina kunder. Detta är alltså helt normalt att det ser ut efter en blekning och innan nyansering. Ett silverschampo som är lite mer intensivt. Detta schampo har starkt kalla pigment och kan därför användas på de flesta hår som slår åt ett gult hår. Bör dock inte användas allt för ofta eller låta sitta för länge då dess pigment är åt det kraftigare hållet. Kan med fördel användas varje tvätt om du har ett väldigt gult hår.Det finns två sätt att få bort ett gult hår och ena sättet är att bleka håret igen. Detta är dock något som jag rekommenderar dig att tänka noga igenom. Ditt hår har blivit gult eftersom du blekt det, tänk noga igenom om ditt hår orkar en omgång blekning till. Jag rekommenderar aldrig någon att bleka sitt hår hemma eftersom det är svårt att hålla koll själv, men alla är berättigade till att ta ett eget beslut. Tänkt på att om håret tog mycket stryk efter första blekningen så kan det efter andra få en riktigt dåligt kvalité. Givetvis kan man också bleka håret hos frisören. Då minimerar man ofta riskerna för att håret ska bli gult från första början.

Något som många inte tänker på är att alla hår blir gula över tid. Detta betyder att om det är tillräckligt längesen du färgade håret så kommer dina varma underliggande pigment komma fram. Det finns ingen färg som lever permanent i håret. Att håret blir gult med tiden beror på en hel del olika faktorer, och de flesta rår vi inte ens för. Håret blir t.ex gult bara av att gå ut en solig dag. Eftersom solens strålar tillsammans med luften skapar en oxidation i håret så blir det med andra ord en mycket, mycket svag blekning.Silverinpackningar eller balsam är att använda i samband med silverschampo eller helt utan. Silver inpackningar är inte lika intensivt pigmenterade men kan ge mer kontroll på hur färgen faktiskt kommer att bli. Ofta vårdar dessa inpackningar och lämnar håret både glansigt och mjukt!Nyansering kallar jag ibland också för ”ett filter”. Detta är relativt svårt att göra på egen hand eftersom man behöver ha en viss kunskap om vilka färger som kompletterar varandra för att det ska bli snyggt. Men med hjälp av nyansering så tar man alltså bort det gula genom att lägga en annan färg på så att ögat inte uppfattar det gult längre. Detta är dock inte en permanent lösning eftersom nyansering med tiden släpper från håret. Det spelar ingen roll vilket märke eller vilken frisör du går till, denna metod är inte permanent.Silverschampo är ett schampo som innehåller kalla pigment. Du kan använda produkten som den är eller varva med ett vanligt schampo och bara använda silverschampot vid behov. Ett silverschampo bör användas enligt instruktioner och inte sovas med över natten då det kan göra att håret upplevs torrt. Silverschampo öppnar upp fjällskiktet i håret för att tvätta rent och därför kan det bli en ojämn färg om produkten ligger i för länge. Följ anvisningarna på produkten.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!

Ett vegansk silverschampo som passar de flesta blonda hår som behöver en uppfräschning med kalla pigment. Ett schampo där man inte behöver vara rädd att färgen ska slå i lila eller blått. Färgen på silverscahmpot ser ut mer åt det bruna hållet när man får ut den ur förpackningen vilket gör att du minimerar risken av att håret blir lila.
Att håret blir gult eller till och med orangea efter blekning är helt normalt. Håret blir gult eller någon annan varm färg eftersom håret innehåller dessa pigment. När man då ljusa upp håret så exponeras dessa pigment. Alla hår innehåller varma pigment, mer eller mindre och alla hår får någon form av gul färg.Detta silverschampo hjälper till att underhålla en redan kall färg. Perfekt för dig som vill behålla din platina blonda färg under lång tid. Innehåller främst violetta pigment vilket håller ljust gula toner borta utan att håret blir för mörkt.

Hur blandar man en nyansering?
En 7 ask i botten, massor med folieslingor, även några mörkare, sedan en kall nyansering både silver och beige. Nyansering är en slags färdig toning/nyans man lägger för att få en annan nyans än ”bara blekning”. Tänk på att alla har olika utgångsläge, alla har olika hår.
Om man endast har ett hår som är helt rakt avklippt så kommer alla strån sluta på samma ställe. Topparna kommer trassla sig, det blir svårt att borsta håret, stylingen kommer varken bli snygg eller hålla överhuvudtaget. Klart du ska få en ordentlig frisyr som är klippt utifrån dig, fortsätt leta efter en frisör som tar dina önskemål på allvar. Stort lycka till nu!Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg. Jag pendlar mellan stressiga dagar på salongen med mina kunder till att inspirera er läsare till ett snyggare och friskare hår. Allt inom skönhet ligger mig varmt och hjärtat och bli inte förvånade av mitt enormt genuina intresse för make-up och skönhetsprodukter. Jag tar även med er in i min vardag genom mina vloggar och andra intressanta inlägg.

Jag går till Elita på Skin Agency för Infusion, kemiska peelingar och dermapen. Annars gör jag inte så mycket mer med ansiktet, jag har den fördelen att ha bra hy. Jag ska ge er en uppdaterad hudvårdsrutin inom kort 🙂
Men JA, den kommer rädda ditt liv. Men mitt tips är att klippa/lätta upp håret med en uppklippning eller liknande för att få lite mer volym – då kommer varmluftsborsten vara ännu mer som klippt och skuren för dig. Men vissa som endast vill få lite bounce i sitt jämnlånga hår tycker den fungerar jättebra. Vissa borstar har olika munstycken som följer med eller som man kan köpa till så man kan anpassa för längden på håret.

Saken är den är att den kommer försvinna efter några tvättar och lägger sig endast på ytan. Vill du att löshåret ska passa så skulle jag verkligen köpa hem det löshår du vill ha, gå till en frisör som färgar ditt hår i exakt den hårfärg som löshåret. Då behöver du inte tänka på färgen, slippa mixtra med färgbomber och likande. Varma pigment är svåra att få bort, speciellt med en färgbomb.
Hej Elin, snälla säg att du kan klara upp skillnaden mellan en färginpackning (exempelvis Maria Nila colour refresh) och en nyansering som man gör på salong? Det är nämligen så att jag älskar resultatet jag får varje gång jag gör en nyansering på salong och när jag försöker produkten som dem använder på mig får jag svaret ”vi säljer inte det”.. hjälp en vilsen själ haha! Kram /DelilaDet låter konstigt att dom säger ”vi säljer inte det” för det är olagligt att ge en kund vår professionella hårfärg från salong hem. För att få den färg/nyansering som vi på salong gör, då måste du gå till en utbildad frisör på salong som gör behandlingen på dig. Jag blandar alltid 3-4 olika nyanser av t.ex blont i mina nyanseringar för att få till den blonda ton jag vill ha på en kund, så det är komplicerat.

Hur många tvättar håller en nyansering?
När försvinner nyansering? Hur lång den är beror lite på produkt, men sköljer man ur den för tidigt (för att man är rädd att den ska suga åt sig för mycket) kan man räkna med ett kortvarigare resultat. Har nyanseringen fått verka fullt ut bör den hålla i ci 15-20 tvättar.
Oj vad svårt, beror helt på hur varm/röd du är i dig själv. Men du borde kunna använda Maria Nila Colour Refresh, 2.00 Black (klick), den är verkligen svart. Då kan du schamponera håret med ett djuprengörande schampo (klick), gå ur duschen, handdukstorka håret ordentligt. Ta hjälp utav ett par handskar, en bred kam och applicera färgbomben i hela håret. Låt den sitta i minst 1h, sedan sköljer du bara ur den med vatten.Jag gör mina läppar 2-3 gånger per år hos Neha och hon använder Stylage på mig. Jag fyller 1ml per gång och det har tagit mig flera år att få mina läppar att se ut som dom gör idag. Jag hade verkligen noll läppar innan så för att få snygga läppar måste man ta tålamod.

För mig låter detta jätte konstigt. Sedan kan jag inte uttala mig om andra frisörer bedömning eftersom jag inte sett ditt hår men dom hår som är svårast att klippa upp är dom typiska skandinaviska tunna håren. Det kan lätt se hackigt och ojämt ut, även fast klippningen inte är det. Om du har ett långt, tjockt hår så ser jag inga som helst problem att klippa upp håret. Jag klipper upp alla hår jag klipper, det gäller bara att skräddasy klippningen till just kundens hår och resultatet kunden vill ha. Ibland måste man klippa i olika vinklar så håret faller rätt, även dom lockigaste håren klipper jag upp.

Hur mycket kostar en nyansering?
MenybehandlingarMenybehandlingarPrisKlipp & Folieslingor inkl nyansering Kort hår Tidsåtgång: 135 minuter / 2h 15min2060 krKlipp & Folieslingor inkl nyansering Mellanlångt hår Tidsåtgång: 150 minuter / 2h 30 min2285 krKlipp & Folieslingor inkl nyansering Långt hår Tidsåtgång: 165 minuter/ 2h 45min2520 kr
För er som vill boka tid hos mig så tar jag INTE emot nya kunder för bokning hos mig p.g.a den stora efterfrågan samt långa väntetider. Jag kommer informera i bloggen då det finns möjlighet att boka tid för nya kunder.

En färginpackning (t.ex Maria Nila, Revlon) är egentligen bara en inpackning som innehåller lite pigment, den lägger sig som en hinna på hårstrået (översta lagret) som tvättas ur. Den går alltså inte in i hårstrået eller gör någonting egentligen åt färgen, mer lägger sig som en reflekterande yta. Därför är det viktigt att förstå att färginpackningar är endast till för att neutralisera och hjälpa till att bevara den hårfärgen du redan har för bäst resultat. Att lägga en färginpackning på ett blekt hår som blivit orange är lika onödigt som att kratta löv när det ligger snö på marken.
Självklart, det är helt två olika saker. Den nyansering vi använder t.ex i schamponeringen i ett vått hår är en oxiderande färg. Vilken menas att det innehåller färgmassa som blandas med väteperoxid. Vi slingar håret, schamponerar – då är håret som mest öppet och toningen som vi lägger går in direkt i håret. Ibland räcker det att toningen sitter i några minuter för att få resultat. Sedan sköljer vi (schamponerar igen) samt avslutar med balsam för att stänga håret igen.

Ja men absolut. Jag har skrivit om detta många gånger förr men vi kör igen. Jag lägger botox två-tre gånger per år hos Madeleine Mossvik på Aleris Plastikkirurgi gruppen. Jag har gått hos henne i flera år och jag är väldigt noga med att botoxen görs utav en person med lång erfarenhet, är leg sjuksköterska och även en person som jag klickar med. Det är ändå ansiktet man förändrar i, det måste vara perfekt. Jag lägger botox i pannan, bekymmerssynkan, skratt-kråkorna samt rynkan mellan näsan/ögonen.
Åh, men vad roligt att du säger det – jag älskar den. Tanken från början var att jag endast skulle ha denna då den är väldigt maffig, jag har även den största stenen. Det finns en mindre också om man vill ha det. Men när vi har pratat lite så tror jag att vi ska special tillverka en tunn, tunn diamantring som passar min stora. Vi håller fortfarande på att tänka på det, men det blir nog en till.

Madde lägger även fillers i mina kindben och vid sidan av hakan då jag har en skåra där som jag hatar. Jag gör botox för att förebygga och för att på något vis får min hy extra lyster. Det finns ingenting som säger att botox gör att huden får extra glow, men jag känner alltid det. Eftersom jag inte kan använda dom musklerna som gör att huden rynkar sig så tar det betydligt längre tid för mig att skapa en rynka om jag börjar tidigare med botox. Har man redan fått en djup rynka så måste man fylla den med fillers, där vill jag inte hamna. Det är det vi ser på våra kändisar, att ansiktet ser svullet och utfyllt ut – dom fyller ut alla rynkor med fillers.
Om man önskar liva upp gråfärgen lite och gärna med inslag av en annan färg, rekommenderar vi att antingen gå några nyanser ljusare eller att använda en minicolor / toning, vilket skapar sömlösa slingeffekter. Passar perfekt för dig som önsker lite mer kontraster med hjälp ljusare partier. Ett tips är att hålla sig till kalla nyanser – vilka lättare smälter ihop med det grå.

Det är omdiskuterat i hur stor grad stress kan påverka framskyndandet av grått hår. En del forskning hävdar att oxidativ stress faktiskt kan framskynda grått hår. En hälsosam livsstil är såklart oavsett det bästa alternativet, men det råder alltså fortfarande en del osäkert kring om det kan bidra till att bromsa förekomsten av grått hår.
En annan bra behanding är att slinga håret så att det smälter ihop med naturligt gråa i håret. Här bör man också avsluta med en kall nyansering så att det matchar med den grå färgen. Ju fler sömlösa slingor, ju finare och naturligare blir slutresultatet.

Har du precis upptäckt dina första silverstrån eller har du sedan länge bekantat dig med en grå utväxt? En sak är säker, ett grått hår välvårdat kan – precis som alla andra hårfärger – se helt fantastisk ut och bör bäras med stolthet. Under senare år har vi sett en tydlig trend; att omfamna det naturliga och unika som gör dig till den du är. Vi ser att tidigare föreställningar och fordomar om ålder och stil alltmer suddas ut – och vi älskar det!
Inne i hårsäcken finns det melanocyter som är celler som producerar pigmentet melanin som i sin tur ger håret sin färg. Samtidigt produceras det väteperoxid som bleker dessa pigment. Detta blir stoppat av en enzym (katalas) som skyddar hårfärgen. När vi blir äldre minskar produktionen av katalas som då hindrar håret att få sin färg. Håret blir då grått och har en mindre mängd melamin. Denna process kan ske på hår över hela kroppen.Genomsnittsåldern för när de första gråa stråna brukar dyka upp är runt 35 års ålder. Det är först och främst genetiken som avgör när du förväntas få grått hår. Genom att ta en titt på dina föräldrar kan du med andra ord räkna ut när det är din tur. Man brukar säga att ca 50% av alla 50-åringar har eller delvis har grått hår, men det finns faktiskt ockå de som får sina första gråa strån redan i 20 årsåldern. Då handlar det ofta om att man bär på en särskild gen.

När håret blir grått förändras samtidigt hårstrukturen och behovet för fukt ökar kraftigt. Värmeskydd är alltid viktigt att använda när man fönar och stylar håret. Extra viktigt för ett färgat hår. Använd solskydd både om du har färgat eller naturligt hår. Solen kan påverka färgen och verkar uttorkande för håret.
«Grombre» var en trend som dök opp under 2020. Grombre handlar helt enkelt om att man slutar färga håret och därav får en utväxt med sitt naturliga grå hår. Detta kan göras med mörkt hår och hår som är blekt).Har du bestämt dig för att sluta färga över dina gråa strån och istället omfamna ditt gråa hår? Det finns flera olika metoder beroende på vilket utgångsläge ditt hår har. Att sakta men säkert låta håret gå mot en ljusare ton är något många väljer att göra, framförallt om du har en mörk hårfärg där utväxten annars blir väldigt markant när du väl slutar att färga den. En duktig frisör kan alltid ge dig vägledningen och råden du behöver för att nå det bästa naturliga resultatet. Ett silver/lila-schampo kan vara ett bra alternativ och en tillfällig lösning för att dämpa ”gula nyanser”. Vi rekommenderar Eleni & Chris ScandiMin, ett schampo som neautraliserar gyllene pigment och ger håret en glänsande kall finish. En vårdande behandling utan kemikalier som ger ditt hår ”silver glow” och ett glansfullt resultat. Behandlingen håller upp till 8 veckor och försvinner gradvis, den lämnar således ingen utväxt. Här går det att experimentera med allt från mörkare grå färgtoner till pärlemorskimrande nyanser.

Med den här metoden behandlat man det håret som är färgat ljusare. Detta för att uppnå ett så ljust resultat som möjligt så att man kan övergå till en kall färg som matchar den grå utväxten. Det kan kräva flera behandlingar beroende av hur mörkt håret är. Om håret är väldigt mörkt eller hemmafärgat är det inte alltid man klarar av att uppnå önskat resultat med en gång.
Idag finns det många möjligheter – antingen du önskar små eller stora förändringar eller bara önskar fräscha upp eller förstärka den gråa färgen. Precis som med andra hårfärger kan yttre faktorer påverka hårfärgen och kan i värsta fall missfärga det. Solljus kan bleka håret oc
h ge det en gul/gyllen nyans. Luft- och vattenföroreningar kan också bidra till missfärgningar.

Tillsammans med din frisör lägger du en långsiktig plan där håret gradvis färgar utväxten ljusare för att sedan övergå till en mer transparent färg. På sikt kommer håret vara så ljust att frisören enklare kan genomföra en avfärgning eller helt och hållet sluta farga håret.

Önskar du ge håret lite extra färg me utan 100% täckning så är en minicolor/toning ett perfekt alternativ. Det finns mängder av härliga nyanser som ger grått hår det lilla extra utan att täcka det. Välj en kall beige nyans eller en nyanse som ”poppar”. Det är viktigt att inte välja en alltför mörk färg eller en färg som skapar en markant utväxt.Om man inte önskar en ”Grombre” eller en markant utväxt kan den den här varianten passa. Med den här metoden kan man spara ut underhåret och endast färga ett litet hårparti vid benan. När håret har växt ut man man kamma benan åt andra hållet som då har växt ut som grått hår.När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

Kan man göra bara nyansering?
Ett blont hår kan man vilja tona in i ”rätt” nyans (askig, grå, havre, guld, pastell mm) Man kan väljaatt inte bleka håret utan bara lagt på nyanseringen på de gamla slingorna som blivit gula över sommaren t. ex.. Nyansering tar heller inte så hårt på håret, så det kan vara en bra idé om ditt hår är slitet.
När du bleker ditt hår kräver håret extra mycket kärlek, både före, efter och under blekningsprocessen. Det är viktigt att välja en produkt som stärker och skyddar håret under blekningen. Välj salongsteknologin OMEGAPLEX som nu äntligen finns för hemmabruk med upp till 80 % mindre hårslitage.Anti- yellow spray fungerar som en färgkorrigering och innehåller blåvioletta pigment för ett kallare resultat. Sprayen fungerar som ett balsam och hjälper dig att neutralisera de ovälkomna gula tonerna.

Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.

Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!
Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

Har man otur kan blekningen leda till oönskade gula toner. Detta beror ofta på att blonderingsmedlet sköljs ut för tidigt. När du bleker håret skiftar färgen i flera olika steg, från mörkt till gul-orange nyans och slutligen till blond.
I vår prislista ser du hur lång tid en behandling tar och vad den kostar. Även ditt hår spelar in. Längre, kortare, mörkare, ljusare, strävare, mjukare, mönstrat eller helfärgat – beroende på vad du vill ha för behandling så skiljer sig priserna lite åt.

Alla som kan titulera sig pensionär klipper sig till rabatterat pris före klockan 14 på vardagar. Väljer man som pensionär att klippa sig under övrig tid (Dvs eftermiddagar och lördagar) debiteras ordinarie pris. Ta en titt i prislistan nedan för att hitta rätt behandling för just dig.

Information om våra behandlingar och tider hittar du under våra tjänster. Det mesta går att boka via nätet här nedan. Om du inte hittar vad du söker – slå oss en signal så löser vi det. Är du osäker på vilken typ av behandling du vill ha eller har frågor om din bokning, kontakta oss så hjälper vi dig.
Han, hon och hen betalar självklart samma pris. Det kan däremot skilja lite på längden och omfattningen av din behandling. Längre hår oftast kräver oftast lite mer tid än ett kort; ett längre tar ca 45 minuter och ett kort ca 30. Men hör av dig så pratar vi igenom din tidsbokning tillsammans.Han, hon och hen betalar självklart samma pris. Det kan däremot skilja lite på längden och omfattningen av din behandling. Längre hår kräver oftast mer tid än ett kort; ett längre tar ca 45 minuter och ett kort ca 30 minuter. Men hör av dig så pratar vi igenom din tidsbokning tillsammans. I vår prislista ser du hur lång tid en behandling tar och vad den kostar. Även ditt hår spelar in. Utgångsläge, tjocklek, längd och kvalitét – beroende på vad du vill ha för behandling så skiljer sig priserna lite åt. En färginpackning innehåller endast lite pigment som sätter sig i hårets översta lager, men en nyansering innehåller oxiderande färg som går direkt in i håret när det är som mest öppet.En nyansering är en behandling hos en frisör, du kan göra en behandling med intensivtoning hemma som är lik en nyansering, men slutresultatet blir nog inte detsamma. Vi rekommenderar att du får en nyansering hos en professionell frisörSom alltid så är måtta en bra tumregel. Om du färgar och klipper håret två gånger per år, så kan det vara bra att genomgå en nyansering mellan dina färgtillfällen för att fräscha upp din nyans och ditt hår. En nyansering är inte så slitsamt för håret, men vi rekommederar att du väntar minst 1 månad mellan tillfällen.

Du måste inte alltid göra en nyansering när du bleker ditt hår, men det är vanligt att göras samtidigt då du får fram den mer exakta önskade nyansen i ditt hår, samt för att neutralisera gula toner som kan uppstå i håret vid samband med en blekning.
Skillnaden på en nyansering och en toning är liten i teorin, men stor i praktiken. En nyansering kan ses som en mer intensiv toning, men som används EFTER andra färgbehandlingar.

En nyansering behövs för att få den önskade nyansen i håret, det används för att mer specifikt få fram den tonen och nyansen som du vill ha. Det görs inte alltid i samband med en hårblekning, men det är väldigt vanligt då en hårblekning kan ge gula toner som du neutraliserar med en nyansering. En nyansering tvättas ut efter ett tag, men är samtidigt väldigt skonsamt för håret.
Nyansering är en slags lättare toning av ditt hår, som ofta används som det sista steget i en färgbehandling. En nyansering används oftast för att mer exakt få fram just den färgen och nyansen du verkligen vill ha i ditt hår. Du kan se det som att man tar ett steg i taget, först bleks håret för att bli ljust, sedan nyanseras håret för att få fram den specifika tonen eller färgen (silver, askgrå, guld, etc).

En nyansering passar de personer som vill ha en specifik ton eller nyans i håret, så som silver, askgrå, kall beige, med mera. Det passar speciellt om du vill ha ljusa slingor i håret, för att få fram den önskade nyansen. Efter en blekning får du ofta gult hår och behöver därmed en nyansering för att neutralisera den varma och gula tonen.En varm brun hårfärg kommer alltid att upplevas enklare att underhålla. Det beror på hårets underliggande pigment. Eftersom håret naturligt enbart innehåller varma pigment kommer det också vara benäget till att hålla fast vid dom varma pigmenten och färgen kan upplevas fin längre. Ibland så hjälper det inte att bara använda produkter för att hålla en hårfärg kall. Därför har jag samlat mina bästa tips så att du enkelt kan få en sammanställning på vad du mer kan göra för att hålla din bruna hårfärg kall. I ett inlägg här på bloggen får du mina bästa tips för att behålla en kall brun hårfärg. Precis som med produkter för blonda hår är det viktigt att tänka på varför man behöver använda produkter för brunt hår. Dessa produkter innehåller direktverkande pigment och kommer lägga sig på ytan av håret. Det är väldigt bra för att ge en glansig färg och att hjälpa den underliggande färgen att hålla sig snygg. Men har man en misslyckad hårfärg kommer detta inte hjälpa speciellt bra.Fudge Cool Brunette Shampo och Balsam är till för att underhålla en snygg kall brun hårfärg. Schampot är väldigt pigmenterat och blått, medans balsamet är en ljusare blå. Om ditt hår lätt går åt det orangea hållet skulle jag rekommendera dessa två produkter tillsammans. En misslyckad hårfärg räddas alltid bäst hos frisören. Att bara mätta håret med pigment kommer inte gynna dig i längden eftersom det vara skapar lager på lager av pigment. Vill du dessutom bli blond kommer det utmana din framgång enormt. De flesta har någon typ utav brun färg på sitt hår naturligt. Det finns både ljusare brun och mörkare brun. Det som är viktigt att veta är att ett naturligt brunt hår alltid innehåller varma pigment. Ju mörkare hår du har desto varma pigment innehåller det. Dom varma pigmenten kallas för underliggande pigment och finns alltid i håret fram tills dess att du bleker bort det.Four Reasons tonings schampo ger skonsamt en härlig lyster och transportera in pigmenten så at du behåller en varm brun hårfärg. Används med fördel ca var tredje tvätt och gärna tillsammans med inpackningen.Dessa produkter kan använda för ditt bruna hår som har en varm ton. Många produkter för denna typ av hårfärg kommer jobba mycket med ljusreflektionen i håret för att hålla håret rent och glansigt. Här vill man absolut inte gå in med en massa blå pigment. Det kan gör att färgen både mörknar och ser dassig ut.Denna färginpackning kommer ge dig en varm brun färg och vårdar samtidigt håret. Används gärna med toning schampot men kan också användas på egen hand. Applicera i handdukstorkar hår efter schamponeringen och låt verka i ca 5 minuter.

Vilken nyansering använder frisörer?
Svaret på den frågan är enkel: Ombre är en hårfärg och balayage är en teknik vi frisörer använder för att få fram ett visst resultat. Ovan ser ni också tydligt hur olika tekniker kan se ut. Cachad
Denna färginpackningen från Four Reasons har en mörk och väldigt kall ton. Den passar bäst till ett mörkbrunt hår. Applicera i handdukstorkar hår efter schamponeringen och låt verka i 5 minuter.För att dessa produkter ska fungera på bästa sätt är det en väldigt god idé att du redan från början har den bruna färg du önskar. Produkter som innehåller pigment är främst till för att underhålla en redan befintlig färg så att man kan fräscha upp det mellan färgningarna. Dessa produkter är inte till för att rädda en misslyckad färgning. I dessa typer utav produkter använder man direktverkande pigment och dom har aldrig kraft att gå in på djupet i håret.

För att ett brunt hår ska upplevas ha en kall nyans behöver man få ett överskott av just kalla pigment som kan dominera över det varma. Då behöver man använda kalla pigment, det blå pigmentet som man generellt sätt använder sig utav. Det är ett effektivt pigment som tar de flesta varma underliggande toner. Men har du ett starkt rött underliggande pigment kommer det röda tyvärr alltid att dominera och det är en bra idé att se om det går att få bort det. Jag rekommenderar alltid att gå till en professionell frisör som är van att jobba med dessa typer utav jobb. Röda pigment är dom absolut svåraste pigmenten att ta bort och att mixtra själv kan ge stora negativa konsekvenser.
Produkter för brunt hår är lika viktigt att skräddarsy som för blonda hår. Upplever du att ditt hår inte håller sig i en kall nyans? Vill du få en glansig brun hårfärg? Här kommer mina bästa tips!En misslyckad hårfärg är mer komplicerad att rädda än man tror. En produkt som en färgbomb kommer sällan ha kraft nog att korrigera detta. Lika så om du är blond och vill ”prova på” att bli brunett. En färgbomb kommer inte skapa ett mustigt fint resultat för att sedan tvättas ur. Det kommer snarare ta åt sig väldigt ojämn och inte släppa särskilt snabbt från håret, speciellt om håret är blekt sedan innan.

Är en färg som lägger sig längst ut på hårstråets fjällskikt för att vara så skonsam som möjligt, den täcker inte lika bra och håller inte likabra. Den är bra att använda om du vill få tillbaka färgen som har mattats ur eller enkelt få tillbaka glansen.
För att förtydliga så är en riktig toning något som tvättas helt ur håret med tiden, vilket en intensivtoning eller färg inte gör. För att inte förvirra, så ja en intensivtoning på ett ofärgat hår släpper med tiden och går i regel tillbaka till den naturliga hårfärgen.En nyansering kan man säga är en snabbare version av en toning. Den används i första hand för att ändra tonen på ett hår, samt för att jämna till en färg och intensifiera tonen. Efter blekning blir håret många gånger varmt/gult och behöver en nyansering som neutraliserar de tonerna.Hur lång den är beror lite på produkt, men sköljer man ur den för tidigt (för att man är rädd att den ska suga åt sig för mycket) kan man räkna med ett kortvarigare resultat. Har nyanseringen fått verka fullt ut bör den hålla i ci 15-20 tvättar. Vid balayage färgas mindre sektioner med en svepande målning. Den största skillnaden mellan de två teknikerna ( balayage och ombre) är alltså kontrasten mellan de applicerade nyanserna: balayage ger ett naturligare resultat än ombré tack vare appliceringstekniken. Avfärgningen tar bort gammal hårfärg ur håret, men den bleker inte. Det betyder att du behöver följa upp avfärgningsbehandlingen med en blekning om du vill att håret ska bli ljusare än din naturliga hårfärgSkillnaden på balayage som används utan folie eller med folie är att tekniken med folie kommer ge dig ett ljusare resultat. Detta beror på att foliepaketen hjälper till att alstra värme och på så sätt kommer blekningen göra håret kommer bli ljusare.

Med toning behövs inte regelbunden återfärgning eftersom pigmenten bleknar med tiden. Det beror på att färgen bara sätter sig på utsidan på hårfibrerna. Efter att du har tvättat håret sex till åtta gånger så har den nya färgen försvunnit igen.Oftast måste man avfärga håret beroende på hur mörk kunden är. Det är en riktigt tuff behandling och man måste oftast slinga eller färga hela håret efter avfärgningen.

Balayage är en hårfärgningsteknik som innebär att man handmålar håret för att skapa en naturligt solkysst look. Den skiljer sig från vanlig hårfärgningsteknik som färgar från topp till rot: balayage gör att frisören kan färga håret på fri hand och istället skapa en mer naturlig täckning.En avfärgning från svart sotigt som vill bli blond tar ca ett år. Räkna med lång tid om man vill ha håret kvar och hyffsad kvalite. Det går inte vända svart till vitt på en dag.Folieslingor är en användbar slingteknik som tillåter oss att skapa dimensioner i håret och med hjälp av foliet så kan vi både skapa ljusa och mörka partier. Tekniken för att det ska räknas som folieslingor är att slingorna ska läggas i folie. Däremot kan tekniken variera väldigt mycket beroende hur mycket hår man lägger i foliet. Ljusa slingor gör håret flera nyanser ljusare än grundfärgen och genom att placera dem i utvalda sektioner i håret kan du också tillföra mjukhet, djup och struktur. Oavsett om du är naturligt ljusblond och vill ljusa upp håret lite mer eller har mellanbrunt hår och vill tillföra diskret ljus och dimension i håret, är slingor rätt väg att gå för att skapa en naturligt solblekt look som smickrar de flesta hudtoner. Ett blont hår kan man vilja tona in i ”rätt” nyans (askig, grå, havre, guld, pastell mm) Man kan väljaatt inte bleka håret utan bara lagt på nyanseringen på de gamla slingorna som blivit gula över sommaren t.ex.. Nyansering tar heller inte så hårt på håret, så det kan vara en bra idé om ditt hår är slitet. Med folieslingor i olika ljusa och kalla nyanser samt nyansering får man den perfekta askblonda färgen. .Efter blekning blir håret många gånger varmt/gult och behöver en nyansering som neutraliserar de tonerna.För att uppnå resultatet utan att förstöra håret mycket bättre att lägga i Olaplex.Ombré innebär att man färgar håret mörkare i hårbotten och sedan gradvist använder ljusare färg i längder och toppar. Med en ombré skapar man ofta kontraster mellan de olika färgerna, man jobbar ofta med tre färger som möts vid kindbenen ungefär.Hur mår ni idag? Jag kom på igår att jag inte vloggat på ett tag. Jag jobbar lite sporadiskt på salongen just nu, min ”så kallade semester”. Är på salongen lite mindre samt försöker hitta på normala saker så därför uppdateras det inte som vanligt. Jag är en enorm rutinmänniska och sedan jag blev singel så är ingen dag sig lik. Vet inte om jag ska se det positivt? Jag behöver nog bli lite mer spontan.PS: Som jag alltid skriver så har alla olika utgångslägen och hårkvalitéer. Frisören kommer utgå från dig och ditt hår oavsett vilket resultat du vill uppnå.Herregud vad jag har sovit ut. Jag hade Felicia hos mig igår ikväll och vi åt falafel, drack rödvin och hade världens mysigaste kväll. Men innan det så tog jag hand om min magiska PT på salongen som är tillbaka efter semestern (så nu är vinkvällarna en minne blott).

Men hur som helst… Jag tänkte visa er min fabulösa kund Olivia. Hon har gått från en magisk ombre till en magisk naturlig blond färg. Det är oftast det vanliga, från ombre till slingad blondin. Sedan efter sex månader så sitter ombren i huvudet igen. Jag vloggar även henne så ni får se det rörligt sedan också men det slog mig hur snyggt det är med en naturlig blond ton.
Visst blev det fint? Jag älskar denna lite råare blonda tonen tillsammans med en mörk botten. Kunde får vara riktigt blond men ändå förstärka solbrännan med en mörk kall bottenfärg. Eftersom längderna har blivit så blekta under sommaren så använder man sig utav dom och endast byter ton.Men hur mår ni? Jag mår bara bra, lite trött bara men annars bara bra. Jag ska iväg på två möten innan jag ska till salongen och jobba eftermiddag. Jag började även vlogga igår och tänkte kombinera två dagar ungefär. Så senare i veckan så kommer en ny vlogg upp. Sen är jag så glad över att ni tycker om vloggarna, jag har längtat att bli lite mer personlig och i vloggarna så är det lättare än i skrift.

Jag är helt kär i denna hårfärg, den har lite av varje och passar Amanda så bra. Men då är den stora frågan till er solblekta, gul-aktiga blondiner som har en frisörtid inbokad efter sommaren – vad ska jag säga till frisören för att få den här hårfärgen?! Well, ni känner mig – jag är här för er:Jag har skrivit om det förut men vill verkligen ta upp det igen. Den gråa, kalla trenden är förbi oss nu. Den kom, förstörde några hår och försvann när vi började tänka om. Jag har märkt att den ljusa, beiga, nästan solblekta blonda tonen är det vi vill ha just nu – jag har den själv. Sen tycker jag det är så sjukt snyggt att lägga en lob i snedbena för då träder det mörka fram mycket mer. Jag hoppas denna ton på dom sommarblekta håren kommer bli höstens blonda – hoppas. Jag kan säga att Linnéa blev fem kilo lättare och jag hade hår överallt. Jag klippte en lob och färgade en råare, kallare ombre med mycket kontraster. Jag älskar verkligen en riktigt mörk botten som övergår i ljusare och ljusare längder. En kall, beige ton på hela håret och långa längder fram – damn.

Det är fullt upp på salongen nu. Vi är fullsatt styrka och krigandet om schamponeringarna, spelningslistorna på Spotify, locktängerna och kaffemaskinen är i gång. Är det hos er också (frisörerna)? Jag som har jobbat hela sommaren har haft det väldigt solo på salongen och nu känns det som dom har öppnat dammluckorna till forsen – haha. Men jag älskar det, pulsen på salongen – man vet att man lever.
Alltså, jag måste bara visa er detta magiska hår på min underbara kund Mia. Jag jobbade sent igår och fick avsluta kvällen med en tre timmar lång behandling med Mia, hur härligt?! Hon har varit i Australien och hennes ljusbruna/mörkblonda hår hade blivit ”halm-gult” som jag brukar kalla det och vissa delar var även ljusgula. Vi ville ha tillbaka den lite mörkare botten, dom kalla, moccatonerna som Mia passar så bra i. PS: Jag älskar att dra på Gävle-målet och säga hörrnii (; Jag började märka i mina vloggar att jag sa det hela tiden och det är så roligt att säga. Så undrar ni varför jag drar fram det ibland så är det för att jag skrattar åt mig själv, haha. Jag färgade henne precis innan hon åkte bort till solen i sex veckor så jag förstod att hennes hår skulle vara en orange, rishög när hon kom tillbaka – haha. Men jag blev förvånad, den beiga tonen hade försvunnit och bottenfärgen hade blivit några lägen ljusare men annars tyckte jag det såg bra ut.

Kan man nyansera håret själv?
Nu kan du välja att handdukstorka håret och gå vidare med att lägga en nyansering (alltså att ta bort varma toner genom en kall nyansering, eller tvärt om). Eller, om du inte har några planer på att nyansera, så lägger du ett gosigt balsam eller en inpackning. Det gör att hättan lätt glider av.
Hoppas ni fick lite tips på hur ni kan få fram rätt information till din frisör. Sen måste jag bara påpeka att färgen/resultatet måste utgå från just ditt hår och ditt utgångsläge. Men visst är denna blonda ton magsikt fin? Jag är kär!Men jag vill verkligen visa er min fina kund Linnéa. Hon har topp 3 det tjockaste håret bland mina kunder och jag förstår att hon tycker det är jobbigt.

Hur får man kall ton i håret?
Hur får man brunt hår kallt? För att ett brunt hår ska upplevas ha en kall nyans behöver man få ett överskott av just kalla pigment som kan dominera över det varma. Då behöver man använda kalla pigment, det blå pigmentet som man generellt sätt använder sig utav.
Jag färgade in nyanser som går ihop bra med varandra, några fler tunna slingor för mjukheten och ett steg mörkare bottenfärg för djupet. Lät några delar vara blonda men nyanserade in mycket i kall, beige, mocca vilket blev så fint. Sedan klippte jag igenom håret, volymfönade med två rundborstar och avslutade med att locktånga (32mm) några delar.Här hittar du både blekning och hårfärg. Om du behöver ljusa upp ditt hår flera nyanser ska du välja en blekning, men om du redan är blond och bara vill ha en annan nyans kan du istället välja en hårfärg. Välj bland en mängd olika nyanser, från varmt till kallt. Hur snyggt är det inte med en riktigt kall nyans? Använd ett silvershampo, silverbalsam eller pigmenterad färginpackning för att få isiga toner i ditt hår. Maria Nila har flera färgbevarande och färgförstärkande schampon och inpackningar i sitt sortiment. De är dessutom cruelty free och helt veganska! En ljust hår med kalla toner är något många drömmer om, men efter en blekning är det inte ovanligt att håret får en varmare nyans än det man hade tänkt sig. Vi har därför tagit reda på varför det uppstår och vad du kan göra för att få bort gula och orange toner i håret. Läs mer om hur du kan få tillbaka ditt kalla blonda hår och skydda det från att bli gult eller orange! Det finns flera lösningar för att få bort gula och orange nyanser i håret, både som du kan göra hemma eller med hjälp av en frisör. Det är viktigt att tänka på att en blekning gör håret mer känsligt och att det är bra att vara försiktig med hur du korrigerar färgen. Därför har vi listat olika tips och råd som hjälper dig att få fram nya kalla toner i ditt hår. Ett sätt att ge håret en kallare blond nyans är att göra en ny blekning. En ny blekning kan lyfta mer pigment ur håret och ge ett ljusare resultat, men har också en stor påverkan på hårets kvalitet. Att bleka håret för mycket gör håret skört och du kan riskera att det till och med går av på grund av påfrestningen. Om du väljer att bleka om ditt hår är det bra att ta hjälp av en frisör som med sin kunskap kan göra det på ett så skonsamt sätt som möjligt. Att få ett orange resultat eller se orange nyanser i håret är också vanligt efter en blekning. Ofta kan det bero på att din hårfärg innan blekningen var mörkare och de underliggande pigmenten i håret också har en djupare färg. För att få mörkt hår att bli ljust behöver blekningen därför lyfta mer pigment än i ljusa hår. Denna process gör också att man under blekning av mörkt hår kan se att håret går igenom mer orange stadier. Orange toner kan också uppstå i ljusa hår om du har badat i saltvatten eller i pooler med klorin.

Upplevelsen av att håret får oönskade gula toner efter en blekning är ett vanligt problem som många kan känna igen. Istället för den kalla färgen man önskade sig kan resultatet, speciellt ett tag efter blekning, bli att håret får en varmare ton. Detta är något som är både vanligt och faktiskt helt normalt eftersom våra hår innehåller underliggande pigment i varma toner. Vid en blekning lyfter man den naturliga hårfärgen och dessa varma undertoner blir då mer synliga. Även efter en blekning som först har gett ett kallare resultat kommer håret efter hand att få en mer varmt gul ton. Det kan bero både på att ingen hårfärg håller för evigt men också den oxidering som uppstår när solljus i kombination av luft träffar håret.
Ett enklare sätt ta bort gula och orange toner hemma är att använda produkter framtagna för hemmabruk. Den här typen av produkter innehåller ofta lila eller blå pigment för att neutralisera varmare toner. Med hjälp av silverschampo tillsammans med silverbalsam och inpackningar som är skapade speciellt för att ta fram kallare nyanser kan du se resultat direkt men också bygga på över tid. Den här typen av produkter passar dessutom perfekt för att underhålla ditt blekta hår.Silver Shot är en snabb räddare i nöden när du vill ta hand om och boosta blekt hår med återfuktande och vårdande ingredienser. Den praktiska silvershot är också perfekt att ta med på resan för att enkelt fräscha upp färgen.

Kan man bara nyansera?
Glossing (nyansering) ger en härlig glans och reparerar ditt hår samtidigt som det ger håret en svag nyansering. Är ditt hår slitet av sol, sommar och klor, eller bara har en färg som känns blek, passar denna hårbehandling mycket bra. Speciellt i och med att det inte används så mycket kemikalier i färgbehandlingen.
Colour Refresh Pearl Silver är en inpackning med tillfälliga färgpigment som snabbt fräschar upp hårfärgen och neutraliserar varma toner. En riktig färgbomb med arganolja som är mjukgörande och minskar frissigt hår.För att balansera ut de varma tonerna kan man använda sig av färgade toningar för att korrigera färgen. Genom att utgå från färglärans färghjul och välja den motsatta färgen till håret, såsom lila eller blå nyanser, kan man neutralisera det gula och orange. Den här metoden ger intrycket av kallare toner utan påverka pigmenten på ett permanent sätt. Eftersom det kan vara komplicerat att ta fram en färg som exakt balanserar ut de varma tonerna i ditt hår kan det vara bra att vända sig till en frisör.

För att du ska kunna motverka och ta bort gula och orange toner i håret hemma har Maria Nila utvecklat den 100% veganska Sheer Silver-serien. Sheer Silver innehåller violetta pigment och naturligt björnbärsextrakt som neutraliserar varma toner i både färgat och naturligt ljusa hår. Produkterna som är återfuktande och stärkande ger ditt hår och hårfärg lyster och innehåller UV-skydd. Serien har en också en fruktigt blommig doft av jasmin, apelsin och grapefrukt för en uppfriskande känsla! Min fina kund behövde en omgång folieslingor. Här har jag jobbat med vanliga, traditionella folieslingor. För att få en kall beige blond, har jag lagt en bottenfärg och nyansering på längderna 🤩✨ Några tekniker tar längre tid att utföra än andra. Skriv gärna en kommentar vid bokning om längden du har på ditt hår, hårets tjocklek och eventuella tidigare erfarenheter med hårbehandlingar. Detta gör det enklare för oss frisörer att justera och planera tiden för din hårbehandling.

Önskar du dig en förändring, antingen i form av en ny hårfärg eller slingor, eller vill du ge ditt hår en ny boost med fuktighet och näring? Se vilka hårbehandlingar som är mest populära just nu!
Hårkur är det som gäller när du skall boosta ditt hår med extra fuktighet och näring. Unna ditt hår en uppfriskning för att behålla kvalitén, färgen och glansen.Glossing (nyansering) ger en härlig glans och reparerar ditt hår samtidigt som det ger håret en svag nyansering. Är ditt hår slitet av sol, sommar och klor, eller bara har en färg som känns blek, passar denna hårbehandling mycket bra. Speciellt i och med att det inte används så mycket kemikalier i färgbehandlingen.

I denna teknik jobbar man med håret runt ansiktet för att framhäva och ramma in. Ljusa partier läggs in i fronten för att ge en highlight till ansiktet. Moneypiece kan kombineras med virkning, air touch eller teasylights. Kan också läggas med en stark färg.
Passar perfekt för dig som önskar en färgskillnad utan en tydlig kontrast mellan ljust och mörkt. Till exempel ljusare i längderna och mörkare vid hårbotten.

Similar Posts