|

Nyår Uppsala 2021

Enligt Uppsalaprofilen Niklas Thor innebär nyårsfirandet lite utav en middag som pågår större delen av dagen, där gemenskap med nära och kära står i centrum. Men detta först efter en obligatorisk vistelse ute i friska luften.

Under kvällens gång ska det enligt Niklas finnas gott om tilltugg och andra godsaker. Här har han en absolut favorit i form av en välbalanserad delikatessmix bestående av caviarchips med gåslever, jordgubb- och champagnemarmelad samt champagnegelé, toppat med basilika.För ett lyckat nyårsfirande skulle nog många placera gott sällskap, en portion glam, samt god mat och dryck högt på listan. Något som utöver detta utgör en krydda till firandet är tilltuggen. Till dig som vill bjuda på något utöver det vanliga har Niklas Thor, grundare av saluhall.se, några värdefulla tips.

– På dagen ger jag mig gärna ut tillsammans med familjen och gör något aktivt, som att åka skridskor. Finns utrymme för bad i isvak med efterföljande bastu är det också inslag jag uppskattar, säger han.
Resten av dagen kretsar kring familj, vänner och god mat – det som får Niklas att må bra. Och här handlar det inte om färdig cateringmat eller att någon på egen hand får stå för matlagningen.

Vem firar nyår först i världen 2023?
Önationerna Kiribati och Samoa i Stilla havet är först med att välkomna år 2023. Det sker vid middagstid finsk tid i dag. Därefter följer Tonga och Fiji samt Nya Zeeland, Australien och Japan. Sydney tar emot det nya året som en av de första av världens storstäder och firar stort i år.
– Det här snackstilltugget är både festligt och lyxigt och har en perfekt balans mellan salt, krämigt och sött. Ett i min mening skräddarsytt nyårstilltugg.

Trots varningar från experter så arrangerade Belgrad ett stort nyårsfirande. Omkring 100 000 människor hade kommit till staden, enligt tv-stationen RTS. Borgmästare Goran Vesic har konstaterat att staden är ”centrum av Europa”. Enligt den serbiske epidemiologen Zoran Radovanovic kommer firandet leda till tusentals nya smittade. Han kallar festligheterna för ett ”planerat massmord”, enligt nyhetsbyrån AP.
Allra först att skåla in tolvslaget – klockan 11 svensk tid – var Line Islands i Stilla havet, som huvudsakligen tillhör östaten Kiribati. Först 26 timmar senare hade 2022 gjort sitt inträde på hela jorden, då klockan slog om på de obebodda Baker-Howland-öarna.

På andra platser, som Seoul och San Francisco ledde den nya omikronvarianten och rädsla för smittspridning till inställda eller kraftigt begränsade nyårsfiranden. Även i London och Paris ställdes d offentliga fyrverkerierna in.
I Sverige skilde sig nyårsplanerna åt mellan städerna. Stockholms stad arrangerade inte något officiellt firande, däremot gjorde Skansens traditionsenliga firande från Solidens scen comeback i år. Både Malmö och Göteborg arrangerade fyrverkerishower.I Ryssland stängdes Röda torget i huvudstaden Moskva av för nyårsfirande på grund av smittspridningen. Men det hindrade inte invånare från att fira en bit därifrån.

Perrottet meddelade att han känner tilltro till den relativt höga vaccinationstäckningen och det faktum att sjukhusen tycks klara av att hantera omikron-vågen på ett bra sätt.I Sydafrika, där omikronvarianten upptäcktes i november, blev det en hel del festande sedan utegångsförbudet tagits bort. Det togs bort sedan antalet nyupptäckta fall minskat kraftigt i landet.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.
Australiens premiärminister Scott Morrison uppmanade befolkningen att ”njuta av kvällen” och Dominic Perrottet, premiärminister i landets folkrikaste delstat New South Wales sa att man skulle ”gå ut och njuta av nyåret”.

Australien gick in i det nya året klockan 14.00 svensk tid. I Sydney arrangerades traditionsenligt nyårsfirande med fyrverkerier längs hamnen vid operahuset.
I Auckland, som trädde in det nya året klockan 12.00 svensk tid, skiftade stadens covid-restriktionssystem (ofta liknat vid ett trafikljus) från det strängare rött till det något mildare orange under torsdagen.

Under de orangea reglerna kan bland annat barer och restauranger som använder sig av vaccinpass undantas krav på sittande besökare och slippa undan trängselregler vilket bäddar för både dans och mer storskaligt firande.
Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Här kan du läsa mer om centrala styrdokument, hur du kan följa utvecklingen och specifika satsningar för att nå kommunens miljö- och klimatmål.Paragrafen om Fyrverkeri och andra pyrotekniska varor i lokala ordningsföreskrifter för Uppsala kommun är under revidering. Tillsvidare gäller den ursprungliga formuleringen beslutad av kommunfullmäktige 2013-03-25, då 17 §:

De flesta verksamheter är enligt lag skyldiga att ha regelbunden tillsyn i någon form av miljöförvaltningen. Uppsala kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer besökte i maj två industriområden. De fann då flera företag som inte var anmälda till miljöförvaltningen, fast de skulle vara det.
Svar: Om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal med Handels så gäller att jul- och nyårsafton ger 100 procent i ob-tillägg från kl 12 (samma som lördagar). För röda dagar, till exempel juldagen, annandagen och nyårsdagen är ob-tillägget 100 procent hela dagen.Det svar som står till frågan ovan är korrekt. Tyvärr har det blivit fel svar i tidningen och i nästa nummer av tidningen kommer det att vara en rättelse.

Hur ska du fira nyår?
Bjud in vänner och familj hem till dig och ha en hemmafest. Det kan vara kul att få träffa människor man tycker om och fira in det nya året tillsammans. Se på nyårsfyrverkerier. Många städer anordnar fyrverkerier på nyårsafton, så det kan vara kul att gå ut och se på dem.
Artiklar och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden. Citera oss gärna men ange källan. PersonuppgiftspolicyArbetsmiljö Nya arbetssätt på Zara i Göteborg skapar kaos och stress hos anställda och skyddsombuden hindras från att göra sitt jobb. Nu stämmer facket klädkedjan.Qigong på Sorbusplan (hörnet Norbyvägen-Villavägen, vid Nordiska Afrikainstitutet): måndagar 12 juni–31 juli kl. 17.30–18.30. Kan ställas in vid dåligt väder. För aktuell information se hemsidan för arrangören Biyunföreningen Gröna Draken.Köp biljetter till en konsert. Njut av konst, vackra rabatter och stillhet. Plugga, läs en bok eller fika gott. I våra trädgårdar finns plats för både vila och motion! Organisationsnummer: 202100-2932 Momsregistreringsnummer: SE202100293201 PIC: 999985029 Registrator Om webbplatsen Dataskyddspolicy Sidansvarig: Lotta Sturesson Saetre Under sommaren, juni–augusti, kan du följa med på visningar av trädgården alla lördag och söndag kl. 13 (på engelska kl. 14). Visningarna börjar vid Tropiska växthuset.På visningar och andra trädgårdsevenemang i Botaniska trädgården kan du lära dig mer om botanik och odling. Du kan lyssna på musik, ta del teaterföreställningar eller fynda mat och växter på en marknad. Flera föreningar erbjuder också på möjlighet till motion hos oss: boule, tai chi, yoga.

Boulebanor i barockträdgården: Singelklubben och Upsala Pétanque Club tränar i Botaniska trädgården söndagar maj–september samt måndagar och torsdagar maj–augusti. Kontakta dem om du vill prova på boule.
Vid danser Fredagar sker betalning till entré med betalkort eller swish, kontanter då endast jämna pengar. Från 1 februari blir entréavgiften dansfredagar 250 kr beroende på höjda el – värmekostnader. Betalning serveringen betalkort, swish samt kontanter.

Kommande evenemang DANS PÅ FYRIS PARK Hos oss kan du hitta dansarrangemang som passar alla; Modern dans Fredagar, enligt ovanstående datum, med orkestrar som Casanovas, Sannex, Blender, Callinaz mfl. Mogen […]Hos oss kan du hitta dansarrangemang som passar alla; Modern dans Fredagar, enligt ovanstående datum, med orkestrar som Casanovas, Sannex, Blender, Callinaz mfl. Mogen dans Lördagar se Uppsala dansförening nedan, med orkestrar som Streaplers, Donnez, Micke Ahlgrens mfl. Trivseldans Torsdagarna se nedan. För övriga arrangemang på se också nedan. Händel skrev ett Te Deum och Jubilate för att högtidlighålla undertecknandet av fredsavtalet i Utrecht 1713 efter det spanska tronföljdskriget, som hade dragit in nästan hela Europa i ett 15 år långt krig. Efter ett års uppehåll är Uppsala Akademiska Kammarkör äntligen tillbaka med sin nyårskonsert med Drottningholms Barockensemble och med förhoppningen om 2022 som ett fredens år. Det blir Händel, Haydn och en världspremiär av ett nykomponerat verk av Fredrik Högberg.Drygt 75 år senare hotades på nytt de europeiska och nordafrikanska kontinenterna av krig genom Napoleons härjningar. Splittring, ödeläggelse, svält och politiskt kaos följde. Haydn skrev sin Missa in Angustiis (Mässa i nöd/prövning), mitt under pågående krig med förminskad besättning då blåsarna befann sig i fält. Det blir dessutom ett uruppförande av Jubilee Theme, som komponerats av Fredrik Högberg, på beställning av Gehrmans musikförlag och Rosenborg-Gehrmans stiftelse för att högtidlighålla Kungliga Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum 2021. Om Händels stycken manifesterar glädjen över freden illustrerar Haydns mässa faran och krigsångesten. Trots det klingar hoppet om fred även genom Haydns mässa. Även den betraktas därför idag som en fredsappell.

Den här webbplatsen använder kakor/cookies som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar in och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
För linje 801 gäller följande: helgtrafik från Uppsala en gång i timmen från kl. 3.03 på julafton t.o.m. kl. 1.03 på annandag jul. Helgtrafik från Arlanda en gång i timmen från kl. 4.04 på julafton t.o.m. kl. 2.04 på annandag jul.Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken ”Mina biljetter” när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på ”Kontakta arrangören”. För mer information, läs här.Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

Vart ska man gå ut i Uppsala?
Nattklubbar i UppsalaBirger Jarl. Nedre slottsgatan 3, Centrum. … Bryggan Sommarklubb. S:t Olofsgatan 16, Centrum/Luthagen. … Draculas. Draculas Showrestaurang, Centrum. … Escobar. Drottninggatan 12, Centrum. … Etage. Dragarbrunnsgatan 39, Centrum. … Flustret. Flustergränd 5, Centrum. … Hamnpaviljongen. Hamnplan 5, Centrum. … Hijazz.
Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Vad är öppet på nyårsafton?
Fira nyår på restaurang i Stockholm – krogarna som har öppetBrunkebergstorg 4, Stockholm. Hos TAK är det fullt hus, dj:s och raketer. Boka nyårssupé eller fira in det nya året med magisk utsikt i baren. … Grodan Kungliga Operan. Strömgatan 14, Stockholm. … Restaurang Himlen. Götgatan 78, Stockholm.
Det senaste åren har en viss geografisk förflyttning av våldet skett i Uppsala, från det så kallat utsatta området Gott­sunda mot stadsdelar som Gränby och det intilliggande Kvarngärdet. Jale Poljarevius vid Uppsalapolisen bekräftar att skjutningarna inte längre bara är koncentrerade till utsatta områden. Bland annat i Gränby finns en stor gänggruppering.

Sveriges största borrningsprojekt för bergvärme pågår just nu i Gränby i Uppsala. Men flera hyresgäster visste inte ens att det skulle dra i gång. Nu larmar boende om döda fåglar, översvämmade gångvägar och tolv timmar av oavbrutet oljud varje vardag.
– Skjutningarna handlar inte bara om narkotika, utan det kan vara vad som helst: gamla oförrätter, penningaffärer eller handel med svarta bostadskontrakt som gått snett.Polisen jobbar både med hårda och mjuka metoder för att komma åt problematiken. Till de mjuka hör att erbjuda gängmedlemmar möjlighet att hoppa av och ägna sig åt annat, och att stoppa nyrekryteringen genom att besöka skolor.– Vi här på södra Kvarngärdet, vi ska vara en enhet. Vi anordnar aktiviteter mellan gårdarna så att folk får lära känna varandra. På så vis håller man koll på varandra.Sju tusen skarpa patroner, krut, en granat och dessutom flera läckande flaskor med giftet DDT. Det förvarades i ett olåst källarutrymme i hyreshuset. ”Det var riktigt otäckt när vi såg lådorna med varningstexten: Explosivt”, säger småbarnsmamman Julia Lundberg. Efter att Hem & Hyra tagit upp fallet har SBB nu informerat sina hyresgäster om att hyresgästerna i fortsättningen ska hållas informerade.Fram tills idag stod det en koja här, långt upp i skogen ovanför bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Kojan var Amirs bostad i åtta år. Han kom till Sverige från Iran och efter att ha sökt uppehållstillstånd flera gånger gav han upp. Han flydde samhället – in i skogen.

Owe Grip är ordförande för den andra lokala hyresgästföreningen på södra Kvarngärdet, för Rikshems hyresgäster. Han menar att situationen har blivit värre efter renoveringarna på Kvarngärdet 2014, då hyrorna höjdes med uppemot 60 procent. Det ledde till ökad omflyttning och att socialtjänsten står för fler hyreskontrakt.

Amir hoppades in i det sista att kommunen skulle ändra sig. Trots rivningsbeslutet. Men fem månader senare kom de till slut, med motorsågar och fyrhjulingar. Det hem som Amir byggt på i åtta år – revs på en dag.
– Jag går inte ut efter klockan 23 på kvällen längre. Det är mycket grupperingar av unga killar ute. Det känns otryggt, säger Anna-Lena Göransson som är ordförande för den lokala hyresgästföreningen på Södra Kvarngärdet.

Hur mycket ob får man på nyårsafton?
Svar: Om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal med Handels så gäller att jul- och nyårsafton ger 100 procent i ob-tillägg från kl 12 (samma som lördagar). För röda dagar, till exempel juldagen, annandagen och nyårsdagen är ob-tillägget 100 procent hela dagen.
Övriga träningar gäller alltså men efter trettondagen, 6/1, så kommer det bli några förändringar i schemat. Bland annat så kommer det dyka upp helgträningar, men det är ännu för tidigt att sia om den exakta utformningen. Det är på gång!

Vad kan man göra på nyårsafton i Stockholm?
Att göra på nyårsdagenABBA museet. Nyårsafton: 10:00-18:00. … Artipelag. Nyårsafton: 11:00-15:00. … Cosmonova. Nyårsafton: 10.15-17:00. … Drottningholms Slott. Nyårsafton: 10:00-16:00. … Fjärilshuset Haga Ocean. Nyårsafton: 10:00-16:00. … Fotografiska. Nyårsafton: 10:00-23:00. … Historiska museet. Nyårsafton: Stängt. … Junibacken.
Imorrn kör vi igång igen, hoppas ni haft en skön helg, Martin kommer ta väl hand om er på lunchträningen! Tänkte ta tillfället i akt att meddela att några pass tyvärr kommer ställas in.Polisen upplevde ändå att själva nyårsnatten blev relativt lugn i Uppsala län. Men ett så kallat blåljussabotage inträffade i slottsbacken strax efter midnatt.

– Och i vissa fall rör det sig om skador på egendom, smällare i papperskorgar, skador på altaner och att man siktar på bostäder, vilket är väldigt allvarligt eftersom det kan börja brinna.– En man ska ha blivit knivhuggen av en annan man. Det ska ha skett i anslutning till en bostad. En man i 40-årsåldern blev skadad, men inte allvarligt, säger Magnus Jansson Klarin.

– En man i 25-årsåldern försökte kasta en smällare mot en polis. Han greps och fick tillbringa natten på stationen och ska höras när det blir möjligt, säger Magnus Jansson Klarin.
– Natten till den 30 december hade vi ett hundratal samtal om fyrverkeriärenden och natten till den 31 ännu mer. Där är ju alltid ett mörkertal också, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

– Det man vet har ökat är att antalet ärenden där man skjutit mot personer, bostäder och polis har ökat de senaste fem åren, inte bara bland ungdomar utan även bland de kriminella nätverken. Det är sätt att störa ordningen.
Ja vi säljer presentkort, ni är välkomna förbi restaurangen när vi har öppet. Ni kan även beställa kortet via denna länk under kategorin presentkort. Kortet levereras hem till er inom 3-4 arbetsdagar. Vill ni boka för större sällskap kan ni använda er av denna länk för att komma till ett formulär, alternativt att maila oss på [email protected] med ert önskade datum, tid och antal gäster. Tortelloni fyllda med ricotta och Karl Johansvamp serveras med blandsvamp i tallegiosås, toppad med friterad grönkål, svarttryffel och krossade italienska hasselnötter från Piemonte.Nej tyvärr erbjuder vi inte hemleverans men ni är välkomna att beställa via denna länk så kan ni välja vilken tid ni vill komma förbi restaurangen och hämta maten.

San Marzano DOP tomatsås, fior di latte, oxfilé, kantareller, zucchini, grillad aubergine, rödlök, grön sparris, körsbärstomater, färska rosmarin, basilikacremè.

Blandsallad med burrata, prosciutto di parma, kronärtskocka, olive taggiasche, cocktailtomater, balsamicopärlor, krutonger, pumpafrön blandad i soltorkad tomatdressing.Till förrätt serveras en kombination av olika italienska charkuterier, ostar och tillbehör. Ni väljer en av tre varmrätter och sedan serveras tiramisù till dessert där kaffe ingår.

Om ni åker från Stockholm eller Arlanda kan ni enkelt nå Il Forno Italiano genom att promenera i ca 20 minuter längs Fyrisån, alternativt förbi Uppsala Domkyrka och genom Universitetsparken.Vi söker just nu personal som vill jobba på heltid och anta sig nya utmaningar. Välkommen att skicka in ditt CV till epostadressen nedan eller använd knappen för att komma till ett formulär!

Vart kan man gå ut på nyår?
InnehållTitleAddressDescriptionFotografiskaStadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm, SverigeStadsgårdshamnen 22EastStureplan 13, 111 45 Stockholm, SverigeStureplan 13SkansenSkansen, Djurgårdsslätten 49-51, 115 21 Stockholm, SverigeDjurgårdsslätten 49–51SkeppsbronSkeppsbron, 111 30 Stockholm, Sverige
Vi anordnar regelbundet Wine Maker’s Dinner, öppnandet samt tillfälle att prova parmesanhjul, olivoljeprovning, vinprovningar och grappaprovning. Allt detta på Il Forno Italiano i Uppsala.

Var ska man inte bo i Uppsala?
Det senaste åren har en viss geografisk förflyttning av våldet skett i Uppsala, från det så kallat utsatta området Gottsunda mot stadsdelar som Gränby och det intilliggande Kvarngärdet. Jale Poljarevius vid Uppsalapolisen bekräftar att skjutningarna inte längre bara är koncentrerade till utsatta områden.
Ja vi är specialiserade på Italienska viner och vi gillar verkligen att prova annorlunda och nya druvor, stilar och kvaliteter. Vi ger prioritet till mindre, familjeägda vinmakare som producerar mindre kvantiteter. För ett större fokus på kvaliteten av vinet.

Il Forno Italiano slog upp dörrarna först 2003 och kallades då Il Forno a Legna. Med nytt ägarskap, samma som idag, bytte vi namn till Il Forno Italiano. Namnbytet ägde rum för att vi bedömer detta som ett lämpligt namn för en restaurang som menar att servera den bästa Italienska kulinariska upplevelsen i Uppsala.
För större sällskap behöver vi manuellt lägga in er bokning. Vänligen använd knappen nedan för att komma till ett bokningsformulär eller maila oss på adressen nedan.

Italienska viner är gjorda för italiensk mat. De två går hand i hand, och likt ett äktenskap förstärker de varandra. På Il Forno Italiano har vi ett fantastiskt stort sortiment av magnifika italienska viner såsom Amarone, Barolo, Brunello, Ripasso, Chianti m.m.
Till förrätt serveras burrata, till mellanrätt serveras tortelloni, välj sedan en huvudrätt och till dessert serveras espresso med grappa och en chokladtryffel.Prenumerera för att hålla dig uppdaterad om de kommande evenemangen som Wine Maker’s Dinner, vinprovningar och menybyten på Il Forno Italiano i Uppsala. För mindre beställningar, upp till 1000 kr, kan ni beställa direkt från vår hemsida och hämta upp maten inom 30-40 minuter. För större beställningar hade det varit bra att få in beställningen en dag innan så att vi har tid att förbereda allt. Ja, vi kan erbjuda glutenfri pasta som Fettucine con Filetto, Fettucine con Pollo, Linguini allo Scoglio, Pappardelle all´arrabbiata, Risotto. All pizza går att göra glutenfri.Slungas tillbaka till 1930-talets Berlin. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles välkomnar dig till en oförglömlig kväll i musikens tecken. Sally är en ung amerikansk kvinna med författardrömmar där allt är möjligt, men vindarna vänder och livet i Berlin blir inte som hon tänkt.Det perfekta stället för en festlig start på det nya året! Restaurang RÅ bjuder på mat med variation och klass. Kliv in i det moderna stekhuset och upplev smaker efter säsong och ett brett utbud av drinkar. Fortsätt kvällen på restaurangens nattklubb och dansa in det nya året (öppettider kan variera).

Vad händer i Uppsala på nyårsafton?
Nyårsafton på FyrishovNyårsafton på Fyrishov. Datum: 31 december 2022. Tid: 07:30 – 18:00. Plats: Äventyrsbad & simhall. Välkommen att bada på 2022-års sista dag. Fyrishov är öppet kl. 07.30-18.00. ( Äventyrsbadet är öppet kl. 09.00-18.00) Gott Nytt År! Kontaktperson/arrangör: Fyrishov. … Kontakta arrangören. E-post.
Hej! Det verkar som att du använder en föråldrad webbläsare. Den här sajten har inget stöd för din webbläsare och vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen för att få en optimal upplevelse.

Vem firar nyår först i världen?
Allra först att skåla in tolvslaget – klockan 11 svensk tid – var Line Islands i Stilla havet, som huvudsakligen tillhör östaten Kiribati. Först 26 timmar senare hade 2022 gjort sitt inträde på hela jorden, då klockan slog om på de obebodda Baker-Howland-öarna.
Spendera nyårshelgen i soliga Karlstad! Checka in på stadshotellet för några dagars avkoppling med hotellets nyårspaket och börja året med ny energi. Elite är ett anrikt hotell som ligger vid Klarälven och ett stenkast från centrum. Ladda upp inför det nya året på hotellets spa, njut av hamamritual, välj mellan olika behandlingar och takpool med utsikt över Klarälven. På kvällen serveras trerätters nyårssupé i den vackra vintersalen. Skåla in det nya året med Karlstads finaste utsikt, troligtvis skymtar ni fyrverkerierna som skjuts några meter bort vid Sandgrundsudden på tolvslaget.

Säg hejdå till året som gått med glitter och glamour på Hotell Mårtensons som bjuder på ett sprakande tvådagarspaket. Checka in i lugn och ro dagen innan nyår och luta er tillbaka för en tvårätters middag på Franz Bistro & Bar. Ladda batterierna inför nyårsfesten med en massage, eller kryp ner i spabadet. En god natts sömn följs av Mårtensons pampiga brunch innan det är dags att fixa sig inför kvällen. På menyn står nyårssupé och bubblande dryck till följd av en oförglömlig kväll.

Spola tillbaka tiden och kliv in i 2023 med fjädrar och glitter! På Flustret i Uppsala är temat Gatsby, Burlesque och året är 1920. Denna klassiska restaurang och nattklubb ligger vid Uppsalas stadsträdgård i hjärtat av Uppsala. Dansa in i småtimmarna och njut av studentstaden som aldrig sover.
Centralen är det gamla järnvägshuset som nu åter blivit en centralstation – med en helt ny take. Med sina 3500 m2 slår centralen upp väggarna till Sundsvalls nya mötesplats. På nyår bjuder Centralen upp till en nyårsafton med glitter och glamour! Här bjuds det bland annat på den norrländska varianten av Asian fusion – PingPong’s nyårs omakase. Under kvällen öppnas balkongen upp och här serveras nyårssupé i toppklass.På Krusenberg behöver man inte vara en övernattande gäst för att ta del av den magiska miljön. För den som har andra kvällsplaner erbjuder herrgården även dagspa.För den som vill ta med nyårsfesten hem kan förbeställa nyårssupén som Take Away, följ instruktionerna hemifrån och hetta upp den lagom tills festmåltiden börjar. Restaurangen ligger i centrum, och med gångavstånd till det mesta för en lyckad kväll i Uppsala.Låt kockarna på Bistro Jarlen skämma bort dina smaklökar under årets sista kväll! Denna anrika kvarterskrog och bistro ligger i hjärtat av Halmstad och serverar råvaror och vin av högsta kvalitet med den perfekta mixen från det svenska och franska köket. Maten och vinet är inte det enda Jarlen har ett öga för, här serveras även goda drinkar och på väggarna hänger tavlor av välkända konstnärer. Mot kvällen skruvas musiken upp ett snäpp och blir den perfekta atmosfären för att fira in det nya året med bubblande dryck.

Från och med den 17 augusti 2021 stöds inte din webbläsare Internet Explorer 11 på SJs webbplats. Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Safari eller en annan likvärdig webbläsare.
Fira nyår i Stockholms skärgård och på en av Sveriges största spa. Checka in för en helg ni sent kommer att glömma och blanda avkoppling med festligheter. På Djurönäset bjuds det på nyårssupé, storband, bubblande drycker, spa samt andra härliga musikupplevelser.För den som har energi över efter storhelgen kan snöra på sig skorna och delta i Halmstads årliga nyårslopp. Loppet springs under förmiddagen på en 5km lång asfaltsbana, vill man springa ett eller två varv avgör man själv. Börja er vistelse med välkomstbubbel på hotellets nya festvåning Imagine. Checka in i lugn och ro för att senare under kvällen serveras en fyrarätters meny med god dryck, noga utvalt av restaurangens sommelier. Ta sovmorgon och checka ut lite senare än vanligt, njut av frukostbuffén innan hemresan. För den som vill skåda de magiska fyrverkerierna från stans bästa plats gör det bäst på Galgberget med utsikt över centrala Halmstad. På Tylösands strand ser du de färgsprakande raketerna som Tylösands Hotell skjuter iväg.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse och i marknadsföringssyfte. Genom att klicka ”Acceptera cookies” godkänner du att vi sparar data för dessa syften.
Kom i nyårsstämning med en sprakande fyrverkeri-show vid Frihamnen i Göteborg som går av stapeln vid 17-tiden på nyårsafton. Sedan 1982 har Göteborgs-Posten traditionsenligt stått för en av Göteborgs mest spektakulära fyrverkerier. Ett perfekt tillfälle att njuta av de sprakande raketerna redan innan middagen, och för de små som inte alltid orkar hålla sig vakna till midnatt. Håller man till i stan kan man även se fyrverkerierna från GöteborgsOperan.

Slut upp med Karlstadsborna vid Sandgrundsudden för de årliga fyrverkerierna som skjuts vid tolvslaget. Sandgrundsudden är omringat av vatten från flera håll och delar sig i östra och västra älvgrenar, där du och ditt sällskap kan skåla in det nya året!

Similar Posts