Odd Molly Golden Blouse

Odd Molly är ett svenskt klädvarumärke grundat år 2002 med en vision att tillverka kläder som symboliserar kvinnlig styrka, mod och kärlek. Våra plagg skapas med största omsorg och kännetecknas av hög kvalitet, färger, mönster, naturliga material och handgjorda detaljer. Varumärket har hämtat inspiration från Molly, en kvinna som levde ett bohemiskt skaterliv i Venice Beach på 80-talet. Molly är modig, trotsar konventioner och följer sitt hjärta i allt hon gör. Hon är ödmjuk och omtänksam och symboliserar det Odd Molly står för. Odd Molly vill att varje kvinna ska vara sitt bästa jag!Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy.

Vad motsvarar Odd Molly storlek 3?
Size GuideOdd Molly Size03SIZEXSLEUR32/3442UK6/816US2/412
Odd Molly börsnoterades på Nasdaq 2010. Men en verksamhet som enbart handlar om kläder tycktes inte riktigt räcka till för att på allvar locka aktieägare.Ett och ett halvt år efter att bolaget köpt sin första fastighet lämnar Odd Molly modebranschen helt. Men varumärket försvinner inte. Klädverksamheten har sålts till textilfärgningsbolaget WRSD, We are Spindye. Tillsammans kommer de att bilda Nordic Fashion Tech Group noterat på Nordic Growth Market, en marknadsplats för aktier.

– För ett antal år såg vi en vikande marknad och beslöt att avveckla butikerna och minska antalet återförsäljare. Idag står e-handeln för cirka 70 procent av den totala försäljningen, säger Patrik Tillman, delägare och styrelseordförande.
Ett starkt varumärke som hittat in i många hjärtan. Nu sadlar Odd Molly om och satsar på fastigheter inom lager och logistik. Men var lugn, modeverksamheten lever vidare.

Odd Molly är knappast ensamma om att se affärsmöjligheterna i lager- och logistikfastigheter. Bland de större aktörerna finna exempelvis Bockasjö, Catena och NREP Logicenters. Odd Molly beskrivs som en utmanare.
– Hm, ja så är det kanske. Vi är i början på en spännande tillväxtresa och bedömer att vi kan växa i snabb takt på relativt kort tid. Vi är snabbfotade och har inte byggt fast oss i stora strukturer, säger Patrik Tillman och Tobias Lövstedt fyller i:

– Den ökande näthandeln har länge gjort det tufft för fysiska butiker. Och i takt med det har behovet av lager och logistik ökat. Under pandemin har den digitala utvecklingen skett ännu snabbare. På ett år har det hänt lika mycket som det annars kanske hade gjort på fem år, säger Tobias Lövstedt, finanschef.
Hösten 2019 köpte Odd Molly sin första fastighet. Efter sommaren 2020 var det dags för ytterligare ett antal affärer, bland annat förvärvades en fastighet i Trollhättan och en i Borås. Den nya inriktningen togs väl emot av börsen och aktiekursen steg.

– Morfar var en stor humanist och samtidigt affärsman. Jag har nog tagit med mig väldigt mycket från honom. När jag var 14 år började jag jobba extra på lagret och under studietiden drev jag egna sommarbutiker. Jag tror det lade grunden till mitt intresse för att utveckla affärsidéer.– För att fortsätta vara framgångsrika blev det tydligt att vi behövde renodla. Vi insåg att det skulle bli komplext att köra en modedel och en fastighetsdel i samma koncern, säger Patrik Tillman. – Vi började fundera över hur vi kunde bredda bolaget. I styrelsen fanns en stor kunskap kring fastigheter och vi kom fram till att detta kunde bli ett nytt kompletterande affärsområde, säger Patrik Tillman. I mitten av december förra året var det dags för nästa stora affär. Odd Molly köpte ett stort markområde som omfattar nästan 400 000 kvadratmeter i Vaggeryd. Här ska det bland annat byggas cirka 200 000 kvadratmeter lager- och logistikbyggnader.

Odd Molly startade 2002 och gjorde snabbt succé. Länge var det nästan ett måste för den modemedvetna kvinnan att ha en Odd Molly-kofta i garderoben. I början sålde Odd Molly via återförsäljare och utvecklade tidigt egen e-handel. Det har även funnits butiker, som mest 18 stycken.
– Vi ser en stor efterfrågan från e-handlare. Men även från andra bolag som måste anpassa sig till digitala distributionsmodeller och som då behöver effektiva lagerytor.– Men vi vill göra det i en hälsosam takt. Vi är i en utvecklingsfas samtidigt som vi håller på att bygga organisationen. Vi ska växa på ett sätt som är sunt, stabilt, genomtänkt och utan att ta onödiga risker, säger Tobias Lövstedt.

– Det är självklart grunden. Jag kommer från fastighetsbranschen och för mig personligen handlar det också om att få vara med om att skapa något från ax till limpa. Jag har upptäckt att det finns mer av en entreprenör i mig än jag själv visste, säger Tobias Lövstedt.
Försäljningen av klädesdelen kommer formellt att vara klar i slutet av maj. Och i samband med det byter bolaget Odd Molly namn. Till vad är än så länge hemligt. Strategin framåt är att fortsätta växa.

– Tvärtom. Den är mycket enklare och mer förutsägbar. Vi har långsiktiga lån, koll på hyrorna många år framåt, och vet på dagsbasis hur intäkter och kostnader ser ut. I modebranschen har du egentligen ingen aning om hur försäljningen blir imorgon, säger Patrik Tillman.– En av mina drivkrafter har alltid varit att bygga och utveckla. Att ha ett antal idéer, se till att de genomförs och sedan få bekräftelsen i att de mottas väl av aktieägarna och marknaden. Det är väldigt tillfredställande, säger Patrik Tillman.

Finns Odd Molly kvar?
2022 var ett år konkurser och kvar fanns endast Odd Molly och modetechföretaget We are spindye. Nu avyttrar bolaget även We are spindye. Återstår nu Odd Molly, och Hunkydory som görs på licens sedan 2019, som befinner sig i rekonstruktion.
Fröet som planterades av grundarna Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan och Christer Andersson blev en vacker, blomstrande blomma! År 2007 blev vi nominerade till “Årets varumärke” av Svensk Handel och sedan dess har vi fått utmärkelser och priser i Sverige, Tyskland och Baltikum.Vårt varumärke är inspirerat av Molly, en skate-tjej som bodde i Venice Beach på 80-talet. Hennes mod att trotsa konventioner och följa sina egna drömmar var inspirationen som ledde till Odd Molly. Läs mer om Molly här.

Hur går det för Odd Molly?
Odd Molly rapporterar ett resultat efter skatt på minus 0,3 miljoner. Kläd- och fastighetsbolaget Odd Molly redovisar ett resultat efter skatt på -0,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (-7,3). Resultatet per aktie uppgick till 0:00 kronor (-0:20).
Våra designs väver ihop den skandinaviska stilen med ett mer lekfullt uttryck som andas frihet och äventyr. Vi inspireras av naturen, folklore och hantverk från världens alla hörn. Broderi, spets, lapptyg och virkat har alltid varit med oss sedan dag ett. Vi låter dessa noggrant gjorda detaljer berätta sin egen historia och bli en förlängning av ditt unika uttryck.Vi gick nyligen ihop med Hunkydory, We are Spindye och Best of Brands Group och bildade MBRS group. Anna Lönnerstedt blev nyligen vår nya VD och många spännande planer ligger framför oss.

Allt började med ett samtal, varsitt glas vin och en skissbok. Odd Molly föddes den 25:e mars 2002 i Stockholm. Sedan dess har vi vuxit till ett välkänt, internationellt företag och våra designs har burits och hyllats världen över. Så mycket har hänt på 20 år, men vår vision om att stärka kvinnor till att gå sin egen väg och uttrycka sin unika stil har varit densamma sedan dag ett!

Vad ska jag ha för storlek?
Storleksguide för män: hur du mäter din storlekEUSEBröst (cm)XS4486-89S4690-93M4894-97M/L5098-101
Sedan början har vår intention varit att skapa hållbara och slitstarka plagg som kan stå emot snabbt växlande modetrender. Genom åren har vi steg för steg rört oss mot en mer hållbar produktion. Idag är vi stolta över att kunna säga att 70-80% av alla våra plagg är gjorda med hållbara material! Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här.Adressen du angav är felaktig. Kontrollera stavningen och försök igen. Du försöker nå en gammal adress som inte länger existerar eller som har ändrats. Du kan ha använt ett gammalt bokmärke. Om du är säker på att adressen är rätt, kan problemet bero på en tillfällig driftstörning. Var vänlig försök igen senare. OBS! Om du hamnade här genom att följa en länk är vi tacksamma om du informerar oss om vilken länk det var så vi kan lösa problemet.

Välj det betalsätt som passar dig med Klarna. Johnells skickar dina paket med PostNord till ett serviceställe nära din adress. Du får alltid med en fraktsedel i ditt paket för smidiga returer och byten!Odd Molly reserves the right for possible image and typing errors on the website, as well as final sales and incorrect stock balance. Odd Molly has the right to correct any errors or update information on the website at any time.

Vi jobbar på att förbättra och förändra vår kundservice och kommer därför att stänga ned vår telefon från och med den 1 mars 2023. Vi gör detta för att hitta en bättre telefonilösning och hoppas på att kunna återinföra den i en snar framtid. Du är varmt välkommen att kontakta kundtjänst via mejl eller chatt.

Fastighetsbolaget Odd Molly har ingått en avsiktsförklaring om att förvärva en lagerfastighet i Borås från ett e-handelsbolag. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 63 miljoner kronor.Kläd- och fastighetsbolaget Odd Molly redovisar ett resultat efter skatt på -0,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (-7,3). Resultatet per aktie uppgick till 0:00 kronor (-0:20).

Fastighetsbolaget Odd Molly har tecknat en avsiktsförklaring avseende förvärv av totalt sex fastigheter belägna i industriområden i Karlskoga och Kristinehamn. Det framgår av ett pressmeddelande.
Odd Molly tar det sista steget i renodlingen mot att bli ett rent fastighetsbolag och delar ut sitt innehav i NGM-noterade We are spin dye (WRSD) till sina aktieägare. Samtidigt byter bolaget namn till Logistea.Fastighetsbolaget Odd Molly har rekryterat Niklas Zuckerman som ny vd och Anders Nordvall som vice vd och transaktionschef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Odd Molly, numera verksamma inom både mode och fastigheter, mer än fördubblade intäkterna under det andra kvartalet. Dessutom vände bolaget till vinst.
MBRS, som tidigare hette We Are Spin Dye och som är ett techbolag med fokus på onlineförsäljning inom livsstilssegmenten mode, heminredning och skönhet, redovisar en nettoomsättning på 54,4 miljoner kronor (0,5) i det fjärde kvartalet 2021.Fastighetsbolaget Logistea, tidigare Odd Molly, handelsstoppades på Stockholmsbörsen vid 14.45-tiden på torsdagen och alla avslut makulerades. När handeln drog igång var det samma visa igen och aktien rusade 880 procent. Vid 17-tiden stoppades aktien igen.”Det är ännu ett exempel på att marknaden inte är effektiv och har svårt att räkna”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg och Partners.Nynäshamnsbostäders vd Sanja Batljan, tillika fru till fastighetsmiljardären och storägaren Ilija Batljan, föreslås ånyo till en post som ledamot i Odd Mollys styrelse.

Vem äger Odd Molly?
Odd Molly ägs till 100 procent av MBRS Group AB, vars aktier är noterade på Nordin Growth Market. Marie Olsson Nylander tillträder som ny kreativ chef.
Tobias Lövstedt, som är finansansvarig för Odd Mollys fastighetsverksamhet, har i tre separata transaktioner köpt aktier i bolaget för sammanlagt närmare 2,8 miljoner kronor.Detaljhandelsbolaget MBRS helägda dotterbolag Odd Molly kommer att ansöka om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. Det framgår av ett pressmeddelande.We Are Spin Dye, som köper Odd Mollys modeverksamhet enligt besked i fredags som fick aktien att rusa, levererar sin färgningsteknik till H&M för andra gången. Aktien fortsätter upp.Det kombinerade fastighets och modebolaget Odd Mollys aktie handlades kort upp med 7 procent på börsen på måndagsmorgonen, mest av alla aktier på huvudlistan.

Vad har hänt med Molly?
Molly Sandén och Danny Saucedo var ett par mellan 2013 och 2019. Idag är Danny Saucedo och Anna Eriksson tillsammans sedan tre år tillbaka. Danny Saucedo och Molly Sandén var ett par i sex år innan det tog slut. I en intervju med tidningen Kupé ser artisten tillbaka på uppbrottet som har satt sina spår.
Fastighetsbolaget Odd Molly förvärvar tre lager- och logistikfastigheter i Borås med ett fastighetsvärde om 137 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget som nyligen sålde sin modeverksamhet.Odd Molly har utsett Philip Löfgren som ny finanschef. Han ersätter Johanna Palm som tidigare meddelat att hon lämnar bolaget för ett nytt uppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.Tobias Lövstedt har köpt sammanlagt 113.000 aktier i Odd Molly där han har befattningen operativ chef (COO). Det totala transaktionsvärdet uppgår till drygt 1,9 miljoner kronor.

Var kommer Odd Molly ifrån?
Odd Molly föddes den 25:e mars 2002 i Stockholm. Sedan dess har vi vuxit till ett välkänt, internationellt företag och våra designs har burits och hyllats världen över.
Fastighetsbolaget Odd Molly har tecknat avtal om att förvärva två fastigheter i Falkenberg för 56,2 miljoner kronor. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår i sin tur till 78 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Odd Molly har ingått avtal med Hanssongruppen EBJ avseende förvärv av totalt tre fastigheter i Göteborgsområdet med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 167 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Styrelsen i We Are Spin Dye har beslutat att genomföra en kvittningsemission om högst cirka 7,8 miljoner aktier till Odd Molly i samband med förvärvet av modeverksamheten Odd Molly Sverige. – Det är en lek med ord, som både syftar på en runway, alltså en catwalk, då det finns en tydlig kärlek mellan mode och pop. Och runaway, flykt, åsyftar en jobbig, eskapistisk period i mitt liv efter att jag separerat från Molly Sandén. Jag kände mig lost och flydde från mig själv, berättar artisten för Kupé. – Det beror så klart på hur separationen går till. I mitt fall blev jag lämnad, och jag kände hur offerkoftan hängde nära till hands, men jag valde att tänka på allt det positiva. Hur mycket fint jag tar med mig från våra sex år tillsammans.Artisterna Danny Saucedo, 36, och Molly Sandén, 30, blev ett kärlekspar tidigt i sina karriärer, 2013. Tre år senare var de förlovade, men efter sex år tillsammans gick de skilda vägar 2019.

Vad har hänt med Odd Molly?
Ett starkt varumärke som hittat in i många hjärtan. Nu sadlar Odd Molly om och satsar på fastigheter inom lager och logistik. Men var lugn, modeverksamheten lever vidare. Ett och ett halvt år efter att bolaget köpt sin första fastighet lämnar Odd Molly modebranschen helt.
– Vi tog kliv in i vuxenlivet, åkte på roliga resor och jag fick uppleva hur det kändes att fria till någon. Saker som gör att jag nu är en starkare, bättre person, redo att möta en partner på ett sätt som jag inte hade varit annars, säger Danny Saucedo till Kupé.

Similar Posts